Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak U.Sadıkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı
    daha önce başlamıştım bitirememiştim gerçekten mükemmel bir kitap siyaset falan yapmıyorum herkesin okumasını isterim..

Mehmed Akif, Birinci Dünya Harbi'nde Asım'ın neslinin kıt'a kapma oyunu oynadıklarından söz eder. Bu gençlerin kimi Galiçya'da, kimi Sina çölünde, kimi Kafkaslarda, kimi de Çanakkale'de emperyalizme karşı çağları alt üst eden bir mücadele veriyorlardı. Bugün de eğitim neferlerimiz aynı rolü oynamıyorlar mı? İnsanlığa bu defa Yunus'un gönüllerine ektiği güzellikleri demetleyip sunmuyorlar mı? Bu çağın vebasına inançlarından derledikleri güzellikleri derman olarak sürmüyorlar mı? Ve en önemlisi de, Bizden adam çıkmaz hurafesinin çatısını çatır çatır yıkmıyorlar mı? Bu bir Sonsuzluk Kervanı dostlar! Dün Tarık B. Ziyad'ın kutlu askerleri bu vazifeyi üstlenmişlerdi, bugün ise eğitim gönüllüleri. Dün Abdülhamid Han bu kervanın bir halkası olmuştu, bugün vazife bizim omuzlarımızda. Abdülhamid'in dansı devam ediyor dostlar.. Kurtlarla, yani insanlığın düşmanlarıyla insanlığın dostlarının ezeli mücadelesi..
    serinin 1 .kitabını okumuştum şimdi 2. cisi çıkmış gerçekten çok güzel politika ve dengeyle ilgi şimdi bile herkesin bir şeyler alabileceği ders niteliğinde bir eser....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Mevlana, Şems-i Tebrizi'nin de hayatlarını hikaye içinde anlatan güzel bir kitap.

Kitabı bitirdikten sonra Mevlana aşkı belirdi içimde. Herkese tavsiye ederim.
      www.twitter.com/SDanismaz
      Gugudali..
      Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• Zar Adamın peşinde kitabını nihayet bitirdim ama sonunu anlayamadım..Oğlu Babasını buldu sonra bulduğu yerden ayrıldılar..Daha sonra babasını bulmaya gelen ajanlar babasının ölüm tarihiyle karşılaştılar..

Şimdi öldümü babası, ölmediyse oğlu kimle konuştu..
        Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Elif Şafak'a ait okuduğum ilk kitap... Süslü ama yormayan güzel bir anlatıma sahip.. Sürükleyici bir dili var. Ama konu olarak biraz mistik takılıyor gibi.. Ayrıca sadece bu kitabında mı böyle bilmiyorum bir takım olaylar havada kalıyor..

Herşeye rağmen tavsiye edilebilir bir kitap...

Vakit yerli yazarlara şans tanıma vakti...
          Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
          **Latocan**

Yorum

• İlk olarak lato95;28
            :)76120
            tarafından gönderildi

Elif Şafak'a ait okuduğum ilk kitap... Süslü ama yormayan güzel bir anlatıma sahip.. Sürükleyici bir dili var. Ama konu olarak biraz mistik takılıyor gibi.. Ayrıca sadece bu kitabında mı böyle bilmiyorum bir takım olaylar havada kalıyor..

Müthiş bir karakter fazlalığı var.
            Her bölümde yeni birileri fırlıyor. İlk üç bab bir birleriyle bir türlü bağlantı kuramıyorsun. "Sen nerden çıktın yahu, dur sen kimdin?" gibi bir karmaşaya neden olmuştu bende. Son bölümde tüm düğümler çözülüyor rahata eriyorsun.
            Havada kalan olaylara katılıyorum. Mesela allandıra pullandıra anlatılan cüceye nooldu yahu ? ( Yoksa ben mi atladım? )

Ayrıca bölüm başlarındaki beyitler, dörtlükler esere ayrı bir lezzet katmış.

"Kırılmamak için bükül
            Düz olmak için eğril.
            Dolmak için boşal,
            Parçalan ki yenilen
            Az şeye sahip olanlar
            Çoğa kavuşabilirler
            Çok şeyi olanların zihni karışır."
            Tao Te Ching 22
            TSira- Şükran
            "Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."

Yorum

• okumanızı tavsiye ederim.güzel bir kitap...
              .....................................

Yorum

• Lato can, beni izlemeye devam et. Aferin

Yorum

• İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Elif Şafak'a ait okuduğum ilk kitap... Süslü ama yormayan güzel bir anlatıma sahip.. Sürükleyici bir dili var. Ama konu olarak biraz mistik takılıyor gibi.. Ayrıca sadece bu kitabında mı böyle bilmiyorum bir takım olaylar havada kalıyor..

dostum gel de tiyatroya gidelim
                  Bordo Mavi

Yorum

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Müthiş bir karakter fazlalığı var.
                    Her bölümde yeni birileri fırlıyor. İlk üç bab bir birleriyle bir türlü bağlantı kuramıyorsun. "Sen nerden çıktın yahu, dur sen kimdin?" gibi bir karmaşaya neden olmuştu bende. Son bölümde tüm düğümler çözülüyor rahata eriyorsun.
                    Havada kalan olaylara katılıyorum. Mesela allandıra pullandıra anlatılan cüceye nooldu yahu ? ( Yoksa ben mi atladım? )

Ayrıca bölüm başlarındaki beyitler, dörtlükler esere ayrı bir lezzet katmış.

"Kırılmamak için bükül
                    Düz olmak için eğril.
                    Dolmak için boşal,
                    Parçalan ki yenilen
                    Az şeye sahip olanlar
                    Çoğa kavuşabilirler
                    Çok şeyi olanların zihni karışır."
                    Tao Te Ching 22
                    Sadece cücemi... Allandıra pullandıra anlatılılan gözleri ile ateşler yakan kızda yok oldu.. Sanki birer basamakmış gibi kullanılıp sessiz sedasız kayboldular. Aslında bunları kitabı okurken hiç düşünmemiştim sonrasında farkediyorsun havada kaldığını..

İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Lato can, beni izlemeye devam et. Aferin
                    Hıı ne nasıl ?

İlk olarak faik celikoflu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

dostum gel de tiyatroya gidelim
                    Gidelim ortak.. Ama gelebilme konusunda kaygılarım var
                    Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                    **Latocan**

Yorum

• En başta herkese tavsiye ederim...Güzel bir macera..Müthiş bir banka soyguncusu ve kusursuz planları..Onu yakalamak için görevlendirilen ülkenin en iyi ajanı Bell arasında yaşanan müthiş fikir yarışı..Depremler, yangınlar ve daha nicesi mevcut..

Aslında daha sürükleyici daha heyecanlı olabilirmiş kitap ama bu da yeter yani..

Yorum

• Rabia Kadir
                        Alexandra Cavelius ile
                        Dragon Fighter. One Woman´s Epic Struggle for Peace with China.
                        (2009; almanca baskısı ise "Die Himmelsstürmerin: Chinas Staatsfeindin Nr. 1 erzählt aus ihrem Leben" baslığıyla 2007 yılında yayınlanmıştır.)

Kitabın Heyne yayın evinden çıkan almanca baskısını aldım bu hafta içi ve kısa zamanda okuyup bitirdim. 400 sayfalık bir kitap. Alexandra Cavelius´un Rabia Kadir ile yaptığı röportajlar sonucunda oluşmuş bir tür otobiyografi.

Uzun zaman sonra okuduğum en etkileyici kitap. Ne Rabia Kadir hakkında, nede uygurlar hakkında daha önce pek fazla bir bilgim yoktu. Öyle sanıyorumki Türkiye´de yaşayanların çoğununda fazla bir bilgisi yok. Ondan dolayı en kısa zamanda türkçeye çevirilmesini ümit ediyorum.
                        Yinede Ingilizce veya almanca bilen arkadaşlara şimdiden bu kitabı burdan önermek istedim.

Seferoğlu

Kitap hakkında ilk izlenimlerinizi google books sayfasından edinebilirsiniz:

8 Temmuz 2009 tarihinde NTV´ye yaptığı açıklamaları burdan izleyebilirsiniz:

Yorum

• Kemal Tahir - Devlet Ana

tavsiye ederim, beklentilerimden çok farklı bir kitap buldum diyebilirim...
                          Trabzonsporlu olmak gurur veriyor

Yorum

• İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Okuduğum "Leyleklerin uçuşu" adlı kitabına oranla daha kaliteli ve sürükleyici bir kitap. Saflığın kötülüğünü anlatan sayfaları ardarda çevireceğiniz lezzette...

Önceki kitabını eleştirdiğim yazar bu kitabı ile ilgimi çekmeyi başardı... Kısa sürede bir kitabını daha okumayı düşünüyorum...

Sağlıcakla...
                            Şimdi buna başladım inşallah beğenirim..

Yorum

• 31 aralıkta herkesin aksine eğlenceyle değil muhasebeyle geçirdim....

Bunlardan biriside kitap okumayla ilgili olandı.

Yıl boyunca sedece 14 kitap okumuşum. Yaklaşık 6000 sayfa tutuyor. Çok az tabi. Gerçi okuduğum dergileri ve her gün takip ettiğim gazeteleride sayarsak fena değil gibi görünüyor ama yeterli değil.

Bu yıl 50 kitap gibi bir hedef koydum kendime ilk kitabımada başladım..... Bu zamana kadar okuyamadığım Suç ve Cezayı okuyorum.... 400. sayfalara filan geldim bu kitabı okumamakla çok şey kaçırdığımı gördüm...

bitirince duygularımı sizinle paylaşacağım....
                              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                31 aralıkta herkesin aksine eğlenceyle değil muhasebeyle geçirdim....

Bunlardan biriside kitap okumayla ilgili olandı.

Yıl boyunca sedece 14 kitap okumuşum. Yaklaşık 6000 sayfa tutuyor. Çok az tabi. Gerçi okuduğum dergileri ve her gün takip ettiğim gazeteleride sayarsak fena değil gibi görünüyor ama yeterli değil.

Bu yıl 50 kitap gibi bir hedef koydum kendime ilk kitabımada başladım..... Bu zamana kadar okuyamadığım Suç ve Cezayı okuyorum.... 400. sayfalara filan geldim bu kitabı okumamakla çok şey kaçırdığımı gördüm...

bitirince duygularımı sizinle paylaşacağım....
                                Muhteşem bir tercih olmuş son kitap, aklıma getirdin yeniden okuyayım..
                                Çalışma şartlarını bilmiyorum ama 14 kitap çok kötü değil gibi bana kalırsa.. Zaman bulmak gerçekten zor hale geldi kitap için..
                                BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim