Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Prof. Dr. Ahmet Bican ERCİLASUN - Türklük Bilimi Yazıları

Hoca'nın Türk Dili ve Tarihi ile ilgili son yıllarda gazetede çıkan haftalık yazıları bu kitapta toplandı. Yazılar Türkçe, Destanlar, Tarih ve Türkoloji Çalışmaları gibi alt başlıklara ayrılmış. Ercilasun'un Türkçülük'le ilgili yazılarından da farklı bir kitap hazırlandı.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Prof. Dr. Rıdvan AKIN - OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN DAĞILMA DEVRİ VE TÜRKÇÜLÜK HAREKETİ

OSMANLI İMPARATORLUĞU'NUN DAĞILMA DEVRİ VE TÜRKÇÜLÜK HAREKETİ Bu çalışma 1907–1918 zaman dilimi ile kısıtlıdır. Bunun sebebi Türkçülük hareketinin anlamlı bir k

İkinci Meşrutiyet dönemi gelişmeleri, Balkan Savaşları, Cihan Harbi, İTC, Anadolu dışındaki Türkler gibi konularda cifdi kaynakların taranmasıyla hazırlanmış bir eser.

Kitapta net ve sıradışı tezler var. Enver Paşa'nın Büyük Harbe giriş amacı, anayasa ve kimlik konularında ben de hocaya yakın düşünüyorum.

Kitabı ilgilenenlere tavsiye ederim.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Türkler, İranlıların ve Arapların asla yapmadıkları bir şeyi yaptılar diyor Bernard Lewis "ORTADOĞU" kitabında..Türkler kendi milli kimliklerini İslamiyet'in içine gömdüler..İranlıların eski İran'ın geçmişteki zaferlerinden (Pers medeniyeti) gurur duymalarının veya Arapların putperest Arabistan'ın kahramanlık günleri anılarının bir benzeri Türklerde görülmemiştir..Türklerin İslamiyet'e bağlılıklarının ciddiliği ve gerçekliği düzeyine başka hiçbir halkta rastlanılmamıştır..Bu durum neye yol açtı peki diye bir soru akıllara gelirse o da şudur, İslam medeniyetinde ve Ortadoğu'da Türk hanedanlarının koruması altında olan Sünniliğin canlanmaya başlaması ve hegemonya kurmasıdır..Türkler eski milli benliklerini unutmuşlar veya daha doğru bir tabirle rafa kaldırmışlar ve Sünni İslam'ın önderi olmuşlar..Bu konunun üzerinde ehemmiyetle durmak lazım..1000 yılı aşkın bir süredir İslam'ın öncü kavmi olan Türkler milli benliklerini bir kenara itip İslam hamuru içersinde yoğrulmasaydı bugün bu topraklarda Ortadoğu'nun kalbi Anadolu'da varlığımızı sürdürebilirmiydik? Asıl sorulması gereken soru budur..

-Kitaptan çıkardığım bir başka not ise Ticaretin ve girişimciliğin müslümanlar nezdinde önemsenmediği halbuki Allah'ın ticaretle uğraşan bir kavme İslam'ı gönderdiği dolayısıyladır ki faiz dışında yapılacak her türlü ticaretin müslümanların yararına olduğunun vurgulanmasıdır..Bazı İslam alimleri ki mesela Muhammed El Şeybani bir yazısında müslümanlar için geçimi kazanmanın yalnızca izin verilmiş bir şey olmadığınıaynı zamanda bir yükümlülük olduğunu belirtmiştir..Şeybani'ye göre insanın ilk görevi Allah'a hizmet etmektir ve bunu doğru bir biçimde yerine getirebilmesi için yeterince beslenmeli giyinmeli ve barınmalıdır..Bunu sağlamanın tek yolu da çalışıp para kazanmakır..Şeybani insanın ancak yaşayacak kadarla kısıtlanamayacağını lüks eşya da satın alıp kullanmasına izin verildiğini ekler..

-Şeybani ve sonrasında başka yazarlar ticaret ve tüccarlık yoluyla kazanılan paranın sivil ya da askeri hizmet için devletten alınan paradan daha iyi olduğunu savunmuşlardır..Önemli klasik Arap yazarlardan el-Cahiz (ölümü 869) "Tüccarlara övgü Memurlara yergi" adlı yazısında hükümdara hizmet edenlerin küçüklük dalkavukluk ve kararsızlıkları ile tüccarların güvenilirlik onur ve bağımsızlıklarını karşılaştırmış nihayetinde onları kötüleyenlere karşı tüccarların dindarlıklarını ve bilgili oluşlarını savunmuştur..

-Allah'ın vahiy göndermek için tüccar bir toplumu seçmesinin ticareti bir yaşam biçimi olarak onayladığını gösterdiğini belirtmiştir..İslam ilahiyatçılarının önde gelenlerinden Gazali (ölümü 1111) yazılarında ideal bir tüccarportresi çizerek ticaretin insanın kendisini öteki dünyaya hazırlama yollarından biri olduğunu anlatmıştır..

Ortada Ticareti tüccarlığı ve girişimciliği bu denli teşvik eden bir din ve ulema sınıfı varken müslümanlar ve Ortadoğu neden birtakım tiranın emri altında eziliyor fakirleşiyor ekonomik gelişim sağlayamıyor bu da başka bir soru işareti..

Bir hayli fazla not çıkardım bu muhteşem kitaptan..Vakit oldukça yeni mesajlarla Lewis'in ORTADOĞU kitabında ilgimi çeken anekdotları buraya aktaracağım..
        Before Elvis There was Nothing

John Lennon

Yorum

• Hasan Basri PEHLİVAN - Türk Anayasalarında Egemenlik Kavramı

Egemenlik kavramı ile ilgili yapılantüm çalışmalarda sıkça rastladığımız "Egemenlik soyut ve moderniteye ait bir kavramdır" gibi cümleler, konuyu belli bir zaman dilimi ve coğrafyaya hasretmektedir Egemenlik kavramı, anılan dönemde Avrupa'da somutlaştırılmışsa da, bu kavramın başka bir adla veya adı konulmaksızın , bir realite olarak, başka coğrafyalarda ve zaman diliminde mevcut olması gayet tabi mümkündür. Bugün anladığımız haliyle Anayasa ve anayasacılık, batı kökenli kavramlar olmakla birlikte,"töreli" veya "yasalı" olma olgusu, münhasıran batıya ait bir kavram değildir. Batı'da geliştirilen egemenlik teorlileri kapsamında bir teorinin eski Türk düşüncesinde formüle edilmemiş olması, siyasal bir olgu olarak egemenliğin mevcut olmadığı anlamına gelmemektedir. Nitekim Jean Bodin, Devletin Altı Kitabı adlı eserinde, dönemin iktidarları olarak Fransa, İspanya, İngiltere ve Rusya gibi devletlerin yanında Etiyopya, Osmanlı, İran ve Rusya gibi devletleri de saymıştır. Bodin'in zikrettiği ülkeler Avrupa, Asya hatta Afrika gibi farklı kıtalarda yer almakla birlikte aynı çağ içerisindedir. Bize göre Türk tarihinde egemenlik olgusu, Yeni Çağ'dan yüzyıllar önce ortaya çıkmıştır. Bunun en somut örneği, Göktürk Devleti'dir. Göktürk Devleti; bir töre etrafında kümlenmiş Türk soylu halklar birliğidir. Bu devlet,kendi içinde yarattığı mutlak, sınırsız bir siyasal erkin yanında, Çin ve Doğu Roma gibi çağının süper güçleri de bağımsızlık temelinde, savaş veya barış düzeyinde münasebetler geliştirmiş egemen bir devlettir. Bir rol model olarak değerlendirilen Göktürk Devlerti'nin egemenlik anlayışı Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından da teselsül ve temadi halinde takip edilmiştir.

Trabzonlu hukukçu hemşerimiz, mahalleden abimiz, Turan Araştırmaları Derneği Başkanı Hasan Basri Pehlivan, yüksek lisans tezini kitap haline getirdi. İyi de yaptı. Tam da anayasa tartışmaları gündeme yeniden gelmişken hafızamı tazeleme imkanı oluştu.

Pehlivan'ın çalışması anayasa ve kamu hukuku sınırlarını aşıp bir Türk Tarih özetine bürünmüş. İslam öncesi Türk Devletleri, İslam'da Egemenlik, Türk-İslam Dönemi Anayasaları, Meşrutiyetler ve çalkantılı Cumhuriyet günleri... Kitabın başlangıç bölümündeki egemenlik kavramının teorik incelemesi de zihin jimnastiği yapmanızı sağlarken, düşünce ufkunuzu genişletiyor.

Yorum

• Alparslan Yasa - Türkçenin Mücahid Kalemi: Yavuz Bülent Bakiler

Sayın Bakiler'i çocukluk yaşlarımda tanıdım. Bazı ifadeleri özellikle Atatürk'le ilgili yazıları, başı sonu okunmadan tepki almasına sebep olmuştu. Bu kitapta da benzer bir durum var. Bir gazetede kendisiyle ilgili yazı dizisi çıkınca, okurlar gazeteye tepki telefonları açıyor. "Bu adam darbeyi lanetlemedi, nasıl onunla ilgili yazi dizisi yazarsınız" diye.

Ülkede her şeyi ama her şeyi... Sanatı, sporu, politikayı, eğitimi, diplomasiyi, üretimi, finansı, sağlığı, akademiyi vb. sloganlarla derine inmeden basitçe yürütmeye çalışıyoruz.

Kitabı hazırlayan kişiyi pek tutmam ama Bakiler için okudum. Allah'tan Cağaloğlu'ndan Oğuz Çetinoğlu'nun röportajları eklenmiş. Yoksa kitap Bakiler'e rağmen yavan kalacakmış. Çünkü yazar, Bakiler'i kendi düşmanlıklarına alet etmeye kalkmış.

Yorum

• Polisiye türünden hoşlanan kitap dostları için Çağatay Yaşmut'un "Komiser Galip" serisini tavsiye ediyorum....

karakterleri her an aramızda görebileceğimiz türden kişiler...
              anlatımı akıcı ve etkili....
              süreklilik arzediyor ve merak uyandırıyor...
              dili biraz sert ama yaşamın kendiside öyle değil mi ?
              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Hatıralarla Alparslan Türkeş

Merhum Türkeş'i tanımış, yanında bulunmuş, birlikte çalışmış doksan bir kişinin anılarından oluşan bir kitap. Zor bir iş doğrusu, zahmetli. Ama ortaya çıkan sonuç gayet iyi. Yakın döneme ışık tutmasını da es geçmemek lazım.

Bu tarz çalışmalardaki en büyük handikap, anlatıcının anlattığı kişiyi ikinci plana atması ve merkeze kendisini koymasıdır. Beni çok severdi, beni el üstünde tutardı, bana şöyle dedi, beni övdü vs. Tanıklık edilen olayları anlatmayı tercih etmek daha doğru olur.

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 9973501657138.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 33.4 KB 
Kimlik: 11216365

Soner Yalçın - Erbakan

Henüz kısa zaman oldu başlayalı.Bitirince yorumlayacağım.
                  • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

• Sevgili Dostlar...

İş Kültür Yayınları 'nın internet adresinde Sunay AKIN Kitapları %40 indirimli olarak satılıyor. İş Kültür Kitapları zaten piyasaya göre bayağı ucuz. birde bu indirimle gayet makul seviyelere geliyor. 5-6-10 tlye kitap alabiliyorsunuz yahu.

Sunay Akın'ın tarzı benim çok hoşuma gidiyor. Kısa , akıcı , tatlı hikayecikler şeklinde yazıyor. Geçmişle aramızda köprü kurmak istiyor bu konuda edebi çaba içerisine giriyor. Elinizde çay ile hoşça zaman geçirmek isterseniz Sunay AKIN kitaplarını hepinize tavsiye ediyorum. ( bende 10 tane filan sipariş verdim )

ha indirimle 12 süne kadar geçerli haberiniz olsun

Yorum

• Türkiye Ekonomisi - Dr. Mahfi Eğilmez

Daha önce Hazine Müşteşarlığı'da yapmış olan Üstad'ın ülkemiz ekonomisini anlatan bu eserini herkes okumalı. Okuma yazma bilen grafiklerden asgari ölçüden anlayan herkesin anlayabileceği tarzda bir kitap bu. Öyle akademik terimlerle sıkılıp yarısını hiç anlamadığınız türden bir eser değil.

tek handikabı 2020 Ocak ayında basılması nedeniyle bazı göstergelerin azıcık eski kalması. Yeniden basım yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum...

hiç okumadığı halde herşeyi bilenlerin (!) haricinde tüm kitap dostlaerına tavsiye ederim.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Türkiye Ekonomisi - Dr. Mahfi Eğilmez

Daha önce Hazine Müşteşarlığı'da yapmış olan Üstad'ın ülkemiz ekonomisini anlatan bu eserini herkes okumalı. Okuma yazma bilen grafiklerden asgari ölçüden anlayan herkesin anlayabileceği tarzda bir kitap bu. Öyle akademik terimlerle sıkılıp yarısını hiç anlamadığınız türden bir eser değil.

tek handikabı 2020 Ocak ayında basılması nedeniyle bazı göstergelerin azıcık eski kalması. Yeniden basım yapılırsa güzel olur diye düşünüyorum...

hiç okumadığı halde herşeyi bilenlerin (!) haricinde tüm kitap dostlaerına tavsiye ederim.
                        Faik Abi, Endekslerle Türkiye Ekonomisi'ni de öneririm:

Endekslerle Türkiye Ekonomisi, Türkiye ekonomisinin farklı kaynaklarca açıklanan ve ekonominin tüm aktörleri tarafından takip edilen gösterge niteliğindeki veri ve endekslerini tek kitapta topluyor. Aynı zamanda, endeks ve verilerin teorik açıklamalarıyla birlikte,grafiklerine, grafik okuma yöntemlerine, neyi nasıl etkilediğine ve kullanım şekline yer vererek ekonomiyi yeni öğrenenler için başvuru...

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Faik Abi, Endekslerle Türkiye Ekonomisi'ni de öneririm:

https://www.remzi.com.tr/kitap/endek...kiye-ekonomisi
                          teşekkür ederim Oğuzcum...

Lakin geçen yıldsan bu yana tüm bilgiler değişti. Borçlar arttı , enflasyon yükseldi , gelir düştü...

6 ayda tüm parametreler değişti ne yazıkki...

Yorum

• Prof. Dr. Mualla UYDU YÜCE - Bozkırın Asenaları

Türk tarihinde iz bırakmış yönetici kadınları anlatan bir tarih kitabı. Tomris, Hayme Ana, Süyüm Bike... Gündemdeki tartışmalara paralel okunmasını önerebileceğim bir kaynak.

*

Dr. Cemil Doğaç İPEK - Frankofoni ile Türk Konseyi’nin Mukayesesi

Fransızca temelli birlik Frankofoni ile Türkçe Konuşan Devletler Birliği'nin tarihî, hukukî ve ekonomik karşılaştırması... Bu alanda yapılmış yegâne çalışma. Bence oldukça başarılı olmuş. Fransız tecrübesinden dersler çıkarılmalı.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Prof. Dr. Mualla UYDU YÜCE - Bozkırın Asenaları

Türk tarihinde iz bırakmış yönetici kadınları anlatan bir tarih kitabı. Tomris, Hayme Ana, Süyüm Bike... Gündemdeki tartışmalara paralel okunmasını önerebileceğim bir kaynak.

*

Dr. Cemil Doğaç İPEK - Frankofoni ile Türk Konseyi’nin Mukayesesi

www.nobelyayin.com/frankofoni-ile-turk-konseyi-nin-mukayesesi_15520.html

Fransızca temelli birlik Frankofoni ile Türkçe Konuşan Devletler Birliği'nin tarihî, hukukî ve ekonomik karşılaştırması... Bu alanda yapılmış yegâne çalışma. Bence oldukça başarılı olmuş. Fransız tecrübesinden dersler çıkarılmalı.
                              Bozkırın Asenaları'nı bu millete kafalarına vura vura okutmak gerekir. Müthiş bir çalışma.

Yorum

• Instagram sayfamı kitap ve çevre ile ilgili paylaşımlar için kullanıyorum.....

Geçenlerde ufak bir anket yaptım....

600 civarı kişi sayfayı gördü... 200 civarı ise anketi cevapladı...

Hiç Stefan Zweig kitabı okudunuzmu dedim...

% 90'ı okuduğunu söyledi kitap okuyanların. Güzel bir rakam bence....

Peki yazma tarzı hoşunuza gidiyormu diye 2. bir soru sordum

yine %90 civarı evet gidiyor dedi anketime katılanlar...

Stefan Zweig benim çok sevdiğim ruhsal betimlemeleri ile kendine hayran bırakan bir yazardır...

Kitap okuyanların arasında bu kadar sevilmesi de pek hoşuma gitti doğrusu...

Hala kitabını okumayan dostlar var ise de şiddetle tavsiye ederim . Özellikle " Sabırsız Yürek " ve " Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu " eserlerini özellikle öneririm...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim