Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Havanın çok güzel olduğu bu İstanbul sabahında başladığım yeni kitabım:

Yılmaz ÖZTUNA - Türk Tarihinden Yapraklar

*

Kitap, tarihçi Öztuna'nın 1968'de İstanbul Radyosu'ndaki konuşmalarından oluşuyor.

Destanlar, Türklerin kökeni, devlet yapısı, zaferler, denizcilik, Osmanlı dönemi inkılaplarının amacı, Türklerde kültür-sanat ve özellikle musıki ve son olarak toplum yapımız kitabın bölüm başlıklarını oluşturuyor.

Henüz "zaferler"deyim. Yılmaz Öztuna, Atsız ekolünden gelen bir tarihçimiz. Olayları kendi tazıyla yorumlayıp yansıtabilme yeteneğine sahip. Dili, sade. Fanteziye kaçmaktan uzak, yalın ve detaylı çalışmalarda bulunmuş.

Özztuna'nın, bazı yazılarını "Tarihe Düşülen Notlar" başlığında paylaşmıştım. Merak eden arkadaşlarımız oradaki değerlendirmelerine göz atabilir.

Forum üyelerinin kültür, sanat ve eğlence dünyasına ilişkin paylaşımlarda bulunduğu ve keyifli sohbetler gerçekleştirdiği forum bölümüdür...

Forum üyelerinin kültür, sanat ve eğlence dünyasına ilişkin paylaşımlarda bulunduğu ve keyifli sohbetler gerçekleştirdiği forum bölümüdür...

Bol kitaplı günler...
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İnanılmaz bir kitap. Tam bir beyin fırtınası tadında aforizmalarla süslenmiş içerisinde "Şen bilim" ve "İnsanca,pek insanca" adlı kitaplardan serpiştirilmeler yapılmış her sayfa çevirişinizde bitmesin diye dualar edeceğiniz mükemmel bir eser. Şimdiye kadar neden okumamışım pişmanlığını duyduğum bir kitap.

Şiddetle tavsiye edilir
      Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
      **Latocan**

Yorum

• Evliyanın Dilinden Namazın Hikmetleri
        Abdullah DEMİRAY - Semerkand Yayınları

Cenâb-ı Hakk’ın insanı ibadetle mükellef kılmasının en önemli hikmeti, insanın dünya ve ahiret saadetini kazanması içindir. Bu yönüyle ibadetlerin başında gelen namazın en önemli hikmeti, dünya ve ahiret saadetini kazanmaya vesile olmasıdır. Çünkü şuurla kılınan bir namaz, insanı her türlü fuhşiyât ve kötülükten alıkoyarak fert ve toplumun huzurunu sağladığı için dünyada; Allah’ın [celle celâluh] rızasını kazanmaya sebep olduğu için de ahirette ebedî saadete vesiledir.
        Hikmet, insanı iyi ve güzele yönlendiren, neticesinde de faydalı amele sevk eden doğru bilgi olduğu için, namaz kılmayanların namaza başlaması, namaz kılanların ise kıldığı namazın önemini kavraması açısından, kitapta namazın başlıca hikmetleri ayet, hadis ve Evliyâullah’ın diliyle anlatılmaya çalışılmış. Hikmetler ele alınırken özellikle Allah dostlarının namazı hangi niyet ve şuurla kıldıkları üzerinde durulmuş.
        Bu nedenle namazla ilgili bilemediğimiz birçok hikmeti bu kitapta bulmak mümkün.

Yorum

• Ben hala kitaplık alamadım yahu. Geçen Tv'de görmüştüm. Parçaları birleştirip kitaplık yapıyorsun. Kare kare parçalardan oluşuyor bunları birleştiriyorsun lego gibi.. Böyle bişey arıyorum ama nerden bulucam bilmiyorum..
          Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Koçtaş veya IKEA tarzı yerlerde uygun fiyatlara bulabilirsin.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bu kitaplıkların adı ne diye geçiyor. Baktım İkea ve Tekzen'in sitelerine ama bulamadım. Koçtaş'a da bakayım.

Yorum

• Demonte oluyormuş bu kitaplıklar..Buldum Tekzende

Yorum

• Bu başlığı daha çok kitap tanıtımları ve yorumları için kullansak daha iyi olur kanaatindeyim...
                  Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                  **Latocan**

Yorum

• Kızma Fatih tamam..

Şu yukarıda önerdiğin kitabı çok merak ettim. Elimdeki Şah & Sultan ve İstanbul Hatırası kitapları bitsin onu alıcam.

Yorum

• TAVSİYE EDERİM SÜPER BİR KİTAP..........

Yorum

• İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Demonte oluyormuş bu kitaplıklar..Buldum Tekzende

Fiyat aralığı ne Gökhan'ım bunların ?
                        Twitter Adresim

Yorum

• İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Kızma Fatih tamam..

Şu yukarıda önerdiğin kitabı çok merak ettim. Elimdeki Şah & Sultan ve İstanbul Hatırası kitapları bitsin onu alıcam.
                          Şah & Sultan mükemmel bir kitap...
                          Şiddetle tavsiye ederim (:
                          Hamiş

Yorum

• Yılmaz Öztuna'yla uzun tarih yolculuğunun ardından yakın geçmişe göz attım.

1968 sonrası ülkemizde olanlar ve 12 Eylül yargılamalarını birinci ağızdan anlatan bir kitap.

Dönemin milletvekili, avukat-yazar-fikir insanı Nevzat KÖSOĞLU'ndan "Tarihe Konuşmalar"...

Mahkemede yaptığı savunma, sorgularda yaşadıkları ve hürriyete kavuşma mücadelesini hatıralarla anlattığı bu eseri okuyunca o dönem daha iyi anlaşılıyor.

NOT: 12 Eylül'ü merak eden arkadaşlar varsa, Türk Ocakları tarafından yayımlanan Türk Yurdu dergisinin eylül özel sayısını incelemelerini tavsiye ederim.

*

Yorum

• Arkadaşlar, daha önce de hatırlattığımız gibi, başlığın amacına uygun olarak, okuduğunuz kitap hakkında yorum yazınız. bu yorumlar, herkesin kitap hakkında fikir sahibi olabileceği yorumlar olmalı. sizin, kitabı okumadan önce kitap hakkında duymak istedikleriniz ne ise onları anlatın.

kitabı tanıtın yani. kitapların arka sayfalarında yazan yazılar ya da sitelerdeki tanıtımlar gibi olmamalı tabi. bu yorumlara herkes ulaşabilir çünkü. yenii farklı bilgiler sunun.

"Harika bir kitap. kesinliikle okumalısınız." bu yorumu okuyan biri sizce kitap hakkında sizden ne öğrenmiş olabilir?

Yorumlarımız en azında 10-15 satırı bulmalı.

bu şekilde olursa birbirimize daha faza yarmıcı oluruz.
                              avatar: şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Yılmaz Öztuna'yla uzun tarih yolculuğunun ardından yakın geçmişe göz attım.

1968 sonrası ülkemizde olanlar ve 12 Eylül yargılamalarını birinci ağızdan anlatan bir kitap.

Dönemin milletvekili, avukat-yazar-fikir insanı Nevzat KÖSOĞLU'ndan "Tarihe Konuşmalar"...

Mahkemede yaptığı savunma, sorgularda yaşadıkları ve hürriyete kavuşma mücadelesini hatıralarla anlattığı bu eseri okuyunca o dönem daha iyi anlaşılıyor.

NOT: 12 Eylül'ü merak eden arkadaşlar varsa, Türk Ocakları tarafından yayımlanan Türk Yurdu dergisinin eylül özel sayısını incelemelerini tavsiye ederim.

*
                                Teşekkürler Oğuz...

Ben de şu an Kurt Kapanı adlı kitabı okumaktayım...

Yazar: Erdal Sarızeybek

“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                                Malik bin Dinar

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim