Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Haklısın.

Bu söylediklerinle ilgili iki deneyimimi paylaşmak isterim.

Birincisi kaldığım devlet yurdunda okuma odası-kitaplık kurma çalışmaları başlatmıştım. Trabzon'daki ailem iki koli roman-deneme-ansiklopedi göndermişlerdi. Yurttaki öğrenci arkadaşlarımızın gönüllü bağışlarıyla kitaplık aldık, çatı katındaki boş bir alanı okuma odası yaptık.

Odasında gürültü olan, bazen yalnız kalıp düşünmek isteyen ama ağırlıklı olarak sınav zamanı ders çalışmak isteyen birçok kişi oradan faydalanmıştı.

Hayır duası almıştık, sağolsunlar.

Şırnak'ta il eğitim müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile iletişime geçip bir kamyon dolusu kitabı oraya gönderdik. Civar ilçe ve illere dağıtım da yapılmıştı.

Liseye başladığım zamanlardan beri günlük gazete alır okurum. Sabah okuduğum gazeteyi bir başkası alıp okusun diye metroya veya okuldayken kantinde masalara bırakırdım. Hatta okulda, okuduğumuzu bırakıp paylaşmak üzere bir nokta-dolap-sepet belirlemek istemiştik... (Malum devlet okulu prosedürlerünü aşamamıştık).

*

Bunları, "ben yaptım" demek için yazmıyorum. Neler yapılabiliri tartışacaksak fikir vermesi açısından değerlendirilebilir.

*

Bir de eleştiri!

Her gün sigarasına 3-5 TL veren genç arkadaşlarımızın bir gazeteye 30-50 kuruşu çok görmesinin ekonomiyle açıklanabilecek bir yanı yok, sadece tercihtir.

Kitapta da durum farksız:

Bu yaz tatili için gittiğim Trabzon'da, Uzun Sokak'ta bir kitapçıya rastladım. Beşikçi-Derya-DR-NT gibi bir yer değildi. Okunacaklar listemdeki kitabı görüp aldım.

Sayfa ayıracı koymuşlar poşete, eve gelince ayıracın üzerindeki yazıyı okudum. Kitapçının reklamıydı. Şu yazıyordu:

"Kitap denince akla 'ÖTEKİ'
    Öteki denince akla indirimli kitap gelir"

Kitabın üzerinde bandrol vardı, ona aldandım sanırım. İlerleyen sayfalarda satırların sayfa üzerinde 24 derece eğimli durduğunu görünce ayrıcaın üzerinde yazanı daha iyi anlamıştım.

Oğuz çok haklısın. Bize tarihimizi öyle bir yanlış anlatıyorlar ki. Bizim atalarımız sürekli savaşıp sonra sevişen tipler değildir. Aksine okuyan, araştıran, bir sürü bilimsel çalışmaya imza atan tiperdir. Neyse fazla uzatmış ve başlığı meşgul etmiş olmayayım ama nerdeyse hiçbir kaynağı olmayan Japonya Dünya'da liderliğe oynarken, her şeyi olan Türkiye'nin diplerde gezinmesinin bir sebebi olmalı değil mi?
    Siyasetin "bizden olduğu sürece" yer aldığı, karşıda olduğu zaman "siyasete bulaştığı" büyük kulüp/taraftar camiası Trabzonspor

Yorum

• ayşegül piktikteyi okumuştum gayet güzeldi
      Eski kullanıcı adı emre611967

Yorum

• İlk olarak Dursun Kaplan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Dün akşam başladım bu kitaba.

Daha 10. sayfada ağzınızı açık bırakacak bir şekilde başlıyor kitap. Bakalım ne zaman bitireceğim. Uzun süreceğini tahmin etmiyorum. Sürükleyici kitap olduğu belli.
        Dün gece itibariyle bitirdim kitabı.

Tek kelime ile soluksuz okunacak bir kitap. Harlan Coben'in kitaplarını okumaya devam edeceğim sanırım.
        ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Wal-Mart Etkisi, Charles FISHMAN (Martı Yayıncılık)

Wal-Mart Etkisi - MARTI YAYINLARI - Charles Fishman - 2006 yılının en iyi kitabı The Economist ‘Wal-Mart Etkisi’ zamanımızın e

Dünyanın en büyük şirketinin kuruluş, gelişme ve zirveye yerleşme öyküsünü anlatan bir kitap. Her sayfası vak'a çalışması keyfinde. Sıkıcı teknik bilgilerden arınmış, çevirisi oldukça sade.

Gelenekçi-Yenilikçi iş modelleri hakkında fikirler edinmek için okunmasını profesyonel yöneticilere, yönetici adaylarına ve yönetim öğrencilerine tavsiye ederim.

*

Diğer bir şirket-yönetim kitabı da TOYOTA RUHU'dur. Wal-Mart'ın Amerikan modeline karşı TOYOTA'nın japon sistemini de incelemek gerekir (Yazar: Taichi OHNO).
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Tavsiye,

Kitap: Bayrak Mücadelemiz ve İstiklal Marşı
            Yazar: Yaşar Çağbayır
            Yayınevi: Ötüken

“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
            Malik bin Dinar

Yorum

• Sayın Yaşar ÇAĞBAYIR'ın birçok çalışmasını inceleme fırsatı bulmuştum. Kaya'nın paylaştığı eseri de çok değerli...

Kubbealtı tarafından yayımlanan sözlük ile birlikte en kapsamlı diğer Türkçe sözlüğü Ötüken'den çıkaran kişi, Sayın Çağbayır'dır.

Onun yazılarını okumak bambaşka...
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Muazzam bir eser: Çağlayanlar - Ahmet Hikmet MÜFTÜOĞLU

"... Aşk ile coşan bir çağlayanın gücüne karşı kim durabilir!.."

Bu aşk; vatan aşkı, millet aşkı, hürriyet aşkıdır.

Yorum

• Ayşe KULİN-- "Türkan"

Daha bugün başladım fakat hızlı ilerliyor... Okuyacağız ve göreceğiz
                  Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Muazzam bir eser: Çağlayanlar - Ahmet Hikmet MÜFTÜOĞLU

"... Aşk ile coşan bir çağlayanın gücüne karşı kim durabilir!.."

Bu aşk; vatan aşkı, millet aşkı, hürriyet aşkıdır.
                    Merak ettim. En kısa zamanda edinmeye çalışacağım...
                    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                    Malik bin Dinar

Yorum

• Yusuf HALAÇOĞLU-Tarih Gelecektir Tavsiye Ederim.
                      Türk | 28-Tirebolu | Yeşil Giresun Belediyespor | Trabzonspor Sevdalısı | Just Want Justice | Is Match Fixing Legal in TURKEY

Yorum

• Hanefi Avcı : Haliçteki simonlar.

Halen daha okuyorum.bir bitireyim yorumlarımı yazacağım.Adamı içeri götürdüğüne göre
                        İçimdeki Sevdan Öyle Büyük ki.Trabzonum.

Yorum

• Toplam Kalite Yönetimi ve İnovasyon (ekonomik Yenilikçilik) konularına ilgi duyanlara önerebileceğim bir kitap:

Seth GODİN'den; "Mor İnek"

http://www.kitapyurdu.com/kitap/defa...30&sa=65377302 (Çeşitli yayınevlerinden çıktı ama son baskısını Media Cat yapmış).

Mor İnek; farklılaşmanın sembolü. Ticari yatırımlarda rekabette avantaj sağlama yollarını görmeyi sağlayan tekniklerden bahsediliyor.

Bu alanda Türkiye'de en çok satmış çalışmanın yazarı ise Prof. Dr. Arman KIRIM. Onun eseri ise "Mor İneğin Akıllısı".

Mor İneğin Akıllısı - SİSTEM YAYINCILIK -Prof. Dr. Arman Kırım - Bütün ürün ve hizmetlerin giderek birbirlerine daha fazla benzemeye başladıÄ

Kavramı ortaya atan Godin ve bu kavrama ülkemizden katkıda bulunan Kırım'ı inovasyon çalışanlara tavsiye ederim.

Yorum

• İlk olarak Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Merak ettim. En kısa zamanda edinmeye çalışacağım...
                            Kitabın önsözünden: (1922, Şişli)

"Türkeli Zeybeklerine...

Bu kitabı sizi düşünerek, sizin için yazdım. Bela gecelerinde, yaşım sızarak, yüreğim sızlayarak yazdım.

Ey Türk! Bu satırlarda mazinin destanlarını, halinin hicranlarını söylemek ve inlemek istedim. Bir keman gibi...

Bu kemanı ana vatanın sinesinden yonttum. Tellerini kalbinin damarlarından çıkardım. İstedim ki bu sazın ahengini yalnız sen duyasın. Bu acıklı iniltiler yalnız sana dokunsun...

... Ey Zeybek! Bu kitabın yapraklarını hançerinle yırt. Ve hançeri onun kalbinin üzerinde bırak. Bundan sonra silahının siperi bir kitap olsun.

Ey yurddaşım! Senin boynuna geçirilmek istenen esaret halkası ne bir gem, ne bir tasmadır. Boyunduruk altında olduğun halde, sen üşürken düşman ocakalrı için sana odunlar, sen açken düşman sofraları için sana sana buğdaylar taşıtacaklar. Gençleri kanda, tazeleri gözyaşında boğmak istiyorlar.

Asırlardır dinin, milletin aşkına başına yağan, sonu gelmez bir beladır. Yurdun nihayetsiz bir Kerbela'dır. Memleketin, içinde cenaza namazı kılınan, cenaze duası okunan bir mabed halini aldı. Ne yoncan, ne yongan kaldı. Bir Allah'ın kaldı.

... Bu satırları yazarken masallarımı süslemedim. Senin ruhun gibi sade olmasını istedim. Ötesinde, berisinde, eğer varsa, göreceğim özentiler sana beğendirmek, gururunu okşamak içindir. Gurur! O her Türk'ün yaradılışındadır. Biz, birbirimizi bundan tanırız, değil mi?

Bu masallar ile arzu ettim ki senin firuze ruhuna tatlı bir renk, altın kalbine parlak bir cila vereyim. Görüyorum, o renk siyah oldu, o cila donuk.

Matem günlerinin taksiratı..."

Ahmet Hikmet Müftüoğlu

Bunlar sadece önsözden. 133 sayfalık Türkçe şöleni ve milli ruh rüzgarına kapılıyorsun.

İlk kez 2005 şubatında okumuşum. Geçen hafta yeniden göz attım. "Okuduğum en iyi romanlardan" diyebilirim.

Diğerleri Halide Edip Adıvar'dan "Yeni Turan":

Yeni Turan & Raik'in Annesi - ATLAS YAYINLARI - Halide Edib Adıvar -

Ve Emine Işınsu'dan "Sancı":

Sancı - ELİPS KİTAP - Emine Işınsu - Işınsu edebiyata şiirle başlamış tiyatro ile devam etmiş hikaye yazmış ve romanda karar kılmış yaz

Yorum

• Murat Menteş -Dublörün Dilemması

Yorum

• Oğuz Zeytin bigben mi ? Yaşınıda bilmiyorum gerçi ama abi eğer sensen imzaya ilştirsen eski kullanıcı adını..
                                Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim