Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İnsanlar her şeye vakit buluyorda kitap okumaya hiç bulamıyor nedense....

Dün Of'tan Trabzona geldim dolmuşla....

52 km yolda 66 sayfa okudum.....

yani insanlar kahvede akşam ediyor , telefonla saatlerce oyun oynuyor buna vakit buluyor ama güya kitap okumaya bulamıyor
    En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 26.10.2015, 10:10.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Abdurrahim KARAKOC - Sulari Islatamadim

Yillardir aradigim Ocak Yayinlari (92) baskisina ulastim. Cevapsiz Kalan Sualler, Birlik, Olcu, Yol, Caresizlik gibi nice essiz siiri yeniden okumak buyuk keyifti.

Sezai KARAKOC - Unutus ve Hatirlayislar

Ince hacimli vefakat oldukca derin bir kitap. On makaleden olusan kitabin ikinci siradaki yazida gecen "...Sen bir genclik asisisin topraga" ifadesiyle noktalanan paragrafi okjmanizi tavsiye ederim.

Ikbal VURUCU, Firat KARGIOGLU - Yeni Nesil Ulkuculer

Milliyetci camia icerisinde son donemde sivrilen birkac yazar ve akademisyenin 80'den sonr dogan Ulkuculer uzerinden sozum ona ozelestiri calismasi. Ozelestiri dediysem, kendilerini degil; fikri, partiyi, eylemi, Ulkuyu elextiri. Yoksa kendileri gunahsiz!

Uzerine uzun uzun yazabilecegim bir kitap fakat konuya uzak kisilerin kafasini karistirmak istemem. Disaridan bakan okuyucularin ilgisini belki cekebilir ve bence cekecektir. Ancak hareketin ve fikriyatin icindekilerin ise pek ciddiye alacagini sanmadigim abukluklar derlemesi. Bu arkadaslara gore Milliyetciler okumaz, bir tek onlar okumus(!) Sorsaniz Galip Erdem'in sevgi temali o veciz sozunu siar edinip baskalarini elestirirler. Okuyacaginiz on iki roportajin on birinde ukalalik, sevgisizlik, tepeden bakmaciligin en canli orneklerini goreceksiniz. Benzer bir usluba Yagmur Tunali'nin Kavga Gunleri'nde ve Lutfu Sahsuvaroglu'nun fikralarinda rastlardim lakin onlarda edebi bir nezaket vardi. Bu kardeslerde o da yok. Allah yollarini acik eylesin, CV'lerini doldursun.

Yagmur Tunali demisken... "Bittigi Yerde Baslar", Bilge Kultur Sanat'tan cikti. Osmanli zamaninda dogmus Cumhuriget devrinde yetismis ve uretmis on alti aydin, yazar, sanatci vs. ile yapilmis soylesilerden olusuyor. Henuz baslamadim.

Cunku Ilham Tohti'nin Turkiye Turkcesi ile cikan Uygur Turkleri ve Cin Meselesi adli kitabini one aldim. Bitirince bahsedecegim.
      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 29.10.2015, 00:37.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Ilham TOHTI - Yolum ve Gayem (Uygur Turkleri ve Cin Meselesi)

Donem donem gundeme gelen ve saman alevi gibi sonen ciliz tepkilerle hatirlanan Dogu Turkistan'nin hapisteki aydinlarindan Tohti'nin makale ve raporlarindan olusuyor bu kitap.

Tohti, ulkemizde Rabia Kadir kadar taninmiyor. Zaten Ganire Pasayeva, Rabia Kadir, Mustafa C. Kirimoglu, Gabor Vona gibi Turk dunyasinin sozculerinin populeritesinin aldatici oldugunu dusunuyorum. Bunlara kulak verenler genelde Milliyetciler (Turancilar). Acik soylemek gerekirse Kirimoglu disindakileri cok da ciddiye alamiyorum. Belki sozcusu olduklari toplumlarin menfaati icin samimiyetle ugrasiyorlar fakat sahsen hayalimdeki birlikte onlara yer var mi, cevabini henuz verebilmis degilim.

Neyse, kitaba doneyim. Cin, anayasasinda Uygur Ozerk Bolgesi'ni taniyor. Fakat bu resmi durum fiiliyata gecmemis durumda. Kitapta somut ornekler belgeleriyle siralanmis. Ozellikle inanc ozgurlugune vurulan darbe son derece ilkel. Inanc ozgurlugunu ibadetle sinirli sanmamak lazim. Zorla oruc bozdurma baskisi insan haklari ihlalleri raporlarina girmis. Dini kitap satisinin yasak olmasini anlamakta gucluk cekiyorum.

Bir baska mesele nufus degisimi. Bir rapora gore 80% oranindaki Turkler bugun 40% civarina dusurulmus. Cinli Hanlar da Uygur'da neredeyse o oranlara yukselmis. Bu arada Cin Komunist Partisi'nin irkci bir politikasi da gozden kacmiyor. Ozerk bolgede parti teskilatinda Turklere hic verilmemesi ehliyetle degil kimlikle aciklaniyor.

Dogu Turkistan topraklarinda faaliyet gosteren Xingjiang Jiayu adli helal gida firmasinda calisanlar ne yazik ki musluman Turkler degil. Bu firma Cin Havayollari'yla seyahat eden musljman yolcular icin helal yiyecek hazirliyormus. Normalde istihdamin Uygurlar icinden yapilmasi gerekirken diger adaletsizlikler gibi bu konuda da ayrimciliga ugramislar.

Tohti ne istiyor? Bunu bir makalesinde ozetle soyle acikliyor: Kesinlikle bagimsizlik istemiyorum. Cin Anayasa'si ve Bolgesel Milli Ozerklik kanunlarinin uygulanmasini istiyor. Ekonomik olarak hizla kalkinan bolgenin bu gelisiminden hakettikleri payi almak istiyorlar. 2010 verilerine gore kisi basi yillik gelir 330 Dolar civarinda, kuzeydeki koylerde ise 200 Dolar kadarmis.

Bu ay piyasaya cikan kitabi tavsiye ederim.
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 05.11.2015, 20:55.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Kitaplarimdan hayatta kopmam diyordum. Gelecekteki evimin calisma odasinda kitaplarim icin tasarligim yer bile hazirdi. Bugun ani bir kararla kitapligimdan 290 fikir eserini ve 33 cilt dergiyi bir dernege bagisladim.

Bazisi icin sahaflari dolasmistim. Bazisi icin yayinevlerini sokak sokak gezmistim. Baskisi tukenen iki uc kitap icin yazarinin ev adresinin pesinde kosmuslugum bile var, belki elinde birkac tane kalmistir diye...

Kolilere yerlestirirken ilk sayfalarina dustugum notlara gozum carptti. Kimini is gezisi icin ulkenin bir ucunda, kimini tatil vakti memlekette, kimini turda, kimini yurtta... Bosuna dememisler, en iyi arkadas kitaptir!

Insallah genc yasli yeni okurlarina faydali olurlar.

Geriye kalanlari da ya bir okula ya da universite kitapligina gonderirim. Bilmiyorum, henuz dusunmedim: Sifirdan yeni bir kitaplik kurar miyim? Yoksa bundan sonra okudugum her kitabi hemen bir dostuma armagan mi ederim?

Okumayi sevenler halimden anlar dedim, paylasmak istedim.

Yorum

• Oğuz hocam senin gibileri kalmadı ilk tebriği ben yapayım dedim. Benim biriktirdiğim o kadar değil ama hakikaten kitabın ilk sayfalarına aldığım tarih ve yer notu düşer ,zaman zaman okuduğumda mutlaka bakarım.Fazla önemsiz görünse de hoş oluyor.

Geçenlerde de devlet(sanırım kültür bakanlığı) ,bir yazarın kütüphane bağışından istifade ile arşivini genişletmişti.
            Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

• Kitap okumaktan zevk alan insanlar gördükçe mutlu oluyorum.Hele benim gibi ilk aldıklarında not düşen insanların oluşu beni mutlu ediyor.Yeni bir kitap edinmenin mutluluğunu ilk sayfasına not düşme heyecanını ve kitaba başlama anındaki mutluluğu Dünyanın bir çok lezzetinden güzeldir.
              Bende oğuz hocam gibi düşünenlerdendim kitaplardan kopmam zor. Ve kitaplarımı birisiyle paylaşmaktan hoşlanmam,sanki geri gelmiyceklermiş gibi hissederim, belkide tek paylaşmak istemediğim dostumdur kitaplar.
              Siz siz olun Meriç'in deyimiyle kitapları sokaktaki insanlardan çok sevin .Çünkü sizi asla yarı yolda bırakmazlar.

Yorum

• İlk olarak Courage tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Oğuz hocam senin gibileri kalmadı ilk tebriği ben yapayım dedim. Benim biriktirdiğim o kadar değil ama hakikaten kitabın ilk sayfalarına aldığım tarih ve yer notu düşer ,zaman zaman okuduğumda mutlaka bakarım.Fazla önemsiz görünse de hoş oluyor.

Geçenlerde de devlet(sanırım kültür bakanlığı) ,bir yazarın kütüphane bağışından istifade ile arşivini genişletmişti.
                İlk olarak esra61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Kitap okumaktan zevk alan insanlar gördükçe mutlu oluyorum.Hele benim gibi ilk aldıklarında not düşen insanların oluşu beni mutlu ediyor.Yeni bir kitap edinmenin mutluluğunu ilk sayfasına not düşme heyecanını ve kitaba başlama anındaki mutluluğu Dünyanın bir çok lezzetinden güzeldir.
                Bende oğuz hocam gibi düşünenlerdendim kitaplardan kopmam zor. Ve kitaplarımı birisiyle paylaşmaktan hoşlanmam,sanki geri gelmiyceklermiş gibi hissederim, belkide tek paylaşmak istemediğim dostumdur kitaplar.
                Siz siz olun Meriç'in deyimiyle kitapları sokaktaki insanlardan çok sevin .Çünkü sizi asla yarı yolda bırakmazlar.
                Uzun bir tesekkur hazirladim ancak sayfayi yenilerken silindi.

Moral verdiniz, tesekkur ederim.

Yorum

• İlber Ortaylı - Türklerin Tarihi
                  Amin Maalouf - Arapların gözünden haçlı seferleri
                  Mustafa Armağan - 2.Abdulhamidin kurtlarla dansı 1 ve 2

Okuduğum bu 4 kitapta birbirinden güzel.İlber hoca soru cevap şeklinde bir kitap yazmış gayet bilgilendirici.Kitaplıkta olması gerekenlerden.
                  Biraz arap sampatisi duyanların Amin maalouf kitabını okumasını isterim.1000 yıl önce araplar ne ise bugün de aynı toplum
                  2 abdulhamit zaten tartışmak yersiz olur. Mustafa armağan da güzel anlatmış
                  https://twitter.com/cemcaglaryavuz
                  Beşirli/TRABZON

Yorum

• hedef türkiye
                    büyük uyanış
                    ne yapmalı
                    dayatmalar kabusu
                    bye bye türkçe
                    türk aynştaynı

OKTAY SİNANOĞLU

bu bütün kitapları heyecanla dikkatle okudum ve ne kadar akıllı ve dünya çapında bir insanı tanıdığımı fark ettim kitaplar türk aynştaynı hariç hepsi siyasi içerik taşıyor aynı zamanda türkçe hakkında yaptığımız yanlışları örflerimizi adetlerimize sahip çıkmamız hakkında da önemli bilgiler veriyor mutlaka okunmalı okutulması gereken kitaplar.
                    www.akyuzkalip.com
                    www.facebook.com/akyuzkalip
                    www.twitter.com/akyuzkalip

Yorum

• Ahmet Hamdi Tanpınar-Saatleri Ayaralama Enstitüsü.
                      Mükemmel ötesi bir kitap. Bir kere okudum döndüm bir defa daha okudum. Sanırım bir defa daha okuyacağım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum

• İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Ahmet Hamdi Tanpınar-Saatleri Ayaralama Enstitüsü.
                        Mükemmel ötesi bir kitap. Bir kere okudum döndüm bir defa daha okudum. Sanırım bir defa daha okuyacağım.

Bes Sehir'i okudunuz mu? Okumadiysaniz tavsiye ederim. Eminim Tanpinar'a olan hayranliginiz misliyle artacaktir.

Kiymetli bir hocamin (Mustafa Bey) onerisiydi. "Eline kitap almamis biri dahi Bes Sehir'le tanissa, dilimizin kolesi olur" demisti.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bes Sehir'i okudunuz mu? Okumadiysaniz tavsiye ederim. Eminim Tanpinar'a olan hayranliginiz misliyle artacaktir.

Kiymetli bir hocamin (Mustafa Bey) onerisiydi. "Eline kitap almamis biri dahi Bes Sehir'le tanissa, dilimizin kolesi olur" demisti.
                          Henüz okumaya fırsatım olmadı. Aydaki Kadın için tez ödevi aldım o yüzden şu anda romanlarına yoğunlaştım. Tezden sonra vaktim olursa inşallah başlarım.

Çok güzel bir tabir gerçekten, sanırım Tanpınar'ın bütün kitapları için geçerli [emoji1]

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Kitaplarimdan hayatta kopmam diyordum. Gelecekteki evimin calisma odasinda kitaplarim icin tasarligim yer bile hazirdi. Bugun ani bir kararla kitapligimdan 290 fikir eserini ve 33 cilt dergiyi bir dernege bagisladim.

Bazisi icin sahaflari dolasmistim. Bazisi icin yayinevlerini sokak sokak gezmistim. Baskisi tukenen iki uc kitap icin yazarinin ev adresinin pesinde kosmuslugum bile var, belki elinde birkac tane kalmistir diye...

Kolilere yerlestirirken ilk sayfalarina dustugum notlara gozum carptti. Kimini is gezisi icin ulkenin bir ucunda, kimini tatil vakti memlekette, kimini turda, kimini yurtta... Bosuna dememisler, en iyi arkadas kitaptir!

Insallah genc yasli yeni okurlarina faydali olurlar.

Geriye kalanlari da ya bir okula ya da universite kitapligina gonderirim. Bilmiyorum, henuz dusunmedim: Sifirdan yeni bir kitaplik kurar miyim? Yoksa bundan sonra okudugum her kitabi hemen bir dostuma armagan mi ederim?

Okumayi sevenler halimden anlar dedim, paylasmak istedim.
                            Oğuzcum bu zor kararından ötürü seni tebrik ediyorum.İnşallah kıymetini bilir o dernek.Maalesef ülkemizde bağış olan kitaplar çok kötü değerlendiriliyor. Bir çok insan biliyorum sırf bu yüzden kitaplarını bağışlamayan. Ben olsam yapamazdım

Yorum

• İlk olarak karahanbakar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Ahmet Hamdi Tanpınar-Saatleri Ayaralama Enstitüsü.

Uzun zamandır başladım, başlayacağım dediğim eserlerden biri.
                              Bu yorumun ardına, bu akşam okumaya başlıyorum.
                              Hamiş

Yorum

• İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Oğuzcum bu zor kararından ötürü seni tebrik ediyorum.İnşallah kıymetini bilir o dernek.Maalesef ülkemizde bağış olan kitaplar çok kötü değerlendiriliyor. Bir çok insan biliyorum sırf bu yüzden kitaplarını bağışlamayan. Ben olsam yapamazdım
                                Sağ ol Agah.

Bir anda oldu, durup dururken...

Türklük üzerine tarih, deneme, sosyoloji, siyaset, araştırma-inceleme kitaplarımı verdim. Dernek de İstanbul'da Türklük üzerine çalışmalar yapan ciddi bir müessese. Yakından biliyorum. Kısmen rahatım.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim