Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Cartel Efsanesi Geri Döndü!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[QUOTE=Ozan;1917432605]Atışma olarak benzerlikler olabilir ama Rap'i ortaya çıkaranların Karadeniz müziğinden haberleri olduğunu sanmıyorum. Kont Adnan'a sevgiler... [/QUOTE

ya o kont adnan ne ettiydi oyle yaa

muglaya karadenizliler gecesi icin kont olmadan kisa sure once sade vatandas adnan yilmaz olarak gelmisti..
    mugla daki geceden 5 - 10 gun sonra ece erkenin muzik programinda bir de ne gorelim.. adnan yilmaz olmus kont adnan aman yarabbi o hallerini izlerken ben utaniyordum yahu.. hele hele o okan bayulgen isimli kimil zararlisinin programina o kilikla katilmasi affedilecek bir hareket degildi simdilerde kraliyet kont unvanini geri almis galiba kendisinden ki goremez olduk brooklynli hemserimizi

Yorum

İlk olarak tigin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kabus Kerim yok mu?
      Evet yokmus, kendi internet sitesinde böyle bir aciklama yapti:
      2006 yılında, uzun bir aradan sonra, eski kadroyla buluştuk ve görüştük, eskileri konuştuk, yeni bir albüm yapılabilir mi? „Yapar mıyız?“ diye lafı geçti…İlk başta hep bir ağızdan „yapalım“ dedik ve ben yine ilk Cartel ve Karakan’da olduğu gibi koşturmaya başladım…Fikirler üretildi vs vs ve sonra baktım ki o eski ruhu yakalayamadım, o saflık ve o içtenliği göremedim! Yılların geçmesi ve herkesin kendine has yaşanmışlıkları kişileri çok farklı bakış açılarına yöneltmiş…Eski misyon ve ruhu göremeyince „Ben yeni Cartel´de yokum“ dedim…Çünkü işin tamamen profesyonelliğe ve ticarete döküldüğünü gördüm…Bu benim, HipHop kültürünü halen yaşamama,devam edişime ve ideallerime de bağlı…Ve o misyonu halen içimde taşıyorum…Bu benim ticari işler yapmayacağım anlamına gelmez ve bu sebebten dolayı kimseyi kınamıyorum da, ne haddime…Ama ticari yapılsa bile, bir mazi var ona bakarak yapılması gerekir diye düşünüyorum…Bir müzikal devrim (bilinçli ya da bilinçsiz – iyi yada kötü,) yapmış, efsane ünvanına ulaşmış, Türk müzik tarihine altın kalemle ismini kazıtmış bir topluluk olarak, atılan her adımın daha dikkate alınması gerekir diye düşünüyorum! Bütün bir jenerasyonu etkilemişsek, bunlar göz önünde tutulmalı… Geçmişe baktığımda yaptığım işlerin hep arkasında durabildim fakat bu “Yeni Cartel”in hem ruhani hem de sanatsal olarak arkasında duramayacağımı anladım…

Cartel, Karakan ve Ses gruplarının benim sanat hayatımda birer dönem olduğunun farkına vardım ve sözlerimde de söylediğim gibi “eskiden yeniye, daima ileriye” kafiyelerini benimsemiş ve içten yaşayarak yoluma devam etmeye karar verdim…
      Eski Cartel sever ve dinleyenlerin de bu tutumuma saygı ile yaklasacağına canı gönülden inanıyorum…

peace

Kabus
      Bence yanlis bi karar Cartel meselesini bu sekilde bitirmemeliydi. Ama kendi karari saygi duymak gerek...
      Milli Takımım TRABZONSPOR
      Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
      Helalin adı kaldı, onu gören yok.
      Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

Efsanevi CARTEL, 12 yepyeni şarkı ve müthiş bir albüm ! Şimdi yeniden CARTEL zamanı !

Albüm tüm müzik marketlerde !

Online sipariş için

Binlerce kitap, teknoloji ürünü, hediye, müzik ve daha fazlası indirim kampanyalarıyla kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R’da!

Esenshop.com: Hızlı Kargo ve Özenli Paketleme ile Arşiv Niteliğinde Çeşitliliği Keşfedin! En Yeni CD, Kitap ve Yerli-Yabancı Plak Seçenekleri İndirimli Fiyatlarla. Kapıda Ödeme ve Kredi Kartı Taksit Seçenekleriyle Güvenli Alışveriş. Belirli Tutarın Üstündeki Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatını Kaçırmayın!

ziyaret edebilirsiniz.

1. Açılış
          Söz: Cartel Müzik: Philip Schreiner, Haluk Kurosman
        2. Bir Oluruz
          Söz: Cartel, Tarkan, Ozan Varışlı Müzik: Philip Schreiner, Haluk Kurosman
        3. Fırlatın "C" leri Havaya
          Söz: Cartel Müzik: Philip Schreiner
        4. Bu Gece Bize Gel
          Söz: Cartel, Haluk Kurosman Müzik: Erci E, Haluk Kurosman
        5. Birlik
          Söz: Cartel Müzik: Haluk Kurosman
        6. Mı Casa Su Casa
          Söz: Cartel Müzik: Arne Diedrichson
        7. Fazla Takma
          Söz: Cartel Müzik: Erci E
        8. Sen
          Söz: Cartel Müzik: Philip Schreiner
        9. Devam Et Yoluna
          Söz: Cartel Müzik: Erci E
        10. Kutsal Damlalar
          Söz: M. Ali Müzik: Philip Schreiner, Haluk Kurosman
        11. Gang Bang
          Söz: Cartel Müzik: J. Spooler, Pharmaboy
        12. Değiştiremez Kaderini Hiç Kimse
          Söz: Cartel Müzik: Philip Schreiner, Haluk Kurosman

Albümün özetini buradan http://tr.myspace.com/carteltr dinleyebilirsiniz muhtesem bir albüm olmus.
        En son ibrahim tarafından düzenlendi; 25.02.2011, 18:59.

Yorum

Cartel bu aksam Beyaz Showda sakin kacirmayin!!

Yorum

Büyük bir özgüven.
            Geldiler, yakındır giderler yine.
            Yani, olmamış. (bence)
            Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
            İşte BMN!*

Yorum

Hip hop da değişti Cartel de

Almanya'dan gelen 'çocuklar' artık büyüdü, eşofmanlarını çıkarıp, takım elbiselere büründü. Alper Ağa, Erci E., Ichi Baba, M. Ali ve Ole Peter'lı tanıdık ama yeni Cartel 'Bugünkü Neşen Cartel'den' albümüyle tekrar aramızda.
              16 yıl önce onlarla ilk tanıştığımızda Cartel, üç farklı gruptan oluşuyordu: Karakan, Erci E. Cinayi Şebeke... Şimdi onlar tek isimle Cartel olarak yeniden dönüş yaptılar. Geçen bunca zamandan sonra birlikte yaptıkları ilk albümleri 'Bugünkü Neşen Cartel'den', Grgdn Müzik etiketiyle yayınlandı. Hem giyimleri hem de müzikleri değişen, zamana ayak uyduran tanıdık ama yepyeni Cartel bir kez daha gündemimizde.

- Aradan çok uzun bir zaman geçti. Bütün bu zamanda neler yaptınız?

Alper Ağa:
              Cartel'in albümünün çıktığı 95 yılı bizim için yoğun bir dönemdi. 95-96 konserlerle geçti ve 97 yılına kadar böyle devam etti. Sonra Erci E. ve Karakan solo albümler çıkardı. 97'den itibaren menajerimizle isim hakkımızla ilgili olarak sorunlar yaşadık. Mahkemeye başvurduk; 2001 yılına kadar sürdü. İsim haklarının geri dönmesiyle birlikte biz de çalışmalarımıza devam etmeye başladık. Altyapı toplanması, söz yazma, fikir yürütme bunlar da birkaç sene sürdü. Çünkü Cartel'in en büyük sorunlarından biri hepimizin ayrı şehirlerde hatta ülkelerde olmamız. Dolayısıyla bu da bizi yavaşlattı. Türkiye'de yeni bir şirket arayışı içindeydik, Manga sayesinde Grgdn'la tanıştık ve anlaştık, onlarla birlikte 1 yıldır da bu albümü hazırlıyoruz.

- 16 yıl sonra neden albüm yapma gereksinimi duydunuz?

Erci E.:
              Müzik yapmayı seviyoruz en başta. Bu proje bitmiştir hayatına bak diye ayrılmadık biz hiçbir zaman. Bize hep 'Ne güzeldi Cartel. Neden 2. albümü yapmadınız?' diyenler oluyordu. Bir araya geldiğimizde de bunun zorlama bir iş olmayacağını gördük. Albümün şu anki haline bakınca da bunun doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Şimdiki durum farklı; Cartel de değişti, zaman da...
              Alper Ağa: 95'te biz birdenbire durduk ve bitmemiş bir işi tamamlamamız gerekiyordu. Elbette bu son albüm de olmayacak.

ESKİ RUHUMUZ KAYBOLMADI

- Bomba gibi döndünüz ve patlamaya hazır mısınız?

Erci E.:
              Bu albümü hazırlamak uzun zaman aldı. Eski Cartel atmosferinden hiçbir şey kaybolmadığını gördük. Böylelikle de bu albümü hazırlamaya başladık. Zaman içinde herkesin karakteri oturuyor, zevki daha belli oluyor. Bu albümde dinlediğimiz şeyler olsun istedik. Yeni fikirler çıkıyor. Bu fikirleri özgür bıraktık. Eski Cartel'in kopyası olmasın istedik. Bugün dinleyici olarak ne dinlemek istiyorsak onu yaptık. Bu sebeple evet, bomba gibi bir dönüş.

- Sizin dinlediğiniz şeyler nelerdir ve albümde bu anlamda neler var?

Erci E.:
              Hip hop çerçevesi içinde bir albüm olsun diye diretmedik. Elbette hip hoptan geldiğimiz belli ve bu içimizde var. Bunu da atmak istemiyoruz. Ama bugünkü yeni etkilerle birlikte daha müzikal bir albüm oldu. Eskiden rap ya da hip hop kuru bir ritim, sample üstüne sözdü. Bu hip hopun genel anlamında da bir değişiklik ve bizim zevkimizde de o değişiklik oldu. Kendimizi sınırlamadık.

Alper Ağa:
              Dünyadaki hip hop değişti zaten. ABD ve Avrupa'da da bu müzik değişti.

- Cartel bugün nereden bildiriyor?

Alper Ağa:
              Cartel 95'te çıktığında biz Almanya'dan gelen gurbetçi çocuklardık. Almanya'yı tanıyor Türkiye'yi tanımıyorduk. Cartel nasıl ki bir şeyleri değiştirdiyse, biz de Türkiye'den ve başka şeylerden etkilendik. Burada daha fazla zaman geçirdik. Yeni albümde Almanya'nın sokaklarından değil Beyoğlu'nun barlarından da bildiriyor olabiliriz.

- Rap aslında 'zenci' müziği. Sizin Almanya'da 'zenci' hissettiğiniz zamanlar oldu mu?

Erci E.:
              Dışlanmış bir azınlık durumuysa bu, evet. Hip hopu bu yüzden belki de çabuk özümsedik. Kendi yorumumuzu yaptık.

Alper Ağa:
              Ama bu da geride kaldı. 70'lerin, 80'lerin hatta 90'ların fenomeniydi. Çünkü o zaman Almanya'da yaşayan azınlıklar kendilerini azınlık gibi hissediyordu. Çünkü izole haldeydiniz ve kendi kültürünüzle iletişiminiz yoktu. Ne Türk televizyonu ne de gazetesi orada yoktu. Sürgündeymiş gibi bir hayat yaşanıyordu ki bu da sadece Türkler için değil bütün azınlıklar için böyleydi. Dünya global bir köy olduktan sonra bunların hepsi değişti. Alman toplumu da değişti. Orada artık multi-kültürel bir durum var.

Almanya'da çok daha iyi anlaşıldık

- O dönem ilk çıkış yaptığınızda bir kısmımız sizi yanlış anladı. Sizin için nasıl bir süreçti o?

Alper Ağa:
              Bazı gazeteler ve yayın organları bize 'milliyetçi' damgasını vurdu. Ama Almanya'da böyle olmadı. Orada biz daha iyi anlaşıldık. Şu anda halen Türkiye'de bizim için milliyetçi diyen birilerinin olduğunu düşünüyorum.

Erci E.:
              Çoğumuz Almanya'da doğup büyüdüğümüz için Türkiye bizim için anavatan ve büyük bir sıcaklık demekti. 1995 yılında albümü yaparken Türkiye'de çıkacağını bile düşünmüyorduk. Hesapta yoktu böyle bir şey. Bizim gibi düşünen gençler için underground hip hop bir albüm olacaktı. Klibin, böyle düşünülmesinde büyük bir payı var. Komik olan o klibi de Alman bir şirket çekti. Amblemimiz de bir Alman tarafından yapıldı. Türkçe sözlü rap'e uygun olanın Türkiye sembolleri olduğu düşünüldü o dönemde. Albüm burada çıkınca farklı düşülmesine sebep oldu. Yurtdışında Türk olmak başka bir şey oysa. O dönemki albüm ırkçı saldırılara karşı bir isyandı. O albümde de 12 parçadan sadece 4'ü isyan ve politik temalı. Milliyetçi olsak aramıza neden Alman ve Kübalı alalım ki?

Eşofmanları artık evde giyiyoruz

- Eskiden eşofman vardı şimdi takım elbise...

Alper Ağa:
              Biz artık o eşofmanları evde giyiyoruz. Dışarı çıkarken işe gider gibi giyiniyoruz. Şaka bir yana artık eşofmanın kendimize yakışmayacağını düşünüyoruz. Bu, yaşını kabul etmekle ilgili bir şey insan kendini nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinmeli.

Erci E.:
              'Cartel albümü yapacağız hadi üstümüzdekileri çıkarıp eşofman giyelim' diyemezdik. İş kıyafeti gibi olurdu. Normal hayatımızda nasıl geziyorsak öyle giyinelim dedik. Tabii ki her gün böyle gezmiyoruz ama şimdiki yaşantımıza biraz daha yakın kıyafetler içindeyiz.

Ichi Baba Trabzon'u seviyor

Cartel, önümüzdeki süreçte turneye çıkıp konser verecek. Turnede uğrayacakları yerlerden biri de Trabzon. Çünkü Ichi Baba Trabzon'a aşık. Hamsiye ise bayılıyor. 'Türkiye'de yaşayacak olsam orada yaşarım' diyor; 'İstanbul New York gibi. Ama orası çok farklı...
              Bir de Sezen Aksu'yla düet yapmak isterim' diye ekliyor. Grubun Alman üyesi Ole Peter ise Barış Manço'nun müziğini, müzikteki oryantal öğeleri ve Mevlevi müziğini seviyor. Mercimek başta olmak üzere Türk yemeklerinin hepsini çok lezzetli buluyor.

ÖZGE Ç. DENİZCİ
              En son ibrahim tarafından düzenlendi; 11.03.2011, 21:06.

Yorum

Yahu, burda gercekten Cartel'i Ismail YK ile karsilastiran insanlar var, vallahi BRAVO!

Simdide size eksi sözlük'ten bir alinti (kendi fikrimle uyustugu icin, sizinle paylasmak istedim):
                Türkiye'nin görüp görebileceği en iyi rap grubu..
                nasıl türkce rap yapılır bir türlü anlayamayan bugünkü abuk rap şarkıcılarının,
                'kötü bir zenci rapçi taklidi' olmadan,
                rap'i bas & ritm üzerine 'anlamsız da olsa mümkün olabildigince hızlı konusmak' zannetmeden bir şeyler yapabilmesi için en az 56.413 defa ard arda dinlemesi gereken grup..
                "Adalet zengin bir hazinedir, günü gelince herkese lazım olur..."

Yorum

Kaç kere söyledik biz çocuk sana
                  Bir türlü kulak asmadın lafımıza
                  Hadi bırak onları gel yanımıza
                  Gel gel gel Cartel'e gel
                  Bilmiyorsan sana öğretirler
                  Gel gel gel Cartel'e gel
                  Cartel'dekiler kan kardeşler
                  Kan kan kan
                  Kan kan kan kardeşler

Çocukken ezberlemeye çalışırdım,o zamanlar youtube filan da yok tabi,televizyonda çıkınca koşardım.
                  Şuan rap müzik dinleyemiyorum.Bana gevezelikten ve kafa şişirmekten başka bir şey gelmiyor.Bir enstrümana dokunmadan arka fonda çalan bir müziğe hızlı konuşarak ayak uydurmaya çalışmak bana pek sanatmış gibi gelmiyor ama Cartel öyle değildi diye düşünüyorum,dinlerken beni yormuyordu ne dediğini anlamak için kendimi zorlamıyordum.Sırf kafiye uysun diye ilk cümlede aşktan diğer cümlede difransiyel kayışından bahseden rapçiler gibi değildir dönüşleri umarım.

Merakla bekliyorum.
                  T R A B Z O N S P O R

Yorum

Hastasıyım bu adamların...
                    Trabzonspor, Napoli, Roma, B.Dortmund, Benfica, Valencia, Liverpool.
                    Everywhere is TRABZON for us !

Yorum

Hadi gülüm yandan yandan, Cartel korkmaz ondan bundann..

En son ibrahim tarafından düzenlendi; 27.03.2011, 19:11.

Yorum

İlk olarak el_conquistador tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Yahu, burda gercekten Cartel'i Ismail YK ile karsilastiran insanlar var, vallahi BRAVO!

Simdide size eksi sözlük'ten bir alinti (kendi fikrimle uyustugu icin, sizinle paylasmak istedim):
                        Türkiye'nin görüp görebileceği en iyi rap grubu..
                        nasıl türkce rap yapılır bir türlü anlayamayan bugünkü abuk rap şarkıcılarının,
                        'kötü bir zenci rapçi taklidi' olmadan,
                        rap'i bas & ritm üzerine 'anlamsız da olsa mümkün olabildigince hızlı konusmak' zannetmeden bir şeyler yapabilmesi için en az 56.413 defa ard arda dinlemesi gereken grup..
                        Ekşi Sözlük'te kelimelere takla attırıp çok güzel cümleler kurduğunu sanarak saçmalayan tipler de oluyor arada; bu eleman da onlardan bir tanesi belli. En olmadık yerden övmüş Cartel'i.
                        Öyle " Türkiye'nin görüp görebileceği en iyi rap grubu " gibi beylik cümleler kurmaya da hiç gerek yok; mantıksız olmuş.
                        10 küsür yılda kayda değer bir ilerleme gösterememiş bir gruptan bahsediyoruz burada. Rap'le ilgisi olmayan insanlar Rap'in analizine girince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor malesef.

Yorum

Sözlerinde doğru düzgün anlam yok, müzik desen gürültü kirliliğinden başka birşey değil.
                          Özkan SÜMER

Yorum

Tamam Cartel'i begenmiyorsunuz anladik. Ama burda cikip, onlari kücük görmek icin nedenler aramak, aslinda bugünkü nesil rapin huyu, niye sevip dinlemedigimide cok güzel anlatiyor. 90'li yillarda Grandmaster Flash, Mobb Deep, Public Enemy, A Tribe Called Quest, 2 Live Crew, 2Pac, N.W.A gibi gruplari veya rapcileri dinlerken, birden bire türkce rapi ortaya cikardilar ve havadan sudan degil, bizim zamanimizin problemlerinden bahsedip, Almanya'da o zaman yasanilan yabanci düsmanligina ve yakilan türk ailelerine isyan ettiler. Bugün bile cogu prodüksiyondan kat kat üstün ve kaliteli olan Baris Manco veya Erkin Koray'in müzigini altyapi, yetmedi Jimi Hendrix veya The Clash'ten samplelar kullandilar. Ne kullandiklari türkce üst düzeydi nede gramerlari düzgündü, Almanya'da dogup büyümüs nesilin nasilsa öyleydi iste. Ama bugün cikip, bunlar Ismail YK seviyesindeydi demek ?!*/&%)=!!!

Ceza veya Sago bu videoda gösterilen mütevaziligi gösterebilirlermi sizce? Cartel'in ne pastadan en büyük payi kapmak nede EN BÜYÜK olmak derdi var. Bir röportajda söyledikleri gibi, yarim kalmis bir islerinin olduklarini hissetikleri icin geri dönmüsler. Sözlerde veya Flowlarda varsin Ceza ile Sago daha iyi olsun, hala Cartel'in eski ve yeni sarkilarini onlara tercih ederim.
                            "Adalet zengin bir hazinedir, günü gelince herkese lazım olur..."

Yorum

Allah askina bu sözlerin nesi anlamsiz?

Veya bunlarin neresi sadece gürültü kirliligi?

"Cehennemden cikan cilgin Türk" veya "defol dazlak" gibi cümlelere bakip bütün yaptiklari isleri bir cirpida silmek biraz acimasizca degilmi sizcede?

Yorum

İlk olarak el_conquistador tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Ceza veya Sago bu videoda gösterilen mütevaziligi gösterebilirlermi sizce? Cartel'in ne pastadan en büyük payi kapmak nede EN BÜYÜK olmak derdi var. Bir röportajda söyledikleri gibi, yarim kalmis bir islerinin olduklarini hissetikleri icin geri dönmüsler. Sözlerde veya Flowlarda varsin Ceza ile Sago daha iyi olsun, hala Cartel'in eski ve yeni sarkilarini onlara tercih ederim.
                                Ceza ve Sagopa'nın kişiliğine girecek olursak işin içinden çıkamayız zaten. O konuda sizle hemfikirim.
                                Cartel'in pastayla ilgili bir sorunu yok. Yıllar içinde kendilerinin oldschool rapçi olmaları dışında başka bir statülerinin kalmadığının farkındalar çünkü. Çoğu sadece Cartel'in kliplerini izlemiş ve popülerliğinden ötürü albümlerini edinmiş, bunun dışında bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar farklı rapçi dinlemiş olan sevenleri onları Türk rapinde 1 numara ilan ediyor.
                                Aradaki kalite farkını bildikten sonra ortada problem kalmıyor. Keyifli dinlemeler

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X