Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aziz Yıldırım

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

AHMET ÇELEBİ VE BÜLENT İBRAHİM İŞÇEN ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN ŞİKE FAALİYETİ

09.05.2011 günü saat:14.42’de Bülent İbrahim İşçen'in Mecnun Otyakmaz'ın aradığı görüşme(tape:3613);
    Bülent: “Yarın burdasın demi dayı", Mecnun: “Burdayım evet ordayım yani" , Bülent: “Ben seni yarın ararım…beraber bi çay içeriz yemek yeriz...anladın mı dayıcım arkadaşımızla beraber hep beraber", Mecnun: “Muhammet .. falan söyleme o kapar", Bülent: “Ona ben çıtlarmıyım bilmiyorumki yok ki... o tereyağlı yiyor onlar abi çok, çok kilo almışlar", Mecnun: “Ondan sonra Apo mapo hepsi beraber grup", Bülent: “O Güneydoğu teşkilatı abi o çok yağlı yiyorlar abi".
    Görüşmenin yapıldığı tarihten bir gün önce Sivasspor, Ankarağücü ile 1-1 berabere kalmış, düşme hattındaki en yakın rakibi Bucaspor ise Trabzonspor’a 1-0 yenilmiştir. Bu durumda Sivasspor kümede kalmayı garantilemiştir. Şike faaliyetine başlayan sanıklardan Bülent İbrahim İşçen, Aziz Yıldırım’ın talimatı ile hemen Mecnun’a ulaşıp görüşme ayarlamaya çalışmaktadır. Mecnun ise Abdullah Başak’ın bu görüşmeden haberdar edilmemesini istemektedir.
    Henüz ligin bitmesine iki hafta kalmasına rağmen kendilerinin 15.05.2011 tarihinde Ankaragücü ile yapacakları müsabakayı kazanacaklarından yaptıkları şike nedeniyle de ayrıca çok emin olan sanıklar, Trabzospor’un aynı tarihte iç sahada yapacakları İBB Spor müsabakasını (teşvik de yapsalar) kazanacaklarını tahmin ettiklerinden son haftaya yönelik şike faaliyetine iki hafta önce başlamışlardır.

10.05.2011 günü saat:21.27’de Bülent İşçen'i Mecnun Otyakmaz'ın aradığı görüşme(tape:3615);
    Mecnun: “Aramadın birader", Bülent: “Dayıcım O ( Aziz Yıldırım’ı kastediyor) Sultanahmet’te bir yere gitti yarın işte arayacak beni sabah ona göre ben seni arayacam", Mecnun: “Tamam yarın burdayız".
    Bir gün önce buluşma ayarlayan Bülent İbrahim’i, tekrar aramaması üzerine Mecnun aramış ve buluşmanın akıbetini sormaktadır. Bülent ise ““Dayıcım O, Sultanahmet’te bir yere gitti” diyerek Aziz Yıldırım’ın müsait olmadığını iletmekte ve yarın arayacağını bildirmektedir.

Ertesi gün olur ve 11.05.2011 günü saat:13.07’de Aziz Yıldırım’ın Bülent İşçen’i aradığı görüşme(tape:2403);
    Aziz: “Saat 5 buçukta bizimkine söyle kulüpte buluşalım", Bülent: “Tamam abi".
    Sanık Aziz Yıldırım, bir gün önce gerçekleşmeyen buluşmanın ayarlanması ve “bizimki” olarak nitelediği Mecnun Otyakmaz’ın aranması için Bülent İbrahim’e talimat vermektedir.
    Aziz Yıldırım’ın bu talimatı üzerine 10 dakika sonra saat:13.17’de Bülent İşçen'in Mecnun Otyakmaz'ı aradığı görüşme(tape:3616);
    Bülent: “Biz senle beşte telefonlaşalım…buluşalım gidelim tamam mı dayıcım beş buçuk da", Mecnun: “Tamam cigerim".
    Aziz Yıldırım’ın “bizimki” nitelediği ve yakınlığı bu derece olan Mecnun Otyakmaz’ı, çok sayıda telefon hattı kullanmasına rağmen, direkt olarak kendisinin aramaması ve telefonlarda birbirlerinden “arkadaş, bizimki, o” gibi şifreli sözlerle söz etmeleri de suç nedeniyle teknik takipten kurtulma çabasının bir sonucu olarak değerlendirilmiştir.

11.05.2011 günü saat:15.57’de Aziz Yıldırım’ın Abdullah Kiğılı’yı aradığı görüşme(tape:2404);
    Aziz: “Fenerıum nasıl gidiyor satışlar var mı bu ara", Abdullah: “Para mı istiyorsun başkan", Aziz: “Para istemiyorum para var mı, para varsa ver ama…varsa Tamer ile konuşsunlar tamam", Abdullah: "Bakayım bakayım…derhal derhal".
    Aziz Yıldırım’ın, Mecnun Otyakmaz ile yapacağı görüşme öncesinde Sivasspor ile yapacağı şike faaliyetinde kullanılmak üzere para ayarlamaya çalıştığı görülmektedir.

11.05.2011 günü saat:16.58’de Bülent İbrahim İşçen'in Mecnun Otyakmaz'ı aradığı görüşme(tape:3617);
    Bülent: “Ben geldim dayı sen gelince beni ara ben kapıya çıkıyorum", Mecnun:“Nerdesin ki aynı yer mi",

11.05.2011 günü saat:17.22’de Aziz Yıldırım'ı Abdullah Kiğılı'nın aradığı görüşme(tape:2352);
    Abdullah: "400 TL Tamer’e gönderiyoruz şimdi", Aziz: “Tamam peki".

11.05.2011 günü saat:17.24’de Aziz Yıldırım’ın Tamer Yelkovan’ı aradığı görüşme(tape:2405);
    Aziz: “Abdullah Kiğılı 400.000 Fenerium’dan aktarma yapıyor şuan", Tamer: “Şimdi telefon geldi bende şaşırdım", Aziz: “Ben telefon ettim…Tamer beye varsa gönder şimdi 400 gönderiyoruz dediler…görüyorsun her yerden çalışıyorum", Tamer: “Bir de şu futbolcular şu işi ateşlerse iş biter vallahi".

11.05.2011 günü saat:17.32’de Bülent İbrahim İşçen'i Mecnun Otyakmaz'ın aradığı görüşme(tape:3618);
    Mecnun: “Bağlarbaşı demi", Bülent: “Yok dayı şey aşağıya", Mecnun: “Nurgül’ün yanına geliyorum ben şimdi".
    Sanıklar Mecnun ve Aziz Yıldırım, nihayetinde Aziz Yıldırım ile buluşmuşlardır.
    Trabzonspor √
    Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
    İki Renk ve Asalet √
    BordoMavi.Net √

Yorum

12.05.2011 günü saat:12.39’da Abdullah Başak’ın, Bülent İbrahim İşçen’i aradığı görüşme(tape:3136);
      Bülent: “…bugün ben o hani senin gittiğin Kadıköy’deki çocukla konuştum Apo,…kulüpte o, o şeyler...”, Abdullah: “Biliyorum haberim ha hayır anladım dün bir mevsim gelmişte birde pazartesi bir mevsim son mevsimmiş,…hatta dün bir mevsim gelince o Kozyatağına baklavacıya gitmiş Güllüoğlu’na”, Bülent: “Onun hani onun onu hemşerisi varya orada... ee çaycı çay çay çay çıkarıyorlar hani,…onada bana sordu ee şey ...o o da yer mi dedi o şeyden dedi fındıktan dedi,…öyle bir şey söylüyorlar bana dedi iyi dedim al ona da fındık ver”, Abdullah: “…senle konuştuğunu söyledi bana” .
      Bülent İbrahim; Abdullah Başak’a, “Kadıköy’deki çocuk” olarak nitelediği Mecnun ile Kulüpte bir araya gelerek konuştuklarını söylerken, Abdullah Başak da bu buluşmadan haberinin olduğunu belirtmektedir. Ancak, Abdullah Başak’ın Mecnun’dan “mevsim” olarak söz etmesi, kendisinin Yusuf Turanlı üzerinden yürüttüğü şike faaliyeti dışında bu kanaldan da yürütülen faaliyetten haberdar olduğunu göstermektedir. Abdullah Başak’ın, “mevsim” olarak söz ettiği kişinin “Mecnun Otyakmaz” olduğu aşağıdaki 3141 nolu tape ile net olarak anlaşılmaktadır.

13.05.2011 günü saat:13.26’da Bülent İbrahim İşçen'in Aziz Yıldırım’ı aradığı görüşme(tape:3619);
      Aziz: “Gel burdayım", Bülent: “Cuma gel demiştin abi ...ilgili", Aziz: “Ha onla ilgili lan unuttuk onu ha dur peki gel".

13.05.2011 günü saat:16.12’de Mecnun Otyakmaz’ın Bülent İşçen’i aradığı görüşme(tape:1176);
      Bülent’in; “Nerdesin dayıcım” dediği, Mecnun’un ofiste olduğunu söylediği, Bülent’in; “Geleceğim yanına dayı,.. yetişirim 5’e kadar ya dayı” dediği.
      Bülent İbrahim, Aziz Yıldırım ile görüştükten sonra yukarıda görüşme ile sabit olduğu üzere Mecnun’u arayarak yanına geleceğini söylemesinin yanında ayrıca Mehmet Yıldız’a yönelik şike faaliyetinde görev alan Ahmet Çelebi ile irtibata da geçtiği anlaşılmaktadır.

13.05.2011 günü saat:18.15’de Bülent İşçen'in Ahmet Çelebi'yi aradığı görüşme(tape:3620);
      Bülent: “Nerdesin", Ahmet: “Mitpoint", Bülent: “Tamam ben şimdi Samandıra’ dayım burdan çıkacam yanına gelecem…görüşmemiz lazım senle…özel görüşmemiz lazım", Ahmet: “Tamam görüşelim".

13.05.2011 günü saat:18.25’de İlhan Ekşioğlu’nun Osman Murat Özaydınlı/ Aziz Yıldırım’ı aradığı görüşme(tape:2989);
      İlhan’ın; “Başkan ile beraber misin” diye sorması üzerine Murat’ın; “Evet vereyim mi” dedikten sonra telefonu Aziz Yıldırım’a verdiği, İlhan’ın; “Başkanım şimdi tam aradığınızda Kandilli’ye giriyordum döndüm ama manyak bir trafik var yani” dediği, Aziz’in; “Gelme o zaman yarın konuşalım tamam,…şimdi o bizim bizim arkadaşla konuşacağım da onla nasıl konuşayım diye şey yapıyordum yani,… olmazsa ben seni ararım sen evde misin”, İlhan: “Ben evde olacağım”, Aziz: “Olmazsa senin oradan geçerim konuşurum”.
      13.05.2011 günü saat:19.02’de Bülent İbrahim İşçen'in Ahmet Çelebi'yi aradığı görüşme(tape:3621);
      Bülent: “Ben stadın oraya geçiyorum stadın oraya bir geçsene", Ahmet: “Beni de alsana buradan geçerken ya", Bülent: “Arabam yok arabam stadda", Ahmet: “Gel buraya caddedeyiz ya".
      Trabzonspor √
      Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
      İki Renk ve Asalet √
      BordoMavi.Net √

Yorum

13.05.2011 günü saat:19.02’de Abdullah Başak’ın Yusuf Turanlı’yı aradığı görüşme(tape:3141);

(Abdullah’ın, Bülent’in arayıp aramadığını sorduğu, Yusuf’un aramadığını belirttiği,) Abdullah: “Sana bir bomba diyeceğim de sonra tamam,…o gitmiş şeyle Mecnun abiyle görüşmüş de,…İlhan abi dediki sakın onlara şey yapmayın benle muhatap olun bende dedim abi Yusuf o işe girmez artık”, Yusuf: “…olmaz yani abi bu işler çok dolanıyor ediliyor...”, Abdullah: “Evet evet evet çok boku çıktı artık kardeşim evet, esas biri neler götürmüş belli değil söyleyeceğim sana”

Abdullah Başak bu görüşmede Yusuf Turanlı’ya, Bülent İbrahim’in Mecnun ile görüştüğünü bomba haber olarak iletmekte. Şüphesiz bu görüşmenin savunmalarda sıkça dile getirilen “bilet” konusuna ilişkin olmadığı çok net. Zira bilet görüşmesinin bomba haber niteliği olmadığı gibi, kendi beyanına göre Galatasaraylı olan ve Sivas ile bir bağlantısı bulunmayan Yusuf Turanlı’nın, Fenerbahçe’nin bilet konusunu takip edecek bir sıfat ve konumunun bulunmadığı açıktır. Ayrıca Abdullah’ın, İlhan Ekşioğlu’na “abi Yusuf o işe girmez artık” diyerek kasdettiği şeyin de bilet ile ilgili olmadığı, izahtan varestedir.

Bununla birlikte İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ile birlikte Yusuf Turanlı kanalıyla ayrıca şike faaliyetinde bulunduklarından, Yusuf bu durumdan rahatsız olmuş ve Abdullah’ın bu haberine “…olmaz yani abi bu işler çok dolanıyor ediliyor..” şeklinde tepki vermiştir. Abdullah ise “Evet evet evet çok boku çıktı artık kardeşim evet, esas biri neler götürmüş belli değil söyleyeceğim sana” diyerek, şike ve teşvik faaliyeti sırasında kimlerin kazanç sağladığını ima etmektedir.
        Trabzonspor √
        İki Renk ve Asalet √
        BordoMavi.Net √

Yorum

13.05.2011 günü saat:19.05’de İlhan Ekşioğlu’nu Aziz Yıldırım’ın aradığı görüşme(tape:2992);
          Aziz: “Kavacık’a doğru geliyorum senden rica etsem Migros’a gelsen o aşağıdaki Migros’a orada buluşsak”, İlhan: “Olur tamam”, Aziz: “Karşıya gideceğim tekrar tamam mı,…yalnız bir 5 dakika içinde çık yani erken çıkma 5 dakika sonra çık”,
          Sanık İlhan Ekşioğlu Aziz Yıldırım ile buluşmasından sonra 13.05.2011 günü saat:19.35’de İlhan Ekşioğlu’nun Abdullah Başak’ı aradığı görüşme (tape 2993);
          ABDULLAH BAŞAK : Efendim abi
          İLHAN YÜKSEL EKŞİOĞLU : Yarın sabahta erken kalkıyor musun
          A.B : Herhalde abi
          İ.Y.E : İyi senle çok önemli bir görüşme yapmam lazım sabahleyin ben
          A.B : Abi ben sana bir şey deyim mi
          İ.Y.E : Hıh
          A.B : Ben çok moralim bozuk
          İ.Y.E : Niye ya
          A.B : Ben o benim Bülent abim var ya
          İ.Y.E : Evet
          A.B : O yine ben şeyler karıştırıyor abi
          İ.Y.E : Karıştırır s..ktir et
          A.B : Seninki ona söylemiş abi ama sen bilmiyorsun
          İ.Y.E : Hayır hayır ben şimdi oradan geliyorum ben şimdi bizim 1 numara ile buluştum
          A.B : 1 numara benim yanımda bunu çağırdı abi
          İ.Y.E : Tamam oğlum ben şimdi bütün olup bitenleri anlattım
          A.B : Hıh
          İ.Y.E : Tamam mı
          İ.Y.E : O hıyarında bir sikine yaramadığını kendini yanlış sana göster ona gösterdiğimi de söyledim
          İ.Y.E : Olayın kilit adamlarının bizim seninkiyle sen olduğunu söyledim
          İ.Y.E : Fakat senin onu bilmelerini istemediğini söyledim hani dedim
          A.B : Evet
          İ.Y.E : Sen onları bilme onlar öyle istemiyor dedim beni istiyor
          İ.Y.E : Bu işin şeyi
          A.B : Aynen aynen
          İ.Y.E : Ondan sonra dedim bak o sen Bülent’i çağırıyorsun bir şeyler söylüyorsun iş daha da karışıyor dedim
          A.B : Ben abi lafını kesiyorum sana bir şey diyeceğim ben bu gün ona ne dedim biliyor musun ben geçen gün dedim olmayan bir şeyler için İlhan Abi’ye bir şey demişsin bana gönül koydu dedim tamam mı ben ne olmuşta he demişim- sâna ne ne çeviriyormuşum abi ne var ki dedim ya ben kimim abi dedim ya bin kimim
          Î.Y.E : Şimdi bak Apo bizim şurada bir hafta kaldı sakin olup mantıklı düşünmemiz lazım
          A.B : Evet evet abi
          İ.Y.E : Ben söyledim tamam mı her şeyi anlattım bak şimdi şeyde
          A.B : Abi bak öbür arkadaşta benim kardeşim olan onunla da demin beraberdim abi dedi sen ve seni bahsediyor senden abi başka Allah’ın oğlu beni çağırsa ne görüşürüm ne konuşurum abi
          İ.Y.E : Aynen tamam ben de onu söyledim bir dinle dinle beni
          A.B : Tamam abi aynen
          İ.Y.E : Esas esas bomba şimdi bu seninki diyordu ya hani bir yerden bana cevap gelmesi lazım
          İ.Y.E : O işi konuştu onu anlatacağım yarın sana o iş okey yarın sabah ben benim çocuğu Dereağzı na götüreceğim futbol okuluna 10 da
          A.B : Tamam abi
          İ.Y.E : Senle Dereağzı’nda buluşalım 10 da yani haberler çok iyi
          A.B : Öbür kardeşimi de çağırayım mı abi oraya
          İ.Y.E : Süper olur
          A.B : Tamam abi tamam
          İ.Y.E : Tamam mı
          A.B : Tamam abicim
          İ.Y.E : 10 da Dere ağzı nda
          A.B : Tamam abi bir emrin var mı bana abi
          İ.Y.E : Sağlığın
          A.B : Öpüyorum abi saygılar
          İ.Y.E : Hadi ben de hadi
          Trabzonspor √
          İki Renk ve Asalet √
          BordoMavi.Net √

Yorum

Söz konusu görüşmede Abdullah Başak’ın, “Ben o benim Bülent abim var ya, O yine ben şeyler karıştırıyor abi” diyerek Bülent İbrahim’in şike faaliyetinde kendileri haricinde rol almasını, iddianameye konu neredeyse tüm sezonda yapılan şike ve teşvik eylemlerinden sorumlu olan İlhan Ekşioğlu’na adeta ihbar etmektedir. Konuşmasının devamında “Seninki ona söylemiş abi ama sen bilmiyorsun” demesi üzerine İlhan Ekşioğlu, Abdullah’ın “seninki” olarak nitelediği Aziz Yıldırım ile buluştuğunu “ben şimdi bizim 1 numara ile buluştum, ” diyerek iletmekte ve bütün olup bitenleri anlattığını, şike faaliyetinde kendisi ile Abdullah ile Yusuf’un kilit adam olduklarını, Bülent İbrahim’e bir şeyler söyleyerek işleri karıştırdığını söylediğini bildirmekte ve ertesi gün Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri’nde buluşmak üzere sözleşmektedir.
            13.05.2011 günü saat:19.32’de Aziz Yıldırım'ın Bülent İbrahim İşçen'i aradığı görüşme; (tape:3622)
            Bülent: “Caddeye gitmeye çalışıyorum da orda beni bekliyor bir arkadaşım var onla buluşacam da", Aziz: “Sen bak o ... söyle bize yardım etsinler tamam mı…yani belli etmeden yardım etsinler tamam mı", Bülent: “Tabi abicim tabi sen rahat ol ben konuşmasını bilirim".,
            Sanık Aziz Yıldırım’ın talimatı ile aradığı ve buluşmak için, yukarıda yazılı 3621 nolu tapede “gel buraya caddedeyim” diyen Ahmet Çelebi’nin yanına giden Bülent İbrahim’i arayan Aziz Yıldırım, O’ndan Fenerbahçe kongre üyesi olması yanında aynı zamanda Sivasspor yöneticisi olan sanık Ahmet Çelebi’ye “SEN BAK O ... SÖYLE BİZE YARDIM ETSİNLER tamam mı, YANİ BELLİ ETMEDEN YARDIM ETSİNLER TAMAM MI” diyerek yardım talebinde bulunmaktadır. Türkiye’nin en zengin kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü, Ahmet Çelebi’nin herhalde maddi yardımına ihtiyacı bulunmamaktadır.

Küme düşmemesi için haftalar önce endişeye kapılan ve bunu önlemek için rakiplerini yenecekleri sözünü verip, verdiği bu sözü bir şekilde tutan sanık Aziz Yıldırım’ın, konuşmalarında “bizimki” olarak söz ettiği, kendisine “abi” diye hitap eden Mecnun Otyakmaz’dan ayrı olarak, Ahmet Çelebi’den de yardım istemesi, son müsabakada işi şansa bırakmayıp kesin olarak kazanma arzusunun bir göstergesidir.
            En son Külünkoğlu tarafından düzenlendi; 08.11.2012, 08:22.
            Trabzonspor √
            İki Renk ve Asalet √
            BordoMavi.Net √

Yorum

13.05.2011 günü saat:20.02’de Ahmet Çelebi'yi Abdullah Başak'ın aradığı görüşme(tape:2887);
              Abdullah: "Bitmek üzere benimkini çok şey oldu…senin yanında Ali Kıratlı var mı", Ahmet: “Kimse yok", Abdullah: “Bülent ile Ali Kıratlı beraber mi gitti", Ahmet: “Hayır tek", Abdullah: “Bülent abi geldi mi oraya", Ahmet: “Geldi .. usta ya ben sana söyleyeceğim şimdi gelince yüz yüze…belirli bir yerde otururuz yine".

13.05.2011 günü saat:21.54’de Aziz Yıldırım’ın Bülent İbrahim İşçen’i aradığı görüşme(tape:2409);
              BÜLENT İBRAHİM İŞÇEN : Alo
              AZİZ YILDIRIM : Ne yapıyorsun
              B.İ.İ : İyiyim Aziz abi sen nasılsın
              A.Y : İyiyim ne yaptın
              B.İ. İ e yapayım abi o arkadaş ile görüştüm abi O HALE GELMİŞ MALLAR abi O GİDECEK FİYAT KONUŞACAK abi
              A.Y :He
              B.İ.İ :Konuşacak abi onunla gereken neyse işte onları sordu etti ben dedi direk onları kendim görüşeceğim bizzat dedi
              A.Y :He
              B.İ.İ : Şeyleri sen hiç merak etme abi gereğini ... o da yalnız diyor abi hani o HAMSİ TARAFI var ya abi
              A.Y :Hı
              B.İ.İ : Onlar da şey yapıyorlarmış çok baskı yapıyorlarmış tabi, dedim biz bunu engelleyeceğiz dedim sen dedim bizzat gideceksin bizzat kendin görüşeceksin çağıracaksın yani bu işin şakası makası yok bir de dedim adamın şeyi gider ondan buna ondan buna dedi şeyleri konuşmaları gerek yok, az öz temiz net bir şekilde görüş, bu günün yarını da var hani her şey bilinsin öyle fazla gevezelik fazla konuşma da bok getirir az konuşup öz konuşup herkes bilecek ne yapacağını
              A.Y :Ya bence şeyi Ahmet i mahmeti de gönder sen
              B.İ.İ : Abi tabi gidiyor
              A.Y :O da gitsin şey de
              B.İ.İ :Zaten hayır ondan sonra Aziz abi ben bizim maçtan sonra pazartesi, salı günü direk 5 gün orda kalacak kampta
              A.Y :Kim
              B.İ.İ : O arkadaş abi söylediğin ismini söylediğin kişi
              A.Y :İnşallah
              B.İ.İ : Yok yok dedik yüzüne bakmam senin bak Aziz a biye bir daha selam verme bunu yapmazsan
              A.Y : Yarın gel konuşalım tamam
              B.İ.İ : Tamam abim benim
              A.Y : Oldu
              B.İ.İ : ... bırakacaksın dedim gideceksin 5 gün orada kalacaksın
              A.Y : Tamam
              B.İ.İ : Engelleyeceksin her şeyi
              A.Y : Gel bakalım konuşalım tamam
              B.İ.İ : Tamam abi yarın gelirim yanınıza
              Trabzonspor √
              İki Renk ve Asalet √
              BordoMavi.Net √

Yorum

Bülent İbrahim, abi “o arkadaş ile görüştüm abi O HALE GELMİŞ MALLAR abi O GİDECEK FİYAT KONUŞACAK abisözleri ile 3621 ve 3622 nolu tapelerde geçen Ahmet Çelebi ile görüştüğü, adı geçen şahsın şike için gidip fiyat konuşacağını söylemektedir. Sarf edilen sözlerin bir ticari faaliyete ilişkin olmadığını, kurulan iki cümle sonrası göstermektedir. Nitekim Bülent İbrahim’in “yalnız diyor abi hani o HAMSİ TARAFI var ya abi, Onlar da şey yapıyorlarmış çok baskı yapıyorlarmış tabi” şeklideki sözlerinden, konuşmanın Sivasspor ile ilgili olduğu aşikardır. “Onlar da” sözü ile kendilerinin de şike faaliyetinde bulunduğunu bir nevi itiraf etmektedir. “Trabzonspor’un teşvik girişimini önlemeye dönük” faaliyet yaptık savunması da kabul edilebilir değildir. Zira, “O GİDECEK FİYAT KONUŞACAK ” sözü, sözde önlenen teşvik girişiminin bir fiyata bağlı olduğunu göstermektedir ki, bu “şecaat arzederken sirkatin söylemek” atasözünü akla getirmektedir.
                Dikkat edilmesi gereken önemli bir yön şudur ki; sanık Ahmet Çelebi’nin, bireysel planda taraftarı ve kongre üyesi olduğu bir takımının menfaatini, yöneticisi bulunduğu ve haklarını her ortamda korumakla yükümlü olduğu binlerce taraftarı olan bir kulübün menfaatine tercih etmesi ve bu doğrultuda şike faaliyetinde bulunması hali ancak, adı geçen sanığın Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olma ve bu bağlamda üzerine aldığı görevi yerine getirme bilinci dolarak ifade edilebilir.
                Her ne kadar Aziz Yıldırım tarafından “Ahmet i mahmeti de gönder ” diyerek adı geçen Ahmet’in, sanık Ahmet Çelebi olamayabileceği akla gelebilirse de aşağıdaki görüşme, bu düşüncenin yanlış olacağını göstermektedir. Zira Aziz Yıldırım ile arasındaki, 2409 nolu tapede geçen ve 3 dakika 4 saniye süren görüşmenin hemen ardından Bülent İbrahim aynı dakika içerisinde bir başkası ile görüşmeden Ahmet Çelebi’yi aramış ve aşağıdaki görüşmeyi yapmıştır.
                Trabzonspor √
                İki Renk ve Asalet √
                BordoMavi.Net √

Yorum

13.05.2011 günü saat:21.57’de Bülent İbrahim İşçen'in, Ahmet Çelebi'yi aradığı görüşme (tape:3623);
                  AHMET ÇELEBİ : Alo
                  BÜLENT İBRAHİM İŞÇEN : Ne yapıyorsun Ahmet
                  A.Ç : İyiyim ne yapayım sen ne yapıyorsun
                  B.İ.İ : İyi bak şimdi telefon açtı sordu Ahmet
                  A.Ç : Hı
                  B.İ.İ :Gittin mi dedi görüştün mü konuştuk dedim abi sen merak etme o Konyada cenaze var hani oraya Konya’ya gitmese bile Salı günü falan DEDİM BİZİM MAÇTAN ÜÇ GÜN ÖNCE GİDECEK KAMPTA KALACAK DEDİM O DEDİM HERŞEYE MUAFFAK OLACAK sen hiç merak etme ondan başka kimsenin dediğine de bakma o her şeyi orda tek başına engeller dedim delidir dedim ortalığı ayağa kaldırır dedim bak senin namına böyle söyledim yani Ahmet aynen
                  A.Ç : Neyse konuşuruz tamam mı
                  B.İ.İ : Nerdesin sen, Barış geldi mi g..tveren
                  A.Ç : Yok dayım yok valla yok lan
                  B.İ.İ : Kim var yanında
                  A.Ç : Kimse yok ya ... var başka hiçkimse yok
                  B.İ.İ : İçki içme lan a..cık ağzı
                  A.Ç : Ben içmem oğlum manyakmısın
                  B.İ.İ : Hı iyi hadi selam söyle Apo’ya da Burhan’a da, hadi dikkat et
                  A.Ç : Aleykümselam.
                  İbrahim Bülent ile yaptığı bu görüşmenin ardından kısa bir süre sonra Ahmet Çelebi, Sivasspor takımının futbolcusu sanık Mehmet Yıldız’ı 13.05.2011 günü saat:22.18’de aradığı görüşme(tape:2888);
                  MEHMET YILDIZ : Efendim abi
                  A.Ç e yapıyorsun
                  M.Y :İyiyim abi ne yapayım Konya da oturuyoruz sen ne yapıyorsun
                  A-Ç : İyi ne yapayım ... keyfin nasıl
                  M.Y :İyi ya fena değil işte maçı bekliyoruz şu maç bitse de gitsek
                  A-Ç :Kim var yanında ... çocuklar mı
                  M.Y :Kimse yok yo yo odadayım tek başıma
                  A-Ç :Sen yarın maçtan sonra İstanbul a gelecek misin
                  M.Y :Yo
                  A-Ç :Gelsene bi İstanbul a
                  M.Y :Hayırdır abi
                  A-Ç :Gel işim var seninle
                  M.Y :Çok acil mi
                  A-Ç ... önemli senin gelmen lazım
                  M.Y :Benim hanım hamile de doğum yapabilir o yüzden çok acil ...
                  A-Ç :Ya gel pazar sabahı dönersin
                  M.Y :Yarın
                  A.Ç :bir işim vardı gel
                  M.Y :Hayırdır abi
                  A-Ç :Ya sen gel ya
                  M.Y :Benim üstümde sivil kıyafetim falanda yok bari gideyim pazar günü geleyim pazar sabah uçakla geleyim
                  A.Ç :E tamam pazar günü sabah uçağıyla gel
                  M.Y : Hiç bir şey yok üstümde pazar geleyim. Pazartesi geri döneyim artık ne yapayım
                  A.Ç Tamam
                  M.Y Hayırdır abi
                  A-Ç ... sabah gel gel işim var seninle
                  M.Y İyi tamam
                  A.Ç Tamam
                  M.Y : Tamam abi
                  A.Ç : iyi hadi öpüyorum
                  M.Y : Hadi görüşürüz abi
                  Ahmet Çelebi, eylem paylaşımı nedeniyle kendisine verilen görevin gereği olarak şike anlaşması için Mehmet Yıldız’ı İstanbul’a çağırmaktadır. Mehmet Yıldız’ın ısrarla “hayırdır” şeklinde defalarca sormasına rağmen, savunmalarda dile getirilen sözde benzinlik konusunu söylememektedir.
                  Trabzonspor √
                  İki Renk ve Asalet √
                  BordoMavi.Net √

Yorum

15.05.2011 günü saat:11.01’de Ahmet Çelebi'nin Mehmet Yıldız'ı aradığı görüşme(tape:2889);
                    Ahmet: “Kaçta geliyorsun", Mehmet: “Abi ben gelemeyeceğim hanım hastanede…hayırdır abi", Ahmet: “Yok bir şey yok ya konuşuruz sonra", Mehmet: “Çok acilse bu hafta içi izin olursa gelirim yanına", Ahmet: “Tamam paşa".

15.05.2011 günü saat:11.15’de Ahmet Çelebi'nin Mehmet Yıldız'ı aradığı görüşme(tape:2890);
                    Ahmet: “Diyorum ki keşke sabah uçağıyla gelsen de öğlen uçağıyla geri giderdin buradan", Mehmet: “Ne için geleceğim abi anlamadım ki ben bu kadar acele", Ahmet: “Yav gelmen lazım…olmazsa salı günü sabah ben gelirim…benle görüştüğünü kimse söyleme ha millet başka türlü anlar".
                    Sanık Ahmet Çelebi, Mehmet Yıldız’ı ısrarla İstanbul’a çağırmakta ancak nedenini bir türlü söylememektedir. Üstelik “benle görüştüğünü kimseye söyleme ha” diyerek tembihte bulunmakta, “millet başka türlü anlar” diyerek, şike girişimini anlayabileceklerini söylemesine ve bu tehlikeyi öngörmesine karşın, nedense sözde benzinlik konusunu diye getirmemektedir. Ayrıca yöneticisi olduğu bir takımın futbolcusu ile görüşmesi olağan koşullarda hiç de ilginç karşılanmayacak bir durum iken, sanığın bundan endişe duyması olağan dışı bir durumun bulunduğunu göstermektedir.

15.05.2011 günü saat:17.55’de Abdullah Başak’ı Ahmet Çelebi’nin aradığı görüşme(tape:3159);
                    ABDULLAH BAŞAK : Efendim
                    AHMET ÇELEBİ : Na’ber
                    A.B : İyi nasıl geçti
                    A.Ç : Valla herhalde yani iki yüz milyara bağlıyacağız
                    A.B : Herhalde değil değil şimdi geliyor buraya
                    A.Ç : Gelme gelme ben kalktım ordan biliyor musun
                    A.B : Yok yok bekleyin dedim oraya ...kim
                    A.Ç : Alo alo
                    A.B : Efendim dinliyorum
                    A.Ç : Şimdi yarın akşam sizi arayacağım yemeğe gideceğiz yemekte daha iyi olur biliyor musun
                    A.B : Hım
                    A.Ç : Tamam mı baba
                    A.B : Hı esas ben sana başka bir şey diyeceğim dayı
                    A.Ç : Hı
                    A.B :Sen çaktırmada ben hani sabah biri uçaktan geliyordu ya buraya anladınmı
                    A.Ç : Evet
                    A.B : Ne oldu
                    A.Ç : Onun hanımı.... şu anda hastanede...
                    A.Ç : Anladın mı
                    A.B : Yarın gelebilir mi
                    A.Ç : Salı günü tamam ben bir gidip gelecem
                    A.B : Onun gelmesi lazım
                    A.Ç : Olmaz
                    A.B : Hıı
                    A.Ç : Olmaz
                    A.B : Öyle mi
                    A.Ç : .... ve ayrıca herkes rahat olsun o kadar
                    A.B : Tamam tamam
                    A.Ç : Tamam
                    A.B : Tamam tamam . '
                    A.Ç : Hadi

Ahmet Çelebi’nin, şike anlaşması için Mehmet Yıldız’ı İstanbul’a çağırdığını Abdullah Başak da bilmektedir. Nitekim yukarıdaki görüşmede; “Sen çaktırmada ben hani sabah biri uçaktan geliyordu ya buraya anladın mı, Ne oldu” diye sorduğunda Ahmet Çelebi, “Onun hanımı.... şu anda hastanede” diyerek Mehmet Yıldız’ın hanımının hastanede olduğunu ve gelemeyeceğini, kendisinin Sivas’a gideceğini, herkesin rahat olmasını söylemektedir.

Ahmet Çelebi’nin ısrarla İstanbul’a çağırmasına karşın gelemeyen Mehmet Yıldız’ın eşi Hilal Yıldız’ın, 15.05.2011 tarihinde doğum yaptığı, Kls 85 dizi 379’de bulunan rapor ile sabittir.

Yine savunmada dile getirilen sözde benzinlik konusu ele alınırsa, benzinlikle Abdullah Başak’ın hiçbir ilgisi olmadığı halde, O’nun da “Yarın gelebilir mi, O’nun gelmesi lazım” diyerek Mehmet Yıldız’ı çağırması bu savunmanın gerçeklikle ilgisinin olmadığın göstermektedir. Yine Ahmet Çelebi’nin, Mehmet Yıldız ile ilgili olarak takip edilen bu olaydan dolayı, “ayrıca herkes rahat olsun o kadar” dediği de gözetildiğinde, herkesin rahat olmasını gerektiren konunun benzinlik olmadığı şüpheye mahal bırakmayacak kadar açıktır.
                    Trabzonspor √
                    İki Renk ve Asalet √
                    BordoMavi.Net √

Yorum

15.05.2011 günü saat:22.45’de Mecnun Otyakmaz'ın, Ahmet Çelebi'yi aradığı görüşme(tape:2897);
                      AHMET ÇELEBİ : Dayıcığım
                      MECNUN OTYAKMAZ : Efendim yeğenim
                      A.Ç : Ne yapıyorsun
                      M.O : İyi ne yapayım
                      A.Ç : YANDIK BİLİYORSUN DEMİ
                      M.O :YA HEM DE NASIL YA DEDİM YA ŞU BELEDİYEYE GÜVENİYORDUM BİR BERABERE KALSA
                      A.Ç : EN AZINDAN BİZİ KURTARIRDI
                      M.O : YANİ EN AZINDAN BERABERLİK ŞEY YAPARDI
                      A.Ç : Olmadı işte aynen yandık var ya yandık ne yapıyorsun
                      M.O : İyi ne yapayım ya çıktım bende
                      A.Ç : Yarın he yarın şey ee evden çıkınca istiyorsan uğra ben yazıhanedeyim yani çorba ısmarlarım kahvaltı yapma ...
                      M.O : ... aradım a..ına koyayım
                      A.Ç : (Gülüyor)
                      M.O : Ama penaltı da penaltıydı yani kimsenin ...
                      A.Ç : Tabi canım ya hepsi boş konuşuyor ya bu Kanal Türk dekiler boş konu...
                      M.O : ... ne diyorlar
                      A.Ç : O Gökmen Ö. sanki bir bok biliyormuşçasına yok penaltı penaltı değil nasıl penaltı değil ya
                      M.O : Hangisi üçü de penaltı da belki ikincisinde kaleciye kırmızı kart o kaleciye onda gösteriyorsan öbürüne de göstermek lazım ee belki sarı kartla kaleci yutabilirdi
                      A.Ç : Ya o anda ki oyunun gerginliği olabilir yani ... olmaz dayım o gerginlikte olur yani
                      M.O : Evet iyi birader
                      A.Ç : Tamam dayıcığım
                      M.O : Tamam
                      A.Ç : Hadi öpüyorum görüşürüz
                      M.O : Tamam
                      İBB Spor’un, Trabzonspor ile berabere kalması nedeniyle lig şampiyonunu belirleyecek son haftaya, Fenerbahçe ile aynı puanda girmelerinden dolayı, Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaları kendilerine vazife kalan sanıklar Ahmet Çelebi ve Mecnun Otyakmaz durum değerlendirmesi yapmaktadırlar. Ahmet Çelebi bu durumu, “yandık biliyorsun demi” diye özetlerken, Mecnun ise “ya hem de nasıl ya dedim ya şu Belediye’ye güveniyordum bir berabere kalsa” şeklinde karşılık vermektedir. Ahmet ise, “en azından bizi kurtarırdı” diyerek, şike yapmak zorunda kalmalarından kurtarırdı demektedir. Zira Sivasspor, 34 haftalık lig maratonunda kümede kalmayı 32. haftada garantilemiştir. Şu hale göre; sportif anlamda kendilerinin kurtulacakları bir durum söz konusu değildir. Zaten böyle olmadığı da Mecnun’un, “yani en azından beraberlik şey yapardı” sözünden açıkça anlaşılmaktadır. Çünkü son haftaya Trabzonspor ile aynı puanda giren Fenerbahçe’nin şampiyon olması için, rakibinin alacağı sonuca bakmadan mutlak surette Sivasspor müsabakasını kazanması gerekmektedir. Eğer Mecnun’un dileği gerçekleşip Trabzonspor, İBB Spor ile berabere kalsaydı, bu durumda kendileri Fenerbahçe’ye yenilmek zorunda kalmayacak beraberlik durumunda Fenerbahçe şampiyon olabilecekti.
                      Trabzonspor √
                      İki Renk ve Asalet √
                      BordoMavi.Net √

