AHMET ÇELEBİ VE BÜLENT İBRAHİM İŞÇEN ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN ŞİKE FAALİYETİ
09.05.2011 günü saat:14.42’de Bülent İbrahim İşçen'in Mecnun Otyakmaz'ın aradığı görüşme(tape:3613);
Bülent: “Yarın burdasın demi dayı", Mecnun: “Burdayım evet ordayım yani" , Bülent: “Ben seni yarın ararım…beraber bi çay içeriz yemek yeriz...anladın mı dayıcım arkadaşımızla beraber hep beraber", Mecnun: “Muhammet .. falan söyleme o kapar", Bülent: “Ona ben çıtlarmıyım bilmiyorumki yok ki... o tereyağlı yiyor onlar abi çok, çok kilo almışlar", Mecnun: “Ondan sonra Apo mapo hepsi beraber grup", Bülent: “O Güneydoğu teşkilatı abi o çok yağlı yiyorlar abi".
Görüşmenin yapıldığı tarihten bir gün önce Sivasspor, Ankarağücü ile 1-1 berabere kalmış, düşme hattındaki en yakın rakibi Bucaspor ise Trabzonspor’a 1-0 yenilmiştir. Bu durumda Sivasspor kümede kalmayı garantilemiştir. Şike faaliyetine başlayan sanıklardan Bülent İbrahim İşçen, Aziz Yıldırım’ın talimatı ile hemen Mecnun’a ulaşıp görüşme ayarlamaya çalışmaktadır. Mecnun ise Abdullah Başak’ın bu görüşmeden haberdar edilmemesini istemektedir.
Henüz ligin bitmesine iki hafta kalmasına rağmen kendilerinin 15.05.2011 tarihinde Ankaragücü ile yapacakları müsabakayı kazanacaklarından yaptıkları şike nedeniyle de ayrıca çok emin olan sanıklar, Trabzospor’un aynı tarihte iç sahada yapacakları İBB Spor müsabakasını (teşvik de yapsalar) kazanacaklarını tahmin ettiklerinden son haftaya yönelik şike faaliyetine iki hafta önce başlamışlardır.
10.05.2011 günü saat:21.27’de Bülent İşçen'i Mecnun Otyakmaz'ın aradığı görüşme(tape:3615);
Mecnun: “Aramadın birader", Bülent: “Dayıcım O ( Aziz Yıldırım’ı kastediyor) Sultanahmet’te bir yere gitti yarın işte arayacak beni sabah ona göre ben seni arayacam", Mecnun: “Tamam yarın burdayız".
Bir gün önce buluşma ayarlayan Bülent İbrahim’i, tekrar aramaması üzerine Mecnun aramış ve buluşmanın akıbetini sormaktadır. Bülent ise ““Dayıcım O, Sultanahmet’te bir yere gitti” diyerek Aziz Yıldırım’ın müsait olmadığını iletmekte ve yarın arayacağını bildirmektedir.
Ertesi gün olur ve 11.05.2011 günü saat:13.07’de Aziz Yıldırım’ın Bülent İşçen’i aradığı görüşme(tape:2403);
Aziz: “Saat 5 buçukta bizimkine söyle kulüpte buluşalım", Bülent: “Tamam abi".
Sanık Aziz Yıldırım, bir gün önce gerçekleşmeyen buluşmanın ayarlanması ve “bizimki” olarak nitelediği Mecnun Otyakmaz’ın aranması için Bülent İbrahim’e talimat vermektedir.
Aziz Yıldırım’ın bu talimatı üzerine 10 dakika sonra saat:13.17’de Bülent İşçen'in Mecnun Otyakmaz'ı aradığı görüşme(tape:3616);
Bülent: “Biz senle beşte telefonlaşalım…buluşalım gidelim tamam mı dayıcım beş buçuk da", Mecnun: “Tamam cigerim".
Aziz Yıldırım’ın “bizimki” nitelediği ve yakınlığı bu derece olan Mecnun Otyakmaz’ı, çok sayıda telefon hattı kullanmasına rağmen, direkt olarak kendisinin aramaması ve telefonlarda birbirlerinden “arkadaş, bizimki, o” gibi şifreli sözlerle söz etmeleri de suç nedeniyle teknik takipten kurtulma çabasının bir sonucu olarak değerlendirilmiştir.
11.05.2011 günü saat:15.57’de Aziz Yıldırım’ın Abdullah Kiğılı’yı aradığı görüşme(tape:2404);
Aziz: “Fenerıum nasıl gidiyor satışlar var mı bu ara", Abdullah: “Para mı istiyorsun başkan", Aziz: “Para istemiyorum para var mı, para varsa ver ama…varsa Tamer ile konuşsunlar tamam", Abdullah: "Bakayım bakayım…derhal derhal".
Aziz Yıldırım’ın, Mecnun Otyakmaz ile yapacağı görüşme öncesinde Sivasspor ile yapacağı şike faaliyetinde kullanılmak üzere para ayarlamaya çalıştığı görülmektedir.
11.05.2011 günü saat:16.58’de Bülent İbrahim İşçen'in Mecnun Otyakmaz'ı aradığı görüşme(tape:3617);
Bülent: “Ben geldim dayı sen gelince beni ara ben kapıya çıkıyorum", Mecnun:“Nerdesin ki aynı yer mi",
11.05.2011 günü saat:17.22’de Aziz Yıldırım'ı Abdullah Kiğılı'nın aradığı görüşme(tape:2352);
Abdullah: "400 TL Tamer’e gönderiyoruz şimdi", Aziz: “Tamam peki".
11.05.2011 günü saat:17.24’de Aziz Yıldırım’ın Tamer Yelkovan’ı aradığı görüşme(tape:2405);
Aziz: “Abdullah Kiğılı 400.000 Fenerium’dan aktarma yapıyor şuan", Tamer: “Şimdi telefon geldi bende şaşırdım", Aziz: “Ben telefon ettim…Tamer beye varsa gönder şimdi 400 gönderiyoruz dediler…görüyorsun her yerden çalışıyorum", Tamer: “Bir de şu futbolcular şu işi ateşlerse iş biter vallahi".
11.05.2011 günü saat:17.32’de Bülent İbrahim İşçen'i Mecnun Otyakmaz'ın aradığı görüşme(tape:3618);
Mecnun: “Bağlarbaşı demi", Bülent: “Yok dayı şey aşağıya", Mecnun: “Nurgül’ün yanına geliyorum ben şimdi".
Sanıklar Mecnun ve Aziz Yıldırım, nihayetinde Aziz Yıldırım ile buluşmuşlardır.

Yorum