Orijinalini görmek için tıklayınız : Rock'n Roll Ruhu
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Ömer SEVİNÇ
24.04.2008, 10:59
Nefret sonucu dinlenen demedim ilhan. Nefretle doğar dedim. Şarkılar nefret sonucu, isyan sonucu yazılır..
Tamam kusura bakma ben yanlış okumuşum.
Rock müziğinin tanımındadır zaten nefret. Ama Rock'n roll içerisinde öyle tür ve çeşitler barındırıyorki nefretin ve isyanın olmadığı müzikleride bulabilirsin. Çok geniş bir kavram.
Bir iki haber vereyim.
Malmsteen, Kıraç'la beraber Anadolu ezgilerini taşıyan rock şarkılarına eşlik edecek.
Malmsteen , dünyanın en iyi virtüözlerinden biridir. Cem Köksal'ı veliahtı ilan etmiştir. Acayip Türk düşkünü birisidir. Bir Türkle evlidir.
Sonracığıma herkesin bildiği Joe Satriani " Aşık Veysel " adını verdiği bir albüm çıkarıyor. Aşık Veysel'in eserlerini yorumlamış.
Gördüğünüz üzere Batı'daki sanatçılar Anadolu ezgilerimizi ve zenginliğimizi biliyor ve değerlendiriyor. Biz ne yapıyoruz? Yozlaştırmaya devam anasını satayım.
Çağatay_
27.04.2008, 15:58
Çok sevindirici.Yani sevindirici olan eserlerimizin tanıtılması ve yeniden yorumlanması :)
Zannedersem Madımak'da yakılan sanatçılarımızdan birisinin bir eserinin girişi, yabancı bir şarkı girişinde aynen kullanılmıştı üzerinde hiç oynanmadan.Bunu kim yapmıştı unuttum ama çok çok ünlü birisiydi Nelly Furtado olabilir.
Çok sevindirici.Yani sevindirici olan eserlerimizin tanıtılması ve yeniden yorumlanması :)
Zannedersem Madımak'da yakılan sanatçılarımızdan birisinin bir eserinin girişi, yabancı bir şarkı girişinde aynen kullanılmıştı üzerinde hiç oynanmadan.Bunu kim yapmıştı unuttum ama çok çok ünlü birisiydi Nelly Furtado olabilir.Doğru hatırlıyorsunuz. Madımak'ta hunhârca katl edilen sanatçımızın adı Muhlis Akarsu idi. "Bugün dost yaralanmış, yine gönlüm hoş değil." şeklindeki türkümüzün söz ve bestecisi de kendisidir.
Nelly Furtado'nun (!) eseri ile Muhlis Akarsu'nun eserinin karşılaştırılması:
cB0GLZV0EFQ
Zannedersem Madımak'da yakılan sanatçılarımızdan birisinin bir eserinin girişi, yabancı bir şarkı girişinde aynen kullanılmıştı üzerinde hiç oynanmadan.Bunu kim yapmıştı unuttum ama çok çok ünlü birisiydi Nelly Furtado olabilir.
Evet Nelly Furtado,Muhlis Akarsu'nun Allah Allah desem gelsem'ini kopyaladı.Telif konusunda Kalan Müzik'le anlaşmazlığa düştüler sonradan.
Düzeltme yapayım.
Joe Satriani'nin albüm adı değil şarkısının adı " Aşık Veysel ". Albüm nereden çıktıysa artık :)
Çağatay_
27.04.2008, 23:15
Bizim 15 yıl önce yakılarak katledildiğinde sahip çıkmadığımız insanların eserleri, şimdilerde dünyanın en tanınan R&B şarkıcılarının ezgileri içinde yer alıyor.
Yazık, çok yazık..
eys_61 ve Özkan abi hatırlatmalarınız için teşekkürler.
Düzeltme yapayım.
Joe Satriani'nin albüm adı değil şarkısının adı " Aşık Veysel ". Albüm nereden çıktıysa artık :)
Bir şey de ben ekleyeyim o zaman :)
Aynı albümde (Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock (http://www.ktusozluk.com/sozluk.php?q=professor satchafunkilus and the musterion of rock)) 10 numaralı şarkı olan Andalusia (Endülüs) da Aşık Veysel'in Endülüs'te yaşadığı düşünülerek ortaya çıkmış bir şarkı.Tracklistteki yeri gibi şarkı da 10 numara :)
Hasan Ayvenli
28.04.2008, 14:49
cumartesi günü hürock fest'deydim. ilk çıkan grup düşük voltaj son anda ayarlanmıştı sanırım gereksiz olmuş bence. ruj çok iyiydi. nbk beklediğim gibi olmadı. tuşe harikaydı. tnk de gayet güzeldi. anathema da bi festival konseri olduğunu düşünürsek az kaldı denemez. 15 şarkı çaldılar yaklaşık olarak. "one last goodbye" gibisi yokmuş onu anladım. diğer tüm şarkılardan farklı bambaşka bişey
beklediğim 3-4 şarkı vardı çalınmayan. onlar da çalınsaydı çok güzel olcaktı. misal "a dying wish, angelica, emotional winter, are you there"
Are you there , A dying wish , Angelica bu şarkılar Anathema'yı Anathema yapan şarkıların en başında gelir benim için :) En sevdiğim Anathema şarkıları zaten :p One Last Goodbye yeter hacı bunları söylemediyse :)
cumartesi günü hürock fest'deydim. ilk çıkan grup düşük voltaj son anda ayarlanmıştı sanırım gereksiz olmuş bence. ruj çok iyiydi. nbk beklediğim gibi olmadı. tuşe harikaydı. tnk de gayet güzeldi. anathema da bi festival konseri olduğunu düşünürsek az kaldı denemez. 15 şarkı çaldılar yaklaşık olarak. "one last goodbye" gibisi yokmuş onu anladım. diğer tüm şarkılardan farklı bambaşka bişey
beklediğim 3-4 şarkı vardı çalınmayan. onlar da çalınsaydı çok güzel olcaktı. misal "a dying wish, angelica, emotional winter, are you there"Dün giden oldu mu bu festivale?
Hasan Ayvenli
28.04.2008, 22:14
yav hacı one last goodbye'ı canlı dinlemek eşlik etmek bambaşkaydı. hepsinden farklı
yeni albümden de "angel walk among us" isimli parçayı çaldılar çok güzel bi parça o da yeni albüm için heyecanlandırıyor insanı.
dün gitmedim ben zaten ilk günün yorgunluğunun üstüne çekilmezdi bi gün daha
Ama ayıp etmişler :) Angelica, A dying wish , Are you there çalmayarak :)
Hasan Ayvenli
28.04.2008, 23:35
a dying wish çalsalar yeterdi bana o şarkılar arasından ama neyse artık bi dahaki sefere :D
bu arada konserden gülünç bi an anlatayım
vincent'ın gitarının jakı çıktı bi ara orda fuck diye bağırdı bi. sonra what fuck means turkish? diye sordu
tabi türkçesini de hemen söyledi önlerden biri, kendisinin ağzından da türkçe olarak duyduk si..ir kelimesini :D
Great White
28.04.2008, 23:46
Başlık güzel gidiyor maşaallah:)
Devamlı takipteyim..
Ama bir şey dikkatimi çekti..
Eomer ve Egemen neredeler yahu?
Buraya sorayım dedim:)
Egemen'in net kesilmiş abi. Sanırım bugün bağlatmış tekrardan. Yakında aramızda olur :)
Ömer'in de sınavları var ve işi sıkı tutuyor. Pek fazla kalmıyor.
Great White
28.04.2008, 23:52
Egemen'in net kesilmiş abi. Sanırım bugün bağlatmış tekrardan. Yakında aramızda olur :)
Ömer'in de sınavları var ve işi sıkı tutuyor. Pek fazla kalmıyor.
Aman iyi..
Terso bir durum olmasın da..
Görürsen selam söyle elemanlara:)
Bu akşam Radyo BMN'de Çilekeş'in geçtiğimiz günlerde çıkardığı " Katil Dans " albümüyle yayında olacağım :) Rockçı arkadaşlara duyurulur. Albümü beğendim şahsen.
Ömer SEVİNÇ
03.05.2008, 21:32
Bir kaç parçasını dinledim Çilekeş'in pek beğenmedim açıkçası. Adam gibi dinleyince adam gibi bir yorum yazarım:)
Ya kanka alıcı gözüyle dinleme sen de:) İlk albümü nazaran daha iyi demek istediğim. Yoksa böyle altyapısı olmayan bir gruptan mükemmel bir albüm beklemiyorum açıkcası :)
Hasan Ayvenli
03.05.2008, 22:25
ben de bikaç kez dinler gibi yaptım ama ısınamadım henüz
Bence çilekeşin ilk albümü daha güzeldi...Bilemiyorum ama belki daha ısınamamış olabilirim..Bu arada ünilerde festivaller başlıyor....Bizim üniversiteye(yani ankara) pinhani, feridun düzağaç,kargo,yeni türkü,leman sam ve volkan konak geliyor.....galiba ayın 16sındada hacettepede koçfest yapılacak üstelik ücretsiz..şebnem ferah ve hayko cepkin var....
Eyi oldu Murat başlığı hareketlendirdiğin :)
İlk albümün beğenilme nedeni çıkış albümü olmasıdır. Aman bana ne Çilekeşten :D
Ben bir kaç bilgi aktarayım size, kendi sitem kaynaktır :)
Death , Chuck Schuldiner'den sonra dağılmıştı. Ama yeni albüm hazırlığındalar.
Alman doom metal grubu Xandria vokaline yol verdi. Yeni vokal buldular sanırım.
80li yılların en iyi doom metal gruplarından Trouble vokalistini değiştirdi. Gerçi hiç eskisi gibi olamayacaklar ama neyse :)
Kimdir ula bunlar..
Tanıyamadım.. Bir şey kaybetmedim sanırım...
Kaybettim mi yoksa?
Yaaa ilhan sen bu işin içlerine kadar indin şimdi...Benim aslında türk rock ve metal dışında bu konularda pek bir bilgim yok.......Fransız kaldım senin anlayacağın..
@ Cihan Abi ,
Xandria ve Trouble neysede Death metalin kurucusu efsane Chuck Schuldiner'in grubu Death'i nasıl bilmezsin yahu :)
@ Murat ,
Hocam rock ve metal dünyasındaki son gelişmeler bunlar. Ben de herkes bilsin istedim.
Siz açın madem 1-2 konu tartışalım, bilgilenelim, fikir alış verişi yapalım. Müzik babında iyi şeyler bunlar :)
İlhan herhalde metallica konserinde hayko cepkin ve pentagram da çıkacakmış....doğru değil mi...
Death'in yola devam edecek olması bence garipsenecek bir durum.İş yaparlar mı böyle bence yaparlar ama sadece müzikleriyle degil
Floridalı death metal grubu Death yeni albümleri hakkında bitirmek üzereyiz açıklamasını yaptı. Grup albümle ilgili ‘’ Yeni albüme bütün enerjimizi, tadımızı, kanımızı ve ruhumuzu koyduk. Bitirmek üzereyiz. Umarız bizim sevdiğimiz ve hissettiğimiz kadar seveceksiniz. Canlı olarak çalmamızı beklemeniz dayanılmaz! Yakında görüşürüz ‘’ açıklamasını yaptı.
Gördüğün üzere Mustafa, çok iyi bir şekilde geliyorlar :)
@ Murat ,
Ee iyi işte :) Her ne kadar Hayko'ya karşı olsamda Pentagram doğru isimdir. Hayko kabul etmemiş felan diyorlardı. Organizatör dangalak baba. Adam parada ayyuka çıktı yaptı dalaveraları. Bükreş'te 85ytl olan bilen İstanbul'da 350 ytl. En ön kısım.
Metallica'dan ziyade çok sağlam gruplar gelecek bu yaz :) Şimdi say say bitmez aklıma gelenleri yazayım.
* Opeth
* Testament
* Manowar
* Oprhaned Land
* JUDAS PRİEST
* Dream Theater
Büyük yazdığım gruba dikkat :) " Metal Of God " dur kendileri :p
Oprhaned Land
bu adamları ankara'da hurock fest de seyretmiştim....canlı fena değiller beğenmiştim.....zaten herhalde türkiyeye sık sık geliyorlar..
Yok İlhan ben ondan bahsetedim kendileri zaten bomba gibi geliyoruz diyecek ama Chuck'tan dolayı yeni albümün satışı dahada fazla olur diye tahmin ediyorum.Demek istedigimi gene anlatamadım tam ya neyse :D
Bu arada o listede Annihilator eksik sanırım :)
Evet Murat, Orphaned Land, Türkiye'ye çok geliyor. Zaten adamlar ülkemizi çok seviyor. Erkin Koray'ın bir şarkısına cowerları var :) Hatta konserlerinde dansöz oynatıyorlar. Öyle renkli bir grup.
@ Mustafa,
Dedim zaten aklıma ilk sefer gelenler :) Chuck'ın ölümünden sonra 7 yıl gibi bir süre geçti. Şahsen çok merak ediyorum yeni albümleri nasıl olacak.
Ömer SEVİNÇ
06.05.2008, 13:07
Bizim şenliklere Feridun Düzağaç, Gripin, Duman, Aylin Aslım, Öykü-Berk geliyormuş. Geçen seneki facialardan sonra buna bile bin şükür ediyorum..
Öykü - Berk :D
Oo koparsınız kanka artık :)))
Şaka bir yana da halen bizim şenlik olayları konuşulmuyor. Büyük ihtimal Hayko gelir. Ben de gitmem zaten :)
Ömer SEVİNÇ
06.05.2008, 13:34
Flamenko severim aslında. Ama Öykü-Berk'i övecek değilim tabi ki:) Berk iyi flamenko çalıyor. Yine de gitmeyeceğim tek konser onlar olacak:)
Abaza gençlik olarak Aylin Aslım'da en ön sıraları almayı düşünüyorum:D:D:D
Pohoaohaohoaha :)
Aylin Aslım'ın grup üyelerinden adını bilmediğim hatunla 1-2 muhabbet fırsatım olmuştu. Çok sevimli şeyler ççç
Hasan Ayvenli
06.05.2008, 15:11
bizim şenlikler de şöyle
dejavu ve hipnoz aynı gün
bengü :D
mfö
neşet ertaş
duman
bengü dışında iyi sayılır program
bi de şenliklerden bi süre sonra koçfest ile şebnem ve hayko gelcek şenliklerin tam ortasında
Bengü :D:D
Off :)
Ömer'lerin Üni'de araya Öykü - Berk sıkıştırılmış sizin Üni'de Bengü :)
Ulan bizim şenliklere Hande Yener gelmez mi şimdi? :D Yarılırım :)
Hasan Ayvenli
06.05.2008, 15:34
biz daha kötüsünü de yaşadık
gülşen :D:D:D
Pohoahahahahaha :D
Pohoahoaohaooha ççç
Off :)
Çağatay_
06.05.2008, 15:43
Abi ne diyorsunuz siz Zonguldak'a festivalde Cengiz Kurtoğlu ve Lerzan Mutlu geldi ya :D
ççç
He iyidir :)
Lerzan Mutlu ha ççç
Yeter gülmeyeceğim :D
Çağatay_
06.05.2008, 15:45
Lerzan Mutluuuu siz mutluuuuu Lerzan Mutluuu siz mutlu ! :D
Ömer SEVİNÇ
06.05.2008, 15:46
Onlar değil de ben gelen dj lere pis kıl oluyorum. Ne iş yaptıklarını hiç çözememişimdir. Takıyorlar cd'yi çalıyor anasını satayım..
Erdem Keser
06.05.2008, 20:38
Geçen seneki festivalimize,Ogün Sanlısoy,Grup 84,Feridun Düzağaç ve Hayko Cepkin gelmişti:)
Dün Kargo'nun gecesiydi,geç çıktıkları içinde dünyanın ıslığını yediler.:)Çarşamba Malt,Cuma Levent Yüksel,diğer haftada Gripin var.
Erdem Keser
06.05.2008, 20:47
KOÇFEST, 2008 yılında, 3. kez gençler için yola çıkıyor. 2 Mayıs 2008 Cuma günü Mersin Üniversitesi ile başlayacak olan rotamız, 1 Haziran 2008 Pazar günü İstanbul Parkorman’da son bulacak.
Türkiye’nin tam 14 ilinde üniversite gençlerine tam gün eğlence vaat eden KOÇFEST’e, Koç Topluluğu şirketleri sürprizlerle dolu, eğlenceli ve bol hediyeli aktivitelerle katılacak ve festivali bir şenliğe dönüştürecekler.
Ücretsiz olan festivalde, gündüz aktivitelerinde eğlence ve oyunlar ile yaşanan coşku, akşam Hayko Cepkin ve Şebnem Ferah konserleri ile devam edecek.
Koç Topluluğu, Türkiye’nin geleceği olan gençlere inanıyor ve güveniyor. Üniversite gençliğini daha yakından tanımak ve onlarla kampüs ortamında birlikte eğlenmek için bu yıl da KOÇFEST yolculuğunu hız kesmeden sürdürecek.
02 Mayıs 2008 / Mersin Üniversitesi
05 Mayıs 2008 / Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
07 Mayıs 2008 / Bursa Uludağ Üniversitesi
09 Mayıs 2008 / Kocaeli Üniversitesi
12 Mayıs 2008 / Eskişehir Anadolu Üniversitesi
14 Mayıs 2008 / Konya Selçuk Üniversitesi
16 Mayıs 2008 / Ankara Hacettepe Üniversitesi
19 Mayıs 2008 / Malatya İnönü Üniversitesi
21 Mayıs 2008 / Samsun 19 Mayıs Üniversitesi
23 Mayıs 2008 / Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
26 Mayıs 2008 / Erzurum Atatürk Üniversitesi
28 Mayıs 2008 / Kayseri Erciyes Üniversitesi
30 Mayıs 2008 / İzmir 9 Eylül Üniversitesi
01 Haziran 2008 / İstanbul Parkorman
Konserlerin Başlama saati : 21:00
Bizim üniversite orada yok ;)
Ömer SEVİNÇ
07.05.2008, 00:46
İnsan İstanbul'dan önce bir Edirne'ye uğrar da öyle geçer İstanbul'a.:(
http://www.senlik.org/program/
uludağ üniversitesinin şenlik programı:)
dün hayko ve Şebnem Ferah vardı:)hayko çıktığında ona TS standındaki horon ve kolbastıyı tercih ettim:D
Bizim üniversiteye de Hayko geliyormuş. Artık kampüs 15-17 yaş grubu Haykoliklerle dolar :)
Hacettepe şenliklerine Demet Akalın geliyor. Hadi, rektörümüzün rock sevmemesini ve vaktiyle Hürockfest'e izin vermemesini anladık, diyelim (Bu organizasyon için okul 5 kuruş harcamayacaktı). Aylardır maaş alamayan postaların maaşlarını ödemeyip Demet Akalın'a dünyânın parasını vermenin mânâsı nedir? Demet Akalın hangi öğrenci kitlesine hitâb etmektedir? Rektörümüz bu vesîleyle televole'ye çıkmayı mı hedeflemektedir? Anlayan varsa beri gelsin.
Çağatay_
09.05.2008, 14:14
Demet Akalın hakikaten çok pahalıymış :D
Bizim üniye de kargo feridun düzağaç yeni türkü pinhani volkan konakve leman sam gelecek...
Feridun Düzağaç izlenesidir ;)
Bizim Üniversitede bir onun konserine gideceğim. Bir de bir kaç amatör grup var onların konsere gideceğim :)
Judas Priest'in Haziran 17'de yayınlanacak albümü ''Nostradamus''tan albümle aynı adı taşıyan ilk şarkı.Dinlemek için aşağıdaki linke tıklayın;
http://www.epicrecords.com/judaspriest/
Şarkıyı beğenmemek elde değil :) Judas Priest imzası taşıyan her şarkıyı beğenme zorunluluğu hissederim kendimde. Bir grup bir insanın beklentilerinden hiç mi taviz vermez kardeşim dedirttiler yine bana :) Albüme adı verilecek şarkıyı çok beğendim. Albümü sabırsızlıkla bekliyorum.
Rock'n Roll'dan incilere devam edeyim :)
Amon Amarth yeni albüm için stüdyoya girdi.
Paradise Lost " Melankolinin anatomisi " adında yani The Anatomy of Melancholy dvdsini yayınlayacak bu ay.
Bunun dışında Brezilya'nın en iyi thrash gruplarından Sepultura yeni albüm hazırlıklarında. Aslında bir değişiklik yapıyor ve myspace sayfalarından dinleyicilerine yeni albüm için şarkı seçme fırsatı veriyorlar.
The Cure yeni albüm için her ay yeni bir single yayınlayacağını açıkladı. Bu hoş bir kumar bana göre :)
Son olarak Metallica'nın yeni albümü 2008 turunun ardından Eylül ayında çıkacak.
Rock ve metale ilgi duyanlara ufak bilgi olsun bu haberler :) Aman bana ne bunlardan kardeşim deme hakkınızda var tabi ;)
nükleere hayır lan! kuzen :)
20-22 Haziran'da Parkorman'da yapılacak Üni. Fest için Dark Tranquillity'de geliyor.
Opeth, Testament, Dark Tranquillity, Orphaned Land , Pentagram .. Yerli metal gruplarını saymıyorum bile. Kaçmaz, İstanbullular bu isimleri bir arada bir daha çok zor görür. ;)
mrt_tpc61
11.05.2008, 11:44
(Opeth, Testament, Dark Tranquillity, Orphaned Land , Pentagram) bunları çok seviyorum süper gruplar.
İlginç zevklerin varmış :) Tarzları birbirinden farklı gruplar.
Ömer SEVİNÇ
11.05.2008, 15:18
Biraz özentilik kokusu aldım:)
Hasan Ayvenli
11.05.2008, 15:43
opeth'in üstüne dark tranquillity'nin eklenmiş olması da süper olmuş
gitmek lazım ama bakıcaz
Great White
11.05.2008, 21:08
(Opeth, Testament, Dark Tranquillity, Orphaned Land , Pentagram) bunları çok seviyorum süper gruplar.
Ne kısmetliymişsin sen de bee:)
Bak tam da hepsi birden ayağına kadar gelecek işte:p
Bu arada Judas konseri için kapıdan giriş ayarladım..
Çatlayın şimdi:D
Ben çatlarım baba.
Hem de çatır çatır orta yerimden çatlarım. Neyse gittiğinde elindeki görüntülere çökerim artık :) Bir de kritik çiziktirdin mi konserle ilgili her şey on numero olur :)
Great White
12.05.2008, 21:31
Tabii ki İlhan, ne demek:)
Önceleri fotoğraf makinesi konserde sorun olabiliyordu ama şimdi yeni nesil cep telefonları sayesinde o sorun da ortadan kalktı neyse ki..
En son WASP ve peşinden de UDO konserlerine gitmiştik..
WASP maalesef tek kelimeyle fiyaskoydu:o
O koskoca WASP için maalesef bir okul müsameresine gelen kişi sayısından daha azı geldi Maslak' a..
Ambinas yeterli olmadığı için olsa gerek canlı performansları da çok iyi değildi..
Ama UDO başkaydı..
Sarıyer' de adını şimdi hatırlayamadığım koruluk alanın orta yerinde (Barışarock alanı) müthiş bir konser verdiler..
Ama oradaki izleyici performansı bu kez pek iç açıcı olmadı..
Yılların UDO' su orada gümbür gümbür çalarken millet ağaçların altında geyik ya da alkol derdindeydi:)
Yani gitmiş olduğum son iki konserden de pek haz alamadım açıkçası..
Ama Judas farklı olacaktır tabii ki, bekleyip göreceğiz artık:)
Halford, Downin, lan , Scott Travis adamlarım ya :) ( O diğer elemanın adı aklıma gelmedi )Günümüz metalci piyasasına göre pek tanınan bir grup değil. Ama heavy metalin gerçek anlamda en baba grubudur Judas Priest :) İlgi nasıl olur bilmiyorum ama tatmin olacağından eminim konserden :)
Great White
12.05.2008, 21:41
Asıl baba Glenn Tipton zaten grupta:)
Ama hali hazırda devam ediyor mu inan daha bilmiyorum:)
Dünyada çift solo gitar kullanan tek baba gruptur Judas:)
Pohoaohaoha :D
Unuttuğum adama bak :D
Glenn'e yapilir mi bu? :(
Ya aslında Lipton poşet çaylarla ne zaman çay içsem aklıma hep geliyordu. :)
Great White
12.05.2008, 21:50
Puhahaha:D
Demek ki son zamanlarda Lipton içmeyi bırakmışsın:D
Çaykur içiyorum abi artık :)
Dark Tranquillity'e gidiyor musun sen şimdi? Ondan haber ver :)
Great White
12.05.2008, 23:07
Çaykur içiyorum abi artık :)
Dark Tranquillity'e gidiyor musun sen şimdi? Ondan haber ver :)
Dark Tranquillity evime gelse dinlemem bee:D
Bir de ayaklarına kadar gidip para mı verecem:p
Hasan Ayvenli
12.05.2008, 23:48
izleyin kardeşler :D
http://www.gripfilm.com/viewfilm.php?fid=7896046
Çağatay_
12.05.2008, 23:49
Abi her taraf bunla doldu yeter ya :D
Hasan Ayvenli
12.05.2008, 23:52
olsun görmeyen kalmasın :D
bu arada dejavu konserinden geldim. bağlama sayesinde bol bol oynadık halay çektik :D
Great White
13.05.2008, 00:04
Edit..
Radyoya yazarken yanlışlıkla buraya yazdık iyi mi:D
Ömer SEVİNÇ
15.05.2008, 13:22
Geçen konserde dinlediğim Duman ve Aylin Aslım hakkında birkaç laf edeceğim.
Duman'la başlarsam bir kere adamların acayip bir sahne karizması var. 20 dk'ya yakın geç geldiler, bir sürü yuh yediler ama sahneye çıktı 2 kelime etti Kaan, alkışlar, çığlıklar yerle bir oldu ortalık:D Son derece kötü bir seyirci kitlesi vardı. Bir tarafta 30-40 yaşında adamlar, bir tarafta ortaokul çocukları, bir tarafta ayyaşlar..
Baterist çok sağlam. Gördüğüm en iyi bateristlerdendi. Arada bir solo attı ki inanılmaz. Gözümle takip edemedim:D Bas hakkında söylenecek pek bir şey yok valla. İyi hoş da kalas gibi adam. Öyle duruyor. Pek beğenmedim ama baslar her zaman bir ezik olmuştur zaten:D Elektro yani Batuhan zaten çalış tarzı olarak Türkiye'de kendime örnek aldığım adam. Acayip bir havası var cidden. Kaan bildiğiniz gibi. Sarhoş çıktı konsere:D Albümlerde göründüğünden daha iyi bir sesi var. Beklediğimden daha iyiydi.
Bazı şarkılarda önce yavaştan alıp sonra birden hızlanmak gibi gudubet bir tarz yapmışlar. İstanbul gibi, Bu akşam gibi merak ettiğim şarkıları rezil ettiler bu şekilde. Atraksiyon olsun istemişler herhalde. Kaan biraz da alkolun etkisiyle değişik saçma sesler çıkarıp seyirciden tekrarlamasını istedi. Kimse napcağını anlamadı komik bir durum oldu:)
Neyse kısaca beklediğimden daha iyiydi duman. En güzel günüm gecemde yıkıldı saha. Ufak da bir kavgaya bulaştık. O da kar kaldı başıma:)
Aylin Aslım 2 saate yakın gecikti. Organizasyondan dolayı sanırım. Kadını gördüm, 2 kelime etti, hemen aklıma Gamze geldi nedense. Konuşmaları biraz benziyor Aylin Aslım'la:)
Çok ezik çıktı sahneye. Sürekli bu şarkı eski albümden, bilmezsiniz diyip durdu. Çok kilo almış ayrıca:D
Basçı kız çok sağlam çalıyor, ritm gitardaki kız çok güzel:D Arkada da lead gitar çalan bir adam vardı. Kurban'ın üyelerinden biriymiş sanırım ama tam göremedim çok arkadaydı.
8 buçukta başlaması gereken konser saat 10 buçukta başlayınca millet sıkıldı gitti, tadı kaçtı konserin. Ondan sonra da zaten iyi bir performans beklemek hayalperestlik olurdu. Çok scream bir tarzı var Aylin Aslım'ın. Aralarda attığı çığlıklar tırmaladı biraz kulağımı. Albümlerde şarkıların üstünde ciddi efektler varmış. Bu da farkediliyor konserde. Bazı yüksek notalara çıkamıyor ve neredeyse bütün kalın tonlarda detone oldu.
Fazla birşey yazmayacaktım aslında ama yine uzun oldu:D
Baterist çok sağlam. Gördüğüm en iyi bateristlerdendi. Arada bir solo attı ki inanılmaz. Gözümle takip edemedim:D Elektro yani Batuhan zaten çalış tarzı olarak Türkiye'de kendime örnek aldığım adam. Acayip bir havası var cidden.
Baterist Alen. Serseri gibi bir tipi var. Ülkede çalışmadığı sanatçı ve grup kalmamıştır neredeyse. İyi piyasası var adamın. Ben sevmiyorum pek kendisini.
Batuhan = Duman.
Batuhan o grubun dinamosu. Duman'dan ayrılıp daha sert müzik yapan bir grup kursa daha bi seveceğim adamı :)
Aylin Aslım :D
Ahh, ahh :)
Ömer SEVİNÇ
15.05.2008, 16:08
Batuhan = Duman.
Batuhan o grubun dinamosu. Duman'dan ayrılıp daha sert müzik yapan bir grup kursa daha bi seveceğim adamı :)
Konsere gidene kadar ben de aynen böyle düşünüyordum. Gerçi hala öyle:) Ama konserde gördüm ki Kaan olmasa da Duman olmazmış..
Duman'ın dağılabileceğini düşünüyorum ben. Kaan ve Batuhan'ın tarz konusunda anlaşamadıklarını, hatta Kaan'ın bir solo albüm çıkaracağını okumuştum..
Duman'ı pek sevmem biliyorsun :)
Kaan gitse yerini tamamlayacak bir vokal elbet gelir. Ama Batuhan gidince grubu tamamlayacak bir gitarist zor gelir.
Ayrılsın Kaan gruptan. Süper olur :D Belki daha iyi birini bulurlar ve daha sert müzik yaparlar. Kaan'da takılsın bi mankenle.
Yarın akşam Feridun Düzağaç'ı izleyeceğim. Bahar şenliklerinde çıkacak. Sahne performansını ince eleyip dokurum artık :)
Hasan Ayvenli
15.05.2008, 18:41
duman yarın şenliklerde olcak izlicez. ama dumanı sadece batuhan olarak görmek yanlış olur kanımca. grubun sözlerinin neredeyse tamamı kaandan geliyor. ve kaan'ın farklı vokali dumanı farklı kılan en önemli etken
O kadar ilgilenmediğim bir grup olduğu için, Duman = Batuhan diye düşünüyorum. Üstün körü geçiyorum. :D
Bahar şenlikleri adı altında geçen Halk konserleri..
Ege Üniversitesi konser alanına gittim Feridun Düzağaç konseri için. Sanki Iron Maiden gelmiş gibi hazırlanan sözüm ona heavy metal dinleyicileri geçirmişler üzerlerine Iron Maiden tişörtü en önlerden yer alıyorlar. Tikkyler de mekanın sağında solunda toplanmışlar. Ellerini ovuşturarak çıtır kız ayarlarım düşüncesi içerisinde olanlara hiç değinmeyeceğim. Alkol satanlarda vardı bu sene. Geçen sene yasaklanmıştı. Poşetlerle taşımışlar konser alanına :)
Neyse Feridun çıkmadan önce güzel bir hengame koptu. Vuuuuuuuuuuuuuu dedim ne oluyoz :) Altı üstü Feridun Düzağaç çıkıyor. Bu adam zaten sık sık söyleşilere geliyor :p 2 yudum alkol alan başlıyor elini sağa sola ellemeye amaç neyse artık.
Açık hava türü konserleri bu yüzden sevmiyorum. Eline koluna sahip olmayanlarla dolu piyasa.
Neyse her konser olmuyor mu bunlar? Evet oluyor. Benim midemi bulandırıyor.
Metallica konserine gideceklere Allah sabır versin :)
Halk konserlerini sevmezdim zaten.
İyice nefret ettim.
Uzun süredir bu başlığa uğramıyordum...
Anlatılanları okuyunca, bazı ortamları neden sevemediğimi daha da iyi anladım..
Bütün festivallere takıntılıydım zaten...
Sağolun arkadaşlar, bilgiler için.
momhahahha :D
bende şeboya gitmedim o yüzden ilhan :):)
okuldaki bütün abazalar orda olacaktı.. çekilmez bi durum..
gitmeyip ne yaptığıma gelince.. aldım efesi oturdum pcnin karşısına açtım şebonun konser dvdsini :)
ara verip bide lostun son bölümünü izledim :)
güzel bi gündü :):)
Egemen, senden korkulur...
Yahu kuzen ,
Gothic makyaj yapıp konser alanına koşturan liselileri görünce oha dedim ne oluyoruz :) Bahar şenliği ama çocuğunu alan aile bile gelmiş izlemeye. Bu kampüse giriş bu kadar kolay olmamalı. 9 Eylül'ü bu yüzden takdir ediyorum :D
Keşke gitmeseydim.
Bilâl ÇOBAN
16.05.2008, 22:45
imdat, nerden düştüm bu başlığa ben :) neyse bi depeche mode dinleyip çıkayım bari :p
Yahu kuzen ,
Gothic makyaj yapıp konser alanına koşturan liselileri görünce oha dedim ne oluyoruz :) Bahar şenliği ama çocuğunu alan aile bile gelmiş izlemeye. Bu kampüse giriş bu kadar kolay olmamalı. 9 Eylül'ü bu yüzden takdir ediyorum :D
Keşke gitmeseydim.
525'e binebilen herkes içeri girebiliyo kuzen :):)
412'ye biniş kartlı oldu artık :) öğrenci kartı olmayan binemez misali :)
yani 412 : 1 - 0 : 525
nihahhahah
Beş 100 yirmi 5 'de öğrenci kartı olmayan kentkart basiyor. :D
Vaktime yazık oldu =)
Beş 100 yirmi 5 'de öğrenci kartı olmayan kentkart basiyor. :D
Vaktime yazık oldu =)
sofistike olmuş boşver :):)
Hasan Ayvenli
17.05.2008, 00:51
ilhan bahsettiğin şeyin çok daha fecisi kayseride yaşanıyor :D halk festten de öte hal alıyor olay. kayserinin abazan sanayi gençliği fest oluyo bizimki zaman zaman :D
bugün duman vardı ses sistemi de çok iyiydi çok da güzel keyifli bir konser oldu
Beni bozar bu tip konserler :cool: :)
EyüpKILIÇ61
17.05.2008, 11:45
Yahu kuzen ,
Keşke gitmeseydim.
Puaahahhaa olum ne orası halk konseri mi veriyorlar orada :D :D
Öyleymiş baba :)
Yaşamak lazım :D
Ömer SEVİNÇ
19.05.2008, 17:49
Bizim üniversitede de öyle. Gripin'e gelenlerin yarısından fazlası liseliydi. Feridun Düzağaç için kapılar açıldığında gençler en önden sıra kapmak için 250 metre koşu yarışı yaptılar:)
Durum çok vahim hocam.
Bahar şenliği adı altında verilen halk konserleri.. Başka bir izahı yok bunun.
seyyah61
19.05.2008, 21:03
Ktü'ye zamaninda Kurban, Chilekesh, Sebnem Ferah falan gelmisti. Kurban'in canli performansi mükemmeldi. Özellikle de basci Kerem Tüzün. Bence Türkiye'deki en kaliteli bas gitaristlerden biri.
Kurban grup olarak çok iyi. Deniz askere gitmeden önce son kez bir araya geldiler. Askerliği bittikten sonra devam edecekler sanırım müzik yaşantılarına. Devam etmek zorundalar bana göre ;)
Ömer SEVİNÇ
20.05.2008, 22:06
Malt'ı çok sevdiğime karar verdim.
Bir de Control-Z diye bir üniversite grubu var bizim. Kaliteli müzik yapıyorlar. Patlayacaklar. Ömer dediydi dersiniz:)
Seksendört hakkinda ne düsünüyorsunuz? Ben pek anlamam isin ölcütlerinden, melodileri ve sözleri hosuma gidiyor o kadar. Özellikle Ilhan abiye soruyorum, cünkü bir ara radyo basliginda, aralarinda Seksendört'ün de bulundugu, begendigim bir cok ismi begenmemisti :)
Altyapısı olmayan bir grup. " Ellerin nerde " şarkısının internette beğenilmesi üzerine artan sevenlerinin istekleri doğrultusunda zoraki bir albüm yapmışlardı. 5 şarkılık bir albüm, bir Sezen Aksu şarkısı vardı onuda çıkarırsan 4 şarkı. Belki ileriye doğru daha iyi olabilirler. Melodileri yumuşak ve her kesime hitap eden türden. Bunları dinleyen birisi aa rock böyle bir müzik mi diyorsa durum vahimdir :D
Ben pek dinlemem. Ama dinleyenede neden dinliyorsun demem :)
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 12:55
Altyapısı olmayan bir grup. " Ellerin nerde " şarkısının internette beğenilmesi üzerine artan sevenlerinin istekleri doğrultusunda zoraki bir albüm yapmışlardı. 5 şarkılık bir albüm, bir Sezen Aksu şarkısı vardı onuda çıkarırsan 4 şarkı. Belki ileriye doğru daha iyi olabilirler. Melodileri yumuşak ve her kesime hitap eden türden. Bunları dinleyen birisi aa rock böyle bir müzik mi diyorsa durum vahimdir :D
Ben pek dinlemem. Ama dinleyenede neden dinliyorsun demem :)
ilhan söylediklerine katılıyorum ama altyapısı olmayan bir grup değil bence. Daha önce Hacettepe'de falan konserler verdiklerini duymuştum sanki:S
ilhan söylediklerine katılıyorum ama altyapısı olmayan bir grup değil bence. Daha önce Hacettepe'de falan konserler verdiklerini duymuştum sanki:S
Ee kanka bütün amatör gruplar konserler veriyor Üniversite şenliklerinde. Benim çok yakın arkadaşımın grubu İstanbul'da Çilekeş'in birinci olup albüm yapmaya hak kazandığı yarışmaya katıldı. Bilboard özel ödülünü alıp döndüler. 14-15 yaşından beri çalıyorlar. Şimdi yaşları 18-19 ve çok iyi bir adım attılar. Gerçi yerel tv kanallarında çıkmışlardı. Altyapıları var ama Grup84 kadar şanslı değiller :) Zaten o Grup84'ün adı Hacettepeliler'dir :D
Sen, ben , Trabrock bir araya gelsek grup kursak çıkamayacağımız üniversite etkinliği yok :) Çünkü para felan almıyorsun kendini göstermek için çıkıyorsun.
Yoksa bildiğine inandığım bir diğer konu da var. Amatör gruplar çıktıkları barlara genelde para veriyorlar. Ya da sattıkları bilet paralarını fifty fifty paylaşıyorlar. Hani giriş şu kadar beleş bira var diye broşürler basılıyor ya. Adam diyor 5 biletin 2sine beleş bira alırsın mekandan :D
Altyapı bambaşka. Mesela şu dinlemediğim Hayko Çepkin'i geçmişten biliyorum. O adamdaki altyapı kimsede yok:) Dinlemem felan ama üzerine koya koya geldi bugünlere. Yoksa ben o adamın Öztürk'ün arkasında klavye çaldığı klipleride çok iyi hatırlıyorum ;)
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 13:18
Ee kanka bütün amatör gruplar konserler veriyor Üniversite şenliklerinde. Benim çok yakın arkadaşımın grubu İstanbul'da Çilekeş'in birinci olup albüm yapmaya hak kazandığı yarışmaya katıldı. Bilboard özel ödülünü alıp döndüler. 14-15 yaşından beri çalıyorlar. Şimdi yaşları 18-19 ve çok iyi bir adım attılar. Gerçi yerel tv kanallarında çıkmışlardı.
Sen, ben , Trabrock bir araya gelsek grup kursak çıkamayacağımız üniversite etkinliği yok :) Çünkü para felan almıyorsun kendini göstermek için çıkıyorsun.
Yoksa bildiğine inandığım bir diğer konu da var. Amatör gruplar çıktıkları barlara genelde para veriyorlar. Ya da sattıkları bilet paralarını fifty fifty paylaşıyorlar. Hani giriş şu kadar beleş bira var diye broşürler basılıyor ya. Adam diyor 5 biletin 2sine beleş bira alırsın mekandan :D
Altyapı bambaşka. Mesela şu dinlemediğim Hayko Çepkin'i geçmişten biliyorum. O adamdaki altyapı kimsede yok:) Dinlemem felan ama üzerine koya koya geldi bugünlere. Yoksa ben o adamın Öztürk'ün arkasında klavye çaldığı klipleride çok iyi hatırlıyorum ;)
Cidden Öztürk'ün klibinde klavye mi çalmış Hayko?çççççç
Bizim burda çıkmadan önce bar sahibi diyor ki bana bu akşam şu kadar para kazanacağım. Bana bu parayı ver, bilet parası senin olsun. Eğer bilet parasını ödediğinin üstüne çıkarırsan kardasın. Değilsen yandın:D Bana teklif sunmuşlardı oradan biliyorum:D
Yalnız 84'te benim kastettiğim farklı bir şey. Şenliklerde, barlarda falan çalmak değil de bildiğin konser verdiklerini duymuştum ben. Yani normal sanatçılar gibi. İyi müzik yapsınlar da gerisi önemli değil gerçi. Şimdi adını hatırlamadığım, 17-18 yaşında gitara başlamış bir virtüöz vardı. Muhtemelen sadece 1 tane vardır zaten:D:D
Daha yolun başındalar. Geçmişe bakıldığında " Ellerin Nerde " albümü gelmemeli herkesin aklına. Daha iyilerini yapmalılar, yapmak zorundalar :)
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 13:24
Evet öyle hakkaten. Geçen albümlerini saymıyorum ben. Aceleyle çıkarılmış piyasa için, tanınmak içindi o. Prodüktörlerin zorlamasıyla. Önemli olan bu albümleri. Bir tek kimseler görmesin bilmesini dinledim ben. Ortalama bir şarkıydı. Biraz Duman özentiliği gördüm sanki:S
Sen Malt'a ne diyorsun onu söyle bakayım?:)
Malt için kritik yazmış bir adamım ben :)
Azıcık kurcalıyayım atayım buraya :D
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 13:28
Malt için kritik yazmış bir adamım ben :)
Azıcık kurcalıyayım atayım buraya :D
Bul bakalım:D
Cenkgiller mi?
Rock müzik dünyasının ülkemizde Şebnem Ferah, Hayko Çepkin vb. tiplerin hegemonyasında geçtiği dönemlere şahitlik ederken Malt adında bir grup çıktı piyasaya. Bir " Deprem " tutturmuş gidiyorlar. Her dönem ara ara bir grup çıkar patlar 1-2 sene dinlenir sonra x barların x partilerin 3-5 kuruş kovalayan grupları olur çıkarlar. Önce bir önyargı ardından izlenimler ve sonrasında Malt.
Peki kimdir bu Malt?
Başlığa nazire yaparcasına Cenkgiller demekten alamayacağım kendimi:) Cenk Durmazel.. İyi müzik birikimi olan ama 90lı yıllarda başladığı müzik yaşantısına " Bana göre değil " galiba sendromları yaşayarak ara verip stand-up yıldızı olmuştur. Müebbet Muhabbetler bir yana adını unuttuğum bir dergide de yazıyor. İyi bir repliker :) Geçmişteki " Badluck " grubundaki Cenk'ten bir esamet kalmadığı gün gibi aşikar. Kaldıki daha profesyonel olmuş. Grubu incelemeye devam ederken Barış Ertunç ismi karşımıza çıkıyor. Çok iyi olmasa belli bir kariyere sahip olan Barış bana göre Malt'ın dinamosudur. İyi bir gitarist olduğu konusunda herkesin rahatlıkla hemfikir olabileceği Barış, Aylin Aslım'la da çalmıştır.Cenk Turanlı ile iyi bir ikili olan Barış geçmişte grup çalışmalarına girişmiş fakat pek etkili olamamıştır.Kendisi Üç Nokta bir grubundada çalan ve kendini belli eden bir simadır. Gelelim davulcumuz Güray'a.. Malt nereye kadar giderse oraya kadar bagetleri davula vurur. Antisilence grubunu kurmuş ve orada 8 yıl çalmış olan Güray, Malt'ın belkide en uzun soluklu grup elemanı olabilir. Gel gelelim Cenk Turhanli. Grubun devi :)
Maltrockların en sempatik bulduğu grup üyesi. Çok iyi bir basgitarist. Medyayla fazla yüz göz olmayan kendi halinde en iyi şekilde müziğini devam ettiren Cenk'in çaldığı gruplara bir bakıyoruz. Asafated.. Evet evet Türk death metal grubu:) Peki Nekropsi desem? Hani şu maden şapkalı grup. Led Zeppelin'in İstanbul'daki alt grubu:) 94-98 yılları arasında Nekropsi'nin en büyük amacı olan " 4 C "nin yapı taşlarından birisi:) Amaç gruptaki herkesin isminin C harfiyle başlaması
saçmalığıydı :) Neyse Cenk Turanlı'yı en son Aylim Aslım'la birlikte çalarken görmüşlerden birisi olarak ilgi ile takip etmeye devam ediyorum. Malt onun için son soluk olmayacaktır.
Herkes panik oldu, kimisi korktu
Kimisi yaşamıştı biliyordu
Ama hepsi hep bir ağızdan
”sakin ol” diyordu
Sakin bir şekilde sessizce takip ediyoruz :)
ilhan Özmen
www.Rockmezari.com (http://www.Rockmezari.com) için yazılmıştır ve tüm hakları saklıdır.
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 14:14
Yıllarca ben koşup çalıştım çabaladım didindim. ilhan bir vurdu gol oldu:D
Güzel yazı dostum sağol:)
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 14:17
Sen yazınca dikkatimi çekti ilhan. Barış'ın üçnoktabir'de de çalması ile 3.1'e bile dayanamadı tepeme yıkıldı arasında bir ilişki var mıdır acep?:)
Kalsın 1-2 gün sonra imha ederim bu yazıyı ;)
Kritik yazdığım tek softrock grubuydu :)
@ Eomer ,
Kanka valla senden korkulur :D Hiç ama hiç dikkat etmemiştim. Yok onunla bir alakası yoktur. Olm nerden yakalarsın bunları :D
Dip not : Metallica konseri için biletlerin büyük ölçüde bittiğini öğrendim.
Ömer SEVİNÇ
22.05.2008, 14:23
Ne bileyim abi. Bir kaç gündür dinliyorum şarkıları ondandır:D
Soft rock mı diyorsun sen bu gruba? Bence metale yakınlar yahu. Konserlerde Sad but True ve Wherever I May Roam yorumluyorlarmış. Mp3 şeklini arıyorum her yerde:D
Albümlerindeki " Motor " şarkısı sertlik açısından gayet iyi :) Softtan daha ötesidir. Ama daha iyisini yapmadan daha iyi bir derece alamazlar benden :D
Metallica cowerları doğrudur. Zaten konserlerinde Metallicalık görebilirsin biraz :D
Great White
23.05.2008, 23:19
Helal be İlhan:)
Okudum yazını ve çok da beğendim..
Özellikle ülkemizdeki Rock Oluşumu hakkındaki derin bilgilerinden dolayı tebrik ederim kardeşim:)
Kasım Hilal
23.05.2008, 23:32
Rock diyince ben de şöyle Joe Cocker, Rod Stewart ya da ne bileyim en azından Bryan Adams dinleyenleri bulacağımı ummuştum..
Millet bayağı gürültülü takılıyor yahu..
Ömer SEVİNÇ
24.05.2008, 11:39
Elektro amfisinden anlayan varsa bana bir özel mesaj atarsa çok sevinirim:)
Rock diyince ben de şöyle Joe Cocker, Rod Stewart ya da ne bileyim en azından Bryan Adams dinleyenleri bulacağımı ummuştum..
Millet bayağı gürültülü takılıyor yahu..
Joe Cocker, Rod Stewart , Bryan Adams dinleyen birisi Bob Dylan, The Beatles , Chuck Berry, The Rolling Stones, Joe Satriani, Jimi Hendrix, Johny Cash, Led Zeppelin, The impressions'da dinlemiştir :) Dahasını yazamayacağım :)
Her ne kadar gürültülü takılan tiplerden olsamda Rock'n Roll'un babalarını da dinlerim ;)
Helal be İlhan:)
Okudum yazını ve çok da beğendim..
Özellikle ülkemizdeki Rock Oluşumu hakkındaki derin bilgilerinden dolayı tebrik ederim kardeşim:)
Eyvallah abi :)
Kasım Hilal
06.06.2008, 01:01
Joe Cocker, Rod Stewart , Bryan Adams dinleyen birisi Bob Dylan, The Beatles , Chuck Berry, The Rolling Stones, Joe Satriani, Jimi Hendrix, Johny Cash, Led Zeppelin, The impressions'da dinlemiştir :) Dahasını yazamayacağım :)
Her ne kadar gürültülü takılan tiplerden olsamda Rock'n Roll'un babalarını da dinlerim ;)
Led Zeppelin ile The Rolling Stones'u sevmem pek..
Bu arda size bir video sunuyorum..
Başta bir kızımız yarım bir şarkı söylüyor..
Sözleri anlayamadığım için bulamadım..
Bana şarkının ismini ve kimin söylediğini bulabilen biri çıkar mı acaba...
tıkla (http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/338159cd2b5361d7fe8a77ef0a9e10730c2cf3067b499c04eb 9c80d1c9eccedad1d30731c7dfe345964c5e29bfdacf8e440d 577378ad141a176529)
Led Zeppelin ile The Rolling Stones'u sevmemenize şaşırdım açıkcası :) Keza Rod Stewart veya Bryan Adams'ın 10 gömlek üstünde isimler. Hatta abartıp Rock'n Roll'un yapı taşlarından gruplar diyebilirim :)
Neyse vidyoyu açamadım hocam. Site hata veriyor.
Kasım Hilal
06.06.2008, 01:27
Vokalleri pek hoşuma gitmiyor..
Ama Rolling Stones'un Love Is Stong şarkısı çok hoşuma gider..
Üstad bir de aşağdaki linki dene..
Yahu şarkı çok hoşuma gitti..
http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/338159cd2b5361d7fe8a77ef0a9e10730c2cf3067b499c04eb 9c80d1c9eccedad1d30731c7dfe345964c5e29bfdacf8e440d 577378ad141a17652
Hocam emin olmamakla beraber sallayacağım.
Hatun ya Nightwishten ayrılan Tarja ya da Within Temptation'un vokali Sharon.
Kasım Hilal
06.06.2008, 01:37
Onların sesi biraz daha olgun sanki..
Sanki bu kız daha genç..
Ben de gittin Sarah Brighman şarkılarına baktım bir şey bulamadım..
Son çare olarak sözlerini tek tek yazmayı ve (lyric)lerden aramayı düşünüyorum ama onun için de kelimeleri anlamam lazım..
Yakalayamıyorum tam olarak ne dediğini...
Zaten dil de yok..
Sen bu dediğim iki ismi bir dinle hocam :) Melodik death yaptıklarında öyle olgun ve böğürtülü sesleri yok. İnce ve estetik oluyorlar. Yarı uykulu halde yardımcı olamıyorum kusura bakma.
Kasım Hilal
06.06.2008, 01:44
Bende aynı durumdayım..
Zaten eve gitmem lazım..
Selamet ile..
Bu arada mekanı sevdim..
Sık sık misafiriniz olurum artık...
seyyah61
06.06.2008, 03:45
Vokalleri pek hoşuma gitmiyor..
Ama Rolling Stones'un Love Is Stong şarkısı çok hoşuma gider..
Üstad bir de aşağdaki linki dene..
Yahu şarkı çok hoşuma gitti..
http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/338159cd2b5361d7fe8a77ef0a9e10730c2cf3067b499c04eb 9c80d1c9eccedad1d30731c7dfe345964c5e29bfdacf8e440d 577378ad141a17652
orijinal linki bi atsana kardes. Ben de merak ettims simdi. Ayrica hep sert dinleme Ilhan, bünyeye zarar kendimden biliyom. :) Arada bir Murat Celik dinle, acilirsin :D Almora'nin son albümü cok güzel olmus bu arada. Tamamen türkce sözlü Gothic'in yandan yemisi senfonik metalimsi. :D
Ben bu sert müzikleri dinleyene kadar şimdi bana absürd gelen tüm metal , rock'n roll türevlerini dinledim. Heavy metal dinlediğim kadar doom metal dinliyorum. Tabii yerli sanatçıları da dinliyorum.
Almora'nın son albümünü ben çok beğendim. Gothic'in Epik versiyonu :p
Madem başlığa biraz hareket geldi. Kendi siteme haberleri girerken buraya da bilgi vereyim.
Lemmy Kilmister'in belgeseli çekildi.
Saxon yeni albüm hazırlığında.
Alice Cooper yeni albümünde ki şarkı listesini açıkladı.
Kasım Hilal
06.06.2008, 18:24
Almora'yı ben de çok beğendim ama Ogün Sanlısoy'un ne işi vardı orda yahu..
Hiç sevmem keratayı..
ÖZellikle "Tılsım" ve "Kıyamet Senfonisi" (ki albümün adı da aynı) hakikaten güzeldi..
Şahsen ilk Princess Of Rain şarkısını ilk dinlemiştim ve nefret etmiştim..
Cehennem Geceleri ile ısındım. 1945 albüm ile sevdim.. Son albüm ile ise mest oldum.. İyi yolda gidiyorlar..
Yeniler içinde 4X+ ve Kör Talih'i de tavsiye ederim hatta. Özellikle Kör Talih.. Arada ney sesleri de eklemişler alternatif müziğe..
seyyah61 (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=15423) buyur..
http://www.atunnel.com/index.php/010110A/687474702s7777772r796s75747562652r636s6q2s77617463 683s763q4r70674n3176627753674926666561747572653q72 656p61746564
Ogün , o şarkıyı mükemmel yorumlamış. Türkiye'de ki Ogün gerçeği yadsınamaz. Ogün'ü Almora ile yaptığı düetle değil Hayko ile yaptığı düette çok eleştirmiş biriyim.
Rüzgarın Kızı, Ay Işığı Savaşçısı, Tılsım albümün öne çıkan şarkıları :)
seyyah61
06.06.2008, 20:26
Almora'yı ben de çok beğendim ama Ogün Sanlısoy'un ne işi vardı orda yahu..
Hiç sevmem keratayı..
ÖZellikle "Tılsım" ve "Kıyamet Senfonisi" (ki albümün adı da aynı) hakikaten güzeldi..
Şahsen ilk Princess Of Rain şarkısını ilk dinlemiştim ve nefret etmiştim..
Cehennem Geceleri ile ısındım. 1945 albüm ile sevdim.. Son albüm ile ise mest oldum.. İyi yolda gidiyorlar..
Yeniler içinde 4X+ ve Kör Talih'i de tavsiye ederim hatta. Özellikle Kör Talih.. Arada ney sesleri de eklemişler alternatif müziğe..
seyyah61 (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=15423) buyur..
http://www.atunnel.com/index.php/010110A/687474702s7777772r796s75747562652r636s6q2s77617463 683s763q4r70674n3176627753674926666561747572653q72 656p61746564
Bana orijinal youtube linki gerekiyor. Bunu acamiyorum. Digerini de. Youtube'u burda acabiliyorum. Ogün Sanlisoy konusunda katiliyorum. Güclü bir yorumcu olabilir ama ne tarz, ne vokal ne de söz olarak parca Almora tarzina ve albüme uymamis. Bu yüzden hosuma gitmedi. Oysa 1945 albümünde Hakan Aysev cuk diye oturmustu Almora tarzina.
Ogün , o şarkıyı mükemmel yorumlamış. Türkiye'de ki Ogün gerçeği yadsınamaz. Ogün'ü Almora ile yaptığı düetle değil Hayko ile yaptığı düette çok eleştirmiş biriyim.
Rüzgarın Kızı, Ay Işığı Savaşçısı, Tılsım albümün öne çıkan şarkıları :)
hayko gerçeği de yadsınamaz ilhan:)
he iyidır.
Yadsınamaz diyorsanız öyledir. Gerçi ben halen bir gerçek felan görmedim. İşin açıkcası bu adamın bir gerçeği var mı diye merak etmedim. Hadi hepsini geçtim bir gerçeği varsa yadsımadım. Gerçeklik göreceli bir kavram benim için.
Kasım Hilal
06.06.2008, 22:17
Bana orijinal youtube linki gerekiyor. Bunu acamiyorum. Digerini de. Youtube'u burda acabiliyorum. Ogün Sanlisoy konusunda katiliyorum. Güclü bir yorumcu olabilir ama ne tarz, ne vokal ne de söz olarak parca Almora tarzina ve albüme uymamis. Bu yüzden hosuma gitmedi. Oysa 1945 albümünde Hakan Aysev cuk diye oturmustu Almora tarzina.
Baba şimdi şöyleki ben de direkt youtubeyi açamıyorum..
"Park Joo Young" deyip arat. İlk çıkan videoyu izlerken kenarda gösteriyor. Yedi dakikadan daha uzun bir video işte..
-------------------------
Hayko gerçeği ise benden uzak dursun..
Aman aman..
Ticari bir hamle olan Sakin Olmam Lazım albümü iyiydi. Şarkılar güzel seçilmişti ama o gerçek bir Hayko albümü değildi zaten.. Onun asıl albümü Tanışma Bitti. Ki (kişisel fikrimdir, saldırmayın) sadece böğürüyor..
Kasım Abi,
Kimse kimseye saldırmaz :) İstediğin rahatlıkla eleştirilerini yap. Ben ezmeye bile kalkarım Hayko'yu :) Geçmişte vardır örnekleri. :p
Kasım Hilal
07.06.2008, 00:13
Hocam emin olmamakla beraber sallayacağım.
Hatun ya Nightwishten ayrılan Tarja ya da Within Temptation'un vokali Sharon.
Bu arada şarkı Within Temptation - Jillian (I'd Give My Heart) imiş..
Salladığın tuttu kardeş..
Helal olsun..
Böyle tatlı tatlı dinlemek de bayağı keyif veriyormuş doğrusu..
Paylaşım yasak olduğu için ekleyemiyorum..
Artık kendi imkanı olan bulur..
Olmayan profilimde var ama olsun yine yazayım kasimhilal@hotmail.com adresini msn listesine ekler bana bir mail atar (ben messenger kullanmayı pek sevmiyorum) ben kendilerine ulaştırırım...
Ama dedim hatun Sharon olabilir diye. Müptelasıydım Within Temptation'un :)
Bu arada ben o adresi ekliyorum. Ola ki açarsan bir iki laflarız ;)
Hasan Ayvenli
07.06.2008, 00:20
yav bırakın haykoyu filan agalloch dinleyin saturnus dinleyin estatic fear dinleyin gece gece kafayı bulun
Great White
07.06.2008, 00:23
Ya başlığın adını değiştirin ya da mevzuuyu:D
Bu ne yahu:)
Hee..
Estatic Fear dinleyin şarkının sonu gelmeden camdan aşağı atlayıp intihar edin.
Rock ve metal dünyasında şarkısı dinlenerek en çok intihar edilen gruplardan bir tanesi. ;) Şahsen severek dinlerim.
Kasım Hilal
07.06.2008, 00:24
Within Temptation - Jillian (I'd Give My Heart) işte..
Rock..
Daha ne olsun?
Rock değil abi. Gothic metal grubu. Senfonik yaptıkları kadar melodik müzikleride olan Hollandalı bir grup. Her ne kadar Alternatif rock grubu etiketi patlatılsada müzikleri akıcıdır. Rock müzikten ötedir, tam metal kıvamında değildir :) Bu da senfonik metalin tanımı benim için.
seyyah61
07.06.2008, 09:15
Rock değil abi. Gothic metal grubu. Senfonik yaptıkları kadar melodik müzikleride olan Hollandalı bir grup. Her ne kadar Alternatif rock grubu etiketi patlatılsada müzikleri akıcıdır. Rock müzikten ötedir, tam metal kıvamında değildir :) Bu da senfonik metalin tanımı benim için.
Önce canli performansini dinledim. Kadinin sesi pek hosuma gitmedi. Sonra albüm kaydini dinledim. Su teknoloji var ya nelere kadirmis. :D
Poahahuauh :D
Hatunun sesi çok iyi baba. Konserlerde eğer ses sistemi çok iyi oturmuyorsa en tız sesli birisini çıkar yine birşey anlamıyorsun.
Ömer SEVİNÇ
10.06.2008, 12:46
Within Temptation hiç dinlemedim. Büyük bir eksikliğim olarak görüyorum..
Metallica VIP biletleri tükenmiş. Saha içinin de 1-2 hafta içinde tükenmesi bekleniyormuş. Duyrulur=)
Biletlerin tükenmesine şaşırmadım. Özenti, giydiği tişörtlere göre metalci olan, uzun saç bırakıp ben metalciyim edâsında sokaklarda dolanan tiplerin gösterdiği ilgi bile stadı doldurabilirdi. :) Böyle büyük konserlere dinleyiciyi sınavlara sokup götüreceksin. Bu konsere gidecek kesimin yarısının Metallica grup üyelerinin isimlerini ezbere söyleyeceğini düşünmüyorum.
Neyse gidemeyeceğim için biraz burukluk olsa da kayıtları izleyeceğim. Sonra çizittiririz birşeyler.
Biletlerin tükenmesine şaşırmadım. Özenti, giydiği tişörtlere göre metalci olan, uzun saç bırakıp ben metalciyim edâsında sokaklarda dolanan tiplerin gösterdiği ilgi bile stadı doldurabilirdi. :) Böyle büyük konserlere dinleyiciyi sınavlara sokup götüreceksin. Bu konsere gidecek kesimin yarısının Metallica grup üyelerinin isimlerini ezbere söyleyeceğini düşünmüyorum.
Neyse gidemeyeceğim için biraz burukluk olsa da kayıtları izleyeceğim. Sonra çizittiririz birşeyler.
İlhan, şiddetle katılıyorum...
Metallica düşkünü bir adam değilimdir.
Ama Metallica'nın da hakkının verilmesi gerektiğine inananlardanım..
Bu arada Metallica ve rock müzik sevenler için.
Billboard dergisinde bir metallica fotoğraf albümü var.
Tavsiye edeyim...
Cliff'li fotoğrafları bile var.
Metallica'nın dönüşümünü fotoğraflarda görebilirsiniz.
Hasan Ayvenli
13.06.2008, 12:39
Metallica VIP biletleri tükenmiş. Saha içinin de 1-2 hafta içinde tükenmesi bekleniyormuş. Duyrulur=)
yok be o kadar büyük bi eksiklik değil :D
ben de gidemicem büyük ihtimalle konsere
yokmu rammstein dinleyen ?
Var olmaz olur mu?
Alman muzikalitesini en üst seviyede tutan gruplardan benim gözümde. Her konser farklı bir şov yapan, görsellikleri ile sınır tanımayan, yaptıkları müzikle sayılan sevilen gruplardan :)
Çağatay_
13.06.2008, 18:14
Yav ilk önce saha içi bitmemiş miydi ben mi yanlış biliyorum :S
Saha içi değil 3-4. bölümler bitmişti diye biliyorum. Saha içi kolay mi oğlum öyle bitmesi. En pahalı kısımlar. :)
seyyah61
13.06.2008, 18:22
yokmu rammstein dinleyen ?
Dinledigim tek Alman grup. Rammstein genelde Nazi bir grup olarak bilinir ama ben sözlerinde öyle bir seye rastlamadim.
Almanız ve alman gibi yaşıyoruz düşüncesini içinde barındıran bir grup. Almanlardan hiç haz almamama rağmen severek dinlediğim Alman gruplardan bir tanesi. Müzikleri ve temaları hoşuma gidiyor. ;)
seyyah61
13.06.2008, 18:39
Almanız ve alman gibi yaşıyoruz düşüncesini içinde barındıran bir grup. Almanlardan hiç haz almamama rağmen severek dinlediğim Alman gruplardan bir tanesi. Müzikleri ve temaları hoşuma gidiyor. ;)
Adam gibi söz yazarlar dogrudur. Hatta bunu yapabilen nadir Alman müzisyenlerden. Alman pop müzigi yapanlarin yazdiklari sözlerin rezilligini anlatacak bir diyalog. Almanin birine "Niye Almanlar hic Almanca müzik dinlemiyor?" diye sordum. Cevap: "Cünkü sözlerini anliyoruz" :D :D :D
Almanlarin radyolarinda %90 Ingilizce müzik calar.
Dairy of dreams, Kreator , Accept, Scorpions ve Helloween gibi grupları da es geçmiyorum Rammstein'a iyi derken. Tabi onlar İngilizce albümler çıkarıyor. Ama Haggard'ın almanca şarkıları mevcuttur. Almanca dedikçe aklıma Angela Gossow geliyor. O böğürme sesleri o kadından nasıl çıkar anlayamıyorum. :)
seyyah61
13.06.2008, 19:00
Dairy of dreams, Kreator , Accept, Scorpions ve Helloween gibi grupları da es geçmiyorum Rammstein'a iyi derken. Tabi onlar İngilizce albümler çıkarıyor. Ama Haggard'ın almanca şarkıları mevcuttur. Almanca dedikçe aklıma Angela Gossow geliyor. O böğürme sesleri o kadından nasıl çıkar anlayamıyorum. :)
Slipknot da Alman gruptur. Tabi benim kastettigim Almanca müzik yapanlar arasindaydi. Bu arada Ntvspor'un reklamindaki Direc-t sarkisini farkettiysen ne kadar Placebo'ya benziyor. Ilk dinlememde Placebo'nun sarkisi zannettim ama sonradan anladim ki Direc-t imis.
Slipknot Amerikalı bir grup. :)
Placebo ve Direc-T dinlemediğim için diğer dediğine birşey söyleyemeyeceğim.
FatmaÇelik
14.06.2008, 13:22
Rock forever demek istiyorum...
'' Rammstein grubunun basında çok çıkan haberlerinden biride ;
grubun hitler sempatizanı olduklarıdır,
bunun sebebi ise grubun üyelerinin hepsinin eski doğu almanya kökenli oluşlarıdır,bilindiği gibi doğu almanlar ın çok sert dilleri oluşu ve özellikle de ''R'' harflerini üzerine basa basa sölemeleridir,
yanlız bununla sınırlı deil ;
solist Till lindemanın sahne perküsyonu ve jestleri
bu tezi güçlenrimektedir,
ayrıca grubun illegal yolardan birde Hitler adlı parçası olduğu idda edilmektedir,
ama tüm bu iddalar ve suçlamalar karşısında RAmmstein asla böle bişeyin mümküğn olamdığını
hatta aksini birçok basın demecinde vurgulamışlardır . ''
facebook rammstein fans grubundaki yazımdan alıntı
furkansenokur
14.06.2008, 16:33
arkadaşlar rock metal diyorsunuz hadi anlıyoruzda hardcore ne ? insanın aklına başka bişeler geliyor ama neyse :D
'' Rammstein grubunun basında çok çıkan haberlerinden biride ;
grubun hitler sempatizanı olduklarıdır,
bunun sebebi ise grubun üyelerinin hepsinin eski doğu almanya kökenli oluşlarıdır,bilindiği gibi doğu almanlar ın çok sert dilleri oluşu ve özellikle de ''R'' harflerini üzerine basa basa sölemeleridir,
yanlız bununla sınırlı deil ;
solist Till lindemanın sahne perküsyonu ve jestleri
bu tezi güçlenrimektedir,
ayrıca grubun illegal yolardan birde Hitler adlı parçası olduğu idda edilmektedir,
ama tüm bu iddalar ve suçlamalar karşısında RAmmstein asla böle bişeyin mümküğn olamdığını
hatta aksini birçok basın demecinde vurgulamışlardır . ''
facebook rammstein fans grubundaki yazımdan alıntı
Basında çıkmasına gerek yok kendileride söylüyor bunu. Katı bir Alman grubu. Hitler şarkısının Rammstein bir alakası yok ama nazilere olan karşılıklarını bilmeyen yoktur.
Gerçi naziler döneminde iyi şeylerde olmuştur bana göre :)
Birde şunu eklemek istiyorum. Almanya'da çıkan bir grubun Hitler'e birşarkı yapması kadar normal birşey olamaz. Ayıplanacak birşey değil. Ben ayıplamazdım. :)
He birde Türkiye'de bilinen/tanınan bütün rock ve metal webzinelerde üyeliğim vardır. Yukarıda Facebook Rammstein fans grubundaki yazımdan alıntı demişsin ama o yazının sana ait olduğunu zannetmiyorum. Bütün sitelerde konuşulmuş bir konudur. Ha o sitelerde üyeliğim var ve onları söyleyen benim diyorsan yine gülerim sana.:cool: Ama başka yerden kopyalayıp benim diyorsan kaynak ver. ;)
Dip not: Hitler şarkısı Rammstein fanlarının eseridir. ;)
@ Furkansenokur ,
Tamamen ritmler ve distorsiyonlarla alakalı bir olay o hardcore. Yani senin aklına gelen gece kuşağı filmlerindeki gibi değil. Sırf bunu yazmak için girdiysen başlığa komik olmuş.;)
Erdem Keser
14.06.2008, 17:09
Basında çıkmasına gerek yok kendileride söylüyor bunu. Katı bir Alman grubu. Hitler şarkısının Rammstein bir alakası yok ama Adolf Hitler'e olan bağlılıklarını bilmeyen yoktur.
He birde Türkiye'de bilinen/tanınan bütün rock ve metal webzinelerde üyeliğim vardır. Yukarıda Facebook Rammstein fans grubundaki yazımdan alıntı demişsin ama o yazının sana ait olduğunu zannetmiyorum. Bütün sitelerde konuşulmuş bir konudur. Ha o sitelerde üyeliğim var ve onları söyleyen benim diyorsan yine gülerim sana.:cool: Ama başka yerden kopyalayıp benim diyorsan kaynak ver. ;)
@ Furkansenokur ,
Tamamen ritmler ve distorsiyonlarla alakalı bir olay o hardcore. Yani senin aklına gelen gece kuşağı filmlerindeki gibi değil. Sırf bunu yazmak için girdiysen başlığa komik olmuş.;)
:D
:D
Çok acımasızsın İlhan:D
Ömer SEVİNÇ
14.06.2008, 17:58
ilhan olm senin yüzünden başlığın hiti yarı yarıya azalıyor. Millet senden fırça yerim diye bişey yazamaz oldu:D:D
Çağatay_
14.06.2008, 19:26
İlhan başlığı budadı :D
Sefa Murat Dokuz
14.06.2008, 19:28
Norther dinleyin müthiş şarkılarıı...
seyyah61
14.06.2008, 19:36
ilhan olm senin yüzünden başlığın hiti yarı yarıya azalıyor. Millet senden fırça yerim diye bişey yazamaz oldu:D:D
Adam Trash, Death Metalden yumusagini dinlemiyor ki. Ben de severim ama fazlasi bünyeye zarar. Bizim arkadas durmadan dinliyordu sonra gece garip garip seyler görmeye basladi (rüya degil) birakti hemen. :D :D :D Ilhan da görüyordur kesin öyle seyler. Ben Rock müzigi Murat Celik'ten Infected'a kadar dinlerim ama sadece Rock müzik dinlemem, Türk Sanat Müzigi, Tasavvuf müzigi, Halk Müzikleri, Klasik müzik, jazz, yani kaliteli ne varsa dinlerim. Ama gitar ile icra edilen müziklere ayri bir ilgim vardi o baska.
Asilik var biraz ( biraz mı? :D ) bazen sert çıkabiliyorum. Ama madem bu başlıkta birşeyler konuşup birşeyler öğreniyoruz daha detaycı ve bilgili konuşalım. Ömer sende biliyorsun benim bir rock-metal websitem var. Hergün orada yaşadığımız tartışmaların onda birini burada yapamıyoruz.
Rock dinlemek ile rock müzik dinlemek çok farklı :)
@ Seyyah ,
Normaldir. Ben de halisünasyonlar görüyordum. Psikolojik tedavilere girdim. İntihar eden arkadaşlarım oldu. Gerçi buraya yansıtmak istemiyorum ama her türlü arkadaşım oldu.
Bilenler iyi biliyor sıkı doom metal dinliyorum. Aşırı melankolik bir insanım. Ama heavy metali de kesinlikle dinliyorum. Heavy metal sistemlere karşı bir isyan müziği. Hatta en uç noktası.
Buırada yazmıyorum, paylaşmıyorum ama dinliyorum, dinlemenizi öneriyorum denilen gruplarla ilgili yazılmış en az bir kritiğim vardır.
Başlığa ilgi çoğaldığında eklerim artık :)
Kaka6191, Norther dinleyin demiş. İyi de demiş. Dinlenecek gruplardan. 10-12 yıllık bir geçmişleri var. Melodik death yapıyorlar ve Finlandiya'dan. Metalin beşiğinden :) Cowerları ile parladılar. Tıpki Children Of Bodom gibi. En son hatırladığım 3albümleri vardı.
Ömer SEVİNÇ
14.06.2008, 21:57
İçinde gitar olan her şarkıyı dinleyebilirim;)
Güzel bir laf vardı. Mozart-Beethoven-Bach vb. şimdiki zamanda yaşasaydı kesin beraber bir rock grubu kurarlardı. İçinde notalar olan, emek olan, içinde "müzik" olan tek müzik türü rock çünkü..
Britney Spears'da şarkılarında electro gitar kullanıyor.
İçinde gitar olan müziği dinlerim diyen birisi benim gözümde rockçı veya metalci değildir. :)
Ömer SEVİNÇ
14.06.2008, 22:04
ilhan senin gözünde onun gözünde mi var? Kendimi hiçbir zaman salt rock dinlemeye de hapsetmem. Benim rock müzik dinleme sebebim o müziği beğenmem. İnsanın ruhunu yansıtıyor, şarkıyı dinlerken hissediyorsun. Bunu Britney Spears başarsın elektro gitarla getir onu da dinleyim. Ama asla sanatı sınıflandırıp bu rock değil öyleyse bunu dinlemem demem ben. Dememek gerektiğini de düşünüyorum..
Bu benim savımdır. Hani benim gözümde diye belirginleştirmişim. Benim gözümde rock'n roll star olsan ne olur rockçı olmasan ne olur yani. Fazla takılıp kalınacak birşey değil. Ben iyi bir rock dinleyicisi olsaydım ( ki eskiden öyledim ) sırf gitar için dinlemezdim. Yoksa bunu herkes yapabilirdi. Onlardan bir farkım olmalıydı.
Rock müzikten metal türevlerine geçişimden sonra daha fazla kaptırdım kendimi. Hani şu salt müzik dinleyicisi kalıbı varya tam ona uydum. Distorsiyona, ritmlere, soundlara, vokallere taktım kafayı. Bu gitarı herkes az çok iyi çalabiliyor. Kulağa hoş gelen ritmi yakalayabiliyor.
Seni anlıyorum. Gitarı seviyorsun, gitarın sesinin çağırdığı yere gidersin. Bu iyi birşeydir veya değildir ama ben safi gitar için rock müzik dinleniyorsa sorarım yani bu gitar pop müziktede kullanılıyor diye.
"Ama asla sanatı sınıflandırıp bu rock değil öyleyse bunu dinlemem demem ben. Dememek gerektiğini de düşünüyorum.."
Aynı şeyi düşünmüyoruz. Ben senin bu görüşüne kesinlikle saygı duyuyorum. Ama ben bunu yaparım.O anki ruh halime uyan müziği dinlerim yalanını sevmeyen birisiyim. Benim bir tane ruh halim var. O anıma uyan müzikte Rock'n rolldur, bluestir. Heavy metal, doom metal, melodik death vs. dinledikten sonra asla ruhuma hitap etmeyen veya rock ve metal olmayan müzik dinlemem. Bu yüzden ayıplanabilirimde :) Ama bu savımı değiştirmez.
Ömer SEVİNÇ
14.06.2008, 22:28
İlhan farklı şeylere hayranız biraz. Sen rock müziğe hayransın ben o 6 telli cihaza:)
Sen flamenko sevmezsin o zaman ama ben çok severim. Aramızdaki fark burada galiba..
Rock'n roll is my life kankacim :)
Celâl Emre Samancı
15.06.2008, 10:48
arkadaşlar çokça tartışılmış olabilir.. ilk defa bu başlığa bakıyorumda:) metal müziği metal yapan solosudur.. çünkü şarkıyı sözlerinlen pekiştiren solosudur.. mesela klasik bir örnek vermek gerekirse rock müzikde efsane şarkı "pink floyd - comfortably numb".. solosunu her dinlediğim zaman tüylerim diken diken oluyor.. bide çalarken kendimden geçiyorum.. "iron maiden - hallowed by th name" yada "slayer - angel of death".. bu şarkıları dinlediğimizde soloları müthiş bir haz veriyor insana.. yada ben öyle düşünüyorum..
herkese saygılar:)
arkadaşlar çokça tartışılmış olabilir.. ilk defa bu başlığa bakıyorumda:) metal müziği metal yapan solosudur.. çünkü şarkıyı sözlerinlen pekiştiren solosudur.. mesela klasik bir örnek vermek gerekirse rock müzikde efsane şarkı "pink floyd - comfortably numb".. solosunu her dinlediğim zaman tüylerim diken diken oluyor.. bide çalarken kendimden geçiyorum.. "iron maiden - hallowed by th name" yada "slayer - angel of death".. bu şarkıları dinlediğimizde soloları müthiş bir haz veriyor insana.. yada ben öyle düşünüyorum..
herkese saygılar:)
İyi giriş....
Ömer SEVİNÇ
15.06.2008, 12:36
Bir de solosuz metal var:D Nu-metal:D:D
Hasan Ayvenli
15.06.2008, 12:38
Bir de solosuz metal var:D Nu-metal:D:D
nu metal neyse de hard core çekilmiyo :D
Celâl Emre Samancı
15.06.2008, 12:48
nu-metalde çok hoş:) ki 2005 rock'n cokeda kornu canlı dinlemek nasip oldu bize:D(reklam kokuyoo)
Ömer SEVİNÇ
15.06.2008, 12:57
Rock'n Coke'a gitmek isterdim bir seferliğine. Bu sene yapılmayacakmış sanırım. Büyük sanatçı bulamamışlar güya. Bence Metallica ve Judas Priest konserinin gölgesinde kalacağını düşündüler organizasyonun.
Ben sevmem nu metal. Linkin Park. Limp Bizkit. Böğk:D
Celâl Emre Samancı
15.06.2008, 13:01
ya zaten en iyi ve son rock'n coke 05de yapıldı sonraki festivaller hep fos.. bide metallica ve judas priest tespitin doğru:) ne olursa olsun gidilmeli metallicaya:D bi daha ne zaman canlı görebilirizki onları:D:D:D
Ömer SEVİNÇ
15.06.2008, 13:02
Aynen öyle düşündüm, 90 ytl para saydım bilet aldım, şimdi açlıktan ağzım kokuyor:D
Hasan Ayvenli
15.06.2008, 13:06
üni rock feste gitmek lazım aslında. çok iyi gruplar var. ama zaman yok...
ilah sınavdan çıkmıştır geliyordu şimdi..Başlık canlanır az sonra...
Erdem Keser
15.06.2008, 13:26
Evet İlhan birazdan gelir dağıtır burayı:D
Ömer SEVİNÇ
15.06.2008, 13:29
hayatta çok fazla kırmızı çizgisi olan ve bu çizgileri de kapkalın olanlar çok fazla mutlu olma fırsatı bulamazlar.olaylara,kişilere,zevklere bakışımız hiç değilse biraz esnek olmalı =)
Kime yazdın anlamadım alper:D
Ömer SEVİNÇ
15.06.2008, 13:32
Sen onu öyle değerlendirme yahu. O kendi penceresinden bakıyor olaylara. Onun penceresinden bakmak değilsin sen. Tartışıyoruz sonuçta..
Basında çıkmasına gerek yok kendileride söylüyor bunu. Katı bir Alman grubu. Hitler şarkısının Rammstein bir alakası yok ama nazilere olan karşılıklarını bilmeyen yoktur.
Gerçi naziler döneminde iyi şeylerde olmuştur bana göre :)
Birde şunu eklemek istiyorum. Almanya'da çıkan bir grubun Hitler'e birşarkı yapması kadar normal birşey olamaz. Ayıplanacak birşey değil. Ben ayıplamazdım. :)
Dip not: Hitler şarkısı Rammstein fanlarının eseridir. ;)
@ Furkansenokur ,
KAYNAK : http://www.facebook.com/group.php?gid=7150898335
facebookda kuruduğum rammstein grubundaki yazım (metal ve rock müzik sitelerinde üyeliğim var demişsin şu anlık 26 üyem var ondan galiba ;))
buyur beklerim ,
bu müzik hakkında sadece sen fikir sahibi olacak kadar bilgi sahibi deilsin ,
başkalırnda fikir beyan edecek kadar bilgisi vardır saygı duy bence . benm gibi ...
bu müzik hakkında sadece sen fikir sahibi olacak kadar bilgi sahibi deilsin ,
başkalırnda fikir beyan edecek kadar bilgisi vardır saygı duy bence . benm gibi ...
Google de Rammstein diye arattırılan her kaynakta çıkan yazıyı feysbukuna koymuş olamazsın yani? He ben yazdım bana aittir diyorsan valla helal olsun sana. O zaman bir kaç şey sorarım sana Rammstein hakkında. Belki benimde bilmediğim bir çok bilgi vardır. Bilgi paylaşımını severim.
Bu arada grubundaki üyelerin beni enterese etmiyor açıkcası. Bana özelden üye olduğun rock ve metal webzineleri gönderirsen sevinirim. Elbette irtibat içerisinde olduğum sitelerdir.
Bu müzik hakkında sadece ben fikir sahibiyim mi demişim? Emeğe saygı duyarım ben. Facebooktaki yazımdan alıntıdır dersen saygı felan bekleme yani boşuna.
He bu arada bu müzik konusunda gayet sertim biraz. Bu herşeyi ben bilirim anlamına gelmesin. Öyle anlaşılırsa da pek umursamam zaten :) Kimseye bilgi mukayesesi yapmadığım için.
ilhan için yazdım =)
çok sert yazıyor olmazsa olmaz birçok şey.
iki kelime yazamaz oldum buraya =)
Buyur burdan yak :) Daha önceden demiştim sana Placebo fanlarıyla tartışmam diye :cool:
Yani istediğini yaz. Benim ne kadar sert olduğum niye bu kadar abartılıyor ki? Sıkı bir metalciyim bırakında olayım yani. Şu yazdıklarından sonra bu başlıkta yazdıklarına ,sorduklarına ne cevap veririm ne de bakarım yani ne yazılmış diye. Başlık benim değil. :)
Başlıkta tartışılacak, sonucunda birşeyler öğrenilecek, birbirimizden birşeyler kapacağımız insanlar çok fazla ama yazmıyorlar ya da yazacak zamanları olmuyor. Ömer ve Hasan'la geçmişte yaptığımız muhabbetleri edemiyoruz.
Bu arada çizgi olayını da abartmışsın. :)
İlginizi çekebilir
KUR?AN, KULAKLARIMDAKİ FİLTREYİ KALDIRDI
Zeren Çelebi
1990?lı yılların başlarında İtalyan ve İsviçreli metal ve gotik gruplarda solistlik yapmaya başlayan, kısa sürede yıldızı parlayıp 1997-2004 yılları arası black metalin efsanevi grubu Ancient?in bayan solisti olarak ün salan Deadly Kristin yakın zaman önce müslüman olduğunu açıkladı.
Devamı burada
http://genclik.zaman.com.tr/?bl=7&hn=1556
Ancient black metalin efsane gruplarından değil ki :) Black metalin efsanevi grupları Venom, Mayhem, Dimmu Borgir, Darkthrone gibi gruplar. Haberde ilgimi çeken tek nokta orası :)
Kasım Hilal
20.06.2008, 14:05
İlginizi çekebilir
KUR?AN, KULAKLARIMDAKİ FİLTREYİ KALDIRDI
Zeren Çelebi
1990?lı yılların başlarında İtalyan ve İsviçreli metal ve gotik gruplarda solistlik yapmaya başlayan, kısa sürede yıldızı parlayıp 1997-2004 yılları arası black metalin efsanevi grubu Ancient?in bayan solisti olarak ün salan Deadly Kristin yakın zaman önce müslüman olduğunu açıkladı.
Devamı burada
http://genclik.zaman.com.tr/?bl=7&hn=1556
Ablamın ismini hiç duymadım. Onun için efsane değildir büyük ihtimal.
Ama bir konuda hemfikiriz; huzur İslamda..
Kasım Hilal
28.06.2008, 00:55
Bir video paylaşayım dedim.
Gerçi rock değil ama (rock)tan besleniyor...
http://www.imeem.com/eumesmapoisclaro/video/9XDQA2xm/sarah_brightman_fleurs_du_mal_carmen_nebel_music_v ideo/
Bu hatunu duymuştum. :)
Hoş sesi var. (Y)
Kasım Hilal
28.06.2008, 01:20
Kendini duyurmayacak bir sesi yok ki ablamın..
Yok öyle değil. Bir dergide okumuştum. Satış rekoru kıran bir albümü felan vardı.
Ömer SEVİNÇ
28.06.2008, 01:36
Sarah Brightman ünlü bir sanatçı yahu:D
Açıkçası ünü beni pek ilgilendirmiyor kanka :)
Judas Priest kadar ünlü değilmiş demek ki. Yoksa tanırdım mutlaka :p
Ömer SEVİNÇ
28.06.2008, 01:38
Açıkçası ünü beni pek ilgilendirmiyor kanka :)
Judas Priest kadar ünlü değilmiş demek ki. Yoksa tanırdım mutlaka :p
Judas konserinin bir cd'sini falan bulmak lazım. Sana öyle bir şey ulaşırsa mutlaka haber et ha;)
Sendeymiş bil şimdiden :)
Kasım Hilal
28.06.2008, 01:56
Açıkçası "duymuştum" sözünü latife olarak algıladım ben..
Brigtman nasıl söylesem ulusal arenada Candan Erçerin gibi Leman Sam gibi Bülent Ortaçgil gibi Fikret Kızılok gibi biridir.. Yani devasa bir albümü pek olmaz ama her zaman büyük bir kitle tarafından sevilir sayılır. Her zaman kalitesini belli eden albümler çıkarır..
Duymuştum derken müptelası insanlardan duydum felan demedim. Hani göz aşinalığı veya kulak aşinalığı dediğimiz olay varya sadece isim olarak. :)
Kasım Hilal
02.07.2008, 16:26
Yahu burada neden video paylaşmıyoruz ki birbirimizle?
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=138501
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 17:35
oo konuyu kim açmış kim.beni tanırsın türkroctan "track5 " arkadşlar biz türkrocktada trabzonsporu konuşuyoruz.sayımız 1 tane azaldı sizleride bekleriz
Valla ben de kota var bakamayanzi olayları yani vidyolara =)
@ Morko61,
sen de hoşgeldin.
Ömer SEVİNÇ
02.07.2008, 20:36
oo konuyu kim açmış kim.beni tanırsın türkroctan "track5 " arkadşlar biz türkrocktada trabzonsporu konuşuyoruz.sayımız 1 tane azaldı sizleride bekleriz
Ben de üyeyim morko oraya. Görmedim Trabzonspor konusu..
Demir Demirkan'ı pek sevmem ama müziği hakkında ileri geri konuşmam :) Son albümünü beğendim. 5. albümü sanırım bu. Yolun Yarısı albümün adı.
Sağlam tracklar var =) Silkinmiş üzerindeki ölü toprağı atmış sanki.
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 20:41
spor bölümüne gir .orda trabzonspor bölümühoşbulduk ilhan
Hasan Ayvenli
02.07.2008, 21:02
çok hızlı girmişsin buraya :) hoşgeldin bakalım
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 21:08
Hasan Ayvenli (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=3875) bak bu sefer doğru yazdım(kopyala yapıştır tabi )
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 21:12
demir demirkan dan bahsetmişiniz.ben alıştım artık şarksını beğendim .klipte fena değildi
Alıştım Artık olmasın şarkının adı? :)
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 21:17
evet aynen öyle :)
Bugün ya da yarın şarkısını tavsiye ediyorum. Sağlam söylemiş.
Hasan Ayvenli
02.07.2008, 21:21
iced earth - melancholy
watching over me
...
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 21:24
ilhan
Dinledim o şarkıyı.Gerçekten iyi şarkı.Sona doğru solo atıyo.Orası olmasa dinlemezdim zaten bu şarkıyı
Poaohohaa.
Benim şarkı babacim o =)
Msn adresinde boşuna melancholyc yazmiyor.
Matthew Barlow söylerken melancholy idi o şarkı. ;)
Gökhan ÖZDEMİR
02.07.2008, 21:26
Herkese iyi akşamlar.Ben çıkyorum
Metal dünyasının önde gelen isimlerinin fanatikliğini yaptığı takımları konuşmaya ne dersiniz?
Örneğin Bruce Dickinson. Iron Maiden'in vokalidir kendisi. Aşırı WestHam United fanatiğidir. Kazım Koyuncu'nun Trabzonspor sevgisi ile mukayese edilebilecek bir bağ vardır.
Ömer SEVİNÇ
03.07.2008, 00:39
İndirteceksiniz bana Demir Demirkan'ı zorla:) Bir dinleyim de fikrim olsun..
Ömer SEVİNÇ
03.07.2008, 00:44
Yok abi komple albümü indireceğim. 1 saatte iner uTorrent sağolsun:D
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 13:46
Yok abi komple albümü indireceğim. 1 saatte iner uTorrent sağolsun:D
Bu yaptığın doğru değil ama.Albümünü almanı tavsiye ederim
Şahsen gidip 10 ytl vermem =)
Eminim senin arşivindeki tüm şarkılarda orijinal değildir.
seyyah61
03.07.2008, 13:54
Biri Iced Earth mü dedi? :) Hey gidi günler, sabah aksam dinlerdim. Canim cekti yine. Solitude diye bi enstrumental parcalari vardir, ucurur resmen. Dracula ve Watching Over Me aklima ilk gelen parcalari. Cok saglam grup, Atina'da verdikleri konserden üc cdlik bir albüm yapmistilar ve baya kaliteli bir albüm olmustu.
Matthew Barlow'un müziği bırakıyorum demesiyle Iced Earth'ın biyolojisi bozuldu. Gerçi Matthew sözünde duramadı müziğe tekrar döndü ama ne Iced Earth'da ki performansını yakalar ne de Iced Earth Matthew varken yakaladığı potansiyeli o yokken yakalar.
Kötü olmuştu ayrılık.
Kasım Hilal
03.07.2008, 14:06
Demir Demirkan için para harcayamam ben. parama acırım. Çok yapmacık geliyor bana. Belki yazdığı sözleri gerçekten içinden gelerek yazıyordur; o zaman ise hayata, özellikle aşka bakış açımız uymuyor demek..
Ömer SEVİNÇ
03.07.2008, 14:33
ilhan'ın cevabına aynen katılıyorum..
Iced Earth konusundaki bilgim de melancholy ile sınırlı. Pek dinlediğim bir grup değil.
Demir Demirkan'ı severim ben. Populere daha yakın müzik yapıyor belki ama oldukça sert parçaları da var. Bir gitti gider, kahpe, senden sonra dinlenmeyecek şarkılar mı?:) Bilgisayarın üstüne komposto döktüm. Servise verdik. Albümü indirir indirmez bir kritik yazarım albümle ilgili. Ama genelde ilk izlenimden farklı olur albümün güzelliği o ayrı:)
Kasım Hilal
03.07.2008, 15:10
Sertap'ın son albümünde bir "zaferlerim" yorumu vardı.
O şarkıyı dinleyince ilk olarak sesinden haz almamaya başladım.
Gitti gider ve kahpe gibi şarkıları ise tarz olarak (sözlerini) kendime ait hissedemiyorum.
Acemi bir bencilin şarkıları onlar, seven bir aşığın değil.
Seven biri şöyle yazar;
"Canımı isterse canan fedâdır minnet canıma,
Can nedir ki ânı feda etmeyim cananıma"
Demir Demirkan'ı pek seven, pek savunan birisi değilimdir. Ama ülkenin rock müzik bazında demir taşlarından birisidir. Bir çok gruba kol kanat germiştir. Şimdi çıkmak zorundayım :) Akşam biraz çizittiririm kendisi hakkında.
Kasım Hilal
03.07.2008, 15:33
Müzik mevzuu farklı zaten İlhan (yavaş yavaş muhabbetimiz ilerliyor, sanırım isim ile hitab edebilirim)..
Tamamen zevk meselesi. Birinin sevdiğini öbürü sevmeyebilir. Misal Sarah Brighman'ı ben çok severim.
Demir Demirkan ise dediğim gibi, şarkı sözleri egoist. Bu da daha çok günümüzün ya da günümüz yaşam şeklinin bir getirisi. Teoman'ı da sevmem ben sösler söz konusu olduğunda.
Şimdiki sevdaların/aşkların ve hatta arkadaşlıkların temelinde mutlu olmak var, oysaki ben insanın mutlu etmek için yaşaması gerektiğine inanırım!
seyyah61
03.07.2008, 15:56
Demir Demirkan'in yaptigi müzikten ben de pek hazzetmiyorum, pek dinlemem kendisini zaten. Ayrica Eomer, Iced Earth'ün diger albümlerini dinlemeni tavsiye ederim. En az Melancholy kadar saglam parcalari var. Melancholy'den hoslaniyorsan ayrica Anathema dinlemeni siddetle tavsiye ederim. Özellikle Judgement albümünü tavsiye ederim.
Sabri Kurban
03.07.2008, 16:33
Anadolu rock ve kaliteli Türkçe rock dinlerim. Rock müzik diye saçma şarkılar yapanlar da var maalesef..
GreenEye,
Her zaman olacak. Şunu kabul ediyorum bizim ülkemizde rock müzik doğru düzgün yapılmıyor. Önüne gelen çıtır hatun ayarlama derdiyle altyapısı olmadan amatör grup kuruyor. Şu an ülkede rock yapıyorum diye konserlere çıkan popüler grupların bir çoğunun foyasını dökerim buraya ama gerek yok. Yedikleri b*kların adli hesabı yok. Konserlerde bizzat tanık olduğum olaylar var. İyi müzik yapmakla beraber iyi örnek teşkil eden yok denecek kadar az. İstisnalar var tabi ki :)
@ Kasım Abi,
Egoistlik konusunda katılıyorum. Kim olsa aynısını yapar. Bu adam bu ülkede rock müzik için doymuş durumda. El atmadığı grup, organizasyon vs. kalmamış. Bir yerde festival varsa ilk aranan sanatçılardan bir tanesi. Adam Trail Blazer gibi tanınmamış ama sağlam bir grupta çalmış zamanında. Pentagram gibi ülkenin en iyi ve Avrupa'ya açılmış tek heavy metal grubunda çalmış.
12-13 yaşında gitar çalmaya başlamış bu işi yadsımış ve en iyisi olmak için çabalamış.
Şu an ülkede en çok dinlenilen Şebnem Ferah'a prodüktörlük yapmış yani düşünün adamın kariyerini.
Hareketleri, müzik dünyasında ki tutumu sevilmez, antipatikdir kabul ederim. Bana da çok antipatik geliyor. Ama bu ülkede bu müzik yapılıyor ve konuşuluyorsa Demir Demirkan ismi saygı duyulacak isimlerdendir.
Sertap Erener'le ilişkiye başladıktan sonra tüm antipatimi kazanmıştır. Uzun bir aradan sonra ilk defa dinledim Demir'i. Adamın o tığ sesi hiç değişmemiş. Aynı ritm, aynı solo, aynı gırtlak.
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 17:14
Demir Demirkan'ın yaptığı müzik çok beğenilmeyebilir ama harika bir gitarist.Keşke pentagramda hala gitar çalıyo olsaydı.Ama ben genede Demir Demirkan dinlerim ve severim.
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 17:16
He bide arkadaşlar bana bateri ritimleri lazım sadece bateri.Nerde bulabilirim?
Sadece bateri mi =)
Mike Portnoy, Dave Lambardo , Lars Ulrich, Niko McBrain bunların drums soloları vardır nette. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyileri zaten =)
Dip not : İyi ki Demir Demirkan şu an Pentagram'da çalmıyor.
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 17:18
Bunları nereden indiricem.Hangi siteden
Orijinallerini alsana =) Cd/Dvd olarak sipariş verebileceğin yerler vardır elbette. Doğru olanı bu değil mi? :D
Neyse ben biraz bakınayım bulursam birşeyler ses ederim özelden.
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 17:21
He çok bulunur ya türkiyede.:)
Sipariş verebilirsin =)
http://www.metacafe.com/watch/154959/mike_portnoy_drum_solo/
Al bak burada var bi solosu =)
Limewireden indirebilirsin.
( Bu ( mike portnoy ) insan olamaz. )
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 17:27
İlhan sağol da bu benim çalcam parçalara göre biraz hızlı
( hatta yuuh bu ne hız böle) :)
=))))))))))))))
Baştan desene kendim için istiyorum diye :D
Kendime gülüyorum =))
Direkt Mike Portnoy, Dave Lambardo vs. diyorum ya :D
Sana göre de bakarız =) Bak Yüksek Sadakat'in davulcusu sağlam. 1-2 vidyolarını izle bir şekilde o adamın ritmi ile başlayabilirsin.
Gökhan ÖZDEMİR
03.07.2008, 17:32
:) yok ya ben bateri çalmıyorum .elektro gitar çalıyorum bide şöle bi ritim bulsam müzik siteina takıcam ben gitar çalıcam o bateri.:) böle basit bi ritim yani.
Turkrock'ta bildiğim kadarıyla bu konuda yardımcı olacak çok kişi var =) Ne tür çalacağını söylesen?
Soft? Alternatif? Pop-rock? Hard? Glam? vs. vs.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.