Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehliyet için Göz Muayenesi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak mehmetali61_55 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Arkadaşlar ehliyet alacağımda bir sorum olacaktı alan arkadaşlara,benim gözüm ortalama 1 derece bozuk normalde ben buna rağmen gözlüksüz ehliyet alabilirmiyim.Gözlüklü olup olmaması hangi dereceler arasında oluyor.İnternetten baktım şu şekilde yazıyor ama anlamadım bir şey ,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

) Göz muayenesi açısından sürücü belgeleri aşağıda belirtildiği şekilde iki gruba ayrılır:
    Birinci grup: A1, A2, B, F, H
    İkinci grup: C, D, E, G

2) Görme Derecesi

a) Birinci grup sürücülerde düzeltmeli veya düzeltmesiz olarak bir gözün görmesi 2 / 10 dan aşağı olmamak şartıyla her iki gözün görme toplamı 12/20 olmalıdır.

ÖRNEK:
    1 nci Göz

2 / 10
    3 / 10
    4 / 10
    5 / 10
    6 / 10 2 nci Göz
    10/10
    9 / 10
    8 / 10
    7 / 10
    6 / 10

b) İkinci grup sürücülerde düzeltmeli veya düzeltmesiz olarak bir gözün görmesi 6 / 10 'dan aşağı olmamak şartıyla her iki gözün görme toplamı 16/20 olmalıdır.
    Ablam da gözlük kullanıyor sağlık raporunu veren doktor bunun için ne gözlük numarasını ne ne gözlük kullanıp kullanmadığını sordu ne de detaylı bir göz muayenesi yaptı. Muayeneye gözlüksüz gitmişti (gözlük numarası 0,75) sadece duvardaki harfleri ve tablonun en altındaki minicik yazıyı okuttu. O küçük yazıyı gözlüksüz okuyamadığı için de ehliyetine "gözlük" yazıldı.
    Bu biraz da sağlık raporunu veren doktoa bağlı ve gördüğüm kadarıyla da raporu veren doktorlar malesef pek incelemiyor.
    En son A.Hilal Çakıroğlu tarafından düzenlendi; 24.06.2010, 12:03.
    Fanatik Pacci

Yorum

Artık bizim şansımıza nasıl doktor düşerse diyelim,memurluk için gittiğimzde göz doktoruyla baya tartışmıştım bunda kendimi tutmam lazım
      Adalet herkese eşit uygulanırsa güzeldir!!

Yorum

2 ay sonra gelin ben rapor veririm size
        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
        - Eomer -

Yorum

yaa ben de gözlüklü kullanmak istemiyorum

Ömer seninle irtibata geçerim en yakında ona göre
          Unut gitsin Hayat şimdi bi başka güzel

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            2 ay sonra gelin ben rapor veririm size
            Görevi kötüye kullanmaktan içeri alırlar bak seni

Yorum

İlk olarak mehmetali61_55 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Artık bizim şansımıza nasıl doktor düşerse diyelim,memurluk için gittiğimzde göz doktoruyla baya tartışmıştım bunda kendimi tutmam lazım
              Doktor kim abi sen adını söyle hallederiz
              BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

Benim ehliyette şöyle yazıyor gözlük veya lens kullanabilir... Eğer gözlüksüz izin vermiyorlarsa dediğim lens i de ekletmeyi unutma... Belki polisler gözlüğe dikkat eder ama lense dikkat edeceklerini hiç sanmıyorum
                Kimilerine Göre Kral'iz. Kimilerine Göre Yalaniz. Siz Rahat Olun Biz Adamina Göre Adamiz.

Yorum

Lens'i baksalarda zor farkederler zaten.
                  Lens mantıklıymış ama
                  BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

İlk olarak Canberk ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Lens'i baksalarda zor farkederler zaten.
                    Lens mantıklıymış ama
                    Ben 3 yerden rapor aldım ehliyet icin. 2 tane Bursa'dan bir tane Batman'dan Bursa'dakiler gözlük falan yazmadı ancak Batman'daki gözlük istedi Kavga gürültü ehliyete lens i yazdırdım gözlük kullanmadan rahat rahat araç kullanıyorum şimdi
                    Kimilerine Göre Kral'iz. Kimilerine Göre Yalaniz. Siz Rahat Olun Biz Adamina Göre Adamiz.

Yorum

Ben lens kullanıyorum.Göz muayenesine gittiğimde sordular bir sorunun var mı diye lens kullanıyorum dedim tamam dedi birkaç harf gösterdi o kadar.Ehliyette de lens-gözlük yazıyor.
                      -1461 TRABZON-

Yorum

ben rapor almaya gözlüksüz gittim..
                        ve harflaeri okuyamayınca acı gerçeği itiraf ettim..
                        ehliyette gözlük veya lens yazıyor..
                        ama numara fazla büyük değil..
                        ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                        ~Twitter ~

Yorum

İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Benim gözlerimin biri 0.5 diğeri de 0.75 gözlük kullanıyorum arada. Bende Ehliyete yazdırsam mı yazdırmasam mı diye düşünüyorum
                          bence yazdırma..
                          benimde 1.25 bende yükselmesin diye evde kullanıyorum ama dışarıda sorun yok..
                          ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                          ~Twitter ~

Yorum

Burada baya fikir edindim özellikle lens olayı çok mantıklı lense dikkat edecek bir polis tanımıyorum canbek bende bilmiyorum aile hekimine gidilecekmiş bu diş sağlığı merkezinin arkasındaymış yarın gidecem bakacam ne olacak diye.

Yorum

Eyvah ççç
                              Diş sağlık merkezinin arkasında Tezel var gözün aydın ççç
                              E.Mahmut Tezel
                              Sana şimdiden kolay gelsin abi ççç
                              BordoMavi.Net

Yorum

Arkadaşlar ehliyet için göz muayenesi dediğiniz şu ilkokulda falan bir gözümüzü kapatıp okutturdukları bir tablo var ya, o işte. Okuyabilirseniz gözlüksüz alırsınız ehliyeti, benim gibi okuyamazsanız gözlüklü alırsınız Bir de şu ishihara kartları var, hani yeşil noktaların içinde kırmızı noktalarla yazılmış rakamlar var, renk körlüğünü araştırmak için kullanılıyor. Oradaki rakamları da okudunuz mu tamam. Yoksa 8/10, 6/10 falan kimsenin umurunda değil.

Aynı şeyi ben de yapıyorum yanlış anlamayın. Zaten 1. basamakta başka ne yapılabilir ki? Bana kalırsa ehliyet raporu olsun, işe başlamak için sağlık raporu olsun, bunlar heyet raporu olmalı. Yoksa 1. basmaktaki tek bir doktora verirsen bu yetkiyi o da bir rahatsızlığın var mı, sürekli kullandığın bir ilacın var mı, gün içinde dengesizlik problemin oluyor mu, gece görme problemin oluyor mu diye sorar, hasta da hepsine hayır der doğal olarak ve olay biter. Çok komik ve vahim bir durum olsa da ben de aynı şeyi yapıyorum ve raporu veriyorum. Kan grubu bakmak dışında herhangi bir tetkikin yapılamadığı bir yerde, neye göre sen sağlam raporu alma hakkına sahip değilsin diyebilirim ki?

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X