Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kumarbazı bende tavsiye derim

Hatta dünya klasiklerini gençken okuyanlara bizim yaşlarda bir daha gözden geçirmelerini şiddetle tavsiye ederim..Tekrar okuyun.Hiç okumamış gibi olacaksınız.

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      İskender abi 61. sayfa olmasa başlığa uğrayacağın yok haa.
      Bunu okumasaydım 61. sayfa olduğunu fark etmeyecektim
      www.twitter.com/SDanismaz
      Gugudali..
      Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor / Soner Yalçın

Okumanızı öneriririm.
        ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
        Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak Mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor / Soner Yalçın

Okumanızı öneriririm.

Geçen benim de dikkatimi çekti bu kitap.
          Hakkındaki yorumlarınızı bekliyor olacağım..
          Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
          **Latocan**

Yorum

• İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Geçen benim de dikkatimi çekti bu kitap.
            Hakkındaki yorumlarınızı bekliyor olacağım..
            Öncelikle Soner Yalçın kitapta idaaa ettiği tüm olayların doğruluğunu belgelerle ispat etmiş.Kitapta bir çok olaydan bahsediyo ve bazen kafanız karışıp sıkılabiliyorsunuz.Fakat kendinizi biraz zorlarsanız bir çırpıda okunabilecek kitaplardan biri.
            ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
            Kazım Koyuncu

Yorum

• Zar Adam adlı kitabı okumak için hevesle başladım
              hayatımda bu kadar saçma kitap görmedim
              okumadan bıraktım
              BU GAYBANA SEVDALUK ÖLÜMİ UNUTTURUR

Yorum

• İlk olarak Hayriye Ayan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Zar Adam adlı kitabı okumak için hevesle başladım
                hayatımda bu kadar saçma kitap görmedim
                okumadan bıraktım
                Başlanan kitabı bitirmemek hafıza kaybına yol açıyormuş diye biliyorum ama
                "Orada birisi farklı yürüyordur."

Yorum

• Dostoyevski'nin okumadığım kitabı kalmış mıdır bilmiyorum.Aşağı yukarı piyasada bulduğum tüm kitaplarını satın alıp okudum.
                  "Karamazov Kardeşler" Dostoyevski'nin son eseri.
                  4 ciltlik,oldukça uzun bir roman.
                  Dostoyevski'nin eşsiz psikolojik tahlillerini sergilediği baş yapıt.
                  Bence herkes okumalı bu romanı.
                  Herkese Merhaba

Yorum

• 61. sayfadayız
                    Kadir Has Üniversitesi

Yorum

• Bende Size Dan Brown'un tüm Kitaplarini öneriyorum... =)
                      “Gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın.”

Yorum

• ÖLÜ CANLAR - GOGOL

"Herkes sevilmek ister , hayvan bile okşanmak ister. Kafesinin aralığından okşasınlar diye başını uzatır. " GOGOL

İlk önce bir şehre giriyoruz. Belli başlı yapıları tanıyoruz. Gözlerimizi kapatıp elimizi uzatsak binalara ayrıntılarına değecekmiş gibi oluyoruz.Onları düşünürken yazar araya romanın kahramanlarını sokuyor. Hiç bize sezdirmeden. Çiçio,kovu, hizmetçisini ve uşağını tanıyoruz. Şehre gelen Çiçikov şehrin ileri gelenlerini ziyarete başlıyor. Özellikle toprak sahiplerine büyük bir önem gösteriyor.

Tavırlarındaki aşırı nezaket ve karşı tarafında buna mukabelesi bizi şaşırtıyor. Merak ediyoruz bunun nedenini çok geçmeden bizi şaşırtan başka bir olay daha çıkıyor ortaya. Çiçikov toprak sahiplerinden Ölü Canları nı istiyor. Ölü Canlar aslında ölen ama kayıtları düşülmeyen öylüleri ifade ediyor. Kimi devlete vergi vermek zorunda olduğundan hemen kabul ediyor , kimiyse bu işte bir iş var deyip işi yokuşa sürüyor.

Çeşitli insan tipleriyle karşılaşıyoruz. Bencillik , ihtiras, yardım severlik gibi her insanda bulunması muhtemel özellikler ustaca işleniyor. İnsan yazarın düşünceleriyle kendi düşüncelerini karşılaştırmak zorunda hissediyor kendisi.....

Kitabın ilerleyen bölümlerinde Ölü Canların neden istendiğinin cevabını bulabiliyoruz. Çiikovun sonu olmadığı zannedilen kibarlığının ve nezaketinin nedeninide. Ama tam emeline ulaşacakken yine insanın doğasında olan dedikodu hastalığı yüzünden her şeyi bırakıp kaçmak zorunda kalıyor ve yni bir maceraya yelken açıyor..

Kitabın bundan sonrasında ne olduğunu yazmaayacağım. Çünkü sonunu yazarsam hiç bir güzelliği kalmaz.

Anlatımı değişik biraz. İnsanın duygularından zyade davranışlarını öne çıkarıyor. Çevresel betimlemeleride muhteşem. Bize sanki yolculuğu yaşatacak kadar muhteşem. Karakterlerin fazlalaığı sorunmuş gibi görünsede hepsinin ayrı ayrı özelliklere sahip olması bu deavantajı ortadan kaldırıyor.

Rus Halkının genel özellikleri , yardım severliği, o dönemin sosyal yapısı ve dokusu gibi ayırt edici özellikleride ar. Suç ve Cezadaki insanın iç dünyasını srgulatan tarzını yanında bu kitap daha çok çevreyi işin içine katıyor sorgulamayı bize bırakıyor...

Mutlaka Okunması , düşünülmesi ve sorgulanması gereken bir eser.

Sırada Sefiller var....
                        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Dostoyevski'nin okumadığım kitabı kalmış mıdır bilmiyorum.Aşağı yukarı piyasada bulduğum tüm kitaplarını satın alıp okudum.
                          "Karamazov Kardeşler" Dostoyevski'nin son eseri.
                          4 ciltlik,oldukça uzun bir roman.
                          Dostoyevski'nin eşsiz psikolojik tahlillerini sergilediği baş yapıt.
                          Bence herkes okumalı bu romanı.
                          Kimilerine göre Dostoyeski'den bir adım önde kabul edilen Lev Tolstoy, ilericiliğin dine edilen küfürün şiddetiyle ölçüldüğü dönemlerinden, Allah inancına ve vahye dayalı bilgiye sert geçiş yaptıktan sonra, aristokrat çevresiyle beraber ailesini de geride bırakarak düşünmek ve araştırmak için yerleşmeye karar verdiği köye doğru yola çıkar. Bu önemli yazar giderken yanına sadece iki kitap alır. İki kitaptan birisi İncil diğeri Karamazof kardeşlerdir.

Yine adı geçen bu kitap Freud tarafından, araştırmalarına kaynak olarak kullanılmıştır.Einstein, yazılmış en iyi eser demiştir. Kafka ise Dostoyevski ile kan bağı olduğuna inanmaktadır.

Yorum

• Almak istediğim 3 kitaba bugün itibariyle kavuşmuş oldum. Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Empati.

Gece Empati'yi okumaya başlayacağım
                            www.twitter.com/SDanismaz
                            Gugudali..
                            Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• Ya Gazi Paşa Duyarsa / Erdal Sarızeybek

Erdal Sarızeybek'in okuduğum 2. kitabı.Okuduğum ilk kitabı olan 'İhaneti Gördüm'ü de bu son okuduğum kitabı da çok beyendim.Kendisi bir yazar olmamasına rağmen kitapları akıcı bence.

Kitabı okuduğumda ülkenin geleceği hakkında endişelerim katlandı.En güvendiğimiz kuruluş olan askerinin içinde bile kendi çıkarları için terörist ile çatışmanın en ağır olduğu yerlerde görev yapmış, ülkesi için canını yok saymış bir albaya atılan iftiraları anlatıyor.Okumanızı öneririm.
                              Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak Mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Öncelikle Soner Yalçın kitapta idaaa ettiği tüm olayların doğruluğunu belgelerle ispat etmiş.Kitapta bir çok olaydan bahsediyo ve bazen kafanız karışıp sıkılabiliyorsunuz.Fakat kendinizi biraz zorlarsanız bir çırpıda okunabilecek kitaplardan biri.
                                Soner Yalçın'ın Efendi2 dahil o zamana dek tüm kitaplarını okumuş biri olarak, size Hakan Erdem'den "Tarihlenk"'i tavsiye ediyorum..

Bu kitabın yanlış hatırlamıyorsam 110 ile 130. sayfaları arasında Soner Yalçın'ın "Efendi" kitabı ile ilgili fahiş hataları bulabilirsiniz..

İtüsözlükten "Tarih lenk" ile ilgili bir yorum:

"son yıllarda okuduğum en mükemmel eser. ilber ortaylı'nın bile cevap veremeyeceği ayarlar barındırıyor. başka ülkede olsak soner yalçın bir daha konuşamaz, tarih yazamaz, sokağa çıkamazdı."

Tarihlenk'ten beri Soner Yalçın okumuyorum...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim