Orijinalini görmek için tıklayınız : Rock'n Roll Ruhu
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
Murat Hızal
25.07.2008, 19:09
Çocukluğumuza ilk gençlik yıllarımıza dönüş yaptıracak bu konser.
Gitarı elimize alıp enter sandman çalmaya, Nothing else mattersin giriş notalarıyla akor yapmaya çalıştığımız zamanlar gelecek aklımıza.Vitrinde siyah bir Esp gitar gördüğümüz zaman heyecanlandığımız zamanları hatırlayacağız.
''Aslında Cliff ölmeseydi Mustaine ayrılmasaydı Elvis'den bile büyük olurlardı geyikleri yapacağız''
89 Seattle konserini ilk defa vhs den izlediğimiz zaman ki duyguları yaşatacak bize.
Ali sami yene Trabzonspor dışında sadece metallica için gitmiştim yine metallica için gideceğim,bizimle birlikte yaşlanan o adamları görmeye.
Şimdi ac/dc ratm ve motörhead kaldı onları da gördük mü misyonumuzu tamamlarız:)
Hodus,
Ac/Dc diyorsun be baba =) Müziğin kalbini durduran grup :) Ritmleri vucuda bir mıh gibi işleyen grup.. İnşallah gelir ve inşallah ben de gelip görebilirim.
Motörhead'ı konuşmaya gerek bile yok. Lemmy Kilmister fanatiğiyim. :)
Ac/Dc, Metallica, Megadeth, Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead, Overkill, Wasp, Kiss görmeyi en çok hayal ettiklerim.
Overkill'e hiç gitmedin mi İlhan.3 kez geldiler askerliği yakacaktım nerdeyse Overkill için :D
Dünyanın en büyük Rock'n Roll gruplarından birisi ( en büyüğü de sayılabilir :p ) İstanbul'a geliyor. 15 Ağustos'da Chuck Berry İstanbul'da olacak. Bir Metallica ve Judas konseri kadar ses getirmez belki ama mükemmel bir konser olacağını şimdiden söyleyebilirim.
Great White, gidersen ararsın değil mi? :D
Murat Hızal
26.07.2008, 12:53
Hodus,
Ac/Dc diyorsun be baba =) Müziğin kalbini durduran grup :) Ritmleri vucuda bir mıh gibi işleyen grup.. İnşallah gelir ve inşallah ben de gelip görebilirim.
Motörhead'ı konuşmaya gerek bile yok. Lemmy Kilmister fanatiğiyim. :)
Ac/Dc, Metallica, Megadeth, Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead, Overkill, Wasp, Kiss görmeyi en çok hayal ettiklerim.
megadeth ıron maiden judas ve overkilli gördüm.
99 senesinde motörhead geliyordu ama saçma sapan bir organizasyon ve reklam kampanyasına kurban gittiler organizasyon sadece 30 bilet satabildiği için konseri iptal etti.Kimsenin konserden haberi bile yoktu hesap edin artık reklam sıfır:)
Chuck Berry 'e gidecek misin abi?
Great White
29.07.2008, 00:11
Great White, gidersen ararsın değil mi? :D
Seni Chuck Billy' nin yanından aradık be yetmez mi:D
Chuck Berry' ye saygımız sonsuz tabii ki..
Adeta ACDC' deki Angus ile özdeşleşen ördek yürüyüşünün asıl mimarı olan bu 82 lik efsaneyi canlı kanlı izleyebilmek için aslında son şans bu:)
Zira bu saatten sonra bir kez daha bu topralara uğrayabilmesi için en azından yaşı müsaade etmeyecektir sanırım:o
Açıkçası bu yaşta bir insanın nasıl bir canlı performans göstereceğini görmek bile başlı başına dev bir gösteri olsa gerek..
Ancak neden yalan söyleyeyim, bu konser için ayıracak bütçem olacağını pek sanmıyorum..
Bu efsane yerine muhteşem bir son albüm çıkaran Scorpions' a ikinci kez de olsa gitmek beni daha çok eğlendirecektir:)
Hey gidi Chuck Berry heyyy..
80 yaşından sonra kalkıp ayağımıza kadar geliyorsun da bir de utanmadan burun kıvırıyoruz:p
worldmaster
29.07.2008, 16:41
Ben de rock müzik dinliyorum ama bugün gazetelerde gördüm bi bakayım dedim şu Metallica ya nedir neyin nesidir.Resmen tiksindim .Bu yaptıkları şeyin müzik olduguna inanamadım...
Not:Bu sadece bir görüştü Metallica dinleyenlere de sonsuz saygım var.Hata yaptıysak affola...
Normaldir yahu neden kızacağız :)
Ben pop müzikten, rap müzikten nasıl tiksiniyorsam sende Metallica'dan hatta metal müzikten tiksinebilirsin. Zevkleri de tartışacak değiliz ya :)
Ömer SEVİNÇ
29.07.2008, 16:46
Rock müzik dinleyip de "Metallica" nın yaptığı müzikten tiksinmek ilginç geldi bana. Yani beğenmemek ayrı birşey de tiksinmek, Metallica'yı gazeteden görüp bir bakayım demek biraz ekstrem bir olay bence. Hele rock müzik dinleyen biri için. Hadi Slayer, Pantera falan dese anlayacağım:)
He zevkine kızacak değiliz o da ayrı bir konu:)
Rock müziğe pek bişey demiyorum ancak.
Bu metal müziği resmen şeytan işi lanet birşey bana göre...
ben de ilhandan tiksiniyorum mesela :) ama zevk meselesi tabi ççç
worldmaster
29.07.2008, 16:49
Normaldir yahu neden kızacağız :)
Ben pop müzikten, rap müzikten nasıl tiksiniyorsam sende Metallica'dan hatta metal müzikten tiksinebilirsin. Zevkleri de tartışacak değiliz ya :)
Yaw bazen bişey yazınca beklenmedik tepkiler olabiliyor ondan öyle yazdım.:)
Geçen yılda okulda bi arkadaş vardı sabah akşam linking park diye bişeyler dinlerdi .Bi gün aldım taktım kulağıma başım döndü:)Ama demek ki dinleyeni varki böyle müzik yapanlar da var dedim.
Ben masum rockçuyum.Öyle Emre Aydın felan dinliyorum.Fazlası basıyor bana:)
Metallica'nın hiç bir soundunda rock müziğe ait birşey bulunmaz. Rock müzik Chuck Berry, Elvis Presley, Jimi Hendrix ve türevleridir. Metallica başlı başına thrash metalin babası :) Gitar soundları bile ters gelir. Ne bileyim Chuck Berry'nin Maybelline şarkısı neyse Nothing Else Matters o'dur. Ama gitar soundları, distorsiyonları kıyaslayamazsın bile. Normaldir rock dinleyen birisin metal müzikten tiksinmesi.
Rock müzik dinliyorumdan kasıt Şebnem, Duman vs. ülkemizdeki müzisyenler ise yine Metallica'dan tiksinilebilir. Ha Hayko dinleyen birisi ben Metallica'nın müziğinden tiksindim diyemez. Çünkü o elemanın soundları da serttir.
@ Bakınız ,
Egemen benden tiksiniyor. Ama ben o'nu seviyorum. Dünyalıları severim ben :)
worldmaster
29.07.2008, 16:54
Aynen ben Hayko nun yaptıgı şeyden de tiksiniyorum.Ne bileyim hiç duygu yok nedir o öyle .Neyse parazit yapmayayım herkesin müziği herkese güzel...
Ahmet Kuru
29.07.2008, 16:55
Dün akşam haberlerde metalica nın samiyende verdiği konseri gösteriyorlar...
Abimden günün sorusu...
-Bunlar Ataist ve satanist mi oluyor?:)
Ömer SEVİNÇ
29.07.2008, 16:57
Rock müziğe pek bişey demiyorum ancak.
Bu metal müziği resmen şeytan işi lanet birşey bana göre...
Evet biz şeytana tapıyoruz. Yine geçen bi kedi keserken ordan adamın teki geldi siz napıyorsunuz orda bre şeytanın müritleri dedi. Biz de hemen kaçtık. İyi yapmış mıyız?
Ömer SEVİNÇ
29.07.2008, 16:59
İlhan "rock" müzik dinleyen birinin Metallica'yı ilk defa duymuş olması sana ilginç gelmedi mi? Bana gerçekten ilginç geldi o yüzden öyle yazdım. Yoksa eleştirmek için değil. Herkesin müzik zevki kendine sonuçta:)
Evet biz şeytana tapıyoruz. Yine geçen bi kedi keserken ordan adamın teki geldi siz napıyorsunuz orda bre şeytanın müritleri dedi. Biz de hemen kaçtık. İyi yapmış mıyız?
çok sert :) gerek yok ömer :)
Dün akşam haberlerde metalica nın samiyende verdiği konseri gösteriyorlar...
Abimden günün sorusu...
-Bunlar Ataist ve satanist mi oluyor?:)
Bunun için bir karalama yazayım en iyisi ben :)
Metal müziğin içerisinde anti dindarlık gibi kavram ve teoremler vardır. Ama satanizm bambaşka bir inançtır. Hiçbir müziğe dayatılamaz, bağdaştırılamaz.
@ Ömer'im,
Bana ilginç gelen ilk defa görmesi :) Elbette bir şekilde duymuştur. Hadi duymasa bile avatarımda görmüştür yazılışını felan.
Ama James, Kirk, Lars, Robert felan ilk defa görmesi ilginç geldi.
worldmaster
29.07.2008, 17:02
Eomerin merakını gidereyim :D Metallicayı daha önce de duymuştum da,bugün gazetede baktım tam boy foto+Ali samiyeni tıklım tıklım doldurdu diye haberi görünce merak edip dinledim...
Ahmet Kuru
29.07.2008, 17:02
İlhancım,yanlış anlama..
ben Metal müziği dinleyenler öyledir demek istedim,dinleyenler arasında yokmudur elbetteki vardır,nasıl ki dinleeyenler arasında olduğu gibi.....
Görüntüde olan insanlar Garip tipli ve siyah giyinince Abimdeki ilk soru bu oldu..
yoksa başka birşey değil yani...
Müzik ruhun gıdasıdır,Kimi kemençe ile kimi tulumla,kimide böyle doyuruyor ruhunu işte:)
Yok baba yanlış anlamaktan değil. Hem bu aralar kendi sitem için uğraşmıyorum buraya bir karalama düşeyim. Ama geniş bir konu olduğu için biraz araştırma da yapmam lazım. Abini anlayabiliyorum. Benim çevremde ki arkadaşlarımda diyor sen satanist misin? diye.
Abin Allah'tan Dimmu Borgir'i görmedi. Yani bunları ;
http://www.decibels-storm.com/images/group/Large/dimmu-borgir_01_L.jpg
:)
Ömer SEVİNÇ
29.07.2008, 17:06
çok sert :) gerek yok ömer :)
Böyle mesaja böyle cevap kanka;)
Ahmet Kuru
29.07.2008, 17:12
bu resimdekiler ne öyle:eek:
Headbangten aldığım posteri halen duruyor bu elemanların :) Adresi ver atayım Ahmet. Odana asarsın. :D
Ahmet Kuru
29.07.2008, 17:16
İlhan odama Astıkdan sonra kalacak yer ayarlayacakmısın bana?:D
Bütün sokaklar senin hacı :) Bank ayarlarım sana. :D
Ahmet Kuru
29.07.2008, 17:27
hee iyi ozaman:)
gönder de şekil yapalım odamızda:p
Ben de rock müzik dinliyorum ama bugün gazetelerde gördüm bi bakayım dedim şu Metallica ya nedir neyin nesidir.Resmen tiksindim .Bu yaptıkları şeyin müzik olduguna inanamadım...
Not:Bu sadece bir görüştü Metallica dinleyenlere de sonsuz saygım var.Hata yaptıysak affola...
anlayabiliyorum seni :)
ben de ağırlıklı olarak rock dinlerim arada daha sert tarafa da kaçıyor dinlediklerim ama hepsini dinleyemiyorum.. sert olanların da içindeki ezgi, melodi çok önemli bence.. biraz da sözleri anlamam lazım sonuçta brutal vokal yapıp bağıran adamın ne dediğini anlayamazsam sıkılmaya başlıyorum.. tabi arada istisnalar da yok değil :) mesela dark tranquillity dinlerim, metallica'nın bir kısım şarkılarını çok severek dinlerim falan ama bazılarını da kaldıramıyor bünyem :rolleyes::p
1-ben sana veya birbaşkasına her metal dinleyen şeytana tapıyor demedim.
2-tapıyorsan o senin bileceğin iş,ben kimsenin inancına karışamam.
Muhammed
29.07.2008, 23:20
Aslında gıcık almazdım pek ama arkadaş çevremde bu rock ve metal türü şeyler tamamiyle artık özentiliye kaydı. Cok güzel kızların siyah giyinerek siyah makyaj yaparak kendilerini çirkinleştirmesi olarak aklımda kalmıs rock ve metal:D
Ahmet Faruk
30.07.2008, 13:29
Progressive rock veya metal hakkında da bir iki birşey karalayabilir mi bilgisi olan birileri...
Progressive metal ve rock hemen hemen aynıdır. Gerek müzikal enstürmanlar gerekse ritmler olsun biraz sert biraz yumuşak biraz ağır biraz hızlı şarkılardan oluşan bir akım. Kabaca Rock ve heavy metalin ortası bir tür. Dinlenebilirliği çok fazla olan bir tür. İnsanın kafasını pek şişirmez.
Dream Theater'ın kendini bulduğu bir akım :). Ben Pain of Salvation'u dinleyin derim. Tool'u da önerebilirim. Gerçi hayvan gibi çalan bir davulcuları var ya neyse :)
Pek ilgi alanım olmayan bir tür olduğu için kabaca bu kadar yazabilirim. İnternette araştırma yaparsanız 80'li yıllarda başlamış 90'lı yıllarda gelişmiş bir müzik akımıdır diye gereksiz içi boş yazılar bulabilirsiniz. :)
Kasım Hilal
30.07.2008, 19:07
Metallica'nın hiç bir soundunda rock müziğe ait birşey bulunmaz. Rock müzik Chuck Berry, Elvis Presley, Jimi Hendrix ve türevleridir. Metallica başlı başına thrash metalin babası :) Gitar soundları bile ters gelir. Ne bileyim Chuck Berry'nin Maybelline şarkısı neyse Nothing Else Matters o'dur. Ama gitar soundları, distorsiyonları kıyaslayamazsın bile. Normaldir rock dinleyen birisin metal müzikten tiksinmesi.
İşte ben de bunu anlatamadım cemaate..
Rock başka bir hikaye..
(Bence) daha bir dinlenebilir.
Erdem Keser
30.07.2008, 22:02
Kanka ;
Hayko hakkında da bikaç bişey çiziktirsene :D
Yazacağım kanka :)
Sadece senin için. Bir kaç arkadaşımla fikir alış verişi yapayım sana söz yazacağım. Yanlış bilgiler vermemek için az sorgulatmam lazım arkadaşlarıma:)
Murat Hızal
30.07.2008, 22:58
Beni ne kadar dinlersiniz bilmiyorum ama yaklaşık 9 senedir çeşitli gruplarla türlü konserlere çıkmış bar programları yapmış bir adam olarak diyebilirim ki rock müzik ve metal müzik arasında ki tek fark teknik bir takım detaylardır.
Onun için Rock müziği metal müzikten ayıramazsınız.70 lerde Led zeppelin Deep Purple neyse şu anda Metallica odur.
Demem odur ki Hendrix'de Sex Pistols'da Megadeth'de, Ac/Dc'de aynı yolun yolcusudur.Yaptıkları müziğin kökleri neredeyse aynıdır sadece dinamikleri değişkendir.
Estağfurullah, tabii ki dinleriz seni abi.
Yanlış anlaşılma olmasın abi :)
Rock'ı ne metalden ayırıyoruz ne de Rock'n Roll'den metali koparıyoruz. Nasıl ki Blues'ten türeyen Rock'n Roll kendi içerisinde ezgi, ritm ve teknik olarak ayrışmışsa rock ve metalde senin dediğin gibi teknik olarak ayrılmıştır.
Hepsinin aynı yolun yolcusu olduğu gibi aynı amacın sanatçısı olduğu yadsınamaz. Sadece ortak tepki ve görüşlerini farklı şekillerde yansıtıyorlar. Bu da müziklerine ve temsil ettikleri müzik tarzlarına zaten yansıyor. Yoksa Blues yalnız kalıp öksüz bırakılır mıydı?
Saygılarımla..
Kasım Hilal
30.07.2008, 23:05
Sayın Hodus (isminizi bilmiyorum), işin özüne inersek müzik tamamen müziktir. Hepsi aynı yerden beslenir..
Rock (ki benim rock'dan kastım daha çok rock'n roll) ile metal aynı kaynaktan beslense de çok farklı şekilde icra edilen müziklerdir.
Rock'n Roll ile metal müziğin ortak noktası gitardır.
Rock'n roll daha çok (özellikle günümüzde) aşk ve hayat odaklı, daha sosyal müzikler...
Metal müzik ise ona nisbeten bencil, özgürlükçü ve vurdumduymaz bir tavır sergiler..
Rock'n roll ile serinleriz.
Metal ise adamı yakar..
Murat Hızal
30.07.2008, 23:11
Sevgili Kasım Rock'n Roll'da Heavy Metali'in ortak noktaları sadece gitar değil.Armonik düzenleri gam yürüyüşleri akor dizilişleri ritim yapıları birbirine çok benzer onun için Rock'n Roll'la Metal'in tek ortak noktası gitar demek biraz abes kaçıyor.Ben uzatmadan Megadeth'in efsanevi esas oğlanı Dave Mustaine bırakıyorum sözü
D.M: Sürekli ne tarz müzik yaptığımızı soruyorlar yok speed metal thrash metal vs biz sadece rock'n roll yapıyoruz.
Ha ayrıca evet müzik sadece müzik olabilir ama 60 ların sonunda müziğin nasıl bir toplumsal tepki aracı olduğunu bu işle ilgilenenler biliyor, onun için ben her zaman müziğe sadece müziktir, melodidir gözüyle bakamıyorum biraz da eski kafalı olduğum için heralde:)
Dave Mustaine hayranlarından bir tanesiyim. Salt olarak Dave örneğini vermişsiniz Rock'n roll hakındaki bir sözünü :)
Aynı Dave Mustaine değil midir;
" Metallica'dan ayrılmasam dünyanın en iyi metal grubu olurduk. "
sözünü söyleyen?
Rock'n roll'u metalden ayırma gayreti içerisinde değilim şahsen. Ama Dave Mustaine söz konusu olunca giriyorum muhabbete :) Kendisini çok severim. Metallica'dan ayrılışıyla ilgili kitap yazılır.
Bir diğer hayranı olduğum grup Motörhead'ın varı yoğu herşeyi Lemmy Kilmister'a bir gün diyorlar ki;
- Müziği bırakmayı düşünüyor musunuz?
Lemmy Kilmister'ın cevabı : " Müziği bırakmak mı? Yoksa Motörhead'dan daha iyi bir Rock'n roll grubu mu kuruldu? " oluyor.
Örnekleri daha fazla uzatabilirim ama kendimi metal müziği Rock'n roll'den ayırıyormuş gibi hissettim. Bana kalsa Blues'tan bile ayırmayacağım ya neyse :)
Murat Hızal
30.07.2008, 23:22
@ilhan@ ben blues'un çok yalnız bırakıldığını düşünmüyorum .Heavy Metal gitaristlerinin çoğu hala pentatonik blues kalıplarını parçalarının içinde sürekli kullanırlar:)
Murat Hızal
30.07.2008, 23:23
Dave Mustaine hayranlarından bir tanesiyim. Salt olarak Dave örneğini vermişsiniz Rock'n roll hakındaki bir sözünü :)
Aynı Dave Mustaine değil midir;
" Metallica'dan ayrılmasam dünyanın en iyi metal grubu olurduk. "
sözünü söyleyen?
Rock'n roll'u metalden ayırma gayreti içerisinde değilim şahsen. Ama Dave Mustaine söz konusu olunca giriyorum muhabbete :) Kendisini çok severim. Metallica'dan ayrılışıyla ilgili kitap yazılır.
Bir diğer hayranı olduğum grup Motörhead'ın varı yoğu herşeyi Lemmy Kilmister'a bir gün diyorlar ki;
- Müziği bırakmayı düşünüyor musunuz?
Lemmy Kilmister'ın cevabı : " Müziği bırakmak mı? Yoksa Motörhead'dan daha iyi bir Rock'n roll grubu mu kuruldu? " oluyor.
Örnekleri daha fazla uzatabilirim ama kendimi metal müziği Rock'n roll'den ayırıyormuş gibi hissettim. Bana kalsa Blues'tan bile ayırmayacağım ya neyse :)
Hayır ayırdığını düşünmüyorum zaten ben bu konuda ki fikrimi söyledim sadece:)
Ben öksüz bırakıldığını düşünüyorum abi :)
Öksüzlükten öte çok yalnız kaldı. Bir zamanlar neymiş şimdi ne olmuş? Ahh şu kör olası popülerizm meraklısı metal grupları ahh.. Hepsi bir tarz oluşturma telaşına girişmese şimdi böyle olur muydu?
Murat Hızal
30.07.2008, 23:27
Yerel müzklerin kaderi bu zaten:)Çok fazla popüler olmaları çok zor bak bizde halk müziğinin durumuna çok benziyor herkes oradan besleniyor ama adını anan yok
Süper bir örnekti :)
Beslendikleri yere biraz dikkat çekseler aslında herşeyi çözecekler.
Söz gitara kadar gelmişken :) Gitar artık her müzik türünün vazgeçilmez bir parçası haline geldi :) Britney Spears'ın şarkılarının arkasında gitar çalınıyor. Hem de electro gitar.
Murat Hızal
30.07.2008, 23:34
Gayet normal aslında gitar sadece bir enstrüman,önemli olan onun nasıl kullanıldığı.
rage against the machine gibi kitleleri harekete geçirmek için kullanırsın ya da ismail yk gibi kitleleri göbek attırmak için :)
Ya da Sleepwalker gibi adamı önce duvara çarpar sonra camdan aşağa atar aşağıda yakalarsın. :)
Murat Hızal
30.07.2008, 23:43
Ya da in my darkest hour gibi önce batırır sonra çıkarır:)
sabaha kadar uzatırız abi :)
Bu arada üye olduğum her sitede Ad soyad kısmım Dave Mustaine'dir. Araya Scott yazmak kasar her zaman. :D
Kasım Hilal
31.07.2008, 20:31
Hiç uzatmayalım o zaman..
Elvis dinleyelim, rahatlayalım!
You'll never walk alone açayım Elvis dedemizden :)
@ Kasım Hilal,
Chuck Berry geliyor İstanbul'a. Gitmeyi düşünüyor musun?
Kasım Hilal
31.07.2008, 20:47
İstanbul'a gidemiyorum ki..
Allah bana çok büyük cezalar veriyor..
Kaldım bu Kırşehir'de..
Para yok, pul yok..
İki kuruş biriktirip forma alırsdam ne ala..
Söz konusu Trabzonspor forması ise Chuck Berry teferruattır neticede..
Lafımı yiyip de konserine gitmek için tüm imkanlarımı seferber edeceğim isimler/gruplar:
The Cardigans, The Cranberries, Roxette, The Scorpion, Mariah Carey, Celine Dion, Dido gibi isimler olurdu..
Rock'n Roll dediler mi aklıma gelen 2-3 gruptan bir tanesidir. O yüzden sordum.
Kasım Hilal
31.07.2008, 21:16
Severim ama hastası değilim...
Faruk Akhan
03.08.2008, 12:25
yaa sebastıan phone meınan sarkısnı atarmısın lutfen msn adresım speedy_kuraf@hotmail.com
Ömer SEVİNÇ
03.08.2008, 12:27
Kim atacak?:)
Yok yani sanki birine söylüyor gibi bir havası olmuş da mesajın:)
Kasım Hilal
03.08.2008, 17:28
yaa sebastıan phone meınan sarkısnı atarmısın lutfen msn adresım speedy_kuraf@hotmail.com
Rock ve Metalci Tayfası'nda ismi geçmeyecek ilk şarkılardan birini istemişsiniz..
Limewire kullan bence :)
Ya da google arama motoruna " Sebastian phonemo ( neyse artık ) rapidshare " yaz. Rapid linki gelir download edebilirsin.
Ömer SEVİNÇ
03.08.2008, 19:30
Ares forever:p
Beni çok heyecanlandıran bir haberi paylaşmak istiyorum.
Gezegenimizin en iyi rock grubu - alıntıdır- Türkiye'yer geliyor.
4 Ekim 2008 İstanbul. Orada olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım.
İşte harikulade sevindirici bir haber.
İtirak ediyorum ilk büyük deneyimim.
http://remhq.com/news_story.php?id=836 (http://remhq.com/news_story.php?id=836)
ISTANBUL HERE WE COME...
R.E.M. will play a concert in Istanbul, Turkey, on Saturday October 4th at the Turkcell Kurucesme Arena (http://www.turkcellkurucesmearena.com/en//) we are very excited to announce.
Tickets (http://www.biletix.com/) go on sale to the general public on Thursday, July 17th. Eligible Fan Club members interested in purchasing tickets to the Istanbul concert should visit the R.E.M. Sandbag Ticket Shop today for more information.
Sevindirici bir haber ;)
Boğaz'a karşı konser vermek her baba gruba nasip olmaz.
Yemişim Metallica'yı :)
Böyle bir konser haberinin ardına eklenebilecek (bence) gereksiz bir anekdottur diye düşünüyorum Cihan abi.
Haklısın İlhan'ım.
Bir an gaza gelmişim.
Düzeltiyorum.
Ben de düzenledim mesajımı :)
Heyecanını anlayabiliyorum Cihan Abi. Benim de hoşuma gitti haber. Ama R.E.M'i kim ne kadar tanırda orada olur bilemiyorum. Eğer gidecek olursan ki öyle tahmin ediyorum Losing My Religion'u cep telefonuyla kaydedersen sevinirim. Fotoğraf makinesi vs. genelde yasak oluyor.
Ben de düzenledim mesajımı :)
Heyecanını anlayabiliyorum Cihan Abi. Benim de hoşuma gitti haber. Ama R.E.M'i kim ne kadar tanırda orada olur bilemiyorum. Eğer gidecek olursan ki öyle tahmin ediyorum Losing My Religion'u cep telefonuyla kaydedersen sevinirim. Fotoğraf makinesi vs. genelde yasak oluyor.
Şöyle diyeyim, gitmeyi çok istiyorum.
İstanbul'u görme şansımız hiç olmadı.
O bahaneyle İstanbul'u da görme şansımız olur belki.
Özel isteğini ne yapı edip yerine getirmeye çalışacağım.
Bu arada zannediyorum, konser mekanı pek ferah olacak.
Hasan Ayvenli
06.08.2008, 17:31
Şöyle diyeyim, gitmeyi çok istiyorum.
İstanbul'u görme şansımız hiç olmadı.
O bahaneyle İstanbul'u da görme şansımız olur belki.
Özel isteğini ne yapı edip yerine getirmeye çalışacağım.
Bu arada zannediyorum, konser mekanı pek ferah olacak.
hem R.E.M hem istanbul'u ilk kez görmek. ikisi bir arada çok keyifli olacaktır :)
hem R.E.M hem istanbul'u ilk kez görmek. ikisi bir arada çok keyifli olacaktır :)
Umuyorum, planlıyorum, heyecanlanıyorum.
Kasım Hilal
06.08.2008, 18:11
R.E.M. hakikaten geliyior mu şimdi İstanbul'a..
Vallahi yeminimdir.
Şu Kırşehir'deki işlerimi bir düzene sokup da kendimi ayarlayabilirsem bir iki sene sonra bu tür konserleri kaçırmamaya çalışacağım.
R.E.M.'in yanısıra bir Cranberries bir Cardigans (ki geldiler bir sefer İstanbul'a ama ben Kırşehir'deydim) bir Roxette konseri çok güzel olurdu.. En azından bir Garbage'a da razıyım (ki onlar da gelmişti ama yine gidemedim)..
Bu arada ben genellikle dişileri dinlerim, farketmişsinizdir..
R.E.M. hakikaten geliyior mu şimdi İstanbul'a..
Vallahi yeminimdir.
Şu Kırşehir'deki işlerimi bir düzene sokup da kendimi ayarlayabilirsem bir iki sene sonra bu tür konserleri kaçırmamaya çalışacağım.
R.E.M.'in yanısıra bir Cranberries bir Cardigans (ki geldiler bir sefer İstanbul'a ama ben Kırşehir'deydim) bir Roxette konseri çok güzel olurdu.. En azından bir Garbage'a da razıyım (ki onlar da gelmişti ama yine gidemedim)..
Bu arada ben genellikle dişileri dinlerim, farketmişsinizdir..
Bir ara Dolores ablamızı avatar olarak kullanmıştın hatta.
Cranberries bir daha toplanmaz da.
Bence R.E.M hiç kaçırmayalım...
ezgi cubukcu
06.08.2008, 18:19
Zeytinli Rock Fest'de borda mavi tişörtlü kimse olmayacak mı?
Tiamat mı olimpiyat maçı mı :rolleyes:
Onu bilemiyorum.
Olsa sevinirim.
Zeytinli Rock Fest hakkında bilgi sahibi edersen bizleri seviniriz.
Ve son söz olarak dediklerinden hiç bir şey anlamadım.
Tiamat? İlk maç?
Amma 04 Ekim 2008 Kuruçeşme Arena'da Bir Trabzonspor formalı olacak.
Çoğaltmak umuduyla.
Kasım Hilal
06.08.2008, 18:23
Cran dağılmadı ki..
Sadece Dolores ablam solo bir albüm yaptı.
Zaten Cranberries her yıl albüm yapan bir grup değil. Üç dört yılda bir albüm çıkarırlar.
Dolores Noel ile evli zaten.
Bir de michael var o da Noel'in kardeşi..
Son elemanın birtek akrabalık bağı yok..
Dağılmaz onlar..
R.E.M'e gidemeyeceğim ne yazık ki..
Abi beni bitirdi bu Kırşehir..
Sosyal hayat sıfırın altınca..
Gece gezecek bir yer yok..
Her sene bir konser olur ama o da Kırşehir Abdalları ile Neşet Ertaş, o kadar..
Ben de Ankara havalarından hiç haz almam.
Buradan bir kurtulayım, beni durdurabilene madalya takarım..
Ama en az bir iki yıl daha buradayım, çileliyim, züğürdüm..
Yazın Trabzon'a da gidemiyorum..
Ramazan bayramı bir an önce gelsin de ailemi görmek bahanesi ile İstanbul'a gideyim diye can atıyorum..
O zaman bir konser çıkar inşallah..
Miraç Atalay Çiftçi
06.08.2008, 18:24
Bizde hakkımızı Zephyr'de kullandık, Zeytinli seneye inşallah :)
Cran dağılmadı ki..
Sadece Dolores ablam solo bir albüm yaptı.
Zaten Cranberries her yıl albüm yapan bir grup değil. Üç dört yılda bir albüm çıkarırlar.
Dolores Noel ile evli zaten.
Bir de michael var o da Noel'in kardeşi..
Son elemanın birtek akrabalık bağı yok..
Dağılmaz onlar..
R.E.M'e gidemeyeceğim ne yazık ki..
Abi beni bitirdi bu Kırşehir..
Sosyal hayat sıfırın altınca..
Gece gezecek bir yer yok..
Her sene bir konser olur ama o da Kırşehir Abdalları ile Neşet Ertaş, o kadar..
Ben de Ankara havalarından hiç haz almam.
Buradan bir kurtulayım, beni durdurabilene madalya takarım..
Ama en az bir iki yıl daha buradayım, çileliyim, züğürdüm..
Yazın Trabzon'a da gidemiyorum..
Ramazan bayramı bir an önce gelsin de ailemi görmek bahanesi ile İstanbul'a gideyim diye can atıyorum..
O zaman bir konser çıkar inşallah..
Sevgili Kasım,
Ben Cranberries'in bir daha biraraya gelmeyeceğine yönelik bir çok haber okudum.
Hayranı değilimdir ama dinlediğim gruplardandır.
Keşke bir araya gelselerde şöyle Animal İnstict yada Stars tarzında şarkılar yapsalar.
Zombie tarzında da yapabilirler.
ezgi cubukcu
06.08.2008, 18:38
Onu bilemiyorum.
Olsa sevinirim.
Zeytinli Rock Fest hakkında bilgi sahibi edersen bizleri seviniriz.
Ve son söz olarak dediklerinden hiç bir şey anlamadım.
Tiamat? İlk maç?
Amma 04 Ekim 2008 Kuruçeşme Arena'da Bir Trabzonspor formalı olacak.
Çoğaltmak umuduyla.
Pardon Brugge maçını kastetmiştim :o
http://www.zeytinlirockfest.com/ adresinden ayrıntıları takip edebilirsiniz...
tiamat için gidilirdi şayet olimpiyattaki maç başka bir gece olsaydı :)
Pardon Brugge maçını kastetmiştim :o
http://www.zeytinlirockfest.com/ adresinden ayrıntıları takip edebilirsiniz...
tiamat için gidilirdi şayet olimpiyattaki maç başka bir gece olsaydı :)
Kalabalık bir program var.
Şayet Pentagram ve Ogün Şanlısoy geliyorsa tercih edilebilir bir festival.
Diğerleri.
Bana ne.
Bilgilendirme için teşekkürler.
Hasan Ayvenli
06.08.2008, 18:52
Tiamat mı olimpiyat maçı mı :rolleyes:
çalışmıyor olsam gidecektim. geçen sene de yaz okulu yüzünden gidemedim zeytinli'ye. barışarock'a gidip oranın kahrını çektik 2 gün.
cranberries'in durum belirsiz bildiğim kadarıyla
Zeytinli rock festivaline geçen sene gidecektim. Konser alanından arayan arkadaşlarım iyi ki burada değilsin dediler. Daha fazla irdelemedim :) Gerçi ülkedeki ele avuca gelir tek organizasyon Barışa Rock'ta kendini bozdu diyebilirim ya neyse..
Rock festivali adı altında verilen bu tip organizasyonların hepsi meşrubat festivallerine dönüştü. Bu sene gidecek olanlara 2. günü tavsiye ederim. Pentagram, Catafalque, Soul Satrifice için giderdim gidecek olsaydım.
Tiamat için gidilecek ne konser ne de festival gördüm şimdiye kadar :) Tarzlarını henüz anlamlandırmakta güçlük çektiğim ne kadarı doom ne kadar gothic veya kaçta kaçı senfonik diye ya da şöyle söylüyeyim Wildhoney gibi bir albümü bir daha çıkarabilecekler mi acaba diye kendi kendime sorduğum bir grup. :)
Kasım Hilal
06.08.2008, 19:37
Sevgili Kasım,
Ben Cranberries'in bir daha biraraya gelmeyeceğine yönelik bir çok haber okudum.
Hayranı değilimdir ama dinlediğim gruplardandır.
Keşke bir araya gelselerde şöyle Animal İnstict yada Stars tarzında şarkılar yapsalar.
Zombie tarzında da yapabilirler.
Şimdi şöyle anlatayım.
Ortada bir dağılma yok.
Ara verme var.
Cranberries (özel olarak yapıyorlar bunu) bir albüm şirketine bağımlı çalışmıyor. Genellikle albümlerini de kendi stüdyolarında kaydedip sadece dağıtım için plak şirketleri ile dağıtıyorlar..
albümün tanıtımı bitti mi inzivaya çekiliyorlar..
Bunun aksini sadece 99'dan sonra yaptılar...
Ki orada da Stars albümü zaten bir best of idi.. Wake Up and Smell the Coffee ondan hemen sonra çıktı.
Daha net söylemem gerekirse
Burry The Hatchted (şu son kelime yanlış olabilir) 97'de, Wake Up and Smell the Coffee 99'da, Stars ise 2002 de çıktı... Bu üç seri onların en az ara verdikleri dönemdi.
Normalde bir albüm yaptılar mı en az dört yıl zaten bir araya gelmemeye özen gösteriyorlar..
Yani benim bildiğim dağılmadıkları, ara verdikleri...
Gerçi benim İngilizcem yok ama dağılsalar kesin bilirdim. Hiç bir şey olmasa haber verecek bir sürü arkadaşım var...
Dolores kendi solo albümünü yaparken bizzat gruptan yardım aldı.
Şimdi diğer üyeler de solo çalışmalar yapıyor..
Bunun anlamı şudur ki tekrar albüm yapmaları için en az bir üç dört yıl daha geçmeli.
Ömer SEVİNÇ
06.08.2008, 23:41
Zeytinli sırasında ben okulda ders görüyor olacağım. Böyle de rezil bir okulum var işte:(
İlhan ve Hasan geçen yıl bende düşünmüştüm Zeytinliye gitmeyi sonra vazgeçmiştim.İstanbul'a eskiden gelen her gruba giderdik.Hatta hiç dinlemediğim halde Blind Guardian için bile gitmiştir.Artık benim için kocaman bir hayal İstanbul'da rock müzik konseri.
Progressive,Psychedelic,Hard Rock,Heavy,Thrash dinlerim agirlikla.Dream Theater,Pink Floyd,Megadeth.. vazgeçilmezlerimdir.Ve onlarca daha grup dinliyorum.Gidebildigim konser ve festivalleri kaçirmam.En son Judas Priest konserine gittim."Metalin Tanrilari" sifatini sonuna kadar hakediyorlar.Adamlar 60'li yaslarinda ama hala ta$ gibiler.Hele Between the hamer and the anvil çalmadilarmi! Ben aynen iptal..Neyse selam olsun herkese..
Sana da selam olsun dostum. Hoşgeldin.
Yalnız " ş " varken " $ " kullanman yazını sevimsizleştiriyor.
Kasım Hilal
07.08.2008, 10:08
Şimdi cemaat ben buraya ara ara İngilizce şarkı sözleri yazsam, çevirebilecek müslümanlar bulabilir miyim?
Konunun bana büyük bir katkısı olur o zaman..
Ömer SEVİNÇ
07.08.2008, 11:33
Kasım abi elimizden geleni yaparız. Adam gibi bir ingilizcem yok gerçi:S
Hoş geldin Ozzy. Yalnız psychedelic nedir yahu? İlk defa duydum:S
O kadar popüler bir akım değil Ömer. Normaldir ilk defa duyman :) Bir metal türü değil pop-rock, soft-rock karışımı birşey. Gerçi müziği yapanlar The Beatles, The Rolling Stones gibi baba gruplar ama pop müziğe yatkın bir tür. Ki son zamanlar psychedelic rock akımı etkisini yitirmiştir. Bir The Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones veya Led Zeppelin bir albüm çıkarıp psychedelic etiketi patlatmazsa bir daha da gündeme gelmez.
Ama hoşuma gitti psychedelic dinleyen birisinin aramızda olması. ;) Kimse merak edip 60lı yıllarda ne tür müzik yapılmış diye bakmaz ama psychedelic araştırma ve bilgi isteyen bir tür.
The Unforgiven, The Unforgiven II'nin ardından Metallica'nın yeni albümünde The Unforgiven III var :) Ayrıca yeni albümlerinin kesin çıkış tarihi 12 Eylül olarak belirlenmiş.
Yeni albümlerini dinledikten sonra verilecek tepki " Metallica uçmuş " olacaktır. Tabiî Metallica fanları için söylüyorum bunu :) Beğenmeyen yüzlerce insan olacaktır.
ÖmerFarukYılmaz
13.08.2008, 11:52
O kadar popüler bir akım değil Ömer. Normaldir ilk defa duyman :) Bir metal türü değil pop-rock, soft-rock karışımı birşey. Gerçi müziği yapanlar The Beatles, The Rolling Stones gibi baba gruplar ama pop müziğe yatkın bir tür. Ki son zamanlar psychedelic rock akımı etkisini yitirmiştir. Bir The Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones veya Led Zeppelin bir albüm çıkarıp psychedelic etiketi patlatmazsa bir daha da gündeme gelmez.
Ama hoşuma gitti psychedelic dinleyen birisinin aramızda olması. ;) Kimse merak edip 60lı yıllarda ne tür müzik yapılmış diye bakmaz ama psychedelic araştırma ve bilgi isteyen bir tür.
Şimdi Elvis'in şarkılarıda bir nevi psychedelic'mi oluyor...Rock'n roll'un neresinde kalıyor yani...
Elvis'in psychedelic albüm ve şarkı örnekleri yoktur. Bizzat Rock'n Roll'un kendisidir. Varsa da ben bilmiyorum. Elvis'e psychedelic etiketi patlatmadım henüz. :D
Herkesin anlayacağı bir örnek vereyim psychedelic için ; Erkin Koray.
Great White
13.08.2008, 12:13
Haydaaa.. Bunlar ne konuşuyor yahu:D
Bir narkotik baskını eksik kalmış mekanda..
Psychedelic mi kaldı Allah aşkına. Bırak o tarz müziği, o yaşam tarzına birebir uyacak hippi tarzı bir nesil de kalmadı ki artık:)
İzbe ve alçak tavanlı barlarda sabaha kadar içilen marijuana ve her türlü uyuşturucu eşliğinde kafaların bir milyoın olduğu Dünya ile ilişiğin kesildiği kopuk bir ortamdır işte bu psychedelic..
Bünyelerde hal böyle olunca yapılan müzikler de o kafaya uygun oluyor tabii ki:D
Hey gidi Hendrix, hey gidi Lennon.. Ayık kafa ile bir gün bile dolaşmışlar mıdır ki yaptıkları müzik de ona uygun olmasın:p
Siz siz olun fazla takılmayın şu yazması bile ızdırap olan psychedelic e:D
Great White
13.08.2008, 12:18
İşte şu aşağıdaki "otlar" dile gelip şarkı söylemeye başladıklarında Psychedelic denilen müzik ortaya çıkıyor:D
http://img377.imageshack.us/img377/3641/xxcdo1.jpg (http://imageshack.us)
http://img377.imageshack.us/img377/3641/xxcdo1.bc95d6159d.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=377&i=xxcdo1.jpg)
ÖmerFarukYılmaz
13.08.2008, 12:21
Bildiğim kadarı ile Elviste zamanında bunlardan tüttürüp,Son konserlerinde kova kova ter akıtmıştı:)
Hatta My way'i söylerkende sözleri unutmuştu...
Millet yanlış anlamasın diye ot mevzularını, insanın kimyasını değiştiren o hallerini ve bar, pub köşelerinde demlenmeleri dillendirmedim :D Ama sen mevzunun direk kimyasına dem vurmuşsun abi. ççç
Great White
13.08.2008, 12:26
Fena mı işte:)
Tehlikeye dikkat çekiyoruz hesaabı:p
Great White
13.08.2008, 12:33
Bildiğim kadarı ile Elviste zamanında bunlardan tüttürüp,Son konserlerinde kova kova ter akıtmıştı:)
Hatta My way'i söylerkende sözleri unutmuştu...
Açıkçası bu olayı duymamıştım ama doğrudur, bilemem:)
Ama Elvis Baba da tabii ki içiyordu bu mereti..
Müslüm Baba' dan neyi eksikti Elvis Baba' nın:D
Bu arada şaka bir yana müziğini dinleyin ama yaşam tarzına fazlaca bulaşmayın derim; özellikle bu türden underground müzik akımlarında;)
Özellikle techno ve club ortamlarında bu uyuşturucu illeti almış başını gitmiş adeta. Hem de marijuana ile de sınırlı kalmayarak eroin, acid, kimyasal her ne b.k varsa götürüyorlar..
Uzak durun, asla yaklaşmayın derim ben..
Yoksa, sokakta yaşayan bir alkolik bile size acıyarak bakar her gördüğünde..
ÖmerFarukYılmaz
13.08.2008, 12:40
Açıkçası bu olayı duymamıştım ama doğrudur, bilemem:)
Ama Elvis Baba da tabii ki içiyordu bu mereti..
Müslüm Baba' dan neyi eksikti Elvis Baba' nın:D
Bu arada şaka bir yana müziğini dinleyin ama yaşam tarzına fazlaca bulaşmayın derim; özellikle bu türden underground müzik akımlarında;)
Müziklerine laf diyebilecek insan yoktur bence:)1 milyar albümü satılmış bir insan,ki sadeec oldugu gun 20 mılyon albumu satılmış...
A little less,In The Ghetto,Hound Dog,Jailhouse Rock,Fever...En sevdiğim şarkılarıdır..
My way'ide ayrı bir güzel söyler...
Ama İn the Ghetto'yu söylerken bir acayip oluyor,Ki zaten bence Elvisin kişiliğide orda..
Neyse nerden nereye geldik:)
Ahmet Faruk
13.08.2008, 21:18
"Bu metalciler satanist mi oluyor" şeklinde kafalarında sorular olan arkadaşlara
Some Kind Of Monster belgesel-filmini izlemelerini tavsiye ederim...
"Anam, bunlar metal müzik yapıyorlarsa..." diye başlayan cümleler kuracaksınız gibi geliyor bana.
Ahmet,
Metallica'nın 2004 yılındaki albümünün adıdır. Ayrıca Metallica için yapılmış bir belgeseldir. Film tadında olan bu belgeselde Metallica'nın her döneminden kesit sunuyor. Ayrıca St. Anger albümünün zorlu dönemleri de vardır içinde. :)
Metal dinleyene satanist etiketi yapıştırılmıyor. Siyah giyinenlere ve gothic kesime yakıştırılıyor satanist kelimesi :)
Bana da sen satanist misin diyen oluyor bu konularda cevap bile vermiyorum. Benim satanist olduğumu düşünseler ne olur düşünmeseler ne olur diyorum. Satanizm başka bir inanç tarzıdır. Müzikle bağdaştırılamaz bana göre.
Ahmet Faruk
13.08.2008, 21:36
Benim Metal müzik dinlediğimi duyunca şaşıranlar oluyor İlhan :D
Daha doğrusu duyan herkesin ağzı açık kalıyor.
Geçen bilgisayarımın başına oturan bir arkadaş gülmekten kırdı beni :D
Ama ben Some Kind Of Monster belgeselini izleyince şaşırmıştım, ve James Hetfield'e olan sevgim arttı :)
Jaymz kral adamdır :)
Metal müziğe karşı önyargı kırılırsa sevilecek bir tür olduğunu düşünüyorum. ;)
Ahmet Faruk
13.08.2008, 22:08
Biz de metal veya rock, bu biraz daha sert müzik dinleyenlere karşı da bir ön yargı var...
Metallica, Iron Maiden gibi gurupları dinleyen insanlarda farklı bir şeyler olması bekleniyor...
Geçen gün bir arkadaşla muhabbet ediyoruz,
Çocuk bana "Sen nasıl metalcisin sarı saçlı" dedi :D. Saçlarım da sarı değil bu arada, kahverengi gibi birşey. Ne deniyorsa artık :D
İyi de ben metalciyim demedim ki.
Varsayalım ki sıkı bir metal hayranıyım, illa uzun siyah saçlarım mı olmalı, sakal mı bırakmış olmalıyım...
Adamlar müzik yapıyor, bırak biz de dinleyelim.
Karşılıklı önyargılarımız var yani..
Ahmet,
Anladığım kadarıyla yeni yeni başladın dinlemeye :) Ya da pek müptelası değilsin. Ama doğru yolu bulmuşsun hacı ( müzik konusunda ) :D
Ahmet Faruk
13.08.2008, 22:15
Yeni yeni başladım diyebilirim...
Ama saç falan uzatmam :D
Hele sakal hiç bırakamam.
Siyahı kışın bile giyemiyorum, az güneş açınca terden patlıyor insan :D
Ben Metal dinleyenlere yeni bir bakış kazandıracağım :D:D:D
Efendi Metalciler ççç
Ahmet,
Saçlarını uzatmana, sakal bırakmana gerek yok dostum. Önemli olan müziği dinlemektir. Saçı jöleli metal grupları da var :)
Ahmet Faruk
13.08.2008, 23:28
İlhan ön yargı kırılırsa çok sevilir diyorsun ya,
Şuraya yazdıkların işte tam önyargıları kırmaklık...
Teşekkür ederim.
Ben de ilk dinlediğim zamanlar dışlanıyordum. O saçlar o tiple mi metalcisin muamelesi görmüştüm. Ben sana ben de saklı olan çok özel bir yazıyı göndereceğim. Emin ol bir çok tabuları yıkacaktır sende. Mail adresini yollarsan özelden yazıyı yollarım.
Great White
14.08.2008, 16:04
Bundan sonra fırsat buldukça başlığa da ufaktan katkı olması babında kendimce beğenmiş olduğum ve ülkemizde çok da fazla yaygın olmayan bazı albümleri burada tanıtacağım:)
Hatta bu albümlerden çok beğendiğim bir ya da iki parçayı da bizzat önererek bir yerlerden download edilmesini tavsiye edeceğim;)
İlk olarak İsveç' e gidiyor ve 1990 lı yılların sonlarında Hard Rock Dünyası' na adım atan bir glam grubu olan Hardcore Superstar' a konuk oluyoruz..
Özellikle kendi adları ile çıkarmış oldukları 2005 albümü bana göre tek kelimeyle harika bir albüm..
Özellikle "Wildboys" ve "We Don' t Celebrate Sundays" adlı parçaları güvenle indirebilirsiniz:p
Hatta solistleri Joacim Berg' in sesinin Tesla' nın muhteşem vokalisti Jeff Keith' e benziyor olması da ayrı bir güzellik olsa gerek;)
http://img205.imageshack.us/img205/3083/hardcoresuperstarfj1.jpg (http://imageshack.us)
http://img205.imageshack.us/img205/3083/hardcoresuperstarfj1.2b587d7940.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=205&i=hardcoresuperstarfj1.jpg)
Harika düşünmüşsün baba =)
Elimden geldiğince ben de Finlandiya, Danimarka gibi soğuk ülkelerin pek tanınmamış ama dinlenilesi gruplarını yazmaya, paylaşmaya çalışırım.
Great White
14.08.2008, 16:24
İyi olur baba:)
BlackTooth61
14.08.2008, 16:46
Geçenki şu emo çocuğun annesini 13 parçaya bölmesi hakkında bir haber okudum ve yuh artık dedim... Haber aynen şöyle:
.....
Great White
14.08.2008, 16:55
Söz konusu mesaj editlendiğine göre uyarıya da gerek kalmadı artık;)
Bir kere haberi yapan adam her kim bilmiyorum ama baştan aşağı yalan. O Bursalı çocuğun ailevi problemleri ve baskı yaşaması sonucu bu olayın yaşandığını biliyorum. Kaldı ki çocuğun savunulacak bir yanı yok. Ama bunu dinlediği müzikle ilişkilendirmek nasıl bir habercilik örneğidir bilmiyorum.
Bu dünyada küresel ısınmaya, savaşa, emperyalizme, katliamlara ve bir çok istenmeyen olaylara en büyük tepkiyi veren bir müzik akımıdır Rock müzik.
En kötüsü de en kolay karalanan müzik türüdür. Yani insan istediği şekilde çamur atabilir.
Her rock müzik dinleyen anne babasını kesseydi şu an dünya üzerindeki anne baba sayılarında %60-70lere varan bir azalma olurdu.
Great White
14.08.2008, 16:59
Judas Priest, Metallica, Megadeth, Iron Maiden, UDO gibi gruplar 50 li yaşlarını geride bırakıp 60 lı yaşlara yelken açmışlarken bile hala aslanlar gibi gelip burada konser verebiliyorlar:)
Dünya' da başka hangi tür müziğe nasip olmuş böyle bir şey yahu;)
Arkadaşlar siz beni yanlış anladınız:D Ben haberin sallamacılığına yuh dedim yoksa ben de metalciyim.. orda yazanların zırva olduğunu ben de biliyorum...
O zaman şu başlık ile alakası olmayan saçmasapan zırvaları bir zahmet bir editleyiver de biz de seni yanlış anladığımızdan emin olalım..
BlackTooth61
14.08.2008, 16:59
Arkadaşlar siz beni yanlış anladınız:D Ben haberin sallamacılığına yuh dedim yoksa ben de metalciyim.. orda yazanların zırva olduğunu ben de biliyorum...
Blackttoth harika bir paylaşım olmuş.
Baştan başa, ironi yüklü bir yazı.
Great White şaşırttın beni.
BlackTooth61
14.08.2008, 17:04
ne anlamda harika bir paylaşım?:D
Teşekkür ederim güzel kardeşim.
Great White
14.08.2008, 17:07
İroni yüklü olması değil sorun:)
Bu türden paylaşımlarda bulunmadan önce kaynak açıklanarak asıl vurgulanması gereken öğerler açıkça ortaya konulmalıdır diye düşünüyorum aslında..
Sırf bu önyargı ile yaklaşan ve şakasının bile hiç de hoş olmadığı bir ortamda bence müzikal zevkler üzerinden olayların ajite edilmesi çok yanlış..
Pokemon' dan etkilendiğini öne sürerek 5 nci kattan aşağıya atlayan çocuklar da gördük biz:D
BlackTooth61
14.08.2008, 17:16
ben de çocuğun tamamen kendi embesilliği olduğunu düşünüyorum...
Yazımı okursan nedenlerini anlarsın :) Embesilliği, gerizekalılığı, eşekliği felan.. Aile baskısından sıkılmışlığı da var. Ama bu embesilliği yapmamalıydı. Gerçi o aralar çok haberler oldu öyle. Ankara'da, Bursa'da, İstanbul'da felan..
Sen sen ol o tür paylaşımları şaka babında olsa bile ortalıkta yayınlama :)
Zaten millet bu müziğe çamur atmak için yer arıyor. Ekmeklerine yağ sürme adamların :D
Ula Black,
Attın ortaya bir haber konudan koptuk :)
Hardcore Superstar'dan devam edelim. Soner Abinin çalışmasına yazık olmasın. Değer vermiş, hazırlamış paylaşmış. Ondaki birikimden faydalanalım ;)
Ben biraz geç ve zor takip ediyorum Metallica konserine giden varmıydı aramızda ortam nasıldı Jamesin performansı nasıldı o adamı yakından görmek istiyorum :) fotoğraflar videolar yokmu bekliyoruz arkadaşlar :D
Ahmet Faruk
17.08.2008, 19:25
Haggard hakkında bilgi ve yorum istiyoruz tayfadan...
Almanlar'ın metal dünyasına en iyi armağanlarından bir tanesidir bana göre. Yaptıkları müzik bir çok kez reforma uğramıştır. Salt olarak bir türe ait grup diyemeyiz. Klasik metal, senfonik, melodik ve doom metal tarzında albümleri vardır. Ama ben doom metali en babasından yaptıklarına inanıyorum. Müziklerinde yaptıkları reformlarla kendilerince çağ atlamış hatta grup çok kalabalık olmasına rağmen sevilerek dinlenen bir Alman grubu :) Grupta çalınmayan enstürman yok gibi birşey. Kalabalık demişken hemen şöyle fikir sahibi olunacak bir fotoğraflarını ekliyorum.
http://www.unamunzaga.net/wp-content/uploads/2007/06/haggard.jpg
Final Victory parçası en favori şarkılarıdır benim için :) In a full moon Procession ve In a Pale moons shadow da aynı albümden bomba şarkılarıdır.
Ama yeni metal dinlemeye başlamış birisi için itici gelecek bir gruptur. Hatta "hadi be bu da müzik mi!" diye rahatça tepki verilecek bir grup :)
Doom metal seven insanların dinleyebileceği bir grup olduğunu da ekliyorum. Benden bu kadar.
Mustafa Hazıroğlu
17.08.2008, 21:57
bende rockcıyım bende metalciyim :D:D:D:
Kasım Hilal
17.08.2008, 22:15
Haggard iyi çalıyor ama vokaleri beni pek açmıyor..
In A Fullmoon Procession da gerçekten güzel şarkı ama...
Neyse..
Benlik değil o cemaat..
FANATIK61
17.08.2008, 22:32
Son günlerin hit sarkisi Almanyada
76i6aZgo2io
Kasım Hilal
17.08.2008, 22:34
Eğer yanlış alıntılayp da kopyalamadı isem Nickelback - Rockstar...
Pek son günlerin şarkısı sayılmaz..
Ben göremiyorum vidyoyu. :(
Kasım Hilal
17.08.2008, 23:20
Ben de göremiyorum zaten...
Mesajı alıntılayıp içindeki şifre kelimeye baktım.
Sonra atunnel ile youtube'yi açtım..
Kelimeyi aratınca da bir tek Nickelback - Rockstar çıktı..
Oradan da o sonuca vardırm..
Pratik zekamı seveyim ben!
Ahmet Faruk
17.08.2008, 23:22
Kasım Abi bişe daha öğrendik :D
Pratik zekanı biz de sevdik :D
Kasım Hilal
17.08.2008, 23:26
Sanıyorum ki bu linkten dinleyebilirsiniz...
Benim hesabım var.
Onun için hiç sorun yaşamıyorum ama sizi bilemem..
http://www.imeem.com/nickelback/music/sbUUmAwO/nickelback_rockstar/
Çok sesli müzik güzel ama Haggard çok ses olayını baya bir aşmış durumda :) pek sevmem Haggar'ı
Kasım Hilal
18.08.2008, 20:17
Hakikaten garip..
Acaba Trabzonspor Rock grubu mu kuruldu?
Bu arada 0 mesaj sayısı da bayağı bir garibime gitti..
yok yok harbiden bu akşam bi gariplik var
ben kapatayımda uyuyayım en iyisi ! ....
Foruma henüz bugün üye olmuş sanırım ve forum kullanmayı yeni yeni öğreniyor sanıyorum arkadaş. Açıkcası çok garip görmedim. Her forum sitesinde olabilecek şeyler bunlar.
Kasım Hilal
18.08.2008, 21:09
Ama bu konuda mesajı varsa en az bir mesaj yazmış demektir..
O halde 0 mesaj hakikaten garip değil mi?
Serbest kürsüde yazılan mesajlar mesaj sayısına etki etmiyor.
Kasım Hilal
18.08.2008, 21:13
Allah Allah..
Bilmiyordum..
Serbest kürsüde yazılan mesajlar mesaj sayısına etki etmiyor.
bende bilmiyodum , ama iyi düşünülmüş bi uygulama
Kasım Hilal
18.08.2008, 21:21
Yahu konudan saptık...
Ben zaten şu an her türlü yoldan çıkmaya müsaitim.
Bana uymayın siz cemaat..
Gelin benim eski aşkımı depreştirelim..
Cranberries konuşalım...
Bence Ayılır abi :)
bencede usta ayılır :D
şu forumda takip etmekten yazmamaktan zevk aldığım tek başlık burası !
bi çok müzik sitesinde rastlanamayacak kadar kaliteli şeyler burada konuşuluyo tartışılıyo !
kendia dıma buraya yazan herkese teşekkürler :alkış:
bi çok müzik sitesinde rastlanamayacak kadar kaliteli şeyler burada konuşuluyo tartışılıyo !
Yapma Ayılır baba :)
Burdan İstanbul'a kadar amatörden en hitine kaliteli şeyler yazılan siteleri sıralarım. Çoğunda üyeliğim vardır. Hatta seni ben kendi siteme davet edeyim. :D
Neyse konudan kopmayalım.
Konu Cranberries.. Blind Guardianla beraber dinlemeyi bırakalı uzun oldu Cranberries'i. Gerçi aklıma geldikçe yine dinlerim. Ama kendimi hiç "Bugün sadece Cranberries dinleyeceğim." diye şartlandırdığım olmadı.
Bu arada Ayılır baba,
Ac/Dc efsanesi hakkında biraz karalayacağım ileri ki günlerde.
Yapma Ayılır baba :)
Burdan İstanbul'a kadar amatörden en hitine kaliteli şeyler yazılan siteleri sıralarım. Çoğunda üyeliğim vardır. Hatta seni ben kendi siteme davet edeyim. :D
Neyse konudan kopmayalım.
Konu Cranberries.. Blind Guardianla beraber dinlemeyi bırakalı uzun oldu Cranberries'i. Gerçi aklıma geldikçe yine dinlerim. Ama kendimi hiç "Bugün sadece Cranberries dinleyeceğim." diye şartlandırdığım olmadı.
Bu arada Ayılır baba,
Ac/Dc efsanesi hakkında biraz karalayacağım ileri ki günlerde.
özelden açıktan bi link verirsen üye olabilirim ilhan
üye de getirebilirm laf aramızda :p
Ac/Dc hakkında bekliyorum usta bakalım ne biliyoruz ne bilmiyoruz ?
Kasım Hilal
18.08.2008, 21:54
Kendimi birden muhabbetin dışarısında buldum..
Kim ayılıyor yahu?
Ya da bu Ayılır nedir?
Ahmet Faruk
18.08.2008, 21:57
Ayılmaz--->Ayılır :D
Yılmazın önceki kullanıcı adı A.yılmaz idi.
Ordan geliyor işte
Kendimi birden muhabbetin dışarısında buldum..
Kim ayılıyor yahu?
Ya da bu Ayılır nedir?
ayılır baba ayılır :D
uzun hikaye boşver usta ,
bu Cranberries olayı nedir ? tarzı ne , ne tür yapıyo ? saygınlığı , populerliği nedir ? piyasadaki yeri nere ? çok soru sormadım inşallah ?
bilgilendirirsen sevinirim kasım abi ?
Demir madeni dinleyen var mıdır? Diye sorarsam eminim gaf yapmış olurum:)
Kasım Hilal
18.08.2008, 22:10
Ayılmaz--->Ayılır :D
Tamam bana bu kadarı kafi...
Anlamam gerekeni anladım, gerisine gerek yok! :)
-----------------------------------
Cranberries Dolores (ablam) ile Noel, Mike Hogan kardeşler ve bir de Fergal dörtlüsünden oluşuyor.. Dolores ablam grubun son üyesi olmasına karşın hem söz yazarı (genellikle sözleri Noel ile birlikte yazıyor), hem gitaristi hem de vokalidir.. İrlandalı bir grup ve onları diğer gruplardan ayıran en önemli özellikleri (bence) insan hayatına verdikleri önemdir..
Bosna'da yaşananlara bşnaen yazdıkları Bosnia şarkısı, Amerika'da sokak arasında öldürülen 10-12 yazşındaki iki çocuk için yazdıkları "Zombie" (ki en ünlü şarkılarıdır), bir anne ile çocukları arasındaki bağı anlatan "animal instinc" (ki mükemmek bir de klibi var), aynı albümdeki "fee fi fo" (çocuklara taciz eden sapıklara kin kusan bir şarkı), milletin dinlerken oynadığı ama aslında savaş karşıtı olan "salavation" ve daha yazamadığım pek çok sosyal şarkıları var. Benim gözümde dünyanın bir numarasıdır. İnsanı ve insana ait olan değerleri bu kadar önemseyen ikinci bir grup bulmak zor.
Popülerliğine gelince..
Alternatif müzik dinleyen hemen herkesin bildiği bir grup. Ciddi bir hayran kitlesi var ama hiçbir zaman en çok satan olmadılar, olamazlar, olmak da istemezler.. (Animal instinc ile Promises listelerde birinci sıraya uzun süreli yerleşmişti yalnız, eklemem lazım)..
Ahmet Faruk
18.08.2008, 22:13
Bizim bir arkadaş da Iron Maiden'a Demir Madeni diyor, ama Demir Bakire'dir Türkçesi...
Onu mu kastettin acaba?
Küfür etmiş sayarım seni :) Ama Iron Maiden'e hakaret olarak görürüm Demir Maden ironisini. Başkası ne düşünür bilmem ama benim hiç hoşuma gitmez. :)
Scorpıons 22 Ağustosta Türkiyede İstanbulda konser verecek sevdiğim bir grup bir döneme damgasını vuranlardan metalci olupta aşk acısı çekenlere tavsiye edilir :) İstanbuldakiler bu efsanevi grubun konserini kaçırmasın eğlenceli bir gece sizi bekliyor ;)
Biletler yakında Biletixde
http://www.biletix.com/yakinda.htm?id=53
:yattara:
Kasım Hilal
19.08.2008, 10:04
Kimdi yahu Scorpion gelse diyen?
Vallahi bu aralar yeni şarkım "Şu anda İstanbul'da olmak vardı anasını satayım"..
Bu sene de milletin İstanbul'da konser vereceği tutmuş..
AC/DC konusunda karalayacaklarını bekliyorum İlhan.
Kabul etmek gerekirse, ucundan kıyısından bildiğim, lakin çok beğendiğim gruplardan.
Müzikçalarımda en az iki şarkısı devamlı bulunur.
Aydınlat bizi İlhan, aydınlat.
Bizim bir arkadaş da Iron Maiden'a Demir Madeni diyor, ama Demir Bakire'dir Türkçesi...
Onu mu kastettin acaba?
Evet anlamını biliyordum da latife amaçlıydı:)
Küfür etmiş sayarım seni :) Ama Iron Maiden'e hakaret olarak görürüm Demir Maden ironisini. Başkası ne düşünür bilmem ama benim hiç hoşuma gitmez. :)
Sanırım rahatsız ettik. Estafurullah efendim ne küfürü haddimize değil:rolleyes:. Rica ederim kızmayın tebessüm amaçlıydı. Bende severim emin olun bir çok genç gruptan daha gençtir bana göre:)
Yok yahu ne rahatsızlığı ;) İroniydi sadece.
Madem Iron Maiden severim diyorsun o zaman Trivium'u mutlaka takip et diyorum. Kesinlikle Iron Maiden'ın veliahtıdır o grup.
Tavsiyeni dikkate alacağım emin olabilirsin. Yine de belirteyim ben Iron Maiden ilk tanıdığımda korkmuştum resmen. Yaşlarına aldırış etmiyorlar hala gençler ve genç kalmışlarya sempatimin temeli buradan kaynaklanır.
Yine de; Evanescence'i ya da Linkin Park'ı daha çok dinlerim birde Tea Party var bilir misiniz? Özellikle Tea Party solisti Stuart Chatwood'un Prince of Persia serisine yaptığı soundtrackları dinlemenizi şiddetle öneririm. 3 Parça halindedirler 2.'si metal ağırlıklıdır, alternatife yakın diyebilirim ama içinde öyle yerler vardır ki tam bir hellen olmuştur. Doğu ve batıyı İskenderden sonra (sanat anlamında) en iyi birleştiren bu adamın:) 1. ve 3. soundtrackları ise genel anlamda doğu enstrümanlarının yoğunlukta olduğu tempo müziktir. Hatta bir çoğunu anahaber bültenlerinde rastayabilirsiniz:)
Saygılar...
Iron Maiden dinlemen hoşuma gitti dostum. Ama Eva ve Linkin Park'ı şahsen hiç dinlemem. :p
Fatih Ersoy
21.08.2008, 22:28
Teoman diyorum başka birşey demiyorum ;)
Ben de bırak o Arockçıyı diyorum :p
Kasım Hilal
21.08.2008, 22:35
Iron Maiden dinlemen hoşuma gitti dostum. Ama Eva ve Linkin Park'ı şahsen hiç dinlemem. :p
Amy Lee çok iyi idi ama....
Understanding şarkısını bir dinle..
Öyle hiç dinlemem deyip geçme..
LP'yi ben de sevmem pek ama iyi iş yapıyorlar o kesin..
Fasonları bile (Manga) Türkiye'de bayağı bir hayran topladığına göre..
-------------------------------------------
Teoman diyorum başka birşey demiyorum ;)
Bence Teoman bir sapık...
Şarkıları hep kadın erkek ilişkileri üzerine ve genellikle de günübirlik aşklar üzerine...
İki çocuk istisna sanırım...
Fatih Ersoy
21.08.2008, 22:36
Ben de bırak o Arockçıyı diyorum :p
Eyy gidi..
Varmı teoman gidisi de hele. Kalitesi düşük bir insan olmasına rağmen güzel şarkılar yapıyor ;)
@Kasım hilal
Nelerden bahsetmesini bekliyordun ki doğa kuşlar ve böceklerden mi :)
Amy Lee'yi de pek sevdiğim söylenemez. James Hatefield bir ara onunla düet yapacak deniyordu kangren olacaktım.
Manga fason benzetmesi cuk diye oturmuş :)
Teoman'ın besteleri ve sesi güzeldir. İnkar edilmez. Ama rock mı yapıyor yoksa arock mu yapıyor iyi bir araştırma gerektirir. :) Görünüşe ve sese aldanmayalım sadece.
Hatta şöyle diyeyim bari foyasını dökeyim ortaya. Judas Priest, Led Zeppelin riflerini kırpıp kırpıp şarkı yapıyor.
Kasım Hilal
21.08.2008, 22:41
Nelerden bahsetmesini bekliyordun ki doğa kuşlar ve böceklerden mi :)
Açayım...
Duş şarkısının sözleri şehvet dolu...
Renkli Rüyalar Oteli tamamen bir gecelik aşkı (ona da aşk denirse artık) anlatıyor..
Zamparanın Ölümü de keza hem içkili bir trafik canavarını anlatıyor bir gecelik kaçamaktan kaçan....
Bu tip şarkılar benlik değil...
İlhan, understanding'i bir dinle....
Fatih Ersoy
21.08.2008, 22:45
Açayım...
Duş şarkısının sözleri şehvet dolu...
Renkli Rüyalar Oteli tamamen bir gecelik aşkı (ona da aşk denirse artık) anlatıyor..
Zamparanın Ölümü de keza hem içkili bir trafik canavarını anlatıyor bir gecelik kaçamaktan kaçan....
Bu tip şarkılar benlik değil...
İlhan, understanding'i bir dinle....
:D:D Ama ititraf etmeliyim duş adlı şarkısı çok sevdiğim bir parçadır. İlhandan o kadar istememe rağmen 1 kere bile çalmadı radyoda :cool:
Bu arada şu sıralar Gogol Bordello dinliyorum. Tarzı biraz garip ama hoşuma gidiyor :)
Kasım Hilal
21.08.2008, 22:48
Elbette dinleyebilirsiniz..
Bu kan uyuşması gibi bir şey..
Ben Teoman'ı sevmiyorum sadece..
Gogol Bordello'dan da hiç haz almam..
Ne kadar ortak noktamız var yahu..
Hasan Ayvenli
21.08.2008, 23:12
teoman'ın filmi bile bi acaipti. balans ve manevra. filmin anlamı meali hiçbişeyi yok :D
Kasım Hilal
21.08.2008, 23:25
Barda var bir de onun yazdığı..
O da pek anlamlı sayılmaz..
Yahu sevemedim ben onu..
Hasan Ayvenli
21.08.2008, 23:29
barda'yı o yazmadı. barda'nın senaryosu gerçek bi olaydan esinlenme. romantik var onun diğer filmi
Kasım Hilal
21.08.2008, 23:33
Olabilir..
Sinema konusunda pek donanımlı değilimdir..
Bu arada ben Romantik'i de sevmedim zaten..
Orda romantik birini de görmedim..
Neyse yahu..
Teoman sevenleri de kaçırmayalım şimdi..
Resmen adamı yaylım ateşine tuttuk..
Fatih Ersoy
21.08.2008, 23:36
Teoman'ı seven bi adam bile yokmu ya :)
Hasan Ayvenli
21.08.2008, 23:39
bi adam zor bulunur. bin kadın çok bulunur ççç
Kasım Hilal
21.08.2008, 23:43
Vardır canım kesin seven birileri..
arada dinlerim şu anda da dinliyorum eskilerden kupa kızı ve sinek valesi ;)
Ömer SEVİNÇ
22.08.2008, 12:43
Ben de dinlerim Teoman. Ama sevmem:)
Adam iyice magazin programlarına düştü. Asi(!?) rakçı Teoman yine 6 kızla bir taksiye bindi havalarında o program senin bu program benim geziyor adam.
Led Zeppelin'in Kashmir'i bir dinleyin. Bakalım Teoman'ın hangi şarkısına benziyor:)
arkadaşlar travis.
deneyin pişman olmayacaksınız:)
Teomanı sevmem sevmediğim birinin yaptığı müzik de bana haz vermez açıkcası
ne yalan söyleyeyim Led Zeppelin - Teoman benzetmesini ilk defa duyuyorum
Kashmır'ı dinledim ama teoman hiç dinlemediğim için bulmak zor olcak :)
Semih,
Henüz kendilerini kanıtladıklarını düşünmüyorum. Dünyada söz ettirecek albümlere imza atacaklar. Sahne performansları ve Francis Healy'nin besteleri harikadır. Şimdiye kadar çıkadıkları single ve albümlerinde ileride neler yapabileceklerini gösterdiler. Grupta ayrılık olmazsa çok daha sağlam bir Travis göreceğimize inanıyorum.
Yılmaz,
Ortada bir benzetme yok. Teoman'ın her zaman yaptığı şey bunlar. Tekrar belirteyim.
" Hatta şöyle diyeyim bari foyasını dökeyim ortaya. Judas Priest, Led Zeppelin ve birçok sanatçının riflerini kırpıp kırpıp şarkı yapıyor. "
Bu sayfa aşmış kendini...
Merakla izlemekteyim, keyifle okumaktayım.
Reca Ederim, lütfen devam ediniz.
Teoman değilde Türkiye'den Şebnem Ferah'ı çok severim. Herşeye rağmen Manga ve Mor ve Ötesi de güzeldir benim için...
Ömer SEVİNÇ
22.08.2008, 13:10
Teoman bütün arakçılığına, kendini tekrar etmesine, düşmesine rağmen Türkiye'deki en iyi sahne duruşuna sahip. Hakkını da vermek lazım. Adamdan resmen karizma akıyor yahu. Yani öyle böyle değil. Şöyle bir baksın, 2 kelime etsin, tavlayamayacağı kız yok sanki:D
Herif acayip cool Allah kahretmesin:D
Şebnem Ferah'ın albüm çıkartması lazım artık. Çalışmalara da başlamış bildiğim kadarıyla. Merakla bekliyorum..
Her zaman Türkçe Rock gruplarının ve sanatçıların ilerlemesini istemişimdir ancak kısa bir süre ünlü olduktan sonra hepsi yok olup gidiyor nedeni nedir ? Mavisakal,Manga,Kurban,Cenotaph,Almora vs. bunun gibi çok grup var belki hayla dinleniyor yanlız şu an neredeler ne yapıyorlar albüm hazırlıkları varmı bunun kaynağı sahip çıkmayışımızda olabilir belkide yabancılara daha çok önem vermemiz demek istediğim güzelim gruplarımızı harcıyoruz değerlerine sahip çık yaşasın Türkçe Metal :)
İyiler siyah giyer bunu unutma :)
@OYılmaz61
Bence nedeni korsanla birlikte özellikle rock ve metalci tayfasının (; yani bizlerin) yurt dışını bilhassa Amerika'yı takip ediyor olması. Şimdi kıyaslama yapınca malesef geride kaldığımız görünüyor. Tabii bu benim fikrim herhangi bir yargı bildirmez. Yinede aralarında tutunanlar da var saygı duymamak elde değil...
Her zaman Türkçe Rock gruplarının ve sanatçıların ilerlemesini istemişimdir ancak kısa bir süre ünlü olduktan sonra hepsi yok olup gidiyor nedeni nedir ? Mavisakal,Manga,Kurban,Cenotaph,Almora vs.
bu saydıkların arasında yok olmak değilde ara vermek gibi bişi var
Almora albüm çıkardı , bence gayet güzel olmuş ,
ogün şanlısoyun yorumladığı o parça albümüm en iyisi bence
kurban denizin askerliği dolayısıyla ara vermişler yeniden biraradalar ,
yok olup gitme olayı yok bence
@
bence şebo sanatçı duruşu-kişiliği ve kalitesiyle Tr'de tek dir
Kasım Hilal
22.08.2008, 13:27
Her zaman Türkçe Rock gruplarının ve sanatçıların ilerlemesini istemişimdir ancak kısa bir süre ünlü olduktan sonra hepsi yok olup gidiyor nedeni nedir ? Mavisakal,Manga,Kurban,Cenotaph,Almora vs. bunun gibi çok grup var belki hayla dinleniyor yanlız şu an neredeler ne yapıyorlar albüm hazırlıkları varmı bunun kaynağı sahip çıkmayışımızda olabilir belkide yabancılara daha çok önem vermemiz demek istediğim güzelim gruplarımızı harcıyoruz değerlerine sahip çık yaşasın Türkçe Metal :)
Manga zaten yeni bir grup.. Daha tam olarak var olmadılar ki yok olsunlar..
Kurban'ın meselesi biraz daha girift. Yeniden bir araya gelmişler, bakalım ne iş çıkarırlar..
Almora ise yıllardır var ve hala var. Gayet güzel bir de albümleri var..
Eklemek gerekirse Pentagram'ın da hala varlığını söylemek lazım..
Zardanadam, Pilli Bebek, 110, İstasyon.... Bayağı var aslında...
bu arada Cem Özkan'ı da es geçmeyelim derim :)
Varlıklarını sürdürüyor ona diyeceğim bir şey yok ülkemizde pek gündeme gelmeyişinden yakınıyorum Türkiyede yok olup gidiyor mesela Cenotaph ülkemiz dışında daha çok tanınıyor aynı şekilde Moribund Oblivion :) özellikle Moribundu seviyorum insanı kendinden geçiriyor kayboldum şarkısında kayboluyorsun slipknotla Moribundun arasındaki fark ne :D pekte Black Metal dinlediğim söylenemez ara sıra kafama esince :)
Mavi Sakal'ı, Almora'yı, Kurban'ı Manga ile aynı cümlede kullanan zihniyeti kınıyorum. ;)
Ülkede Episode13 diye bir grup black metal yapıyor. Arjantin'de katıldığı yarışmada 1. oluyor. Kaç kişi tanıyor grubu? Şebnem Ferah gerçeğini hiç inkar etmedim. Ama artık açın gözlerinizi.. Müziğe nasıl başladıysa aynen öyle devam ediyor. Çizgisinden birşey kaybetmemiş yalanına şahsen inanmam. Bence üzerine hiçbir şey katamadı.
Bu ülkede müzik yapıp popüler olmak çok kolay. Manga nerelerde? Hadi yapsın patlama yaptığı albümün aysını, bekliyoruz. Mor ve Ötesi " Dünya yalan söylüyor " albümünü bir daha ömrü hayatı boyunca yapsın dişimi kırarım.
Teoman, çalıyor çırpıyor ve ben yapıyorum diyor. Bunu kaç kişi görüyor? Ama helal olsun adama iyi yutturuyor.
Bu ülkede sahneye çıkıpta ben rock müzik yapıyorum diyen hiçbirisine güvenmiyorum. Eğer Metallica gelip benim ülkemde stad dolduruyorsa Türkiye'de milyonlarca fanım var diyen sanatçıda çıkıp Avrupa'da konser vermeli.
Pentagram, Almora, Episode13, Catafalque eli öpülecek gruplar.
Bundan 2 sene önce Hayko Çepkin için kafasını kullanırsa Avrupa'yı sallar diyordum. Adamdan şimdi nefret ediyorum. Bu konuda " Chovy " yani Erdem için yazı yazacaktım, unuttum. :p
Neyse konu metalden uzaklaşıp ülkede Rock olunca beni aşıyor. Çünkü bu ülkede Rock müzik yapılmıyor. ;)
Ac/Dc ve Hayko için yazacağım kritikten önceki son uzun yazımdır.
( Kimseye cevaben olmadığı gibi kimseyle ikili polemik oluşturacağım bir konuda değildir. )
İlhan kardeşim çok erken konuşuyorsun sanki çok iddialı bu sözler ya yaparlarsa? Yazık değil mi dişine:)
Teoman'a benim de bişey söylediğim yok bence sürekli düşüşte yalnız Şebnem Ferah ayrıdır benim için. Sadece müzik anlamında değil insan olarak çok severim onu bu objektif bir yorum yapmama engel belki; yine de katamadı kendine bişey ya da kaybetmedi çizgisinden bişey diye düşünebilirim kanımca:)
Bişey merak ediyorum hemde çok nostajiden gelen seslerimizi genel anlamda beğeniyor musun peki? Belki Erkin Koray belki Cem Karaca...
Ben de kıracak diş çok Burak. Sen düşüncelerini yazmışsın ben de görüşlerimi yazmışım.
Bu konularda görüşlerimi merak ediyorsan eski sayfalara bakıp okuyabilirsin.
-------
Bugün Scorpions konseri var İstanbul'da. Soner abi hatırlatmasa unutmuşum tamamen. :p
Kasım Hilal
22.08.2008, 19:41
Şebnem Ferah'ın sorunu kendisi..
Sevildikten ve kendini kabul ettirdikten sonra (ki şahsen bu Artık Kısa Cümleler Kuruyorum albümü ile olsu) kendi sözleri ve kendi müziklerini yapmaya başladı. İyi bir bestekara para vermek sanırım gücüne gitti. İlk albümlerinde çalıştığı prodüktörü değiştirdi hatta (ismi Süleyman idi ama soyadını hatırlamıyorum).. "Beni çok yönlendiriyor" diyordu hakkında. Kendi bildiğini yapmaya başladı.. Kadın albümü bir başyapıttı. Onun gibisini bir daha yapar mı bilmem, Artık Kısa Cümleler kuruyorum da gayet iyiydi.. perdeler bu iki albüm arasındaydı.. Kendi sözlerini yazdığı (daha doğsusu kendi sözlerinin daha bir belirginleştiği) Kelimeler Yetse de hiç fena değildi bence.. Çok sevmemiştim ama yine de dinlenebilir bulurum. Fakat Can Kırıkları bence bir felaket.. Albümde dinlenecek tek bir şarkı yok desem, yeridir.. Bu Şebnem Ferah benim 95'te aşık olduğum Şebnem Ferah değil...
Hani Fırtına, hani Vazgeçtim Dünyadan?
Teoman'a da değindim zaten.. Öncelikle şarkının içini doldurmak lazım..
Bu aralar ille de bir şey dinlemek istiyorsanız Üç Nokta Bir dinleyin bence..
Albümü hala yeni sayılır..
İki Mutsuz, Dediler ki ve Değişmem şarkıları da tek başına bir albüm taşıyabilecek güzellikte...
Şebnem Ferah'ın şimdiye kadar rakipsiz olması müziğinde gelişim göstermemesinin sebebidir. Kadın tek.. Bir rakibi yok. Özlem Tekin birşeyler yapar gibi oldu balon gibi söndü. Keza Aslı'da öyle oldu. Bir Şebnem Ferah bu yüzden değerlidir. Saltanatını kurmuş ve kabul ettirmiş öyle de gidecek gözüküyor.
Hatta Evanescence'yi örnek gösterelim. Şebnem Ferah'ın sesi Amy Lee'den daha sağlamdır. Ama Amy Lee kendini dünyaya kanıtlamış. Şebnem ise hâlâ ülke sınırları içerisinde müzik icra ediyor.
Üç Nokta Bir'in albümünü ben de beğenenlerdenim. Bundan daha iyisini yapmalarını bekleyeceğim. Eğer yapamazlarsa bu albüm benim için tozlu raflarda yerini alacaktır. Bir grupta en önemli şey üzerine koymaktır. Metallicalar, Led Zeppelinler, The Cranberriesler, Barış Mançolar, Cem Karacalar bu yüzden efsane oldu.
Kasım Hilal
22.08.2008, 21:19
E daha ilk albümleri..
Bunun için ikinci ve üçüncü albümü beklemek lazım!
Erdem Keser
22.08.2008, 21:23
Kanka , Hayko'ya laf yok :D
Bu arada yazını bekliyorum :)
Grup üyelerini istikrar konusunda ve çaldıkları eski gruplardan tanıyorum.
@ Erdem,
tamam kanka yok =) özledim ooolmm :D
Kasım Hilal
22.08.2008, 21:47
Hayko'ya laf yok
O niye imiş yahu..
Ben pek haz etmem kendilerinden..
Erdem Keser
22.08.2008, 21:52
O niye imiş yahu..
Ben pek haz etmem kendilerinden..
Sizin için yazmadım zaten,İlhan'a yazdım.
Ben de tam tersi haz ederim kendilerinden.
[quote=ilhan;1580914]Semih,
Henüz kendilerini kanıtladıklarını düşünmüyorum. Dünyada söz ettirecek albümlere imza atacaklar. Sahne performansları ve Francis Healy'nin besteleri harikadır. Şimdiye kadar çıkadıkları single ve albümlerinde ileride neler yapabileceklerini gösterdiler. Grupta ayrılık olmazsa çok daha sağlam bir Travis göreceğimize inanıyorum.
İlhan,
aslında grup yeni değil. 1990 yılında 'running red' ismiyle kuruldu, fakat daha sonra Beatles'in seslendirdiği 'Glass Onion' yeni isimleri olarak seçtiler. Bununla da kalmayıp Wilm Wenders'ın 'Paris, Texas' isimli filminde Harry Dean Stanton'ın canlandırdığı 'Travis' karakterinin ismini alarak yeniden değişikliğe gitmiş oldular.
2000 yılında iki BRIT Ödülü de aldılar. Şu halleri bir nebze düşmüş halleridir. Çünkü birkaç yıl önce grubun bir üyesini kaybettiler.
Bence grup çok eski değil Semih :) Henüz 20 yılını doldurmamış gruplar benim için tam kıvamına gelmemiştir.
ama en azından kendilerini kanıtladılar desen de, ben vicdanen görevimi yapma rahatlığına ersem:)
Daha yapacakları var diyorum :) Kötü grup değil. Allah var sağlam şarkıları var. Hele o single albümleri ;) Ama tam kıvamına gelmediler. Tabiri caizse daha "baba" grup olamadılar. :)
peki, 'baba' olduklarında yine döneceğim buraya
sessiz gidişime aldanma sen!:)
O zaman bi 20 yıl sonra görüşürüz baba =)
5 sene içinde Grammy almazlarsa, biz de şampiyon olamayız:)
Kasım Hilal
24.08.2008, 05:17
Scorpions (http://dl.mp3real.ru/mp3/scorpions/pure_instinct/11_scorpions_you_and_i.mp3) geldi ve ona da gidemedim..
Scorpions olacak o :)
Sağ olsun Great White konser alanından arayıp ambiansı bir nebze olsun yaşattı. Telefondan sesimi duymuyormuş. "Abi sahnenin içindesin galiba." demiştim. Çünkü ses çok yakındı.
İstanbullular bu sene doyasıya konsere doydu. Seneye kimler gelir, kimler gelmez bilemeyiz ama bu sene çok şey kaçırdık, çooook..
Kasım Hilal
24.08.2008, 22:17
Scorpions olacak ..
Oldu mu?
Bizim radyoda Levent abim var..
Onun tartışmasını yaptık..
50 yıllık grup dinlenir mi diyor yahu..
Hakikaten nasıldı acaba konser?
Beni kimse arayıp da ortamın havasından haber vermedi..
Evet olmuş.
Eğer müzik yapılıyorsa ve müziği yapanlar bu işin babalarıyla 60yıllık olsalar bile dinlenir. Hâlâ Chuck Berry dinlerim. İzmir'e gelsin konsere gider canlı dinlerim.
Ahmet Faruk
25.08.2008, 14:30
Bu Haggard iyi iş çıkarmış, daha önce nasıl dinleyememişim :D
tayfa ; bizim konu arakalarda kaldı ya , canlandırsakmı acep ?
bugün öğleden sonra trt2 de çıngırock adlı programda Queen ve Freddie Mercury efsanesine özel yayın yapıldı
izleyen oldumu ?
Kasım Hilal
30.08.2008, 19:34
Öğleden sonraları genelde çalışırım ben..
Bir tek formula 1 olduğu zaman asarım işi..
Allah için hesap soranım yok!
ben haftasonları çalışmadığım vede bulantıcı havadan dolayı bütün gün evde olduğum için
izleme fırsatım oldu
;70'lerden , freddie'nin ölümüne kadar süren queen serüvenininden seçme parçalar çalındı programda
beğendim ben programı eskilere götürdü insanı
rock müzik tarihine yolculuk gibi oldu biraz :)
ama TRT 2'de yayınlanması beni üzdü açıkcası
bu tarz programlar daha geniş kitlelere ulaşması lazım bence
insanların 80'lerde müzik adına neler olmuş ne yapılmış nasıl yapılmış bilmesi adına yararlı bi program oldu
QUEEN
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/image.jpg
24 Kasım 1991’de, AIDS hastalığına yakalanan ve 45 yaşında yaşamını yitiren Queen’in kralı Freddie Mercury, neslinin en çok parıldayan rock yıldızıydı. AIDS’e yakalandığını öğrendiğinde tarih 6 Ağustos 1986 idi. Freddie; bu şok haberi, Queen’in Knebworth’de (İngiltere) 658. ve son konserini verdiği sırada izleyenlere duyurmuştu.
Freddie Mercury, Farookh Bulsara adıyla 5 Eylül 1946’da Bomboy kökenli şehirli ailesinden Bomi & Jer Bulsara’nın oğlu olarak Zanibar (Tanzanya)’da dünyaya geldi. Genç Bulsara, geleneksel ve sıkıcı denebilecek yıllar geçirdi. Yaşamı 17 yaşında İngiltere’ye doğru uzanırken değişmeye başladı. Çok farklı şeyler oluyordu: O dönem Beatles patlamıştı, arkasından Rolling Stones geliyordu.
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/2m8.jpg
Ealig’de Güzel Sanatlar okuluna gitti, Grafik bölümünden mezun oldu. Orada genç müzisyen Roger Taylor ile tanıştı. Onun sayesinde de Smile grubunda çalan gitarist Brian May’ı tanıma şansı buldu. John Deacon ile güçlendirilen Smile grubu Queen’e dönüştü ve Bulsara, Freddie Mercury adıyla tahtını hazırlamaya başladı.
Genç grup, 1972’de kendi imkanları ile Londra stüdyolarından birine girdi ve ilk şarkısının kayıtlarına başladı. İlk albümleri "Queen" 1973’de çıktı. Bu ürünler "glam rock" tarzını David Bowie ve Ziggy Stardust’tan, T. Rex, Roxy Music ve Sparks’tan alıyordu.
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/41918815_89a2492409.jpg
1974 çıkışlı ikinci albümleri "Queen II" eleştirileri olumluya çevirdi. Aynı yıl çıkan "Sheer Heart Attack" adlı bir diğer çalışmayla hit şarkılar da hissedilmeye başlamış oldu. "A Night At The Opera"’da yer alan "Bohemian Rhapsody" şarkısı ve basitçe video klip diye adlandırılamayacak yapıdaki görsel çalışmasıyla Queen altın düğmeye basmış oldu.
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/freddie20mercury20magic20tour.jpg
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/fm.jpg
1975’ten 1991’e 10 albüm hayat buldu. Queen, rock hiyerarşisinde sürekli tırmandı. Mercury,çizdiği karakter ve besteleriyle ilah olmayı hak etti. May ile "We Will Rock You", "We Are The Champions" (1977’den itibaren stadların en önemli şov öğesi oldu), Deacon ile "Another One Bites The Dust" (1980), Taylor ile "Radio Gaga" (1984)...
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/7757-1-photo.jpg
Queen, 1985’te Wembley’de Live Aid’e hazırlandı ve Gotha rock’ının üyeleri o gün tarihin en iyi performansıyla karşılaştı. İronik ama Queen’in daha ileriki yıllarda çıkaracağı hitin adı da "The Show Must Go On" olacaktı. (1991)
Mercury’nin ölümünden sonra, grup, sesizliğe büründü. 92’de grubun üç elemanı Wembley’de George Michael’i Mercury’nin yerine sayarak Wembley stadında ilk kez Queen şarkılarını seslendirdi. 1995’te de o güne kadar hiç yayınlanmamış "Made In Heaven" şarkısıyla Queen, en iyi şarkılarını içine alan bir albüm çıkardı. Bundan birkaç ay sonra May ve Taylor, Robbie Williams ile We Are The Champions’un yeni versiyonunu yaptılar.
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/290905_freddie_mercury_300x350.jpg
http://i209.photobucket.com/albums/bb276/raikkonenn/freddie-mercury-statue.jpg
Ömer SEVİNÇ
31.08.2008, 23:11
NTV'deki ROck müziğin 7 ali belgeselini izliyorsunuzdur umrım?:)
Kasım Hilal
31.08.2008, 23:52
İlkini izlemedim..
Ama onları kaydedip aşivlemek lazım..
Bu yönde çalışması olan birilerini tanıyor musunuz?
Bu haftanın albüm ve sanatçısını merakla bekliyorum Soner Abi. ;o)
Great White
01.09.2008, 13:33
Bu haftanın albüm ve sanatçısını merakla bekliyorum Soner Abi. ;o)
Hardcore Superstar' a gösterilen yoğun ilgiden(!) sonra ayda bir mi yapsak diye düşünmüyor da değilim:p
Bu arada şu sıralar öyle çok ceza aldık ki artık yakında Ceza dinlemeye başlayacağım:D:p
"Plaka yerli bak sırtı terli çok ve başı dertli"
diye takılırız artık ortalıkta:D
Hardcore Superstar' a gösterilen yoğun ilgiden(!) sonra ayda bir mi yapsak diye düşünmüyor da değilim:p
İlgisizlik kimin umurunda? :rolleyes: Açıkcası benim değil çünkü ben ilgi gösteriyorum. :) Seninde pek umursayacağını varsaymıyorum baba :p
Yoksa gönderdiğin arşivden ben mi tanıtım yapayım. ;o) Azıcık çiziktirmekten öte kritik yapmış oluruz hesabı. :)
Great White
01.09.2008, 14:45
İlgisizlik kimin umurunda? :rolleyes: Açıkcası benim değil çünkü ben ilgi gösteriyorum. :) Seninde pek umursayacağını varsaymıyorum baba :p
Yoksa gönderdiğin arşivden ben mi tanıtım yapayım. ;o) Azıcık çiziktirmekten öte kritik yapmış oluruz hesabı. :)
Vallahi de iyi fikir:)
Yolladıklarımdan beğendiğin grup ve albümler ile sana göre favori parçalarını da sırayla koy işte şuraya..
Ham başlık da hareketlenmiş olur hesaabı:p
Önce iftardan sonra bir güzel doyurayım karnımı gece sıralarım albümleri baba ;o)
Başlığı Rock'n Roll Bilgi Kütüphanesi olarak değiştirdim arkadaşlar. Daha iyi bir isim bulana kadar böyle kalacaktır. Hasan'ın bilgisi vardır başlık değiştirmede:)
Bu arada şu sıralar öyle çok ceza aldık ki artık yakında Ceza dinlemeye başlayacağım:D:p
"Plaka yerli bak sırtı terli çok ve başı dertli"
diye takılırız artık ortalıkta:D
hahahaah :D
Yada Aratekrar dinlersin abi ;)
Arada bir oluyor hesabı :D
Great White
03.09.2008, 01:16
Başlık kıyak olmuş.. Bence böyle de kalabilir yani:)
Serdar şu ara tekrar da neyin nesiymiş yahu:confused::)
Başlık kıyak olmuş.. Bence böyle de kalabilir yani:)
Serdar şu ara tekrar da neyin nesiymiş yahu:confused::)
Ceza - AraTekrar.
Tavsiye ederim, tam senlik :)
Ömer SEVİNÇ
03.09.2008, 11:43
Başlık hakkaten güzel olmuş. Ama BMN için fazla afili mi desem ne:D (Eleştirmeden duramam:D)
Ee, sıkı bir metalci adamın atacağı başlık anca bu boyutta olabilirdi. Artık paylaşımların sağdan soldan kopyalanması yerine bizzat dinleyici ve takip eden insanların karalamaları, kritikleri ile olacaktır.
Ömer SEVİNÇ
03.09.2008, 12:04
Paylaşımların kopyalanması da o kadar kötü değil be kanka. Sonuçta bilgi bilgidir. Buraya ulaşmak çoğu insan için google'dan aratmaktan daha yakın. Kendi aramızda muhabbet ederken neyse de bilgi kütüphanesi kuracaksak copy paste'ye o kadar da kızmamak lazım;)
Murat Yılmazyıldırım'ın yeni albümünü hiç beğenmedim. Adsız Özlem'den başka işe yarar tek bir parça bile yok.
Şarkıdaki kadın da Y.Yıldırım'ın direk dişi versiyonu yahu:D
Kasım Hilal
03.09.2008, 12:46
Konunun yeni ismini beğenmedim ama alternatif olarak sunacak başka bir isim de aklıma gelmedi..
Neyse efendim...
En azından metal kısmından kurtulduk Rock'n Roll olduk.. Bu açıdan benim ruhumu daha çok yansıtıyor...
Başlık hakkaten güzel olmuş. Ama BMN için fazla afili mi desem ne:D (Eleştirmeden duramam:D)
Gerek bu neden olsun gerekse henüz hiçbir rock, metal underground sitelerinde böyle iddialı bir mecmua olmamasından dolayı başlığı 3R ( Rock'n Roll Ruhu ) haline getirdim arkadaşlar. Bir daha güncellemeyiz artık.
Kasım Hilal
04.09.2008, 10:38
Bak şimdi benim de hoşuma gitti..
Great White
04.09.2008, 14:41
Başlık süper olmuş.. Tam istediğim gibi;)
Bir müzikte "ruh" olmazsa hiçbir anlamı yok..
O ruhun Rock Roll' da fazlasıyla var olduğunu ülkemize de gelen 60 yaş grubuna dahil dev grupların hala aynı asi ruh ile konser verebiliklerinden de rahatlıkla anlayabiliyoruz zaten..
Yahu başka hangi tür müzikte 1970 albümü ile dünyayı sarsıp aradan 40 yıl geçtikten sonra bile Dünya Turu düzenleyebilen gruplar mevcut ki:cool:
Başka hangi müzik tarzında 60 yaşındaki bir vokalisti dinlemeye 18 lik gençler gider sanki..
İşte Rock n Roll ruhunun ayrıcalığı burada..
Tıpkı Trabzonspor gibi Rock n Roll da mevcut olan katı ve güçlü düzene bir başkaldırı simgesidir..
Haksızlığa, gücer tapana, sınırlanmaya, yasaklanmaya bir isyandır..Eh artık; gelsin keyifli paylaşımlar:)
Soru cevap serbestmi? Ben yabancı müzik bilmem ama mesele "ruh" oldumu varım öğrenmeye. Helede mesajı olduğu düşünülen müzikse .Yani sosyoloji ise :)
Mesela metal- ile rock arasında enstrümaan olarak demiyorum. "ruh" olarak ne gibi fark var.
Kasım Hilal
04.09.2008, 14:53
Ruh olarak çok büyük bir farklılık yok..
İşleyişleri farklı..
Ruh olarak çok büyük bir farklılık yok..
İşleyişleri farklı..
İşleyiş derken?
Başka bir şey daha sorayım. Mesela bu rock tamamen nevzuhurmudur? Yoksa hani bizim Cem Baba gibi bir kadim geleneğe dayandırırmı bir yanını ?
Ruhun Rock'n Roll!
Blues ile dünyaya hakim bir müzik anlayışına sahip düzene elektro gitarla giren bu olgu günümüze kadar en çok sevilen, en çok dinlenen müzik türü olmayı ve ayakta kalmayı başarmıştır. Müziğin belkide siyahlar ve beyazlar olarak ilk ayrımı olmuştur. R&B tarzında müzik yapan siyahlardan sonra bir devrimdir beyazların bu başkaldırısı.. Amerika'da doğan bu akım kısa bir sürede Avrupa'ya taşındı. O zamanların en fazla dinlenilen İngiliz gruplarınında yardımıyla tüm dünyayı daha ciddi bir şekilde etkisi almıştır.
Peki neydi Rock'n roll'u bu kadar çekici kılan ve insanı bağlayan. Elektro gitarların hızlı ritmlerimi yoksa alışıla gelmiş kalıpların yıkılmasımıydı. Rock'n roll içerisinde bir çok müzik türünü bulunduran, barındıran büyük bir müzik akımıdır. Blues geçmişte herşeydi. Ama sadece bluestı. Rock'n Roll'un 50li yıllarda dünya müzik piyasasına ağırlığını koyması bir çok grubun müziğinde belli bir yükseliş göstermişti belkide.. Deep Purple, Led Zeppelin ( aklıma ilk seferde gelenler ) olmak üzere Hard rock'ın bu müzik kültüründe de yer sahibi olacağının göstergesiydi.
Günümüzde hızlı yaşa genç öle teoremi yeni yeni oluşurken insanlar bunu rock'n roll ile yapacağını düşünüyor. Herşey yüksek sesle müzik dinlemek ve dinlenilen şarkıya göre agresiflik belirlemekse müzik olgusu neden var? Bunu diğerlerinden ayıran ne?
Alışıla gelmemiş bir isyandır Rock'n roll. Sisteme, insana, düzene hemen hemen herşeye başkaldırıştır. İçinde bu kadar değişim bulunduran olgu elbette yaşanmalıdır. Hiç olmazsa insanların bir defa kendine karşı geldiği durumlar bile olmuştur. Bazen hayata karşı gelmenin bazen hayatı arkaya almanın en önemli eseridir Rock'n roll. Ya da dünyaya yeni yeni yayıldığında Amerikan manşetlerinde yazdığı gibi : " Rock'n roll salgın bir hastalıktır. "
Ne dersiniz? Bu salgın sizi hiç rahatsız ettimi " My life's Rock'n roll " cular.
Kulağınızdan gitar ritmleri, drums soloları, vokallerin o doyumsuz sesleri, ruhunuzdan rock'n roll eksik olmasın dostlarım.
İlhan Özmen
www.Rockmezari.com (http://www.Rockmezari.com) için yazılmıştır. Tüm hakları saklıdır.
Geçmişte yazdığım yazıyı da ayyuka çıkaralım.
Kasım Hilal
04.09.2008, 15:03
İşleyiş derken?
Başka bir şey daha sorayım. Mesela bu rock tamamen nevzuhurmudur? Yoksa hani bizim Cem Baba gibi bir kadim geleneğe dayandırırmı bir yanını ?
Şöyle bir alıntı haber ile sanırım sorularınızın önemli bir bölümünü uzunca cevaplamış olacağım!
Bu söyleşi 15 nisan Sali gunu itü rock kulübünün duzenlemiş oldugu istanbul rock festivalinde yapilmistir.
Simdi sanayi devriminden basliim arkadaslar.oncelikle sanayi devriminden once kesinlikle insanlar daha dogal yasiyolardi.yani modernizmi baz alirsak o donemlerde insanlar daha sosyaldi ve daha dirimseldiler.yani dirimsel derken daha canli ve daha ruhlu ve daha insani bir yasam vardi.bunun yanisira feodal sistemlerde vardi tabi.ama ayni sistemler gunumuzde makro boyutlarda mevcut.tabii ki sanayi devrimi oncesi toplumlarinda kendine has zorluklari vardi bunda suphe yok.ornegin bir suru olumcul hastaliklar vardi veba gibi hastaliklar ve insanlar yaralandigi zaman eger yara iltihap kaparsa penisilin olmadigi icin oluyolardi...ama su an da teknolojiye ve modernizme paralel olarak gelisen caresiz hastaliklar da var kanser aids gibi hastaliklar. yani sadece hastaliklar ve feodal sistem evrim gecirdi ve sanayi devrimi oncesinde oldugu gibi su an da caresiz hastaliklar var ve tüm dünyaya hükmeden feodal ağalar ve sistemleri var maalesef.yani aslinda zihniyette hic bisey degismedi hersey ayni sadece sanayi devrimi oncesi sistemler gunumuzde daha da buyudu yani sorunlar hastaliklar ruhsuzluk,hayvanilik,cikarcilik,hirs,insan kullanma,iktidar hirsi,prestij arzusu bunlar felaket derecede artti.artik herkes kendi yasama icgudusune odaklandi ve batinin bireysel ozgurluk olayina gecis yapti yani birlik ve beraberlik duygusu yok oldu.iste kapitalizmin bir pisligidir bu.butun bunlarin sonucunda insan insan olmaktan cikti ve insan ruhsuz,inanilmaz derecede bencil,cikari icin kimseyi umursamayan acimasiz, insafsiz, mekanik bir makine parcasi haline geldi.bunu olusturan ise o an ki en guclu ulke para politikasini ve gelecek kaygilarini yok etmek icin yani korkularini yok etmek icin bazi politikalar duzenliyor ve butun dunya bu politikalardan zincirleme olarak etkileniyor ve boylece ruhu olan canliligi olan mekanik bir parcaya donusuyoruz.
Heytt ulan!! insanlarin geldigi duruma bak noluyo ulan! Diyen bi kac asi insan simdi ROCK’n ROLL zamani diyerek ortaya cikti.
Ve bu insanlar insani uyaran insanin kaliplasmis korkak zihnini uyaran muzik aletlerini birlestirdi ve gurultulu coskulu ve desarj edici insanin sinirlerini tam anlamiyla bosaltan,sosyallesmeyi ilke edinen,mekanik yasamin yerine dogal yasami savunan,insanlarin bilinclenmesi gerektigini savunan,kitap okumayi ve herseyi sorgulamayi savunan,dans edip kardesce eglenen insanlarin olmasi gerektigini savunan,geri kafaliliga,tutuculuga ve muhafazakarliga,bagnazliga,klişelesmis ve agalarin, beylerin duzenledigi, cikar iliksisinden baksa bisey olmayan ve insani igrenc bi sekilde robotlastiran camur ve duzenbaz sistemlere olumune karsi cikan ve efsanevi bir muzik tarzi olan ROCK’n ROLL u yarattilar.
Buradan selamlarimi ve saygilarimi yolluyorum babalara
Sonra tabi robotluktan sıkılan ve hayvanilikten ve cakal olan yoneticilerden ve onlarin kurup sekillendirdigi ekonomik sistemlerden sıkılan insanlar bu muzik tarzini hemen benimsedi ve cok kısa bir sure icinde cıg gibi buyudu.bu cok normal cunku insanlar bıkmıs usanmıs bir duruma gelmisler.
Sonra tabi sistemleri ve duzenleri bozulan agalar bos durmuyolar . Onlar cok zeki itlerdir.
Buna ornek olarak ise bir cok konserde woodstock festivalinde,jethro tull konserlerinde hukumet ve devlet helikopterle genclere bedava ot felan atiyolardi.yani onlari bagimli yapmak ya da onlari uyusturmak istiyorlardi.boylece ne amacliyolar?sunu amacliyolar bu tip gencler topluma zararli genclerdir uyusturucu kullaniyolar sex yapip icki iciyolar sewisiyolar bunlar seytan
Ote yandan ise bu yukselisten korkan devletler ,ulkeler vs. hey asi gencler alin size ot icki sex alin bunlarla oyalanin ve fazla sesinizi cikarmayin.alin size konser ve uyusturucu siz burada takilin fazla sesinizi cikarmayin.sundan eminim ki o zamandaki hippie lerde ve rock’n roll seven genclerin arasinda birsuru devlet gorevlisi vardi ve o devlet gorevlileri sunu yapiyordu,yani gorevi suydu ; hey asi gencler ne kadar guzel yasam tarziniz var sozleriniz ne kadar anlamli ve ne kadar da haklisiniz.yaw Jimi Hendrix in foxy lady parcasi ne kadar guzel dii mi yaa? Bakin ben de boyle guzel kafa yapan bi sey var adina maruana diyolar cok dogal ve guzel bişşii hadi gelin takilalim surda. Cok eminim ki boyle insanlar vardi ve samimi insanlarin arasina girip onlari kendi aralarinda kendilerine karsi guvensiz hale getirmeye calisiyorlardi.yani icten ve distan cok saldiri oldugundan cok eminim.Jimi Hendrix i eroinman yapan tam hatirlamiyorum ama ya İngiliz ya da Amerikali bir gazeteciydi.Yani dunyada samimiyet istemiyolar.cunku insanlar samimi olurlarsa agalarin sistemleri islemez.Onlara lanet olsun.yani bu sex drugs rock’n roll bence aslinda Rock’n Roll’u kotu etkileyen biseydir.Rock’n Roll un bununla ne alakasi var.belki bu laf donemin geri kafaliligina tepki olsun diye soylenmis olabilir ama bence bu hukumetlerin bir sozu.Bu kotu bisey.Bu seferde sex drugs rock’n roll bagimlisi olursun ve munasebetsiz bir organizma olup cikariz.Belki aralarda sex drugs Rock’n Roll u benimseyen ve yaymaya calisan sahtekar gruplarda vardir hukumetlerce gorevlendirilmis.Belkide bagnaz ve aptalca bir yasam tarzina kiyasla bu slogan cok populer olmus olabilir.Herkes sex drugs Rock’n Roll ile sosyallessin diye de populer hale gelmis olabilir.Ama bu slogani dusunmeyip de sadece su aralar bu slogan moda ve ben de buna uyayim diyen insanlar olunca bu slogan sayesinde Rock’n Roll kurumsallasmis olur ve bu sayede de gunden gune yozlasir.Toparliyorum.Yani Rock’n Roll ozgurluk demektir.Bu ozgurluk maddi veya ekonomik veya her istedigimi umarsizca yaparim gibi bir ozgurluk degildir.Bu ozgurluk tam anlamiyla insani bir ozgurluktur.Yani insani derken,akli, manevi,akilciliga onem veren,bagnaz dusuncelere karsi dusunme ozgurlugune onem veren,otoriter olmayan ve Humaniter olan, insana ozgu ruhsal ozgurluktur.yani BEATLES in sozlerine bir bakin.ROCK’N ROLL ilahi olan Beatles in sozleri bunlar.Bence bu yasam bicimini secen insanlarin bunlara dikkat etmesi gerekir diye dusunuyorum.Aksi takdirde sarlatanlik olur.Jimi Hendrix e eroin veren gazeteciden bir farkimiz kalmaz.
Pink Floyd 2 milyon satarken Jethro Tull 5 milyon album satiyordu.cunku parcalari cok samimiydi bilincten ve insanin potansiyelinden bahsediyordu.kitap okumayi ve bilinclenmeyi savunuyordu.Olaylari akilci yoldan elestiriyorlardi ama sistem o nu da devirdi.bir zaman sonra jethro tull yawas yawas sonmeye basladi.O nu sondurduler.cunku insanlari bilinclendiriyordu ve bu da sistem icin zararli bir virus anlamina geliyordu.yani dunyanin her doneminde goruyorum ki samimiyete yer yok maalesef.ama insanlar kitap okuyup sorgularlarsa kendilerini ve dogayi tanimaya calisirlarsa sistem onlar icin islemez.tabii ki bu aci verici birseydir sonucta dogdugundan itibaren sisteme hizmet etmek icin sartlaniyoruz.bunu irdelemek ve otesine gecmek rahatsiz edici birsey ama ne kadar kurulu duzen de olsa ve ne kadar rahat da olsak o sahtedir.ve kotu birseydir.birilerinin prestiji ve cikarlari ve guc kompleksine alet olmaktir.bence kendini gelistirmeyen kitap okumayan sorgulamayan insanlarin bu guc kompleksine yakalanmis cikarci agalardan hic farki yoktur.sonucta onlarda onlarin yolunu izliyolar ve destekliyolar.zihniyet olarak tabii ki.yani bence kitap okuyup kendini gelistirmeyen ve kendini ve dogayi tanimak icin dusunmeyen insan hic bir sey yapamaz.ve hic birsey de samimi bir sekilde hic bir sey yaratamaz.sadece sisteme uygun isler yapar iki zevk alir sex yapar icki icer sex drugs rock’n roll der ve mal gibi dogar mal gibi yetisir ve mal gibi ölür.yani sistem o nu mal haline sokar ve o na mal bir kişilik yerlestirir ve o kisilik ne gerektirirse o nu yapar ve ölür gider.yani bir cip o nun yasamini sekilendirir ve yonetir ortalikta kendisi yoktur bile.Kendisi kendi istedigi icin hic birsey yapamamistir bile.sadece sistemin yerlestirdigi cipe uygun yasar ve ölür.Bence boyle bir yasam bosa harcanmis bir yasamdir.ROCK’n ROLL bu kisilige karsidir.Rock’n Roll ozgurluk demektir.O kisilikten siyrilir ve ozgur iradesiyle yasar.Bu kisilikten siyrilmak icin ise kitap okur ve dusunur,kendini ve dogayi tanimaya calisir.bunun icin ne gerekiyosa o nu yapar.
Sonra metal var.muzikal olarak kesinlikle cok ustun ve cok iyi bir muzik tarzidir bence.
Sozleri ve tavrida rock’n roll un bir yansimasidir.O da olabildigince asi ve geri kafaliliga ve yozlasmis sisteme karsidir.O da Rock’n Roll gibi ayni saldirilara maruz kaldi ve butun metalcileri rock ve metal barlara tiktilar.siz burada icin,bagirin,sevisin,sex yapin dediler ve fazla sesinizi cikarmayin dediler.yani Rock’n Roll la ayni kaderi paylasti.Cogu baba metal grubuna bakiyorum ilk zamanlarinda harika muzikler yapiyolar ve sozleri mukemmel.sosyalligi savunan,geri kafaliliga karsi, fasizme karsi ve hepsi okuyan,dusunen, bilincli insanlar ve bunlardan etkilenen kitlelerin vebalini cekecek turden agirbasli ve bilgili insanlar.
yani zirtapos metal gruplarina hic benzemiyor.atiyorum x bir metal grubu kill,destroy,sex,fasizm,mizantropik sozler,satanizm,seytan bizim efendimiz,serdar ortac bosvermişligi,yol muzigi,ask muzigi,benim ölü gelinim,kafa tascilar,suicidal black metal,atmosferik zittiri buttun metal,ben cok aci cekiyorum ama beni kimse anlamiyor metal,ben sevdim eller aldi metal vs… bunlar nedir abi? ve bunlarin yani sira muzikleride damar ve insani cezbediyor.yani millet muzigi dinliyor ve halbuki sozlerde nelerden bahsediyorlar. Yani guzelim muzikle insanlari ozelliklede gencleri 16 yasindan itibaren tavliyolar.Bir bu ivir zivir metalcilerin tavirlarina bak bide Accept,Dio,kreator vb. gibi baba gruplarin tavirlarina bak.yani metal muzikte maalesef endustri kurbani olmustur.Gencler belli yaslarda sosyallesme amaci ile metal ortamlarina giriyolar ve sadece oyle kaliyorlar.Gelisim,protesto,bilinclenmek,elestiri umurlarinda bile olmuyor ve o ivir zivir metal gruplarini destekliyolar.
Peki ya sizi dinleyen gencler sizi ciddiye aliyor ve sizin kurmus oldugunuz duzmece yolu savunuyolar sizi ornek aliyolar.bu insanlarin sorumlulugunu nasil ustleniyorsunuz? Yani bu sorumlulugu nasil alabiliyorsunuz.? Tabii ki de almiyolar.Umurlarinda bile diil.O sadece bi kac cd satmak ister.amaclari; sen cd al yeter gerisi beni ilgilendirmez dinlemeseydin ve ciddiye almasaydin der ve işin icinden siyrilir. Ne kadar tuhaf,sen reklam stratejileriyle insanlara sunuyorsun onlara cakma bir asilik sunuyorsun,kandiriyorsun,ergenlik donemlerini kullaniyorsun ve sonrada bana ne deyip sorumlulugu atiyorsun.Bu olaylar cok asil ve idealist muzik tarzlari olan rock ve metal in icinde son donemlerde gordugumuz olaylardir maalesef.
Eger bu kadar abartmana gerek yok Fatih biz sadece dinliyoruz egleniyoruz,takiliyoruz,bosver yorma kendini diyen varsa onlar icin soyleyecek bir soz bulamiyorum.Aslinda ne diyecegimi biliyorum ama bunu alenen soyleyemiyorum
Turkiyede de ayni sekildedir.elemanlar iki gitar ogrenir hotel California calar sonra biraz daha kendini gelistirir ve hemen grup kurar ve muzik yapar.Bilinci ise sifirin altindadir.bence Turkiye deki cogu metal grubu aynen boyledir.kitap okumaz dogadan ve kendinden haberi yoktur.neyi protesto ettigini bilmez bile.ama cikar muzik yapar ve soz yazar.sadece statu kazanmak ister,fark edilmek ister ve cinsellik yasamak ister,egosunu tatmin etmek ister.bide sen ne yaratabilirsin ki?once bir gitar calis davul calis birsure eve kapan hele bir onu calmayi hak et sonra soz yazmayi hak et insanlari ve kitleleri arkana takmayi ve onlarin sorumlulugunu almayi hak et ondan sonra cik biseyler yap.Bu acele nedir?Bu acele asya toplumu oldugumuz icindir.Maalesef igrenc bir sekilde geri kafalilara maruz kaliyoruz ve kimse insanligini yasayamiyor o cocukta ne yapsin oyle cikiyor iste meydana bende varim diye.yani bu tip insanlar o kadar fazlaki o yuzden Turkiyede maalesef en ufak bir gelisim bile olmuyor.olamaz cunku.muzisyenlerine bir bak.cogu kompleks muzisyenleri cogu da Tunel muzisyenleri.kimse okumaz dusunmez enstrumanina calismaz.zaten bunlari yapmasa da ilgi goruyor o zaman neden bu tip seylerle ugrasip kendini sıksın ki? Diye bir zihniyet var.Oyle olsun bakalim.cık bakim o zaman avrupali bir grupla ayni sahneyi paylas.adamlar seni hem enstruman konusunda hemde bilinc ve oz guven konusunda nasil ezer.Onlarin farki nedir ki onlarda insan ama senden daha iyi caliyor ve daha iyi bir temasi var.daha orijinal ve kendine has bir tarzi var.Cunku daha cok calisiyor uretmek icin ugrasiyor ve kendini geliştiriyor.Ya senin ki nedir? Dinledigin bir kac grubun sentezi.yani dıdıgının dıdıgı.seni kim dinler?sana destek vermek isteyen bir suru Turk metal dinleyicisi var ama bi kac kere dinliyor sonra birakiyor cunku bossun.sen hic bir sey yapamazsin.cunku zihniyetin saklaban ve komisyoncu zihniyetidir.Birsey uretemezsin cunku uretmeyi hak edecek bir caba sarfetmedin.
Benim yer aldigim gruplar bunlarin disinda midir?Tabi ki de hayir.Benim yer aldigim cogu grupta ayni zihniyetteydi.dıdıgının dıdıgı muzik yapar,enstrumanina calismaz,o nu gerektigi gibi calamaz cunku az once de bahsettigim gibi haddinden fazla ilgi gormustur calismak icin bir gereksinim hissetmez ve ne yaparsa egosuna gore yapar,sinsi olmustur ve kompleksinin yansimasi olan isler cikarir. Yani bu genel bir sorundur tum dunyada olan bir sorun.ve o sorun Turkiye’ye de dıdıgının dıdıgı olarak yansir.Yani sorun dunyadan Turkiye’ye gelene kadar on kat daha artar.yani biseyler yapmak icin bilinclenmek gerekir cunku bu asil ve idealist muziktir.Amaclari vardir.Bu asil muzik haksizligi ve insanlarin kurban olusunu protesto eder.Bu ozgur bir muziktir ve gercekten cogu muzik tarzina kiyasla cok kaliteli ve cok insani ve cok samimi bir muziktir.Son olarak ise sunu soylemek istiyorum yani bu muzigi hak ettigi gibi dinleyelim ve bu muzik sayesinde olusan yasam tarzlarimizi geregince yasayalim daha bilincli ve daha samimi olalim.Cunku rock ve metal muzik bir yasam bicimidir ayni zamanda.yani bos bir muzik degildir.Sorumluluk sahibi bir muziktir.
Bu guzel Soylesi icin ve bu guzel ortami sagladigi icin İTU Rock klubune ve katilan herkese cok tesekkur ederim…
Yazı bana ait olmadığı ve düzenlemediğim için yazım ve anlam hatalarını görmemezlikten geleelim lütfen!
Eyvallah...Varsa benzer yazılar okumak isterim. sağolun...
Great White
04.09.2008, 15:08
Mesela bu rock tamamen nevzuhurmudur? Yoksa hani bizim Cem Baba gibi bir kadim geleneğe dayandırırmı bir yanını ?
Şimdi hocam, uzun uzadıya yazarak hem okunabilitesi düşük yazılardan kaçmak hem de daha kolay muhabbet edilir bir hava yakalamak adına kısaca belirtmek gerekirse Rockn Roll' un geçmişi Amerika' daki ezilen halkın bir nevi isyanına dayanan Blues kültürüne dayanır..
Daha detaylı bilgiler zaten internet sayfalarında fazlasıyla mevcut;)
Ama bir müzik türü düşünün ki içerisinde şöylesi anlamlı duygular ve mesjlar da içerebilsin;)
Nerede o "Gelsin paralar tralay laayy" kıvamındaki pop zırvaları, nerede aşağıda söylenenler:cool:
Cennetin olmadığını hayal et
Eğer denersen bu kolay
Altımızda cehennem yok
Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var
Hayal et bütün insanların
Bu gün için yaşadığını
Hiç ülke olmadığını hayal et
Bunu yapmak zor değil
Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok
Hayatı barış içinde yaşadığını
Mülkiyetin olmadığını hayal et
Yapabilir misin merak ediyorum
Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok
İnsanların kardeşliği
Tüm dünyayı paylaştığını
Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin
Ama tek ben değilim
Umarım bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya yekvücut olarak yaşar
IMAGINE - JOHN LENNON
Kasım bazı bölümleri anlamakta zorlandım ama sağol.
Soner sözler çok güçlü ve samimi eyvallah. Şuna ne diyorsun peki: Böylesine bir müzik türünün doğup yeşerdiği bir coğrafyadan müzk dışında nasıl olurda geniş toplumsal destekli bir düzen eleştirisi yükselmez. Acaba bu müzlk potansiyel muhalefeti dizginlemiş olabilirmi? Tamamen şimdi aklıma geldi?
Erdal Abi,
Sözleri eklenen parçayı Radyo BMN'de bir çok kez çalmıştım. Ben sana radyoda bu müziği sevdireceğimi temin ediyorum. :)
Great White
04.09.2008, 15:28
Soner sözler çok güçlü ve samimi eyvallah. Şuna ne diyorsun peki: Böylesine bir müzik türünün doğup yeşerdiği bir coğrafyadan müzk dışında nasıl olurda geniş toplumsal destekli bir düzen eleştirisi yükselmez. Acaba bu müzlk potansiyel muhalefeti dizginlemiş olabilirmi? Tamamen şimdi aklıma geldi?
Hocam çok derine girdin şimdi:)
Böylesi bir mevzuuyu ayak üstü tartışmak zor ve ne yazsam bir şeyler eksik kalacaktır..
Bu müzik Amerika' da ezilen ve dışlanan insanların bir nevi isyanı olarak ortaya çıkmış Blues kültüründen ilham almıştır..
Ama asıl temellerini ilk başlarda bir çok tepki görmüş olsa da İngiltere' de atmıştır..
Sonuçta bu kesim o ülkedeki oligarşik yapıda söz sahibi bir kitle değildi; takdir edersen:)
Ayrıca ben kendi adıma Amerikan halkının büyük çoğunluğunun ülke yönetiminin emperyal ve işgalci çizgisi ile aynı düşünceye sahip olduğu fikrine pek katılmıyorum..
Orada da savaş karşıtı ve barışçıl bir yaşam amacını güden milyonlarca insan yaşıyor..
Bu müziğin oradaki potansiyel muhalefeti dizginlediğinin aksine daha da hararetlendirdiğini düşünüyorum ve hatta eminim..
Bir ara fırsat bulursam üstelik Amerikalı olmalarına rağmen bir çok dev Hardn Heavy gruplarının Amerikan yayılmacılığına ve hatta Amerikan bayrağına duydukları öfkeyi apaçık dille şarkılarına yansıttıklarını buraya taşıyabilirim..
Tabii ki her tür müzikte olduğu gibi bu tür müzikte de şoven duygular ile müzik yapan gruplar var..
Onlara da müzikalitesi iyiyse katlananlar oluyordur artık;)
Soner tşk. İlhan deneyelim.
Bu arada Soner artık yeni bir imza bul yahu...Bak benimki fena değil:)
Ben de bir kaç metal eleştirisi okumuştum. Bulabilirsem paylaşır ve konuşuruz. Nerde okuduğumu hatırlarsam tabi...iftardan sonra belki :)
Great White
04.09.2008, 15:45
Bu arada Soner artık yeni bir imza bul yahu...Bak benimki fena değil:)
Sen yeni bir önlibero bul, ben de imzamı yenileyeceğim:p
Gökhan ÖZDEMİR
04.09.2008, 15:45
Ohooo kaç aydır bu başlığa girmemiştim.Şimdi kimbilir kaç safya okuyacam.Neyse iftara kadar okurum artık :)
Eleştiriye çok açık bir müzik türü olduğu aşikardır Erdal abi. Direk din mevzusundan girilir sonra inançlar irdelenir vs. uzar gider. Ama Rock'n roll eleştirilmez. Eleştirilen zamanla çeşitli akımlara bürünen metal türleridir. Rock'n roll gerçeği her ne kadar yadsınamaz bir gerçek olsada günden güne kan kaybeden bir akım gibidir. Örneğin blues gibi.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.