İlk olarak Emre İskender tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Fatih Keskin - Atsız'ın Eserlerinde Ortak Hususiyetler
Atsız'ın eserlerinde yer alan bazı ortak kavramlar tek tek incelenmiş. Hayalet, göz, kadın, Türkçülük, yeniden doğuş gibi yaklaşık on başlık, detaylarıyla analiz edilmiş. Orijinal bir çalışma olmuş.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Prof. Dr. Kürşad Zorlu - Büyük Bozkırın Yükselişi / Nazarbayev Liderliği
Kitap, teorik liderlik anlatımıyla başlayıp liderlik algısı üzerine yapılmış bir anket çalışmasıyla bitiyor. Arada ise çeşitli yönlerden Nazarbayev anlatılmış. Zor bir dönemde, zor bir coğrafyanın ayakta kalıp hızla kalkınmasını sağlamış liderin hayat öyküsünü öğrenmek için faydalı bir kitap.
Bu kitabı şu açıdan önemsiyorum; 16-17 yıl önce "Kazakistan'ın nüfus sorunu" üzerine bir makale yazıyordum. Rusça dışında kaynak bulmak neredeyse imkansızdı. Şimdi elimizin altında nice yayın var.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Mai Ve Siyah - Halit Ziya Uşaklıgil
Bayraktaroğlu abimin bana gönderdiği kitaplarda biri de bu,sağolsun
Sayesinde ilk defa bir Halit Ziya romanı okumuş oldum. Halit Ziyanın tasvirleri gerçekten de edebiyat derslerindeki kadar kuvvetli ve dili de ağırmış. Konu açısından değil de dili kullanma becerisi bakımdan etkileyici.
Devlet-i 'Aliyye IV - Halil İnalcık
Halil İnalcığın çeşitli makalelerin bir araya getilmesiyle oluşan bu serinin , Osmanlı devletinin en ilgilendiğim bölümü olan duraklama ve gerileme devriyle alakalı bu cildini okuma fırsatı buldum. Açıkçası bunu okumak için bile belirli bir bilgi seviyesine sahip olmanız gerektiği için belki de hakkıyla anlayamadım ama buna rağmen bile Osmanlı devletinin gerilemesinde okullarda öğretilenlerin çok çok ötesinde aslında mali yapının bozulması ile ve zamana ayak uyduramamasıyla başladığını kanıtlarıyla veriyor.
Otomatik Portakal - Athony Burgess
Dünya Klasiklerindenmiş; merak edip aldım fakat pişman olmadım. Konusu çok etkileyici fakar kitabın asıl tartışmak istediği konu felsefenin hep tartıştığı sorular.İnsanı iyi ve kötü olarak nitelendirebilir miyiz, belli bir yoldan ötekine döndürmek mümkün müdür? Yani en azından bence öyle.
Hitler ve Atatürk - Stefan Ihrig
Tam bir propaganda kitabı. Nazi basınında Kurtuluş Savaş'ını örnek gösteren haberler kaynakça gösterilerek Nazi Almanyasıyla Yeni Türkiye Cumhuriyeti arasında bağ kurmaya çalışarak biz Yahudileri kestik ama onlardan örnek aldık gibi bir saçma mantığa bürünülmek istenmiş. Çevirisi de ayrıca bir berbat.
Sineklerin Tanrısı- William Goldig
Kitabın amacı aslında Mercan Adası'na ve Emperyalizme göndermede bulunmakmış ama bunu da Çocuklar ve Issız ada üzerinden yapmaya çalışmış. Çocukların ne kadar acımasızlaşabileceğinin güzel bir kanıtı olmuş; ama sevmedim fazla ben.Bordo Mavi bayrağım kanatlansın sonsuza.
Genç, yaşlı, erkek, kadın; verdik omuz omuza.
Yorum
-
Oğuz abi merhabaİlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFatih Keskin - Atsız'ın Eserlerinde Ortak Hususiyetler
Atsız'ın eserlerinde yer alan bazı ortak kavramlar tek tek incelenmiş. Hayalet, göz, kadın, Türkçülük, yeniden doğuş gibi yaklaşık on başlık, detaylarıyla analiz edilmiş. Orijinal bir çalışma olmuş.
Selenge yayınlarını takip ediyor musun? İki kitap ismi söylemek isterim
1-Seçere-i Türk
2- Türk Onomastikası-Bütün Türk Halkları
Bu kitaplar ilgini çekebilirTRABZONSPORiyi ki varsın Eren Bülbül...İyi ki varsın Arslan Kulaksız...
Yorum
-
Evet, Ahsen Batur Abi kurmuştu. Epey kıymetli çeviri yayınlamıştı. Önerilerinizi listeme ekledim, teşekkür ederim.İlk olarak Bayraktaroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOğuz abi merhaba
Selenge yayınlarını takip ediyor musun? İki kitap ismi söylemek isterim
1-Seçere-i Türk
2- Türk Onomastikası-Bütün Türk Halkları
Bu kitaplar ilgini çekebilir
*
Osman Karatay Hoca "Macarlar" kitabını yayımladı. Merakla bekliyordum. Okuyunca yorumlarım.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Hamza Andreas Tzortzis-Hakikatın peşinde
önemli bir boşluğu dolduran değerli bir çalışma...If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
özel mesajdan paylastım hocam.İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKargolarım tabi ki, adresinizi yazar mısınız ?
teşekkürler...Yok, öyle umutları yitirip, karanlıklara savrulmak;
Unutma aynı gökyüzü altında,bir direniştir yaşamak..
Nazım Hikmet
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Koronadan korunmak için mümkün mertebe evimizde oturalım.....
Bol bol kitap okuyalım ve çay içelim.....
( biz mecburen işe gidiyoruz ama yinede okumayı ihmal etmiyoruz )En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 19.03.2020, 13:45.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Fuat Sezgin - Bilim Tarihi Sohbetleri
Fahir Armaoğlu - 19.Yüzyıl Siyasi Tarihi
Bernard Lewis - Ortadoğu
Bernard Lewis - Hata Neredeydi?
Frances Yates - Hafıza Sanatı
5 adet kitap siparişi verdim teslimatı yakındır..Okuduktan sonra geniş çaplı analizini yazacağım bu kitapların..Before Elvis There was Nothing
John Lennon
Yorum
-
Uyarın için teşekkürler Faruk...Bu kitaplardan sonra 13 kitap daha var sipariş edeceğim başka türlü evde vakit geçmiyor okumak lazım.İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle[MENTION=48572]David_LuiZ4[/MENTION] kargoyu açarken dikkatli ve temiz ol, malum virüs var. Bu şekilde de yayılabiliyor.Before Elvis There was Nothing
John Lennon
Yorum
-
Turan ve Turancılık - Editör: Yeliz OKAY
Erol Cihangir ve Hakan Boz gibi iki değerli kalemin makalelerinin de yer aldığı bu çalışma Turan kavramına ilişkin literatüre faydalı olacaktır.
Özellikle Macaristan'da fikrin doğuşu, zamanla Türk Birlikçilik halini alması ve günümüzde Avrasyacılıkla ile olan ilişkisine dair ufuk açıcı bir çalışma olmuş.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Hadis okuyan veya ilgi duyan arkadaslar varsa tavsiye edebilecegim muteber bir eser paylasmak isterim.
Günümüz türkcesi ile yazilan, sade herkesin anlayacagi bir dilde tekrar tercüme edilmis.
Suan kampanya var: https://www.semerkandpazarlama.com/u...salihin-3-cilt
hayirli cumalar.*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum