Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Suriye Savaşı (Suriye Milli Ordusu-Esed Güçleri-YPG/PKK)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bu arada ülkemizin şu anki politikası da doğru bence. Sahada olanları bekleyecek yerde aktif biçimde olayların içinde yer alıyoruz.

bu şekilde direkt bize rağmen bir harekete girişmek zor olacak.

ama " orayı alırız , burayı zaptederiz gibi gerçeklikten uzak düşüncelerin içine de girmemek lazım ki devlet aklı bunu gerektirir. ve halihazırda böyle bir emare de yok.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      bu arada ülkemizin şu anki politikası da doğru bence. Sahada olanları bekleyecek yerde aktif biçimde olayların içinde yer alıyoruz.

bu şekilde direkt bize rağmen bir harekete girişmek zor olacak.

ama " orayı alırız , burayı zaptederiz gibi gerçeklikten uzak düşüncelerin içine de girmemek lazım ki devlet aklı bunu gerektirir. ve halihazırda böyle bir emare de yok.
      Konuyla ilgili olarak tüm düşüncelerimin özeti abi.
      • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Biliyorum Faik Abi. Önceki sayfadaki mesajımda yazmıştım zaten.

Bilerek öyle yazdım, sorumun amacı şuydu. Sayın Bakan ve eski Genelkurmay Başkanımız, üstte alıntıladığım açıklamasının diğer bir bölümünde şöyle diyor:

"Esad’ı deviren yeni yönetim; ilk açıklamasında tüm hükümet kurumlarına, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlara saygı göstereceğini açıkladı. Ayrıca, kimyasal silah tespit etmeleri hâlinde elde edecekleri bilgileri şeffaf şekilde Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütüne bildireceklerini özellikle ifade ettiler. Yeni yönetimin yapacaklarını görmek ve onlara bir şans vermek gerektiğini düşünüyoruz."

Yeni yönetim dediği HTŞ. ABD'ye "terör örgütlerini kullanma" uyarısı yapıp, kendi terör listesindeki örgüte şans veren bir kurmay zekaya sahibiz. Bu adamlar Genelkurmay Karargahında, ikinci başkanken ordumuz cemaatçiler tarafından ilmik ilmik işlendi ne hikmetse.
        Dün akşam iktidar partisi sözcüsü "HTŞ bir terör örgütü olarak tanımlanıyordu, bugün ise Suriye halkının büyük çoğunluğu tarafından Suriye halkı saygı duyuyor.

HTŞ lideriyle görüşmesi halkın iradesine saygıdır. MİT doğası gereği herkesle görüşür. Bugün Suriye halkının meşru kabul ettiği güçler bizim için de meşrudur." dedi.

Suriye halkı, yarın "PYD meşrudur" derse Ömer Çelik kafasına kuma gömen deve kuşunun mabadı gibi ortada kalır.

Öncesi sonrası düşünülmeden konuşmuş diyeceğim de, yok, bunun fikri de zikri de böyle. İlkesizlik paçadan akıyor yine.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

İsrail’in ilerleyişi ve ateşkes anlaşması

Colani, İsrail’in tampon bölgeye ilerleyişini eleştirerek, Suriye’nin 1974 Ateşkes Anlaşması’na bağlı kalmaya devam edeceğini ancak uluslararası toplumun İsrail’in de bu anlaşmaya uymasını sağlaması gerektiğini belirtti. Colani, “Esad rejiminin devrilmesiyle İsrail’in Hizbullah ve İran destekli milislerden kaynaklı tehdidin ortadan kalktığını” ifade ederek İsrail’in bölgeden çekilmesi gerektiğini savundu.

Colani'den Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması talebi | Dış Haberler

"The North Remembers" (Kuzey Unutmaz)

Yorum

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Dün akşam iktidar partisi sözcüsü "HTŞ bir terör örgütü olarak tanımlanıyordu, bugün ise Suriye halkının büyük çoğunluğu tarafından Suriye halkı saygı duyuyor.

HTŞ lideriyle görüşmesi halkın iradesine saygıdır. MİT doğası gereği herkesle görüşür. Bugün Suriye halkının meşru kabul ettiği güçler bizim için de meşrudur." dedi.

Suriye halkı, yarın "PYD meşrudur" derse Ömer Çelik kafasına kuma gömen deve kuşunun mabadı gibi ortada kalır.

Öncesi sonrası düşünülmeden konuşmuş diyeceğim de, yok, bunun fikri de zikri de böyle. İlkesizlik paçadan akıyor yine.
            Aynı şahıs dün akşam HaberTürk'te yine HTŞ meşrulaştırıyordu. "Terörist listesi değişir, AB'yle ilişki kurdular, fiilen terörist değildir artık" gibi hikâye anlatıyordu.

PKK-PYD-YPG de AB, ABD, Rusya, İngiltere ve Fransa ile ilişki kuruyor. Onları da listeden çıkaracak mı Ömer Çelik?

Veya... Önceki gün MİT'in HTŞ ilişkisini anlatmıştı. "Resmi yönetici ilişki kurdu artık fillen terörist değil" kabulünü, Türkiye'ye mi uyarlayacak?

Gidişatı Ömer Çelik gibilerin eline bırakmazlar inşallah.
            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 18.12.2024, 10:40.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Allah güdülenmiş medyanın şerrinden herkesi korusun...

Karşılarında bunu kontrol edecek bir mekanizma yok ya attıkça attılar...

Yani Suriye ile ilgili pek çok haber YALAN çıktı...

-Yeraltı hücreleri filan yapay zeka ile hazırlanmış bir mizansenden ibaret... Öyle bir yer yok...

-Pres makinesinde ölülerin sıkıştırıldığı da yalan. Yahu cezaevi atölyesinde kullanılan pres makinesi bu. Bizimkilerde de var. Her yerde var.

-Esad'ın sarayı dedikleri yer muadillerinin 30 da biri kadar bir yer... Büyük değil .

Yani hazır Esad yokken kitlemize ne olursa olsun kitle mantığı ile yapılan haberlerin ÇOĞU yalan...

Esad gaddar bir diktatör olabilir buna bir şey demiyorum ama yazılan , yayınlanan daha önce stüdyoda hazırlanan her şeyede kontrol etmeden inanmayın derim.

Abd'nin Irak İşgali için kullandığı materyallerin %99 u yalan çıkmıştı bunu sakın unutmayın.

Ben sosyal medyada sağ,sol, milliyetçi,muhafazakar, solcu her görüşten ,hatta her milletten 400 'ten fazla gazete, dergi , haber kanalı ve kişi takip ediyorum.

sadece yanlı basının güdülenmiş haberlerini okuyup buraya gelmiyorum. saçma sapan hayallere de kapılmıyorum.

Onun içindir ki gaza gelmeyin , her söylenen, her yazılana da inanmayın. Realist olun derim.

Yorum

rail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, İsrail savaş uçaklarının Yemen'in iç kesimleri ile batısındaki sahil bölgesini bombaladığını belirtti.

Savaş uçaklarının Husilere ait askeri hedefleri bombaladığını aktaran Adraee, Husilerin İsrail'e yönelik insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerle düzenlediği saldırıları hatırlattı.

Husilerin bu gece Yemen'den gerçekleştirdiği füze saldırısı nedeniyle milyonlarca İsraillinin sığınaklara kaçmak zorunda kaldığına dikkati çeken Adraee, Husilerin iki haftadan beri de İHA'lı saldırılar düzenlediğini ifade etti.

İsrail savaş uçaklarının Yemen'de bombaladığı yerlerin Husiler tarafından askeri amaçlarla kullanıldığını öne süren Adraee, saldırılarla Husilerin altyapıyı askeri amaçlarla kullanmasını engellemeyi hedeflediklerini iddia etti.

Adraee, İsrail'in Yemen'e yönelik hava saldırılarında limanların yanı sıra başkent Sana'daki enerji altyapısının hedef alındığını aktardı.

Husilerin bir yıldan beri İran'ın finansman ve talimatlarıyla İsrail'i hedef almaya çalıştığına işaret eden Adraee, Husileri, bölgesel istikrarın yanı sıra denizde seyrüsefer güvenliğini bozmakla suçladı.

HUSİLER SALDIRILARI DOĞRULADI
                Husilere bağlı SABA haber ajansında yer alan haberde, Husilerin kontrolündeki başkent Sana ve Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde kentine bir dizi hava saldırısının düzenlendiği belirtilmişti.

Sana'nın kuzey ve güney bölgelerinde yer alan elektrik santrallerinin bombalandığı aktarılan haberde, ülkenin batısındaki Kızıldeniz kıyısında ise Hudeyde Limanı'na 4 ve Ras İsa bölgesinde bulunan petrol tesislerine 2 hava saldırısı gerçekleştirildiği ifade edilmişti.

israil etrafını dikensiz gül bahçesi haline getiriyor. Ortadoğu'daki savaşlar nedense(!) hep İsrail'e yarıyor....

Yorum

Allah güdülenmiş medyanın şerrinden herkesi korusun...

Karşılarında bunu kontrol edecek bir mekanizma yok ya attıkça attılar...

Yani Suriye ile ilgili pek çok haber YALAN çıktı...

-Yeraltı hücreleri filan yapay zeka ile hazırlanmış bir mizansenden ibaret... Öyle bir yer yok...

-Pres makinesinde ölülerin sıkıştırıldığı da yalan. Yahu cezaevi atölyesinde kullanılan pres makinesi bu. Bizimkilerde de var. Her yerde var.

-Esad'ın sarayı dedikleri yer muadillerinin 30 da biri kadar bir yer... Büyük değil .

Yani hazır Esad yokken kitlemize ne olursa olsun kitle mantığı ile yapılan haberlerin ÇOĞU yalan...

Esad gaddar bir diktatör olabilir buna bir şey demiyorum ama yazılan , yayınlanan daha önce stüdyoda hazırlanan her şeyede kontrol etmeden inanmayın derim.

Abd'nin Irak İşgali için kullandığı materyallerin %99 u yalan çıkmıştı bunu sakın unutmayın.

Ben sosyal medyada sağ,sol, milliyetçi,muhafazakar, solcu her görüşten ,hatta her milletten 400 'ten fazla gazete, dergi , haber kanalı ve kişi takip ediyorum.

sadece yanlı basının güdülenmiş haberlerini okuyup buraya gelmiyorum. saçma sapan hayallere de kapılmıyorum.

Onun içindir ki gaza gelmeyin , her söylenen, her yazılana da inanmayın. Realist olun derim.
                  İsrail de Filistinde yaptığı tüm katliamları yalan diye ifade ediyor. Hastane bombalamaları filan hep israiile yapılan iftiralarmış yersen. Bir insan yeterki birşeye inanmak durumunda istesin kendini, herşeye kendini inandırabilir. Mesela medya eliyle çok rahat Filistini suçlu, israili masum ilan ettirebilirsin. Yeterki bunu amaçla.
                  Ya aslında Esed iyi bir adamdı, yediler adamı be. Suriye aslında güllik gülistanlıktı, milyonlar insan katledilmedi, göç ettirilmek zorunda bırakılmadı, her türlü zulme, tecavüze maruz bırakılmadı, herşey yalan. Nereden mi biliyorum, çünkü ben her türlü yayını takip ediyorum. ( çok basit bir şey söyleyeyim konu ile alakasız ama aslında birebir benzer durum aslında; asist analizde Ümit davala ile Erdal hoşun 2 gün önce bir programı vardı oradaki ilk 15 dakikadaki Ümit davala bakış açısı da bu tarz idi, ben herkesim ben bilirim, ben mağdur olduk diyorsam mağduruzdur ).
                  Allahım sabır ver , ne ile imtihan ediyorsun bizi. Allah kimseyi bir zalimi, bir diktatörü,bir pisliği savunmak zorunda bırakmasın. Neyse aynen böyle devam edin. Ama artık şaşırmıyorum, bu dünya sınav dünyası. Ama şunu bu son dönemde çok iyi farkettim ki aslında neredeyse birbirinden çok zıt fikirleri olan gruplar, sistemler bile aslında aynı yerler tarafından organize ediliyor. Artık buna kesin olarak ikna oldum. Boşuna denmiyordu; israil=iran= abd=pkk,pyd
                  Neyse dediğim gibi Esed aslında iyi adamdı, oradaki mecburi göçler, ölümler, katliamlar, hatta filistinde son 1 yılda yaşanan herşey kumpas, yok böyle olaylar, biraz medyayı takip edin, ben çok iyi takip ediyorum, öyle yandaş troll medyayı bakıp yorumlamıyorum olayları, ben çok entelektüel bir insanım, yurt dışı kaynakları da takip ediyorum.
                  Allahım sabır ver, imtihan dünyasındayız. İşte algı ile medya ile böyle beyazı bile siyah diye satarlar, sonra da sizi cahillikle suçlarlar bir de.
                  Türkiyedeki Sol, ypg-pyd-dem gurubu, milli görüş saadet, iran kaynaklı yazıları, haber kaynaklarını biraz inceleyip analiz etsen, ne kadar birbirinin kopyası haberler yaparak aslında aynı algıyı oluşturmak istediklerini anlamak için öyle çok zeki olmana filan gerek yok.
                  Faik bey görüşünüzü bilmiyorum , ancak attığınız tüm yazılar Esed zalimdi ama keşke gitmeseydi formatında yapay zeka ile oluşturulmuş tipte yazılar. Bu dediğim tipte yazıları birebir ypg-pyd -dem gurubu, milli görüş- saadet grubu, Türk solu, Ümit Özdağ grubu, Esedci grup, İrancı grup birebir aynı formatta savunuyor.

Bu yazdığım gruplardan hangisine yakınsınız bilmiyorum ama aynı yere hizmet ediyorsunuz. Bu aslında birbirine düşman gibi olan bu grupların aynı fikirleri empoze etmeye çalışma gayesi size de garip gelmiyor mu, olabilir mı böyle bir şey.
                  En son emre6117 tarafından düzenlendi; 19.12.2024, 10:06.

Yorum

Esad zalim değildi demiyorum....

Medyadaki haberlerin çoğu yalan diyorum....

Irak savaşı ile aynı amaca hizmet ediyor bu tip haberler diyorum

uyanık olup provakasyonlara gelmeyelim diyorum

yoksa halkına eziyet eden tüm liderlerin Allah belasını versin. Hiç birini savunmam etmem...

ancak Esad zalim deyip kafa kesen , insanları canlı canlı yakan insanlıktan çıkmış teröristleride kimse bana demokrasi havarisi gibi göstermesin. Onlarında ne m... olduklarını biliyoruz. Birisi pisliğin siyahı ise onlarda daha siyahı sadece. Teröriste takım elbise giydirince işlediği günahlar sevap olmuyor

Yorum

Esad zalim değildi demiyorum....

Medyadaki haberlerin çoğu yalan diyorum....

Irak savaşı ile aynı amaca hizmet ediyor bu tip haberler diyorum

uyanık olup provakasyonlara gelmeyelim diyorum

yoksa halkına eziyet eden tüm liderlerin Allah belasını versin. Hiç birini savunmam etmem...

ancak Esad zalim deyip kafa kesen , insanları canlı canlı yakan insanlıktan çıkmış teröristleride kimse bana demokrasi havarisi gibi göstermesin. Onlarında ne m... olduklarını biliyoruz. Birisi pisliğin siyahı ise onlarda daha siyahı sadece. Teröriste takım elbise giydirince işlediği günahlar sevap olmuyor
                      O zaman Esed gittiğine sevinelim net bir şekilde. Sonra mevcut gelenlerle bakalım suriye nasıl olacak diye bir izleyelim biraz. Esed zamanı zaten suriye en dibi gördü . yarısını ypg-pyd aldı, güneyinde israil vardı, abd- rusya ve avrupa devletleri istediği gibi takılıyordu. İnsanlık tamamen bitmişti. Daha kötü ne olabilir ki. Ben ülkemiz adına iyi olacağına inanıyorum, sadece ypg ve pyd konusu açısından bile yararımıza olacak diye düşünüyorum. Daha kolay operasyon yapabiliriz mevcut durumdayken. Siz bu konuda farklı mı düşünüyorsunuz (ypg-pkk açısından).
                      İsrail konusu tamamen zamana bağlı olacak, o yüzden bu konuda bir tahminim yok. Ancak uzun vadede bu bölgede israil ile büyük bir savaş olacağına inanıyorum ama ne zaman olur bu süreç bilemem.

Yorum

İlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        O zaman Esed gittiğine sevinelim net bir şekilde. Sonra mevcut gelenlerle bakalım suriye nasıl olacak diye bir izleyelim biraz. Esed zamanı zaten suriye en dibi gördü . yarısını ypg-pyd aldı, güneyinde israil vardı, abd- rusya ve avrupa devletleri istediği gibi takılıyordu. İnsanlık tamamen bitmişti. Daha kötü ne olabilir ki. Ben ülkemiz adına iyi olacağına inanıyorum, sadece ypg ve pyd konusu açısından bile yararımıza olacak diye düşünüyorum. Daha kolay operasyon yapabiliriz mevcut durumdayken. Siz bu konuda farklı mı düşünüyorsunuz (ypg-pkk açısından).
                        İsrail konusu tamamen zamana bağlı olacak, o yüzden bu konuda bir tahminim yok. Ancak uzun vadede bu bölgede israil ile büyük bir savaş olacağına inanıyorum ama ne zaman olur bu süreç bilemem.
                        Ben bu kadar iyimser değilim maalesef. Esad 2012 yılından önce iyi kötü bir tehdit idi. İsrail bu kadar rahat , pervasız hareket edemiyordu. Önce Irak bölündü , şimdi Suriye bölünmeye çalışılıyor.

bizim masada olmamız güzel dediğiniz gibi. ama kötü olan Rusya bloğundan ayrılmış olmamız. Abd tezine destek veriyormuş gibi görünüyoruz hali hazırda. ama biraz geç olsada mevcut durumdaki politikamız güzel...

Pkk -pyd konusu kırmzı çizgimiz ama Operasyon konusunda Abd ve İsrail'den direnç göreceğiz.

Yeni devlet konusunda ise sizin gibi ümitvar değilim maalesef. Cıa destekli işıd artığı bir adamın devlet kurabileceğine inanmıyorum. Bne ülkenin orta vadede fiili olarak bölüneceğini düşünüyorum. İnsallah yanılırım

Yorum

İlk olarak emre6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Tartışmanızı bir soru ve bir açıklamayla böleyim. Önce soru:

Hepsi iyi güzel de, HTŞ terör örgütü mü, değil mi (Halk devrim gücü mü)?

*

Şimdi açıklama:

Al-Jazeera'de okudum: Putin, "Kürt problemi çözülmeli" demiş.

Bayram değil, seyran değil; "eniştem" öpmeye niçin çalışıyor?
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 19.12.2024, 17:42.

Yorum

Hakan Fidan, HTŞ müphemliğini ilk defa bu kadar açık anlattı (France 24 röportajından):

"Onları BM listesinde oldukları için listeye koyduk, çünkü BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyuyoruz. Dolayısıyla şimdi burada yasallığın ve pratikliğin birbiriyle çeliştiği benzersiz bir durumla karşı karşıyayız. Çünkü pratikte HTŞ’nin son 10 yıldır herhangi bir terör faaliyetine karışmadığını gördük ve bu sadece bizim tarafımızdan değil Batılı istihbarat örgütleri tarafından da oldukça iyi belgelendi… Özellikle IŞİD liderliğine karşı savaşmak için istihbarat paylaşımı konusunda mükemmel bir işbirliğimiz oldu… Ancak hassasiyetler nedeniyle o dönemde bunu kamuoyuna açıklamadık. Ancak yıllar boyunca IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgütler hakkında istihbarat sağlama konusunda bizimle işbirliği yaptılar."

Türkiyeli (!) Basın şaşırtmıyor. Zeynep Gürcanlı Hanım sormuş:

"Sünni dolunayı"; BOP'a yeni isim mi?

Söz konusu kavram geçen hafta, Guardian'da çıkan bir analizde yer aldı.

Ankara’s support of Syria’s rebels was a strategic triumph that confirms it is replacing Iran as the regional powerhouse, says Hassan Hassan, editor-in-chief of New Lines magazine

Yazarını araştırdım, Washington merkezli bir think-tankte çalışıyormuş. Önemsiz biri... Zaten sorun o değil. Çünkü yıllarca "Demokratik - laik Türkiye Cumhuriyeti, Orta Doğu ve Arap/ İslam Dünyası'na örnek olmalı" denmiyor muydu? İşte adamcağız da bunu yazmış. "Bölgenin parlayan yıldızı Türkiye olacak" demiş.

Zeynep Hanım, sünniliğe takılmış olmalı. Yıllarca BOP'un mezhep ve etnik ayrıştırma çabalarına karşı benzer hassasiyetle karşı çıktığını hatırlayamadım. Şii hilaline tepki gösteren bir yazısını bulamadım, kürt koridorunu eleştiren de..

Dediğim gibi, Guardian'da çıkması, yazının önemini arttırmış sadece. Zeynep Hanım "Büyük hayallerin peşinden koşmayıp reel politikaya dönmeliyiz" dediği ne ola acep? Esad'ı geri çağırmak, Suriye Kürt Devleti kurmak gibi mi..
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 23.12.2024, 08:59.

Yorum

"Doğrudan söylemek diplomatik olarak uygunsuz olabilir, ancak Türk destekli güçler terörizmi teşvik ediyorsa ve bölgede İslam Devleti'ne karşı mücadele eden Amerikan güçlerine tehdit oluşturmaya devam ediyorsa, ABD'nin bölgedeki Türk terör sponsorlarını hedef almanın gerekli olup olmadığı konusunda bir görüşme başlatması gerekir. Türkiye bir NATO üyesidir, ancak Türkiye sınırları dışında güçlerine saldırmak NATO'nun meşru müdafaa maddelerini tetiklemeyecektir.

Türkiye, Suriye içinde resmi Amerikan politikasının peşinde koşan Amerikalılar'ı (Silahlı Kürtleri / teröristleri kstediyor) öldürmeye istekliyse, o zaman Amerika Birleşik Devletleri de aynı politikayı benimsemeli ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında Türkleri öldürmeye istekli olmalıdır."

"Birçok Kürt Türkiye'ye sadık olsa da, milyonlarcası çaresiz durumda. Birçoğu şiddete başvurmayabilir, ancak yeteri kadarı özel olarak bunu alkışlayabilir ve bazıları şiddete başvuranları gizleyip sonradan destekleyebilir. Bir bomba patladıktan sonra, kapalı devre televizyon olsun ya da olmasın, güvenli evlerden eksiklik olmayacaktır.

İstanbul'daki her turist, turistik bölgelerin kolayca bir sonraki savaş alanı olabileceğini kabul etmelidir. IŞİD daha önce Türkiye'nin güvenliğindeki açıkları gösterdi. İster İslamcı ister Kürt olsun, yalnız kurtları tespit etmek zor olabilir. Karışıma kan davası intikamını da eklerseniz, bugün İstanbul'daki her turist yaklaşan huzursuzlukta yan hasar olma riskiyle karşı karşıya kalır.

Şiddet yakında İstanbul'a gelebilir ancak bu sefer, sadece tek seferlik bir olay olmayabilir. Batılı elçilikler ve konsolosluklar hazır olmalı. Erdoğan bir orman yangınını sınırlayabileceğine inanıyor olabilir ancak yakında Suriye'nin kuzeyinde sivillere yönelik sürekli drone saldırılarının Türkiye'nin içinde geri tepmeye yol açabileceğini görebilir. Dünyanın en büyük Kürt nüfusuna sahip olan şehir muhtemelen bunun merkez üssü haline gelecektir."

With Erdoğan’s Strikes Against Kurds in Syria, Tourist Zones in Turkey’s Largest City Could Become the Next Battlefields

Dün geride kaldı, yarını doğru yönetmek lazım. Resmî bir ağız olmasa da; Rubin, şu üstteki Sünnî Dolunayı'nı yazan Hassan Hasan'dan daha etkili biri. Demem o ki, pervasız da olsa, bu herifin yazdıklarına dikkat etmek gerek.
                              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 24.12.2024, 15:19.

Yorum

Artık Abd denen lanet ülke o bölge başta olmak üzere defolup gitmeli.Okyanus ötesinden gelip bölgedeki terör örgütlerini besleyip,liderleri indirip halkı yıllardır açlık ve sefalete sürükledi.Bunları yöneten siyonist kitlelerle birlikte insanları rahat bıraksınlar artık.

Bu bölgede Türkiye'den başka kimse söz sahibi olmamalı.
                                • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X