Sinan Yağmur'un Tennure ve Ateş kitabını okuyan varsa yorumları alabilirmiyiz.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Suzanne Collins'in Açlık Oyunları serisini okumaya başladım. Henüz serinin 2 kitabını okudum. Kitaplar hakkındaki görüşlerimi anlatmaya kelimeler yetmez. Kitap arkasında yazan okur fikirlerini içeren yazıları aktarmak istiyorum. Ben de kesinlikle katılıyorum. Bilimkurgu severlerin okunacaklar listesinde olmalı. Ayrıca bu 3 kitaptan çok iyi film çıkar diye düşünüyorum.
'Açlık Oyunları, insanı meraktan çatlatan, gerilim dolu, akıcı ve sarsıcı bir roman.. Elimden bırakamadım. Bağımlısı oldum!' Stephen King
' Bilimkurgu, heyecan, gerilim ve aşkın muhteşem bir karışımı.' USA Today
Yorum
-
Yeni yıla Fedailerin Kalesi Alamut ve Amin Maulofun ünlü Semerkantı ile başladım..... Şimdide Turgut Özakmanın üçlemesinin son kitabı olan Cumhuriyetle devam ediyorum....
Duygu ve düşüncelerimi geniş bir zamanda paylaşacağım ama özellikle Semerkantı herkese tavsiye ediyorum......Bu güne kadar neden okumadım anlamadım....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
KUTADGU
Paşam Amin Maalouf'un Semerkant'ını okudum. Yorum yokİlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYeni yıla Fedailerin Kalesi Alamut ve Amin Maulofun ünlü Semerkantı ile başladım..... Şimdide Turgut Özakmanın üçlemesinin son kitabı olan Cumhuriyetle devam ediyorum....
Duygu ve düşüncelerimi geniş bir zamanda paylaşacağım ama özellikle Semerkantı herkese tavsiye ediyorum......Bu güne kadar neden okumadım anlamadım....
Ancak okuduğun kitaplardan yola çıkarak nacizane bir kitap önerisi yapacağım. İnanıyorum ki bu kitabı okuduktan sonra bana teşekkür edeceksin.
Belki de okumuşsundur gerçi.
Vladimir Bartol- Alamut
Alamut ile ilgili yazılan en harika kitaptır kanımca.En son Misafir tarafından düzenlendi; 31.01.2011, 15:49.
Yorum
-
Yılmaz ÖZTUNA: Cumhuriyet Dönemi Öncesinde Türkler.
Göktürkler'den Osmanlı imparatoğlu'na kadar Türk devlet yapısı askeri ve idari gelişimi,savaşlar, kültür sanat ve cemiyet hayatı anlatılıyor...En son Hüseyin Bağdat tarafından düzenlendi; 27.01.2011, 13:53.
Yorum
-
Erdal abi, nerden ulaşabiliriz bu teze? İnternet üzerinden ulaşabilir miyiz? YÖK'ün sitesinde kısa bir bilgi verilmiş tezle alakalı ama indirme imkanı yok.İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKitap değil ama sanırım şu sıralarda "Birgün" de yazan Eray Özer in " Türk Futboluna Merkez Çevre yaklaşımında bakış; Anadolu Aslanları Kahpe Bizans a Karşı" isimli yüksek lisans tezini okudum tavsiye ederim...
Yorum
-

IV.Murat (Gürz ve Zafer) - Okay Tiryakioğlu
IV. Murat hakkında bugüne kadar çok kısıtlı bir bilgiye sahiptim. Sürekli bizlere Kanuni, Fatih ve Yavuz gibi sultanları büyük padişahlar olarak anlattılar. Çünkü yükselme dönemine denk geldikler. Ama bu kitabı okuyunca IV. Murat'ın ne büyük bir insan ve hünkar olduğunu anladım. Ataları Fatih, Yavuz ve Kanuni'den zeka, yetenek, yürek, gözü pek, kuvvet ve mertlikte hiçte geri kalmamış. Tek şanssızlığı duraklama dönemine denk gelmesi olsa gerek. Şuna emin oldum ki onlardan birinin yerinde olsa aynı muhteşem yükseliş devam ederdi. Ayrıca atalarına bu kadar bağlı bir insan yoktur diye düşünüyorum. Zira sürekli onları anıp duruyor. Yaptıklarından kendine pay çıkarıyor.
Bağdat'ı alma aşkı denizlere enginlere sığmaz büyüklükte. Hatta Bağdat'ı alınca "Bağdat'ı almaya çalışmak, Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne!" sözleri tarihe altın harflerle yazıldı. Getirdiği yasaların düzenli uygulanması uğruna sokak sokak teftiş için gezen bir hünkar. Kendinden önceki padişahların İstanbul'dan dışarı çıkmadıklarından yakınıp, ataları Yavuz gibi, Kanuni ve Fatih gibi olmak istedi ve savaşa katıldı. Ve yine ataları gibi aynı hastalık onunda yakasını bırakmadı..
Kitapta Murat'tan önceki dönemide yakından takip edebilceksiniz. Ayrıca Hazerfen Çelebi, Şair Nef'i ve Evliya Çelebi hakkında da ilginç hikayeler bulacaksınız. Özellikle şair Nef'i nin şiirleri oldukça fazla.Mario Alberto Kempes - El Matador
Yorum
-
Alamut- Fedailerin Kalesi
Yazarı : Vladimir Bartol....
Uzun bir süre önce aramızdan ayrılmış olan yazarın ilk kitabı bu bu yüzden olağanğstğ bir anlatım beklemeyin demekle başlayayım işe. Alamut Kalesi ve Hasan Sabbah her daim ilgimi çeken bir konu olmuştur. Bu yüzden kitabı arkadaşımda gördüğümde bitirmesini dört gözle bekeldim desem yeridir....
Hasan Sabbahın Alamuta geldikten sonraki hayatı anlatılmış daha fazla olarak. Yaptığı sahte cennet ve haşhaş bitkisityle kendisine ölümüne bağlanan fedaileriyle bir dönem terör estiren Sabbah kendisine düşman olanları ve düşman olduklarıyla eninde sonunda hesaplaşma gayreti içindedir. Bunun için her şeyi ama her şeyi yapmakta hatta kendi oğlunu gözünü kırpmadan ölüme gönderebilmektedir...
Kitap anlatım dili olarak akıcı hemen okunma hissi veren bir dile sahip . Ancak tarihsel gerçeklere bağlı kalmayışı ve iişçindeki Türk Düşmanlığını satır aralarında açıkca bellli edişi kitabın bir ölçüde propaganda malzemesi haline gelmesnie neden olmuş.....
Kitapta tarihsel olarak bizi yanlışlığa düşürecek bilgiler var. Bunları sağlam kaynaklara bakıp teyidini alamadığımdan bu konu ile ilgili daha gerçek ve objektif bilgiler içeren Bernard Lewisin Kitabınıda aldım.... Yukarıda Cihanda yazmış.. Amin Mauloufunda bu konuyla ilgili kitabını en kısa zamanda alıp okuyacağım.....
Neyse kurgusu güzel bir kitap okumak isterseniz , tarihsel gerçeklerede takılmam Hasan Sabbahı okumak istiyorum derseniz alın okuyun diyebileceğim türden bir eser....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
-
Semerkant
Yazarı : Amin Maulof
Bu kitabı belki 5 yıldır takipteyim. Bugün yarın derken okuyamamıştm. Ama heralde görev için gittiğim hastanenin bahçesinde okuyacağımı söyleseler herhalde katıla katıla gülerdim....Ama öyle oldu....
Neyse Ömer Hayyam ismini duymayanımız yoktur heralde. Dünyaca ünlü matematikçi olduğu kadar Rubaileriylede bayağı meşhur bir şairdir. Rubaiyatta en önemli kitabıdır. Her ne kadar bazı hatta bir çok kişiler kendilerinin sakıncalı gördüğü Rubaileri ona atfetmiş olsalarda bugün Rubai alanındaki en önemli eserlerden birisidir Rubaiyat...
Bu kitap Rubaiyatın daha yaazılmadan önceki fikirsel temmelerine kadar inene daha sonra ise Titanicin batışına kadar giden yaklaşık 900 yıllık bir serüvene çıkartıyor bizleri.... Öncelikle Ömer Hayyamla başlıyoruz doğal olarak. Tam onun hayatını öğreneceğiz derken o ölüyor. Yerine Hasan Sahhaın fedailerinin kalesi geçiyor oda ölüyor kendimizi yakınçağdaki İranda buluyoruz serüvenden serüvene aşktan savaşlara katılıyoruz.... Gerçekten muhteşem anlatımıyla beni daha önceden neden okumadığım konusunda pişmanlığa sevkeden nadir kitaplardan bir tanesi bu....
Hani tavsiye edecermisin derseniz şidddetle ama şiddetle tavsiye ediyorum...
Not: Aynı yazarın Alamut isimli eserini de en kısa zamanda okumayı düşünüyorum.. Teşekkürler Kutadgu namı diğer Cihan......Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
-
Geçen yıl okuyupta buraya yazamadığım kitaplarda oldu.....,,
Kitap okumayı fazla sevmeyip tarihsel romanlardan hoşlanan arkadaşlarım için Christian Jacq nun Işık Taşı serisini tavsiye ederim.....,,
İlk iki kitabını okudum.... Suskun Nefer ve Bilge kadın....
Mısır tarihini tarihsel gerçeklerine ve destansı öğelerinide katarak bize aktaran yazarın kitapalrını hani okumayı fazla sevmeyenlerede tavsiye ediyorumki ellerkinden düşüremesinler mutlaka bitirme gereği hissedip diğer kitaplarıda alsın okusunlar.....
Bunun dışında Ümit Yaşar Oğuzcanın Şiir Denizi 2 ve Tuna Kiremitçinin Yolda Üç kişi isimli kitaplarınıda okudum..... Tuna Kiramitçinin tarzını pek sevmeme normalde anlatımı pek bana göre değildir. Ancak bu kitabında bahsettiği üç farklı karakterle bağlantı kurmamı sağlaması hepsinden bazı özelliklerini kendime benzetip sevmem dolayısıyla bu kitabını beğendim diyebilirim......Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
-

Bin Muhteşem Güneş
Halit Hüseyni (Khaled Hosseini)
İki kadının yaşamları üzerinden Afganistan'da ki Sovyet işgalini ve sonrasında gelen Taliban hükümeti dönemini anlatıyor.Sürükleyici bir roman.''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''Kazım Koyuncu
Yorum
-
Osman Yüksel SERDENGEÇTİ - Akdeniz Hilalindir
Akdeniz Hilalindir - TÜRK EDEBİYATI VAKFI - Osman Yüksel Serdengeçti - Ey İslam'ın nuru Türklüğün gururu Ayasofya!şereflerinde fethin fat
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları'ndan okuduğum hiçbir eserden sıkılmadım. Genel olarak dilin sadeliği, derinlerde ise duyguların çekiciliğinden kaynaklanan bir durum olsa gerek...
Akdeniz Hilalindir, Serdengeçti'nin şiirlerinden oluşuyor. Farklı zamanlarda yayınlanmış diğer şiir kitapları; "Cenk Türküsü", "Bu Duygular Benim Değil, Bizimdir", "Erzincan Destanı" ve "Türk ve Tanrı" da bu çalışmaya dahil edilmiş.
Şiirleri toplayan Yücel Hacaloğlu'na ayrıca teşekkür borçluyuz.
Kitaptaki şiirler 1940 ve öncesi döneme ait. Serdengeçti'nin 1917 doğumlu olduğunu bildiğimize göre eser için gençlik dönemi çalışması diyebiliriz.
Cenk Türküsü'nden
...Gel ey ela gözlü güneş yüzlü yar
Gidip de gelmemek gelip de görmemek var
Son olarak beni bir kerecik sar
Vatanımdır şimdi benim sevgilim
Elimde süngüm cenge giderim
Dedem kayıp olmuş Yemen çölünde
Amcam şehit oldu urum elinde
Babamın ruhu Çanakkale’de
Beşikte bırakmış beni pederim
Elimde süngüm cenge giderim...
(9 Eylül 1939 - Akseki)
Hafızamı tazelemek için dün gece yeniden okuduğum bu kitabı, kitap dostlarına tavsiye ederim.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSemerkant
Yazarı : Amin Maulof
Bu kitabı belki 5 yıldır takipteyim. Bugün yarın derken okuyamamıştm. Ama heralde görev için gittiğim hastanenin bahçesinde okuyacağımı söyleseler herhalde katıla katıla gülerdim....Ama öyle oldu....
Neyse Ömer Hayyam ismini duymayanımız yoktur heralde. Dünyaca ünlü matematikçi olduğu kadar Rubaileriylede bayağı meşhur bir şairdir. Rubaiyatta en önemli kitabıdır. Her ne kadar bazı hatta bir çok kişiler kendilerinin sakıncalı gördüğü Rubaileri ona atfetmiş olsalarda bugün Rubai alanındaki en önemli eserlerden birisidir Rubaiyat...
Bu kitap Rubaiyatın daha yaazılmadan önceki fikirsel temmelerine kadar inene daha sonra ise Titanicin batışına kadar giden yaklaşık 900 yıllık bir serüvene çıkartıyor bizleri.... Öncelikle Ömer Hayyamla başlıyoruz doğal olarak. Tam onun hayatını öğreneceğiz derken o ölüyor. Yerine Hasan Sahhaın fedailerinin kalesi geçiyor oda ölüyor kendimizi yakınçağdaki İranda buluyoruz serüvenden serüvene aşktan savaşlara katılıyoruz.... Gerçekten muhteşem anlatımıyla beni daha önceden neden okumadığım konusunda pişmanlığa sevkeden nadir kitaplardan bir tanesi bu....
Hani tavsiye edecermisin derseniz şidddetle ama şiddetle tavsiye ediyorum...
Not: Aynı yazarın Alamut isimli eserini de en kısa zamanda okumayı düşünüyorum.. Teşekkürler Kutadgu namı diğer Cihan......
Semerkant'ı lisede okumuştum, gerçekten bahsettiğiniz gibi şiddetle tavsiye edilesi bir kitaptı. Aynı yazardan okumaya devam etmek isterseniz, '' Doğu'nun Limanları '' nı da ben tavsiye edeyim. Türkiyedeki Ermenilerden, 2.Dünya Savaşı'nın Fransa'sına uzanan bir yapıt. Bir kitapta ne arıyor olursanız olun, bulacağınıza eminim.
'' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
Kazım Koyuncu
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum