''O gece ............?den hiç kimse yoktu. Hadi onlar muhalefette. Içimden geçenleri bir kitap dolusu konusma yapsaydim, o fotograftaki kadar üzüntümü anlatamazdim. Fotografi çeken muhabiri kutluyorum. O fotograf yeterli. O günle ilgili verilmesi gereken mesaji o fotograf veriyor.''
ÇEVRE Bakani Osman Pepe, Çevre Kanunu Tasarisi görüsüldügü sirada TBMM?deki bombos siralarin önünde çekilen fotografi için "Içimden geçenleri bir kitap dolusu konusma yapsaydim, o fotograftaki kadar üzüntümü anlatamazdim. Fotografi çeken muhabiri kutluyorum. O fotograf yeterli. O günle ilgili verilmesi gereken mesaji o fotograf veriyor" dedi. Bir basin mensubunun "Vatandaslardan çevreye duyarli olmasini istiyorsunuz ama Meclis?te kendi milletvekilleriniz bile yoktu" demesi üzerine Pepe, "O gece ............?den hiç kimse yoktu. Hadi onlar muhalefette. Benim arkadaslarimin da bir kismi Antalya?ya, bir kismi Istanbul?a, bir kismi da dügüne gitmis. Orada 170 küsur milletvekili vardi" diye sitem etti.
ORMANLAR UÇTU GITTI
Çevre konusunda Türkiye?de büyük bir kamuoyu duyarliligi ve beklentisi oldugunu, kendilerinin de bunu karsilamasi gerektigini belirten Pepe, çevreyle ilgili hazirladiklari eylem planini kamuoyuyla paylastiklarini anlatti. Küçükçekmece Belediyesi tarafindan düzenlenen Sazlidere Baraji?na Agaç Dikme Senligi?ne katilan Pepe, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Topbas?a, "Çevreyle alakali eksik kalan projeleri gerektiginde borç alsak da bitirelim" dedigini söyledi.
Kim çektiyse tebrik ederim
ÇEVRE ve Orman Bakani Osman Pepe?nin bu sözlerle takdir ettigi foto muhabiri, Hürriyet Ankara?dan Selçuk Senyüz. Senyüz, önceki gün Hürriyet sehir baskilarinda yayinlanan fotografiyla ilgili sunlari söyledi: "Çogunluk saglanamamis, yeni çevre tasarisi görüsülememisti. Hemen objektifimi, Genel Kurul?da çaresizlik içinde duran Bakan?a yönelttim. Yüzünde aldatilmis ve kirilmis bir ifade vardi. Bir kaç dakika öncesine kadar dimdik ayakta duran Bakan?in omuzlari çökmüs ve yikilmisti. Içimden ?Neden? diye söylendim durdum. Neden bu kadar duyarsiziz?; ?Eminim bu gelmeyen milletvekilleri evlerinde misafirleriyle ya da aileleriyle kamuoyunu günlerdir mesgul eden zehirli varilleri |