Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Cartel Efsanesi Geri Döndü!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Emrullah Düzenli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Rep müziğinin karadeniz müziğinden esinlendiği söylenir. Doğrumudur bilemem. Bunu söyleyen de "Kuş foli komar foli" 'yi söyleyen ünlü repçi Adnan Yılmaz yani nam-ı diğer Kont Adnan.

Rep müziği bizim atma türkülere benziyor sanki.
    Rapin cikis nedenide buydu zaten. Insanlar kavga, dövüs, kan akitma yerine birbirlerine karsi müzik esliginde atma siirler (rhytm and poetry) söyleyerek hincini aliyordu "medeni" bir sekilde.
    Milli Takımım TRABZONSPOR
    Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
    Helalin adı kaldı, onu gören yok.
    Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

İlk olarak Selim Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Vaktinde hiphop dünyasını ve özellikle Türk rapini çok yakından takip ettim, hatta fiilen rap icra ettim bir dönem. Cartel kimdir, tarzları nasıldır çok iyi bilirim. Öyle olmasa gelip yorum yapmazdım zaten

Türkçe rapi icad eden grup Cartel olabilir ama ne ses olarak, ne de söz olarak pek kaliteli olduklarını sanmıyorum.

Özellikle sözleri Sago'nun BPG albümündeki sözleriyle veya Ceza'nın Medcezir'deki sözleriyle kıyaslarsak.
      Cartel bu ise atilirken amacini söyle aciklamisti:

"ABD'den çıkan ve tüm dünyayı saran rap akımını taklit etmek yerine, kendine özgü Türk kültüründen parçalar taşıyan, hiçbir akımın peşinden gitmeyen yeni bir rap türü oluşturmak ve Almanya'da yaşayan Türk azınlığın sesini duyurmak".
      Cartel bu amacini gerceklestirememis olsaydi bugün ne Sago nede Ceza Türkce rapte bu seviyeye gelebilirdi.

O zamanlar Almanyada yasayan her 18-25 yaslarindaki Türk genci gibi dilleri döndügünce dertlerini, problemlerini anlatmaya calisiyolardi. Aradan 15 yil gecti ve Cartelin elemanlari olgunlasmis bir vaziyette cikti karsimiza. Simdi yeni albümünü profesyonel bir ekiple daha iyi bir sekilde hazirliyolar. Ben acikcasi cok sey bekliyorum bu albümden.
      En son ibrahim tarafından düzenlendi; 08.02.2011, 23:44.

Yorum

Cartel-Bir Numara En Büyük Cehennemden Çıkan Çılgın Türk

Sevimli gruptur ve bazen dinlerim aklıma geldikçe Türkçe Rap bugün varsa Cartel'e birşeyler borçlu Rap tarzım değildir ama Cartel'i bu kadar kötülemek de olmamış

En son İlker Akçay tarafından düzenlendi; 08.02.2011, 23:54.

Yorum

Her yapılan işi eleştirmekte üstümüze yok hepimiz eleştirmen olduk çıktık.

Beğenmeyenler şu işin özünü bize ve Cartele anlatsın bakalım madem biz bilmiyoruz öğrenelim.

Çok güzel bir şarkı olmuş , Türk müziğini sıradanlıktan çıkaracak her yapımın yanındayım. Şarkıyı çok beğendim.
          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

Cartel grubu yanlış hatırlamıyorsam 3 grubun birleşimiyle olmuştu.Karakan,Cinai şebeke ve Erci-e
            Tribünde Küfüre HAYIRRRR!!!!!!!!!

Yorum

Gel gel gel kartele gel karteldekiler kan kardeşler

(UEFA)

Yorum

İlk olarak pReN@_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Gel gel gel kartele gel karteldekiler kan kardeşler
                İlkokulda tekrarlardım bu cümleyi (:
                Tişörtleri falan da vardı yanlış değilsem
                Hamiş

Yorum

Zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama bu forumda o bile tartışılır.

Ben de şarkıyı beğenenlerdenim. İyi oldu geri gelmeleri.
                  ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

Cartel'in Evdeki Ses ve Cehennemden Çıkan Çılgın Türk şarkıları çok severim ve hala da dinlerim..Bu şarkı ilk dinlediğimde o etkiyi yapmamıştı ama birşey farkettim geceden beri dinliyorum ve her seferinde daha çok hoşuma gidiyor

Yorum

İlk olarak Ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Cartel bu amacini gerceklestirememis olsaydi bugün ne Sago nede Ceza Türkce rapte bu seviyeye gelebilirdi.

O zamanlar Almanyada yasayan her 18-25 yaslarindaki Türk genci gibi dilleri döndügünce dertlerini, problemlerini anlatmaya calisiyolardi. Aradan 15 yil gecti ve Cartelin elemanlari olgunlasmis bir vaziyette cikti karsimiza. Simdi yeni albümünü profesyonel bir ekiple daha iyi bir sekilde hazirliyolar. Ben acikcasi cok sey bekliyorum bu albümden.
                      Teşekkürler bilgi için.

Ben yine de Cartel'in çok önemli bir grup olduğunu düşünmüyorum. Türk rap akımını başlatmış olabilirler fakat ama senin de dediğin gibi şarkı sözleri ortada. İsmail YK seviyesinde şarkılar yazıyorlardı. Açıkçası ben Cartel'e rağmen Türk rapinin yayılmasında en büyük payın Nefret grubuna ayit olduğunu düşünüyorum.

Şu "Bir Oluruz" klibine bakılırsa ses efektlerinde ciddi bir düzelme var ama sözler hala aynı seviyede
                      Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                      Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

İlk olarak Emrullah Düzenli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Rep müziğinin karadeniz müziğinden esinlendiği söylenir. Doğrumudur bilemem. Bunu söyleyen de "Kuş foli komar foli" 'yi söyleyen ünlü repçi Adnan Yılmaz yani nam-ı diğer Kont Adnan.

Rep müziği bizim atma türkülere benziyor sanki.
                        Atışma olarak benzerlikler olabilir ama Rap'i ortaya çıkaranların Karadeniz müziğinden haberleri olduğunu sanmıyorum. Kont Adnan'a sevgiler...

İlk olarak Ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Evet farklı müziklerle ortaya çıktılar ve toplumun dikkatini çektiler. Ama bu işi ilk olarak başlatmış olmaları, aradan 15 yıl geçtikten sonra bir anda ortaya çıkıp pastadan en büyük dilimi kapabilecekleri anlamına gelmez. Onlar 15 yıl suskunken Sagopa, Ceza ve birçok rapçi bu piyasa için ter döktü, çitayı yükseltti.

Sonuç olarak ben çok büyük bir şey beklemiyorum bu albümden. Niye derseniz, aradan geçen onca yıldan sonra çok az gelişme gördüm. Seslerini daha iyi kullanıyorlar, olgunlaşma var fakat flowlarında hala aksamalar var ve akış bozuluyor. Sözsel hiçbir gelişme yok. Müzikal ve ses efektlerindeki gelişmeleri popçu prodüktörlere bağlıyorum. Albümün prodüktörlüğünü popçu prodüktörler yaptı. Çıkış şarkılarından da belli oluyor bu zaten. Tarkan'ın bir şarkısının bestesi. Çıkış şarkılarının özgün olmaması baştan ofsayt benim için.
                        Cartel'e saygım ilk oldukları içindir. Topluma Rap'i bir nebze tanıtmışlardır ama sonrasında bu piyasanın gelişmesi tamamen Cartel'in etkisi dışındadır.

Yorum

Almanya’nın üç ayrı şehrinden (Berlin, Nurnberg ve Keil) toplanan, üç ayrı grubun birlikte oluşturdukları bir projedir. Projeyi başlatan Ozan SİNAN ve destekleyip devamını getiren ise Rap severlerin yakından tanıdığı Dünyanın ilk Türkçe Rap söyleyen kişi olarak kabul edilen Alper Tunga KÖKSAL nam-ı değer Alper Ağa’dır. Proje; Karakan, Erci E ve Da Crime Posse (Cinai Şebeke) ‘den oluşmaktadır. Cartel için proje diyoruz, çünkü onlara tam anlamıyla grup diyemeyiz. Hatta Cartel albümü için bir toplama albüm bile diyebiliriz. Onu diğer toplama albümlerden ayıran en büyük özelliği ise; içerisindeki tüm grupların tek bir parçada (Cartel) vokal yapmış olmasıdır. Ayrıca bu parça için bir video klip de çekilmiştir. Bu üç grup 1996 yılı sonlarında Cartel 2 adını verecekleri projeleriyle; “Cartel Geliyor” adlı bir albüm hazırladılar. Albüm her şeyi ile tamamlandı fakat maddi anlaşmazlıklardan ötürü proje bir daha toplanmamak üzere dağıldı. Projenin içinde yer alacak solo grup şarkıları 1997′de Erci E ve Karakan’ın solo albümlerine konuldu. Cinai Şebeke ise dağıldı. 1998 Senesinde; Cartel’i tekrar bir araya getirmek isteyen Ozan SİNAN bu düşüncesinde başarılı olamadı. Cartel’i tekrar bir araya getirmek istemesinin sebebi; dünyaca ünlü rock müzisyeni Peter Maffay’ın jubilesini yapacağı gerekçesiyle her müzik dalından bir grupla düet yapmak istemesi ve rap müzikte de Cartel’i beğenip seçmiş olması, Cartel’in menejeri olarak da Ozan SİNAN’a ulaşmasıdır. Bunun üzerine Ozan SİNAN ikinci nesil Cartel adını verdiğimiz yeni bir ekip topladı. Üç kişiden oluşan bu ekipte eski Cartel’den sadece Erci E bulunuyordu. Diğer iki üye ise Bektaş TURHAN ve Capman Hakan‘dı.Bu ekip Peter Maffay’ın albümü için, Maffay’la Cartel adında bir parça yaptılar. Daha sonra bu parçayı yine aynı isimle Single olarak çıkardılar. Bu parçaya bir de Peter Maffay’ın olduğu video klip çekildi...

Yorum

İlk olarak Ozan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Evet farklı müziklerle ortaya çıktılar ve toplumun dikkatini çektiler. Ama bu işi ilk olarak başlatmış olmaları, aradan 15 yıl geçtikten sonra bir anda ortaya çıkıp pastadan en büyük dilimi kapabilecekleri anlamına gelmez. Onlar 15 yıl suskunken Sagopa, Ceza ve birçok rapçi bu piyasa için ter döktü, çitayı yükseltti.

Sonuç olarak ben çok büyük bir şey beklemiyorum bu albümden. Niye derseniz, aradan geçen onca yıldan sonra çok az gelişme gördüm. Seslerini daha iyi kullanıyorlar, olgunlaşma var fakat flowlarında hala aksamalar var ve akış bozuluyor. Sözsel hiçbir gelişme yok. Müzikal ve ses efektlerindeki gelişmeleri popçu prodüktörlere bağlıyorum. Albümün prodüktörlüğünü popçu prodüktörler yaptı. Çıkış şarkılarından da belli oluyor bu zaten. Tarkan'ın bir şarkısının bestesi. Çıkış şarkılarının özgün olmaması baştan ofsayt benim için.
                            Cartel'e saygım ilk oldukları içindir. Topluma Rap'i bir nebze tanıtmışlardır ama sonrasında bu piyasanın gelişmesi tamamen Cartel'in etkisi dışındadır.
                            Pastanin en büyük dilimini kapacaklarini bende sanmiyorum. O zamanin sartlariyla bu zamanin sartlari farkli.

Flow banada basta kötü geldi ama sarkiyi mp3 haliyle daha dikkatli dinleyince M.Ali haric diger dördünün beatle uyumunun gayet iyi oldugunu farkettim.

Sözlere gelince bu isi 15 sene sonra ilk defa yapiyolar (Erci-E haric). Ben Cartelden söz yazarligi konusunda 1996 ÖSS Türkiye sözel birincisi Sagopa Kajmerin seviyesinde olaganüstü bir sey beklemiyordum dogrusu. Böyle bir sey beklemekte sacma olurdu zaten.

Özgünlük konusunda senle ayni fikirde degilim. Cartel ilk ciktigi zamanlar bütün sarkilarinda Türk kültüründen parcalar tasiyodu ve old-school tarzi müzik yapiyodu. Simdi geri geldiler, ne Türk kültürünün disina ciktilar, ne de old-school tarzindan vazgectiler. Bence tam 90a vurdular topu...

Yorum

Evdeki ses, evdeki ses baamm.

Kabus Kerim yok mu?

15 sene önce yaptıkları şarkıları hala dinliyorum. Cartel albümlerinin yanı sıra sonradan grup üyelerinin ayrı ayrı çıkardıkları albümlerde çok başarılıydı. Alper ağa & Kabus Kerim ve Erci-e'nin bütün şarkıları çok iyidir.
                              Evdeki ses,
                              Bin arabama,
                              Sohbet,
                              Defol dazlak,
                              Hani bana para,
                              Çek bi fırt,
                              vs. vs.
                              O zaman bir numaraydılar, benim gönlümde hala öyleler.

Cartel bir numara, en büyük.
                              En son tigin tarafından düzenlendi; 14.02.2011, 13:26.
                              "Arkasından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Köpekleri bilmem ama bu kurta Trabzonspor'un çok ihtiyacı var"

Yorum

Cartel konusunda senle tamamen aynı fikirdeyiz tigin Bende 15 yıl önceki Karakan'ın ve Erci-E'nin şarkılarını hala büyük bir keyifle dinlerim ve hemen hepsini ezbere bilirim.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X