Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 1 2
Toplam 46 adet sonuctan sayfa basi 26 ile 46 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Ehliyet için Göz Muayenesi

Ali Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa

ben rapor almaya gözlüksüz gittim..
    ve harflaeri okuyamayınca acı gerçeği itiraf ettim..
    ehliyette gözlük veya lens yazıyor..
    ama numara fazla büyük değil..
    ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
    ~Twitter ~

Ali Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa

Alıntı Remzi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim gözlerimin biri 0.5 diğeri de 0.75 gözlük kullanıyorum arada. Bende Ehliyete yazdırsam mı yazdırmasam mı diye düşünüyorum
    bence yazdırma..
    benimde 1.25 bende yükselmesin diye evde kullanıyorum ama dışarıda sorun yok..
    ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
    ~Twitter ~

mehmetali61_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop

Burada baya fikir edindim özellikle lens olayı çok mantıklı lense dikkat edecek bir polis tanımıyorum canbek bende bilmiyorum aile hekimine gidilecekmiş bu diş sağlığı merkezinin arkasındaymış yarın gidecem bakacam ne olacak diye.
    Adalet herkese eşit uygulanırsa güzeldir!!

Canberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Eyvah ççç
    Diş sağlık merkezinin arkasında Tezel var gözün aydın ççç
    E.Mahmut Tezel
    Sana şimdiden kolay gelsin abi ççç

Trabzonspor Kongre Üyesi
    f1bekir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon

Arkadaşlar ehliyet için göz muayenesi dediğiniz şu ilkokulda falan bir gözümüzü kapatıp okutturdukları bir tablo var ya, o işte. Okuyabilirseniz gözlüksüz alırsınız ehliyeti, benim gibi okuyamazsanız gözlüklü alırsınız Bir de şu ishihara kartları var, hani yeşil noktaların içinde kırmızı noktalarla yazılmış rakamlar var, renk körlüğünü araştırmak için kullanılıyor. Oradaki rakamları da okudunuz mu tamam. Yoksa 8/10, 6/10 falan kimsenin umurunda değil.

Aynı şeyi ben de yapıyorum yanlış anlamayın. Zaten 1. basamakta başka ne yapılabilir ki? Bana kalırsa ehliyet raporu olsun, işe başlamak için sağlık raporu olsun, bunlar heyet raporu olmalı. Yoksa 1. basmaktaki tek bir doktora verirsen bu yetkiyi o da bir rahatsızlığın var mı, sürekli kullandığın bir ilacın var mı, gün içinde dengesizlik problemin oluyor mu, gece görme problemin oluyor mu diye sorar, hasta da hepsine hayır der doğal olarak ve olay biter. Çok komik ve vahim bir durum olsa da ben de aynı şeyi yapıyorum ve raporu veriyorum. Kan grubu bakmak dışında herhangi bir tetkikin yapılamadığı bir yerde, neye göre sen sağlam raporu alma hakkına sahip değilsin diyebilirim ki?

Trabzonspor Kongre Üyesi
    LazAnisT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Giresun

Devlet benim ehliyete yılbaşında el koymuştu.Gün sayıyorum Şafak 6.Tikatli olun arkadaşlar.

OKANIZM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

sağlık raporu almak için sağlık ocağına gittim.doktora dedim ehliyet alacagım sürücü kursundan rapor istiyolar diye.doktor dedi bi hastalıgın veya kusurun engelin varmı diye yok dedim.sonra aldı eline bi karton üzerinde rakamlar vede harfler var.harfleri cevirdi .harfler büyükten kücüge sıralanıyor adam 10 metreden bana kücücük harfleri gosteriyor.bende gormuyorum tam net olarak.ilk sordugu 3 taneyi bilemedim doktor dedi olum senin gözlerde sorunmu var.bende sinirlendim.dedim doktora az gelirmisiniz yanımaidoktor geldi hemen.dedim verin bana o kartonu.gittim ordan doktora harfleri gosterdim dedim oku bakayım şimdi goruyormusun şu harfleri.doktor gormedi hicbirini :

dedim 10 metreden bana karınca kadar harfleri gosteriyon sonrada gozlerinde problemmmi var diyosun.problem burda kimde var acaba dedim...doktor güldü sonra dedi tamam al şu raporu git dedi.sağlam yazdı gonderdi :
    Konu OKANIZM tarafından (24.06.2010 Saat 20:21 ) değiştirilmiştir.
    √ OKAN™ 1987

Burak_52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

benimde daha yeni geldi başıma böyle bir olay
    ehliyet için sağlık ocağına gittim rapor almak için 1 gözümü kapattırdı doktor ve küçücük hafleri oku dedi okuyamadım ben rapor veremem dedi vermedi
    birkaç gün sonra birisi aracılığla doktora gözükmeden aldım sağlık raporunu o kapandıda 2 ay sonra askerlik için muayine olucam o zaman problem olur mu acaba?
    Bordo Mavi...

OKANIZM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Alıntı Burak_52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehliyet için sağlık ocağına gittim rapor almak için 1 gözümü kapattırdı doktor ve küçücük hafleri oku dedi okuyamadım ben rapor veremem dedi vermedi
    birkaç gün sonra birisi aracılığla doktora gözükmeden aldım sağlık raporunu o kapandıda 2 ay sonra askerlik için muayine olucam o zaman problem olur mu acaba?
    eğer gercekten gözlerinde sorun varsa sorun olabilir ama askeriyede bu doktorlar gibi gerizekalılar olmaz herhalde.adam bana 10 metreden karınca kadar harfi gosteriyor..hay allahım ya bir insana kör damgası vurmak bu kadar kolaymı be.....
    √ OKAN™ 1987

Muhammet Ali Senocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa

Alıntı Burak_52 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben askeriye de daha yeni muyane oldum adamlar teknoloji ile yapıyor bu işi. bir makinaya ceneni koyuyorsun orta tüm sorunlar belli oluyor... Askerlik icin sorun olmuyor sadece komando olamazsın yazıyordu bende Eğer cok büyük bir sorun yoksa sanada aynısını yazacaklardır
    Kimilerine Göre Kral'iz. Kimilerine Göre Yalaniz. Siz Rahat Olun Biz Adamina Göre Adamiz.

Nereden
    Trabzon

Alıntı LazAnisT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devlet benim ehliyete yılbaşında el koymuştu.Gün sayıyorum Şafak 6.Tikatli olun arkadaşlar.
    Geçmiş olsun Süleyman abi
    1 temmuzmu alacağın tarih ççç
    Gelir gelir az kalmış ççç

Nereden
    Sinop

Alıntı Canberk ARSLAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eyvah ççç
    Diş sağlık merkezinin arkasında Tezel var gözün aydın ççç
    E.Mahmut Tezel
    Sana şimdiden kolay gelsin abi ççç
    NE oldu ula nesi var o doktorun

Nereden
    Trabzon

Abi bırak şunu yaa onun doktora ihtiyacı var Psikoloğa ççç

Nereden
    Sinop

olmadı ben ona doğru yolu gösteririm zaten göz doktorlarına sinir oluyorum

Nereden
    Trabzon

O göz doktoru değil ki aile hekimi
    Hoş daha hiç hekimliğini göremedik kaç senedir ççç

Oruç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Diyarbakır

Lens iyidir iyi.
    - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Nereden
    Sinop

Doktora gittim canberk senin dediğin gibi biraz sorunlu bir tip dedim böyle böyle geç şuraya lazerle gösterdiğim numaraları oku dedi(ondan önce gözlük kullanıyormusun dedi bende bilgisayar kulanırken dedim) hepsini gördüm orda yazdı gözlüksüz çakı gibi gözleri var diye

Nereden
    Trabzon

Sana biraz sorunlu olan tarafını gösterdiyse iyidir
    Yırtmışsın yinede hayırlı olsun

demir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli

Alıntı mehmetali61_55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlarım öyle dedi gözlüksüz al ,bende çok bilgi sahibi olmadığım için soruyorum sağa sola bu konuyu.Gerçi ehliyeti gözlüksüz olan arkadaşlardan daha iyi görüyorum onu farkettim.En son göz numaralarım 0.5e 0.75ti ama ben artmıştır diye düşünüyorum.

Peki onun hesaplaması nasıl oluyor yani 10/8 görüyor derken açarsan sevinirim diyelim ben -1 derece gözüm diğeride -0.75 görme derecem ne oluyor,sana zahmet açıklarsan sevinirim.

benım en son bıldıgım su ıkı gozunun gorme oranın toplamı 10/8 olacak en az ama dedıgım gıbı degısmıste olabılı sen muayene olmaya gıttıgınde zaten gozluksuz git orada senı ayrıntılı muayene etmeyecekler gerekırse sana doktor gozluk alder yada gozluksuz kullanman ıcın gerekenı soyler cok dert edılebılecek bır konu degıl cunkı cok onemsemıyorlar dedıgın numaralarda ıse gozun ozellıklede B sınıfı alacaksan kesın alırsın gozluksuz ehlıyetı
    Turkıyede adalet 12 yasında kız cocugudur, O nun da kendı Rızası vardır.... Turk mahkemeleri..

"Adaletın Temelı Mulktur"

TAHSİN 61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Alıntı bigben Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gözlüklü alırsan, polis kontrollerinde direkt gözlüğünü soruyorlar, gözünde değilse... Yanında yoksa, ceza kesiyorlar.
    Benim ehliyetde gözlük kullanmak şartıyla yazıyor geçen polis çevirdi saat 03:00 alkol varmı gençler bende arkadakılerde var bende yok ufle bakım ufledım gözlük ? dedi dedim alkol içmediğme dua et evde kalmış devam et dedi gittim ...
    6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Ömer TOPAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun

Rampaların ustasıyım gözlerinin hastasıyım....

bunu yazdır arabanın arkasına
    volkannn KOYDUK MU ?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)