Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon - Rize Kardeşliği ve Karadeniz Birliği

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Arkadaşlar,şuna emin olunki,rizede 1 fenerli varsa 3 tanede trabzonsporlu var bunu unutmayın,
    peki trabzonda hiç fenerli yokmu acaba ? ben olduğunu biliyorum ,sadece rizeye maletmeyelim,böyle yaparsak kırarız oradaki insanları ve trabzonsporu tutan rizelileri,
    Son ağaç kesildiğinde,
    Son nehir kirlendiğinde,
    Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

Babam Trabzon'da yaşamış, ben hiç yaşamadım. Belki de o nedenle kemençe ile tulum çaldı mı ben heyecan duyarım ama babam tulumda oralı bile olmaz.

Çevremde Trabzonlu'dan çok Rizeli var. Onların pek çoğu da kemençede aynı hazzı duymaz da tulum başlayınca titremeye başlar.

İlginçtir. Rize'deki tulum ile bizdeki kemençe aynı ya da çok benzer vurgu ve namelerle çalınır ama çalan enstrümanın katkısı çok önemlidir, küçüklüğünü böyle yaşayanlar için.

Şimdilerde yapılan pek çok şarkıda, belki de ticari kaygılarla ikisi beraber kullanılıyor. Hem kemençeciler hem de tulumcular avlanıyor böylece

İyi de oluyor. Vurgu aynı, renk aynı, ton farkı var o da yadsınabilir seviyede.

Elbette Trabzonlulara Rum diyerek hakaret edenler de olacak. Onlar olmasa kavga edebilir miydik bunca sene? Ama görülüyor ki artık tulum "Önce Karadeniz" diyenlerin eline geçmiş ve feneryolu senfonisi yerine, "Yayla Havası" dinlemeye başlamışız. Kötü mü?
      En son Tunga tarafından düzenlendi; 19.04.2007, 00:24.
      Trabzonsporlu olmak...
      Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

bune benzer seyler herkesımde her renkte heryerde var hepsını anlarımda ya bır ınsan neden baska takım tutar ??? yanı neden fener neden bjk veya baska bıse sen fenerı tutarken senın sehrırnın takımı surnuyorken ne anlamı var ??? trabzon-Rize olayının benzeri Kocaeli-sakarya Arasında yasanır yıllardır ve her mac muhakkak bır can verılır ve ısın daha ılgıncı sakartya ve kocaelidekı karadenız nufusu sehrının %70 lık bır oranınıun da uzerındedır yanı demek ıstedıgım ahhhhhhhh be ınsanımmmmm ahhhhh bır bırlessek varya bır bırlessek marsın ısmını bıle karadenız yapacaz ama olmuyor ıste bosa demıyorlar bıze ınatcı dıye
        Turkıyede adalet 12 yasında kız cocugudur, O nun da kendı Rızası vardır.... Turk mahkemeleri..

"Adaletın Temelı Mulktur"

Yorum

Burada yazılan dostluk mesajlarını,bazı yöneticilerde okusa
          En son ozcilingir tarafından düzenlendi; 23.04.2007, 21:41. Sebep: bilgi düzeltme
          TRABZONSPOR ÜYE NO:12458

Yorum

[quote=ozcilingir;753648]Burada yazılan dostluk mesajlarını,EKREM CENGİZ de okusada GS-Trabzonspor maçından sonra Gs nin galibiyet anonsunu duyunca uçakta alkışladığı için birazcık utansa.[/quote

Galatasarayın bizi trabzonda yendiğinde onları alkışlarla uğurladığımızı unutmayalım,o ekrem cengiz ki trabzonsporda yöneticilik yapmış,pazar günü rizedeyse trabzon taraftarının boynuna astığı bordo-mavi atkıyı öperek karşılık vermiştir,
            GÜN DOSTLUK,GÜN KARDEŞLİK ZAMANI
            Son ağaç kesildiğinde,
            Son nehir kirlendiğinde,

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

İlk olarak pReN@_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              olması gereken de bu zaten. Dostluk...Ahmet Abi'nin de dediği gibi aynı toprakların insanlarıyız.Bu düşmanlık çok saçma ve yersiz.

konu için teşekkürler pukay61revolt

rica ettim prena_61 ayrıca arkadaişar bu konunun maç topiği başlığı adı altında tartışıldıgını da bılıyorum ama bu konu ıcın ayrı bır topic acılması geregı duydum nedenlerınıde acıkladım zaten yazımda konunun kalıcı olması adınada baslık gereklı zaten dıe dusunuyorum
              Professional Unemployed

https://twitter.com/KobalasYakup

Yorum

ben Karadenizli değilim ama Trabzonspordan dolayı tam bir Karadeniz hayranıyım.Rize ile gelişen dostluk rüzgarlarına da çok sevindim inşallah herhangi bir olumsuz skordan sonra bizim açımızdan veya Rize açısından farketmez bu dostluk bozulmaz.kalıcı olması temennimiz.haklı olarak yukardaki bazı yazılarda serzenişler var o çirkin tezüharatları tamamıyla Rize halkına mal etmeyelim her camiada her ortamda arızalı tipler olacaktır onları kaale almayın.biz dışardan birileri olarak sizleri bir kardeş gibi görüyoruz Trabzon ve Rize halkını öyle de devam edin.ben Rize yide seviyorum düşmesinide kesinlikle istemiyoırum.Karadeniz takımı olduğu için Rize düşmesin,eğer mümkünse Sakarya da düşmesin çünkü kaptanı Murat DUMAN hemşerim Niğde li.arzederim.
                En son Ertan 51 tarafından düzenlendi; 19.04.2007, 08:43.
                Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

burda argo sözler yazan bir kaç insanlık fukarası rizeli dışındaki bütün rizelileri seviyorum.....
                  Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

Benim de yıllardır birlikte çalıştığım, yaşadığım, kader birliği ettiğim arkadaşlarımın, büyüklerimin bir çoğu Rizelidir ve birbirimizden hiçbir farkımız yoktur. Tek farkımız onların bazılarının 3 ezikleri tutuyor olmasıdır.

Yorum

başkalarını tutsun buna laf demiyorum ama bizi çekemeyip Trabzon düşmanlığı yapmasınlar yeter.....

buna psikolojide aşağılık kompleksi diyorlar.....
                      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

İlk olarak blackseastorm tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        başkalarını tutsun buna laf demiyorum ama bizi çekemeyip Trabzon düşmanlığı yapmasınlar yeter.....

buna psikolojide aşağılık kompleksi diyorlar.....
                        desinler sen iyi yönlerini görmeye bak haklı olduğun yönler var fakat yapıcı olmak adına idare et bakalım.maksat son günlerde esen dostluk rüzgarları dindirmemek.ben sizleri anlıyorum ama dediğim gibi hoşgörü ve hoşgörü.
                        Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

arkadaslar ben bir rizeli olarak sizlere cok tesekkkur ederım her olumsuz lafa karsı bunların hepsı olacak seyler ınanın su anda rizede esnaflara bakın dukkanlarında trabzon bayrakları var 3 buyuk falan dıyorsunuz ya zamanla buda duzelecek artık bundan sonra trabzon spor ıcın gerekırse herseyı goze alıyoruz ınanın buna bakın dun bır bu gun ıkı kardeslıgımız ama bızım sıtede arkadaslar trabzon bursa macı ıcın organızasyon yapıyorlar sızınle avnıakerde beraber olmak ıcın sampıyon trabzon

Yorum

Bir milad olmasını isteyenlerdenim,özünde hemşeri sevgisi olan,doğduğu toprakları seven insanların birbirine düşman olması düşünülemez.Senelerce mikro farklılıklar belirleyici oldu. Şimdi makro benzerlikler ve güzellikler ön plana çıkarılmalı. İspata gerek olmayan bu kardeşliğin bir an önce başlaması gerekmektedir.Karadeniz bu ülkenin betonudur çimentosudur.Bu ülkenin betonunun çimentosunun da birliğe ihtiyacı var.Allah bozmasın.
                            62 den tavsan oluyorda w dan taraftar olmuyormus be....

Yorum

İlk olarak Tselif tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Rizespor-TRABZONSPOR başlığında günlerdir bunu tartışıyoruz zaten
                              Kardeşiz kardeş
                              Sn Elif Kardeşim,kardeşiz demekle olmuyor kardeşliği fiiliyattada belirtmek lazım,kardeşim deyip gülerek altındada "RİZE KÜMEYE" imzanla insanlarla dalga geçme lütfen,
                              Şu imzanı düzeltirsen sevinirim,
                              saygılar
                              Son ağaç kesildiğinde,
                              Son nehir kirlendiğinde,

Yorum

Bir kaç gündür Burada da, Kalearkası'nda da yazılanları okuyorum
                                derince yazmak nasip olmadı
                                Bugun biraz değineyim istedim.

İlk olarak Rizespor Trabzonumuzu Ziya doğanın Saçma anlayışı ve Rizesporun mutlak galibiyet ihtiyacı sebebiyle Hakkıyla yendi aynı sezonun ilk maçında yendiği gibi.

İkinci olarak bizim Rizesporlu Rizelilerle,Sivassporlu Sivaslılarla,Samsunsporlu Samsunlularla bir sıkıntımız olmamalıdır.
                                Şehir Takımları bulundukları şehirlerde ne kadar güçlenirse Hem Türk Futbolu hemde Trabzonspor için okadar faydalı olur diye düşünüyorum.

Bizim Bugune kadar Rize ile yaşadığımız sıkıntı gerçek manada Rizesporu tutan taraftarlar değildir.Bizim problemimiz Rizeli olupta 3 ezik takımdan birisini (Özelliklede Fb yi) tutan taraftarlardır. Bundan sonra da eminim ki bu problem sürecektir.
                                Ama Rizeli olupta Rizesporu bizim Trabzonsporu Sevdiğimiz gibi seven-sevecek olan taraftar kitlesiyle hiçbir sorunumuz olmayacaktır olmamalıdırda.

Zira Daha önce olduğu gibi Bundan sonra ki yıllarda da Rizesporla Şampiyonluk yolunda mücadele etmemiz pek mümkün görülmemektedir(Keşke Rize Vizyonunu bu yönde geliştirse)
                                Her ne kadar daha önceki yıllarda özellikle Rize'de bulunan 3 kızkardeş taraftarlarının yaptıkları çirkefliklerTribünlerde "Trabzon Kümeye", "Rum Trabzon" gibi bağırılmış olsada Rizesporu gerçekten seven gerçekten destekleyen taraftar kitlesinin oluşması ve Trabzonsporla düşmanlık beslenmeyecek şekilde oluşması her iki takım yararınadır.

Rizesporun Bu ligde olması Hem Karadenize,hemde özelde Trabzonspora Müthiş Faydalıdır. ve Planladımız bazı ortak girişimlerle inşallah ilerileyen zamanlarda Rizespor - Trabzonspor yakınlaşması iki takım içinde hem ekonomik hemde sportif faydalar sağlayacaktır.

Ne kadar yakınlaşma olursa olsun bazı arkadaşlar Rizede geçmişte yapılan bazı olayları unutmuyorlar.
                                Değerli Arkadaşlar Rizeyi Değerlendirirken olaya şu gözle bakmak lazım:
                                Nasıl Gittiğimiz Her hangibir Anadolu deplasmanında Yada istanbul deplasmanında bizi karşı Tribünlerin Memleketleri değilde giydikleri formalar ilgilendiriyorsa Bu algı Rize içinde Sürmeli.
                                Sırtında Rizespor Forması olan bir Rizeli Bizim için
                                Komşu kent ,Kardeş Şehir,Onuru şehir takımını tutan bir insan algısına sebep olmalı.
                                Ama Rizede veya Herhangi bir Memlekette Karşınızda gördüğünüz fb formalı bir insanın memlekt algısıyla pek uğraşmayalım
                                Bizim için onlar fb li Rizeli veya başka şehirli olması öneml değil.
                                Nasıl "Küfür Tek millettir" Diyor bir hadisi şerif. Bizim açımızdan da
                                3 Ezikler Tek millettir yapısı oluşmalı.

Lütfen biz Rize ile alakalı yorum yaparken Rizespor Taraftarı olan Rizelilerle
                                3 Kız kardeşi tutan hemşerilerini ayrı kefelerde değerlendirelim.
                                Ve unutmayalım ki
                                Trabzonsporun En çok üyesi olan iller sıralamasında Rize ili Trabzon,İstanbul, Ankaradan Sonra 3 sıradadır.

Biz Rizesporla ve Rizespora Karadeniz Futboluna Destek veren Rizelilerle Dostuz.

İstanbul Takımlarını Tutanların Zaten bir memleketi olmadığı için onları Rizeliler Sıralamasında Değerlendirmiyoruz bile.
                                En son tigin tarafından düzenlendi; 22.04.2007, 10:51.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X