Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonumuzdan inciler

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Trabzonumuzdan inciler

Evet arkadaslar trabzon sehrimizden inciler baska arkadaslarimiz elinde trabzon kentini anlatan yazilar ve güzel resim ler varsa buraya aktarsinlar.Trabzon spora gönül vermis olupta trabzon lu olmayan arkadaslar ve trabzon sehrini görmemis arkadaslar da birz tanimis olurlar.
    GÖZLERİNDEKİ KARADENİZDE BOGULMAK İSTİYODUM AMA OLMADI BİZE DÜŞEN GÖZLERİNDE DEGİL YOKLUGUNDA KAYBOLMAK MIŞ

Çok tesekkürler.Haftaya Trabzonu anlatçaktim

Yorum

GÖZLERİNDEKİ KARADENİZDE BOGULMAK İSTİYODUM AMA OLMADI BİZE DÜŞEN GÖZLERİNDE DEGİL YOKLUGUNDA KAYBOLMAK MIŞ

Yorum

GENEL BILGILER

Yüzölçümü :
        4.685 km²

Nüfus : 795.849 (1990)

Il Trafik No : 61

Dogu Karadeniz Bölgesinde yer alan Trabzon Kafkaslarin ve Iran transit yolunun baslangicinda yer alir. Karadenize kiyisi olan diger ülkelerin limanlariyla baglantisi bulunmaktadir. Tarihi ve doga güzellikleri ile dört mevsim gezip görülebilecek turizm sehridir.

buda bir karadeniz fikrasi:

Cep telefonu

Temel bir gün arkadaslariyla otururken cep telefonu çalar. Konusulmasi gereken konu sirdir.
        Temel, arkadaslarini disari çikarir ve konusmasini yapar, konusma bittikten sonra kendi kendine;
        - Yahu o kadar arkatasumi çikarup onlara zahmet etecegume çep telefonumi alup pen çiksaytum herhalde taha eyi olurti.

ILÇELER

Trabzon ilinin ilçeleri; Akçaabat, Arakli, Arsin, Besikdözü, Çarsibasi, Çaykara, Dernekpazari, Düzköy, Hayrat, Köprübasi, Maçka, Of, Sürmene, Salpazari, Tonya, Vakfikebir ve Yomra'dir.

Akçaabat : Trabzon'un 13 km batisinda ve deniz kenarinda kurulmus bir ilçedir. Tabii plajlari ile ilin önemli kiyi ilçelerinden birisidir. Mersin Köyü ve Akçakale kamping alanlarinin yani sira Sera Gölü önemli turistik yerlerden biridir.

Çaykara : Trabzon'un güney dogusunda ve 76 km mesafede bulunan ilçe Uzungöl Turizm Merkezi ile ünlüdür.

Maçka : Trabzon-Gümüshane karayolu üzerinde Trabzon'a 30 km uzaklikta dogal güzellikleri yani sira Altindere Milli Parki'nin ve Sumela Manastiri'nin bulundugu turistik bir ilçedir.

Düzköy : Trabzon'a 40 km mesafede bulunan ilçe Çalköy Magarasiyla turistik bir ilçe konumundadir.

TARHÇEMIZ:
        TARIHÇE

Kent tarihinde ilk defa M.Ö. 5.yüzyilda Miletli Kolonistler tarafindan kurulmustur.

Roma ve Bizans devirlerini yasayan Trabzon, 1204 yilinda Pontus devletinin baskenti olmustur.

1461 'de Fatih Sultan Mehmet tarafindan alinan kentte Yavuz Sultan Selim Sehzadelik yapmis Kanuni Sultan Süleyman bu kentte dogmustur.
        Edited by: cemilsezgin

Yorum

Çok sagol

Yorum

Çok güzel düsünülmüs tebrikler [img]smileys/smiley32.gif[/img]

Yorum

bildigin Trabzon iste. Eskiden Trabzon diyince aklima dogal güzellikleri gelirdi ama artik çarpik kentlesme, sivasiz, badanasiz sehrin ortasina kurulan evler geliyor.

Yorum

ellerine saglik..
                "t®ß" Biz TRABZON'luyuz; Susarsak Güneş Doğar, Konusursak Ay yanar, İsyanımızda Kıyamet Kopar

Yorum

hemso sagolasin[img]smileys/smiley32.gif[/img]

Yorum

Allah razi olsun

Yorum

üff beee gözümüz gönlümüz gerçek sehir görsün Trabzon gibi sehir dünyada yok

Yorum

gercekten cok etkileyici resimler.
                        Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
                        Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.

Yorum

BURADA FAROZ

Yorum

FAROZ DEMISKEN HOPTEK OYUNUNA DEYINMEDEN GEÇMEYIZ.Edited by: cemilsezgin

Yorum

Kurulus Tarihi çok eskilere uzanan sirin ilçemiz ÇARSIBASI, 12 Agustos 1991 tarihinde ilçe olmustur. Sahilinin güzelligi, denizle mavinin bulusmasi, harika dogasi, denizi ,kumsali, yaylalari ve dogal güzellikleri ile görülmeye deger Çarsibasi Ilçemiz ,Trabzon´un 34 kilometre batiisinda bulunmaktadir.

.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                              Çalışıyor...
                              X