Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Suriye Savaşı (Suriye Milli Ordusu-Esed Güçleri-YPG/PKK)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Cem Balcı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Artık Abd denen lanet ülke o bölge başta olmak üzere defolup gitmeli.Okyanus ötesinden gelip bölgedeki terör örgütlerini besleyip,liderleri indirip halkı yıllardır açlık ve sefalete sürükledi.Bunları yöneten siyonist kitlelerle birlikte insanları rahat bıraksınlar artık.

Bu bölgede Türkiye'den başka kimse söz sahibi olmamalı.
    Güzel bir dilek ancak gerçekleşmesi şu aşamada pek mümkün değil.

Şu mesaj açık seçik, gözümüzün önünde Batı'nın coğrafyada kimi tercih ettiğini, kolladığını ve amacını göstermekte.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Hani Suriye'ye istikrar gelecekti ? Hayır savaş daha yeni başladı

Hani Suriyeyliler geri dönecekti? 5-10 bin kişi gibi gelenlerin %1 i dahi geri dönmedi.

İşler dahada karışıyor sarpa sarıyor Suriye'de. İsrail ise işgal ettiği yerlerdeki varlığı derinleştiriyor iyice yerleşiyor Suriye'nin en yüksek en stratejik dağına...

İsrail etrafındaki ülkelerden kendisine tek tehdit olabilecek olanıda berataraf etti. silah milah bırakmadı. 600 'den fazla saldırı ile gemi ,uçak, zırhlı araç , bomba ne varsa yok etti. Suriye'yi kendi açısından tamamen temizledi.

bu krizin tek yaradığı ülke İsrail.
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Hani Suriye'ye istikrar gelecekti ? Hayır savaş daha yeni başladı

Hani Suriyeyliler geri dönecekti? 5-10 bin kişi gibi gelenlerin %1 i dahi geri dönmedi.

İşler dahada karışıyor sarpa sarıyor Suriye'de. İsrail ise işgal ettiği yerlerdeki varlığı derinleştiriyor iyice yerleşiyor Suriye'nin en yüksek en stratejik dağına...

İsrail etrafındaki ülkelerden kendisine tek tehdit olabilecek olanıda berataraf etti. silah milah bırakmadı. 600 'den fazla saldırı ile gemi ,uçak, zırhlı araç , bomba ne varsa yok etti. Suriye'yi kendi açısından tamamen temizledi.

bu krizin tek yaradığı ülke İsrail.
        On üç yıl iç savaş yaşamış topraklara, on üç günde huzur gelmesini beklemek gerçekçi mi Faik Abi?
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 27.12.2024, 10:13.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          On üç yıl iç savaş yaşamış topraklara, on üç günde huzur gelmesini beklemek gerçekçi mi Faik Abi?
          değil tabi güzel kardeşim....

Tıpkı Esad'dan daha vahşi , daha gaddar cıa ajanlarından demokrasi getireceğini beklemek gibi

zalimin gitmesine sevinirdim yerine daha adil birisi gelseydi eğer. Bu şekilde demokrasi , huzur ve istikrar geleceğine inanmıyorum...

isterim tabiki ama inanmıyorum.

kuzeyde ypg, heryerde eski rejimin iran destekli militanları var. karşılarında ülkemizinde desteklediği gruplarında olduğu en az 8-10 farklı grup içeren hiçte güven vermeyen bir yapı var. böyle bir durumda silah zoruyla bir süre belirli yerleri elinde tutabilirsin ama çok uzun üsreceğini zannetmiyorum. zaten değişik sesler ve tepkilerde çıkmaya başladı bile

ama inşallah yanılırım güzel kardeşim
          En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 27.12.2024, 13:54.

Yorum

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            değil tabi güzel kardeşim....

Tıpkı Esad'dan daha vahşi , daha gaddar cıa ajanlarından demokrasi getireceğini beklemek gibi

zalimin gitmesine sevinirdim yerine daha adil birisi gelseydi eğer. Bu şekilde demokrasi , huzur ve istikrar geleceğine inanmıyorum...

isterim tabiki ama inanmıyorum.

kuzeyde ypg, heryerde eski rejimin iran destekli militanları var. karşılarında ülkemizinde desteklediği gruplarında olduğu en az 8-10 farklı grup içeren hiçte güven vermeyen bir yapı var. böyle bir durumda silah zoruyla bir süre belirli yerleri elinde tutabilirsin ama çok uzun üsreceğini zannetmiyorum. zaten değişik sesler ve tepkilerde çıkmaya başladı bile

ama inşallah yanılırım güzel kardeşim
            Estağfurullah, mevzu yanılmak değil tabii. Dinamikleri farklı olsa da, Irak bile Saddam sonrasında doğru düzgün bir düzen kuramadı. Zor yani...

İstikrar ve demokrasiyle alakalı olarak ilk sayfada şunları karalamıştım, tekrar paylaşmak istetim:

Kısa vadede istikrar beklemek hayalcilik olur. Gözümüzün önünde Irak var işte. Suriye, bizim kamuoyunda niyeyse ayrıcalıklıydı. "Laik" sanılan bir yönetimi varmış! Ben açık ifade edeyim: Mezhepçi bir yönetim söz konusuydu. Fakat bu yönetim düpedüz bize düşmandı.

Ve ayrıca hiç demokrat değildi. Şart mı? Bence değil de... Olanla olması gerekeni karıştıranlar, öyle bir Suriye anlatıyorlar ki... Sanırsın Batı Avrupa refah düzeyindeydi ülke.

Az önce Yeni Şafak'ta Selçuk Türkyılmaz'ı okudum, yazısının başlığı şu: Suriye Suriyelilerindir!

Problem tam da bu: Millet olamamak.

Suriyeli, coğrafî bir tanımdır; millete karşılık gelmez. Türkiye'de boşuna bir yerimizi yırtmıyoruz, "Türkiyelilik diye kavram uydurmayın."

Suriyeli dediği kim? Arap mı, Türk mü, nusayri mi, sünnî mi, hristiyan mı... Irak'la alakalı sıradan haberlere bakın:"Sünni başbakan, şii bilmem ne, kürt bölgesi..."

Diyeceksiniz ki Belçika böyle. Doğru; Flamanlar, Valonlar... Ama istikrar var mı? Yok. Peki onları ayakta tutan ne? İyi kötü kurumsallaşmış bir devlet - vatandaş ilişkisi olması. Tabii son sıcak çatışmayı ne zaman yaşadığına da bakmak lazım. Şimdi güneyinde İsrail, kuzey doğusunda terörist kürtler, kuzey batısında resmen Türkiye ve geti kaşanın büyük bölümünde bizim için de terör örgütü olan HTŞ. Bu parçalı yapının istikrar göstermesini beklemek şimdilik mümkün değil. Bu durumun Türkiye'yi etkilememesini dilerim. Irak'taki gibi pasif kalmamak lazım.
            Geçen hafta zafer kutlayan AGD'li bir arkadaşım, iki günlük Noel Bayramı ilanını görünce şok oldu. Bu ve benzeri şokları, hepimiz ideolojilerimiz ve baktığımız noktalara göre yaşayacağız. Yekpare bir Suriye yoktu, olmayacak da... O yüzden öncelikle şu "toprak bütünlüğü" (Irak, Suriye ve İran için) masalını, lûgatten silmek lazım. Komşularımın huzuru, benim de huzurumdur. Komşularım, komşu gibi davrandığı sürece...
            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 27.12.2024, 14:03.

Yorum

Yeni Suriye ordusu komutanları belli olmaya başladı. İHA'nın haberine göre, SMO Birliklerinin yetkililerine, yeni orduda üst düzey görev verilmemiş.

İki açıdan yaklaşılabilir:

1) Pasifize etmek

2) SMO'yu dışarıda tutup dağılmasını önlemek

İkinci madde, Şara'nın "Bütün silahlı güçler dağılacak ve düzenli orduya katılacak" çağrısına uymuyor.
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 02.01.2025, 15:14.

Yorum

Yeni Suriye orfusu komutanları belli olmaya başladı. İHA'nın haberine göre, SMO Birliklerinin yetkililerine, yeni orduda üst düzey görev verilmemiş.

İki açıdan yaklaşılabilir:

1) Pasifize etmek

2) SMO'yu dışarıda tutup dağılmasını önlemek

İkinci madde, Şara'nın "Bütün silahlı güçler dağılacak ve düzenli orduya katılacak" çağrısına uymuyor.
                Suriye ile ilgili toplantıya da çağırılmamış SMO...

Bu iş gitgide kötü bir hal almaya başladı.

bu arada İsrail 300 km2 alandan başka 600 km2 alanı daha işgal edip yerleşiyor.

Netanyahu "bize tehdit olacak bütün savunma silahlarıın yokettik " dedi ayrıca Esad'ın İsrail için büyük bir tehdit olduğunu Lübnan'daki Hizbullah gibi o tehdidi de yokettiklerini söyledi... ( isteyen internetten açıklamaları dinleyebilir)

Yani işler tam da İsrail'in istediği gibi ilerliyor. Suriye bugün ordu kurmaya çalışşsa 20 yılda dahi İsraile tehdit oluşturamaz. zaten cıa ajanı Golaninin böyle bir derdi yok hatta adamın görevi zaten bu...

pek dediğim gibi bu konuda hiçte iyimser değilim ki maalesef gelişmelerde benim endişelerimi doğruluyor

Yorum

Abd Ayn El Arap'ta ( kobani) üs kuruyor...

İsrail dibimize geldi az önce Halep'i bombalıyor ( bize uzaklığı 60 km bile değil)

Öso unsurları ne yönetime ne askeri varlığa dahi sokulmuyor...

hal böyle iken bazıları hala Suriye'de zafer kazandığımızı zannediyor...

Nasıl bir öngörüsüzlüktür bu anlamadım doğrusu...

Yorum

Türk devlet aklına güveniyorum. Düşündükleri bir şey vardır.
                    "The North Remembers" (Kuzey Unutmaz)

Yorum

Kısa vadede istikrar beklemek hayalcilik olur. Gözümüzün önünde Irak var işte. Suriye, bizim kamuoyunda niyeyse ayrıcalıklıydı. "Laik" sanılan bir yönetimi varmış! Ben açık ifade edeyim: Mezhepçi bir yönetim söz konusuydu. Fakat bu yönetim düpedüz bize düşmandı.

Ve ayrıca hiç demokrat değildi. Şart mı? Bence değil de... Olanla olması gerekeni karıştıranlar, öyle bir Suriye anlatıyorlar ki... Sanırsın Batı Avrupa refah düzeyindeydi ülke.

Az önce Yeni Şafak'ta Selçuk Türkyılmaz'ı okudum, yazısının başlığı şu: Suriye Suriyelilerindir!

Problem tam da bu: Millet olamamak.

Suriyeli, coğrafî bir tanımdır; millete karşılık gelmez.
                      Türkiye'de boşuna bir yerimizi yırtmıyoruz, "Türkiyelilik diye kavram uydurmayın."

Suriyeli dediği kim? Arap mı, Türk mü, nusayri mi, sünnî mi, hristiyan mı... Irak'la alakalı sıradan haberlere bakın:"Sünni başbakan, şii bilmem ne, kürt bölgesi..."

Diyeceksiniz ki Belçika böyle. Doğru; Flamanlar, Valonlar... Ama istikrar var mı? Yok. Peki onları ayakta tutan ne? İyi kötü kurumsallaşmış bir devlet - vatandaş ilişkisi olması. Tabii son sıcak çatışmayı ne zaman yaşadığına da bakmak lazım. Şimdi güneyinde İsrail, kuzey doğusunda terörist kürtler, kuzey batısında resmen Türkiye ve geti kaşanın büyük bölümünde bizim için de terör örgütü olan HTŞ. Bu parçalı yapının istikrar göstermesini beklemek şimdilik mümkün değil. Bu durumun Türkiye'yi etkilememesini dilerim. Irak'taki gibi pasif kalmamak lazım.
                      "Tek bir milli duygu belirtisiyle dahi karşılaşmadım: Her şey mezheplerden, nefretten ve dinlerden ibaretti."

(Freya Maseline STARK, "Suriye'den Mektuplar", 1942)

Yorum

Çarşaf çarşaf belge yayınladılar: Esma Esad İngiliz istihbaratına çalışmış

Birleşik Krallık merkezli UK Declassified, Suriye'nin devrik lideri Beşar Esad'ın Esma Esad'ın İngiliz istihbaratıyla bağlantılı olduğunu iddia eden çok gizli belgeleri yayımladı. Sızdırılan belgeler, Esma Esad'ın ABD Ulusal Güvenlik Konseyi ve İngiltere'nin MI5 istihbaratı için ajan olarak çalıştığını ortaya koydu.
                        • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

Terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanması PYD elebaşı Şahin Cilo’ya Irak kimliği verildi. Cilo’yla birlikte 700 terörist de Irak vatandaşlığına geçti

Suriye'den Akdeniz'e açılan koridor kapanınca, Kerkük'te güç oluşturma hedefindeler. İçerideki karmaşadan dolayı konuşulmuyor güneyimizdeki gelişmeler.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                          Yükleniyor...
                          X