İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Uğur hocam bu iki dizi takip etmek gibi, sürekli elinizden düşürmeme gibi bir huyunuz varsa iki kitap okumak zor olabilir ama aralıklı okuyanlar için mümkün olabiliyor. Ben bir teorik bir öykü/roman okurum genelde.İlk olarak Uğur Kalyoncu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAynı anda 2-3 kitap geçende de duydum okuyanlar varmış..Nasıl oluyor merak ediyorum..Aynı tür değil de farklı kitaplar olabilir sanki..Verim nasıl peki ?Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
(Dozer) Cemil UstaTrabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..
Yorum
-
Vallahi ben başladığım zaman hemen bitirmeye çalışıyorum ama yine de dediğin gibi farklı türlerde deneyeceğim bakalım..Belki de daha randımanlı olur. Hem böylece bir türlü başlayamadığım uzun soluklu siyasi kitaplara da başlarım. Eyvallah teşekkürlerİlk olarak Gökhan Uzun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleUğur hocam bu iki dizi takip etmek gibi, sürekli elinizden düşürmeme gibi bir huyunuz varsa iki kitap okumak zor olabilir ama aralıklı okuyanlar için mümkün olabiliyor. Ben bir teorik bir öykü/roman okurum genelde.
Yorum
-
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
* Bilim Tarihi Sohbetleri
Fuat Sezgin
Pınar Yayınları
Dünya bilim tarihinin en önemli adamlarından Fuat Sezgin'le bir sohbet. Hem Fuat Sezgin'i tanımak açısından hem de İslam tarihinde bilime katkı sağlayan ama sonrasında bir çok faktörden ötürü durma noktasına gelen bilim faaliyetlerinin sebeplerini anlama açısından önemli eserler yazdı Fuat hoca. Yakından tanımanızı da tavsiye ederim arkadaşlar.
* Dişi Kurdun Rüyaları
Cengiz Aytmatov
Ötüken Yayınları
Aytmatov'un eserlerini okumaya devam ediyorum. Okudukça da hüzünleniyor insan. Kırgız coğrafyasında toprak konulu, doğa ve hayvan konulu romanlarından bir tanesi ve bence en etkileyecilerinden. Her kitabını okuduğumda aynı etkiyi bırakıyor bende Aytmatov. Bu yaşıma kadar neden okumadım bu yazarı anlayamadım. Mutlaka Aytmatov'a temas etmelisiniz arkadaşlar...En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 07.03.2019, 14:26.Arafilboylu
Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...
Yorum
-
baş tacısın kardeşimİlk olarak ihsan candas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleşimdi gördüm hayırlı olsun
aklımda da munzevil hocam vardı. Tevafuk...
malum kainatta tesadüfe tesadüf edilmemiştir elbette tevafuktur
sana zahmet adresini göndersende hediyeleşsek.“Yenmez taamı ümeranın, fuzelanınÇünkü hakkıdır, yetimin fukaranın “
Yorum
-
2016'dan günümüze Endüstri 4.0 kavramı oldukça dillendirilir oldu. Ama aynı ölçüde bilinir mi, orası meçhul.İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Üstteki kitap Türkçe kaynakların en kıymetlisiydi. Şimdi Dördüncü Sanayi Devrimini Şekillendirmek yayımlandı.
Bir Optimist Yayın Grubu eseri olan Dördüncü Sanayi Devrimini Şekillendirmek (E-Kitap) en cazip fiyatlarla Optimist Kitap'ta. Satın almak için hemen tıklayın!
*
Bir diğer çalışma ise daha akademik: Endüstri 4.0 Üzerine Yazılar
Bizim fakülte, bu konuda ülkenin teorik açığını kapatmak için öncülük edip epey uğraş veriyor. Geçen sene bir de çalıştay düzenlemiştik . Şimdi aralarında değerli dostum Sevgi ELMAS ATAY'ın da olduğu genç araştırmacıların hazırladığı Endüstri 4.0 Üzerine Yazılar çıktı.
Konuyu merak edenler için faydalı olacaktır.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
* Gün Olur Asra Bedel...
Cengiz Aytmatov...
Ötüken Yayınları
Valla, artık yorum yapmıyorum Aytmatov kitaplarına. Sadece çok geç kaldım bu önemli romancıyı okumak için, her kitabını okuduğumda hayıflandığım şey bu...
Alın okuyun valla Aytmatov'un eserlerini...
O coğrafyayı, Sovyet dönemi Kırgız coğrafyasında yaşananları bu kadar güzel başka biri anlatabilir miydi inanın emin değilim...Arafilboylu
Yorum
-
* Cengiz Han'a Küsen Bulut
Cengiz Aytmatov
Ötüken Yayınları
Bir üst mesajımda yazdığım 'Gün Olur Asra Bedel' kitabının bir parçası aslında. Ama KGB ile ilgili eleştirel yazılar olduğundan o kitaptan çıkarılmıştı, ayrı bir kitap olarak yeniden basıldı yıllar sonra...
Dolayısıyla bu iki kitabı okuma sırası;
1- Gün olur Asra Bedel
2- Cengiz Han'a Küsen BulutArafilboylu
Yorum
-
Türk Mektupları-Busbecq
Kanuni döneminde anadolu topraklarına gelerek izlenimlerini mektuplaştırıp avrupaya gönderen bir elçinin anıları anlatılıyor.
Kitap yazıldığı dönemi anlatan önemli bir kaynaktır. Osmanlı toplumu hakkında ekonomik,siyasi,toplumsal ve dini alanlarda bilgiler veriyor. Saraydaki çekişmeler ve taht kavgalarını şahit olam birisin gözünden okuyorsunuz. Dini konularda biraz ipin ucunu kaçırmış ama 'karşı taraf'ın gözünden anlatıldığı unutulmamalıdır. Türklerin yaşayış biçimi,ramazan ayında olanlar,kadınların giyiniş tarzı,hayvan sevgisi gibi bir çok alanda bilgi bulunabilir.TRABZONSPORiyi ki varsın Eren Bülbül...İyi ki varsın Arslan Kulaksız...
Yorum
-
Arkadaşlar, bu kez belli bir kitap önerisi yerine alışveriş önerisi yapacağım: Önümüz yaz, yayınevlerinde ve kitapyurdu, idefix gibi kitap sitelerinde büyük indirimler var. Örneğin İş Bankası yayınları internette tüm kitaplarda en az %35 indirim yapmış. Bu fırsatları kaçırmayın derim. Çocuğunuza kitap alacaksanız, tatilde biraz da dersle haşır neşir olsun ama sıkılmasın diyorsanız Tübitak Yayınları'nın da ortalama 4-5 liralık muazzam bilimsel ve okuma kitapları var. Özellikle "eğlenceli matematik" serisini tavsiye ederim. Bilginize,BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yorum
-
Geç bir dönüş oldu, kusura bakmayın. Kitabı bulamadım. Haber beklediğim bir arkadaşım vardı. O da edinememiş.İlk olarak İsmail ALİOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHocam guzel bir tavsiye. Ufak arastirma yaptim, anladigim kadariyla tarihi dergi formatinda bir eser ama piyasada yok. Sadece nadirkitapta var sanirim. O da 110-250 tl arasinda fiyatlari var.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum