Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Prof. Dr. Erkan Göksu - Selçuklular

Osmanlı ihtişamıyla gölgelenen, çağları etkileyen büyük bir medeniyetti. Erkan Hoca, Selçukluları önemli detayları atlamadan özetlemeye çalışmış. Türk tarih akışını daha sağlıklı anlamanıza faydalı olacaktır.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Arkadaşlar selamlar,

Belki aranızda bilenler vardır, özellikle internet üzerinden kitap siparişi verenler için çok kullanışlı bir site var, onu sizinle paylaşmak isterim. Aradığınız kitabın hangi sitelerde daha ucuz olduğunu kıyaslama yaparak size gösteriyor. İncelemenizi rica ederim.

Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
      (Dozer) Cemil Usta
      Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

• İlk olarak Gökhan Uzun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Arkadaşlar selamlar,

Belki aranızda bilenler vardır, özellikle internet üzerinden kitap siparişi verenler için çok kullanışlı bir site var, onu sizinle paylaşmak isterim. Aradığınız kitabın hangi sitelerde daha ucuz olduğunu kıyaslama yaparak size gösteriyor. İncelemenizi rica ederim.

https://www.kitabinabak.com/
        Hocam istediğimiz bütün kitapları ekleyip hepsinin fiyatını baz alarak toplu alımda hangi sitenin daha ucuza geldiğini gösterebiliyor mu?

Yorum

• İlk olarak Gökhan Uzun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Arkadaşlar selamlar,

https://www.kitabinabak.com/
          Kitap temini için interneti çok sık tercih etmiyordum. D&R (İdefix) el değiştirdikten sonra Kitapyurdu'nu kullanıyordum.

Şimdi ise kitapambari.com'u öneririm. Hem kitap yelpazesi geniş hem de daha ekonomik...
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Uludüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Hocam istediğimiz bütün kitapları ekleyip hepsinin fiyatını baz alarak toplu alımda hangi sitenin daha ucuza geldiğini gösterebiliyor mu?
            Onu yapabiliyor mu bilmiyorum. Biraz kurcalamak gerek.

Ufak kitaplarda 3 5 lira oynasa da, setlerde veya pahalı kitaplarda ciddi fark yaratabiliyor bilmediğimiz siteler. Genelde ben de pahalı kitaplar için kullanıyorum.
            Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
            (Dozer) Cemil Usta
            Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

• Lütfi Bergen - Hanif Türk Gök Millet (Nuh'un Töreli Torunları)

Lütfi Bergen'i Turan Dergisi'ndeki yazılarıyla tanımıştım. Son dönemde Türklük ve Türkler üzerine yazıyordu. Yeni çalışmasında şöyle bir tezi var: Türkler, Hz. Nuh'tan bu yana İslam dinine inanıyordu. Yani İslam öncesi/sonrası Türk dönemi olarak, tarihi bölemeyiz. İslamcılar da, Turk Milliyetçileri de, Anadolucular da yorumlarında hatalıdır. Orhun Abideleri, Kutadgu Bilig, Divan-i Lugat-it Türk gibi temel kaynakların yukarıdaki tezi desteklediğini iddia ediyor yazar. Esas olan ise Töre'dir.

Bu görüşü biraz incelemek lazım. Bergen, sistemli bir yaklaşım öne sürmüyor. "Gökalp, Topçu, Atsız vs. ne demiş, bunların hangisi tutarlı, hangisi çelişkili" şeklinde bir çerçeve çiziyor.

Düşünce dünyamızın kısırlaştığı gününüzde, farklı bir şeyler okumak isteyenlere öneririm.
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 01.01.2020, 15:22.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Lütfi Bergen - Hanif Türk Gök Millet (Nuh'un Töreli Torunları)

Lütfi Bergen'i Turan Dergisi'ndeki yazılarıyla tanımıştım. Son dönemde Türklük ve Türkler üzerine yazıyordu. Yeni çalışmasında şöyle bir tezi var: Türkler, Hz. Nuh'tan bu yana İslam dinine inanıyordu. Yani İslam öncesi/sonrası Türk dönemi olarak, tarihi bölemeyiz. İslamcılar da, Turk Milliyetçileri de, Anadolucular da yorumlarında hatalıdır. Orhun Abideleri, Kutadgu Bilig, Divan-i Lugat-it Türk gibi temel kaynakların yukarıdaki tezi desteklediğini iddia ediyor yazar. Esas olan ise Töre'dir.

Bu görüşü biraz incelemek lazım. Bergen, istemli bir yaklaşım öne sürmüyor. "Gökalp, Topçu, Atsız vs. ne demiş, bunların hangisi tutarlı, hangisi çelişkili" şeklinde bir çerçeve çiziyor.

Düşünce dünyamızın kısırlaştığı gününüzde, farklı bir şeyler okumak isteyenlere öneririm.
                İlginç bir konu ve işin tuhafı ben de yıllardır bu şekilde düşünüyordum her hangi bir bilgi ve belgeye dayanmadan,kitabı okumam lazım,benim gibi düşünen biri daha varmış.
                FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

• Sinan Ateş - Hedef Turan

Kitap, Ateş'in çeşitli dergi ve internet sitelerindeki yazılarından oluşuyor. Genel başlıklar Milliyetçilik, Toplum - Siyaset ve Kültür.

Yazarın harf inkılâbı ve din-siyaset ilişkisi üzerine de iki kitabı var.

Yorum

• Fark ettim de epey zamandır yazmamışım buraya...

Hasan Ali Toptaş - Kuşlar Yasına Gider

Yorum bir noktadan sonra içerik hakkında detay içeriyor.

Okuduğum kitaplar hakkında böyle konuşmayı sevmiyorum ki genelde de tatmin oluyorum aldığım kitaplardan ama benim açımdan hayal kırıklığı olan bir kitaptı Kuşlar Yasına Gider. Heba'dan sonra attan inip eşeğe binmek gibi oldu tabiri caizse. Hasan Ali Toptaş değil de İbrahim Sadri okuyorum sandım bayağı bayağı. Kitabın benim açımdan tek iyi tarafı duygusal yoğunluğu ve bunu aktarabilmedeki samimiyeti idi. Hatta benzer şeyler yaşayan babama okutmaya korkuyorum bu açıdan. Ama bir okur gözüyle bakıldığında son derece yavan ve tekrar eden diyaloglar sinir bozucuydu. Her defasında sanki ilk defa görmüşçesine aile fertlerinin tanıtılma gerekliliğini anlamadım. Eşi Seher ve kızı Ayperi'nin konu hakkındaki duyguları evin babasını özleyip özlememesi gibi meseleler yokmuş gibi davranılmış. Şarkı isimlerine sık sık yer verilmesi - bir iki değil - arabesk bir tarz oluşturmuş en çok da bu yüzden İbrahim Sadri gibi geldi zaten. Dayının at kişnemesi uzun uzun dinletmesi kendini tekrar aratması o sesi duymak için aşırı zorlama geldi. Ama kulağıma kadar da getirdi kişnemeleri tebrik ediyorum. Ana karakterin kardeşinin ortaya çıkışı damdan düşer gibi oldu okuduktan epey sonra fark ettim kardeşi olduğunu. Neredeydin bu zamana kadar yani hayret bir şey. Ve benim en çok canımı sıkan mevzu baba karakterinin karakteri. Kitapta son derece üzüntülü durumlara gark olmuş bir baba figürü var ama öte yandan sorundan başka bir şey oluşturmayan da bir görüntü çiziyor. En sinir olduğum ,insanlar onlar için bir şey yapmaya çalışırken hep kendi canlarının istediği gibi davranan sorumsuz insan tipinde bir karakter.

Adam yürüyemiyorum diye oğlunu arıyor oğlu da alıyor bunu Ankara'ya götürüyor. İkinci gün kaçıyor adam fizik tedaviden ki profesör kendisini iyileştireceğini söylüyor sabrettiği takdirde. Daha sonra bu o haliyle minübüs falan sürmeye çalışıyor kaza yapıyor. Ne kadar borcu var belli değil yalnızca dedikodusu dolanıyor. Sanki çok normal bir şeymiş gibi adam kafasına göre evden çıkıp gidiyor ne haber vermek var ne sonradan ulaşmak. Evdekiler baba karakterinin ölüp ölmediğini bile bilmiyor. Ama bunun karşılanış şekli babamı bilmiyor musun şeklinde. Daha sonradan değneklerle de yürüyemez hale geliyor ve doktor ameliyat diyor ama fizik tedavi diye ısrar ediyor ki ondan da kaçıyor zaten. Yani şahsen evlenmeyi düşünmüyorum ama en azından nasıl bir baba olunmaması gerektiğini gösterdi bana bu amca. Son olarak etrafta dolanan beyaz gömlekli çocuk meselesi yani ne bileyim sebebi neydi ki tepkisi verdim açıkçası. Neden görünüp durduğunu çözemedim. Hani babası görse bir nebze anlayacağım cenazeye yetişemediği için. Tuhaf geldi açıkçası.

Velhasılı Hasan Ali'nin tavsiye edeceğim bir kitabı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Fakat okuması son derece kolay birkaç saat içinde bitirilebilecek bir kitap. Duygusal açıdan istediğinizi verebilecek hatta benzer şeyleri yaşamış kişileri üzebilecek potansiyeli de var. Her şeye rağmen Hasan Ali güzel adam. Diğer kitaplarını da okuyacağım ileride. O zaman buraya bir düzenleme gelir belki
                    OMAE WA MOU SHINDEIRU...

Yorum

• Hasan Ali Totaş'ın 3 kitabını okudum, diğerleri de sırada. Müthis bir dili var, tam bir kelime cambazı. Her cümlesi, her ifadesi altı çizilesi ifadeler...

Müthiş bir yazar...

Okurken şiir okuyorsun hissi uyandırıyor romanlarında...
                      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Yılmaz Özdil - Mustafa Kemal

Yayınlandığında çok konuşulmuştu. Açıkçası pek merak etmemiştim. Hediye olarak gelince okudum. Basit bir dil kullanılmış. Tarihî bütünlük yok. Daldan dala misali... Yazar Özdil olunca bunlara pek şaşırmadım.

Fakat kaynakça olmaması büyük eksiklik. Bunca bilgi nereden toplandı?

Yine de okunulabilir.

Yorum

• Fatih Kılıç - Dr. Necdet Özelgelen ve Türkçülük

Kitap, 1944 Olayları'nı bizzat yaşamış Necdet Bey'in anılarından oluşuyor. Lisedeyken öğretmeni olan Nejdet Sançar ve üniversite yıllarında yaninda çalıştığı Halil ve Nuri Paşalar hakkında çok fazla bilgi yok. Hatta kitabın adında yer alan Türkçülük ile ilgili de çok şeye rastlamadım.

Ülkenin yakın tarihi için faydalı...

*

Fatih Özcan - Bozdoğan

Online ve imzalı kitaplar, hediyelik eşyalar, kampanya ve indirimler; uygun fiyatlar ve kargo avantajı ile seni bekliyor!

Nuri Killigil'in biyografisi... Balkanlar, Trablusgarp ve Kafkasya'da geçen başarılı kumandanlık yıllarından sonra cesaret isteyen girişimcilik örneği...

Güzel bir çalışma olmuş. Tavsiye ederim.

Yorum

• Ferit Salim Sanlı - Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nden Milliyetçi Hareket Partisi'ne (1960-69)

27 Mayıs, 13 Kasım, On Dörtler, Talat Aydemir, CKMP ve MHP'ye uzanan süreç...

Merak edenler için iyi çalışma olmuş.

*

Mehmed Nafi - Türk'ün Romanı

1916 yazılmış pek bilinmeyen bir roman. Farklı bir üslubu var yazarın.

*

Abdullah Ziya Kozanoğlu - Kolsuz Kahraman

Yine tarihi konu alan roman... Türk-Çin ilişkisine farklı bir açıdan bakıyor Kozanoğlu. Kahraman Alpago ile Kürşad'ın benzerliği dikkat çekici.

Yorum

• Türkiye Türkçesinin Dünü Bugünü Yarını

Türkiye Türkçesinin Dünü Bugünü Yarını - BİLGİ YAYINEVİ -Prof.Dr. Doğan Aksan - Türkiye Türkçesinin Dünü Bugünü Yarını' hangi öğr

Günümüzde yozlaştırılmaya çalışılan dilimize neden sahip çıkılmalı sorusunun örneklerle gözler önüne serildiği oldukça etkileyici bir kitap.
                              En son Faruk BERBER tarafından düzenlendi; 26.02.2020, 09:05.
                              BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• Hocam merhaba, adres versem kargolar mısınız?

İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Türkiye Türkçesinin Dünü Bugünü Yarını

Türkiye Türkçesinin Dünü Bugünü Yarını - BİLGİ YAYINEVİ -Prof.Dr. Doğan Aksan - Türkiye Türkçesinin Dünü Bugünü Yarını' hangi öğr

Günümüzde yozlaştırılmaya çalışılan dilimize neden sahip çıkılmalı sorusunun örneklerle gözler önüne serildiği oldukça etkileyici bir kitap.
                                Yok, öyle umutları yitirip, karanlıklara savrulmak;
                                Unutma aynı gökyüzü altında,bir direniştir yaşamak..
                                Nazım Hikmet

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim