Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bu sabah başladım: Peyami SAFA - Türk İnkılabına Bakışlar...

İmparatorluktan Cumhuriyet'e geçişin yansımalarına dair yazılmış en kapsamlı kitap olduğunu öğrendim. "Türk çağdaşlaşması - Milli kültür" konularına duyduğum hassasiyet nedeniyle şevkle başladım. Kitabın içeriği Peyami Safa'nın ne denli titiz olduğunu gösteriyor. O, gerçek bir aydınmış. Keşke günümüzde de böyle isimlere sahip olabilseydik...

Kitabın dili, dönemin (1938) kelimeleriyle yazılmış; herhangi bir sadeleştirme yapılmamış. Belki böylesi daha iyi. Okuyucu tembellikten alıkoyuyor. Aslında bizim olan kelimelere ne kadar yabancı kaldığımız gerçeğini yüzümüze vuruyor.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bize HerYer TRABZON kitabı....

Millet aşık oluyo sonra alkolik ben armaya aşığım hemde platonik...:)

Yorum

• renktaşlar bir sorum olacak..o kadar canım sıkıldıki fm felan tamam ama sıkılmaya başladım.şöyle sıkıntımı alacak beni tutup içine çekecek fantastik veya gerilim-korku tarzı bir kitap önerebilirmisiniz..
        not(izlemediğim film kalmadı filmlerle aram iyidir fakat kitap okumam fazla arada böyle heves geliyor.hevesim kaçmadan iyi bir kitap önerebilcek varmı ??
        '7' ''ŞAMPİYON'' '7'

Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!

Yorum

• Kitapta korku nasil olacak arka sayfayı çevirince Drakula felan mı çıkacak (:

Yorum

• İlk olarak emreyavuz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            renktaşlar bir sorum olacak..o kadar canım sıkıldıki fm felan tamam ama sıkılmaya başladım.şöyle sıkıntımı alacak beni tutup içine çekecek fantastik veya gerilim-korku tarzı bir kitap önerebilirmisiniz..
            not(izlemediğim film kalmadı filmlerle aram iyidir fakat kitap okumam fazla arada böyle heves geliyor.hevesim kaçmadan iyi bir kitap önerebilcek varmı ??

Dün akşam başladım bu kitaba.

Daha 10. sayfada ağzınızı açık bırakacak bir şekilde başlıyor kitap. Bakalım ne zaman bitireceğim. Uzun süreceğini tahmin etmiyorum. Sürükleyici kitap olduğu belli.
            ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• İhanet Noktası Açıklama

NASA'ya bağlı bir uydu Kuzey Kutbu'nun derinliklerine gömülü nadir bulunan bir nesnenin varlığını belirler. Bir süredir bocalamakta olan NASA bunu bir zafer olarak niteler. Amerikan uzay politikasını ve yaklaşmakta olan başkanlık seçimini derinden etkileyecek bir zaferdir bu... Başkan, Beyaz Saray Gizli Haber Alma Analisti Rachel Sexton'ı Milne Buzul Katmanı'na gönderir.

Karizmatik bilim adamı Michael Tolland başkanlığında uzmanlardan oluşan bir ekiple Kuzey Kutbu'na giden Rachel, bir süre sonra akla gelmedik bir oyunu ortaya çıkarır. Tüm dünyayı amansız bir düşmanlığa sürükleyecek bir bilim sahtekârlığı söz konusudur. Rachel, Başkan'la bağlantı kuramadan Michael ölümcül bir saldırıya uğrar. Gerçeğin ortaya çıkmasını istemeyen esrarengiz biri, katil-lerden oluşan bir ekiple herkesi ortadan kaldırmaktadır.

Issız ve ölümcül bir çevrede bir avuç insanın tüm umudu bu korkunç sahtekârlığın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Öğrenecekleri gerçek ihanetin doruk noktasıdır.
              bir sitenin açıklamasıydı üsteki. 1 hafta oldu bitireli ama gerçekten güzel bir kitap, kolay kolay elden bırakmak mümkün değil, akıcı - sürükleyici bir içeriği var. Okumak isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
              [ille d' 7]

Yorum

• İlk olarak Dursun Kaplan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Daha 10. sayfada ağzınızı açık bırakacak bir şekilde başlıyor kitap. Bakalım ne zaman bitireceğim. Uzun süreceğini tahmin etmiyorum. Sürükleyici kitap olduğu belli.

konusunu felan okudum iyi sürükleyici diyor herkes yapboz gibi felan aradığım şey bu galiba.ama 560 sayfa çok geldi.alıcağım kitap öyle bir kitap olmalıki içimde kitap bittikten sonra yeni kitaplar alma hevesi olsun teşvik etsin beni..
                En son EmreYavuz61 tarafından düzenlendi; 07.09.2010, 13:23.
                '7' ''ŞAMPİYON'' '7'

Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!

Yorum

• Rus devlet arşivlerinden Ermeni meselesine ve soykırım iddialarına bakış. Çarlık Rusyası, 1915 Kafkas Cephesi öncesi ve sonrasında konuyla yakından ilgili ve taraftı. Hatta Mehmet Perinçek’e göre olayların finansörü ve kışkırtıcısı da Çarlık Rusyası’ydı. Kitap Moskova’daki devlet arşivinden Rus, Ermeni, Azeri, Gürcü belgeleri ve kayıtlarıyla konuya farklı bir bakış kazandırıyor. Perinçek kitapta her şeyin 1876 Bulgar ayaklanmasından sonra başladığını, Rusların, bu ayaklanmayı örnek alarak Ermenileri örgütleyip harekete geçmeleri için kışkırttığını savunuyor. Perinçek’e göre, ilk saldırıları gerçekleşiren Ermenilerin, Türk birliklerinin misilleme (isyanı bastırma) yapmalarını sağladıktan sonra, muhtemelen ağır kayıplar verileceği öngörülmüş ve bu yolla seslerini dünyaya duyuracakları konusunda Ermeni çeteleri Rusya’dan destek görmüştü. Bu yolla Ermeniler dünya kamuoyunun yardımı ve baskısıyla bağımsızlık ilan etmelerinin mümkün olduğuna inandırılmışlardı. Hatta bu durumu halka Ermeni yazarlar aracılığıyla duyurmuşlar ve Ermenilere yönelik genel ayaklanma çağrısı yapmışlardı. Mehmet Perinçek'in kitabında, şu anda Ermenistan’da yasak olan ve Avrupa kütüphanelerinden toplatılan kitaplardan da alıntılar var. 1918’de Taşnak Ermenistan'ın ilanından sonra Ermenilerin içeride büyük etnik temizlik yaptıklarına dair kayıtlara da ver veriliyor Yüz Belgede Ermeni Meselesi’nde.

Yorum

• Sevgili Arkadaşlar askerde kitap okumak için bol bol zamanım oldu.....

Ümit Yaşar Oğuzcan ' ın Siir Denizi 2 .......

Tuna Kiremitçinin Yolda üç kişi isimli kitabını ve yakında sinemada film olarak gösterilecek Ejderha Dövmeli Kız kitaplarını okudum........

Şiir kitabını çok sevmesemde bazılarını not aldım......

Ejderha döveli kız tam bir aksiyon romanı......

Yolda üç kişi ise Tuna Kiremitçinin 3 farklı karakteri canlandırdığı bir eser... vaktim yok uzun yazamadım ama okumaya ve yazmaya devam edicem.......
                    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Dursun Kaplan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

son yaptığım araştırmalara göre ya bu kitabı ya agatha cristadan doğu ekpresinde cinayeti alacağım sağol abi...

bir sorum daha olacak trabzonsporu en iyi anlatan kitap hangisidir.fırtına ihtilal efsane iyi ama eskidi artık şöyle 2008den sonra bir kitabımız çıktımı?
                      '7' ''ŞAMPİYON'' '7'

Yorum

• Bir yıl boyunca okduğum kitaplar bunlar. Belki okuyacaklara yardımcı olur. Bakıp araştırabilirsiniz.

Bazı kitap isimleri belli olmuyor isimlerini yazayım..

Şu Çılgın Türkler'in altındaki İki tane mavi olan kitaplar ''Suç ve Ceza''...

Katre-i Matem'in altındaki ''Uçurtma Avcısı''...

Vadideki Zambak'ın altındaki ise ''Mutluluk Projesi''..

Yavuz'un altındaki kitapta ''Kanuni''..

Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Yeni kitabım ''Pazarlık''.. Okumaya ne zaman başlarım bilmiyorum hiç kitap okuyasım yok bu aralar..

Yorum

• Zar Adam kitaplarını alacaktım ama bir arkadaşım tavsiye etmedi ben de almadım.
                            Bir an önce Turgut Özarkman'ın Diriliş ve Cumhuriyet kitaplarını almam lazım.
                            Muhafız kitabını alacaktım taa okul zamanı unutmuştum. Aklıma gelmişken alayım.

Bir de soru sorayım Cengiz Han kitabı nasıl?

Son olarak bir de Grange'nin diğer kitaplarını da tavsiye ederim
                            www.twitter.com/SDanismaz
                            Gugudali..
                            Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• İlk olarak SDanışmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Zar Adam kitaplarını alacaktım ama bir arkadaşım tavsiye etmedi ben de almadım.
                              Bir an önce Turgut Özarkman'ın Diriliş ve Cumhuriyet kitaplarını almam lazım.
                              Muhafız kitabını alacaktım taa okul zamanı unutmuştum. Aklıma gelmişken alayım.

Bir de soru sorayım Cengiz Han kitabı nasıl?

Son olarak bir de Grange'nin diğer kitaplarını da tavsiye ederim
                              Cengiz Han hakkında doğumundan ölene kadar geçen önemli olan herşey anlatılmış kitapta. Fazla detay yok.

Yazar Cengiz Han hakkında biraz ılımlı düşünüyor. Yaptığı kötükleri canilikleri ortamın şartlarına göre bazı şeylerle yapabilir gibi göstermiş. Yani o zaman şöyleydi böyle düşünmesi gerekiyordu ondan yapmıştır gibi..

Türk olup olmadığını hiç önemsemiyor. O zaman herkes iç içeydi kabileler falan Moğol Türktü, Türk Moğoldu gibi düşünüyor.

Bence al oku..

Yorum

• Özkan, Yedinci Şehir'den bahsetmiştim. Okuyabildin mi? Tavsiyem zahmete sebep olmamıştır umarım senşn için.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim