Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Mehmet Yıldız

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sadri Şener bu suça ilişkin savunmasında özetle; bu maçta kendilerinden kimsenin teşvik girişiminde bulunabileceğini düşünmediğini, zira Sivas'ın hem başkanı, hem 2. Başkanının Fenerbahçe kongre üyesi olduğunu, bu insanlar ile Fenerbahçe'yi yenmeleri için teşvik amaçlı görüşmenin manasız olduğunu, Sivasspor yönetimine kimseyi teşvik amaçlı göndermediğini, birileri gitmiş ise kendisinin bundan haberdar olmadığını, Zeki Mazlum'un Trabzon'daki tek güvenlik şirketinin sahibi olup Avni Aker Stadı'nın özel güvenlik işini yaptığını, kendisine ile yaptığı görüşmenin yaptığına işe ilişkin para alacağı olduğunu beyan etmiştir.
    Mecnun Otyakmaz bu olaya ilişkin beyanında; Fenerbahçe maçından 3 gün önce muhtemelen bu görüşmenin yapıldığı gün Mehmet Yıldız yanına geldiğini, kendisine, "Bana isim sorma başkanım Trabzon'dan birileri gelmiş, bizim arkadaşlara teşvik teklif etmişler kabul ederseniz parayı alıp gelelim demişler, bizim çocuklarda biz çıkacağız topumuzu oynayacağız, böyle bir şeyi kabul edemeyiz, başkan duyarsa çok kötü olur, teşvik pirimi vaadiyle gelen şahısta Sivas’tan ayrılmış, rakam 1 Milyonmuş " dediğini beyan etmiş, olaya ilişkin doğrudan bilgi sahibi olmadığını bildirmiştir.
    Mehmet Yıldız ise bu olaya ilişkin beyanında; Mecnun Otyakmaz'ın ifadesinde belirttiği şekilde kendisi ile konuşmadığını, ancak maçtan 3 gün önce Mecnun'un yanına gittiğini ve soyunma odasında Trabzonspor’dan teşvik pirimi teklifi geldiğine yönelik konuşmaların olduğunu duyduğunu, bu konuşmaları kimin yaptığını hatırlamadığını, Mecnun Otyakmaz'a olayı bu şekilde aktardığını, konuşması sırasında teklifin miktarı ya da herhangi bir isim geçmediğini, beyan etmiştir.
    hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

Örgütün müsabakalarda yaptığı şike faaliyetlerinin en önemli aktörü durumundaki İlhan Ekşioğlu’nun bir telefon görüşmesinde sarf ettiği; “İyi 3 dikiş, yani her koldan spor yapacağız, çok sağlam” ve bir başka görüşmede Aziz Yıldırım’ın; “Sen Sapancalıyla mı Şekerliyle mi yapıyorsun" sorusuna verdiği "Üçüyle yaptım Başkanım” sözlerinden de anlaşılacağı üzere; Sivasspor müsabakasına yönelik şike faaliyetlerinin üç farklı koldan yürütüldüğü (Ahmet Çelebi, Abdullah Başak ve Ali Kıratlı üzerinden) anlaşılmıştır.
      22.05.2011 günü oynanan Sivasspor – Fenerbahçe müsabakasında Aziz Yıldırım liderliğindeki örgütün faaliyeti çerçevesinde İlhan Ekşioğlu tarafından üç koldan yürütülen şike faaliyetleri kapsamında;
      Sivasspor Kulübü başkanı Mecnun Otyakmaz’ın daha önce Aziz Yıldırım’la yaptığı anlaşmaya dayalı olarak Sivasspor yöneticisi Ahmet Çelebi üzerinden futbolcu Mehmet Yıldız’a; müsabakada Fenerbahçe lehine olacak şekilde oynaması için girişimlerde bulunulduğu ve kendisiyle şike amaçlı anlaşıldığı,

Yorum

Bülent İbrahim, Aziz Yıldırım ile görüştükten sonra yukarıda görüşme ile sabit olduğu üzere Mecnun’u arayarak yanına geleceğini söylemesinin yanında ayrıca Mehmet Yıldız’a yönelik şike faaliyetinde görev alan Ahmet Çelebi ile irtibata da geçtiği anlaşılmaktadır.

Yorum

İbrahim Bülent ile yaptığı bu görüşmenin ardından kısa bir süre sonra Ahmet Çelebi, Sivasspor takımının futbolcusu sanık Mehmet Yıldız’ı 13.05.2011 günü saat:22.18’de aradığı görüşme(tape:2888);
          AHMET ÇELEBİ : Alo
          MEHMET YILDIZ : Efendim abi
          A.Ç : Ne yapıyorsun
          M.Y :İyiyim abi ne yapayım Konya da oturuyoruz sen ne yapıyorsun
          A-Ç : İyi ne yapayım ... keyfin nasıl
          M.Y :İyi ya fena değil işte maçı bekliyoruz şu maç bitse de gitsek
          A-Ç :Kim var yanında ... çocuklar mı
          M.Y :Kimse yok yo yo odadayım tek başıma
          A-Ç : Sen yarın maçtan sonra İstanbul a gelecek misin
          M.Y :Yo
          A-Ç :Gelsene bi İstanbul a
          M.Y :Hayırdır abi
          A-Ç :Gel işim var seninle
          M.Y :Çok acil mi
          A-Ç ... önemli senin gelmen lazım
          M.Y :Benim hanım hamile de doğum yapabilir o yüzden çok acil ...
          A-Ç :Ya gel pazar sabahı dönersin
          M.Y :Yarın
          A.Ç :bir işim vardı gel
          M.Y :Hayırdır abi
          A-Ç :Ya sen gel ya
          M.Y :Benim üstümde sivil kıyafetim falanda yok bari gideyim pazar günü geleyim pazar sabah uçakla geleyim
          A.Ç :E tamam pazar günü sabah uçağıyla gel
          M.Y : Hiç bir şey yok üstümde pazar geleyim. Pazartesi geri döneyim artık ne yapayım
          A.Ç Tamam
          M.Y Hayırdır abi
          A-Ç ... sabah gel gel işim var seninle
          M.Y İyi tamam
          A.Ç Tamam
          M.Y : Tamam abi
          A.Ç : iyi hadi öpüyorum
          M.Y : Hadi görüşürüz abi
          Ahmet Çelebi, eylem paylaşımı nedeniyle kendisine verilen görevin gereği olarak şike anlaşması için Mehmet Yıldız’ı İstanbul’a çağırmaktadır. Mehmet Yıldız’ın ısrarla “hayırdır” şeklinde defalarca sormasına rağmen, savunmalarda dile getirilen sözde benzinlik konusunu söylememektedir.

15.05.2011 günü saat:11.01’de Ahmet Çelebi'nin Mehmet Yıldız'ı aradığı görüşme(tape:2889);
          Ahmet: “Kaçta geliyorsun", Mehmet: “Abi ben gelemeyeceğim hanım hastanede…hayırdır abi", Ahmet: “Yok bir şey yok ya konuşuruz sonra", Mehmet: “Çok acilse bu hafta içi izin olursa gelirim yanına", Ahmet: “Tamam paşa".

15.05.2011 günü saat:11.15’de Ahmet Çelebi'nin Mehmet Yıldız'ı aradığı görüşme(tape:2890);
          Ahmet: “Diyorum ki keşke sabah uçağıyla gelsen de öğlen uçağıyla geri giderdin buradan", Mehmet: “Ne için geleceğim abi anlamadım ki ben bu kadar acele", Ahmet: “Yav gelmen lazım…olmazsa salı günü sabah ben gelirim…benle görüştüğünü kimse söyleme ha millet başka türlü anlar".
          Sanık Ahmet Çelebi, Mehmet Yıldız’ı ısrarla İstanbul’a çağırmakta ancak nedenini bir türlü söylememektedir. Üstelik “benle görüştüğünü kimseye söyleme ha” diyerek tembihte bulunmakta, “millet başka türlü anlar” diyerek, şike girişimini anlayabileceklerini söylemesine ve bu tehlikeyi öngörmesine karşın, nedense sözde benzinlik konusunu diye getirmemektedir. Ayrıca yöneticisi olduğu bir takımın futbolcusu ile görüşmesi olağan koşullarda hiç de ilginç karşılanmayacak bir durum iken, sanığın bundan endişe duyması olağan dışı bir durumun bulunduğunu göstermektedir.

Yorum

15.05.2011 günü saat:17.55’de Abdullah Başak’ı Ahmet Çelebi’nin aradığı görüşme(tape:3159);

Ahmet Çelebi’nin, şike anlaşması için Mehmet Yıldız’ı İstanbul’a çağırdığını Abdullah Başak da bilmektedir. Nitekim yukarıdaki görüşmede; “Sen çaktırmada ben hani sabah biri uçaktan geliyordu ya buraya anladın mı, Ne oldu” diye sorduğunda Ahmet Çelebi, “Onun hanımı.... şu anda hastanede” diyerek Mehmet Yıldız’ın hanımının hastanede olduğunu ve gelemeyeceğini, kendisinin Sivas’a gideceğini, herkesin rahat olmasını söylemektedir.
            Ahmet Çelebi’nin ısrarla İstanbul’a çağırmasına karşın gelemeyen Mehmet Yıldız’ın eşi Hilal Yıldız’ın, 15.05.2011 tarihinde doğum yaptığı, Kls 85 dizi 379’de bulunan rapor ile sabittir.
            Yine savunmada dile getirilen sözde benzinlik konusu ele alınırsa, benzinlikle Abdullah Başak’ın hiçbir ilgisi olmadığı halde, O’nun da “Yarın gelebilir mi, O’nun gelmesi lazım” diyerek Mehmet Yıldız’ı çağırması bu savunmanın gerçeklikle ilgisinin olmadığın göstermektedir. Yine Ahmet Çelebi’nin, Mehmet Yıldız ile ilgili olarak takip edilen bu olaydan dolayı, “ayrıca herkes rahat olsun o kadar” dediği de gözetildiğinde, herkesin rahat olmasını gerektiren konunun benzinlik olmadığı şüpheye mahal bırakmayacak kadar açıktır.

Yorum

Sanık Ahmet Çelebi, Aziz Yıldırım’dan aldığı talimatın takibini yapan Bülent İbrahim’e, şike anlaşması yapmak için Mehmet Yıldız ile görüşmeye gideceğini “Abicim şimdi ben bizimkiyle görüşmeye gideceğimde , anladın mı yani senle konuştuklarımızda mutabık mıyız, tamam BEN YANİ OPERASYONA BAŞLADIM haberin olsun” sözleriyle iletmektedir.
              Bülent İbrahim’den, Mehmet Yıldız ile yapılacak şike anlaşmasında konuştukları konuda mutabık olunduğunu öğrenen Ahmet Çelebi bunun üzerine aynı gün saat:18.39’da Mehmet Yıldız'ı aradığı görüşme(tape:2899);
              Mehmet: “Ne zaman geleceksin", Ahmet: “Perşembe falan gelirim herhalde büyük ihtimal", Mehmet: “Tamam gelince görüşürüz abi",

Yorum

Sanık Abdullah, Ahmet Çelebi’nin Mehmet Yıldız ile görüşmek üzere Sivas’a gittiğini haber vermektedir.

20.05.2011 günü saat:20.25’de Ahmet Çelebi’yi Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız’ın aradığı görüşme(tape:2880);
                Ahmet’in; nerede olduğunu sorması üzerine Mehmet’in: “Otelde aşağıdayım sen nerdesin” dediği, Ahmet’in: “Dur geleceğim şimdi” dediği.

21.05.2011 günü saat:11.51’de Ahmet Çelebi'nin Abdullah Başak'ı aradığı görüşme(tape:2900);
                Abdullah: “Mehmet abi geldi şimdi arabasının direksiyonuna ben geçtim şimdi bir caddede tur atacağız", Ahmet:“Tamam arabayı da havaalanına park et", Abdullah: "Kadro belli oldu mu dayı", Ahmet: “Korcan, Navraci, Sedat, Uğur Kavuk, Ziya, Erman, Kamil, Eneramo, Sedia", Abdullah: “İyi ne güzel işte Mehmet Yıldız yok" ,
                Sanık Ahmet Çelebi, Abdullah Başak’a Sivasspor kadrosunu ilettikten sonra Abdullah “iyi ne güzel işte Mehmet Yıldız yok” diyerek şike anlaşması yapmak istedikleri futbolcunun kadroda olmamasından duyduğu mutluluğu dile getirmiştir.

Yorum

Şu hale göre; söz konusu çanta Nüvit için bir “gelecek” ise evleviyetle şoförlüğünü yaptığı patronu Ahmet Çelebi için önem arz etmesi gerekir. Mehmet Yıldız ile şike görüşmesi için, Bülent İbrahim İşçen’den (yukarıda değerlendirilen 2669 nolu tapede) “…yani senle konuştuklarımızda mutabık mıyız... ben yani operasyona başladım” şeklinde aldığı onay ile Sivas’a gelen Ahmet Çelebi’ye, söz konusu çanta içerisinde Mecnun Otyakmaz’ın da bilgisi ve onayı ile şike anlaşmasında kullanılan menfaat karşılığı paranın geldiği noktasında Mahkememizde tam bir vicdani kanaat oluşmuştur.
                  22.05.2011 günü Sivas Stadyumunda oynanacak Sivasspor-Fenerbahçe futbol müsabakası ile ilgili olarak; iletişimi tespit, dinleme ve kayıt altında bulunan Ahmet Çelebi’nin, Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız’la görüşerek şike girişimlerinde bulunacağı, 17.05.2011 günü Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile yaptığı görüşmede Sivas’a geleceğini belirtmesi üzerine, Ahmet Çelebi’nin irtibatlı olduğu bu şahıslarla Sivas’ta temasa geçeceği ve 20.05.2011 günü havayoluyla Sivas’a gideceği, 20.05.2011 günü saat:16.00 sıralarında Sivas Nuri Demirağ Havalimanına geleceği bilgisinin edinilmesi üzerine;

Yorum

Yapılan iletişim tespitlerinde; Ahmet Çelebi ile futbolcu Mehmet Yıldız’ın saat: 20.25 sıralarında görüşecekleri bilgisinin edinilmesi üzerine, güvenlik görevlilerce saat:20.00 sıralarında Büyük Otele geçildiği, Mehmet Yıldız’ın; Büyük Otel’e gelerek içeri girdiği, otelin lobi bölümünde dolaştığı, bir ara cep telefonuyla görüşme yaptığı, daha sonra Ahmet Çelebi’nin gelerek Mehmet Yıldız’la tokalaştığı, asansörlerin karşısında bulunan koltuklara oturarak bir süre konuştukları, daha sonra oturdukları yerden kalkarak birlikte dışarı çıktıkları, arkasından Ahmet Çelebi’nin otele geri döndüğü, Mehmet Yıldız’ının ise ayrıldığı,

Yorum

22.05.2011 günü saat:22.34’de Mehmet Yıldız'ın X Şahsı aradığı görüşme(tape:3310);
                      Mehmet: “Ne yapayım Fenerbahçe’yi şampiyon yaptık gidiyorum", X Şahıs: "Oğlum orada kafayı çakıp atsana golü ya ayakla vuruyorsun sen ayakla vuramazsın ya", Mehmet: “Nereye gidecekmiş ne golü atacağım ya ben oraya gol atmaya gitmedim ki…ben oraya bulunmaya gittim o da tesadüf oradan adam…Santos boşuna geldi, ben şey başkana söyledim ben ayrılacağım diye haberin olsun ha" , X Şahıs: "Şeyle orada iyi geçin konuş yeni Sportif direktörümüzle…Ümit Karan", Mehmet: “Ümit abiyle konuşurum ya", X Şahıs: "Bıraktı futbolu zaten…şimdi o gelecek herşeyle o ilgileniyor", Mehmet:“Transferlerle mi", X Şahıs: "Fenerle anlaşmış güya Sezer yöneticilerle dedim şampiyon olsun da barı moral bozukluğu olmasın", Müsabaka sonrasında yapılan söz konusu konuşmadan Mehmet Yıldız’ın, Ahmet Çelebi ile şike anlaşması yaptığı net olarak anlaşılmaktadır.
                      Mehmet Yıldız Müdafii müvekkilinin maçta oynamadığını, 82. dakikada oyuna girdiğini, eğer şike yapsaydı baştan itibaren oynayacağını savunmuştur. Ancak bilinmeli ki takım antrenörü Rıza Çalımbay’dır ve kadroyu o kurmaktadır. Tüm oyuncular gibi Mehmet Yıldız’ın da, kendisini kadroya dahil etmek/ettirmek gibi bir takdiri yoktur. Oyuncunun sonradan oyuna girmesi, onun değil Hocasının şike yapmadığının kanıtı olabilir. Rıza Çalıbay’ın da Mehmet Yıldız’ı, şike anlaşmasının varlığına bilerek oyuna almadığı gibi bir iddia ve yargılama konusu dava bulunmadığına göre, yukarıda açıklanan nedenler ile sanık Mehmet Yılmaz’ın şike anlaşmasına vardığı sonuç ve vicdani kanısına ulaşılmıştır.

Yorum

Abdullah: “Tüm kadroyu öğrendim de kadro açıklanmış”, Yusuf: “…benimki oynuyordur da”, Abdullah: “Evet,…, Mehmet Yıldız’ı kesmiş”, Yusuf: “Niye”, Abdullah: “Pedriel ile Eneramo’yu koymuş”, Yusuf: “Daha iyi olmuş,..sert olanları oynatıyor ya”,

Bu görüşmede, Abdullah’ın kadroyu öğrendiğini söylemesi üzerine Yusuf “benimki oynuyordur da” diyerek şike anlaşmasına vardığı Sivasspor kalecisi Korcan’ın oynayıp oynamadığını sormakta, Abdullah oynadığını söylerken aynı zamanda “Mehmet Yıldızı kesmiş” diyerek Ahmet Çelebi üzerinden şike anlaşmasına varılan bu oyuncunun ilk on birde olmadığını söylemektedir.

Yorum

Tüm dosya kapsamı ve elde edilen deliller birlikte değerlendirildiğinde; 22.05.2011 günü Sivas’ta oynanan Sivasspor – Fenerbahçe futbol müsabakasında, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü tarafından, Sivas Sporlu futbolcular Mehmet Yıldız ve Korcan Çelikay ile menfaat/kazanç karşılığında müsabakada Fenerbahçe lehine olacak şekilde oynamaları için şike amaçlı anlaşıldığı, ayrıca Sivas Spor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile de şike anlaşmasına varıldığı, Aziz Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda hareket eden sanıklar İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ali Kıratlı, Tamer Yelkovan, Ahmet Çelebi, Bülent İbrahim İşçen, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı ve Fatih Akbaba’nın bu şike faaliyetlerinin içerisinde aktif olarak bulundukları sanık İlhan Çelikay’ın ise, Yusuf Turanlı tarafından Korcan Çelikay ile şike amaçlı görüşülüp anlaşılması sürecinde adı geçen sanıklar arasında irtibatı sağlamak suretiyle eylemin icrasını kolaylaştırdığı ve yardım eden konumunda bulunduğu anlaşılmış, oluşan bu vicdani kanı üzerine cezalandırılmalarına karar vermek gerekmiştir.

Yorum

MAHKEME MASRAFLARI

31- MEHMET YILDIZ: Spiker ücreti 125 + rapor 75,00+ tebligat (1) 7,00=
                            TOPLAM 207 TL

Yorum

Anadolunun göbeğinden, yokluğun içinden çıkmış biri olarak en çok senin yaptığın koydu bana.

Yazıklar olsun sana, beni güzel memleketinden soğuttun.
                              StopMatchFixing.Com

Yorum

şike ahlaksızlıktır!
                                https://twitter.com/mpeker61

https://twitter.com/_TrendTRABZON

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X