Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• En son: Kral Suban isminde Fantastik bir roman okudum ben.. Osman Koca'nın romanı..

Kitaba pek değer verilmeyen bir ülkede yaşıyoruz. En azından günümüzde. Edadımız Eskiden bir kitap Elde edebilmek için, O kitabın yazarından veya kitab evinden izin alır, O kitabı ödünç alıp Hattat'lara verip yazdırırdı. Bu hem çok vakit alan hemde çok külfetl bir işti. Ama ya şimdi ? Günümüzde Kitap okunmuyor, Sadece basılıyor.. İnşaAllah mesulolmayız bu durumdanda..
    Hâkipayım secdegâh-ı Zümre-i İnsandır...

Yusuf KOÇ

Yorum

• babam çatlı
      şiddetle tavsiye edilir.
      NUHUN GEMİSİNE ÇİFTLER HALİNDE BİNMEDİK Kİ HAYATIMIZI ÇİFTLER HALİNDE DEVAM ETTİRELİM...

Yorum

• Yazar: İlber Ortaylı
        Kitap: Eski Dünya Seyahatnamesi
        Yayınevi: Aşina
        “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
        Malik bin Dinar

Yorum

• Kurtuluş Savaşı Başlarken-İbrahim ARTUÇ

Kurtuluş Savaşı serisinin ilki olan kitap Milli mücadele döneminin en kritik dönemlerinin başlangıcı anlatmaktadır. Kastaş yayınlarından bir çok kitap okumama rağmen ancak şimdi okuma imkanım olan bu kitap serisi; hainleri, işbirlikçileri, mandaterleri, kalemşörleri, hilafetçileri, saltanatçıları vs. açıkca ortaya koymaktadır. Kurtuluş Savaşını derinden ve nazari olarak incelemek isteyenler için kaçırılmayacak bir kitap serisi.

Yorum

• jack london -meksikalı, 6-7 tane hikaye var içinde kitabın, vasat bir kitap bir iki tanesi dışında vasat hikayeler, o günlerde çok etkilendiği sosyalizmin etkisi var hikayelerde elinize geçerse okuyun almaya değmez
            george orwell- hayvan çiftliği, yine sosyalizm üzerine yazılmış müthiş benzetmeleriyle adını duyurmuş kitaptır, benim çok hoşuma gitti, ismi çocuk kitabı gibi ama sosyalizm veya komunizm artık adı her neyse o görüşü çok iyi ele almış bir kitap, ayrıca orwell'in 'trust a snake before a jew and a jew before a greek, but don't trust an armenian' sözünü de ayrı bir severim.
            bir lafa bakarım laf mı diye,
            bir de söyleyene bakarım 'adam' mı diye...

Yorum

• "DİSİPLİN" Askeri İtaat Üretiminin Sosyolojisi ve Tarihi-Ulrich Bröckling

Prusya askeri itaat kavramının geliştirilmesi ve yerleştirilmesi konusunda uzmanlaşmış ifadeler ve teorilerin çözümlendiği güzel bir kitap diyebilirim. Asker şahısların daha yakından bilgi sahibi olduğu, uyguladığı ve uygulattığı "yanaşık düzen" eğitiminin temeli olan disiplin anlayışının Prusya ordusundan alınarak alman kara kuvvetlerinde nasıl sert ve uzun süreli kullanıldığını ve bu uygulamaların 1nci Dünya Savaşında Osmanlı Ordusuna nasıl yerleştirildiğini kısaca anlatan kitap uzun olmasına rağmen ilgilenenler için mükemmel bir kaynak niteliğindedir. Şekil disiplinin kısa vadeli ancak öz disiplinin nitelikli ve uzun süreli olduğunu anlatan kitap bir çok dünya ordusuna gönderme yapmaktadır. Anlayana...!

Yorum

• can dündar- uzaklar
                gezi kitabı yazmış can dündar, yine süslemiş cümlelerini, herkesin yazabileceği şeyleri, görebileceği şeyleri ismi can dündar diye kitap haline getirip satıyor, biz de okuyoruz, kötü mü olmuş? hayır, kim gezi kitabı yazsa güzel olur zaten, on üzerinden 6 veriyorum, kolay okunan bir kitap olduğu için tavsiye edebilirim

Yorum

• Leviathan-Thomas Hobbes

Sınavlardan önce okuduğum son kitap oldu. Bu kitabı sınavlardan önce okumak biraz ferahlattı diyebilirim. Hobbes'un felsefesinden etkilenen bir şahıs olarak özellikle "şüphecilik" konusunda, onun kitaplarına daha doğrusu başyapıtlarına son derece yakın olmaya çalışıyorum. Kitapta öncelikle, "din" ve "evren" devletinin oluşturulmasında bireyler ve toplumların toplumsal sözleşmeye verdiği önemi anlatmaya çalışmaktadır. Fikirleri herzaman olduğu gibi düşündürüyor ve yoruyor. Bunun yanında ahlak kurallarını laiklik temelinde ve çözümünde birer çözüm ve sistem aracı olarak görüyor. Yaşadığı dönemdeki üniversite sistemine sitemkara bir yaklaşımı var; (benim gibi)...!

Okumanızı şiddetle tavsiye ederim...
                  En son sweetrose tarafından düzenlendi; 14.05.2007, 22:59.

Yorum

• Elini her istediğinde kımıldatabiliyorsan; emin ol ki tüm kontrol sendedir. Kazanmak istediğin halde kaybediyorsan; sen asla kazanmak istememişsindir!
                    Erdal DEMİRKIRAN

Kitap Adı: İflas etmenin Yolları

Yazarı: Erdal DEMİRKIRAN

Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
                    Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
                    Kobra

Yorum

• Beni evhamlı sanıyorlardı... Hayır!
                      Ben, sadece gafil değildim, o kadar...

kitabın adı : Abdulhamid'in kurtlarla dansı..

yazar : mustafa armağan
                      Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                      **Latocan**

Yorum

• ernest hemingway'den yaşlı adam ve deniz'i okudum, yaşlı adam ve denizden ancak bu kadar iyi bir kitap yazılabilirdi, tasvirler müthiş, zaten hmigway bu eseriyle nobel kazandı, dünya klasiklerinden olan bu eseri okumanızı tavsiye ediyorum 8/10

nilden tunaya haluk dursunun kitabı, 2000 yılında en iyi gezi kitabı seçilmiş, yazar zamanında osmanlı'nın egemen olduğu toprakların şimdiki halini gözler önüne sermiş ve o toprakların halen osmanlıya özlem duyduklarını gözlemiş, kesinlikle tavsiye ediyorum bu sene okuduğum en iyi kitaptı 10/10

jack welch yöntemi derginin verdiği kitap olduğu için otobüs kitabı olarak değerlendirdim, bu tür kitaplar fazla etkili değildir ama yine de içinden not alınabilecek 5-6 cümle bulabildim, 5/10
                        En son corleone tarafından düzenlendi; 29.05.2007, 21:20.

Yorum

• avucunuzdaki kelebek
                          ahmet Şerif İzgören
                          "dünyada ilk kez kitap iade garantisi"
                          ilk kez, bir kitap okurken sayfa numaralarına bakmadım.
                          Muhabir : Hocam hiç bir şey yok içersin de !!! (Vuvuzela için)

Şenol GÜNEŞ : Olmaz mı... Bağımsızlık var, özgürlük var...Onun için çalıyorlar orada...

Yorum

• "fingolfin, yüce noldor kralı, eski elf krallarının en gururlusu, en cesuru böylece öldü. orklar kapıdaki bu düelloyla böbürlenmedi; elfler duydukları derin üzüntü yüzünden bu konuda şarkı söylemedi..."

Kitabın ismiilmarillion
                            Kitabın yazarı:JRR Tolkien

Yorum

• stichus abi fena daldın sen serbest kürsüyü ait oldugun yere dön
                              2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

• İlk olarak Kara_Elf tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                "fingolfin, yüce noldor kralı, eski elf krallarının en gururlusu, en cesuru böylece öldü. orklar kapıdaki bu düelloyla böbürlenmedi; elfler duydukları derin üzüntü yüzünden bu konuda şarkı söylemedi..."

Kitabın ismiilmarillion
                                Kitabın yazarı:JRR Tolkien
                                Silmarillion okuması pek kolay bir kitap değil. Yüzüklerin Efendisi hayranı olan ben bile okuyamadım. Ama hep çok güzel bir eser olduğunu duydum okuyanlardan.

"Namaz, Benim Huzurum" diye bir kitap okuyorum şuan. Namazla ilgili peygamberimizin, sahabenin ve diğer peygamberlerin başlarından geçmiş olaylar, aktardığı bilgiler var. Dinimizde namazın yeriyle ilgili pek çok şeyi açıklıyor..
                                Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                                Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                                - Eomer -

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim