Ben bugun 11Aralik 1991 de Avni Akerde oynadigimiz ve ilk macini 1-0 kaybettigimiz BK 1903 kopenhag maciyla ilgili bir animi yazmak istiyorum. O gun Uefa kupasi ucuncu tur rovansinda oynuyoruz ilk maci kopenhag'da 10 kisilik rakibe kaybetmistik. Ama takim avrupada muthis, 1. turda dinamo zagrep (Hask gradjanski) 2.turda olimpic lyon'u ezip gecmisiz. Ilk onbirimiz, PETRONOVIC,ISMAIL, KEMAL, OLSEN, ªEYHMUZ, OGUN, ORHAN- UNAL,HAMI, HAMDI, CYZIO.
Ben heyecanla atacagimiz golu bekliyorum, dakika 57 Hami ceza alanina calimlarla girdi soldan sifira indi ve alti pasin onunde Hamdi'ye topu birakiyor, hamdi topu tam doksana ampul gibi takti. Kopenhag savunmasi o ana kadar cok saglamdi ama birden saskina donduler.
Sonra ikinci golu kovaliyoruz, Unal vuruyor top ust direkden donuyor. Dk. 81 korner kullaniyoruz bizimkiler 10 kisi kopenhag ceza sahasinda, olsen iskaliyor ve gelisen kopenhag ataginda manniche cok pis vuruyor soldan ve petranovic sag kosede seyrediyor ve 1-1 oluyor. Sonra 2 saat yerimden kalkamadim. O zamanin teknik direktoru takimi ruyalarimizin takimi diye nitelendiren Urbain Braemsdi. O gun elenmeseydik, yada kaliteli bir kalecimiz olsaydiinaniyorum takimimiz avrupada cok ileri gidebilecekti o sene , hamdi 21 gol atmisti yine o sezon.
Bu macla ilgisi baska hatirasi olan var mi?
Yorum