Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İskender Pala

Kitapların ufak hikayecikler şeklinde olması ve onu açıkladıktan sonra yeni bir konuya ya da bölüme geçmesi okunulurluğu artırıyor. Mesela Baharistan ve Gülistan gibi eski klasik eserler bu anlamda çok güzeller..

Normal şartlar altında beyitlerin dili çok ağırdır. Okunulurluğu ve anlaşılabilirliği zordur. Bende sadece şiir kitabından çok sıkılırım mesela.

Ama Üstad İskender Pala kitaplarında önce beyiti yazıyor düz anlamını yazıyor. Daha sonra bir noktayla değişen diğer anlamlarını da yazıyor. O kadra üzellerki aynı beyitle birbirinin zıddı anlamlar çıkıyor. Hatta 3. başka bir anlamlala da karşılaşabiliyorsunuz.

O kadra derin , o kadar ilahi , o kadar aşk meşk dolu anlamalr varki aklınız hayaliniz durur.. Üstad diyorki "halk şiirini okuduktan sonra Shakespare ler flan çok anlamsız kalıyor" gerçekten çok doğru onlarda sadece düz bir anlatım var.

Ne kadar etkili olursa olsun bir şeyi anlatıyor....

Oysa aynı satırlarda hem ilahi hem yare duyulan aşkı anlatabilmek gerçekten maharet isteyen bir iş...

Onun için İskender palanın Kitab-ı Aşkını bitirdim. Bir çok yeri kurşun kalemle çizdimki yazacağım ayrı bir yerde toplayacağım.

Ama bir satırı sizinlede paylaşayım.

Canıma bir merhaba sundu ezelde çeşm-i yar
    Şöyle mest oldumki gayrı merhabasın bilmedim.

(Ezel gününde sevgilim gözüyle bana bir merhaba lütfetti. O gün bu gündür o bakışın hürmetiyle başka birinin merhabasını tanımadım )

Nurbanu Arkadaşımızın tavsiyesi çok güzelde yeterince ilgi görürmü bilmiyorum. Kitap reyhası alan her yere gitmeye çalışırım. Ama dediğim gibi sadece ben bir kişiyim.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Faik abi teşekkür ederim de dediğin gibi pek fazla ilgi görmez bu öneri. sadece aklıma geldi paylaşmak istedim... malum umut bulut başlığı değil burası ççç ççç bu arada yalağuz değilsin. farklı illerde olduğu taktirde seve seve gelirim ben
      Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• En sonunda Mitoloji'ye başladım. 4 tane kitap aldım. İlk olarak İlyada ve Odesa ile başlayacam destanlarla. Daha sonra Yunan Mitleri ve Roma mitlerini okuyacam. Eğer tevsiyeniz varsa, alabilirim.

Aynı zaman da Ece Temelkuran'ın Muz Sesleri'ne başladım.
        yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• Nietzche - Böyle buyurdu zerdüşt

Bu adam piskopat

Yokum varım sözüyle bitirdi beni sözlerinden genel olarak anlamadığınız halde okuyorsunuz kardeşim felsefeyi ve düşünmeyi sevenlere sevgiyle..
          En son OYılmaz tarafından düzenlendi; 20.02.2010, 01:38.
          Kazimişi gzas vorert

Yorum

• Kayıp Sembol - Dan Brown

antik gizemler,sırlar ve sağlam bir kurguyla yazılmış.yine şaşırtıcı olaylar var kitapta
            Bize Her Yer Trabzon

BMN I Zonguldak

Yorum

• AÇLIK OYUNLARI - SUZANNE COLLİNS

Tüm Ülke Tarafından izlenen, etrafı kameralarla çevrili bir arena ve 24 çocuk..

yaşamak için tek çaren var, Öldürmelisin

Kazanan Tek,

Aşk, İhanet, İhtiras ve KAN..

(2. Cilt "Ateşi Yakalamak" , bugun başlıyorum)

Yorum

• İlk olarak Süleyman Eruyar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                AÇLIK OYUNLARI - SUZANNE COLLİNS

Tüm Ülke Tarafından izlenen, etrafı kameralarla çevrili bir arena ve 24 çocuk..

yaşamak için tek çaren var, Öldürmelisin

Kazanan Tek,

Aşk, İhanet, İhtiras ve KAN..

(2. Cilt "Ateşi Yakalamak" , bugun başlıyorum)
                Ateşi yakalamak ilk kitap kadar iyi gelmedi bana. Açlık Oyunlarından çok zevk almıştım.
                Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• İlgili arkadaşlara duyurulur....
                  27Şubat-7 Mart 2010tarihleri arasında Bursa Tüyap'da Kitap fuarı vardır..
                  TS'nin Bursa'daki sesiyiz...Sesimiz hiç susmadı asla susmayacak, asla susturulamayacak!!!!
                  Bmn|Bursa Trabzonsporlular Birliği

Yorum

• İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Uçurtma Avcısı'na başladım nihayet.

Kitabın can alıcı olayını bir arkadaşım çok önceden anlatmıştı.
                    Bilerek okumayı sevmem aslında... ama bu kez bilmek heyecanı azaltmaktansa arttırdı.. Aslında heyecan da demeyelim, telaşı, sıkıntıyı, endişeyi...

Niye oluyor ki bu yahu, neden ama neden diye diye okudum. Olmasın ya, ne olur olmasın, o bunu yaşamasın diye diye.
                    Oldu.

Epey de kalabalık bir ortamda, bir köşeye sinmiş okuyordum. Ağlayacağım, ağlayamıyorum.

Boğazımda bir düğüm, okumaya devam etmekteyim...

Filmini izlemedin sanırım Gamzem. Bütün bir gece hayatı sorgulamaya iten bir filmdi beni. Vicdan, cesaret, merhamet, insaniyet, samimiyet, dostluk ve vefa adına beni en çok etkileyen filmlerden biriydi diyebilirim.

Ağır ağır oku Gamzem. Çünkü muhtemelen bittiğinde büyük bir boşluğa düşeceksin..
                    "Orada birisi farklı yürüyordur."

Yorum

• "Teşkilat" Yazar : Selman Kayabaşı
                      Trabzonspor

Bu Kalp Senin İçin 61 Kere..

Yorum

• John SAUL - Şeytan'ın Sağ Eli

Başlamış olduğum için bitirmek zorunda kaldım.Yarım bırakmayı sevmiyorum pek.

Tavsiye etmiyorum

Yorum

• İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          En sonunda Mitoloji'ye başladım. 4 tane kitap aldım. İlk olarak İlyada ve Odesa ile başlayacam destanlarla. Daha sonra Yunan Mitleri ve Roma mitlerini okuyacam. Eğer tevsiyeniz varsa, alabilirim.

Aynı zaman da Ece Temelkuran'ın Muz Sesleri'ne başladım.
                          Prof. Dr. Bahaeddin Ögel'in 2 ciltlik Türk Mitolojisi isimli eserini öneririm.

Türk mitolojisi eşcinsel, pedofil, ensestçi Grek tanrılarının birbirine kumpas kurduğu Aşk-ı Memnû tadındaki masallardan daha keyiflidir.
                          Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• çok güzel bir kitap sürükleyici, akıcı, merak uyandıran bir kitap tavsiye ederim.
                            YA SEV YA TERKET

Yorum

• İlk olarak boztepeliyasin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              çok güzel bir kitap sürükleyici, akıcı, merak uyandıran bir kitap tavsiye ederim.
                              Konusu ne? Bende bu kitabı okuyorum şuan
                              Trabzonspor

Bu Kalp Senin İçin 61 Kere..

Yorum

• istanbulun fethini anlatan bana göre gerçekten tarafsızca yazılmaya çalışılmış bir kitap. okumayanlara tavsiye ederim.
                                YA SEV YA TERKET

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim