Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Uçurtma Avcısı kitabına bayıldım. Herkes okusun..

Hüsseyini mi ne yazarı Bir arkadaşım önerdi 2-3 gün önce.. Olasılıksız'dan bile iyi bir kitapmış.. Bakacağuk
    Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
    **Latocan**

Yorum

• Tavsiye ederim...

33 KURŞUN - SAYGI ÖZTÜRK

33 Askerimizin Şehit Edildiği Katliamın Tanıkları Anlatıyor

"Onlar silahlarını bize doğru çevirdikleri sırada kelimei şahadet getirip kendimi yere attım. (...) Mermilerden biri bacağıma isabet etmişti. Vurulanlar üzerime düşüyor, kafama kurşun gelmemesi için korumaya çalışıyordum. Hepimizin öldüğünden emin olmak için sürekli ateş ediyorlardı..."

"Artık yapacak bir şeyimiz kalmamıştı. Karşımızda bizi öldürmeye karar vermiş kişiler vardı. Silahlar adeta ölüm kusuyordu. (...) Ben yere düşerken, üzerime kol kola olduğum diğer arkadaşım düştü. Ben de yaralıydım ama altta olduğum için dikkat çekmiyordum. Bir süre sonra büyük bir sessizlik oldu. Sürekli kan kaybediyordum."

"Kaçırılalı saatler omuş, daha kurtarılacaklarına ilişkin hiçbir işaret alamamışlardı. Teröristler ise son derece rahat hareket ediyorlardı. Bir köyden geçerken, köylülerin teröristleri alkışlamasına şaşırmıştı Osman. Daha da şaşırdığı ise köylülerden 'Hadi T.C. askeri gelip de sizi kurtatsın' sözlerini duymasıydı.

“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
      Malik bin Dinar

Yorum

• Son okuduğum 4 kitap...
        Dördü de tavsiye edilir arkadaşlar...
        Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 1-2 kısa sürede bitirebileceğiniz kitaplar...
        Empati'nin yazarını da "Olasılıksız" adlı eserden tanırsınız...
        Gene müthiş bir kitap yazmış ama çok daha uzun soluklu (:
        Ama en güzeli Katre-i Matem adlı eser...
        Kademelerle bir cinayetin çözümüne ulaşmaya çalışıyorsunuz...
        Osmanlı Dönemi'ni ve sarayı bilinmeyenleri ile anlatan bir eser...
        Hamiş

Yorum

• - Güneydoğuda bizim için çarpışan vatan evlatlarının zorlu yaşamları..

- Geride bekleyen annelerin yaralı askerleri tedavi eden doktorların asker eşini çocuklarıyla bekleyen insanların kısacası terörün etkilediği bütün insanların hikayesi...

- Beğeniceğinizi umarım..

- Bir Yüzbaşı Bir gazeteci Ve Güneydoğulu bir gencin Terörün ortasında kesişen hikayeleri...
          Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
          Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
          ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

• Geçenlerde uzun zamandır görüşmediğimiz bir arkadaşla buluşmuştuk. Gezerken o günün hatırası olarak kalması için bir kitap alalım dedim birbirimize. Küçücük bir kitap ilişmişti gözüme incecik... Başlığı da dikkatimi çekince almakta tereddüt etmedim. Dün okuma fırsatı bulabildim ve sizlere de önermek istedim. "İlk Namaz"-- Nurefşan Çağlaroğlu

Kitabın arka kapağından alıntı...

Bir yazarın kıldığı ilk sabah namazı...
            Bir doktorun kıldığı ilk öğle namazı...
            Bir sosyoloğun kıldığı ilk ikindi namazı...
            Bir ressamın kıldığı ilk akşam namazı...
            Bir felsefecinin kıldığı ilk yatsı namazı...

Bir hikaye kitabı değil "İlk Namaz" fakat beş kişinin hikayesi var beş şehirde. Yazar, doktor, sosyolog, ressam, felsefeci...
            Kulağımıza okunan ilk ezanla başlar namazla iletişimimiz ancak daha namaz kılacak durumda değilizdir ve ezansız olan son namazla asıl aleme göçeriz. Son nefesimiz, son namazımız gibi olmalı; son namazımız da son nefesimiz gibi.
            Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• @ Barış.

Alamut'u çok beğeneceğine inanıyorum.

Yorum

• "Bir Adam Yaratmak" --- Necip Fazıl

Çok kısa bir piyes olup gayet akıcı bir uslüpla yazılmış. Muharrir... Husrev kendi yazdığı kısa oyunun daha sonra gerçeğe dönüşmesini ele alıyor. Tabi bunun gerçeğe dönüşmesinde Hüsrev'in etrafındaki doktorundan gazetecesine herkesin büyük bir payı olduğu ortada. Okumanızı tavsiye ederim sadece bir kaç saatinizi alacaktır.

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• İlk olarak Nurbanu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  "Bir Adam Yaratmak" --- Necip Fazıl

Çok kısa bir piyes olup gayet akıcı bir uslüpla yazılmış. Muharrir... Husrev kendi yazdığı kısa oyunun daha sonra gerçeğe dönüşmesini ele alıyor. Tabi bunun gerçeğe dönüşmesinde Hüsrev'in etrafındaki doktorundan gazetecesine herkesin büyük bir payı olduğu ortada. Okumanızı tavsiye ederim sadece bir kaç saatinizi alacaktır.
                  2 yıl önce oynamıştık bu oyunu. Baya da tutmuştu. Muhsin Ertuğrul tarafından defaiyetle sahneledindi zamanında Şehir tiyatrolarında. Özellikle hüsrev karekterinin şu tiradı müthiştir.

''bir bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu? benim de beynimden, kan akıyor. ben düşünmüyorum beynim kaynıyor. görüyorum, gözlerimi yumunca görüyorum. beynimin etten yuvarlağı içinde her düşünce bir damla siyah kan gibi yuvarlanıyor. ben istemiyorum fakat hiç bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu?''
                  yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• İlk olarak Nurbanu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    "Bir Adam Yaratmak" --- Necip Fazıl

İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    2 yıl önce oynamıştık bu oyunu. Baya da tutmuştu. Muhsin Ertuğrul tarafından defaiyetle sahneledindi zamanında Şehir tiyatrolarında. Özellikle hüsrev karekterinin şu tiradı müthiştir.

''bir bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu? benim de beynimden, kan akıyor. ben düşünmüyorum beynim kaynıyor. görüyorum, gözlerimi yumunca görüyorum. beynimin etten yuvarlağı içinde her düşünce bir damla siyah kan gibi yuvarlanıyor. ben istemiyorum fakat hiç bıçağın deştiği yerden kan akmaz olur mu?''
                    Muharrir Husrev, ömrümde özümsediğim ilk karakter olsa gerek.
                    Biz de oynamıştık Bir Adam Yaratmak'ı.
                    Muharrir Husrev'dim ben de.

Bu eser anlatılmaz...

Zaten Necip Fazıl da soruyor: "Bu bir eser mi, şaheser mi?" diye.
                    "İzin ver Selim biraz,Hegel,Fichte diyelim,
                    Felsefeyle ilişkin bir de ekmek yiyelim."

Yorum

• en son Martin Lings ( Ebubekir Siraceddin) in yazmış olduğu Peygamber efendimiz (S.A.V) in hayatını anlattığı kitabı okudum Kuran-I Kerimden ayetler ve hadis-i şeriflerle yüce dinimizi anlatan Pakistanda ödül almış bir kitap okumanızı tavsiye ederim sırada Ayşe Kulinin Köprüsü var

Yorum

• İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

İlk olarak Semih tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu eser anlatılmaz...

Zaten Necip Fazıl da soruyor: "Bu bir eser mi, şaheser mi?" diye.
                        Herkes alıntı yapmış. Ben de beni en fazla etkileyen kısacık bir şey yazayım dedim ... (ruh halimi mi anlatıyor ne )

" Anlayın bu azabı! Bir azap ki, kul olduğum için çekiyorum, çekmemek için ALLAH olmak lazım. İnsana göre değil bu; yok bunu çekecek aza insanda! Yetişir! Gelsin artık her şey yerli yerine! Verin bana artık dünyamı! Salıverin beni kalabalıklara! "

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• şuan ZAR ADAMı okuyorum güzel idare eder ama büyütüldüğü kadarda güzel sayılmaz....
                          .....................................

Yorum

• bu kitabı tavsiye ederim,
                            benim çok hoşuma gitmişti

Yorum

• Uçuş Denemeleri ~ İbrahim Tenekeci

Adeta yaşamdan kesitler. Ama öyle böyle değil. Afilli cümlelerle süslenerek. Kısa, fakat anlamsızlaştıramadığınız bazı olaylardan ya da durgun hallerden sonra açıp okunabilecek meziyetin kol gezdiği bir kitap.

"sizler öpücükle uyanırsınız her sabah
                              uyanırım ben, ıpıssız bir tokatla."

diyebilecek kadar da sade ve samimi.

Garanti Karantina ~ Murat Menteş

Eğer Murat Menteş okumuş ve sevmişseniz gözü kapalı okunabilecek cinsten, çıkarılmakta geç kalınan bir kitap. Okurken eksisozluk ya da wiki'nin açık olması faydalıdır

Dar Kapı ~ Andre Gide

Tamamen bir konu kolajı. Her türlü duygu bulunabilecek cinsten. Kendi kendini muhasebeden geçirtiyor.
                              "Bendeki Trabzonspor sadece futbolu temsil etmiyor, zaten etmemeli de...
                              Trabzonspor, Türkiye’de sürekli şampiyon olanlar dışında olan her şeyi temsil ediyor”
                              Kazım Koyuncu

Yorum

• 1915 olaylarını belgelerle anlatan bir kitap : Ermeni Tehciri - Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu

1970ler Türkiye'sine bir bakış... Yaşanmış birolayın romansı anlatımı: Sancı - Emine Işınsu

Üretim sektöründe çalışanlar ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerine tavsiyem. Kısıtlar Teorisi'nin bir fabrika ortamında aşkla karışık anlatımı: Amaç/The Goal - Eliyahu Goldratt

Bir Orta Asya seyahatnamesi: Türkistan Türkistan - Yavuz Bülent Bakiler

Bugüne dek okuduğum en güzel roman: Ruh Adam - H. Nihal Atsız
                                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim