Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak mkmsas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Soner Yalçın'ın Efendi2 dahil o zamana dek tüm kitaplarını okumuş biri olarak, size Hakan Erdem'den "Tarihlenk"'i tavsiye ediyorum..

Bu kitabın yanlış hatırlamıyorsam 110 ile 130. sayfaları arasında Soner Yalçın'ın "Efendi" kitabı ile ilgili fahiş hataları bulabilirsiniz..

İtüsözlükten "Tarih lenk" ile ilgili bir yorum:

"son yıllarda okuduğum en mükemmel eser. ilber ortaylı'nın bile cevap veremeyeceği ayarlar barındırıyor. başka ülkede olsak soner yalçın bir daha konuşamaz, tarih yazamaz, sokağa çıkamazdı."

Tarihlenk'ten beri Soner Yalçın okumuyorum...
    Ben Efendi 2'yi okumadım.Açık söylemek gerkirse 'Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor' okuduğum ilk Soner Yalçın kitabı.

Hakan Erdem'in Soner Yalçın'la ilgili röpotajını'da daha yeni okudum.Merak ettim gerçekten ilk olarak Efendi 2'yi sonra tavsiyenizi göze alarak Tarihlenk'i okuyacağım.Ondan sonra bir yorumda bulunabilirim.
    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
    Kazım Koyuncu

Yorum

• Elif Şafak'a ait okuduğum ikinci kitap..

Mahremiyetin gerekliliğini vurgulayan bir eser.
      Pinhan'a oranla daha etkileyici bir anlatıma sahip, daha başarılı. Ama dağınık olarak başlayan konuların birleştirilip sonuca gidilmesinde hala sıkıntıları var.

Yine de sayfaları ardıardına hızla çevireceğiniz akıcı bir kitap... Denemelisiniz
      Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
      **Latocan**

Yorum

• Vay Brütüs vayyy.
        TSira- Şükran
        "Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."

Yorum

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Vay Brütüs vayyy.
          Sorma Şükran. Sırtından vurmuş seni. Dün öğrendim, fırça çektim ben de. Ayıptır ayıp.

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bugün başladım.

Bu mudur ? Budur !
            Bugün bitirdim.

Muhteşem muhteşem muhteşem !

576 sayfalık kitapta toplam iki günlük yaşanan olaylar bu kadar mı sürükleyici ve mükemmel olur. Kitapta sürekli ters köşe oldum.

Bu zamana kadar okuduğum kitaplar arasında şu ana kadar en mükemmel kitapdı.
            ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bugün bitirdim.

Muhteşem muhteşem muhteşem !

576 sayfalık kitapta toplam iki günlük yaşanan olaylar bu kadar mı sürükleyici ve mükemmel olur. Kitapta sürekli ters köşe oldum.

Bu zamana kadar okuduğum kitaplar arasında şu ana kadar en mükemmel kitapdı.
              O kadar dedik sana M.Kohler'e yüklenme çok diye =)
              " Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "

Yorum

• Vadideki Zambak- Honore De Balzac

Felix isimli bir gencin acılarla dolu yaşamı. Anne baba kardeş hatta insan sevgisinden yoksun olarak büyüyen öğrenci Felix üstüne üstlük maddi imkansızlıklar giirdabına sürüklenince önce ruhi durumu daha sonra ise beden sağlığını kaybeder.

Hava değişimi için gittiği şehirdeki bir baloda karşılaştıı kadın onu çok etkiler. Madam De Morsaufu bir Arkadaşının komşusu olarak yeniden görünce ona karşı delicesine bağlanmaya başlar. Madam evli ve iki çocuk annesi olmasına rağmen kendini çocuklarına adayan kocasını seviyormuş gibi davranan ama saygıda asla kusur etmeyen bir karakterdir.

Felixi önce yakın bir akrabası gibi daha sonra ise ölümsüz aşkı gibi sever. Felixte bedenen bir şekilde olmasa bile bu fedakar ve ince ruhlu kadına hayatını bağlar. Annesinden , babasından en yakınından göremediği bütün sevgileri ve aşkı onda yaşamaya başlar.

Bu yasak aşk çok değişik bir aşktır. Yeri gelince kardeş gibi yeri gelince içten içe bir tutkuyla devam edip gider.

Bir gün Felix Parise gitmek zorunda kalır. Orada Lady Arabella ile tanışır. Aşk olarak değil ama şehvet olarak kandırmayı başarır Felixi. Tutkuyla karışık şehvetle Felixi kendine çeken Anabella ondaki gerçek aşkı farkeder. Ama kendi duygularını tatmin için ve İngiliz olmasının verdiği gururla onu kendine bağlayacağını düşünür.

Annesinin yazdığı mektupla bu ilişkiden haberi olan Madam Marsouf fedakarlıkla buna katlanmaya her zmaan olduğu gibi içine atıp sevgisini oraya saklamaya çalışır. Ancak kocasından dolayı zaten bozulmakta olan sağlığı iyice kötüye gider ve trajik bir sona doğru yol alır.

Felix bunu haber alır ve son anında yanında olur. Madam son anında kötü görünmek istemeyecek kadar ince ruhludur ve öldükten sonra zarar görmesin diye Felixin mektuplarınıda yaktırır. Ve kitap bir sonla biter acı bir sonla....

1 günde bitirdim bu kitabı..... 500 sayfa olsaydıbile yine bitirirdim.... Öyle sürükleyici ve şiirsel bir anlatımı varki.
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Yeni kitabım.

Başladım bugün.
                  ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Şu sıra Dan Brown ile boğuşuyorum bittiğinde merak üzerine aldığım Chuck Palahniuk'un Dövüş Kulübü ' nü okuyacağım bittiğinde karalamaya çalışırım bir şeyler
                    " Biz dalkavuk bir aydınlığın yerine onurlu bir karanlığı seçtik "

Yorum

• Zar Adam'ı okudum . Ama pek beğendiğim söylenemez. Farklı bir tarzda yazılmış ancak pek de etkileyici olmayan bir roman olduğu görüşündeyim =)

Yorum

• Ben Vadideki Zambak'ı yaklaşık 3 sene kadar önce yarım bıraktım.
                        Hala yarım. )

Yorum

• Bir tek Göçebe kitabını yarım bıraktım alıp tamamlamayı planlıyorum =)

Ha birde Metal Fırtına vardı . =)

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Ben Vadideki Zambak'ı yaklaşık 3 sene kadar önce yarım bıraktım.
                            Hala yarım. )
                            Bence baştan al ve bitir... Yoksa çok şey kaybedersin....
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Yürekler Ölüm

Allah'ım En Sevdiğimi En Sevdiğin Eyle Değmesin Sana Yaklaşmayacak Sevgi Yüreğime..

Yorum

• Tasavvufa meyyâl arkadaşlara üç kitap tavsiye edeceğim:

İlki Jan Dallas'ın 'Gariplerin Kitabı' adlı romanı. İsmet Özel çevirisinden... Kendinden çok şey katmış Özel esere.

Mustafa Kutlu'nun 'Sır' adlı hikâye kitabı. Dergâh Yayınları'ndan...

Ve Filibeli Ahmed Hilmi Efendi'nin A'mâk-ı Hâyâl'i.

Sır'rı Ortahisar Camii'nde, pencerelerden içeriye düşen kırgın ikindi güneşinde handiyse cezbe hâlinde, satır satır hece hece okumuştum.
                                "Yola düştü mürîd. Sanırsın yeşil ekine yel düştü..."

Tavsiyemdir acizâne; kitap okurken mekânın münasip olması lazım.
                                Öğrenciyken yaz tatillerinde köye taşıdığım kitapların ilk 10 sayfasından fazlasını okuyabildiğim çok nadir olmuştur. İşten güçten değil öyle, müsaade etmemiştir kuş sesleri.
                                En son İlyas Onat tarafından düzenlendi; 16.01.2010, 02:01.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim