PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Football Manager

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

MDanışmaz
14.07.2010, 00:16
Oyunu kurup logo, yüz paketi vs. yükleyebildim sonunda.

2010'daki ilk kariyerime Liverpool ile başladım.Para mara yok bildiğiniz gibi, bol taksitli bir sezon yaşarım gibime geliyor.

Stoper, forvet ve tam anlamıyla bir MC lazım.Takıma şuan yada olmadı en geç 2 sezon sonrası direk katkı sağlayabilecek kalitede oyuncu tavsiyelerinizi bekliyorum.Araya 2-3 tane de 16-17'lik eleman atarsanız fena olmaz..:D

Verratti amc , Felix Kross am/fc bu ikisini al ilerde çok dua edersin ;)

Sefa Murat Dokuz
14.07.2010, 13:17
Sarmıo . Uefa gruplara 2.yiz Ligde 2.yiz de sarmıyor hiç. Alt liglerden bir takımla baştan başlyacağım.Karadeniz olabilir.

Birtan Karaman
14.07.2010, 14:40
Ve yeni durağımız Mv.

Hollanda liginde ilk 10'a oynayacağız , ilk sezon ki hedefimiz budur. Daha sonra ki sezonlarda hedef büyütebiliriz.

Papy , Brüls , Gabric , Barış Memiş.

Trabzonspor'dan aldığım kiralık oyuncular.

reis49
14.07.2010, 16:53
ts de 3. sezondayım ligden düşmekten son anda kurtulduk.tam bir rezaletti sezon gençlere yöneliyim dedim elime yüzüme bulaştırdım.oyun olmasına ragmmen çok moralim bozuldu ama 4. sezon bütün kupalara talibiz kendimi affetirecegim taraftara

buroli
14.07.2010, 21:09
Bu şekilde çıkıyoruz maçlara.. :)
-----------Suazo---Fabiano--------

---Hazard---Colman---Vaart----Hleb

---Ferhat---*Egemen--Marquez--Aykut
-----------------Onur-----------------

*Giray

Alihan 7 yabancı ile nasıl çıkabiliyorsun ayrıca 2.seneden 57milyonluk bütçeyi nasıl bulabildin?

Alihan Ertürk
15.07.2010, 01:06
Alihan 7 yabancı ile nasıl çıkabiliyorsun ayrıca 2.seneden 57milyonluk bütçeyi nasıl bulabildin?

Şu an Marquez oynamıyor sakatlığı nedeniyle.
Zaten Giray'la dönüşümlü oynadıklarını belirttim orada.

Ayrıca ilk sene takımın başında değildim ikinci sene şampiyon yaptım ve bu üçüncü sene oyunda ( 2011 )

45-50m € transfer bütçesi verdi Sadri baba. :)

Enes Ünal Kaya
15.07.2010, 01:37

Ayrıca ilk sene takımın başında değildim ikinci sene şampiyon yaptım ve bu üçüncü sene oyunda ( 2011 )

İyi Ama Bir Şampiyonluğa O Kadat Bütce Vermezki İmkansız :S

buroli
15.07.2010, 16:19

Egemen'le değişimli olarak göstermişsin,yıldızı yanlış yere koydun sanırsam.
Şanslıymışsın 5 sene üstüste şampiyonluk ve bir Europa League kupası ile sadece 20m. bütçem var.

Birtan Karaman
15.07.2010, 17:25
Alihan sadece Futbol ile ilgilenmiyor demek ki. Karanlık işlerden gelirleride varmış görünen köy klavuz istemez. :)

Tahsin Ağaoğlu
15.07.2010, 17:54
ya şöyle her istediğm futbolcu yu bulmak için napmam gerekir bütün ülkeleri seçmekteen başka yardım pls

Alihan Ertürk
15.07.2010, 22:14
İyi Ama Bir Şampiyonluğa O Kadat Bütce Vermezki İmkansız :S

Ben ne bileyim.
45m € bütçe verdiler..Yalan borcum yok size.

Egemen'le değişimli olarak göstermişsin,yıldızı yanlış yere koydun sanırsam.
Şanslıymışsın 5 sene üstüste şampiyonluk ve bir Europa League kupası ile sadece 20m. bütçem var.

Doğru. :yattara: Yanlış yere koymuşum.

Alihan sadece Futbol ile ilgilenmiyor demek ki. Karanlık işlerden gelirleride varmış görünen köy klavuz istemez. :)

Gerçekleri açıklıyorum ; HH'yi kötü yola düşürdüm , Ruslar'a sattım. :D

Alihan Ertürk
15.07.2010, 23:01
Trabzonspor'da hedef Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu !

E grubunda ManU , Villareal ve Schalke ile eşleştik.

Arda'
16.07.2010, 15:59
http://img718.imageshack.us/img718/9809/tskadro.png

taktiğimiz böyle klasik 4-4-2 egemen sakatlandığı için yerinde cale oynuyor (tayfun cora pek güven vermedi) selçuk inan'ın yerine de sezer oynuyor.şimdilik hiç transfer yapmadım ligde gs'nin ardından ikinci sıradayız.

Alihan Ertürk
16.07.2010, 17:30
Crush Dump hatası vermeye başladı.. Ne güzel giderken oyundan soğuttu bu hata beni. :(

Yeni oyun açmak istiyorum.Ama avrupanın devlerinden uzaklarda.Norveç olur Trinidad Tobago olur biraz çılgın bir kariyer olmasını istiyorum.

Avrupadan uzakta , yönetebileceğim bir takım varmı önerdiğiniz ?

Hqmi
16.07.2010, 18:03
Arkadaşlar tuhaf bir soru olacak belki ama oyundan görüntüyü nasıl alıyorsunuz. Önceki oyunlarda print screen'e basınca alıyordu ama şimdi öyle yapınca masaüstünün görüntüsünü kopyalıyor. Oyunda başka bir numara mı var yoksa Windows 7 kullandığım için mi olmuyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Başka yöntemi de var.

"Belgelerim/Sports Interactive/Football Manager 2010" klasörünün içine "screenshots" diye klasör aç. Oyundayken Alt + F9 yaparsan görüntü direk o klasöre gider.

Birtan Karaman
16.07.2010, 18:11
Crush Dump hatası vermeye başladı.. Ne güzel giderken oyundan soğuttu bu hata beni. :(

Yeni oyun açmak istiyorum.Ama avrupanın devlerinden uzaklarda.Norveç olur Trinidad Tobago olur biraz çılgın bir kariyer olmasını istiyorum.

Git Hırvatistana işte.

Hajduk Split'i al.

Oldukça Zevkli oluyor. Sharbini , İbricic ve dahası..

Emrah Akcagöz
16.07.2010, 18:19

Kaizer Chiefs..:)

Alihan Ertürk
16.07.2010, 20:22
Kaizer Chiefs..:)

Neden Kaizer Chiefs ? :D

Emrah Akcagöz
16.07.2010, 20:49
Neden Kaizer Chiefs ? :D
Bilmem aklıma geldi belki orda da vuvuzela vardır..:D

Birtan Karaman
17.07.2010, 10:56
Güney Afrika liginde iyi takımlar var. Ama ben Kazier yerine Ajax'ın takımı olan Ajax CT'yi öneririm. Altyapısı sağlam bir takım ve Avrupa'ya bir çok oyuncu satabiliyorsun. 1 Sezon oynamıştım Afrika Liginde Ajax ile.

Hırvayistan'da dediğim gibi Hajduk Split çok iyi bir takım. Yanlız Lig kalitesi düşük. Sharbini , İbricic falan 1-2 sezon sonra hemen ayrılmak istiyorlar ve daha bir sürü yıldız oyuncu..
Ama 1 sezon falan rahat oynanır.

Oyundan gerçekten zevk almak istiyorsanız ama Bankasya 1.Lig'i öneririm ısrarla hemde.
Takımı SüperLig'e çıkartıp orada yep yeni bir oluşum içine girilmesi , yabancı oyuncular alınması falan oldukça zevkli oluyor. Zaten takımı SüperLig'e çıkardın mı o takımın Favori Personelisin Babasın , büyüksün. :))

Şu yeni BJK ile oynamak istiyorum Guti , Quaresma falan.. :))

SDanışmaz
17.07.2010, 11:19
Nasipse bugün amatör ligden bir takım alıp başlayacağım.
Bakalım kaç senede 1.'lige çıkacağım :)

Alihan Ertürk
17.07.2010, 11:29
Amatör'den nasıl takım alınıyor ?

Yoksa 3.Lig'i mi kastettin abi ? :)

SDanışmaz
17.07.2010, 11:35
Yok yok, bildiğin amatör lig :)

Kardeşim yamasını bulmuş, kurmuş. O başladı, ben de başlayayım dedim :)

Hüdai Pervaneli
17.07.2010, 11:36
YAhu su oyunu bir tüürlü ben kuramadim

Alihan Ertürk
17.07.2010, 11:38
Yok yok, bildiğin amatör lig :)

Kardeşim yamasını bulmuş, kurmuş. O başladı, ben de başlayayım dedim :)

:eek:

Rica etsem özelden atarmısın yamanın linkini ? Deneyelim bakalım. :)

Berk
17.07.2010, 11:39

Flamengo, Fluminense, Corinthians'ı deneyebilirsin.Ama Avrupa'daki sisteme alıştıktan sonra diğer kıtalardan takım yönetmek sıkıcı olur gibime geliyor.

Nottingham, Leeds, Parma, Napoli, Schalke, Dortmund gibi geçmişi arayan takımlarda çalışmak bana daha zevkli gelmiştir her zaman.Karar senin yine de ama şu son saydığım takımları denersen baya zevk alacağını düşünüyorum..

Hüdai Pervaneli
17.07.2010, 11:49
Su oyunu indirmek icin özelden blink atabilecek yok mu

AYAN61
17.07.2010, 11:59
Flamengo, Fluminense, Corinthians'ı deneyebilirsin.Ama Avrupa'daki sisteme alıştıktan sonra diğer kıtalardan takım yönetmek sıkıcı olur gibime geliyor.

Nottingham, Leeds, Parma, Napoli, Schalke, Dortmund gibi geçmişi arayan takımlarda çalışmak bana daha zevkli gelmiştir her zaman.Karar senin yine de ama şu son saydığım takımları denersen baya zevk alacağını düşünüyorum..

Aman diyim brezilya ligine bulaşmayın, kadrolar iyi, altyapıdan sürekli yeni adamlar çıkıyor. Büyük takımlar hep oyuncularınız peşinden koşuyor. Bunlar iyi yanları ama işte kötü yanları da daha çok, 3 güne bir maç yapıyorsunuz, transfer yapmak çok zor. Şöyle isim yapmış birini alayım deseniz imkansız kimse gelmiyor brezilyaya. Bir de en kötü yanı, ligin çoğu takımı savunma yapıyor. Brezilya deyince insanın aklına hücum geliyor, ama adamlar 4-2-2-2 gibi saçma sapan bir taktikle oynuyor :D

2 arkadaşımla multi oynamıştık, bütün kötü yanlarına rağmen gene de güzeldi. Ben bir lig dolusu ziya doğanla oynar, 2-3 güne bir maç yapmaktan sıkılmam diyorsanız şiddetle tavsiye ederim :)

SDanışmaz
17.07.2010, 12:04
:eek:

Rica etsem özelden atarmısın yamanın linkini ? Deneyelim bakalım. :)

Şu an işim var. Gelince atarım ;)

Birtan Karaman
17.07.2010, 12:08
Brezilya liginde S.Paulo ile girmiştim kadrodalara bakma açısından transfere ihtiyaç yok gibi bişeydi. :))

Çok üst düzey kadrolar var Brezilyanın belli büyük klüplerinde. Santos'da aynı şekilde mesela.

AYAN61
17.07.2010, 23:33
ben internacional, bir arkadaş palmeiras, diğer arkadaş da sao paulo'yu almıştı. Takım güçlü ama, rakipler de güçlü :D transfer zaten lüks oluyor, ama insan transfer yapmak istiyor :)

MDanışmaz
18.07.2010, 01:39
Bugün Napoli ile yeni bir kariyer açtım...Transferde geleceğe dönük 8 ismi kadromuza kattık..Bunlardan ikisi Wilshere ve Pacheco birdaha ki seneye kadromuza katılacaklar..Çok genç bir kadroya sahibiz şuan..Kadromda 20 yaşın altında tam 6 oyuncu var..Amacımız ilk 3 sene içerisinde ligde orta sıralarda tutunup ilerde yapılacak takviyelerle yukarıları zorlamak olacak..Bu genç kadroya rağmen ilk 4 haftada 1 galibiyet 3 beraberlik ile orta sıralardayız.Fakat yaptığımız 4 maçtan biri Juventus biri de Roma olduğunu düşünürsek bence çok güzel bir başlangıç yapmış bulunmaktayız..

Berk
18.07.2010, 11:47
İlk sezonu tamamladım.Lig şampiyonluğunu ve Şampiyonlar Ligi'ni kazandık.Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak zor olmadı, lig daha zorlayıcı oldu.23 ve 30. haftalar arasındaki kötü seri dışında çok iyi oynadık.Torres ve Gerrrard takımı sırtlayan isimler oldu.Şampiyonlar Ligi'nde ise Cardozo attığı 12 golle bizi şampiyonluğa ulaştıran en önemli isimdi.

http://i27.tinypic.com/wi1uft.jpg

http://i25.tinypic.com/6fcnef.jpg

http://i26.tinypic.com/xnca54.jpg

Cardozo
http://i29.tinypic.com/t8xci0.jpg

Bu arada transferde Lukaku'yu geçte olsa Bayern'den alabildim.4 yıl taksitle 16 milyon €..

2010 Dünya Kupası'nda da Gana'yı çalıştıracağım.Grupta Hollanda, Kosa Rika ve Danimarka var.Grubu 2. olarak tamamlayabilirsek çarpraz eşleşmede İtalya gelecek büyük ihtimalle.Hedefim çeyrek final oynayabilmek..

Gökhan KAN
18.07.2010, 15:13
Ultimatom verince isteği yerine getirilen varmı.

Mustafa Yüksek
18.07.2010, 23:14
Bu v3 yamasının nasıl kuruluyor beceremedim...Eğer anlayan varsa bu işten özelden bilgilendirirse sevinirim...

eminbayram
19.07.2010, 00:27
Sinan Bolat

Serkan Ömer Toprak Gerson Gabriel Silva

Zucullini

Colman Selçuk İnan

Oscar Gökdeniz(Zezinho)

Neymar

bu kadroyu kurun 2 yıl sonra dünya üstü bir takım oluyor :)

Birtan Karaman
19.07.2010, 10:40
Trabzonspor ile farklı bir editörden oyun açtım. Brezilya Pazarına ambargo koydum resmen. Gelecekte önemli yıldız olabilecek oyuncuları bünyeme kattım. Harcadığımız paraları bu oyuncuların satışlarından çıkaracağız. :) Göze çarpan isimlere göz atarsak ; Neymar.. Sağ Kanatta'da oynayabildiği için 2010 yılında Yattara'nın yerine Düşünüyoruz. :)

Enes Ünal Kaya
19.07.2010, 19:05
Kadro Disiplini Bozulursa Ne Yapabilirim ?

Futbolcular Son Dkda Penaltı Yaptırıyor Yok Böle Bişey :)

Birtan Karaman
20.07.2010, 11:57
Kadro Disiplini Bozulursa Ne Yapabilirim ?

Futbolcular Son Dkda Penaltı Yaptırıyor Yok Böle Bişey :)
Ver istifanı git ! :D

Birtan Karaman
20.07.2010, 12:04
Brezilya Pazarını sallayarak girdik 2010 yılında ki sezonumuza. :) Sağ Kanat'a Neymar , Defansif Orta saha olarak Cruzeiro'dan Paulo Henrique. Tam bir Görev adamı 25 yaşında.

Sol Kanat'a İlk sezonun devre arası taksitle falan Lokomotif Moskova'dan Wagner'i almıştım. 17 maç oynadı. 2.Sezonun başında Porto 16 Milyon Euro teklif etti ve sattım.

Savunma'nın soluna Uğur Demirkol'u aldım. Potansiyeli üst seviyede. Sağ Bek Orhan Şam.
Stoper , Taksitler ile Sao Paulo'dan Miranda. Forvete tek forvet olarak Spartak Moskova'dan Welliton.

Kalede Onur , Savunma Miranda , Egemen. Sağ Bek Orhan Şam , Sol'da Uğur Demirkol. Ön Libero Paulo Henrique , Sol Kanatta Engin Baytar , Sağ Kanat Neymar , Orta ikili Defansif Ağırlıklı olarak Selçuk İnan , Ofansif olarak Carlos Alberto , İleride ise tek Forvet Welliton.

Fenerbahçe gibi yaptık sardık Brezilya'ya. :)

Elden Çıkarılanlara Gelirse ; Song ve Sylva 3 Milyon gibi bir rakam elden çıkarıldı. Alanzinho 6 Milyon'a Wolfsburg , Colman 8 Milyon'a Sevilla , Cale 6 Milyon'a Auxerre , Gabric Galatasaray Kiralık , Sezer 1,5 Milyon Basel , Giray 5,5 Milyon Toulouse ,Teofilo 3 Miyon Kayseri..

Murat Tosun , Burak Yılmaz : Sözleşmeleri Fesh edildi.

psikopat_hamsi
20.07.2010, 14:52
Başka yöntemi de var.

"Belgelerim/Sports Interactive/Football Manager 2010" klasörünün içine "screenshots" diye klasör aç. Oyundayken Alt + F9 yaparsan görüntü direk o klasöre gider.

Çok teşekkür ederim. Oyundan bu aralar çok sıkıldım bırakacağım galiba. Bir süre ara vermek iyi gelir heralde. 10.2 de oynayan varsa Sergey Kislyak orta alanda çok iyi oynuyor tavsiye ederim.

Gökhan KAN
20.07.2010, 15:52
Hajduk'ta 3 sezon geçirdim 3 şampiyonluk ve 2 lig kupası kazandım. Uefa Kupasında ve CL'de hiç gruplara kalamadım ilk 2 sezon. 3. sezonumda CL'de gruplara kaldım 3. bitirdim ve Uefaya geçiş yaptım. Arsenal geldi 4 lük 5 lik yaptı elendim.

Ve sezon bitti baktım Liverpool'da teknik adam arıyor hemen istifa ettim. Sonra hemen beni çağırdılar gel kulun kölen olayım şu takımı şampiyon yap dediler bende dayanamdım kabul ettim. Saltanatı yıkıcam. Altında kalmayın.

Akif Gür
20.07.2010, 15:53
ilk sezonumda trabzon'la şampiyon oldum kupayı aldım uefa'da gruplardan çıktım sonra everton eledi...yeni sezonda verilen transfer bütçesi 2 milyon avro...bu nedir ya =)

Akif Gür
20.07.2010, 16:19
2. senemdeyim bana yabancı bi stoper bulabilirmisiniz...bütçem yok denecek kadar az 700.000 avrom var...taksitle almaya çalışcam...

Great White
20.07.2010, 16:30
2. senemdeyim bana yabancı bi stoper bulabilirmisiniz...bütçem yok denecek kadar az 700.000 avrom var...taksitle almaya çalışcam...

stoperden ziyade sana tavsiyem, bir tane menajer ekle. sendeki boş beleş adamları fenerbahçe' den transfer et. parayı kendi esas takımına kazandır sonra fb' den emekliye ayrıl..

ondan sonra istediğin stoperi alırsın işte fena mı:)

Akif Gür
20.07.2010, 16:31
stoperden ziyade sana tavsiyem, bir tane menajer ekle. sendeki boş beleş adamları fenerbahçe' den transfer et. parayı bul sonra emekliye ayrıl..

abi öylede zevki çıkmıyorki...abartmıyorum 1 saattir stoper arıyorum

Great White
20.07.2010, 16:34
ona bakarsan trabzonspor ya da herhangi büyük bir takım ile oynamak da bana keyifli gelmiyor..

madem gerçek anlamda keyif almak istiyorsun, bence alt liglerden bir takımla başarılı olmayı dene:)

Akif Gür
20.07.2010, 16:40
ona bakarsan trabzonspor ya da herhangi büyük bir takım ile oynamak da bana keyifli gelmiyor..

madem gerçek anlamda keyif almak istiyorsun, bence alt liglerden bir takımla başarılı olmayı dene:)

onuda yaptım abi...buca,karadeniz,akçaabat.. =)

Alihan Ertürk
20.07.2010, 17:03
stoperden ziyade sana tavsiyem, bir tane menajer ekle. sendeki boş beleş adamları fenerbahçe' den transfer et. parayı kendi esas takımına kazandır sonra fb' den emekliye ayrıl..

Bu taktik ile Messi'yi Trabzonspor'lu yaptım ama yine o Crush Dump hatası yüzünden yalan oldu oyun.. :)

Great White
20.07.2010, 17:12
Oyun belki de o yüzden hata vermiştir :D

Enes Ünal Kaya
20.07.2010, 21:06
Ver istifanı git ! :D

Başka Takımlar Sarmıyor Bana :) Yoksa Gidicem Valla ..

2 Sezondur Beşiktaş Ligin Bitimine 7 Hafta Kala Şampiyonluk iLan Ediyor :D

Çok Tuaf Gidiyor Fm Kariyerim :)

Kadro Uyumunu Yapıorum Disiplini Bozuluyor :)

Birtan Karaman
21.07.2010, 09:45
Hocam sen 5-6 maç tatil'e git. O Mts statüsünde olanlar falan düzeliyor. Ben bazen öyle yapıyorum.

AYAN61
21.07.2010, 09:50
Bu kadro uyumu,disiplin falan nerede yazıyor??

Alihan Ertürk
21.07.2010, 12:27
Oyun belki de o yüzden hata vermiştir :D

ççç

Soner abi , bilmiyorum ama Fener'i fena madara etmiştik o kadroyla.Azize oyunu da mı ele geçirdi anlamadım.. :)

Enes Ünal Kaya
21.07.2010, 14:26
Bu kadro uyumu,disiplin falan nerede yazıyor??

Kadro Uyumu.. Güven Kısmında Yazıyor..
Disiplini Bilmiyorum Ama Bozulunca Oyuncular Söylüyor.
Gerçi Kadro Uyumu Bozuluncada Söylüyorlar.
Ama Uyum % Kaç Die Bakmak İstersen Güvenden Gir.. %50den Üstü İse Bi Sorun oLmaz

Hüdai Pervaneli
21.07.2010, 14:48
Kuramadimsu oyunu ya gitti

Akif Gür
21.07.2010, 15:09
bi stoper bulamadım dünden beri gitti...

Hüdai Pervaneli
21.07.2010, 15:34
bU OYUNUN SON YAMASINI ÖZELDEN ATABILECEK VARMI?

Emrah Akcagöz
21.07.2010, 15:41
Hangi takımdasın ve nasıl bi stoper arıyorsun..

Akif Gür
21.07.2010, 15:52
Hangi takımdasın ve nasıl bi stoper arıyorsun..

trabzonspor'dayım 2. yılımdayım lige daha başlamadım...giray tayfun ve egemen var elimde...song gitti..

Alihan Ertürk
21.07.2010, 16:18
trabzonspor'dayım 2. yılımdayım lige daha başlamadım...giray tayfun ve egemen var elimde...song gitti..

Sasha Yunisoğlu..

Azeri olduğu için kontenjan sorunu da olmaz.

Akif Gür
21.07.2010, 16:20
Sasha Yunisoğlu..

Azeri olduğu için kontenjan sorunu da olmaz.

eyvallah denicem

Emrah Akcagöz
21.07.2010, 17:14
Finansal durumun iyi ise Mark Beevers'e bi bak derim..

buroli
21.07.2010, 17:17

athletic bilbao'da Fernando Amorebieta var 25 yaşında

Emrah Akcagöz
21.07.2010, 17:23
Mathias Jorgensen, Ömer Toprak, Kyriakos Papadopoulos..

Bunlarda var bi bak istersen..

Akif Gür
21.07.2010, 17:25
Finansal durumun iyi ise Mark Beevers'e bi bak derim..

athletic bilbao'da Fernando Amorebieta var 25 yaşında

Mathias Jorgensen, Ömer Toprak, Kyriakos Papadopoulos..

Bunlarda var bi bak istersen..

çok saolun...3 milyon param var şuanda...taksitle denicem..

oguzhann
21.07.2010, 20:54
illiasu shilla.bundesliga'da 11 başlatırdım kendisini.her takıma gider,fazla maaş istemez.oyun görüşü hariç iyidir.

Birtan Karaman
23.07.2010, 10:57
Trabzonspor ile köklü bir değişim yapmıştım. Fenerbahçe gibi Brezilya Pazarına sarmıştık.
Spartak'dan aldığım Welliton ligin 2. yarısı başladı yeni yeni kendini buldu. 13 golü var şuana kadar. Cruzeiro'dan aldığım Paulo Henrique tam bir görev adamı Asker , Asker. :) 25 Yaşında Ön Libero herkeze tavsiye derim. Markaj 15 , Top Kapma 16. Önümüzde ki sezon forma gözü kapalı onundur yani ötesi yok. Yattara'nın yerine aldığım Neymar sert futboldan şikayetçi. :) Sık sık sakatlanıyor Türkiye'ye ilk sezonunda pek fazla gösteremedi kendini ve yaklaşık 5-6 haftadır Milli takımda. Gelecek sezona kendisini çok iyi hazırlayacağız. Beklentiler çok büyük. Yeni bir takım oluşturduğumuz için kadro uyumu konusunda sıkıntılar çektik ama seneye uyumlu bir biçimde oynayacağız herkez birbirini tanıyor olacak ve bu kadro ile büyük aday olacağız şampiyonluk yolunda. Sistemimden söz etmek gerekirse Kalede Onur var. Saçma sapan goller yedi bu sezon sayesinde maç kaybettiğimiz oldu. Tolga'dan bahsetmiyorum bile önümüzde ki sezon gönderiyorum. Savunmada Ömer Toprak - Miranda ikilisi. Sağ bek Orhan Şam , Sol Bek Uğur Demirkol. Ön ikili Paulo Henrique , Selçuk İnan. Zaman Zaman ise Papy-Ceyhun. Sağ kanatta Yattara , Sol'da Engin Baytar. İleri uçta Wellition arkasında Carlos Alberto ve zaman zaman 2.forvet olarak Mustafa Pektemek.

Bu kadro nasıl yapıldı diyecek olursanız takımı komple yeniledim 2.sezonumda Gabric , Alanzinho , Teo , Colman büyük paralara sattık ve karşılığını böyle aldık. :)

Ömür Karadeniz
23.07.2010, 13:18
mathias jorgensen di galiba danimarkalı kopenhagdan almıstım 2 sene oynatım milana satmıstım 25 milyon €roya.3-4 e alınabiliyor

Samet Berber
23.07.2010, 14:26
Stoper arıyorsanız , Dmitry Verkhovtsev'i tek geçerim :) ..

Birtan Karaman
24.07.2010, 10:57
Yıldızların mekanına , Paranın peşine gidiyorum.

Katar'a gidiyorum. Al-Sadd ile görüşmeler sürüyor büyük ihtimal imzayı atacağız. :)

Yattara'yıda götürüyorum yanımda , Ek olarak bir kaç futbolcuda olabilir Papy mesela.

İlerleyen saatlerde daha netleştiririz bu durumu.

.

:)

Birtan Karaman
24.07.2010, 11:12
Bu arada Türkiye Liginde oynamak isteyenler ama Yabancı sıkıntısı nedeni ile fazla zevk alamayanlar için çok iyi bir yenilik.. :)

Bu yama ile SüperLig'de yabancı sınırlaması kalkıyor , İlk 11'in 11'inide yabancı oynatabiliyorsun..

http://www.4shared.com/file/219770585/b27c9d1f/FMGraphicsNet_Snrsz_Yabanc.html

Hamdi Kalaycı
24.07.2010, 12:39
Oyuna Trabzonspor ile başladım. 1,5 sene sonra sezon ortasında ayrıldım. yerime Şenol Güneş geçti. o seneyi ikinci olarak tamamladılar. daha sonraki sezon şampiyon oldular. bu senede şampiyonlukta ğs ile çekişiyor.

İşin komik tarafı şampiyon olduklarında kalede orkun uşak (ğs nin eski kalecisi) vardı. bu senede recep bilir (fenerin eski kalecisi) var.

Hüdai Pervaneli
24.07.2010, 14:15
ya bu oynun en son yamasini son versiyornu nerden bulabilirim

Emrah Akcagöz
24.07.2010, 15:19
ya bu oynun en son yamasini son versiyornu nerden bulabilirim
Cmfmfan..:)

Muhtemelen orda vardır..

Hüdai Pervaneli
24.07.2010, 16:05
Emrah bu yamada burak teofilo falna filan var mi?

Emrah Akcagöz
24.07.2010, 16:20
Emrah bu yamada burak teofilo falna filan var mi?
Valla ben 2008'den beridir oynuyorum bu oyunu hiç yama yüklemedim dediğim adreste baya bi yamalar eklentiler var oraya üye olursan yardımcı olurlar..Güzel faydalı bi site..

Hüdai Pervaneli
24.07.2010, 16:39
Tamam varmis oyuncular :D Simdi ban a biraz iyi oyuncu lazim:D

Mustafa Yüksek
24.07.2010, 16:49
Mahmut acıma Otamendi'yi al...Sat Song'u al onu...İlk senesini hatırlamıyorum ama şu anda Arjantin milli takımında direk oynuyor...

Ömür Karadeniz
24.07.2010, 16:58
savnma arıyorsan danımarkalı kopenhag takımında oynayan mathias jorgenseni al.Ucuza alırsın iyi paralara satarsın ben milana satmıstım 24 milyon €uroya

Hüdai Pervaneli
24.07.2010, 17:07
Mustafa deneyim bakayim nasil olucak

Travelair
25.07.2010, 10:55
Trabzonspor'la oynayanlar; hiç stadı büyütebildiler mi? Öyle bir imkan var mı?

unique
25.07.2010, 12:22
2017 gibi büyütüyorlar; o zamana kadar zor.

MDanışmaz
25.07.2010, 12:41
Trabzonspor'la oynayanlar; hiç stadı büyütebildiler mi? Öyle bir imkan var mı?

Benim kuzen oynuyordu...Çok iyi başarılar elde etti..2018 yılında 35.000 kişilik Hami Mandıralı stadına geçti :)

Eğer takımla iyi bir başarı elde edersen ya stadı büyültüyorlar ya da yeni bir stad yapıyorlar..

Travelair
25.07.2010, 13:11
Sanırım şehrin nüfusunu da mı hesaba katıyorlar stadın büyüklüğü konusunda? Ben başarılı olmuştum. Beni kovma pahasına yer yok genişletemeyiz dediler 1000 defa :) Demek biraz efsane hale gelmek gerek :) Teşekkürler

Mustafa Yüksek
25.07.2010, 13:17
Sanırım şehrin nüfusunu da mı hesaba katıyorlar stadın büyüklüğü konusunda? Ben başarılı olmuştum. Beni kovma pahasına yer yok genişletemeyiz dediler 1000 defa :) Demek biraz efsane hale gelmek gerek :) Teşekkürler

Bütçenin de çok sağlam olması lazım sanırım...Ben henüz büyütemedim ama büyüten arkadaşlar öyle diyorlardı...

Emirhan Makul
25.07.2010, 13:20
Çok sağlam olması lazım sanırım...Ben henüz büyütemedim ama büyüten arkadaşlar öyle diyorlardı...

Neden........

Kadir
25.07.2010, 13:27
Ümit Milli takımımızı yönetiyorum, Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazandık.

Gruplarda İtalya'yı geçtim play off maçında Rusya'yı. Şampiyona çekişmeli olacak :)

Atılay
25.07.2010, 13:39
Mahmut acıma Otamendi'yi al...Sat Song'u al onu...İlk senesini hatırlamıyorum ama şu anda Arjantin milli takımında direk oynuyor...

Bütçenin de çok sağlam olması lazım sanırım...Ben henüz büyütemedim ama büyüten arkadaşlar öyle diyorlardı...

Adam oyunu çözmüş :D

Miraç Atalay Çiftçi
25.07.2010, 13:41
Benimde stadyumu büyütmüş ve stad ismine de benim adımı vermişlerdi.
2009'u oynuyordum o sıralar.

Hüdai Pervaneli
25.07.2010, 13:45
Yokmu ucuz defans oyuncusu otamendi yi kaptirdik olimpiyakas a:D

Ali Can
25.07.2010, 14:19
bu transfer sezonu geçmez böyle..
şu oyunu oynamayacağım demiştim kendi kendime..
ama dayanamıyorum oynayacağım :D

Muhammed
25.07.2010, 15:33

Kryvtsov, Maidana, Rajnoch, Rivas gibi oyunculara da bir bak istersen Mahmut.

Emrah Akcagöz
25.07.2010, 15:58
Juanito'yu al yaşlı ama işini görür..

Hüdai Pervaneli
25.07.2010, 16:07
Kryvtsov, Maidana, Rajnoch, Rivas gibi oyunculara da bir bak istersen Mahmut.
Tesekküler tavsiyeleriniz icin

Berk
25.07.2010, 17:04
İlk sezonun sonunda Gana ile Dünya Kupası için anlaştık.Turnuvada iyi sonuçlar aldık.

Grupta;

Hollanda 1-0 Gana
Gana 3-0 Kosta Rika
Danimarka 2-3 Gana

2. turda İtalya ile eşleştik.0-0 giden maçın 50. dakikasında Kingson sakatlandı.Ben de maç kadrosuna yedek kaleci almamışım, kaleye Vorsah'ı koydum.:DMaçı 3-0 kaybettik.Yine de iyi bir turnuva çıkarmış olduk.Gyan 5 golle takımını sırtlayan isim oldu.Bu arada kupayı da İtalya kazandı.

Berk
25.07.2010, 17:18
2. sezonun başında Community Shield'da ManU'ya 3-1 kaybettik.
Avrupa Süper Kupası'nda Ajax'ı 2-0 ile geçtik.
Lig Kupası'nda ve Fa Cup'ta Manu'ya elendik.
Ligi 87 puanla rahat bir şekilde şampiyon tamamladık. (http://i30.tinypic.com/10oldmd.jpg)
Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Barcelona'ya toplamda 5-2 ile elendik.5 golü de Ibrahimoviç'ten yedik.:D

Şuan 3. sezona yeni başladım.Zapata'yı 20, Agüero'yu 48 milyon avroya kadroya kattım.Güncel kadrom şu şekilde:

http://i31.tinypic.com/ayu2s2.jpg

Sezonun ilk kupasını Community Shield'da West Ham'ı 6-1 yenerek kazandık.

**2014 Dünya Kupası için de Brezilya ile anlaştım.Kupanın ev sahibi konumundayız..

Birtan Karaman
26.07.2010, 10:09
Database hazırlıyorum.

Tüm Dünyada son transferleri içerdiği. Türkiye'de dahil tabi buna.

Transfer Dönemi Resmi olarak bittiğinde Database'yi yayına sokacağım.

Şuana kadar yapılmış önemli transferlerin hepsini içeriyor. Avrupa ve Türkiye'de ki transfer piyasasınıda takip ediyorum böylelikle.

Database hazırlamak kolay değil yani.. :)

Bir nevi oyunu 2011 Model yapıyorum. Örnek vermek gerekirse ; Glowacki 1,5 Milyon'a 2010'da Trabzonspor'a katılıyor.

Keita 9 Milyon'a All-Sadd.. Stoch 9,5 Milyon'a Fenerbahçe.. David Villa 40 Milyon Euro Barcelona..

Ve daha Tüm önemli transferler..

İsteyen arkadaşlar olursa burada seve seve paylaşırım..

Alihan Ertürk
26.07.2010, 14:21
Database hazırlıyorum.

Tüm Dünyada son transferleri içerdiği. Türkiye'de dahil tabi buna.

Transfer Dönemi Resmi olarak bittiğinde Database'yi yayına sokacağım.

Şuana kadar yapılmış önemli transferlerin hepsini içeriyor. Avrupa ve Türkiye'de ki transfer piyasasınıda takip ediyorum böylelikle.

Database hazırlamak kolay değil yani.. :)

Bir nevi oyunu 2011 Model yapıyorum. Örnek vermek gerekirse ; Glowacki 1,5 Milyon'a 2010'da Trabzonspor'a katılıyor.

Keita 9 Milyon'a All-Sadd.. Stoch 9,5 Milyon'a Fenerbahçe.. David Villa 40 Milyon Euro Barcelona..

Ve daha Tüm önemli transferler..

İsteyen arkadaşlar olursa burada seve seve paylaşırım..

Ben isterim , bitince paylaş burada da.. :)
Data Editör'ten mi yapıyorsun sen yoksa başka bir program mı kullanıyorsun ..?

*
Bu arada çok eskiden Bmn DB yapılmış önceki sayfalarda da var .. Bunu yapabilen olursa yeniden güzel olur.

EmreYavuz61
26.07.2010, 16:00
fmgraphicste bi arkadaş çok iyi kapsamlı bi yama hazırlamış 21temmuza kadar bütün transferler ayrıca çok daha fazlası ben onu indirdim bide bugünde kadarki transferleri 2 dkde kendim ayarladım.ama hala oyuna baslamadım bizim forvet tranferini bekliyorum..:)

Birtan Karaman
26.07.2010, 16:31
Ben isterim , bitince paylaş burada da.. :)
Data Editör'ten mi yapıyorsun sen yoksa başka bir program mı kullanıyorsun ..?

*
Bu arada çok eskiden Bmn DB yapılmış önceki sayfalarda da var .. Bunu yapabilen olursa yeniden güzel olur.

Editör'den.

Yanlız çok iyi oldu transfer dönemi bitsede oynasam diyorum 2011 model yama ile. :)

Burak Aksoy
26.07.2010, 16:41
Renktaşlar Fm 2010'u Türkçe oynamak istiyorum ama yamayı indirdikten sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Daha önce hiç yama indirmedim. Yardım eder misiniz ?

Alihan Ertürk
26.07.2010, 16:43
Editör'den.

Yanlız çok iyi oldu transfer dönemi bitsede oynasam diyorum 2011 model yama ile. :)

Sen güzel diyorsan öyledir.. :) Ben de sabırsızlanmaya başladım şimdi.

Sahi , Ne zaman bitiyordu transfer dönemi ?

EmreYavuz61
26.07.2010, 17:17
Renktaşlar Fm 2010'u Türkçe oynamak istiyorum ama yamayı indirdikten sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Daha önce hiç yama indirmedim. Yardım eder misiniz ?

sports interactive-data-langues e at ama bildiğim kadarıyla zaten fm için üretilen türkçe yamaların çoğu setuplu direk kendi kuruyor...

Birtan Karaman
26.07.2010, 18:05
Sen güzel diyorsan öyledir.. :) Ben de sabırsızlanmaya başladım şimdi.

Sahi , Ne zaman bitiyordu transfer dönemi ?
Eylül'ün başlarında işte.. Daha var aslında.. :o :)

Burak TOSUN
26.07.2010, 19:28
-------------Sylva--------------
Serkan--Egemen--Ali Turan--Cale
------------Ceyhun-------------
----Selçuk-----------Colman----
Yattara---------------Alanzinho
------Gökhan---Cristaldo--------

Tjikuzu ve Songu iyi paraya okuttum:) Musa Çağıran, Sezer Öztürk, Ali Turan, Cristaldo transferlerini ucuza kapattım Musayı kiralık verdim. Ligde liderim forvetlerim çok iyi anlaşıyor leblebi gibi gol atıyorlar:):)

oguzhann
26.07.2010, 23:01
-------------Sylva--------------
Serkan--Egemen--Ali Turan--Cale
------------Ceyhun-------------
----Selçuk-----------Colman----
Yattara---------------Alanzinho
------Gökhan---Cristaldo--------

Tjikuzu ve Songu iyi paraya okuttum:) Musa Çağıran, Sezer Öztürk, Ali Turan, Cristaldo transferlerini ucuza kapattım Musayı kiralık verdim. Ligde liderim forvetlerim çok iyi anlaşıyor leblebi gibi gol atıyorlar:):)
4-5-2 :D 12 kişiyle normaldir :D

Burak TOSUN
27.07.2010, 11:51
4-5-2 :D 12 kişiyle normaldir :D

Ceyhun ne ara girmiş oraya:D

EmreYavuz61
28.07.2010, 19:06
beyler ts ile fm kariyerime başladım son yamalardan sonra süper kupayı 3-1 bursa aldı inşallah gerçektede aynı şey olmaz:):)

Hüdai Pervaneli
28.07.2010, 19:21
2Sene Trabzonsporda basariyla görev aldikdan sonra Tothhenhamin teklifini kabul edip imzayi attik hedef sampiyonluk

En büyük basarimiz uefada son 16 Kaldik

Emrah Akcagöz
28.07.2010, 21:57
2Sene Trabzonsporda basariyla görev aldikdan sonra Tothhenhamin teklifini kabul edip imzayi attik hedef sampiyonluk

En büyük basarimiz uefada son 16 Kaldik
Yemeden içmeden uyumadan kalkmadan fm mi oynadın Mahmut..?

Birtan Karaman
29.07.2010, 11:32
Barcelona ile oynadım 1 sezon. Balotelli ilede çok oynamak istiyordum Transfer ettim kendisini. Süper bir performans gösteri toplamda 22 küsür gol 15 küsür asist yaptı.

Ama Messi için ayrı parantez açmak istiyorum. Belki de FM'de kendi adıma konuşuyorum görüp görebileceğim en iyi istatistiği yaptı ;

25 Gol 25 Asist. :cool:

Alihan Ertürk
29.07.2010, 17:09
Devre arasında Barcelona'dan Messi'yi kiralamıştık.. O Messi'nin şampiyonluğumda büyük payı var.

İlk senemde Türkiye Kupası , Lig Şampiyonluğu'nu ve Süper Kupa'yı kazanmıştık Trabzonspor ile. İkinci senemde de önce kupayı ardından lig şampiyonluğu'nu yine kazandım. Hedefim artık avrupada başarı.

Takımdaki en önemli oyuncular ; Eden Hazard , Leo Messi , Van der Vaart , Colman ve Humberto Suazo. Önümüzdeki sene için bir yandan revizyon yapmayı diğer yandan da yıldız transferler yapmayı düşünüyorum.

Gerçektekinin aksine , yönetimin inadına en Kral forvetleri Trabzonsporlu yapıyorum oyunda. :D Şu an avrupa kupalarına katılamayan İnter'in oyuncularına göz dikmiş bulunuyorum. Gelen olursa alacağım , ilk hedef Balotelli.

Forvet için diğer adaylarım ; Dzeko , Gignac , Huntelaar.. Ayrıca Sadri Başkan'ın bana karşı olan bonkörlüğünü de sizlere ispatlamak istiyorum.
2012-2013 sezonuna giriyoruz ve tam tamına 162milyon € transfer bütçesi verildi başkan tarafından.

Not : Oyunda Print Screen yapınca ekran görüntüsü geliyor , bunu nasıl halledebilirim ? Bütçeyi göstermek istiyorum sizlere.. :)

Alihan Ertürk
30.07.2010, 15:30
Transferlerim ;

- Vedad İbisevic'i 8,75 milyon € karşılığında Birmingham City'den aldım.

- Andre-Pierre Gignac'ı 27m € karşılığında Toulouse'dan transfer ettim.

- Lionel Messi'yi Barcelona'dan sezon sonuna kadar kiraladım.

- Marten Stekelenburg'la daha önce anlaşmıştım , serbest olarak kadroma kattım.

- Sunderland'ten Lorik Cana'ya 6,75 milyon € karşılığında Bordo-Mavi formayı giydirdim.

-------------------------Stekelenburg-----------------------

--Aykut Demir------Giray----------Egemen--------Ferhat

---------------------------Necip Uysal*------------------------
-------------------Colman-------Van der Vaart--------------

-------Messi------------------------------------------Hazard
-----------------------------Gignac*---------------------------

* http://forum.bordomavi.net/images/icons/icon2.gif Ceyhun - Cana

* http://forum.bordomavi.net/images/icons/icon2.gif İbisevic

Hüdai Pervaneli
30.07.2010, 15:40
Yemeden içmeden uyumadan kalkmadan fm mi oynadın Mahmut..?
Evet Emrah fm oynadim

Misina
30.07.2010, 16:55
2013-2014 sezonu hazırlıklarına başladık.Transfere hızlı girdik.Daha önce sözleşmeleri bittiği için bedelsiz imza attırdığım Bursa'dan Sercan Yıldırım,Fb den Aleksic ve Emre Balak'ı kadromuza kattık.

Solbekte Çağlar Birincinin Altenatifsiz kalması üzerine 21 Yaşındaki mısırlı genç oyuncu Samir ile anlaşmaya vardık.Hem Sol bekte hemde sağ bekte oynayabiliyor.3 yıldır çeşitli kulüplerde kiralık oynayan oyuncum Ömer Toprak'ı bu yıl takımda tutmaya karar verdim.Yıllık 3 milyon 500 bin lira alan Kariyerinin son demlerini yaşayan ve sözleşmesi sona eren Fatih Tekke'ye yıllık 500 bin liradan 1 yıllık yeni sözleşme önerdim tereddütsüz kabul etti.Sanırım bu sezon sonu futbolu bırakacak.

Sürekli forma şansı bulamadıkları için huzursuzluk çıkaran Uğur Uçar ve Teofilo'ile yollarımızı ayırdık.

Hazırlık maçlarında pek verimli olmayan forma şansı az olan Aleksic ve Emre Balak'ı kiralık göndermeyi düşünüyorum.

Yaşları ilerleyen Alanzinho ve Egemen'i de iyi bir teklif gelmesi durumunda elden çıkarmayı planlıyorum.

Ömer SEVİNÇ
30.07.2010, 17:16
Messi'yi kiraladın he Alihan. Bence hile yapmadan daha çok zevk alırsın.

Alihan Ertürk
30.07.2010, 17:36
Messi'yi kiraladın he Alihan. Bence hile yapmadan daha çok zevk alırsın.

..:D Hilesiz de zevkli , böyle de Ömer abi.

Trabzonspor'da dünya yıldızı görmek istedik , suçmu ? :) Bizi bu hale getiren yönetimler utansın.

EmreYavuz61
30.07.2010, 18:43
carlos eduardo yu aldım...
engin gabriçi felan sattım.ligde haftalardır 4.yüz daha ilk sezon 1.fb 2.bjk 3.gs 4.ben büyük ihtimal lig böyle biter seneye şampiyonuz!!!!

oguzhann
30.07.2010, 23:14
charlton athletic'le yepyeni bir sayfa açtık,ders çalışmaya başlamadan önce.lig one'ı leeds'in ardından 2. bitirdik.viduka,camara,appiah,kaleci viera,shilla,soley,babayaro en belirgin transferlerimizdi.şimdi championship'te orta sıra mücadelesi vermeye çalışacağız.saha transferiyle bombayı patlattım ve daha önce oyunda hiç rastlamadığım 2 tane ispanyol oyuncuyu ve zenoni'yi bedelsiz olarak kadroya kattım.harika oynuyorlar.gael kakuta ve possebom kiralık olarak geldi.caldwell'i de bedelsiz olarak kadroya kattım.en son olarak,kadroda derinlik için recoba ve pim pong ile anlaştım.sorun ,forveti yedeklememe rağmen ve tek santrfor oynamama rağmen yaşlı ve maliyetli viduka-camara ikilisini elden çıkaramamam.

Cagdas Topal
31.07.2010, 00:48
Real Madrid ' i 5-3-2 oynatıyoruz bize cok savunmacısın dediler :) 21 macta 19 galibiyet 2 beraberlik aldık 56 gol atıp sadece 8 gol yedik :D

-------------------------------Josimar Pip---------------------------
----------------Mamadou Sakho-Ömer Toprak-Simon Kjaer------------
Dennis Ackerman-------------------------------------------Ariel Sosa
----------------------Moussa Sissoko-Steven Scoot------------------
------------------------------Marco Verratti-------------------------
--------------------Ruud Van Hecke----Daniel Villalva-----------------

_SaMeT_
31.07.2010, 15:23
Yıl şuan 2014..Transfere para harcamam..Hedef Stadyumu genişletmek..
2012'de Şampiyon oldum ve Uefa Kupasını aldım..
2013'de Dzeko,Gourcuff,Lukaku,Bryan Ruiz,Kaleci Hart gibi futbolcuları serbest olarak aldım ,Şampiyonluk,Türkiye kupası,Süper Kupa ve Ş.ligi Şampiyonluğu yaşadık..
Dzeko çok iyi performans göstermesine rağmen 32.M.euro gibi yüksek bonservis ile sattık yerine Serbest olarak Luis Suarez'i kadromuza kattık.
Gourcuff'un 50 m.euro bonservisi var şuan..
Colman Türk statüsüne geçmiştir..

Burak Aksoy
31.07.2010, 15:50
Kennedy'yi şiddetle tavsiye ederim. Sanırım Ajax'tan almıştım. Kennedy Bakırcıoğlu. 31 Maç 18 Gol 13 Asist. Adam harika. İleride solda Alan, sağda Kennedy, forvette de Gökhan ve Cristaldo oynuyor. İlk senemde açık ara şampiyon oldum. Kolay gelsin :)

MDanışmaz
31.07.2010, 17:43
Barcelona ile oynadım 1 sezon. Balotelli ilede çok oynamak istiyordum Transfer ettim kendisini. Süper bir performans gösteri toplamda 22 küsür gol 15 küsür asist yaptı.

Ama Messi için ayrı parantez açmak istiyorum. Belki de FM'de kendi adıma konuşuyorum görüp görebileceğim en iyi istatistiği yaptı ;

25 Gol 25 Asist. :cool:

Hangi poziyonda oynattın Messi'yi??

Birtan Karaman
01.08.2010, 14:51
Hangi poziyonda oynattın Messi'yi??
Sağ Kanatta.

oguzhann
01.08.2010, 14:55
arkadaşlar,mümkünse avrupalı hızlı bir santrfor aramaktayım bitiricik 10-15 arası yeterli.önerileri olan?

Muhammed
01.08.2010, 22:52
arkadaşlar,mümkünse avrupalı hızlı bir santrfor aramaktayım bitiricik 10-15 arası yeterli.önerileri olan?

Yannick Djalo, Vaclav Kadlec, Agbonlahor, Rade Prica, Lamine Diarra

Timur Öztürk
02.08.2010, 19:33
sylva
opare song egemen ferhat
selçuk
kennedy(bakrcıoglu) colman gabriç
alanzinho
teofilo
genelde bu kadroyla oynadım türkiye kupası şampiyonlugu, lig şampiyonlugu ,uefa da gruptan çıktım(valencia ya elendinm) ardından süper kupa fenerden :) olay kadroya güven tabi en önemlisi revizyon ;)

oguzhann
02.08.2010, 20:08
Yannick Djalo, Vaclav Kadlec, Agbonlahor, Rade Prica, Lamine Diarra
beleş veya ucuza yazmayı unutmuşum.league one'dan takım alınca finans biraz sorunlu oluyor.

Birtan Karaman
03.08.2010, 18:11
Ligin gelecekti önemli oyuncu olacak olan genç yeteneklerine ait bir liste var elimde.
Bu Oyuncuları ilk seneden Karadenizspor'a kiralık olarak alacağım içlerinden iyi bir kadro kuracağız yani. Daha sonra üst seviyede takımlarına geri göndereceğiz.

Elimizde ki Listeye göre oluşturacağız kadromuzu. Öncelikli olarak Trabzonspor ağırlıklı tabi ki.
Onur , Barış Memiş ilk adaylarımız.

reis49
04.08.2010, 14:44
fm 2010 da milanı aldım hedefim milanın yaşlı kadrosunu gençleştirmekti öylede yaptım ancak 13. haftada kötü performans yüzünden takımdan kovuldum büyük hedeflerim vardı ancak olmadı

Alihan Ertürk
04.08.2010, 15:19
Bir ricam olacaktı. Yeni sezon formalarımızı yapabilen olur mu acaba Fm 2o1o için ?

Yani şu formalarımızı Adidas-Puma ve Nike'ın yeni sezon çizgileri ile yeni sezon forması haline getirebilen ?
http://img228.imageshack.us/img228/3374/trabzonsporhome.png - http://img299.imageshack.us/img299/407/trabzonsporaway.png - http://img806.imageshack.us/img806/6146/trabzonsporthird.png

Renkler aynı olacak ama Çubuklu-Beyaz ve Turuncu şeklinde.. :)

Şimdiden teşekkürler.

Emirhan Çorumlu
04.08.2010, 15:28
Ben FM degil am CM oynuyorum :D ben bastan alismisim Championship Manager' e ama burada yinede size sorayim dedim... siz en cok hangi takimla zevk aliyorsunuz (tabi TRABZONSPORUMUZ haric)

Enes
08.08.2010, 13:31
fm 2010 aldım iki gündür cebelleşiyorum ama yükleyemedim hata veriyor..

Berk
09.08.2010, 13:20
Ortak kariyer yapmak isteyen varsa uygunum..

Alihan Ertürk
09.08.2010, 13:24
Ortak kariyer yapmak isteyen varsa uygunum..

O nasıl oluyor ?

*
Ben de yeni sezon transferlerini oyuna işliyorum tek tek :) Fm 2o11 çıkana kadar kendi güncellemem ile Fm 2o1o'a devam edeceğim.

Berk
09.08.2010, 13:31
O nasıl oluyor ?

*
Ben de yeni sezon transferlerini oyuna işliyorum tek tek :) Fm 2o11 çıkana kadar kendi güncellemem ile Fm 2o1o'a devam edeceğim.

Normal kariyerden pek farkı yok.Bir kişi oyunu kuruyor, diğeri o oyuna katılıyor.İki kişinin de müsait olduğu zamanlarda kariyere devam ediliyor ve oyun ilerliyor.Tekli kariyerlerden daha zevkli ve rekabet daha yüksek.

Alihan Ertürk
09.08.2010, 13:34
Yani demek istediğim internet üzerinden mi oynanıyor ? Yoksa ne bileyim bu konuda çok acemiyim , mesela TSL'de biri Trabzonspor'u diğeri Fener'i yönetiyor , ikisi de aynı anda oyunda oluyorlar.. Böyle birşey mi ? :)

İlgimi çekti gibi , düşünebilirim aslında.. :)

Berk
09.08.2010, 13:36
Yani demek istediğim internet üzerinden mi oynanıyor ? Yoksa ne bileyim bu konuda çok acemiyim , mesela TSL'de biri Trabzonspor'u diğeri Fener'i yönetiyor , ikisi de aynı anda oyunda oluyorlar.. Böyle birşey mi ? :)

İlgimi çekti gibi , düşünebilirim aslında.. :)

Evet internet üzerinden oynanıyor.Gerisini zaten anlamışsın, aynen öyle oluyor.:)

Oynamak istersen özelden bana yaz irtibata geçeriz.

Alihan Ertürk
09.08.2010, 13:42
2 kişiden fazla oluyorsa aslında , ligdeki tüm takımlara BMN'den birileri gelsin ortak oynayalım.. :)

Ama herkesin müsait olması gerek galiba.. O iş yaş o zaman.

Emirhan Çorumlu
09.08.2010, 14:55
bende bu oyun yok... ben championship manager oynuyorum ama problem degil... bunu oynayabilmem icin online birlikte | orjinal olmasi gerekiyormu bu oyunun? bende arkadasda var ondan alip kursam cracklesem yine olurmu? yoksa mecbur almak zorundamiyim? eger oluyorsa hemen kurarim ama baska program lazimmi ? simdiden merakla cevaplari bekliyorum... :D

Muhammed
09.08.2010, 18:57
Evet internet üzerinden oynanıyor.Gerisini zaten anlamışsın, aynen öyle oluyor.:)

Oynamak istersen özelden bana yaz irtibata geçeriz.

Ben oynamak isterim. Özelden msn adresini gönderip nasıl oynayacağımızı oradan ayrıntılı bir biçimde anlatırsan sevinirim. Şimdi işim var dışarı çıkmam lazım. Fakat akşam online olurum.

Oktay AKKUŞ
19.08.2010, 14:20
Alihan şu son transferlerini bana da atsana:D Uğraşmıyayım bir daha:D

000061
19.08.2010, 15:05
FMyi çok sevmeme rağmen hiç çakmam :)
Bi ara Araklıspor'u oynuyordum.
Sonra Juventus'la yeniden başladım.
Trezeguet'i satıp, Fatih Tekke'yi aldım :)
4. hafta gol kralı Fatih :)
O gün bugündür oynamıyorum :D

MDanışmaz
20.08.2010, 00:39
Online fm çok güzel oluyor biz arkadaşlarla oynuyorduk ama çok fazla kişi olunca oyun kasıyor..Bence ideali 2 kişi eğer oynayacaksanız 2 kişi oynayın yada en fazla 3 kişi..Yoksa oyundan pek fazla zevk alamazsınız..

Alihan Ertürk
20.08.2010, 15:45
Trabzonspor'la 2012 yılına geldim bir kariyerimde.. Ama sıkıldım açıkçası. Oyuna Trabzonspor'la başlayınca istifa edemiyorum, sonra da oyundan zevk alamıyorum.. :)

Yeni kariyere başlayacağım ama Trabzonspor kariyerimde çalıştırdığım son takım olacak bu sefer! :)

Birtan Karaman
21.08.2010, 00:36
Trabzonspor ile bir başka zevk alıyorum bu oyunda..

Gerisi Falan filan İnter Milan..

Alihan Ertürk
21.08.2010, 14:51
Ben de öyle ama uzun süre aynı takımda kalınca hafiften bi can sıkıntısı oluyor.. Bu yüzden en son TRABZONSPOR'un başına geçmeyi düşünüyorum, bakalım bensiz neler yapıyorlar.. :) Şu an ikinci sıradalar ikinci yarının ilk haftası oynanıyor.

Ben CSKA'dayım.. :)

Emirhan Uludüz
23.08.2010, 03:29
Kaç senedir oynuyorum sadece Trabzonsporla oynadım :D başka takım alınca farklı oyunmuş gibi geliyor.. :D

Uluç
23.08.2010, 04:48
Juventus ile 2033 yılındayım.. Marttan beri oynamıyorum. Fena sıkıldım..

Hqmi
23.08.2010, 04:57
Kaç senedir oynuyorum sadece Trabzonsporla oynadım :D başka takım alınca farklı oyunmuş gibi geliyor.. :D
Aynen bende. Tüm serilerde böyle. Çok az oynamışlığım vardır başka takımla. :)

yorumsuz6117
23.08.2010, 05:42
2011'i bekliyorum sabırsızlıkla. Türkçe olma ihtimali de varmış yamasız yani full Türkçe. Avrupa'da 29 Ekim'de çıkıyor Türkiye'ye de Kasım gibi gelir.

Alihan Ertürk
25.08.2010, 21:20
Bilmiyorum size de oldu mu hiç ama az önce başıma çok ilginç birşey geldi oyunda. :)

Bristol City ile Premier Lig'de mücadele ediyorum, ilk 3 haftayı mağlubiyetle kapadım. Asıl konumuz lig kupasında olanlar.. Milwall ile deplasmanda karşılaşıyorum, 1-0 öne geçtim ilk yarı böyle bitti.. İkinci yarı beraberlik geldi, ardından stoperlerimden McCombe ( Adını tam hatırlamasam da böyle birşeydi ) kırmızı kart gördü ve atıldı.

3 oyuncu değişiklik hakkımı da kullandım.. Daha sonra tecrübeli oyuncum Sol Campell sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Kaldım 9 kişi. :) Oyuna dokuz kişi devam ettim ve Fernando Morientes'in golü ile birkez daha öne geçtim ( 2-1 ). Tam maçı kazanacağım derken 90+ bilmem kaçta yeniden beraberlik golünü yedim. :) Maç uzatmaya gitti. Uzatmalar da aynı skorla 2-2 sona erdi. Bu arada uzatmaları 8 kişi ile oynadığımdan takımı tamamiyle savunmaya çektim.

Uzatmaların ardından penaltılara geçtik ;

Milwall -------------- Bristol City

Gol attı ----------------- Gol attı
Gol attı ----------------- Penaltıyı kaçırdı
Penaltıyı kaçırdı ----------------- Gol attı
Penaltıyı kaçırdı ----------------- Penaltıyı kaçırdı
Penaltıyı kaçırdı ----------------- Gol attı

Böylelikle 90 dakikası ve uzatmaları 2-2 biten maçı penaltılar sonucu 3-2 kazandım. :) Fm hayatım boyunca böyle birşeye ilk kez rastladım, ilginç geldiği için sizlerle de paylaşmak istedim. :)

Misina
25.08.2010, 22:08
Son günlerin favori dedikodusu Fm 2011 Türkçe olacak söylentiden ibaret mi yoksa aslı astarı var mı?

Timur Mikhail
25.08.2010, 22:21
FM2011 Türkçe olmayacak fakat Türkçe, Norveççe, İsveççe, Portekizce, Danimarkaca ve de Hollandaca dillerinden herhangi birinde uzman kişiler aranmaktaymış fm yetkililei tarafından.

Buda demek oluyorki sonraki serilerde oyun Türkçe olabilir.

Ömür Karadeniz
26.08.2010, 15:41
2 kişiden fazla oluyorsa aslında , ligdeki tüm takımlara BMN'den birileri gelsin ortak oynayalım.. :)

Ama herkesin müsait olması gerek galiba.. O iş yaş o zaman.
Ben varım.

Atakan
26.08.2010, 15:55
18 kişi online oynamak için herkesin bilgisayarının uçması gerekiyor.

Burak
28.08.2010, 08:30
24 Ağustosa kadar yapılan tüm transferlerin olduğu editör dosyası : http://www.sendspace.com/file/kkahhr

Belgelerim / Sports Interactive / Football Manager 2010 / editor data klasorune kopyalayın cıkan dosyayı...

Birtan Karaman
28.08.2010, 11:07
Sen mi yaptın abi bu Dosyayı ?

Burak
28.08.2010, 11:49
4EVERTS'den aldım Birtan.Bursaspor süper olmuş valla, parasını da arttırmışlar Şampiyonlar liginden dolayı herhalde, taş gibi takım yaptım onlara.

Emirhan Uludüz
28.08.2010, 16:30
Ben dosyayı editor data ya attım ama yeni transferler falan yok..Sorun ne acaba?

EmreYavuz61
28.08.2010, 16:38
emirhan bide şey dene indirdiğin dosyayı program files-sports interactive-fm2010-data-uptadese at bende böyle oluyor...

Birtan Karaman
28.08.2010, 16:45
4EVERTS'den aldım Birtan.Bursaspor süper olmuş valla, parasını da arttırmışlar Şampiyonlar liginden dolayı herhalde, taş gibi takım yaptım onlara.
Hangi Ligleri kapsıyor bu transfer güncellemeleri abi bilgin var mı o konu hakkında ?

Emirhan Uludüz
28.08.2010, 16:56
emirhan bide şey dene indirdiğin dosyayı program files-sports interactive-fm2010-data-uptadese at bende böyle oluyor...

Tamam deniyorum.Sağol.

edit: Denedim olmadı.Oyundan bu dosyayı seçeceğimiz yer varmış herhalde ama bulamadım..

Emirhan Uludüz
28.08.2010, 21:48
24 Ağustosa kadar yapılan tüm transferlerin olduğu editör dosyası : http://www.sendspace.com/file/kkahhr

Belgelerim / Sports Interactive / Football Manager 2010 / editor data klasorune kopyalayın cıkan dosyayı...

Hata veriyor bazı ligler seçilemiyor içinde Türkiye dahil.

Burak
28.08.2010, 23:07
Valla bende bır sorun yok, belli başlı liglerde tüm transferler var, tam detaylı ıncelemedım dıger lıgleri.

Transferlerin gozukmesı ıcın oyuna baslarken YENI OYUNa bastıgınızda çıkan kutucukda CHANGE'nın yanındakı kutucugu secın ok dugmesıne basın, edıtor dosyası cıkacaktır dolum olduktan sonra, o dosyayı ısaretleyın, okeye basın lıglerı secın... dıger makınedeyım bunda fm yok, sorun olursa yazarım.

Emirhan Uludüz
28.08.2010, 23:09
Valla bende bır sorun yok, belli başlı liglerde tüm transferler var, tam detaylı ıncelemedım dıger lıgleri.

Transferlerin gozukmesı ıcın oyuna baslarken YENI OYUNa bastıgınızda çıkan kutucukda CHANGE'nın yanındakı kutucugu secın ok dugmesıne basın, edıtor dosyası cıkacaktır dolum olduktan sonra, o dosyayı ısaretleyın, okeye basın lıglerı secın... dıger makınedeyım bunda fm yok, sorun olursa yazarım.

Bende aynısını yaptım ama çalışmıyor..

Alihan Ertürk
28.08.2010, 23:10
Paranız varsa Ola Toivonen'i mutlaka alın !.. Ocak ayında 16 milyon €'ya aldım ( 2010 yılındayım- 2. sezon ) henüz 5 maçta 10 gol attı :)..

Burak
28.08.2010, 23:52
Paranız varsa Ola Toivonen'i mutlaka alın !.. Ocak ayında 16 milyon €'ya aldım ( 2010 yılındayım- 2. sezon ) henüz 5 maçta 10 gol attı :)..
Emirhancım, vallahi sorununu bilmiyorum, bende takır takır çalışıyor.

Alihan Dentinho'yu al 12'ye geliyor, 3lü forvette deli gibi atıyor.

Emirhan Uludüz
28.08.2010, 23:53

Önceki oyunda almıştım o adamı süper :) Sonrada personel oldu benim takımda..

Alihan Ertürk
29.08.2010, 00:51
Emirhancım, vallahi sorununu bilmiyorum, bende takır takır çalışıyor.

Alihan Dentinho'yu al 12'ye geliyor, 3lü forvette deli gibi atıyor.

:D.. Premier Lig'de mütevazi bir takımla 3lü forvet oynarsam yerler beni :).. O kadar cesur değilim malesef.

*
Yahu az önce birşey oldu oyunda :o.. Oyunun görselliği bozuldu birden.. Sanki yüzde yüz yakınlaştırmışız oyunu.. Rakamlar / harfler falan çok büyük gözükmeye başladı.

Başınıza geldi mi hiç, ne yapmalıyım?.. :o

Alihan Ertürk
29.08.2010, 01:04
-------------Joe Hart-----------
-Riberiro--Campell--Matip--Masilela
------------Annan(Baraja)--------
--Gökdeniz--Badelj--Matic---Belhanda
--------------Toivonen--------------

Bu kadro ile mücadele ettim ligin büyük bölümünde. ( Toivo ve Annan'ı ikinci yarıda aldım ) Yeni çıktığımız Premier Lig'i 33 puanla 17. bitirdik ve ligde kaldık.. Juhazs ve Afellay ile bonservissiz olarak anlaştık geliyorlar.. Flaş transferlerle bu sene ligde büyük etki yapmaya çalışacağım.. Dentinho ile de ilgilenebilriim :)..

Emirhan Uludüz
29.08.2010, 04:44
:D.. Premier Lig'de mütevazi bir takımla 3lü forvet oynarsam yerler beni :).. O kadar cesur değilim malesef.

*
Yahu az önce birşey oldu oyunda :o.. Oyunun görselliği bozuldu birden.. Sanki yüzde yüz yakınlaştırmışız oyunu.. Rakamlar / harfler falan çok büyük gözükmeye başladı.

Başınıza geldi mi hiç, ne yapmalıyım?.. :o

Çözünürlüğe bak 1024x768 yap büyük ihtimal sorun bu.

Birtan Karaman
29.08.2010, 11:42
Daha önceden de belirtmiş olduğum gibi 2011 model Editör çalışmalarımız devam ediyor. Hemen hemen bütün liglerde olan transferleri işlemiş bulunmaktayız. Türkiye Alt Ligleri de dahil.

Yamaya şimdi 6+2+2 ve A2 (Rezerve Takım) uygulamasını eklemeye çalışacağız. Olur da başarırsak çok kral bir yama olacaktır bundan şüphemiz yok.. :)

Çarşamba günü yayına girebilir.

Burak
29.08.2010, 13:08
-------------Joe Hart-----------
-Riberiro--Campell--Matip--Masilela
------------Annan(Baraja)--------
--Gökdeniz--Badelj--Matic---Belhanda
--------------Toivonen--------------

Bu kadro ile mücadele ettim ligin büyük bölümünde. ( Toivo ve Annan'ı ikinci yarıda aldım ) Yeni çıktığımız Premier Lig'i 33 puanla 17. bitirdik ve ligde kaldık.. Juhazs ve Afellay ile bonservissiz olarak anlaştık geliyorlar.. Flaş transferlerle bu sene ligde büyük etki yapmaya çalışacağım.. Dentinho ile de ilgilenebilriim :)..
Alihan bu tovi yi aldım atletico madride adam traş makinesi çıktı :D Necid'i kiraladım allahtan atıyor golleri : ) Sınırlendım oyunu kapattım ya Gökhan Ünal daha iyi bu adamdan :D kale çizgisinden gol kaçırır mı bir insan yahu

Alihan Ertürk
29.08.2010, 15:29
Alihan bu tovi yi aldım atletico madride adam traş makinesi çıktı :D Necid'i kiraladım allahtan atıyor golleri : ) Sınırlendım oyunu kapattım ya Gökhan Ünal daha iyi bu adamdan :D kale çizgisinden gol kaçırır mı bir insan yahu

Ne diyorsun ?.. :) Öyle şey mi olur. Ocak ayında aldım 6 maçta 12 mi 13 gol mü ne attı düşün, hem de Premier Lig'de :)..

Çözünürlüğe bak 1024x768 yap büyük ihtimal sorun bu.

Oyunu kapatıp-açtım, düzeldi sorun. :)

Emirhan Uludüz
29.08.2010, 17:17
Daha önceden de belirtmiş olduğum gibi 2011 model Editör çalışmalarımız devam ediyor. Hemen hemen bütün liglerde olan transferleri işlemiş bulunmaktayız. Türkiye Alt Ligleri de dahil.

Yamaya şimdi 6+2+2 ve A2 (Rezerve Takım) uygulamasını eklemeye çalışacağız. Olur da başarırsak çok kral bir yama olacaktır bundan şüphemiz yok.. :)

Çarşamba günü yayına girebilir.

Ama ben oynayamıyorum..:(

Emirhan Uludüz
30.08.2010, 01:22
Hallettim sorunu meğerse v3 yüklemek gerekiyormuş.. :D
Ama bir sorun daha var 10.3.0 için özelden tr yama atarmısınız??? Ben bulamadım..

Burak
31.08.2010, 14:55
FMGraphics.Net'in yamasıdır.

- Oyuna yeni eklenen bölümler Türkçeleştirildi. (Personel tavsiyeleri, taktikler vb.)
- Maç spikeri tamamen Türkçeleştirildi. (Hatasız olarak)
- Oyunun genel bölümleri tamamen Türkçeleştirildi.
- Basın toplantıları yeniden elden geçirildi ve tamamen Türkçeleştirildi.
- Ve akla gelmeyen bir çok bölüm Türkçe.
FMGraphics.net ücretsiz ve reklamsız bir şekilde sürdürdüğü Türkçe Football Manager 2010 serilerinin başlangıcını yaptı. Türkçe FM 2010′un lk versiyonunu sunmuş bulunuyoruz.

Hazırlayanlar: Adem Özkur, Burak Potuk, Ömer Çağatay Taşdeviren, Eser İgrek, Can Ertürkan, Özgür Çetin
Özel Teşekkür: Aydın Çuhadar
Ekran Görüntüleri

http://i33.tinypic.com/2gu9un5_th.jpg (http://i33.tinypic.com/2gu9un5.jpg) http://i33.tinypic.com/335848k_th.jpg (http://i33.tinypic.com/335848k.jpg) http://i35.tinypic.com/vdete8_th.jpg (http://i35.tinypic.com/vdete8.jpg)
http://i33.tinypic.com/2a0021j_th.jpg (http://i33.tinypic.com/2a0021j.jpg) http://i33.tinypic.com/mj5yc9_th.jpg (http://i33.tinypic.com/mj5yc9.jpg) http://i37.tinypic.com/2v1qnlx_th.jpg (http://i37.tinypic.com/2v1qnlx.jpg)
http://i33.tinypic.com/2ro511s_th.jpg (http://i33.tinypic.com/2ro511s.jpg) http://i35.tinypic.com/24mup6o_th.jpg (http://i35.tinypic.com/24mup6o.jpg) http://i37.tinypic.com/20jjs6o_th.jpg (http://i37.tinypic.com/20jjs6o.jpg)
http://i36.tinypic.com/qq983c_th.jpg (http://i36.tinypic.com/qq983c.jpg)

Kurulum
Türkçe FM 2010 kurulum programını çalıştırınız. Oyunun kurulu olduğu dizini gösteriniz ve kurulumu başlatınız. Kurulum tamamlandıktan sonra:
XP için;
C:\Document and Settings\Kullanıcı adı\Application Data\Sports Interactive\Football Manager 2010″ klasörünü silin.
Vista ve 7 için;
C:\Users\Kullanıcı adı\Application Data\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2010″ klasörünü silin.

İndirmek için tıklayın >>> http://www.sendspace.com/file/f24md5 <<<

Kurulumdan sonrasını yapmazsanız boş ekranlar çıkar.

Birtan Karaman
31.08.2010, 18:35
Yarın 17:30'da resmi transfer dönemi sona eriyor.

Ve Transfer Döneminin başından beri uğraştığım 2010-11 Transfer Güncellemesi adında hazırladığım yamayı yayınlayacağım.

Alihan Ertürk
31.08.2010, 21:42
Şu Fmg'nin yaması transfer güncellemesi mi yoksa türkçeleştirme çalışması mı ?..

Ömür Karadeniz
31.08.2010, 21:58
Fm 2011in resmi cıkış tarihi açıklandımı beyler.

Birtan Karaman
31.08.2010, 22:19
Türkçeleştirme yaması Alihan.

Güncelleme ile alakası yok. Şu saatten sonra gereksiz bir yama yani.

Emirhan Uludüz
31.08.2010, 22:32
Yarın 17:30'da resmi transfer dönemi sona eriyor.

Ve Transfer Döneminin başından beri uğraştığım 2010-11 Transfer Güncellemesi adında hazırladığım yamayı yayınlayacağım.

Şu bundan önce verilen yama çok kötü olmuş.Kaleci Onurun özellikleri kötü,Bursa bizden çok daha iyi,kalede Sylva,Barış Ataş ve kaleci Bora berbat özelliklere sahip..

Senden iyi birşey bekliyorum..Bize bir sağbek koysan iyi olur aslında :D :D

Burak
01.09.2010, 00:12
Şu bundan önce verilen yama çok kötü olmuş.Kaleci Onurun özellikleri kötü,Bursa bizden çok daha iyi,kalede Sylva,Barış Ataş ve kaleci Bora berbat özelliklere sahip..

Oyuncuların özelliklerine dokunmadan editör yapılmış ona 2010daki özellikler neyse aynen orda o yüzden değişkenlik yok..

Üstte yayınladığım Türkçe yama Alihan.

Emirhan Uludüz
01.09.2010, 01:44
Oyuncuların özelliklerine dokunmadan editör yapılmış ona 2010daki özellikler neyse aynen orda o yüzden değişkenlik yok..

Üstte yayınladığım Türkçe yama Alihan.

Sen değişiklik yapacak mısın?

KERİM
01.09.2010, 04:15
İş personellerde bitiyor. Trabzondayım ve önemli bir kaç oyuncuyu sattım yeni personeller aldım. Antremanlar yoğun ancak aldığım personeller sayesinde 4-5 yıldızlı antreman yaptırıyorum.

Altyapıya her zaman önem verilmeli. 4 Tanede pilot takımımız var ancak MVV dışındakiler düşük seviyelerde.
Ayrıca Sami Büyüktopaç, Ferhat Öztorun ve Teofilo çok iyi gelişiyor.

FM2010 için ekleyecklerim bukadar.

KERİM
01.09.2010, 04:20
Ayrıca FM 2010 kurulurken " Insert new media " sorunuyla karşılaşanlar varsa özel mesaj atsınlar çözümü paylaşırım. Bu hatayı çözüme kavuşturmak 2-3 günümü aldı :D

Burak
01.09.2010, 11:25
Sen değişiklik yapacak mısın?

Yok yapmayacağım, Birtan'ın yamayı bekleyeceğim.

Birtan Karaman
01.09.2010, 20:30

Yok yapmayacağım, Birtan'ın yamayı bekleyeceğim.

Gündemi takip ediyorum küçük bir ayrıntı kaçırmayayım diye. :)
Hemen hemen tüm transferler tamam. 1-2 güne kalmaz yama yayına geçer. İçerik hakkında da bahsedeceğim.

hAtes
01.09.2010, 20:40
benim oyunumda umut mükemmel oynuyordu, 16 maçta 22 gol ve 10 civarı asist vardı sonra bilgisayar bozuldu :D

Cem Akyüz
01.09.2010, 22:38
benim oyunumda umut mükemmel oynuyordu, 16 maçta 22 gol ve 10 civarı asist vardı sonra bilgisayar bozuldu :D
Bilgisayar bile Umuttan nasıl o kadar gol yedim diyip kendini yok etmiş:D

Burak
01.09.2010, 22:51
Roma'yı yakmaya gidiyorum, ilk iki haftada berbaerlik alsam da ümitliyim takımdan, ilk üçte bitirirsem ligi süper olur.

Cem Akyüz
01.09.2010, 23:09
........................

Birtan Karaman
02.09.2010, 10:50
Bugün öğleden sonra yama yayına girecektir arkadaşlar bekleyenlere duyrulur. :)
Eklenilmeyen bir kaç transfer ve extra düzenlemeler var onlarıda hallettikten sonra Transfers 2010-11 Update yamamız hizmetinize sunulacak. :)

Birtan Karaman
02.09.2010, 12:09
Transfers Update 2010-11 yaması ile karşınızdayım. :)

İlk defa böyle bir işe kalkıştım. Avrupa ve özellikle Türkiye Ligleri ağırlıklı tüm transferleri elimden geldiğince takip etmeye çalıştım ve hemen hemen hepsini hallettik.
Kısa olarak yama içeriğinden bahsetmek istiyorum öncelikle ;

-2010-11 sezonunda yapılan Tüm transferler (Özellikle Türkiye Ligleri ağırlıklı) ayarlanmıştır.

- Bu sezon Performansında artış gösteren (Türkiye Ligi ağırlıklı) oyuncuların CA ve PA'sı ne az nede çok artırılmıştır. ( Onur Kıvrak,Ömer Erdoğan vs.)

-Kardeş klüpler ayarlanmıştır. (Eskişehirspor-Milan , Adana Demir Spor-Livorno)

-Trabzonspor'da Gabric ve Barış Memiş kiralık olarak ayarlanmadı. Eğer Kiralık olarak ayarlanılsaydı ilk sezonda bu oyunculardan faydalanılamayacaktı. (Tercih Sizin)

- Oyuncu transferleri hemen hemen transfer oluş tarihlerine göre ayarlanmıştır. (Örneğin Jaja'nın 7 Ağustos'da Trabzonspor'a katılması gibi.)

- Trabzonspor'da Yattara , Tayfun Cora , Zafer Yelen sezona sakat olarak başlıyor.)

- Hiçbir oyuncunun Profiline kendime özgü düşüncelerim, hile vs yapılmamıştır. Yanlızca bazı oyuncuların özel hareketleri ayarlanılmıştır. (Örneğin: Colman'ın öldürücü toplar atması gibi..)

- Bankasya 1.Lig'de olan transferlerin hemen hemen hepsi ayarlanmıştır.

-Avrupada gerçekleşen transferlerin transfer oluş fiyatı gerçeğe göre ayarlanmıştır.(Villa'nın 50 Milyon Euro'ya Barcelona'ya gitmesi gibi.)

-Günümüz gelişmelerine dayanarak Ankaraspor'un oyuncularının bir bölümü Ankaragücü'ne kiralık olarak ayarlanmış ve Ankaraspor'un İtibar'ı düşürülmüştür.

Bu yama için baya bi uğraş verdiğimi düşünüyorum. Henüz kendi kariyerime başlamadım bu yeni versiyon üzerinde ama eminim ki çok zevkli olacağı kesin. Oyun hemen hemen 2011 model oldu.

Deneyecek olan arkadaşların yorumlarınıda öğrenmek isterim.

Hayırlı Uğurlu Olsun.. :)

Saygılar..

http://www.sendspace.com/file/g233h5

buroli
02.09.2010, 12:26
Öncelikle teşekkür eder ve bir soru sormak isterim.
İndirdiğimiz bu dosyayı nereye koyacağız?

Burak
02.09.2010, 12:26
Indırıyorum Birtan akşama açacağım oyunu, ben dayanamayıp Türkiye ligindeki transferlerı yapmıstım bugun :D Sağolasın Birtan, eline sağlık.

Belgelerim \ Sports Interactive \ Football Manager 2010 \ Editor Data 'nın içine.

Oyun versiyonunun 10.0.3 olması gerekiyor, yoksa çalışmaz , ek olarak editor dosyasını çalıştırmak için Yeni oyuna tıkladığımızda açılan ilk pencerede CHANGE'nın yanındakı kutucugu ısaretleyıp OK'a basıyoruz, Bırtan arkadasımızın verdiği editor dosyasını ısaretleyıp CONFIRM'e tıklayıp ligleri seciyoruz.

Birtan Karaman
02.09.2010, 12:28

Indırıyorum Birtan akşama açacağım oyunu, ben dayanamayıp Türkiye ligindeki transferlerı yapmıstım bugun :D Sağolasın Birtan, eline sağlık.

Belgelerim \ Sports Interactive \ Football Manager 2010 \ Editor Data 'nın içine.

Tamam Burak abi. :)

@Buroli

Burak abi belirtmiş nereye ekleyeceğinizi. Biliyorsunuzdur diye yazma gereği duymamıştım.

Burak
02.09.2010, 12:29
Birtan, bir ara multiplayer yapalım :D

Birtan Karaman
02.09.2010, 12:31
Birtan, bir ara multiplayer yapalım :D

O da olur abi İnşallah. :D

*

Hangi takım ile başlayacaksın oyuna ? :)

Burak
02.09.2010, 12:34
Dislike Personal olayı var mı editorde ben hiç bakmadım, Oraya Fatih Tekke'yi alabilir misin Birtan :D

Trabzonspor dışında almak istiyorum artık, Fenerbahçe iyi duruyor bu bakımdan, bir kaç parazitin yerine adam gibi oyuncu alırsan fena kopar gidersin.

buroli
02.09.2010, 12:35
10.0.3 ü indiriyorum şimdi , onu nasıl kuracağım bilgi verebilirseniz sevinirim

Burak
02.09.2010, 12:40
10.0.3 ü indiriyorum şimdi , onu nasıl kuracağım bilgi verebilirseniz sevinirim
Direk update yapıyor olması lazım...

Biraz oyuncu tanıtalım artık :D

================================================== ======

Adı : Salvatore Bocchetti

Mevki : Dc- Sw (Dl)

Oynadığı Takım : Genoa

Fiyat : 7.75 Milyon $

ÖnemLi ÖzeLLikLeri : Marking, Tackling, Positioning, Strenght

http://img280.yukle.tc/images/739bocchetti.JPG

Seneye Rubin Kazan'da kendisi

Adı : Cesar AzpiLicueta

Mevki : DWR

Oynadığı Takım : Ossasuna

ÖnemLi ÖzeLLikLeri : AcceLeration, Pace, Stamina, Strength, Teamwork, Work rate, ...

http://img280.yukle.tc/images/744Azpilicueta.jpg

Adı : Adil Rami

Mevki : DC

Oynadığı Takım : LOSC Lille

Fiyat : 3.800.000 €

ÖnemLi ÖzeLLikLeri : Heading,Anticipation,Bravery,Determination,Positio ning,Work Rate,Balance,Stamina,Strength

http://img59.imageshack.us/img59/1029/adilrami.jpg

Burak
02.09.2010, 12:42
Adı : Vegard Forren

Mevki : DLC

Oynadığı Takım : MoLde

Değer : 1 miLyon €

ÖnemLi ÖzeLLikLeri : Marking, TackLing, Positioning, Determination, Composure

http://img280.yukle.tc/images/1987Forren.jpg

İşte adamım :D

Burak
02.09.2010, 12:45
http://www.almancax.com/images/upload/images/m6d10uk6rkp5pvg3hm2u.jpg

Adı : Ahmed Khalil

Mevkisi : FC

Takımı : Al-Ahli (UAE)

Önemli Özellikleri : Frikik Kullanma,Penaltı Kullanma,Teknik,Top Sürme,Kararlılık,Özel Yetenek,Topsuz Alan,Yaratıcılık,Çeviklik,Hız,Hızlanma

http://www.almancax.com/images/upload/images/8rkzse3jqpjfnbj9atbt.jpg

Bir çok ünlü forvete elma toplatır kendisi uzaktan şutları, penaltı ve frikikleri baya iyidir.Piyasası futbolunun 20932903290329023 km ötesindedir :D

Birtan Karaman
02.09.2010, 14:59
Ben Trabzonspor ile başladım.

Başka takımlar ile zevk alamıyorum. Süper Lig , Bankasya 1.Lig , Belçika Ligi ve Polonya Ligi açık olan ligler. Gerçek Pazarlarımızı açtım yani. :) Hee bide Hırvatistan Ligi.. :)

İlk sezon Tayfun'un sakatlığı sebebi ile Serkan'a alternatif alacağım sağ beke. Devre arasında Burak, Teo falan gelecek. Devre arasına kadar Umut-Gökhan ile idare etmeye çalışacağım.

3.7 Milyon Euro param var. Bu parayı gelecek adına bir transfere yatırabilirim. İlk olarak Lukaku ile görüşüyoruz. Şartlarda anlaşırsak sözleşme imzalayacağız. :)

Burak
02.09.2010, 16:49
Bu makınede fm yoktu, 2,5 GB ındırdım vallahı kuruyorum su an, 10.0.3 e yükseltip editoru alacağım Birtan, sonra Fener ile başlayacağım :D

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 17:03
Teşekkürler hemen başlıyorum Trabzonsporla.Ama bir sağbek ihtiyacı var bakalım onu nasıl halledecem :D

Burak
02.09.2010, 17:25
Teşekkürler hemen başlıyorum Trabzonsporla.Ama bir sağbek ihtiyacı var bakalım onu nasıl halledecem :D

François Clerc, Bonnart gibi iki fransız var, sağ bek ihtiyacını görürler.

Ali Can
02.09.2010, 18:11
şu an acayip oynamak istiyorum ama bir başlarsam sonunu alamam.. ama başlamak istiyorum :D ama başlamam lazım :D ççç

Burak
02.09.2010, 18:18
şu an acayip oynamak istiyorum ama bir başlarsam sonunu alamam.. ama başlamak istiyorum :D ama başlamam lazım :D ççç

Fener ile başlayacaktım ben de dayanamadım yine Trabzonspor'u aldım :D İlk gün Yattara'yı gönderiyorum, 5 milyon € teklif etti marsilya : )

Birtan future transfer olayını pek benimseyemedim kendi editorumden devam edıyorum :D

Atakan
02.09.2010, 18:34
Transferlerin sonra gelcek olması kötü olmuş.

Bir arkadaşım ile kendi online oynuyoruz.Ben Trabzonspor o Beşiktaş.İlk sene bitti.:)
Şampiyonluk Ts-Bjk maçına kaldı.30. saniyede öne geçmeme karşın maçı 3-1 kaybettim.:)
Artık Türkiye Kupası finaline kalmıştık.Tek tesellimiz olacaktı.Geçen sene Fenerbahçe'yi 3-1 yenip almıştık kupayı.Bu sefer yine Fenerbahçe ile karşılaştık.Ama bu sefer gülen taraf Fenerbahçe oldu.

Çok iyi başladık.Sonu kötü bitti.

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 18:43
Transferlerin sonra gelcek olması kötü olmuş.

Bir arkadaşım ile kendi online oynuyoruz.Ben Trabzonspor o Beşiktaş.İlk sene bitti.:)
Şampiyonluk Ts-Bjk maçına kaldı.30. saniyede öne geçmeme karşın maçı 3-1 kaybettim.:)
Artık Türkiye Kupası finaline kalmıştık.Tek tesellimiz olacaktı.Geçen sene Fenerbahçe'yi 3-1 yenip almıştık kupayı.Bu sefer yine Fenerbahçe ile karşılaştık.Ama bu sefer gülen taraf Fenerbahçe oldu.

Çok iyi başladık.Sonu kötü bitti.

Oyunda ilk zamanlar Feneri falan yenmek zor oluyor mesela fener maçında 2-0 öne geçiyom sonradan 2 gol birden atıyor fener..

000061
02.09.2010, 18:44
Çok zor FM ya.

Burak
02.09.2010, 18:46
Oyunda ilk zamanlar Feneri falan yenmek zor oluyor mesela fener maçında 2-0 öne geçiyom sonradan 2 gol birden atıyor fener..

Maç sırasında verdiğin taktikler de önemli Emirhancım

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 19:13
Maç sırasında verdiğin taktikler de önemli Emirhancım

Ona göre oynuyorum zaten.Birçok kez denedim en mantıklısı takımı hiç geriye yaslamayacaksın fenere karşı :D ama sinir ediyor mesela juventus ile maç yaptım hiç forvet koymadım defans ve ortasaha maç 0-0 bitti penaltılarda ben kazandım :D ama bunu fenere yapsam darmadağın eder :)

Burak
02.09.2010, 19:20
Ona göre oynuyorum zaten.Birçok kez denedim en mantıklısı takımı hiç geriye yaslamayacaksın fenere karşı :D ama sinir ediyor mesela juventus ile maç yaptım hiç forvet koymadım defans ve ortasaha maç 0-0 bitti penaltılarda ben kazandım :D ama bunu fenere yapsam darmadağın eder :)

Fener demişken :D

http://img529.imageshack.us/img529/2097/serta.jpg

http://img830.imageshack.us/img830/3518/caleq.jpg

Giren oyuncu Sertaç Eren, çıkan oyuncu Hrvoje Cale :D Monzon ile de Cale'nin yerini kapattık.

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 19:21
Burak nasıl satacam oyuncuları yav hiçbirini hiç bir kulüp istemiyor :D

Burak
02.09.2010, 19:25
Fener istiyor diyordu Cale için bende, hemen atladım tabi :D Offer to clubs dedim değerinden sattım Cale'yi.

Satmak istiyorsan "Offer to clubs" secenegını tıkla, ama oyuncuyu satılık lıstesıne cıkar ve gereksız lıstesıne koy secenegını ısaretleme onerme sartlarını yaparken.

Atakan
02.09.2010, 19:40
Derbilerin hepsini kazanmıştım oysa.Kupa finalinde Fenerliler gaza geldi.:D

Burak
02.09.2010, 20:06
Bursa'dan aldık kupayı, Lille geldi Uefa'da, ilk hafta Gs ile oynayacağım, sakatlar listesine bakın :D

http://img839.imageshack.us/img839/7898/sakat.jpg

Birtan Karaman
02.09.2010, 20:15
Transferlerin 2010 yılında takıma katılacak olması ile bence oyun daha gerçekci bir hal aldı. :D

Birtan Karaman
02.09.2010, 20:27
Sağ Bek'e Serkan Balcı'ya alternatif aradığımızı belirtmiştik. Gökhan Kök adında bonservisi elinde olan bir sağ bek oyuncusu ile 1 seneliğine anlaştık. Forvet'e devre arasına kadar Andrej Kramaric'i kiraladık. Orta alanda ki sakatlık vb durumda alternatifsizlik vardı Göksu'yu geri çağırdım 1 sezon zaman zaman forma şansı bulacaktır.

Ligin ilk maçında Ankaraspor'u 4-1, 2.maçında Bjk'yi 2-0 , Avrupa Liginde Twente'yi Trabzonda 2-0 mağlup ettik.

Birtan Karaman
02.09.2010, 20:36
Bu arada eğer kullanım olursa yaptığım editörün v1 versiyonunu gerçekleştirebilirim.

Yani Future transfer değil de Yeni Oyun olduğunda, Örneğin Glowacki Trabzonspor'da.

Yanlız 2 Gün falan sürebilir bu yama çalışması..

Kullanım olur mu ?

Not: Düşen ve Çıkan takımlarıda ayarlayabilirim.

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 21:04
Fener istiyor diyordu Cale için bende, hemen atladım tabi :D Offer to clubs dedim değerinden sattım Cale'yi.

Satmak istiyorsan "Offer to clubs" secenegını tıkla, ama oyuncuyu satılık lıstesıne cıkar ve gereksız lıstesıne koy secenegını ısaretleme onerme sartlarını yaparken.

Tamam sağol :)

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 21:11
Colman,Alanzinho,Song iyi takımlar tarafından takip ediliyor.Hangisini satıp kimi alam acaba :D

Yorum bekliyorum.

EmreYavuz61
02.09.2010, 22:07
Colman,Alanzinho,Song iyi takımlar tarafından takip ediliyor.Hangisini satıp kimi alam acaba :D

Yorum bekliyorum.

songu satıp otamendi olabilir...
alanzinhoyuda nerde oynattığına bağlı amc mi aml mi amc oynatıyorsan onu satıp diego souza yı bi dene derim ben...

Emirhan Uludüz
02.09.2010, 22:34
alanzinhoyuda nerde oynattığına bağlı amc mi aml mi amc oynatıyorsan onu satıp diego souza yı bi dene derim ben...

teşekkürler..

Burak
02.09.2010, 23:55

Otamendi'nin Giraydan üstün tek şeyi pasaportu.Giray her hali ile Otamendi'ye 5 çeker.

EmreYavuz61
03.09.2010, 00:46
Otamendi'nin Giraydan üstün tek şeyi pasaportu.Giray her hali ile Otamendi'ye 5 çeker.

yok abi yapma otamendi iyi oyunda giraydan..

Atakan
03.09.2010, 01:52
Canales
Robert Acquafresca
Barazite
Lukaku
Alex Nimely
You Belhanda
Ahmed Khalil
Sotiris Ninis
Sakho
Vladimir Weiss
Dodo
Abel Hernandez
Marko Livaja
James Rodriguez
Cem Sultan
Serdar Eylik
Freddy Adu
Mesut Özil
Sergey Krivets
Mehmet Ekici
Muhammet Demir
Nikao
Nuri Şahin
Ümit Korkmaz
Sofiane Feghouli
Yannis Tafer
Eren Güngör
Eder
Soner Aydoğdu
Musa Çağıran
Özer Hurmacı
Caner Erkin
GAEL KUKUTA
Gervinho
Gökhan Töre
Sercan Yıldırım
Keirrison
Azpilicueta
Miguel veloso
Toni Kroos
Zezinho
Mahatma Otoo
Javier Pastore
Alberto Paloschi
Hulk
Eden Hazard
Sofiane Feghouli
Engin Bekdemir
Beretta
Yaya Sanago
Sambou Yatabare
Yoann Gourcuff
Kyriakos Papadopoulos

KERİM
03.09.2010, 17:13
Yattara yı hemen şutlayın bana göre :D 11.25M $ 'a sattım kendisini. talibi çok

unique
03.09.2010, 17:34

Otamendi, mükemmel gelişiyor ve world class oluyor oyunda. 50 milyon dolara sattığımı bilirim. Otamendi'nin potential ability:185, Giray'ın:140 civarı. Ona göre değerlendir.

Birtan Karaman
03.09.2010, 19:27
Kendi Editör'ümün daha gerçekci olduğu kanısına vardım. :):)

Oyuncular 2010 yılında takıma katılıyor işte gerçekcilik budur. :D En azından bir 2009 yılı geçiriyor oyuncular. Geçmiş performansınıda değerlendirebiliyorsun.

Emirhan Uludüz
04.09.2010, 02:05
Bende Birtan'ın editörünü oynuyorum.Ortasahanın ortasına genç ileride 30-40 Milyon a satabileceğim oyuncu lazım.Param 13M Dolar..

Birtan Karaman
04.09.2010, 09:34
Sağ Bek'e Serkan Balcı'ya alternatif aradığımızı belirtmiştik. Gökhan Kök adında bonservisi elinde olan bir sağ bek oyuncusu ile 1 seneliğine anlaştık. Forvet'e devre arasına kadar Andrej Kramaric'i kiraladık. Orta alanda ki sakatlık vb durumda alternatifsizlik vardı Göksu'yu geri çağırdım 1 sezon zaman zaman forma şansı bulacaktır.

Ligin ilk maçında Ankaraspor'u 4-1, 2.maçında Bjk'yi 2-0 , Avrupa Liginde Twente'yi Trabzonda 2-0 mağlup ettik.
2 Haftalık bir başlangıç performansımız var ve ek olarak Avrupa Liginde Twente ile olan ilk maçımız. Kayıpsız ilerliyoruz. Bu 3 maçta Engin'in büyük sıçraması var.

Bu sezon ki performanslar gelecek sezonun kadrosu için belirleyici olacaktır.
Scoutlarımı saldım 4 bir yana.. :) Gözlemlenen oyuncular en az 1 sezon boyunca takip edilecek.

Transferde fiyasko yaşamak istemiyoruz.

erdogdulu sami
04.09.2010, 10:43
arkadaşlar bendemi sorum var anlamıyorum fm nin bütün serinlerinde aldıgım bütün takımlarda başarısız oluyorum..
hiç aranızda ligden düşme üzüntüsünü yaşayan oldumu ben yaşadım işte denizli ile ankaraspor ile...

Birtan Karaman
04.09.2010, 11:01
Trabzonspor yok mu senin oyunda. :D

erdogdulu sami
04.09.2010, 11:05
Trabzonspor yok mu senin oyunda. :D

fm de ts ye tarihinin en büyük hezimetlerinide ben yaşattım olmayınca trabzonuda milanıda alsam olmuyor

Birtan Karaman
04.09.2010, 12:00
Ne zamandır FM Hayatı içindesin Usta sen ? :):)

Daha yeniyse bunlar Normaldir. :D

erdogdulu sami
04.09.2010, 15:09
Ne zamandır FM Hayatı içindesin Usta sen ? :):)

Daha yeniyse bunlar Normaldir. :D

yok ya ne yenisi cm 01-02 leri gören biriyim ben

KERİM
04.09.2010, 15:30
arkadaşlar bendemi sorum var anlamıyorum fm nin bütün serinlerinde aldıgım bütün takımlarda başarısız oluyorum..

football manager de ayrıntılar çok fazla. Her oyuncuyla ilgilenmelisin. iyi maçtan sonra övgü dolu sözler söylemelisin ve en önemliside futbolcuların gelişmesi için iyi bir antreman programı belirlemelisin. Ben " Tug's Antreman programı " nı kullanıyorum. nette ara bulursun. Ayrıca Personellerde çok önemli

Bu 3 maçta Engin'in büyük sıçraması var.

enginden verim alamıyorum ben :) hangi mevkide oynatıyorsun onu

Emirhan Uludüz
04.09.2010, 16:34
Trabzonsporda transferin son günü Ariel Nahuelpan (Forvet alternatif) ve Bernardo (Ortasaha orta,sağ) yu gelecek vaadettiği için aldım.Rosenborg'u eleyerek UEFA da gruplara kaldım ve ligde kayıpsız ilerliyorum.

Antreman Programı: Tugs training..

Birtan Karaman
04.09.2010, 20:12
enginden verim alamıyorum ben :) hangi mevkide oynatıyorsun onu

Sağ-Sol ve Forvet Arkası pozisyonlarında oynatıyorum her türlü verimli oluyor şahsen en formda oyuncum geride kalan Lig-Avrupa Kupasında toplam 7 maçta da. :)

000061
04.09.2010, 23:23
hiç aranızda ligden düşme üzüntüsünü yaşayan oldumu ben yaşadım işte denizli ile ankaraspor ile...

Bilemem ama aynı sorun bende de var :D

Emirhan Uludüz
05.09.2010, 02:15
Bilemem ama aynı sorun bende de var :D

Antreman ve taktik ayarlarını iyi yaparsanız Kasımpaşayı bile üst sıralara oynatabilirsiniz.. :D

psikopat_hamsi
05.09.2010, 16:36
Antreman ve taktik ayarlarını iyi yaparsanız Kasımpaşayı bile üst sıralara oynatabilirsiniz.. :D

Kesinlikle. Oyunun gerçekçi olmayan bir yanı bu. Ama son yamalarla biraz olsun düzeltmeye çalışmışlar bu olayı.
Oyuna başlar başlamaz yapılacak başlıca şeyler oynatmayı düşünmediğin futbolcuları satıp eksik mevkilere takviye yapmak. İyi bir antrenman programı, iyi bir taktik ve tabiki iyi bir teknik kadro. İlk sene olmasa bile ikinci sene başarı mutlaka gelir.

Birtan Karaman
05.09.2010, 18:13
2 Haftalık bir başlangıç performansımız var ve ek olarak Avrupa Liginde Twente ile olan ilk maçımız. Kayıpsız ilerliyoruz. Bu 3 maçta Engin'in büyük sıçraması var.

Bu sezon ki performanslar gelecek sezonun kadrosu için belirleyici olacaktır.
Scoutlarımı saldım 4 bir yana.. :) Gözlemlenen oyuncular en az 1 sezon boyunca takip edilecek.

Transferde fiyasko yaşamak istemiyoruz.

Ligin ilk yarısını Nağmalup lider bitirdik. Puan kayıplarımız 5 Beraberliğimizden oldu. Teofilo , Burak Yılmaz ve Sezer Badur takıma katıldılar. Daha sonra oyunu Kaydedip kapattım. Geride bıraktığımız Ligin ilk yarıısında oyuncularımı değerlendirecek olursam Colman ve Engin Baytar sezon başından beri oldukça formdalar. Bu ikiliye zaman zaman Alanzinho ve Selçuk İnanda ekleniyor.

Kalede Sylva ve Onur'u değişmeli oynatıyorum. Türkiye Kupası maçlarında ise Tolga şans buluyor. Onur'u önümüzde ki sezona hazırlıyoruz yavaş yavaş.. İyide oynuyor.

Savunmanın sağında Serkan Balcı yeri garanti olan oyunculardan. Sol da ise Ferhat ve Cale değişmeli oynuyor. Ve hangisi oynarsa oynasın oldukça iyi işliyor sol kanatımız hiç sorun yok. Onun için o mevkiide Banko isim veremeyeceğim. Orta ikili ; Egemen-Giray , Ceyhun-Song , Song-Egemen , Giray-Ceyhun vs vs değişmeli oynuyor. Stoper mevkiinde de hiç sorun olmuyor kimi oynatırsak oynatalım iyi performansları var. Song'un son senesi olduğu için önümüzde ki sezonuda düşünerek Genelde Giray şans buluyor.

4lü defansın önünde Selçuk - Colman ikilisi var yerleri garanti olan. Colman Ofansif , Selçuk ise Defansif ağırlıklı oynuyor. Colman istatistiksel olarak çok iyi bir performans sergiliyor. Selçuk'u ise oyun içi performansını değerlendiriyorum oldukça iyi.

Sağ kanatta Drago Gabric , Sol Kanatta ise Engin Baytar oynadılar ilk yarı boyunca genel olarak. Bazen yerlerini değiştirerekde oynatıyorum bu oyuncuları. İleride Umut Bulut , Arkasın ise forvet arkası olarak Alanzinho'yu oynatıyorum. Zaman zaman Gökhan Ünal şans buluyor Umutun yerine.

Sene başında Hırvat Andrej Kramaric'i kiralık olarak transfer etmiştik. 9 maç 2 asistlik bir performans sergiledi. Teofilo ve Burak takıma katılınca bu oyuncunun sözleşmesini Fesh ettim. Ligin 2.yarısında aynı tempo ile ilerlersek şampiyonluk hiç uzakta değil...

Bu arada 6,5 Milyon Euro nakit param var. 17-20 yaş arası geleceğe yönelik bir transfer yapmayı planlıyorum. Önerisi olan var mı ?

Atakan
05.09.2010, 20:20
Canales
Robert Acquafresca
Barazite
Lukaku
Alex Nimely
You Belhanda
Ahmed Khalil
Sotiris Ninis
Sakho
Vladimir Weiss