Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• şöyle bir uyarıda da bulunayım, en iyi dünya klasikleri burçlarınıza göre sizi etkiler...

mesela oğlakları monte kristo kontu etkiler gibi...

yani "suç ve ceza" herkesi etkilemez ama birilerini mutlaka çok etkiler...
    Bordo Mavi

Yorum

• SUÇ VE CEZA

İnsanlar bazen bazı kararlar almak zorunda kalır. Sonuçları iyiyse bunu pek sorgulamayız. Ama kötü bir sonla bitmişse zihnimizden binlerce kere geçiririz. Bazen vicdan denilen süzgeçten geçirir pişmanlık duyarız bazende neden olduğumuz kötü sonuçlara bahaneler bulup içimizi rahatlatmaya çalışırız. Söz gelimi bir insana yumruk attığımızda geçerli bir nedenimiz varsa " o bunu fazlasıyla haketmişti " deriz vicdanımızın bizi esir almasını engelleyebiliriz. Ama ya tam tersiyle...

Raskolnikov bu ikilemi fazlasıyla yaşayan ama yaşarken yaşatan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. O vicdan muhasebesini yaşarken bende kendimi vicdanımı sorguluyordum. Raskolnikov çok ilginç bir karakter bir yandan tefeci kadını acımasızca öldürürken diğer yandan kendisi fazlasıyla muhtaçken cebindeki parasını son kuruşuna kadar sadece bir kaç gördüğü bir adamın ailesine verecek kadar da cömert. Ailesini içine kapanıklığıyla dışlayacak kadar soğuk ama hiç tanımadığı kimselere gönlünü açacak kadar sıcak bir karakter.

St Petersburg sokaklarında dolaşmaya çıkarken o dönemin yapısını, sosyal dokusunu, insanlarınıda ustaca işliyor Üstad. Romanın dili insanların birbirine hitap şekilleri o kadar güzelki sağduyuya ihtiyacımız olduğu bu günlerde ilaç gibi geldi bana.

Sadece bir romanla karşılaşmadım onu okurken. İnsanları analiz eden çok kötü diye bilinen insanların bile içinde güzellik bulabileceğinizi anlatıyor. Ruhi bunalımlarını yaşarken aynı zamanda merhametini ortaya çıkaran zengin gibi..

yukarda bir abininde dediği gibi Petersburgu merak ediyorsunuz , kahramanın sonunu merak ediyorsunuz hem ceza almasını istiyorsunuz hemde ceza almamasını. Kahramanı sorgularken sizde kendinizi sorguluyorsunuz.

Ölmeden önce gezilecek 100 yer gibi kitaplar var.İzninizle bende ölmeden önce okunacak 10 kitaptan birisi olarak nitelendiriyorum bunu....

Yazılacak çok şey var ama şimdilik bu kadar....

Sağlıcakla kalın....
      En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 06.01.2010, 15:24.
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Suç ve Ceza iyidir de.

Olasılıksızdan sonra Empati'yi okumak bambaşka. Herkeze tavsiye edilir.

Yorum

• İlk olarak Selman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Suç ve Ceza iyidir de.

Sabırlar versin Allah abim )
          İyiydi Empati evet, şaka ettim.

Yorum

• İlk olarak Selman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Suç ve Ceza iyidir de.

Olasılıksızdan sonra empatiyi okumak acı verici...
            Sayfaları çevirdikçe "yok yok okumamalıyım ben bu kitabı" diyordum. Ve öyle de oldu..
            Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
            **Latocan**

Yorum

• fatihcim elif şafak okumaya devam o zaman

nazan bekiroğlu da oku arada bi
              Bordo Mavi

Yorum

• Üstad Necip Fazıl'ın (Benim gözümde Menderes) kitabını okudum... Günümüzde yaşanan siyasi ve askeri olaylara bu kadar ışık tutan bir kitap şimdiye kadar okumamıştım....
                Şiddetle tavsiye ederim....
                İnsanda güzel olan yüzdür, yüzde güzel olan gözdür ama aslında insanı insan yapan ağzından çıkan sözdür.. »
                Mevlana Celaleddin-i Rumi

Yorum

• Yukarıda Suç ve Cezâ'ya iyi diyen arkadaşlar olmuş. Onları şiddetle kınıyorum. Bu esere yalnızca iyi demek, merhûm Dostoyevski'ye ve edebiyâta hakârettir.
                  Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Yukarıda Suç ve Cezâ'ya iyi diyen arkadaşlar olmuş. Onları şiddetle kınıyorum. Bu esere yalnızca iyi demek, merhûm Dostoyevski'ye ve edebiyâta hakârettir.
                    İyi demek hakaretse kötü diyenler küfür ediyor desene
                    Bunca reklamdan sonra çok merak ettim bu kitabı. Fırsat bulduğum ilk anda okumayı düşünüyorum.

Yorum

• Sevgili Olcay, kişiye göre değişebilir bir durum olsa da genel olarak bir kitaba başlayıp kitabın içeriği ile ilgili herhangi bir nedenden dolayı bırakınca (mesleki zorunluluk vs. yoksa ) tekrar konsantre olmak çok zor oluyor. Çok yaşadım bunu. Üstüne bir de (kendi adıma) yaş ilerleyip beynin hakimiyeti duygu ve isteklerden çok reel dünyanın kontrolu altına da girdi mi bu tür romanların istediği dikkat fonksiyonumu kullanamaz hale geliyorum. Neyse daha fazla olumsuzluk eklemeden soruna cevap veriyorum. Umarım benim yaşadığım olumsuzlukları yaşamadan dalarsın kitaba. Cinayet sahnesine atsan kendini yeter.Konsantre isen eğer, cinayete müdahil olmak isteyeceksin. Ondan sonra muhtemelen durduramazsın. Bitince de fırsatını bulduğun ilk anda gidersin. Gitmişken de Fatih'i alıp gelirsin

Gamze kardeşim birçoğumuzun olduğu gibi benim de hayatımı değiştiren kitap olan Kuran'ı ayrı tutmak kaydıyla gerçekten kader çizgimin üzerinde önemli bir yer tuttu bu kitap. Uzun bir hikayesi var. Burada yazıp meşgul etmeyeceğim başlığı ama toparlarsam bir gün özel mesaj olarak gönderirim.

Adem ve faikcelikoflu'ya katılıyorum. Gerçekten ortası yok. Kimi çok etkilenir kimi hiç.
                      Sanırım psikoloji sevenler ve sevmeyenler diye ayrılabilir çizgi. Yazarın her romanında olduğu gibi insanı daha iyi tanımak esas tema gibi gözüküyor.

Özkan'a ilaveten şu bilgiyi de vereyim. Edebiyat dünyasında, romanda mükemmellik konusunda iki kitap esas alınır. Birisi adı geçen roman, diğeri de Madam Bovary'dir. Suç ve Ceza da Madam Bovary'ye göre önde kabul edilir. Geçmişten hafızamda kalan bir bilgi.

Faik Yılmaz, zevkle okumaya başladım yazını. Umarım aklına geldikçe eklemeye devam edersin. Kitaba bir başka insanın gözünden bakmak da ayrıca zevkli. Yorumuna katılmamak elde değil. Belirttiğin gibi, insanların hitap şekilleri kısmına ve üstelik bu kadar sade bir dille başarılan , birbirlerini anlamaya çalışmaktaki zerafet ve özene ... Konuşulan konu da bir cinayet....
                      En son Misafir tarafından düzenlendi; 07.01.2010, 00:24.

Yorum

• Şimdi kitaplıktan kitabı elime aldım.

Birde ne göreyim, kitaptan 2 tane var evde.

Birinin dışı eski ve orjinal duruyor, diğeri yenilerden..

Okumaya başladığımın da işaret olsun diye katladığım ucu daha 25. sayfa imiş..Utanç verici bir durum

Elimde 3 kitap var.

Onlarda yolu yarıladım..Bitsinler hemen başlayacağım artık..

Yorum

• Olasılıksız sonrası Empati ( ince ) durumu nedir merak ettim. Hazır birinciyi okumuşken üzerine Empati keyfi neyse ben de mahrum kalmayayım
                          En son Misafir tarafından düzenlendi; 07.01.2010, 00:34.

Yorum

• Söz Dosto'dan açılmışken , Usta'nın "Yeraltından Notlar" adlı kitabını da hatırlatmakta fayda var.
                            Okumayan arkadaşlara acizane tavsiyemdir.

Yorum

• İKİ ŞEHRİN HİKAYESİ
                              Yazar : CHARLES DICKENS
                              278 sayfa. Orta çağlarda iki şehir ismi ama aslında iki ülke Fransa ve İngilterede yaşayan insanların alt ve üst kimlik olarak olarak yaşadıkları olayları anlatıyor.Onlarda vardır ya soylular ve ezilen halk.Daha ortalamadım kitabı ama güzel bitince yorumarımı yazacağım.
                              İçimdeki Sevdan Öyle Büyük ki.Trabzonum.

Yorum

• Gogol'un Ölü Can'larına başladım.......

Gerçi daha yeni başladım ama betimlemeleri çok güzel değinmeden edemeyeceğim.....

Romanın kahramanı şehre girdiğinde sanki yanında siz varmışsınız gibi hissetitiyor. Hayal gücünü harekete geçiriyor....
                                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim