Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Rock'n Roll Ruhu
Daraltma
X
-
Pazar sabahı için...
Pantera - Shedding Skin
Slayer - Catatonic
In Flames - Jotun (Crawl Through Knives da olabilir)
Yenilerden Alice in Chains - Stone
Yerlilerden FOMA - Bazen
Ve tabii ki Megadeth - Killing RoadEn son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 23.06.2013, 09:23.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
- Alıntı
Yorum
-
In Flames listenin tuzu biberi olmuş.Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Uğur GEMİCİOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNecrophagist isimli bir grup dinliyorum bir süredir. Hani gitarı konuşturmak derler ya bu grubun gitaristi aynen öyle bir şey. Bu zamana kadar da araştırmamıştım bu grubu. Geçen aklıma esti bir bakayım dedim. O gitarist ve grubun solisti Trabzon Sürmeneli Almanya'da yaşayan gurbetçi bir abimizmiş. Adı Muhammet Suiçmez. İbanez onun adına 7 telli elektro gitar yapmış.
http://www.youtube.com/watch?v=5oBGixxuu2E
Daha yakından tanıyan, bir Trabzonsporlu gözüyle.
- Alıntı
Yorum
-
Firsatim oldukca bu baslik altinda ozellikle Progressive Rock ve Post Rock turunden paylasimlarim olacak.
Baslangic icin Fransa'dan eklektik Progressive Rock turunde muzik yapmis (yapmis diyorum cunku 2003'den beri bir albumleri yok bildigim kadari ile) Taal grubunun 2003 tarihli "Skymind" albumunden, youtube'dan buldugum, parcalar asagida:
En son fteotdgs tarafından düzenlendi; 02.10.2013, 01:14.
- Alıntı
Yorum
-
Talk Talk'un son albumu, 91 tarihli "Laughing Stock". Bir onceki album "Spirit of Eden"'da basladiklari yolculuk burada hidayete eriyor. Bundan sonra birakiyor zaten adamlar, dagiliyorlar; kacinilmaz olani yapiyorlar bir nevi. Wikipedia'da Art rock, post-rock, experimental rock, jazz fusion tag'leri kullanilmis bu mustesna album icin. Ilk post rock orneklerinden biri olmasi acisindan ayrica onemlidir. Los, sakin ortamlarda hakkini vererek dinleyiniz
- Alıntı
Yorum
-
Evet, kendimiz calip kendimiz oynamaya devam ediyoruz. “The Samuel Jackson Five”, Post Rock/Math Rock grubu. Isimlerini ilk duyanin hemen dusunecegi gibi ABD’den degil Norvec’ten katiliyorlar aramiza. Kendileri balikci ve ellerini Neutrogena ile koruyorlar (yok lan, daha nelerViral reklam almiyorum henuz- Norvec kismi dogru yalniz) Asagida linklerini verdigim parcalari 2008 tarihli “Goodbye Melody Mountain” adli ucuncu albumlerinden. Ilk dinledigim gunden beri dusundugumu buraya da not edeyim; ileride en “influential” albumlerden biri olarak anilacak bu album Post Rock/Math Rock ortamlarinda. “Hey now,…”, “Eye Eat Lotus” ve ozellikle son parca “How to evade…” favorilerim bu harika albumden.
- Alıntı
Yorum
-
Her ne kadar Progressive Rock ve Post Rock desem de basta, arada boyle kacamaklar da olacak: Faith No More'un 1990 Ingiltere, (Londra) Brixton Academy'de verdigi muhtesem konser:
Sonda biste caldiklari iki parca, "Zombie Eaters" (bu parcanin sakin klavye-gitar girisi, neo-progressive gruplarindan Twelfth Night'in enstrumental "The Poet Sniffs a Flower" adli parcasini andirir bana hep) ve Black Sabbath coveri "War Pigs" (zipir Mike Patton, Osbourne ile dalgasini gecmeden duramiyor) favorilerim.En son fteotdgs tarafından düzenlendi; 05.10.2013, 00:36.
- Alıntı
Yorum
-
Efsaneye selam olsun.
Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!” Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
- Alıntı
Yorum
-
"Storyteller" (hikaye anlatici) denince ilk akla gelenlerden "The Boss" Bruce Springsteen'in (Turkcesi "Bruce basghaaaan!") en sevdigim parcalarindan "Thunder Road"'u nev-i sahsina munhasir Post Rock grubu Tortoise ve Bonnie "Prince" Billy sarkicisibirlikte coverlamislar. Bruce basghanin gucune gitmesin ama; bence orijinalinden guzel cover'larin basinda gelir bu:
- Alıntı
Yorum
-
Yorum