Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yusuf Turanlı

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

06.03.2011 GÜNÜ BURSA’DA OYNANAN BURSASPOR–İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MÜSABAKASINDA TEŞVİK PRİMİ VERİLMESİ

06.03.2011 günü saat:12.11’de Ali Kıratlı’ya, Yusuf Turanlı’nın gönderdiği mesajda(tape:2230);
    “Rahat Izle Macı ” yazdığı,
    Trabzonspor-İBB Spor ve İBB Spor-Fenerbahçe müsabakalarında da şike ve teşvik suçunu işleyen yapan sanık Yusuf Turanlı, buruda da eyleme dahil olduğu Ali Kıratlı’ya gönderdiği yukarıdaki mesaj ile çok rahat anlaşılmaktadır.
    Bordomavi.net

Yorum

06.03.2011 günü saat:18.49’da Ali Kıratlı’yı, Yusuf Turanlı’nın aradığı görüşme(tape:2239);
      Yusuf:“Ben noldu benim iş diyor tamam dedim ya…İbo tamam dedim oğlum ağızdan laf”, Ali:“Tamam salı çarşamba hallederiz o işi gideriz beraber”, Yusuf:“Aynen tamam abi” , Ali: “Önemli olan BURADA ÖKÜZÜN BÜYÜĞÜNÜ AHIRDA UNUTMAYALIM…bu bir şey değil”,
      Söz konusu Bursaspor-İBB Spor müsabakasında, iletişim tutanaklarında adları geçen sanıklar tarafından teşvik fiilinin gerçekleştirildiği sabittir.
      Bordomavi.net

Yorum

6222 SAYILI YASA SONRASI ŞİKE VE TEŞVİK SUÇLARI :
        11.05.2011 TARİHİNDE BEŞİKTAŞ-İBB SPOR ARASINDA OYNANAN 49. ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİNDE ŞİKE YAPILMASI

Spor kulüpleri açısından, kendi ülkelerinde şampiyon olmalarının yanı sıra gerek maddi gelir, gerekse prestij yönünden Avrupa liglerine katılmalarının da önem arz ettiği, 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 2, UEFA Ligi'nde 3 olmak üzere, Avrupa Kupalarında ülkemizi toplam 5 takımın temsil edeceği, UEFA Ligi'ne Ziraat Türkiye Kupasını kazanan ve ligi 3. ve 4. sırada bitiren takımların katılacağı, Süper Lig'in 2010-2011 sezonuna bakıldığında; ligin 34 haftalık maratondan oluştuğu, 32. hafta karşılaşmaları sonunda Fenerbahçe'nin 76 puanla lig birincisi olduğu, Beşiktaş ve Kayserispor'un 50 puanda olduğu, Beşiktaş'ın averaj üstünlüğü ile ligin 5. sırasında yer aldığı, oluşan bu tabloya göre, ligin son 2 hafta maçlarında Beşiktaş'ın puan kaybetmesi halinde Avrupa Kupalarına katılamama durumunun ortaya çıktığı, bu sebeple Ziraat Türkiye Kupası'nı alarak UEFA Ligi'ne gitmeyi garantilemek istediği,
        Bordomavi.net

Yorum

11.05.2011 günü Kayseri’de Beşiktaş-İBB Spor futbol takımları arasında 49. Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının oynanacağı, karşılaşmadan hemen önce mayıs ayının başlarında, sanıklar Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun, Yusuf Turanlı ile irtibata geçtikleri ve İBB Spor futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın'a Beşiktaş yönetiminin transfer teklifini iletmesini istedikleri, bunun üzerine Yusuf Turanlı'nın İbrahim Akın'ı ve İskender Alın'ı arayarak Beşiktaş'ın transfer teklifini ilettiği, her iki futbolcunun da bu teklifi kabul ettiği ve transfer ile ilgili şartları takip etmesi için Yusuf Turanlı'ya yetki verdikleri,
          Bordomavi.net

Yorum

Bu bağlamda sanıkların, şike anlaşmasının varlığına işaret eden iletişim tespit tutanaklarına bakıldığında;
            04.05.2011 günü saat:14.20’de Yusuf Turanlı'yı, Tayfur Havutçu'nun aradığı görüşme(tape:3372);
            Yusuf: "Daha aramadılar bizi şey", Tayfur: "Şimdi burdaydılar çıktılar 5 dakika önce, bunun bi yerden uzaktan akrabası çıkmış herhalde Kemal, babasına bir şey göndermişler herhalde, sen nasıl istiyorsan biz şimdi bak bu yani bu Akın ile İskender’i, ben söyledim şimdi, onu kesinlikle şey yapmak istiyorlar ikisini", Yusuf: "Almak istiyorlar", Tayfur: "Kesin yani hani, şimdi bu maçla falan alakası yok yani onun için, İbrahim Akın’ı ben istiyorum çünkü yani", Yusuf: "İbrahim Akın ile İskender’in benim olduğunu bütün Türkiye biliyor, çocuklar hemen gelmek istiyor hocam hiçbir sıkıntı yok yani, İskender şuan senin yanında yani o derece”,
            Sanık Serdal Adalı duruşmadaki savunmasında; “Mart ayı sonlarında teknik direktörümüz Tayfur HAVUTÇU ile yaptığımız görüşmede, futbol takımımızda tüm futbolcu eksiklerimizin çıkarılması ve yeni sezonda istediği futbolcuları bize bildirmesinin futbol komitesi olarak beraber çalıştığım Cengiz Zülfikaroğlu ile ilettik. Sonraki hafta başı Ümraniye tesislerinde yaptığımız toplantıda içinde İbrahim AKIN, İskender ALIN'ın da olduğu on bir , on iki futbolcunun isimlerini, Tayfur hocanın bize verdiği listeden belirledik” şeklide beyanda bulunmuştur.
            Bordomavi.net

Yorum

Sanık Tayfur Havutçu ise Yusuf Turanlı ile arasındaki yukarıdaki görüşmeye ilişkin olarak duruşmadaki savunmasında; “bu görüşmede İbrahim Akın'ın transferini bizzat şahsımın istemesi üzerine transfer komitesinin İbrahim Akın'ı transfer etmek istediğini iletiyorum” demektedir.
              Sanık Tayfur savunmasında İbrahim Akın’ın transferini bizzat kendisinin istediğini söylerken, İskender Alın’ı ise kulübün istediğini söylemektedir. Serdal Adalı ise savunmasında, her iki futbolcunun da teknik direktör Tayfur tarafından verilen transfer listesinden seçildiğini beyan etmektedir. Bu durum dahi başlı başına göstermektedir ki, esas amaç her iki futbolcunun transferi değil, kupa finali öncesinde transferler edilecekleri bahanesiyle şike yapmaktır
              Bordomavi.net

Yorum

04.05.2011 günü saat:14.26’da Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'ı aradığı görüşme(tape:3117),:
                Yusuf "Hoca aradı beni, Tayfur, ismini de, saat önce yönetime söylemiş bu adamı kesinlikle istiyorum diye, çocuklarla konuş dedi fikirleri ne dedi ben yalandan arıyorum seni tamam mı, sakın dedi bu maçla alakalı falan değil sakın dedi kimsenin aklına öyle bir şey gelmesin dedi", İskender: "Şartları uygun olursa gideriz", Yusuf: "Aynen öyle şimdi benim telefonumu verecek akşam çünkü bu konularla ilgili, ona göre şey yapacağız yani tamam mı"
                Sanık Yusuf, Tayfur’dan aldığı sözde transfer etme arzusunu hemen İskender’e iletmekte, üstelik Tayfur’un İskender’i kendisinin istediğini bildirmemesine karşın bu konuda da İskender’i ikna etmek adına gerçeği söylememektedir.
                Bordomavi.net

Yorum

Bu görüşmenin hemen ardından da saat:14.28’de Yusuf Turanlı’nın İbrahim Akın’ı, aradığı görüşme(tape:3527):
                  Yusuf: “Hoca aradı beni Tayfur hoca, yönetimle konuşmuş, seninle İskender’in ismini vermiş, kesinlikle istiyorum diye tamam mı, yönetimde sen istiyorsan alacağız o zaman demiş yalnız dedi sakın dedi ben dedi bu maçla alakalı falan filan dedi aramıyorum benim dedi tarzımı biliyorsun biz seninle bu konuyu daha önceden konuşmuştuk dedi yani anladın mı sakın dedi öyle bir şey aklınıza gelmesin dedi, ne düşünürler dedi gelmekle ilgili bende sana bi sorayım dedim yani herhalde şartlar oluşursa her türlü geliriz yani doğru mu”, İbrahim: “Sen biliyorsun Beşiktaş’a yani yarım kalan bir şeyim var dedim ya sana”, Yusuf: “Okey söylüyorum ben
                  Bordomavi.net

Yorum

06.05.2011 günü saat:20.18’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın'a gönderdiği mesajda(tape:3385);
                    "Tek gelkı baska bıseyde konusmam lazım senle" yazdığı,

06.05.2011 günü saat:20.20’de Yusuf Turanlı'yı, Ahmet Ateş'in aradığı görüşme: (tape:3386)
                    Ahmet: "Ahmet ben Beşiktaş kulübünden, Bursa’dayız İbo aradımı seni abi", Yusuf: "Söyledi bana arayacak seni diye", Ahmet: "Yarın işin yoksa bir Bursa tarafına gelmen mümkün mü, yakınlaşınca ararsın beni ama 2’de burada olursan birde yalnız geleceksin abi", Yusuf: "Tamam tamam okey".

06.05.2011 günü saat:20.23’de Yusuf Turanlı'ya, İbrahim Akın'ın gönderdiği mesajda, (tape:3387);
                    "10 gibi transfermi" yazdığı
                    06.05.2011 günü saat:20.24’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın'a gönderdiği mesajda(tape:3388);
                    "Evet onemlı dıorum valla" yazdığı,
                    06.05.2011 günü saat:20.27’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın'a gönderdiği mesajda(tape:3389);
                    "Tamam olsun onla gel bıgcefe gecerız beraber 2 dakka konusuruz" yazdığı,
                    06.05.2011 günü saat:20.28’de Y.Turanlı'nın, İ.Akın'a gönderdiği mesajda (tape:3390);
                    "Ok beklıom cok onemlı cunku" yazdığı,

06.05.2011 günü saat:21.05’de Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'ı aradığı görüşme (tape:3391):
                    Yusuf: "Ben yarın Bursa’ya gidiyorum, beni çağırdılar, Beşiktaş maçları orada ya yarın, 2’de otele çağırdılar beni", İskender:"Haydi hayırlısı abi ya inşallah iyi", Yusuf:"Yetkilerin bende doğrumudur", İskender: "Doğrudur her zaman her yerde", Yusuf: "Yarın oradayım 2’de görüşmeye gidiyorum".

07.05.2011 günü saat:23.47’de İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı'yı aradığı görüşme:
                    İbrahim: "Bi at ismi ögrendim de, Adalı’nın üstüneymiş bir at ismi", Yusuf: "Ya tahmini kaç para ederki o at", İbrahim: " 200 milyardan aşağı etmez abi, ne dedi ki", Yusuf: "Birşey demedi yarın bir çay kahve içeriz ya ben söylerim ya", İbrahim: "Şeyle ilgili bir problem yok ama demi o çarşamba ile ilgili, hani birşey söylemiyorlar demi", Yusuf: "Ya diyor ki şu bi gidelim Avrupa’ya diyor beraber gidelim diyor", İbrahim: "Ama işte yani düşünsene Apo ya o kadar emek vermiş demi", Yusuf: "Apo mutlu be abicim finalde o yarı finale çıktığına mutlu ya, o kendi söyledi zaten”, (
                    Bordomavi.net

Yorum

09.05.2011 günü saat:15.42’de Yusuf Turanlı’ya Ahmet Ateş’in gönderdiği mesajda (tape:3864);
                      “Abı bana onlar atcı gelıcek dedılerde ıst donunce gorusecegız dıye yanlıslık yok dımı” yazdığı,

09.05.2011 günü saat:15.47’de Yusuf Turanlı'nın, Serdal Adalı’yı aradığı görüşme(tape:3402):
                      Serdal: "Kaçta o arkadaşın uçağı ya", Yusuf: "Gittiler başkanım, ama bilgi bende yani bir görüşürsem", Serdal: "E nereye geçelim", Yusuf: "Ben Etiler tarafındayım istediğiniz yere gelirim", Serdal: "Buradan çıkayım seni arayayım",
                      Yusuf Turanlı, sanık Serdal Adalı ile görüşmeye gitmeden önce, sanıklar İbrahim Akın ve İskender Alın’a gönderdiği mesajlar ile müsabakada rahat olmalarını ve kupayı almak için mücadele etmemelerini istemektedir.
                      Bordomavi.net

Yorum

Bu bağlamda;
                        09.05.2011 günü saat:15.49’da Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın’a gönderdiği mesajda(tape:3539);
                        "soder one olayına ok dımı. ok olursa sorun yok yane" yazdığı,

09.05.2011 günü saat:15.52’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın’a gönderdiği mesajda(tape:3540);
                        "sıkmıcan ıste ya relax zaten adamlar kesın alcaz dıolar" yazdığı,
                        Yusuf Turanlı, İbrahim Akın’a gönderdiği bu mesajda “sıkmıcan işte relax” diyerek, Beşiktaş ile oynayacakları kupa finalinde kazanmak için oynamamasını, rahat olmasını istemekte, zira kesin olarak transfer edeceklerini iletmekte.
                        09.05.2011 günü saat:15.57’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın’a gönderdiği mesajda(tape:3541);
                        "fınal bıle buyuk olay zaten gerek yok bence rahat olman lazım" yazdığı,
                        Yusuf Turanlı, söz konusu mesaj ile İBB Spor adına finalin bile büyük olay olduğunu, ancak kupayı Beşiktaş’ın alması gerektiğini çünkü İbrahim’in oraya transfer olacağını söylemektedir.
                        Bordomavi.net

Yorum

09.05.2011 günü saat:15.58’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın'a gönderdiği mesajda(tape:3404);
                          "ben bırazdan bulusucam onlarla cunku ya yenı klubumuz kırmayalım onlarıda cunku gelecegımız hahahahaha" yazdığı,
                          09.05.2011 günü saat:16.05’de Yusuf Turanlı'nın, İbrahim Akın’a gönderdiği mesajda(tape:3542);
                          " bıze Adalı lazım gerısı yalan " yazdığı,
                          09.05.2011 günü saat:16.10’da Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'a gönderdiği mesajda(tape:3405);
                          "ok dımı relax ve rahatsın macta gerek yok yenı yer onemlı bızım ıcın oralar gerıde kaldı" yazdığı,
                          Yusuf Turanlı, yukarıda İbrahim Akın’a gönderdiği mesajın benzerini İskender Alın’a göndermiş ve Beşiktaş ile oynayacakları kupa finalinde kazanmak için oynamamasını, rahat olmasını istemekte, İBB Spor takımının geride kaldığını önemli olanın yeni takımı Beşiktaş olduğunu söylemektedir.
                          Bordomavi.net

Yorum

09.05.2011 günü saat:16.14’de İskender Alın'ın Yusuf Turanlı'ya, gönderdiği mesajda(tape:3406);
                            "oyle bisey yok) garanti yaparim ben isimi)" yazdığı,
                            09.05.2011 günü saat:16.18’de Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'a gönderdiği mesajda(tape:3407);
                            "yaaaa yapma yaaa ya adamlar gelcek sımdı yanıma konusmaya ben rahat olun dıcem ya garantı dıolar yaa yenı takım hocamız kırmayalım" yazdığı,
                            09.05.2011 günü saat:16.20’de İskender Alın'ın,Yusuf Turanlı'ya gönderdiği mesajda;
                            "abi hocanin kalcagi ne malum kesin bisey yok ki garantide diil sadece bi laf var ortada soz var okdr persembe gunu vazgectik almioruzda diebilirler))" yazdığı, (tape:3408)
                            Sanık İskender, Yusuf Turanlı’nın kupa finalinde iyi oynamamasını isteyen bu mesajlarına karşılık, Tayfur Havutçu’nun takımın başında kalacağının garanti olmadığını, transfer edeceklerinin de kesin olmayıp ortada sadece bir sözün olduğunu söyleyerek olaya temkinli yaklaşmaktadır.
                            Bordomavi.net

Yorum

09.05.2011 günü saat:16.21’de Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'a gönderdiği mesajda;
                              "hayır ya hoca kesın kesın kalıo sıkıntı yok adamlar yemın edıo aldık dıe ya garantı hıc sıkıntı yok yane bana guvensene ya sen" yazdığı, (tape:3409)
                              Yusuf ise İskender’in bu mesajına karşılık yukarıda gönderdiği mesajda, Tayfur Havutçu’nun kesin kalacağını, transfer edeceklerine dair yemin ettiklerini, kendisine güvenmesini söylemektedir.
                              Bordomavi.net

Yorum

09.05.2011 günü saat:16.30’de Yusuf Turanlı'ya, İskender Alın'ın gönderdiği mesajda(tape:3410);
                                "sana guvenirim abi herzamn ama ben rahat diilim solim sen raht konus abi yaa sakatligi var oynamayabilir desene) arif ole dedi ztn" yazdığı,
                                09.05.2011 günü saat:16.35’de Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'a gönderdiği mesajda(tape:3411);
                                " tamam ben rahat konusuorum sakatlıgı var dıom eger oynarsada rahat olun dıom ok mı" yazdığı,
                                09.05.2011 günü saat:16.43’de İskender Alın'ın, Yusuf Turanlı'ya gönderdiği mesajda(tape:3412);
                                "ikinci rahatta bi sikinti olabilirbeni biliosn abi kolay kolay guvenmembi golden bisey olmaz yaaa)))" yazdığı,
                                09.05.2011 günü saat:16.47’de Yusuf Turanlı'nın, İskender Alın'a gönderdiği mesajda(tape:3413);
                                tamam ok ole solıyım golu atar dıyım sorcaklar cunku bana sımdı " yazdığı,
                                Bordomavi.net

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X