Orijinalini görmek için tıklayınız : Football Manager
Faruk BERBER
06.06.2017, 19:52
Hoca itiraf et benden hiç umudun yok değil mi :D
Zor senin iş, diğer arkadaşları bir göreyim de burada yazdıkları yorumlardan yola çıkarak aranızda bir tahmini sıralama yaparım nacizane :)
Fatih Çelik
06.06.2017, 19:55
Zor senin iş, diğer arkadaşları bir göreyim de burada yazdıkları yorumlardan yola çıkarak aranızda bir tahmini sıralama yaparım nacizane :)
O kadar iyi değilim zaten :) Ama konu menajerlik olunca hiç duygusal yaklasmam :D
Ahmet Kara
06.06.2017, 20:11
bu oyun bazen gerçekten zevk veriyor ama bazen de çıldırtıyor adamı. şampiyonlar ligi finalinde 1-0 önde iken 89-90 dklar da iki gol yiyip kupayı kaybettiğimden beri oynamıyorum.
Murathan
06.06.2017, 20:24
bu oyun bazen gerçekten zevk veriyor ama bazen de çıldırtıyor adamı. şampiyonlar ligi finalinde 1-0 önde iken 89-90 dklar da iki gol yiyip kupayı kaybettiğimden beri oynamıyorum.
13035
--
fm'yi şu zamana kadar neredeyse hiç oynamadım. başlangıç için bir öneriniz var mı ? :)
Ahmet Kara
06.06.2017, 20:43
13035
--
fm'yi şu zamana kadar neredeyse hiç oynamadım. başlangıç için bir öneriniz var mı ? :)
:Dben genellikle ingiltere alt liglerinden bir takım alırım. hedef premier leauge şampiyonluğu ve şampiyonlar ligi kupası. favori takımım; nottingham forest. brian clough'un da etkisi var tabi. o efsanevi günlerine geri dönderip efsane olmak ayrı bir duygu katıyor insana.
Bahadır Şimşek
07.06.2017, 09:27
Oyunun Steam'dan inme boyutu ne kadar acaba? Cep telefonumun internetinden indirmeyi düşünüyorum da ne kadar kota yer?
Oyunun Steam'dan inme boyutu ne kadar acaba? Cep telefonumun internetinden indirmeyi düşünüyorum da ne kadar kota yer?
Steam'de istedigi alan 3 gb yazilmis. Yine boyle biseydir.
Oyunu bilgisayarım kaldırmıyor heralde, o yüzden yokum.
Ama takip ederim bu başlıktan liginizi, 5-6 da fena bir sayı değil.
Kaç senelik o bilgisayar söyle bakim :D
Bahadır Şimşek
07.06.2017, 10:15
Steam'de istedigi alan 3 gb yazilmis. Yine boyle biseydir.
Dosyalar sıkıştırıldığı için daha küçük bir boyutta olduğunu düşünüyorum ama net bilen var mı diye merak ettim açıkçası
Faruk BERBER
07.06.2017, 10:27
Kaç senelik o bilgisayar söyle bakim :D
11. seneden gidiyoruz :)
11. seneden gidiyoruz :)
Kanka dur sana ben Championship Manager 97/98 linkini yolliyim:D
Uğur_Dmrtrk
07.06.2017, 11:12
Bana CM 3 98/99 sezonu lazım..ama hiç bir yerde bulamıyorum..var mı bilgisi olan dostlar?
Yiğit SARI
07.06.2017, 13:30
Dosyalar sıkıştırıldığı için daha küçük bir boyutta olduğunu düşünüyorum ama net bilen var mı diye merak ettim açıkçası
Şimdi başlattım indirmeye 3.2gb
Bahadır Şimşek
07.06.2017, 14:51
Ben voidu dan aldım 30 TL ye şimdi indiriyorum. Biraz oynayım da ben de kuracağınız lige katılırım. Ama en az 3 sezondur oynamıyorum, bir de steam dan ilk kez oynıcam lige katılım oynama falan nasıl oluyor bilmiyorum hiç.
Mert Zaman
08.06.2017, 03:47
ooo lig mi kuruyoruz bir ara oynamıştım ama hiç bilmiyorum eğer öyle birşey varsa alabilirim oyunu da bilgisayar kaldırır mı acaba :D
indirmek icin link paylasirmisiniz
Bahadır Şimşek
08.06.2017, 11:07
indirmek icin link paylasirmisiniz
Steamdan lisanslısını indiriyoruz hocam. Korsan ile online şansı yok diye biliyorum.
Yiğit Gayretli
08.06.2017, 11:30
Steamdan lisanslısını indiriyoruz hocam. Korsan ile online şansı yok diye biliyorum.
Doğru biliyorsun.
Şu lig kurma işlerini bu işten anlayan birisi ele alsa da yönlendirse bizi :)
Fatih Çelik
08.06.2017, 14:28
Ben de lig olayını bilmiyorum. Yok mu bir cengaver :) Hep korsan yaktı bu gençliği :)
Fatih Çelik
08.06.2017, 14:35
ooo lig mi kuruyoruz bir ara oynamıştım ama hiç bilmiyorum eğer öyle birşey varsa alabilirim oyunu da bilgisayar kaldırır mı acaba :D
Pentium 4 ,üstü işlemci.
2 gb üstü ram
256 mb üstü ekran kartı.
3 gb üstü boş alan yeterli. :) çok çok eski değilse kaldırır. Acele edin indirm yarin bitiyor :)
Mert Zaman
08.06.2017, 15:06
Pentium 4 ,üstü işlemci.
2 gb üstü ram
256 mb üstü ekran kartı.
3 gb üstü boş alan yeterli. :) çok çok eski değilse kaldırır. Acele edin indirm yarin bitiyor :)
rahat kaldırır o zaman voidu dan almayı düşünüyorum
Pentium 4 ,üstü işlemci.
2 gb üstü ram
256 mb üstü ekran kartı.
O zaman fazla lig eklememeli.O da bana ters.
Fatih Çelik
08.06.2017, 15:12
O zaman fazla lig eklememeli.O da bana ters.
Benim pc 8 yıllık teklemeye başladı ram'den atiyor ara sira
Ram çok önemli oyunda. Ben de idare ediyorum. Lig az veri tabanı geniş idare ediyoruz :)
Mücahit Tüfekçi
08.06.2017, 18:55
Abdulkadir, Onazi,İbanez ve özellikle Yusuf çok iyi yapılmış oyunda.Yusufa oyunun 6.ayinda çokta bişey yapmamasına rağmen real madridden teklif geldi. Yillardir bu oyunu oynarım,
başlayacak arkadaşlar açısından bu seneki kadro bence şuana kadarkilerinn en iyilerinden birisidir ilk seneyi rahatlıkla eldeki kadroyla tamamlayabilirsiniz kovulmadan.. Ancak onazi ve yusufa ciddi teklifler geliyor elde tutmak zor oyuncuları ..
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
iste o lisansli olan sayfayi diyordum :) korsanla isimiz olmaz ;)
Murathan
09.06.2017, 05:58
iste o lisansli olan sayfayi diyordum :) korsanla isimiz olmaz ;)
şu an 33 liraya inmiş durumda ancak akşam 8 gibi indirim bitecek.
http://store.steampowered.com/app/482730/Football_Manager_2017/?l=turkish
Kariyerime Trabzonspor'u alarak başladım.
Castillo ve Mehmet Ekici gerçekten de takımın en iyileri keza Perreira da öyle. 19. hafta oldu ve dördüncü sıradayım, liderle aramda dört puan fark var.
Her takımla kariyer yaptım, çoğunda ilk 3'ün altına düşmedim. Hull City ile ilk sene 6.lık 2. sene 2.lik kazandım.
E, gurbete dayanamayıp tekrar bi' Trabzonspor kariyeri yapalım madem öyle dedik. İki hafta oldu lige başlayalı. Hücum ve topa hakim olan yüksek derecede pas ağırlıklı bir oyun oynatıyorum. Yusuf-Okay-Onazi-Olcay-Pereira bağlantısı çok işe yarıyor bu bağlamda. Castillo'nun yaratcılığı da ekstrası.
İki hafta oldu. İlk maç 4-0 Alanyaspor'a karşı, ikinci maçı da 2-0 kazandım Gaziantep'e karşı.
Mehmet zaten serbest kalacak bari bedavaya gitmesin diye de 4 milyon euro'ya Leicester'a sattım. İyi oldu, kasaya da para girdi :)
https://i.hizliresim.com/Dd8roy.jpg (https://hizliresim.com/Dd8roy)
https://i.hizliresim.com/1g23j1.jpg (https://hizliresim.com/1g23j1)
Ben ilk sezon 1 puanla kaçırdım şampiyonluğu 2. sezon 29. hafta şampiyon oldum Cengizi mutlaka alın sol kanatta yardırıyor adam Yusuf Yazıcı, Okay, Ramil ve Bero da çok gelişiyor.
M.berke Gayretli taktikleri indirmişsin tabi internetten :D
Yiğit SARI
09.06.2017, 20:11
Kariyerime Trabzonspor'u alarak başladım.
Castillo ve Mehmet Ekici gerçekten de takımın en iyileri keza Perreira da öyle. 19. hafta oldu ve dördüncü sıradayım, liderle aramda dört puan fark var.
Sardı mı bari oyun Murat abi?
Fatih Çelik
09.06.2017, 20:24
Yetersiz bellek uyarısı alıyorum bazı anlarda. Ram aldıracak oyun bana. Zaten yeni oyunları oynayamiyorum bari bundan geri kalmayayim :)
Ben ilk sezon 1 puanla kaçırdım şampiyonluğu 2. sezon 29. hafta şampiyon oldum Cengizi mutlaka alın sol kanatta yardırıyor adam Yusuf Yazıcı, Okay, Ramil ve Bero da çok gelişiyor.
<!-- BEGIN TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->@M.berk (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=5977)<!-- END TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->e Gayretli taktikleri indirmişsin tabi internetten :D
Trabzonspora asla kendi taktiğim işlemiyor. O kadar uyumsuz bir oyuncu kadrosu var ki internetteki taktikler de işlemiyor. Mecbur...
Ne kadar toparlarsak o kadar kâr.
Muhammed Kambur
09.06.2017, 21:31
Her takımla kariyer yaptım, çoğunda ilk 3'ün altına düşmedim. Hull City ile ilk sene 6.lık 2. sene 2.lik kazandım.
E, gurbete dayanamayıp tekrar bi' Trabzonspor kariyeri yapalım madem öyle dedik. İki hafta oldu lige başlayalı. Hücum ve topa hakim olan yüksek derecede pas ağırlıklı bir oyun oynatıyorum. Yusuf-Okay-Onazi-Olcay-Pereira bağlantısı çok işe yarıyor bu bağlamda. Castillo'nun yaratcılığı da ekstrası.
İki hafta oldu. İlk maç 4-0 Alanyaspor'a karşı, ikinci maçı da 2-0 kazandım Gaziantep'e karşı.
Mehmet zaten serbest kalacak bari bedavaya gitmesin diye de 4 milyon euro'ya Leicester'a sattım. İyi oldu, kasaya da para girdi :)
Ekici'yi bende Hull City'e 6.75'e sattım.
Kulüplere öner diyerek 4 milyonu peşin Geri kalanı 36 ay vadeli teklif önerince teklifler geliyor.
Damdoy'u da satmak istedim ama teklif gelmedi.
İlk sezon için kadro fazlasıyla yeterli başarı elde edilir.
Ayrıca bilmeyenler için bilgilendireyim; PayDay 2 Steam'de şuan ücretsiz paylaşılıyor. Kütüphanenize ücretsiz ekleyebilirsiniz.
veee kacirmisiz süreyi. :( yapcak bisey yok
şu an 33 liraya inmiş durumda ancak akşam 8 gibi indirim bitecek.
http://store.steampowered.com/app/482730/Football_Manager_2017/?l=turkish
Voidu'da hala 30 TL. Bende 16 var, 17 almamak için kendimi zor tutuyorum :D
Fatih Çelik
10.06.2017, 01:41
Şu an Hamburg'dayım. Göztepe'de rekorlarla dolu bir sezonun ardından, 1 yıllık ara verdik. Çok sancılı bir transfer sezonu geçirdik. Şimdi istikrarsız da olsa bir seyler yapıyoruz. Bilgisayarımız antika olduğu için süreç yavaş ama emin adımlarla ilerliyor :)
Murathan
10.06.2017, 06:57
rehber falan gibi bir şey önerebilir misiniz ?
takımı sahaya sürmekten başka bir şey yapmıyorum :D
Sardı mı bari oyun Murat abi?
Sardı sardı, yalnız oynamak için çok vaktim olmuyor, şu anda 25. haftadayım. İşler falan derken fırsat bulamıyorum.
Ben oyuna başlarken İspanya, Almanya ve Brezilya liglerini de açtım, özellikle Almanya ve Brezilya liglerinde gençl yeteneklerin peşine düşmek istiyorum ama bir türlü adam gibi gözlemci bulamadım. Gönderdiğim yerli gözlemciler de hep eli boş döndü. Eski oyunlarda en zevk aldığım şey genç oyuncuları bulup geliştirip satmaktı.
Muhammed Kambur
10.06.2017, 13:02
rehber falan gibi bir şey önerebilir misiniz ?
takımı sahaya sürmekten başka bir şey yapmıyorum :D
Burayı tavsiye ederim güzel anlaşılabilir rehberler mevcut.
https://goo.gl/SG7UQX
Yiğit SARI
10.06.2017, 15:33
Ben de bir Trabzonspor kariyeri açtım. Uefa mali önlemleri ve başkanımız sağolsun pek para vermediği için ilk transfer dönemi pek iyi geçmiyor. Transferlerimi paylaşayım dedim transfer dönemi yeni bitti. Bu süreçte geçlerbirliğini yendik içerde beşiktaşla 3-3 berabere kaldık.
13075
Öncelikle her ne kadar özellik olarak en iyi oyuncu ekici olsaydı bile iticiler kontenjanından kendisine de yok verdim fena da olmayan bir para kazandık. Asıl hedeflerim ofansif orta saha ve forvet transferleriydi ama bu şartlarda gerçekleştirmesi gerçekten zordu kiralıkları da kaptırdık. Transferlere gelince: Gabriel'den memnunum işe yarar bir sağ kanat transferi oldu. Jensen'den ümitliyim şu haliyle Okay'dan iyi ama potansiyeli Onazi'yi bile geçemeyecek sanırım. Marcel biraz hayal kırıklığı oldu gözlemcilerimiz sağolsun potansiyelsiz bir herifmiş aslında kiraya verdik fırsat bulunca da elden çıkarmayı çalışacağız. Bilal'i 2 seneliğine bedavaya kiraladım iyi bir alternatif ve potansiyel de aynı zamanda feyenoord'la sözleşmesi de 2018'de bitecek uzatmadığı takdirde kadroya katmayı planlıyorum. Aranda ise 21 yaşında bir forvet son anda aldım biraz inat transferi oldu çünkü kulübüyle bir türlü anlaşamadım opsiyonlu kiraladım pek gelecek görmesem de işe yarar diye düşünüyorum. Damdoy kadar oynar en azından onu elden çıkarmak lazım çünkü maaşı gerçekten çok fazla ve sözleşmesi sürüyor elden çıkartamıyorsunuz.
Fatih Çelik
10.06.2017, 16:14
Hamburg'u kümede tutma konusunda başkanla mutabakata vardık :) Bütçemiz orta seviyelerde bir bütçeydi ama piyasası yüksek olan birçok oyuncunun olması elimi rahatlattı. Düşme potasındaki İngiliz kulüpleri de bir dediğimi iki etmedi sağ olsunlar :). MRA'nın "İstediğini alamazsan elindekini seveceksin" prensibine karşı olan biri olarak yine takımı taktiğime uydurabilmek için ciddi bir sirkülasyon gerçekleştirdim kadroda.
https://i.hizliresim.com/RPXXj6.jpg
Takımlarımda 30 yaşına gelen oyuncuyu barındırmamayı şiar edinsem de genç oyuncuların anlamsız pahalılığı ve rollere uyumsuzluğu karşısında iki tane 30 yaş üstü stoper transferi yaptım. Totalde 4 büyük transfer ile kilit mevkileri güçlendirdim. Forvet fiyatları el yaktığından orta seviye iki forvet bir de Roma'dan aldığım genç yetenekle oyuna devam ediyorum. Ne yazık ki gözlemcimiz potansiyeli konusunda yanıldığından boşuna bir yük oluşturmuş oldum ancak şansım o ki Empoli'e kiraladım ve orada daha iyi bir genç forvet keşfedip kadroma kattım :) (1 ocakta buraya yansır 7,5 milyon bedel) . Özellikle portekiz liginden yaptığım transferler Pele ve Slachev çok uygun fiyatlara inanılmaz bir derinlik kattı kadroma ve elimi son derce rahatlattı. Her fm kariyerimin hayal kırıklığı Cheryshev yine üstüne düşeni yapıyor ve form tuttuğu anda sakatlanmaya tam gaz devam ediyor. Timo Horn ve Meli dışında ise ilk 11 transferlerim vasat bir görüntü çiziyor. Şu an 9 maç 6G 1B 2M ile lider Leverkusen'in arkasında Bayern ile 2. sırayı paylaşıyoruz. Deplasmanda Wolfsburg ve Schalke'yi geçip Köln'e deplasmanda yenilmek. İçeride Bayern Münih'i yenip Hoffenheim'a yenilmek de enteresan oldu doğrusu :) Çılgınca saldıran takımları affetmiyoruz kısaca :)
Ertan1982
11.06.2017, 07:08
22.06.2017 steamsale basliyacakmis.Tekrar düser.
Sen zaten euro olarak alacan
İlk sezonda şampiyon oldum. İnternetten hazır bir taktik buldum, takım ile tam uyum sağladı diyebilirim. Más, Perreira, Yazıcı, Castillo, Rodellaga oyunda gerçekten çok iyi. İlk sene Brezilya'dan Leo Duarte ve Lyanco diye iki tane stoper kiraladım, ikisinin toplam maliyeti 500 bin lira civarındaydı, özellikle Leo Duarte inanılmaz katkı verdi. :) İkinci sene başlarken Roma Mas'a önce 15 milyon liralık teklif yaptı, reddettim sonra da 36 milyon liralık teklif yaptılar ve yönetim satmayı kabul etti.
Bu arada steam hesabım: muratdinc1967
evet fiyatlar € oluyor. neyse sen gelirken eli bos gelmezsin. direkt magazadan alirsin ;)
22.06.2017 steamsale basliyacakmis.Tekrar düser.
Sen zaten euro olarak alacan
Bahadır Şimşek
12.06.2017, 11:08
Arkadaşlar ben bu oyunda o ayki dünyada gerçekleşen transferleri ve serbest kalan oyuncuları nerden görebilirim bulamadım bir türlü.
Eskiden böyle bir sekme vardı ve ben her ay serbest kalan genç oyucuları gözlemleyip bazen iyi oyuncular bulurdum. Yardımcı olabilecek kimse var mı?
Yiğit SARI
12.06.2017, 11:22
Arkadaşlar ben bu oyunda o ayki dünyada gerçekleşen transferleri ve serbest kalan oyuncuları nerden görebilirim bulamadım bir türlü.
Eskiden böyle bir sekme vardı ve ben her ay serbest kalan genç oyucuları gözlemleyip bazen iyi oyuncular bulurdum. Yardımcı olabilecek kimse var mı?
Sağ üstte dünya işareti var alt menüsünde olması lazım.
Bahadır Şimşek
12.06.2017, 12:19
Sağ üstte dünya işareti var alt menüsünde olması lazım.
Evet buldum teşekkür ederim...
Yiğit SARI
12.06.2017, 14:46
Evet buldum teşekkür ederim...
Rica ederim :D
İlk sezon nihayet bitti. Hedefim ilk 3'ken, rakip takımların da kötü formu yardımcım olarak şampiyonlukla tamamladım sezonu. Hücum ve baskılı bir futbol oynadım. Bu taktik takımın biraz fazla gol yemesine sebep oldu ancak yediğimiz kadar da attık diyebiliriz. Öyle kontrollü oyun falan beni çok geriyor. Her zaman savunmuşumdur, Trabzonsporun genlerinde hücumcu ve baskılı futbol vardır.
Sezon sonunda 6 beraberlik 4 mağlubiyet ve 24 galibiyet ile 78 puan topladık. Sezon sonu takımdan Dame Doy, Ibanez, Esteban ile yolları ayırdık.
İlk 11'e Leicester'dan Ullao'yu(santrafor), Başakşehir'den Visca'yı, Granada'dan da Lomban adlı bir stoper aldım.
Yedeğe yaptığım takviyeler, yabancı transfere yer açabilmek için Adanaspor'dan kaleci Hayrullah Akyüz oldu. Potansiyelli bir kaleci. Bunun yanında Leeds United tarafından serbest bırakılan sol bek Charlie Taylor ve Sport Recife'den Everton Felipe.
Şampiyonlar Ligi için biraz alternatifli bir kadro yaratmak gerekiyordu, öyle de yaptık gibi şu anlık. Bakalım, aldığımız verimin derecesini sezon başlayınca göreceğiz :)
https://i.hizliresim.com/YNv8Jj.jpg (https://hizliresim.com/YNv8Jj)
Yiğit SARI
15.06.2017, 16:31
Ara transfer dönemindeyim 1. gidiyoruz. Canım başkanım bana sormadan transfer döneminin bitimine 3 gün kala itiraz etmeme rağmen Yusuf Yazıcı'yı Benfica'ya bir hayli de ucuza sattı. Onur da 1 ay sakatlandı yedek kalecim olmadığı için aceleyle genç bir kaleci kiraladım. Pek istediğim gibi geçmedi transfer dönemi :D
Önümüzdeki sezon için de bir sağ açık(Federico Ricci) bir de stoper(Wilfried Kanon) ile anlaştık. Ricci'den oldukça ümitliyim.
Brendan Chardonnet ve Iker Hernandez adında 22 yaşında iki oyuncuyla da anlaştık sonraki sene için. Biri stoper biri forvet yedek sözleşmesiyle. Brendan potansiyelli duruyor.
Fatih Çelik
17.06.2017, 15:48
Koca bir sezonu devirdik ama tabi ki şampiyon olamadık :) Bayern sürpriz yapmadı ve Dembele transferi ile ikinci yarıyı yenilgisiz kapattı. Biz ise Dortmund'un başına geçen Şenol Hocam ile 2.lik yarışına girdik. Takımım ikinci yarı düşüş eğilimine girdi. Son günlerde 3.lüge düşsek de ilk yarı deplasmanda yendiğimiz Dortmund'a evimizde de acimadık ve 2.liği geri aldık. Son maçta aldığımız Leverkusen Mağlubiyeti moralleri bozsa da ligin averajı en yüksek 2.ekibi olarak yerimizi koruduk ve 15. Olması beklenen kulübümüzü 2. Sırada şampiyonlar ligine sokmayı başardık . Tek tesellimiz Bayern Münih'ten iki maçta 4 puan alabilmemiz ve 3. Dortmund'a puan vermememiz oldu. Bayern ise 82 helal puanla (:)) 18 puan fark atarak rahat bir şampiyonluk ilan etti.
Ben de Trabzonda 3 sezon oynadıktan sonra istifa ettim Hamburga gittim ilk sezon kümeden kurtardım takımı 8. olduk 2. sezon şampiyonluk direkten döndü 2010-11 sezonu Trabzonu gibi hissettim rekor puan toplamama rağmen Bayernin şikelerine kurban gittik.
https://i.hizliresim.com/bG2V1m.png
https://i.hizliresim.com/G0kmMb.png
https://i.hizliresim.com/VML9WB.png
Oyunun en iyi taktiği kesinlikle 4-4-1-1 beyler bunu anladım FM 15-16-17 oyunlarında hep bu taktiği oynuyorum ve hep başarılı oluyorum kanatta kesinlikle ters ayaklı oyuncu oynatmıyorum sağ kanada sağ ayaklı sol kanada sol ayaklı oyuncu olmazsa olmazım. Not: Forvetim Regen barçadan kiralık. İç sahada gelene geçene 4-5 attım 17 maçta 16 galibiyet var gol manyağı yapıyorum rakipleri içerde :D
https://i.hizliresim.com/OLZvpA.png
https://i.hizliresim.com/4MkjJq.png
Bu taktikle ve talimatlarla başarılı olmayan gelsin yüzüme tükürsün o derece iddaalıyım. Ama dediğim gibi kanatlara kesinlikle ters ayaklı oyuncu oynatmayın :D Gregoritsch ve Filip Kostic efsane bu arada
Mustafa YILMAZ
17.06.2017, 19:06
yeni kariyer açtım Trabzon'la ilk sezon şampiyonluk zor geldi bjk 81 puan aldı biz 82. ikinci sezon doumbia ve louis schaub bedelsiz geldi. botafogo'dan emerson santos'u aldım imkanı olan kaçırmasın bu adamı stoper gözüküyor ama sağ bek'de oynuyor bi kariyerimde aldığımda stoper'de kötü olunca sağ bek yapmıştım muazzam katkısı vermişti iyi paraya göndermiştim. şuanda gayet iyi gidiyor. river'dan driussi'yi aldım forvete alışma evresinde seneye fazlasını verecektir. gs'den koray'ı aldım ve feyeenord'dan bilal başakçıoğlu'nu. yerli olarak gayet iyiler. yaşı gelmişlerin alayını gönderdim. 30'u göreni tutmuyorum takımda. doumbia'yıda almayacaktım ama malum reel'deki transfer sezonu can çekti :D birde liver'dan andre wisdom'u aldım fiziksel olarak çok iyi durumda. bonservislerde bonus olayını yüksek tuttuk. ilk sezon sadece dinamo'dan angelo henriguez'i almıştım hayli işimi görmüştü hugo ile.
en ayar olduğum husus çalışan alamıyoruz maaş faktöründen o yüzden yalan yok satamadığım adamı maaş'tan kurtulmak için menejer ekleyip yolladım. ibnelik mi ibnelik ama çok fena can sıkıyor personel alamamak takıntılıyım bu hususta.ki yinede maaş çok düşük verebiliyor takım. fm16'da böyle değildi. nalet olası uefa kriterleri.
alt yapıya yine önceki sayfada yazdığım elemanı aldım ilk sezon iki tane 5 yıldızlık adam çıkardı yine ama real harbi çakal hemen konuyor teklif yaptı 5 milyona kadar çıktı vermedim ofansımı. o alt yapı elemanını napın edin alın ben bütün bonusları verdim ancak öyle aldım.
okay'la onazi'yi değişerek kullanıyorum. yusuf'la abdülkadir'i. bero sağ açık oyunda onuda bilal'le. yusuf yazıcı muaazam verimli oynuyor. az sonra şl maçında basel'le oynayacağız. zenit'i deplasmanda yendik psg'ye içerde yenildik. büyük ihtimal çıkarım gruptan zira şu kadro çok üstün oyunda. sezon sonu bi stoper ve iki kanatla şl'de daha iyi iş yaparız tabi oyuncular sal beni daha büyük lig daha fazla maaş diye yakamıza yapışacak zor iş
https://i.hizliresim.com/5Qkqnl.jpg (https://hizliresim.com/5Qkqnl)
edit: gruptan çıkarım dedim ama unuttum ben Trabzonspor'um hep şanssız. böyle bir şey olabilir mi ? 36 şut 0 gol dağlara taşlara halbuki rakip ceza sahasına paslaşarak gir komutu etkin
https://i.hizliresim.com/gWAbdO.jpg (https://hizliresim.com/gWAbdO)
Pshycologist41
17.06.2017, 20:29
270 saat oyun süresi yapmışım daha 1 sezon bile bitiremedim. Ben sitelerde paylaşılan taktikleri hiç kullanmadım kullanmakta istemem. Kendim bişeyler yapmaya çalıştım sürekli. Farklı takımlar farklı kombinler falan derken sonunda bir taktik tutturmayı başardım sanırım. Şüphesiz herkesin kendi taktiği vardır yinede denemek isteyen arkadaşlar olursa ben bunu daha geliştiririm diyen olursa diye taktiğide paylaşıcam.
https://i.hizliresim.com/VMLzqr.jpg (https://hizliresim.com/VMLzqr)
Henüz gol yemedim.
https://i.hizliresim.com/3qalrA.jpg (https://hizliresim.com/3qalrA)
Lorenzo insigne taktiğe uymuyordu Tottenham tarafından da izleniyordu dembele ile takasa soktum üste 9m e verip dembeleyi aldım tek transferim.
Taktik
https://www.mediafire.com/?fug5kt3sh9df3gd
Pshycologist41
İndirdim, bakalım nasılmış. Hiç gol yememen enteresan.
Pshycologist41
17.06.2017, 21:35
Pshycologist41
İndirdim, bakalım nasılmış. Hiç gol yememen enteresan.
Sonucları bildirirseniz sevinirim.
Yiğit SARI
17.06.2017, 22:38
İlk sezonu şampiyon tamamladık. İkinci sezon kadrom:
13191
Türk oyuncu bulmak çok zor para da yok mecbur 2-3 ucuz alternatif almak durumunda kaldım. Yusuf'u Benfica'ya satmıştı yönetim hemen ardından şikecilere kiraladılar ben de bu saçmalıklara dur demek adına 2 yıllığına kiraladım :D Bunların yanında kadro kalabalığından kurtulmak müthiş bir his gerçekten bir de Demir'i sattım diye taraftarlardan trip yemeseydim iyiydi de... Transfer hedefimiz sağ bek, stoper, orta saha ve sol açığa bir kaç gömlek üstü oyuncu alabilmek. Yabancıları daha iyileriyle değiştirmek şeklinde olacak bu da çünkü iyi Türk oyuncular bir hayli pahalı. Ricci, Lautaro, Bero ve iyi teklif gelmezse Mas, Onazi belki de Konan dışındaki yabancıları elden çıkarmayı düşünebilirim. Perreira'yı yanlışlıkla şampiyonlar ligi kadrosuna almayı unuttum onla da atıştık zaten sözleşmesi de bitecek. Gabriel'e sağ bek çalıştırıyorum ama o da kısa vadede zor gözüküyor.
13192
Fatih Çelik
17.06.2017, 22:59
İlk sezonu şampiyon tamamladık. İkinci sezon kadrom:
13191
Türk oyuncu bulmak çok zor para da yok mecbur 2-3 ucuz alternatif almak durumunda kaldım. Yusuf'u Benfica'ya satmıştı yönetim hemen ardından şikecilere kiraladılar ben de bu saçmalıklara dur demek adına 2 yıllığına kiraladım :D Bunların yanında kadro kalabalığından kurtulmak müthiş bir his gerçekten bir de Demir'i sattım diye taraftarlardan trip yemeseydim iyiydi de... Transfer hedefimiz sağ bek, stoper, orta saha ve sol açığa bir kaç gömlek üstü oyuncu alabilmek. Yabancıları daha iyileriyle değiştirmek şeklinde olacak bu da çünkü iyi Türk oyuncular bir hayli pahalı. Ricci, Lautaro, Bero ve iyi teklif gelmezse Mas, Onazi belki de Konan dışındaki yabancıları elden çıkarmayı düşünebilirim. Perreira'yı yanlışlıkla şampiyonlar ligi kadrosuna almayı unuttum onla da atıştık zaten sözleşmesi de bitecek. Gabriel'e sağ bek çalıştırıyorum ama o da kısa vadede zor gözüküyor.
13192
Trabzonspor ile devam edeceksen mutlaka Altınordu'yu kedine bağla geçen sene fm16 da world class tüm Türk oyuncular onların alt yapıdan çıkmıştı. Bizim alt yapidan gelişince sağlam oyuncular çıkıyor. Fb ve gs de iyi özellikle gsden de iyi yerliler çıkıyor
Yiğit SARI
17.06.2017, 23:03
Trabzonspor ile devam edeceksen mutlaka Altınordu'yu kedine bağla geçen sene fm16 da world class tüm Türk oyuncular onların alt yapıdan çıkmıştı. Bizim alt yapidan gelişince sağlam oyuncular çıkıyor. Fb ve gs de iyi özellikle gsden de iyi yerliler çıkıyor
Tavsiye için teşekkür ederim belli bir kulübe nasıl pilot kulüplük teklifi atılıyor? Daha önce yapmamıştım hiç.
Bu arada kadrodaki kiraya verdiğim Soner Şener de iyi çıktı potansiyelli duruyor.
Fatih Çelik
17.06.2017, 23:22
Tavsiye için teşekkür ederim belli bir kulübe nasıl pilot kulüplük teklifi atılıyor? Daha önce yapmamıştım hiç.
Bu arada kadrodaki kiraya verdiğim Soner Şener de iyi çıktı potansiyelli duruyor.
Yönetimden istedikten sonra senin seçmeni istiyorlardi sanırım güven yüksekse veya başka bir tane daha önerme seçeneği vardı net hatırlamıyorum. Pilot kulüp yapamazsan bile alt yapılarını takibe alıp, potansiyelli oyuncuları hakkında transfer istediğin yönünde demeç vermek ise yarıyor bayağı. Özellikle de sözleşme bitimine 1 sene kala oyuncuyu huzursuz edip üzerine çökmek gibisi yok :)
Fatih Çelik
17.06.2017, 23:57
https://i.hizliresim.com/vpLl7m.jpg
https://i.hizliresim.com/8db35W.jpg
Ben de taktiğimi sizlerle paylaşmak istedim FM 15 zamanında 4-6-0 şeklinde başlayıp evrile evrile bu noktaya gelmiştir. Kaleyi görünce vur talimatı saç baş yoldursa da 36 şut 0 gol ihtimali barındırmıyor :) Sevmesem de oynatıyorum isteyen revize edebilir FM 15 ve 16 da Trabzonspor'u Orkan Çınar ile CL şampiyonu yapabilecek düzeyde efektifti ancak FM 17'de henüz konuşmak için erken ama Ligde gayet iyi verim veriyor. :) Taktikte en önemli Mevki kanatlar; bitiricilik, hız, orta yapma çok önemli zira tüm yükü onlar çekiyor forvet ise daha çok kritik anlarda sahneye çıkıyor.Buna ek olarak ters ayaklı kanat kesinlikle kullanmayın :) Orta saha üçlünüzde mutlaka uzaktan şut atacak bir oyuncu bulundurun.İki yönlü orta sahalardan biri mutlaka teknik açıdan iyi olmalı ki takım kısır kalamsın. Takımda genel dikkat edilecek özellikler ise 1. pas 2.güç 3. top kapma şeklinde sıralanmalı.
Şu an ligde 39 puanla averaj ile Bayern'in arkasınday 2. sıradayım en yakın rakibimle aramızda 5 puan fark var.17 Maçta 12 G 3B 2M almış bulunmaktayım. 2. sezonumda transferim ise bu arkadaşlar:
https://i.hizliresim.com/Jl4MNn.jpg
Oyun oynarken bir save dosyası aldım ve takımdan istifa edip tatile çıktım ilerleyen zamanlarda ne olacağını görmek için. Trabzonspor dört yıl üst üste şampiyon olmuş. Ligi domine etmiş ama Avrupa'da yokları oynuyor. Gönderdiğimiz Alim Öztürk'ü 18 milyon liraya geri almışlar. Arda Turan'ı da serbest oyuncu olarak kadroya katmışlar. :) Yazıcı , Okay, Onazi ve Onur takımın bel kemiği.
Leipzig ile oynadım en son, yaklaşık bi 1 aydır da açmıyorum oyunu.
İlk sene 3. ikinci sene şampiyonluk ve beraberinde uefa kupasını aldım. Kadro zaten potansiyelli gençlerden oluşuyor altyapıda acayip çocuklar var.
Ki yönetimde başarı arttıkça parayı döküyor resmen önüme. Şampiyon olduğum seneye 76 milyon euro bütçe verildi ama genç oyuncu transferi isteniyor hep al sat stratejisi yani bende 23 yaş üstü hiç transfer yapmadım zevkli bir serüven olmuştu öneririm bu takımı.
İbrahim CİHAN
19.06.2017, 02:39
Asın bayrakları renktaşlar :) Az önce, Real Madrid ve Napolinin arkasında olympiakos un önünde 3.olarak tamamlayarak Avrupa Liginde devam ettiğim serüvenin finalinde, Arsenal i dk 12de Patrick Roberts in attığı golle 1-0 yenerek 2023 yılı Avrupa Ligi şampiyonu oldum. Gs liler artık susacak :)
Furkan Tütüncü
19.06.2017, 18:54
http://i67.tinypic.com/ev0r9w.png
http://i67.tinypic.com/2lo0qp3.png
İsabetli şut çekemeyen fb :D
Transfer dönemi de ayrı keyifli oluyor bu oyun :D Bu sefer fena taktik tutturdum.
2 yıldır şampiyon oluyorum, geçen sene ŞL'de gruptan çıkıp Madrid ile eşleştim, 1-1 iç saha 0-3 dış saha mağlup oldum. Onlar da ŞL'yi aldılar zaten :)
Bu da 2018/19 senesinin kadrosu. Grubum; Juve-Liverpool-SLB
İlk maç Juve deplasmanı 1-1.
https://i.hizliresim.com/r28v5a.jpg (https://hizliresim.com/r28v5a)
bordomavi1
22.06.2017, 02:27
Pshycologist41
3lü savunma oyunda gayet başarılı. Ben de Conte'nin oynattığı futbola benzer bir sistem ve dizilişle oynuyorum.
Taktiğiniz de geriden oyun kurma konusunda sıkıntı çekmiyor musunuz?
Fatih Çelik
22.06.2017, 17:59
Şanlı Hamburg'umuz son maçta Bayern'i deplasmanda yenerek 6 puan fark ile şampiyonluğunu ilan etti. Detaylar iftardan sonra.
<!-- BEGIN TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->@Pshycologist41 (http://forum.bordomavi.net/member.php?u=33928)<!-- END TEMPLATE: dbtech_usertag_mention -->
3lü savunma oyunda gayet başarılı. Ben de Conte'nin oynattığı futbola benzer bir sistem ve dizilişle oynuyorum.
3 stoperli taktiklerde stoperdeki isimler 'pasör stoper' olarak oynar. Bu da defanstan gerek uzun, gerekse kısa pasla çıkmayı kolaylaştırır. Tabii orta sahada veya ileri üçlünün herhangi birinde(en azından benim taktiğim için) iyi bir pasör bulunması gerekiyor. Bende o görevi Yusuf Yazıcı üstleniyor.
bordomavi1
22.06.2017, 18:06
3 stoperli taktiklerde stoperdeki isimler 'pasör stoper' olarak oynar. Bu da defanstan gerek uzun, gerekse kısa pasla çıkmayı kolaylaştırır. Tabii orta sahada veya ileri üçlünün herhangi birinde(en azından benim taktiğim için) iyi bir pasör bulunması gerekiyor. Bende o görevi Yusuf Yazıcı üstleniyor.
Bana nasıl oynadığım hiç farketmiyor. O stoperler her türlü pasör olur. Ben arkadaşın taktik de ortasahaların hepsini iki yönlü görünce şaşırdım. Taktiği de çok başarılı olmuş ilgimi çekti ondan. Oyuncunun pasör olması falan da oyun da çok etkili değil zaten ona doğru rolü vermedikten sonra.
Ertan1982
22.06.2017, 21:29
tekara sale de 34 tl
Pshycologist41
22.06.2017, 21:38
Pshycologist41
Hocam taktikte tempo yüksek oldugu için elbette ki topla oynama yüzdeleri %65 70 leri görmüyor ama hiç sıkıntı yaşamadım. Defanstan kısa pasla çık açık oynuyorum ortasahalar zaten pire gibi çalışıyorlar iki yönlü yapınca. Çok yönlü bekler ise ofans anlamında çok katkı yapıyorlar. Bu taktikle atak yaparken 7 kişi saldırıyoruz 3 lü defans ta orta sahaya kadar yaklaştıgı için biz atak halindeyken rakip takımın olası bir top cıkarma çabasında da anında bu 3 lü defansımız topu orta sahada kapıp atagımızın devam etmesine vesile oluyorlar. Adeta bogucu bir baskı. Tabi maç motorunun dengesizliğine değinmeye gerek yok sizin şut istatistiğiniz 30 şut kaleyi bulan 15 şut direkten dönen 2 top mutlak gol pozisyonu 3 falanken bile adamlar 1 kere ya da 2 kere gelip gol atıp gidebiliyorlar. Adamın attıgı sut 3 kaleyi bulan 2 maçtaki skoru 2 olabiliyor.
Ben taktiğin linkini paylaştım. Daha geliştirebilenler benden daha iyi bilenler olur diye denemenizi varsa sizden de birşeyler katmanızı isterim.
Zaten geçenlerde 33e düşmüştü. Şimdi daha da düşer diye bekliyordum az geldi bana :D
Furkan Tütüncü
22.06.2017, 22:22
Zaten geçenlerde 33e düşmüştü. Şimdi daha da düşer diye bekliyordum az geldi bana :D
uzun süre daha fazla düşmez şimdi kaptın kaptın yoksa baya beklersin :D gerçi şuan yoğunluktan girilmiyor steame :D
uzun süre daha fazla düşmez şimdi kaptın kaptın yoksa baya beklersin :D gerçi şuan yoğunluktan girilmiyor steame :D
Bende 16 var. Çok kararsızım. Sürekli steam sayfasına girip çıkıyorum. 33e düştüğünde kendimi yaz indirimlerine kadar dayanmaya ikna etmiştim ama artık dayanamıyorum. Bir tane kapacağım sanırım :)
bordomavi1
23.06.2017, 00:53
Hocam taktikte tempo yüksek oldugu için elbette ki topla oynama yüzdeleri %65 70 leri görmüyor ama hiç sıkıntı yaşamadım. Defanstan kısa pasla çık açık oynuyorum ortasahalar zaten pire gibi çalışıyorlar iki yönlü yapınca. Çok yönlü bekler ise ofans anlamında çok katkı yapıyorlar. Bu taktikle atak yaparken 7 kişi saldırıyoruz 3 lü defans ta orta sahaya kadar yaklaştıgı için biz atak halindeyken rakip takımın olası bir top cıkarma çabasında da anında bu 3 lü defansımız topu orta sahada kapıp atagımızın devam etmesine vesile oluyorlar. Adeta bogucu bir baskı. Tabi maç motorunun dengesizliğine değinmeye gerek yok sizin şut istatistiğiniz 30 şut kaleyi bulan 15 şut direkten dönen 2 top mutlak gol pozisyonu 3 falanken bile adamlar 1 kere ya da 2 kere gelip gol atıp gidebiliyorlar. Adamın attıgı sut 3 kaleyi bulan 2 maçtaki skoru 2 olabiliyor.
Ben taktiğin linkini paylaştım. Daha geliştirebilenler benden daha iyi bilenler olur diye denemenizi varsa sizden de birşeyler katmanızı isterim.
Tebrik ederim abi, baya başarılı olmuşsun.
Maç motoru cidden çok kötü. Pasla ilgili her direktif açık ama nerden görseler şut çekiyorlar.
Bahadır Şimşek
23.06.2017, 03:05
Ghezzal ve Maddison diye 2 kanatim var efsane oynuyorlar. Maddison ilk sezon 18, 2. Sezon 19 asist yapti yanlis hatirlamiyorsam. Bunun yaninda ikinci sezon 11de golu vardi ligde yilin oyuncusu secildi zaten yarin unutmazsam gorsel de paylaşirim.
Yalniz oyun biraz fazla kolay sanki bu sefer. Oyunun 2. Sezonunda ligde sampiyon oldum ve Manu Barca dahil en az 20 elit kulupten hemen menajerlik teklifi geldi. Dogal olarak reddettim onceligim tabiki Trabzonspor. Takımımin yaş ortalamasi 21 falan ve yama veya hazir oyuncu listesi kullanmadan hepsi el emwgi oyuncular :)
Bahadır Şimşek
23.06.2017, 09:43
https://i.hizliresim.com/kWng4q.png (https://hizliresim.com/kWng4q)
İşte bahsettiğim oyuncum :)
Mustafa YILMAZ
23.06.2017, 15:09
bahadır senin uşak bana fm 15'te lucao diye bir topçum vardı onu hatırlattı rüyamda göremezdim öyle oyuncu hem forvet hem sağ açıktı ey gidi ey.
bu arada şikebahçe küme düştü :D en sevdiğim kariyer bu olacak herhalde.
https://i.hizliresim.com/0BmnXD.jpg (https://hizliresim.com/0BmnXD)
geçen sezon real'e elendik ikinci turda kupayı aldılar şimdi arsenal'e elendik onlarda finale çıktılar. birde 1461'i bir türlü ptt'ye çıkartamıyorum o kadar kiralık adam gönderdik para yardımı yaptık hala fos.
1964'te başlayan Ajax ekolü "total futbol"un izleri hiçbir zaman silinmeyecek. İzinden yürüyoruz! :)
34. dakikada Fellaini oyundan atılıyor ve durum 1-2. Öndeyiz. Normal bir takım tempoyu düşürüp, maçın skorunu korumaya çalışır ancak bizde tam tersi!
Baskıyı artırıp, oyuna hücumcu sokuyoruz ve 10 kişiyle mücadele edilen 56 dakikada gelen 5 gol...
Hücum futbolu her şeydir.
https://i.hizliresim.com/vpnvmD.jpg (https://hizliresim.com/vpnvmD)
Metin Sağır
02.07.2017, 13:55
Gabriel Santana Pinto....
Menajerler önerdi.
Hem sağ açık hem forvet oynayabiliyor
750K€'ya aldım.
20 maç 15 gol 2 asist
Tavsiye
thehell61
03.07.2017, 23:17
ilk sezonda şampiyon oldum şampiyonlar liginde çetiğimiz kuraya bak! Böyle grup mu olur ya?
https://i.hizliresim.com/8dPYEr.jpg (https://hizliresim.com/8dPYEr)
Yiğit Gayretli
04.07.2017, 09:44
Hahahaha :D
Bahtsız bedeviyi çölde kutup ayısı öpermiş :)
Bahadır Şimşek
04.07.2017, 10:53
Valla oyunda şamp ligi kuralari hep böyle.
İlk sezon durek katıldığımız gruplarda Real, İnter ve Dortmund ile,2. Sezon Ön elemede Romayı gecerek katıldığımız gruplarda da City Paris vw Ajax ile eşleştik. Doğal olarak iki sezonda da çıkamadık gruplardan...
Mustafa YILMAZ
06.07.2017, 23:57
editör kullanan var mı ? yeni transferleri katsak takıma normal şartlarda alma imkanımız yok. bunu yama şekline getirebilecek renktaş ?
oyunun eksi bi yönüde bu bence itibara göre şekillendiriyor transferleri doğruluk payı var ama en azından bu kadar katı olmaması lazım farklı argümanları katıp biraz esneklik sağlayabilirler aslında
thehell61
07.07.2017, 00:17
Transfer sezonu bitince fm forumlarından bakın yapan olacaktır muhtemelen indirirsiniz oradan.
Doğan Keskin
07.07.2017, 00:48
Selamlar eskiden fm çok oynardım. En son geçen sene oynamıştım. Şuan fm2016 var bugün biraz göz attım Trabzonspor'u şampiyon yapmak zor olacak gibi takıma bakıyorum transfer şart para zaten yok transfer yapmak zor. :) Boşta yada ucuz kesin al dediğiniz oyuncuları yazarsanız iyi olur :)
Mustafa YILMAZ
12.07.2017, 15:40
yıl 2020. 4. sezonumuzda şl finalindeyiz rakip son 2 senenin şampiyonu manu.
1.turda lyon'u içerde 4-1, çeyrek finalde a.madrid'i 5-0, yarı finalde psg'yi 4-2 ile geçtik deplasmanlarda kıl payı kurtardık ama olsun final zamanı şimdi.
çağlar söyüncü'yü alabilmeniz için freiburg'un küme düşmesi lazımmış onu anladım ikinci sezonda aldım onu zorla ama 10 numara oynuyor. forvet lautoro martinez'di 5 ay sakatlanınca romero'yu aldım paramparça etti ortalığı. bekler almamy toure ve baba rahman. baba asist rekoru kırdı şahane oynuyor. onazi oyunda enfes orta saham hala onazi yokuşlu ve yusuf yazıcı. üçüde çok iyi. kanatlarda sıkıntı yaşadım pavon'u montrey aldı ordan almak çok zor boca'da kalsaydı iyiydi alamadık zaten.
Fatih Çelik
14.07.2017, 18:25
Şanlı Hamburgumuzu 2 sezon üst üste şampiyon yaptık ama Avrupa'da çok kötüyüz. Bakalım neler yapacağız?
Tansu Onur Erdoğan
15.07.2017, 17:47
o arkadaki trabzonspor logosu hangi eklenti hocam .baya güzelmiş:)
bordomavi1
16.07.2017, 14:09
60 dakika boyunca incik incik işleyerek golü buluyorum. 1 dakika sonra çok basit şekilde gol yiyorum. Gel de çıldırma. Kaleyi bulan bütün şutları gol yediğimi söylemiycem bile.
Murathan
16.07.2017, 17:33
60 dakika boyunca incik incik işleyerek golü buluyorum. 1 dakika sonra çok basit şekilde gol yiyorum. Gel de çıldırma. Kaleyi bulan bütün şutları gol yediğimi söylemiycem bile.
:D
Sıkıntı oyunda değil.
bordomavi1
16.07.2017, 18:02
:D
Sıkıntı oyunda değil.
Bu sezon bitsin alıcam yabancı bir yiğit kaleye :)
Murathan
16.07.2017, 18:07
Bu sezon bitsin alıcam yabancı bir yiğit kaleye :)
şu zamana kadar almamış olman hata.
bordomavi1
16.07.2017, 18:08
şu zamana kadar almamış olman hata.
Yabancı sınırı olmasa 50 kere almıştım da sınır bileğimi büküyor.
bordomavi1
23.07.2017, 14:27
https://i.hizliresim.com/zBy8y9.png (https://hizliresim.com/zBy8y9)
10 kişi kalmayı bekledik gol atmak için. Penaltıları olmasa kaleyi bulamıyacaklar.
Muhammed Kambur
24.07.2017, 12:25
Renktaşlar Damdoy'a kiralama teklifi geldi.
Bu teklifte transfer etmek isteyen takım oyuncunun maaşının %20'sini veririm dedi.
Sonra ben bunlara maaşın %80'ini ver al dedim.
Kabul etmediler.
Başka bir takımdan %20 teklif daha geldi.
Bende maaşın %100'ünü karşılaması için teklif attım ayrıca bir de pazarlık yok işaretini seçtim.
Ama kırmızı değil turuncu şekilde teklifi yolladım.
Takım tekrar bir teklif yolladı yolladığı teklifte maaşın %100'ünü karşılayacak şekilde geldi.
Bende tabi direk kabul ettim.
Farkında olmadan bir hata mı buldum bilmiyorum bu durumu bilen var mıdır ? :)
Büyük bir maaş yükünden kurtuldum. Bu şekilde Aykut ve Sefa'yı da gönderdim. :)
herkese tavsiye ederim çok güzel oyun
Fatih Çelik
24.07.2017, 14:56
Şanlı Hamburg'umuz 3. Sezonda da şampiyon ve cl çeyrek finali gördü :)
bordomavi1
28.07.2017, 17:37
Trabzonspor kariyerim de 4. sezonu tamamladık.
İlk Sezon: Lig Şampiyonluğu
İkinci Sezon: Süper Kupa, Lig Şampiyonluğu, Ziraat Türkiye Kupası, Avrupa Ligi Yarı Final
Üçüncü Sezon: Süper Kupa, Lig Şampiyonluğu, Avrupa Ligi Final
Dördüncü Sezon: Süper Kupa, Lig Şampiyonluğu, Ziraat Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi gruplardan çıktık ilk eleme de elendik
Şampiyonlar ligi gruplarından 2 sezon çıkamadım, 3. olduk ikisinde de, Avrupa liginde de sonlara kadar gelsem de kupayı alamadım. Son sezon gruptan çıktık CL'de. Bu sefer de rakip PSG'ydi. (Oyunda aşırı geliştiler kadro olarak.)
Önümüzde ki sezon için artık çıtayı yükseltip büyük oyuncular alacağım ve CL'de biraz ilerlemek istiyorum.
Yıl yıl transferleri atayım buraya.
https://i.hizliresim.com/VMNaBn.png (https://hizliresim.com/VMNaBn)
Başlar başlamaz Ekici'yi sattım, Yusuf'u oynattım. Devre arası başkan parayı ihtiyacımız var diyip Yusuf'u sattı satma dedim sattı. Şuan kiralık FB'de :(
https://i.hizliresim.com/okp3ym.png (https://hizliresim.com/okp3ym)
https://i.hizliresim.com/lWpj4X.png (https://hizliresim.com/lWpj4X)
Maksimovic, en sevdiğim transfer başarılarımdan. Bedelsiz alıp 1 sezon oynattıktan sonra 7 milyona sattım.
https://i.hizliresim.com/ZEpkna.png (https://hizliresim.com/ZEpkna)
Bu son sezonda pek transfer yapmadım aslında çoğu alıp kiralanan oyuncular.
Devre arası Kurt Zouma alıp, Linus Wahlqvist'i kiraladım. Linus'a 15 milyon verirlerken satmamıştım şimdi 5 milyona zor gider gibi gözüküyor. Acemilik ettik.
Lautaro Martinez, en sevdiğim oyuncularımdandı. Sözleşme konusunda üst üste baya sıkıntılar çektik sonra 1,5 sezon masaya bile oturmadı benimle. Ben de sözleşmesine yarım sezon kala 17 milyona sattım. Sözleşme işini zamanında halletseydim sezon sonu çok daha büyük fiyatlar görebilirdim.
Bu da son sezon oyuncu istatistiklerim
https://i.hizliresim.com/9dAoZ8.png (https://hizliresim.com/9dAoZ8)
https://i.hizliresim.com/gWp80N.png (https://hizliresim.com/gWp80N)
Oyuncu tavsiyelerine açığım, oyuncu tavsiyesi isteyene de nacizane fikirlerimi sunarım.
Merak ettiğiniz oyuncu varsa profillerini de gönderirim.
Valla Trabzonspor'umuzun halini resmen özetlemiş oyun. Kondisyon Antrenörü alıcam, başkan bütçe yok diyor. İlk sezon transfer yapamadım. Altyapıdan Ahmet, Ensar gibi oyuncular vardı onları geliştirdim devam ettim ancak çok kötü bir planlama oluştu ve kariyeri sildim. :)
Deniz Telci
01.08.2017, 21:32
Bu oyunu Windows'ta fazla denememiştim. Oyun güzeldi. Lakin oynanışı sanırım profesyonel işiydi. Trabzonspor'u seçince ben hep yeniliyordum. :)
bordomavi1
11.08.2017, 16:37
https://i.hizliresim.com/mkAgE8.png (https://hizliresim.com/mkAgE8)
Metin Sağır
20.08.2017, 09:46
https://i.hizliresim.com/mkAgE8.png (https://hizliresim.com/mkAgE8)
Hocam mesaj kutunuz dolu olduğu için size mesaj atamıyorum.
Bir iki şey soracaktım. :)
bordomavi1
20.08.2017, 11:20
Hocam mesaj kutunuz dolu olduğu için size mesaj atamıyorum.
Bir iki şey soracaktım. :)
Mesaj kutumun dolu olduğuna ilk kez denk geldim :) Boşaltayım hemen hocam :)
Muhammed Kambur
20.08.2017, 11:49
14192
Football Manager 2018 için şimdi ön sipariş verebilirsiniz; 9 Ekim Pazartesi gününden önce ön sipariş veren ve Steam kütüphanelerinde Football Manager 2017 olan oyun severler %25'lik "Sözleşme Uzatma Bonusu" indirimi alacak.
Buna ek olarak, 10 Kasım'daki resmi piyasaya çıkış tarihinden en az iki hafta önce oyunun tamamen oynanabilir "Beta" sürümüne erişim de kazanacak, sezon öncesi döneme erkenden başlayabileceksiniz. Beta sürümünde başlanan tek oyunculu kariyerlere oyunun tam sürümünde devam edilebilecektir.
Windows Sistem Gereksinimleri
Minimum:
İşletim Sistemi: Windows Vista (SP2), 7 (SP1), 8/8.1, 10 (1703/Creators Update) - 64-bit or 32-bit
İşlemci: Intel Pentium 4, Intel Core or AMD Athlon – 2.2 GHz +
Bellek: 2 GB RAM
Ekran Kartı: Intel GMA X4500, NVIDIA GeForce 9600M GT or AMD/ATI Mobility Radeon HD 3650 – 256MB VRAM
DirectX: Sürüm 9.0c
Depolama: 7 GB kullanılabilir alan
Football Manager 2018: Steam fiyatı 119 TL (FM 2017 Sahiplerine %25 indirim mevcut.)
http://store.steampowered.com/app/624090/Football_Manager_2018/
Yılbaşı indirimi hariç bir indirim gelmiyor aklıma, o zamana kadar beklicez yani...
Muhammed Kambur
20.08.2017, 15:15
Yılbaşı indirimi hariç bir indirim gelmiyor aklıma, o zamana kadar beklicez yani...
Yılbaşında da FM 18'e indirim geleceğini sanmıyorum.
Yılbaşında da FM 18'e indirim geleceğini sanmıyorum.Tüh ya. Öğrenciyiz, alamıyoruz... Neyse torrent akıcaz artık. [emoji23]
Tüh ya. Öğrenciyiz, alamıyoruz... Neyse torrent akıcaz artık. [emoji23]
FM 2017 kırılmamıştı. :)
FM 2017 kırılmamıştı. :)Kırıldı diye biliyordum ama hocam. [emoji53]
Kırıldı diye biliyordum ama hocam. [emoji53]
Ben hiçbir yerde rastlamamıştım. Belki yakın zamanda kırılmıştır.
Pshycologist41
20.08.2017, 17:08
Hemen hemen her oyuna erken erisim iydir fakat, fm icin bunu soyleyemeyiz. Kanser eder , adami oyundan sogutur. En az 2 yama gelmeden oynamayi tavsiye etmem.
İ. SARAL
22.08.2017, 10:48
FM 2017 kırılmamıştı. :)
Ben 5-6 aydır oynuyorum sıkıntısız :D
Sefa Murat Dokuz
22.08.2017, 13:48
FM 17'de ilk yamalarda kadrolar belli bir yıl sonra bozuluyordu, abuk subuk isimlere dönüşüyordu. 10 yıllık kariyer hiç olmuştu resmen. Son yama da düzeldi diye hatırlıyorum.
Fatih Çelik
22.08.2017, 13:56
Ben hiçbir yerde rastlamamıştım. Belki yakın zamanda kırılmıştır.
Kırıldı ancak işlemciye özel crack çıktı. O yüzden herkes erisemedi.
Fm için 100 tl bile çokken 120 tl fiyat koymak akıl kârı değil benim fm 17den dolayı %25 indirimim olmasına rağmen.
Yiğit Gayretli
23.08.2017, 08:57
Başlığı niye ayrı yaptınız gençler. Yıllardır FM serisini tek başlıkta konuşuyoruz.
Ayrıca kendinizi zorlayıp orjinal alın da güzel bir lig yapalım... Bu sezon zevkli olur.
18'in siparişini verdim de oyun geç çıkıyor abi ya. Kasım ne?
Yiğit Gayretli
25.08.2017, 08:50
18'in siparişini verdim de oyun geç çıkıyor abi ya. Kasım ne?
Anca Burak. Dünyanın datasını işliyor adamlar... O kadar lig ve güncel transferleri falan. Hatasız çıkıyor bu canına yandığım oyunu. Maaş ve sakatlık bilgilerine dek.
Kolay değil.
Muhammed Kambur
01.09.2017, 13:23
17'de veritabanı yaması olarak "sortitoutsi" kesinlikle tavsiye ederim son değişimleri web sitelerinde paylaşıyorlar bilginize.
Ne zaman çıkacak tam anlamıyla
Fatih Çelik
03.09.2017, 16:41
Ne zaman çıkacak tam anlamıyla
10 kasım diye biliyorum.
Emirhan Uludüz
04.09.2017, 05:05
Ocak ayına kadar oynanmayacak leş gibi oyuna 120 TL fiyat biçiyorlar. Steam kış ındırımlerıne kadar alınmaması daha mantıklı bence. Diğer türlü sürekli sil baştan yapıyorsun. Birde yıllardır 3d den başka bir halt gelıstırılmıyor. Futbolcuyla sözleşme ımzalıyorsun üç kere maçın adamı olunca iki kat maaş istiyor haspam. Kardeşim nerede görülmüş bütün futbolcuların tek tek sözleşmeleri bitmeden maaş ıyılestırmesı istemesi. Tamam wonderkid alırsın uzun yıl imzaların 2 yıla potansiyelinin belli bölümüne ulaşır zam ister anlarım. Birde borç ve ffp olayını daha gerçekçi yapmaları lazım. 1 mesela trabzonsporu 1 yılda düzlüğe çıkartıp 3 5 yılda şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazabılıyorsun çok saçma ve kolay bu benim başladığım eski cm lerden beri böyle. 2 bir takımı başarıdan basarıya kosturdun ve ıtııbarını dunya çapına çıkardın diyelim, sponsorluk gelirleri çok az artıyor, kulüp şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazansa bile futbolcu satamadığı sürece zararda seyredıyor. Bunlar basit ama yıllardır duzenlenmeyen saçmalıklar. Bunlar düzelmedıği sürece çok ındırım olmazsa almayı düşünmüyorum. 17 ye devam.
Yiğit SARI
04.09.2017, 16:14
Ara transfer döneminin bitip oyunun ucuzladığı bi zamanda almak daha mantıklı.
Fatih Çelik
04.09.2017, 16:36
Ara transfer döneminin bitip oyunun ucuzladığı bi zamanda almak daha mantıklı.
Katılıyorum şubat-martta oturuyor oyun.
Mustafa YILMAZ
09.09.2017, 00:54
son 1 aydır iki kariyer bitirdim ikisinde de üç oyuncu var vazgeçilmezim + bi kaç oyuncu daha söyleyim.
maximilliano romero - velez. muazzam gol atıyor
cristian pavon - boca. dünya çapında kanat oldu bende efsane oynuyor.
santiago ascacibar - estudiantes. çok çok iyi level atlıyor 72 milyon euro'ya satmıştım psg'ye
ayrıca freiburg küme düşerse çağlar'ı alabiliyorsunuz çok fazla ödemeden en iyi Türk stoper oluyor.
palermo'dan edoardo goldaniga var stoper muazzam gelişiyor.
ucuza alıp katkı sağlayan sağ bek için gino peruzzi var boca'dan.
son yamaları kurup yeni kariyere başladım volkan şen hariç diğer transferlerde tamam 2017 fm.
17 kesmiyor artık. 18'in acil çıkması lazım. Kasımda oyun mu yayınlanır.
Mustafa YILMAZ
07.10.2017, 21:52
abdüş ve yusuf'u wonderkid yapmamışlarsa oyun baştan çöptür.
bu sene ek olarak oligarşi var artık gruplaşma olacak oyuncular arası ben göz ucu baktım habere öyle algıladım.
Voidu Football Manager 2018 için çekiliş yapıyor. Çekilişe katılmak için bir çok yöntem var. Twitter adresi ile kayıt olmak, steam adresi ile kayıt olmak, youtube kanalını beğenmek, video izlemek, size verdikleri link ile arkadaşlarınızı çağırmak falan. Hepsinin ayrı ayrı katılım puanı var. Aldığınız puana göre kazanma şansınız artıyor. Şimdiye kadar çekiliş kazanmışlığım yok ama insan ya çıkarsa diyor yinede :D
https://wn.nr/yDTQ79 İster burdan girerek çekiliş puanımı bir arttırabilirsiniz, isterseniz de voidu'nun sitesine girerek ana sayfadaki katıl linkine tıklayarak katılabilirsiniz. Bu sene biraz daha fazla yenilik olacak gibi sanki, bu fırsatı kaçırmayın :)
Oyunun betasını yükledim az önce Yusuf ve Abdülün profilleri
https://i.hizliresim.com/XEEEv6.jpg
https://i.hizliresim.com/ROOOYj.jpg
https://i.hizliresim.com/YOOOBz.jpg
Mustafa YILMAZ
27.10.2017, 13:40
abdüş'ün gerçek mevkisi sarı değil yeşil bari kalsaydı.
birde potansiyel yetenek ne gösteriyor abdüş ve yusuf'ta ?
birde yusuf'un vücut zindeliği 10 nedir yahu.
İ. SARAL
27.10.2017, 15:29
http://dosya.turksportal.net/research/FM18beta/
Yusuf için teklif verdim Trabzonspor'a, 50 milyon euroluk cevap geldi :D
Türkiye'den
Santiago Mele
Berke Özer
Hamidou Traore
Atalay Babacan
wonderkid listesinde.
Uzun uğraşlar sonucu Android versiyonunu kurabildim telefona. Bir hevesle açtım oyunu ama gel gör ki orjinal tek bir futbolcu ismi bile yok. Burhan Köksal isimli bi futbolcumuz var, 25 milyonluk bo teklif geldi, kim olduğunu bilmiyorum. İşe bak ya. :D
Kral bütün maç 6.4 le oynayıp 80'de yazıyor yine :) Gerçekçilik budur.Oyunun bir kaç güncellemeye ihtiyacı var,bence almayanlar beklesin.
Bu arada normalde asla Trabzonspor kariyeri yapmazdım,bu sene kadro cezbetti.
Sattığım adam Burak çıktı. Onun parasıyla Ömer Toprak transferini gerçekleştirdim. Rodallega ligde 35, toplamda 40 gol atarak takımı şampiyon yaptı. Türkiye kupasını da aldım. Müthiş bir başlangıç yaptım. :D
Ibrahim Gaygusuz
27.11.2017, 19:42
Ekonomik olarak takimin durumu cok kotu.
Sezon sonu yol verilmesi gereken adam cok.
Durica, N'Doye ile sozlesme uzatilmamasi lazim.
Sosa, Roda ve Buraki satip maas yukunu hafifletmek sart.
Kucka'nin kalmasinda fayda var, Italyan arastirmacilar zihinsel ve fiziksel ozeliklerde cok comertler.
Bongonda'nin opsiyonunu kullanmaya calisin. 3m civari bir rakam, onun gibi futbolcuyu o fiyata zor alirsiniz.
Oynadikca gozlemledigin seyleri buraya yazarim.
Oyunun betasını yükledim az önce Yusuf ve Abdülün profilleri
https://i.hizliresim.com/XEEEv6.jpg
https://i.hizliresim.com/ROOOYj.jpg
https://i.hizliresim.com/YOOOBz.jpg
Bero profili alabilir miyiz?
Bero profili alabilir miyiz?
https://i.hizliresim.com/mJbDPY.png
https://i.hizliresim.com/mJbDPY.png
Teknik gözümü kanattı :D
Oyun ciddi manada yetenek istiyor.. ama takımda çok boş adam var.. ama biz iyi takımız.. fener çok kötü..
başakşehir kasımpaşa iyi..
2. Sezondayım
ben arfa ashley young paletta free aldım...
Trabzonsporla başladığım kariyerimde, 3-4-2-1 dizilimini tercih ediyorum:
Stoper 3'lümde duruma göre Novak-Okay-Hubocan, duruma göreyse Okay'ın yerine Uğur'u tercih ediyorum. Ligde de böyle bir sirkülasyon içinde olacağım gibi duruyor.
15174
Normalde, bu dizilimdeyken sol kanattaki iç forvet oyuncusu olarak Rodallega'yı tercih etmiştim ancak Rodallega da 2 aylık bir sakatlığa yakalanınca, elimde ne santrafor ne de kanat yedeği kaldı.
Ben de düşündüm, taşındım ve Everton'dan "Onyekuru" adlı, gelecek vaad eden 20 yaşındaki bir arkadaşımızı 1 yıllığına kiralamaya karar verdim. Bakalım ligde neler yapacak...
15175
Yiğit Gayretli
05.02.2018, 09:33
Onye'nin iş yapması için özel güç ve denge idmanları yaptırman gerek.
Fransa 3. Ligi'nden yeni bir kariyere başladım Red Star ile.
Reims ve ADO Den Haag oyunlarım crash dumps hataları sebebiyle uçmuştu. İnşallah aynısı olmaz. Gençleri doldurdum yine takıma.
İ. SARAL
14.06.2018, 09:01
Crack çıkmadı mı hala? 17 oynuyoruz yeter. :D
Muhammet YILMAZ
14.06.2018, 09:04
Crack çıkmadı mı hala? 17 oynuyoruz yeter. :D40a düştü steamda alayım sana [emoji28]
İ. SARAL
14.06.2018, 10:56
40a düştü steamda alayım sana [emoji28]
Burada açmaz steam, crack lazım bana. :D
Yiğit SARI
14.06.2018, 12:19
Burada açmaz steam, crack lazım bana. :D
İsmail abi daha düşmedi cracki geçen sene Haziran sonu gibi gelmiş anca o zamanlarda Temmuz başında falan gelir gelirse.
Bu sene topu topu iki defa crash dump yedim,buna da şükür.
Crash dumpsla geldik crash dumpsla gideceğiz orası kesin.
İdris Toksoy
28.06.2018, 16:56
15823 2010-11 in laneti :D
Fatih Çelik
11.07.2018, 01:26
Ram sorunu yoruyor ama Bolusporla devre arasına liderin 7 puan gerisinde 3. girdik. Bu sene fırtına gibi esemiyorum. Oyun zorlaşmış ya da benim taktik eskisi kadar efektif olmuyor. Transferde bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum personel olsun oyuncu olsun. Gözlemci raporları mesaj olaral gelmiyor bu işe çok kıl oldum söyleyeceklerim bu kadar.
Yiğit Gayretli
11.07.2018, 08:27
Fırsat bulup da oynayamıyoruz ki...
Mustafa YILMAZ
12.07.2018, 00:31
bu kadar sakatlık olur mu yahu darlandım sonunda yama buldum yükledim yeni kariyer açtım bi fayda etmedi her maç bi sakat kesin var piçler savaşında ki gibi yığıldı sakatlarım tepe oldu. çok ağırlaştırmışlar işi.
gözlemci olayınıda ağırlaştırmışlar.
iki oyuncu önereyim biri santos'tan rodrygo sol iç forvet harika çocuk oluyor kendisi ama tuzlu olur biraz almak. diğeri vasco'dan paulinho fazla gelişmiyor ama gol işini hallediyor 3 milyona almıştım.
yerlilerden ertuğrul var bursa'dan sağ bek yaptım onuda gayet iyi.
Voidu'da 80 lira şuan. Yarına kadar fiyat değişmezse alıyorum artık dayanamıycam :)
Konuyu da 2019 olarak güncellersek iyi olur.
61trabzonomer
06.01.2019, 13:26
arkadaşlar bu oyunda 2.sezon isimlerin değişmediği bir crack iniz var mı? bu arada crack suç mu burda onuda sorim :D
https://i.hizliresim.com/AD3lJr.png
Trabzonspor ile ilk transfer dönemini geride bıraktık. Burak'ı hediye paketi ile gönderdik, teşekkürler qral :D
Sosa ve Kuco'yu önerdim ama düzgün teklif alamayınca takımda tutmaya karar verdim. Devre arası tekrar zorlayacağım bakalım. Ibanez gitmiyor. Olcay'a bu parayı verecek başka bir takım yok zaten. Onur fena oynamıyor satmayacağım bir süre.
İki genç bir tecrübeli forvet ile şimdilik forvet mevkini kapadım. Lincoln Ocak'ta gelecek (5M€). Ansarifard tecrübeli, milli topçu 650K alıyor. Sezon sonunda iyi teklif gelirse onuda yollarım. Tüm forvet hattına Rodallega kadar ödemiyorum. Borç 180 milyon. Satmadan, maaş bütçesini düşürmeden kapanmaz. Burak ve Rodallega gittiği an zaten maaş bütçesinden 5M€ gibi bir miktar azalıyor. Takımda tutmayı dahi düşünmeyin.
Başkana laf edenlere yarım sezon football manager oynatmak lazım :D
Ekleme:
Personeller oyunda leş atıyor. PTT seviyesinde dahi değil. Umarım gerçekte de böyle değillerdir. Neredeyse hepsi ile anlaşarak yolları ayırdım. Maaşlarının yarısını alıp gitmeye ikna oldular. Yerlerine aynı paraya çok daha iyilerini aldım.
https://i.hizliresim.com/v6ZB7z.png
https://i.hizliresim.com/lq38Zl.png
Yusuf'u Almanya'ya gönderdim. Gelişimine devam eder umarım. Borcun 1/10'unu tek başına kapadı helal olsun :D
Ibanez'i bedelsiz gönderdim. Zeki gitti gidiyor.
Kucka da gidecek 6-6.5'a ama 5 gün kaldı hala kabul etmiyor sözleşmeleri çok korkuyorum.
Çok verimli bir devre arası geçiyor :)
Korsan oynayabiliyor muyuz almak mı lazım ?
Çinliler kırmış sanırım.
Yiğit SARI
19.01.2019, 18:39
Çooooktan düştü
Emre Doğan
19.01.2019, 20:11
Trabzonspor ile 4. sezonda borçlar bitti transfer bütçesi 100 milyon avrolarda..
Trabzonspor ile 4. sezonda borçlar bitti transfer bütçesi 100 milyon avrolarda..
Bütün motivasyonum o borç. Bittiği zaman şampiyonluktan fazla sevineceğim muhtemelen :)
Transfer bütçesi olarak 3M arttırmıştım yeni sezon için. Kulüp üzerine az daha ekler diye bekliyordum bütçeyi sıfırladılar. Kucka falan gidiyor CLde oynatacak adam kalmadı takımda orta saha olarak. Trabzonspor kariyeri çok gerçekçi :D
Çooooktan düştü
Bi tane gördüm ama hata veriyo yazmışlar denemedim sen kullanıyosan nerden temin ettiğini söyler misin ? :)
Sefer A.
20.01.2019, 00:54
aynen aga paylas gitsin be ya =)
Yiğit SARI
20.01.2019, 10:36
Torrent sitelerinde var zamunda'da falan. Benim indirdiğim sitedekini kaldırmışlar.
İlk sezon Burak, Sosa, Kucka ve Onuru direkt satın maaş bütçesi inanılmaz rahatlıyor ben öyle yaptım. Zaten oyun başında 8 milyon € transfer bütçesi veriyor yönetim ama maaş bütçesi olmadığı için kimseyi alamıyorsunuz ama bunları satınca o da açılıyor. Ben ilk sezon 4. oldum sonraki sezon şampiyon olmayı başardım. 4. sezonumda avrupa liginde final oynayıp Arsenal'e yenildim 3-1. Sonraki sezon tekrar avrupa liginde final oynadım yine Arsenal geldi uzatmalarda 4-3 yendim :D Süper kupada da Man. City'yi 3-2 yendim :) Oyun çok basit geldi bana nedense.
Emre Doğan
20.01.2019, 18:17
Bütün motivasyonum o borç. Bittiği zaman şampiyonluktan fazla sevineceğim muhtemelen :)
Transfer bütçesi olarak 3M arttırmıştım yeni sezon için. Kulüp üzerine az daha ekler diye bekliyordum bütçeyi sıfırladılar. Kucka falan gidiyor CLde oynatacak adam kalmadı takımda orta saha olarak. Trabzonspor kariyeri çok gerçekçi :D
:D İlk sezon bende de aynısı oldu hiç bütçe vermediler ama sonradan sıkı maaş kontrolü ile rahatlıyor takım.
4.sezon biterken en yüksek maaş bütçem 1,4 milyon avro idi. 5.sezonda hem Şampiyonlar ligi kazanmak hem de gelen başarılardan dolayı oyuncularımızın sürekli maaş yenileme istekleriyle üst limiti 2 milyon avroya çıkardım. En iyi oyuncum(6 milyon avro maaş istedi) hariç diğer oyuncuları takımda tuttum.En iyi oyuncumu da Juventus'a 1 sene sonra gitmek üzere sattım. Bakalım ŞL de ne yapacağız :)
:D İlk sezon bende de aynısı oldu hiç bütçe vermediler ama sonradan sıkı maaş kontrolü ile rahatlıyor takım.
4.sezon biterken en yüksek maaş bütçem 1,4 milyon avro idi. 5.sezonda hem Şampiyonlar ligi kazanmak hem de gelen başarılardan dolayı oyuncularımızın sürekli maaş yenileme istekleriyle üst limiti 2 milyon avroya çıkardım. En iyi oyuncum(6 milyon avro maaş istedi) hariç diğer oyuncuları takımda tuttum.En iyi oyuncumu da Juventus'a 1 sene sonra gitmek üzere sattım. Bakalım ŞL de ne yapacağız :)Ilk sezon şampiyon oldum. Majid, Toure, Nwakaeme maaşa zam istiyorlar. Vermem mümkün değil. Son seneye giriyorlar birde. Bedava gidecekler için darlandi oyuna girmiyorum sırf bu yüzden.
Emre Doğan
20.01.2019, 18:48
Ilk sezon şampiyon oldum. Majid, Toure, Nwakaeme maaşa zam istiyorlar. Vermem mümkün değil. Son seneye giriyorlar birde. Bedava gidecekler için darlandi oyuna girmiyorum sırf bu yüzden.
:D Ben satmıştım galiba onları da.FM 19 da sürekli maaş yenileme istekleri sıkıyor cidden.Boştaki oyunculara bakmak lazım. Birde GS Ahmet Çalık ve Ömer Bayram ı çok ucuza satılığa çıkarıyor sende oldu mu bilmiyorum. Gerçekte kötü oyuncular olsa da FM profilleri baya iyi.
:D Ben satmıştım galiba onları da.FM 19 da sürekli maaş yenileme istekleri sıkıyor cidden.Boştaki oyunculara bakmak lazım. Birde GS Ahmet Çalık ve Ömer Bayram ı çok ucuza satılığa çıkarıyor sende oldu mu bilmiyorum. Gerçekte kötü oyuncular olsa da FM profilleri baya iyi.Çalık 1.8e listede ama Toure baya iyi oynadı değeri 6 milyon oldu. Bedavaya gitmesi içime oturur. Onur yine değeri 6 milyona yükseldi. Bedava gidecek. Gel sözleşme yenileyelim futbolu burada bırak diyorum hala zam peşinde. Novak'a şimdiki maaşından 200 bin kesip yıllık %10 mu ne artış yaptık hemen kabul etti. Adamım ya.
Oyunda üçüncü transfer dönemi de benim için bitti denebilir.
İlk sene
https://i.hizliresim.com/OvLbNn.png
Yeni sezon öncesi
https://i.hizliresim.com/JZl985.png
Oyunda en büyük sıkıntım manyak gibi maaş istemeleri. Adamla sözleşme yapıyorum 3-4 yıllık. 6 ay sonra ilk imzaladığım oyuncu değilim zam yap diyor. Yok deyince küsüyor arkadaşlarını gazlıyor. Her maçtan önce gündem zam konusuna geliyor. İstedikleri ücretler de en aşağı iki katı falan.
-Hossaini gelmiş bana 1.4 ver diyor. 900 verdim %10 yıllık artış verdim beğenmedi. Şimdiki kulübüyle 600 küsüre anlaşmış %5 artış. CLde oynama fırsatı için bile boş mukavele imzalanır be olm.
-Toure. 1.8 istiyor. 1.1 gibi bir ücret önerdim. Kabul etmedi. Son senesi diye listeye koydum küstü. Bitene kadar oynatacağım sonra gidecek muhtemelen.
-Ansarifard. 2 genç forvetin arkasına üçüncü as oyuncu, tecrübesinden faydalanırım dedim. Tüm takım bunun yüzünden cephe aldı bana. Gerekirse satarım gözünün yaşına bakmam diye röportaj verdim, mutlu oldu manyak.
-Onur. En büyük hayal kırıklığı. Geçen sezon bitmeye yakın gel kaptan görüşelim dedim çağırdım. 2 milyon eurodan 2+1 yıllık sözleşme önerdim. Kabul etmedi Yeni kulübü ile 1.8 mi 1.9 mu neye anlaşmış.
-Onazi. Menajeri manyak çıktı. Hiçbir şey yapmadım ama beni sevilmeyen kişilere eklemiş. Oyuncuya 3 kendine 1.5 milyon euro para istiyor. Oyuncuya 2 kendisine 1 verdim direk iptal etti. Sezon sonu serbest kalacak ama son bir kozum daha var :D
-Sosa. Yüksek maaşlılar operasyonumda zirve. A.Madrid ile Mensah için Sosa+ bir miktar para anlaştım. Madrid 3.8 maaş verdi, Sosa istemedi. Manyak herif A.Madrid'i reddetti. Maçlara sonradan sokuyorum son 15 dk mutlu oluyor asdasdas.
-Pereira köyünü özlemişti. Önce 1 ay kafa izni verdim. Baktım düzelmedi yolları ayırdık.
-Diğerleri mevzusuz ayrıldılar takımdan. Burak kankası Arda ile CSKA'da buluştu. Rodallega Rusya'ya kapağı attı. Esteban pideye alıştım bari benzeri olsun diye İtalya'ya yerleşti. Kucka değerinin bilidiği yere döndü. Yusuf yeni kulübünde de sakatlanmaya devam ediyor.
Sözleşmelerdeki mecburi serbest kalma maddeleri de can sıkıcı. Koymazsan yenilemiyorlar. Lincoln 20 milyon maddesi istedi. Ağlaya zırlaya onayladım. Seneye gider muhtemelen. Benasser 7,5 opsiyon koydum aşırı iyi oynarsa diye. Erce sırf Türk olduğu için geldi, Bursa Muhammed'e 9 Milyon istiyor manyak mıdır nedir. Bilal Çavuşoğlu Altay'dan regen stoper, bir tane de alt yapıdan sağ açık çıkardım. İlerde yedek oyuncuya para vermemek için bu ikisini kullanacağım.
Ertuğrul profili çok iyiydi, hemde Türk. Dayanamadım harcadım. Başta 5 milyon + sonraki kardan %20 verdim Erol Bulut kabul etmedi. Futbolcu huysuzlaşınca sadece 5 Milyona kabul etmek zorunda kaldılar. 650bine Ahmet Çalık almamak için kendimi zor tutuyorum. :D
İlk sezon ligde gs'nin 1 puan önünde şampiyon olduk. Kupada gs'ye elendik. Süper Kupa'da kupayı müzeye götürdük. Şimdilik bu kadar. Neyse borç ödemekle, yol yürümekle tükenir diyip kaçıyorum :cool::cool:
Emre Doğan
24.01.2019, 19:17
Ufuk Bu seride maaş istekleri gerçekten can sıkıyor. Ben maaş isteklerini düşük tutmak için hem kendisine hem menajerine imza paraları verdim. Gözümü kırpmadan milyon avroları veriyordum. Ayrıca regenler olmazsa olmazım diğer oyunculara göre daha az maaş istiyorlar.
- Dejan Joveljic ve Lincoln çok iyi iki forvet Joveljic i ben de almıştım. Cesar Carrillo yu tanımıyorum stoper değilse , ilk sezon stoper almaman şaşırttı. Yusuf da iyi fiyata gitmiş.
Ufuk Bu seride maaş istekleri gerçekten can sıkıyor. Ben maaş isteklerini düşük tutmak için hem kendisine hem menajerine imza paraları verdim. Gözümü kırpmadan milyon avroları veriyordum. Ayrıca regenler olmazsa olmazım diğer oyunculara göre daha az maaş istiyorlar.
- Dejan Joveljic ve Lincoln çok iyi iki forvet Joveljic i ben de almıştım. Cesar Carrillo yu tanımıyorum stoper değilse , ilk sezon stoper almaman şaşırttı. Yusuf da iyi fiyata gitmiş.
İlk sezon için yeterli geldi bana. 3 as oynayabilecek stoper (Akbaş,Toure,Majid) ve yedekten Hüseyin. Zaten 4-4-2 oynayıp takım savunmasını güçlü tutmayı amaçlamıştım. Savunmayı çizgiye kadar çekip önde pres ile rakip bizim kaleye gelemiyordu. Herşey müthiş giderken rakipler aşırı kapanıp kontra ile çıkmayı akıl edince mecburen 4-2-4'e daha direk ve yaratıcı oyuna döndüm. O zaman stoper istedi takım. :D
Carillo Kolombiyalı sağ kanat ucuza aldım ama pek kullanamadım Abdus kanat forvette baya iyi oynayınca yedektende olsa sokamadım adamı.
Eskiden Trabzon kaybedince PES'te intikam maçı yapardım. Şimdi hemen FM açıyorum. Nasııl bir rahatlama geliyor inanamazsınız asdasdas.
Ligde işler fena. İlk 7 sıranın puanı 33 33 32 31 31 29 27. Maç içinde gol atıp yemeye göre 1. ve 6. sıra arasında gidip geliyorum :D
Şampiyonlar Liginde grupta Arsenal, Napoli ve RB Salzburg ile eşleştik. Salzburg'dan gelen 6 puan ile 3. olup Avrupa Ligine kaldık. Devre arası gelmek üzere. Kulüp onca borca rağmen zengin ilan etti kendini. Yapmayın etmeyin yapılandırılan borçlar var onu kapatın diyorum, kasadaki parayı görüp Süleyman'a kalmamış diyorlar. 14 Milyon transfer bütçesi verdiler. Başta yok olmaz dedim ama Yusuf Yazıcı ve Ozan Kabak'ı transfer listesinde görünce yapıştırdım parayı. 1 sen önce 20M €ya sattığım Yazıcıyı 4.4 milyona geri aldım. Terim ile tartışan Ozan 2.5M €ya imza attı.
Stoperlerim taş gibi oldu. Hem yerli hem genç. Ertuğrul Ersoy, Ozan Kabak, Gökhan Gül ve Bilal(regen). Toure sezon sonu istediği yere gidebilir. Akbaş'da var. Milli takımın geleceği benim ellerimde :D
Nwakaeme ve Onazi ile sözleşme yeniledim. Sezon sonu Sosa, Amiri ve Olcay'da gidecekler. Allahım her şey mükemmel gidiyor resmen. Toure ve Amiri devre arası üç beş bir şey getirip ayrılsa üzerine kaymak olur resmen.
Orta sahaya birini arıyorum şimdi. Ortada ikili oynadığım için her alanda mükemmel olmalı. Şuan Onazi-Madinda ve Bennasser(kiralık) dönüşmeli oynuyor. Kucka gitmeden önce baya iyi oynuyordu o tarz birini bulursam bekle beni Avrupa Ligi.
uzun bir aradan sonra fırsat bulup FM19 oynayayım dedim ama ya ilerlemiş yaşım yada oyunun fazla detaycılığı artık eski tadı vermiyor. en son FM13 ve 14 oynamıştım onlarda bile detay çok derken...
sonuç olarak 2 saat oynadım bıraktım.
uzun bir aradan sonra fırsat bulup FM19 oynayayım dedim ama ya ilerlemiş yaşım yada oyunun fazla detaycılığı artık eski tadı vermiyor. en son FM13 ve 14 oynamıştım onlarda bile detay çok derken...
sonuç olarak 2 saat oynadım bıraktım.
1. İyi bir asistan menajer al.
2. Uğraşmak istemediğin şeyleri asistanın sorumluluğu olarak ayarla.
3. Soluksuz gecelere hazır ol :D
Teknik ekip kadrosu en az oyuncular kadar önemli. Trabzonspor teknik kadrosu aşırı kötü mesela. Az para da almıyorlar, neredeyse hepsi ile erkenden yolları ayırıp yenilerini almak lazım. Umarım gerçek hayatta da bu kadar kötü değillerdir.
Oyunun sevmediğim bir özelliği, ikinci sezon sonunda 22 milyon euro transfer bütçesi verdi kulüp. Anlıyorum iki şampiyonluk peşpeşe gelince beklenti de artıyor ama önce şu borcu kapatalım be başkan. Bana güveniyorsun biliyorum, teşekkür ediyorum ama bende insanım. Hata yapabilirim. Sen niye gaza geliyorsun :D
Sefer A.
19.02.2019, 03:33
Teknik ekip kadrosu en az oyuncular kadar önemli. Trabzonspor teknik kadrosu aşırı kötü mesela. Az para da almıyorlar, neredeyse hepsi ile erkenden yolları ayırıp yenilerini almak lazım. Umarım gerçek hayatta da bu kadar kötü değillerdir.
Oyunun sevmediğim bir özelliği, ikinci sezon sonunda 22 milyon euro transfer bütçesi verdi kulüp. Anlıyorum iki şampiyonluk peşpeşe gelince beklenti de artıyor ama önce şu borcu kapatalım be başkan. Bana güveniyorsun biliyorum, teşekkür ediyorum ama bende insanım. Hata yapabilirim. Sen niye gaza geliyorsun :D
daha ne istiyorsun yau :D
ben de yeni aldim indirim falan vardi, editörle birlikte 40€ ((Tl olarak daha uygun sanirim ama geçen sene denemistim hîle hurda falan, yemedi steam :D, sonrasinda da baska siteler araciligiyla 15€'ya almistim cd key, mis gibi çalisiyor,, bu sene unuttum gittim steamden aldim))
açtim biraz ama arayüz ve yazi tipi falan hosuma gitmedi yau....
18 ile devâm ediyorum, tek bir kariyer yapmistim onunla devâm ediyorum, Everton ile...
19'da da sanirim öyledir, Everton ve Leverkusen saglam gençleri olan zevkle yönetilecek takimlar...
ama bu sefer basladigimda Trabzonspor ile baslarim büyük ihtimal
https://i.hizliresim.com/LlmOyz.png
Boşuna sevmiyoruz bu oyunu.
Mustafa YILMAZ
20.04.2019, 15:57
Kim veriyorsa bu bilgileri özellikle Trabzonspor için olanları bilgisiz boş birileri hem oyuncuları hem diğerleri hep hiç ediyorlar bazı liglerde oyuncular abartı oluyor bizim ligte ise hep dandik. FM bilgi alış verişini önemsesin artık bizim lig için. O yüzden editör var bende düzeltiyorum enbesil fm'nin yanlış değerlerini
20’de Lille kariyeri yapacağım sanırım. Hedef Yusuf’u 60+ milyona satmak.
Var mı Ünal hocanın taktiğini fm ye göre oyuncu rolleri ile birlikte yorumlayacak olan? :)
Yiğit SARI
29.08.2019, 07:06
"FM 2020’yi En Hızlı Oynayabileceğimiz Platform Google Stadia Olacakmış"
muratali
25.09.2019, 12:48
https://i.hizliresim.com/AD3lJr.png
Başkana laf edenlere yarım sezon football manager oynatmak lazım :D
https://i.hizliresim.com/v6ZB7z.png
Aynısını ben de düşündüm. :) Para yok , oyuncu gelmiyor. İki adam aldım transfer bütçesi sıfır oldu.
Her Trabzonspor taraftarı FM oynamalı . Oyunda bile ne kadar zor bu işler görmeli.
Muhammed Kambur
18.10.2019, 20:48
Fm20 için Voidu'da güzel indirim var almayı düşünenler kaçırmasın. Kütüphaneye eklendi :atki:
Mustafa YILMAZ
05.11.2019, 22:55
bu fm'ye oyuncuların yetenek ve potansiyel yetenek değerlerini kim veriyorsa net Trabzonspor düşmanı bi lavuk! kaç senedir acaip ayarım bu işe.
uğurcan'ın potansiyeli 145 gözüküyor ama altay'ın 155 !
abdüş 149!
ayrıca bizim alt yapı yine leş atıyor!
https://fmdataba.com/20/c/2300/trabzonspor/
yine akşam akşam çıldırttı i.neler
Emirhan Uludüz
23.11.2019, 15:42
Bu sene Trabzonspor oyuncuları çok çok kötü. Magazinel haberlere göre yetenekleri ayarlıyorlar sanırım. Trabzondan ne çıkar ki mantığı hakim gibi görünüyor. Şampiyonluk oranı yüksek olan takımların genç futbolcularını yüksek yetenek puanıyla süsleyip, Trabzonspor gibi ligde ne yapacağı belli olmayan takımların futbolcularını düşük bırakıyorlar. Sonuçta futbol sadece yeteneğe göre oynanmıyor, bunun için şampiyon olup olamamanın birçok farklı faktörü var ve football manager sene öncesinde hangi kulüp favoriyse onun oyuncularının puanlarını daha yüksek yapıyor.
Sefer A.
13.12.2019, 07:11
Aslinda bizimkileri normal yaptilar gibi ama diger torpilli takimlari sisirdiler,, sknti orda... ama bende durumlar iyi, bol bol kirâlik adam aldim...
Stopere önerim Atalanta'daki Roger Ibanez, 2 yil kirâla yaslan arkana
Mevcut oyunculardan ziyade kulübün alt yapı seviyesi düşük bence. Gs'den baya baya regenler çıkarken bizden ortalama oyuncular çıkıyor bende hep. Altınordu ve Bursa'yı anlıyorum ama Gs geçmiş yılların ekmeğini ye ye bitiremedi. FM20'de durum ne bilmiyorum umarım düzelmiştir.
20’de Lille kariyeri yapacağım sanırım. Hedef Yusuf’u 60+ milyona satmak.
Çok garip bir takım ya, deli ettiler beni pek ilerleyemedim.
Yusufu da forvet arkasında her rolde denedik çok tutarsız bir performansı var.
Kanat forvetler çok sıkıntılı.
Sefer A.
26.12.2020, 05:43
https://www.ntvspor.net/futbol/dunya-onunla-sevindi-o-yokluk-icinde-yasamini-yitirdi-maxim-tsigalko-5fe5ce6c37b14c69bc33970d
https://www.ntvspor.net/futbol/dunya-onunla-sevindi-o-yokluk-icinde-yasamini-yitirdi-maxim-tsigalko-5fe5ce6c37b14c69bc33970d
Costanzo, Mike Duff, Bouma, Okoronkwo, West, N'Diaye, Mark Kerr, Aghahowa, Kennedy Bakırcıoğlu, Nikiforenko, Tsigalko
En sevdiğim 11 :)
Çok genç yaşta vefat etmiş efsane. Üzüldüm.
tsukru61
26.12.2020, 19:43
Bi bu bir de Ömür...
Dünya Abdülkadir'i top oynuyor sanıyor.
Yeni güncellemede yine bizim topçular hakettiği değeri alamamış galiba.
https://pbs.twimg.com/media/Eu7CbwdWYAE_tqr?format=jpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/Eu7Fv87WYAE4gpU?format=jpg&name=large
Profil olarak Uğurcan daha iyi ama nasıl daha fazla yeşili Altay almış anlamadım. Altay bu sezon oynamaya başladı resmen. Seneye Buffon'a çevirecekler adamı.
https://pbs.twimg.com/media/Eu7GuEgXMAEecrr?format=jpg&name=large
https://scontent.fist4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/152654614_4412648288828650_8845958510215527832_o.j pg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=hjROagFxntwAX_bc5Ai&_nc_ht=scontent.fist4-1.fna&oh=51c631f117604de584f5d914f26bdb68&oe=605B51FA
Şuraya bak. Hadi Taylan yarım sezon daha erken oynamaya başladı dersin biraz daha iyi yaparsın da bu kadar fark var mı cidden Berat ile aralarında?
Bizim ülkede fazla duygusal bakıyorlar sanırım gözlemciler.
(Profilleri twitter ve facebooktan aldım)
Devre arası güncellemesinden sonra Trabzonspor ile mecburen 4-2-3-1 oynanacak sanırım. CAM pozisyonu için de üç aday (Mallı, Ekuban, Baka) var.
Gençler (Atakan, Serkan, Faruk, Arda vs.) sıfır güncelleme almış. Özellikle Serkan'ın en azından 11 oynayacak seviyede güncelleme alması gerekirdi.
Profil olarak Uğurcan daha iyi ama nasıl daha fazla yeşili Altay almış anlamadım. Altay bu sezon oynamaya başladı resmen. Seneye Buffon'a çevirecekler adamı.
https://scontent.fist4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/152654614_4412648288828650_8845958510215527832_o.j pg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=hjROagFxntwAX_bc5Ai&_nc_ht=scontent.fist4-1.fna&oh=51c631f117604de584f5d914f26bdb68&oe=605B51FA
Şuraya bak. Hadi Taylan yarım sezon daha erken oynamaya başladı dersin biraz daha iyi yaparsın da bu kadar fark var mı cidden Berat ile aralarında?
Böyle bir problem her zaman vardı. Özellikle GS gözlemcileri sürekli uzay takımı yapıyor oyuncularını. Objektif olarak bakarsak Trabzonspor oyuncu profilleri aşağı yukarı tam olmuş.
Devre arası güncellemesinden sonra Trabzonspor ile mecburen 4-2-3-1 oynanacak sanırım. CAM pozisyonu için de üç aday (Mallı, Ekuban, Baka) var.
Gençler (Atakan, Serkan, Faruk, Arda vs.) sıfır güncelleme almış. Özellikle Serkan'ın en azından 11 oynayacak seviyede güncelleme alması gerekirdi.
Böyle bir problem her zaman vardı. Özellikle GS gözlemcileri sürekli uzay takımı yapıyor oyuncularını. Objektif olarak bakarsak Trabzonspor oyuncu profilleri aşağı yukarı tam olmuş.
Bi bu bir de Ömür...
Dünya Abdülkadir'i top oynuyor sanıyor.
Oyuncu özelliklerini Türk gözlemciler ayarlıyor. Belki son kontrole karışan genel yetkililer vardır, bilemiyorum.
Hadi Arda, Faruk falan oynamıyor anlarım ama Serkan her maç neredeyse 90 dk top oynuyor. Sırf bu bile ciddi güncelleme gerektiriyor. Profillerini görmedim bilmiyorum nasıl acaba? Sende 21 varsa paylaşabilir misin bir iki profil?
Fm gruplarından birinde gördüm. Sinan Yılmaz diye biri güncelliyormuş sanırım.
Kerem için biraz zaman lazım. 25 lig maçının sadece 1inde 11 çıkabilen bir futbolcu için bir yere kadar özellik girebiliyorsunuz. Potansiyeli var ama. Oynatırsanız gelişir. https://twitter.com/sinan_yilmazz/status/1364648277354897417
Yedlin'e çok dokunamıyoruz İngilizlerden yeni geldi diye. Sadece gücünü arttırabildık biraz. https://twitter.com/sinan_yilmazz/status/1364649198906470402
Muhammed için: Valla kompleye çevirmeye çalıştık ama bir sonraki yamada biraz daha iyileşecek o zaman daha iyi olur. https://twitter.com/sinan_yilmazz/status/1364652008737820683
Başka bir yerde de Taylan'ın gücünü bir sonraki yamada arttıracağız yazmıştı bulamadım onu.
gsnin üç beş dk oynattığı Kerem için bile imkan olsa arttıracaklar :p zaten altyapı şişirmesi var oyunda gsde. 2. lig takımıysan al oradan bir iki çöp, süper lige çıkana kadar düzenli oynat. Süper ligde banko oynayacak oyuncu kaznıyorsun. Bizim en kral oyuncular bile gerekli güncellemeleri alamıyor.
Hadi Arda, Faruk falan oynamıyor anlarım ama Serkan her maç neredeyse 90 dk top oynuyor. Sırf bu bile ciddi güncelleme gerektiriyor. Profillerini görmedim bilmiyorum nasıl acaba? Sende 21 varsa paylaşabilir misin bir iki profil?
Fm gruplarından birinde gördüm. Sinan Yılmaz diye biri güncelliyormuş sanırım.
Kerem için biraz zaman lazım. 25 lig maçının sadece 1inde 11 çıkabilen bir futbolcu için bir yere kadar özellik girebiliyorsunuz. Potansiyeli var ama. Oynatırsanız gelişir. https://twitter.com/sinan_yilmazz/status/1364648277354897417
Yedlin'e çok dokunamıyoruz İngilizlerden yeni geldi diye. Sadece gücünü arttırabildık biraz. https://twitter.com/sinan_yilmazz/status/1364649198906470402
Muhammed için: Valla kompleye çevirmeye çalıştık ama bir sonraki yamada biraz daha iyileşecek o zaman daha iyi olur. https://twitter.com/sinan_yilmazz/status/1364652008737820683
Başka bir yerde de Taylan'ın gücünü bir sonraki yamada arttıracağız yazmıştı bulamadım onu.
gsnin üç beş dk oynattığı Kerem için bile imkan olsa arttıracaklar :p zaten altyapı şişirmesi var oyunda gsde. 2. lig takımıysan al oradan bir iki çöp, süper lige çıkana kadar düzenli oynat. Süper ligde banko oynayacak oyuncu kaznıyorsun. Bizim en kral oyuncular bile gerekli güncellemeleri alamıyor.
İngilizlerden yeni geldi, dediğine göre bunların haricinde bir kontrol mekanizması var. Yani bunlar düzenliyor ama sen ne yapıyorsun, hayırdır diyen de var. Yedlin'in profile baktım. Atletik ama topu görse korkar denen tipten ki doğrusu da bu. :) Benim bildiğim her takımın bir sorumlusu var. Sadece Trabzonspor'dan sorumlu biri var Türkiye'de yani. Eskiden böyleydi, değişti mi bilmiyorum. Birkaç profil paylaşayım. Ekuban ve Uğurcan hariç kimse güncelleme almamış zaten, çok küçük dokunuşlar var.
20324
20325
20326
20327
Bu da benim gayet objektif şekilde düzenlenmiş Serkan profilim. :)
20328
İngilizlerden yeni geldi, dediğine göre bunların haricinde bir kontrol mekanizması var. Yani bunlar düzenliyor ama sen ne yapıyorsun, hayırdır diyen de var. Yedlin'in profile baktım. Atletik ama topu görse korkar denen tipten ki doğrusu da bu. :) Benim bildiğim her takımın bir sorumlusu var. Sadece Trabzonspor'dan sorumlu biri var Türkiye'de yani. Eskiden böyleydi, değişti mi bilmiyorum. Birkaç profil paylaşayım. Ekuban ve Uğurcan hariç kimse güncelleme almamış zaten, çok küçük dokunuşlar var.
Bu da benim gayet objektif şekilde düzenlenmiş Serkan profilim. :)
https://pbs.twimg.com/media/Eu7AM2gXcAU9rL1?format=jpg&name=large
Tek sezonda aldığı güncellemeye bak Boupendza'nın :) gs yapsa zihinsel de anında güncellenir.
Bu arada senin Serkan profili kariyerinde profesyonel maçı olmayan Süleyman Luş'tan iyi değil :p
https://pbs.twimg.com/media/Eu7AM2gXcAU9rL1?format=jpg&name=large
Tek sezonda aldığı güncellemeye bak Boupendza'nın :) gs yapsa zihinsel de anında güncellenir.
Bu arada senin Serkan profili kariyerinde profesyonel maçı olmayan Süleyman Luş'tan iyi değil :p
Olsun. Serkan'ı güncellerken Rıdvan'ı referans aldım. Aşarı yukarı denk yaptım Rıdvan'a.
Şu işleri düzelttiler mi de tam olacak. Yoksa kanser olacağız.
20329
Şu işleri düzelttiler mi de tam olacak. Yoksa kanser olacağız.
20329
Senin oyuncular biraz beceriksiz gibi geldi bana:D Forvette Canini-Afobe'mi var yoksa:D
Senin oyuncular biraz beceriksiz gibi geldi bana:D Forvette Canini-Afobe'mi var yoksa:D
:) :) Djaniny çılgın atıyor yalnız oyunda. Hatta ben oldum olası santrforlardan verim alamam ama ilk defa Djaniny gol atan santrforum oldu benim.
Muhammed Kambur
10.11.2021, 12:57
Sanırım Fm bu sene oyuncu maaşlarına imza ücreti ve menajerlik ücretlerini de eklemiş. Ortaya muazzam bir maaş yükü çıkmış.
https://i.ibb.co/1z4f0KW/Ekran-g-r-nt-s-2021-11-10-110246.png
Bahadır Şimşek
10.11.2021, 14:36
FM 2020 1 haftalığına ücretsiz alınabilmişti. FM 2022 için de bu tarz bir etkinlik olur mu acaba?
Muhammed Kambur
10.11.2021, 16:13
FM 2020 1 haftalığına ücretsiz alınabilmişti. FM 2022 için de bu tarz bir etkinlik olur mu acaba?
Fm22 için bilemiyorum ancak Epic Games üzerinden takip edin Fm21 ücretsiz verilebilir.
Bahadır Şimşek
10.11.2021, 21:34
Fm22 için bilemiyorum ancak Epic Games üzerinden takip edin Fm21 ücretsiz verilebilir.
Öyle bir şey olursa, birisi hayrına beni etiketleyerek buraya mesaj atsın :) Gözden falan kaçırırsak diye.
Pshycologist41
11.11.2021, 09:46
Arkadaşlar Xbox game pass ile sanırım suan 29.90 pc üyeliği 1 aylık uye olup FM 2022 yi oynayabilirsiniz. Cıktıgı gün game pass'e eklendi. Pc 'niz kaliteliyse yanında da yeni çıkan Forza Horizon 5 deneyimini yaşayabilirsiniz.
Ben FM 2022 yi begendim. Şu an ilk kariyerimi Trabzonspor ile yapmaktayım Uefa'da kolay gruba düştüm ligde de, Uefa'da da namaglup ilerliyoruz. Kadro gerçekten çok iyi. Tek sorun Bakasetas 2 maç yapıp hemen yoruluyor ve tatile gondermek icap ediyor ama buna ragmen 9 golle takımın zirvesinde. Kanat oyunu oynamanızı öneririm ki Ceza sahasına yuksek orta yapın Cornelius uçanı kaçanı kafayla yazıyor. Hamsik adeta bir başyapıt gibi. Asist ve skorda mukemmel katkı yaptı. Nwakaeme sözleşme teklifinize yanaşmıyor ve gitmek istiyor zaten ilk transfer döneminde bir sürü talibi cıkıyor ve gidiyor maalesef.
Bahadır Şimşek
11.11.2021, 10:00
Arkadaşlar Xbox game pass ile sanırım suan 29.90 pc üyeliği 1 aylık uye olup FM 2022 yi oynayabilirsiniz. Cıktıgı gün game pass'e eklendi. Pc 'niz kaliteliyse yanında da yeni çıkan Forza Horizon 5 deneyimini yaşayabilirsiniz.
Ben FM 2022 yi begendim. Şu an ilk kariyerimi Trabzonspor ile yapmaktayım Uefa'da kolay gruba düştüm ligde de, Uefa'da da namaglup ilerliyoruz. Kadro gerçekten çok iyi. Tek sorun Bakasetas 2 maç yapıp hemen yoruluyor ve tatile gondermek icap ediyor ama buna ragmen 9 golle takımın zirvesinde. Kanat oyunu oynamanızı öneririm ki Ceza sahasına yuksek orta yapın Cornelius uçanı kaçanı kafayla yazıyor. Hamsik adeta bir başyapıt gibi. Asist ve skorda mukemmel katkı yaptı. Nwakaeme sözleşme teklifinize yanaşmıyor ve gitmek istiyor zaten ilk transfer döneminde bir sürü talibi cıkıyor ve gidiyor maalesef.
Üyelik bitince oynanmaya devam ediyor mu?
Pshycologist41
11.11.2021, 11:32
Üyelik bitince oynanmaya devam ediyor mu?
Hayır hocam. Oyun fiyatları bu durumdayken oynayıp rafa kaldırılacak bir oyun için o kadar para vermek istemeyenler olabilir diye söyledim. 30 lira için 1 ay oyunu dilediğiniz gibi oynayabilmek bence daha mantıklı.Tabi bu üyelikte sadece Fm2022 yok 100 den fazla yeni ve eski oyun mevcut.
Bahadır Şimşek
11.11.2021, 12:59
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Pshycologist41
20.11.2021, 12:48
Muhtesem şampiyonluk yürüyüşümüze devam ediyoruz. Şu da burada dursun 6 yı direkler engelledi.
https://i.hizliresim.com/hzhqlud.jpg (https://www.hizliresim.com/hzhqlud)
Pshycologist41
23.11.2021, 17:34
https://i.hizliresim.com/nmgyo0a.jpg (https://www.hizliresim.com/nmgyo0a)
102 puan Atılan gol 112 Yenilen gol 17
https://i.hizliresim.com/1se59l6.jpg (https://www.hizliresim.com/1se59l6)
Avrupa Lig 2 Şampiyonu Yılın Oyuncusu Marek Hamsik
https://i.hizliresim.com/sk7fbh8.jpg (https://www.hizliresim.com/sk7fbh8)
Cornelius 50 maç 46 gol 11 asist
https://i.hizliresim.com/db03iuu.jpg (https://www.hizliresim.com/db03iuu)
Grande Marek Hamsik 48 maç 25 gol 22 asist
https://i.hizliresim.com/1ts2fg8.jpg (https://www.hizliresim.com/1ts2fg8)
Bakasetas 42 maç 30 gol 14 asist
.
Bu istatistikler ne yarın gel u19da başla :D
Sefer A.
30.11.2021, 04:14
https://www.youtube.com/watch?v=5J-14mRKbk4
Muhammed Kambur
02.12.2021, 02:00
Öyle bir şey olursa, birisi hayrına beni etiketleyerek buraya mesaj atsın :) Gözden falan kaçırırsak diye.Sanırım Amazon prime üyeliği olanlara fm21 ücretsiz hediye ediliyor. Amazon prime'in ücretsiz deneme süresi var o şekilde de alınabiliyormuş. Kaçırmayın derim. Detaylı bilginin olduğu linki ekledim.
https://fmhikayeleri.com/fm-2021-amazon-gaming-ile-ucretsiz/
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
thehell61
02.12.2021, 09:29
Bilgi için teşekkür ederim.
Bahadır Şimşek
04.12.2021, 12:56
Sanırım Amazon prime üyeliği olanlara fm21 ücretsiz hediye ediliyor. Amazon prime'in ücretsiz deneme süresi var o şekilde de alınabiliyormuş. Kaçırmayın derim. Detaylı bilginin olduğu linki ekledim.
https://fmhikayeleri.com/fm-2021-amazon-gaming-ile-ucretsiz/
GM 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgi için çok teşekkür ediyorum. Deneyeceğim hemen.
thehell61
03.01.2022, 21:06
Amazon Prime' dan almıştım oyunu ücretsiz ilk seneyi oynadım. 4-2-3-1 ile oynadım efsane sezon oldu. Djanini' nin için Ronaldo kaçmış gibiydi 52 Gol attı. Duran toplarda harikaydık. Şampiyon olduk ve takımdaki oyuncuların çoğunun yıldızı parladı. Bakasetas' dan verim alamadım o çok can sıkıcıydı.
21112
Muhammed Kambur
23.05.2022, 16:01
Uzun bir süredir devre arası güncellemelerinden sonra fırsat bulup kariyer yapamamıştım. Geçen yeni bir kariyer açtım. Fırsat buldukça girip vakit geçiriyordum. Kariyerin başında Uğurcan'a İngiliz ve Alman takımlarından ilgi vardı. Bonservisini 40 milyon olarak belirledim. Kaptan hemen itiraz etti belirlediğiniz bonservis neden bu kadar yüksek diye. Biraz bozuştuk. Ama kaptan devre arasında 40 milyon teklif aldı. Tabi hemen benim kabul etmemi beklemeden yönetim teklifi kabul etti. Bu benim en yüksek bonservisli oyuncu satışım oldu.
Sanırım sırada Abdüş var. Onun içinde ilgi var ve belirlediğim 25 milyonluk bonservise rağmen takımların ilgisi devam ediyor. Bu arada Berat'ı stoper oynatıyorum ve gayet verimli oldu. Ayrıca Ahmetcan çok büyük potansiyel. Kaleyi Arda'ya teslim edemiyorum maalesef yeni bir kaleci şart. Ligde çok az fark ile ikinciyiz. Avrupa'da devam ediyoruz ancak maalesef rotasyon yaparak çıktığımız kupa maçında Denizlispor'a elendik.
Lig bitince can sıkıntısından boş vakitlerinde FM'de vakit öldürenlere selamlar.
https://i.ibb.co/6XXtf6R/ugurcan.png (https://i.ibb.co/g44WBsM/ugurcan.png)
jpositve
27.06.2022, 03:27
3 sezondur Trabzonspordayım. 2 3.lük 1 2.lik aldım. bu kadro ile şampiyon olmam gerekirdi en azından şampiyonlar ligine katılmam gerekirdi. bu 3 senede 1 avrupa ligi çeyrek finali 1 şampiyonlar ligi çeyrek finali 1 de yine avrupa ligi finali gördüm. finalde 119.dkya kadar 0-0 giden maçta psg golü attı aldı maçı 1-0.. çok inanmıştım penaltılarda kazanacağıma ama olsun :) artık ligde şampiyon olmak istiyorum. mali krizdeydim çünkü transfer bütçemi daha çok kullanmak için genelde taksitli oyuncu aldım ve kaliteli yabancılar aldığım için de çok maaş ödedim. bu sene başında kemer sıkma politikalarım sonucu ilk sezon 5milyon euroya aldığım anderson'u 17m euroya intere sattım. maaş bütçem rahatladı 4m euro yıllık ödüyodum ona :) yerinde şimdi jucilei var bosman ile aldım :) kadrom şu şekilde şuan
---------------------------onur(sinan bolat)---------------------------
veysel sarı---------------kara-----------bocchetti------------------------mehmet sedef
volkan şen(w.nem)-----jem karacan(jadson)-----jucilei(soner)----------------------olcan adın
----------------------wellington nem(leandro paredes)---------------------------
-----------------------carlos fierro(muhammet demir)------------------------
bu kadronun üstüne bu sezon gael kakuta, takashi inui, vincent aboubakar, obertan ve aykut demiri ücretsiz aldım. artık şampiyonluk istiyorum. yalnız çok yabancım oldu hangisini oynatcağımı şaşırdım. belki bocchettiyi satıp serdar azizi alabilirim.
not: ben 13.1.1 sürümünü oynuyorum. ilk açtığınızda mutlaka wellington nem ve leonard kweuke yi alın. wellington 4.1m 48 ay taksitle kweuke de 3.7m 48 ay taksitle geliyo. sözleşme fesih bedelleri bunlar zaten.
Ilginc bir futbol anlayisi
İbrahim CİHAN
20.07.2022, 23:05
Ilginc bir futbol anlayisi
9 yıl olmuş, ben attığım mesajı unuttum renktaş sen nereden buldun bunu :) hey gidi ne oynardım şu oyunu sabahlara kadar. Hilesiz, hurdasız :)
jpositve
22.07.2022, 12:10
9 yıl olmuş, ben attığım mesajı unuttum renktaş sen nereden buldun bunu :) hey gidi ne oynardım şu oyunu sabahlara kadar. Hilesiz, hurdasız :)
Googleda birsey ararken onume cikti sayfa. Googledan buldum mesaji dikkatimi cekti :)
Muhammed Kambur
22.08.2022, 13:15
FM serilerini satin almak artik ekstra bir durum oldu. Yeni fiyatlandirma gercekten cok pahali olmus.
Yiğit SARI
23.08.2022, 10:59
FM serilerini satin almak artik ekstra bir durum oldu. Yeni fiyatlandirma gercekten cok pahali olmus.
Neyse ki game pass'e çıktığı gibi geliyor
Muhammed Kambur
23.08.2022, 14:15
Neyse ki game pass'e çıktığı gibi geliyor
evet game pass zaten bir kurtarıcı gibi :)
Muhammed Kambur
01.09.2022, 22:52
Football Manager 2022, Amazon Prime hesabi olanlara ücretsiz veriliyor. Almak isteyenler bu firsati kacirmasin.
1565399857484947456
Football Manager 2022, Amazon Prime hesabi olanlara ücretsiz veriliyor. Almak isteyenler bu firsati kacirmasin.
1565399857484947456Teşekkürler
Yiğit SARI
11.09.2022, 11:00
Bu yıl da bizleri bu seriden yeni bir oyun bekliyor. Geliştirici ekip Sports Interactive, Football Manager 2023’ün çıkış tarihini ve oyunun geleceği platformları ilan etti. Kasım ayında çıkış yapacak oyun, PSP ve Vita versiyonlarını saymazsak ilk defa PlayStation’a geliyor.. Oyun aynı zamanda Apple Arcade’e de gelecek.
Bende hayal kırıklığı yaratan yanı, oyunun ön sipariş fiyatı. Şu anda %20 indirimli fiyatı 480 TL, yani normalde 600 TL gibi bir etikete sahip. Tabii bu hayal kırıklığını unutturup sevindiren bir detay da mevcut, yine Game Pass oyunu oluyor FM.
Yeni oyunun çıkış tarihi belli olmuş
Pshycologist41
20.09.2022, 14:17
https://imgyukle.com/f/2022/09/20/nmlDtR.jpg
2023 Oynayan varsa 1461 FK ve Ofsporun profillerini ekran görüntüsü olarak ekleyebilir mi ?
https://twitter.com/FMHikayeleri/status/1699338982163669390
O gün bugün.
Bu sene de Epic bedava verdi ama buraya yazmayı unuttum. Umarım alan almıştır :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.