Yorum

16.05.2011 günü saat:13.53’te Bülent İbrahim İşçen’nin, Ahmet Çelebi’yi aradığı görüşme(tape:2669);
                        BÜLENT İBRAHİM İŞÇEN : Alo
                        A.Ç : Ne yapıyorsun
                        B.İ.İ : İyi ne yapayım be Ahmet
                        A.Ç : Ne var ne yok
                        B.İ.İ : Uğraşıyoruz işte koşturmaca
                        A.Ç : Uğraşıyorsun ...
                        B.İ.İ : He
                        A.Ç : Abicim şimdi ben bizimkiyle görüşmeye gideceğimde
                        B.İ.İ : Hı
                        A.Ç : Anladın mı
                        A.Ç : ... anladın mı yani senle konuştuklarımızda mutabık mıyız
                        B.İ.İ : Evet
                        A.Ç : Tamam ben yani operasyona başladım haberin olsun
                        B.İ.İ : İyi tamam haber ver işte
                        A.Ç : Başka ne yapıyorsun
                        B.İ.İ : Ne yapıyoruz oturuyoruz Ahmet cim
                        A.Ç : Abicim öbür konuda da dediğim gibi ben bu arkadaşa yani .... yanında oturuyorum tamam mı
                        A.Ç : Yani ben bu arkadaşla ilgili düşüncelerim bu bana bu konuda ...
                        B.İ.İ : Abi ne koyacağım ya Ahmet cim
                        A.Ç : ... yani
                        B.İ.İ : Hepimiz yorgunuz ya manyak mı nedir ya
                        A.Ç : Çokta kırgınım açıkçası yani bir insan bu kadar bencil bu kadar aşağılık olamaz yani açıkça söyleyeyim
                        B.İ.İ : Ya ben uyanmıyor muyum Ahmet ya ben dikkat ediyorum işi gücü abi para dini imanı para olmuş onun o para için babasını keser o
                        A.Ç : İşte ben ben yani beni bitirmeye oynuyor açıkçası bu arkadaş
                        B.İ.İ : O delirmiş ya
                        A.Ç : Beni bitirmeye oynuyor ben bende bunu
                        B.İ.İ : ...gidiyor İlhan’a sıcak yapacak ona sıcak yapacak o ... yolunu bulacak bilmem ne yapacak len sen kimsin len
                        A.Ç : Yolunu bulsun usta
                        B.İ.İ : Ya ben bulmasın mı diyorum biz bulması için uğraşıyoruz
                        A.Ç : ... yapmasın yani
                        B.İ.İ : Ben yolladım oraya onu git oraya diye ben diyemez miydim sakın ha İlhan diye
                        A.Ç : Ya işte
                        B.İ.İ : Ben şimdi giderim Aziz abiye söylerim bu derim bu tereyağlı bunun ağzında laf durmuyor
                        A.Ç : Durmuyor haberiniz olsun da yani zaten onun için ben senden özellikle konuşuyorum yani ben dikkat edersen ben seninle hep dediklerini yapıyorum da yani yapmıyor değilim hiç öyle bir şeye girmem yani ben neticede sen benim kardeşimsin
                        B.İ.İ : Bu yarın öbür gün manyak mı nedir yok Ali niye kart alıyor bizim de hakkımız var ne hakkın var lan senin
                        A.Ç : Hak sahibi olabilmen için bir şeyler yapman lazım
                        B.İ.İ : Lan neyin hakkı Ahmet, Aziz YILDIRIM ın yanına girebilir mi kimse öyle kolay ben benim sayemde ben kardeşim diyorum alıyorum çağırıyorum geliyor e kimsin uçağa bineceksin
                        A.Ç : İşte ben bende bak bir şey söyleyeceğim sana
                        B.İ.İ : Allah Allah kardeşim diyorum babası kuran çarpsın bak babasını lafları adam kısık sesiyle ağlayarak bana dedi yemin et çocuklarının üstüne sakın bırakma diye ben onun hatırına manyağa bak ben sanki yaptığı işleri ben yapamam ben gidip İlhan ile konuşamam ben öbürüyle konuşamam ben benim bir şeyim yok yani lan manyak adamın yanındaki benim sen kraldan çok kralcılar var böyle bir şey olur mu ya
                        A.Ç : Musluğun başı sensin musluğun başını görmek istemiyor
                        B.İ.İ : Manyak mı nedir ya kendine, kendine herkes bir hak hukuk adam bana neler diyor ben şimdi söyleyemiyorum Allah Allah herkes yalandan
                        A.Ç : ... böyle bir şey gördün mü benle bu kadar berabersin bu kadar zaman içerinde seni zora sokacak veya seni ...
                        B.İ.İ : Ya manyak mıdır nedir deli midir nedir yok ben şimdi arkadaşı aramışım bana diyor ki bir dakika sonra beni arıyor aynı sularda yüzüyoruz diyor (14.05.2011 tarihinde saat 17.29 da yapılan 3150 sayılı tapede Abdullah Başak “AYNI SULARDA GEZMEYELİM BÜLENTÇİĞİM (GÜLÜYOR) ANLADIN SEN demektedir)
                        A.Ç : Onların yüzdüğü suyun ta a..ına koyayım
                        B.İ.İ : Ya şaşırmış ya bana diyor ki aynı sularda yüzüyoruz lan neyin suyu lan manyağa bak ya ben böyle bir şey görmedim ya hayır şaşırdım kaldım ya ulan sen diyeceksin ki benim abim ben abimden başka kimseyi tanımam biz seni öyle olduğun için ortama sokuyoruz Allah Allah ulan vebalı gibi herkes kaçıyordu senden
                        A.Ç : Bir şey söyleyeyim mi sana Bülent
                        A.Ç : O bir şeyi atladı biliyor musun
                        B.İ.İ : Neyi
                        A.Ç : He
                        B.İ.İ : Neyi
                        A.Ç : O benim yanıma sittin sene giremezdi senin sayende girdiğinin farkında değil
                        B.İ.İ : Ya manyak ya ben uğraşıyorum o kadar sana yalvarıyorum ona yalvarıyorum buna yalvarıyorum ona dayı bana dedi ki ne sokuyorsun bu yavşağı karışma sakın dedi yavşak bu dedi
                        A.Ç : Biliyorsun yani değil mi bizim şuanda mecburen de ufakta böyle olsa hani git gellerimizi bir şey yok ama yani ben onun bazı şeylerini hissedebiliyorum anlatabildim mi
                        B.İ.İ : Lan manyak delirmiş aç telefon bunlar benim ikisi abim bu Ahmet benim abim Bülent benim abim sen manyak mıdır nedir
                        A.Ç : Ben sana o gün o gün sana ben sana o gün o arkadaşla ilgili düşüncemi de söyledim o arkadaş hata yaptı yanlış yaptı bu arkadaş ben onu ortaya çıkardım herkes bilebilir ayrı konu ben onu ortaya çıkardım o bize ne yaptı senin de ezdi beni de ezdi
                        B.İ.İ : Beni nereye ezecek Ahmet ben bir dakikada onun suyunu ayağını keserim
                        A.Ç : Bülent ya bak şimdi yani neticede ezdiler usta hiç bunun lamı cimi yok niye ezdiler küçük beyni ile büyük işler yaptığını zannetti anlatabiliyor muyum o şekilde bir muhatap söz konusu oldu bundan sonra böyle bir şey yapabilirler mi benim yarağımı yesinler asla
                        B.İ.İ : Vallaha ben anlamadım bu işlerden bir şey abi herkes para peşinde ya Allah Allah
                        A.Ç : Kimse gönülün peşinde değil usta
                        A.Ç : Kimse gönülün peşinde değil
                        B.İ.İ : Evet abi ya hiç bir dakikada lan ben yollamışım onu git diyorum hani ben bu işlere giremem ben bu işlere adım geçmez ben sevmem ben yapamam böyle şeyleri sen git konuş bak benden çok kral oldu
                        A.Ç : İşte maalesef
                        B.İ.İ : Hadi gelsin de Sivas a binsin uçağa
                        A.Ç : E binermiş usta
                        A.Ç : Binermiş
                        B.İ.İ : Nasıl binermiş
                        A.Ç : Bilemiyorum
                        B.İ.İ : Hadi benim adım Bülent ha o biner o binerde ben binmem aradaki fark o Ahmetcim
                        A.Ç : He
                        B.İ.İ : Aradaki fark o
                        A.Ç : Sen binmediğin zamanda zaten sıkıntı başlar
                        B.İ.İ : Bak bakalım hadi bakalım bensiz nasıl biniyormuş zaten biniyorsa Ahmet eğer öyle bir şey yapıyorsa ulan ayıbın ta ötesinde bir şey o ama onu da yapar o ben bu güne kadar şey yaptım ama yeter ya öyle binerim mi diyor Ahmet
                        A.Ç : Vallaha öyle diyor
                        B.İ.İ : He şimdi binerim diyor değil mi şimdi bakalım nasıl binecekmiş
                        A.Ç : Ben binmem
                        B.İ.İ : Bende binmem o bir tanesini sen biliyorsun bir zamanlar bir tanesi gitti geri geldi o hani gittiği var ya o hani yanına gittiği biliyorsun değil mi
                        A.Ç : İnsanlar usta ben bir şeyleri unutmam bir şeyleri de şey yapmam yani beni ilgilendiren konular değil derim çıkarım işin içinden de ben neyin ne olduğunu görebiliyorum bana da ben sana şunu söyleyeyim yani ben bu işleri de bu işleri de senle birlikte olduğum için yani senin dostluğuna şüphem olmadığı için ben bu şekilde davranışlarda bulunuyorum sen de az çok beni tanıyorsun s..kimde değil yani hiçbir şey ben bu işleri tevessül etmedim hayatım boyunca etmemde ama bunlar bunlar tam bir yavşak bir şeyler yapılacaksa yapılsın adam gibi ama
                        B.İ.İ : E herhalde ya
                        A.Ç : Seni kırdıktan sonra beni kırdıktan sonra bu işin a..ına koyayım ben
                        B.İ.İ : Allah Allah binecekmiş nasıl binecekmiş hadi göreyim
                        A.Ç : Bakacağız
                        B.İ.İ : Hadi bakalım
                        A.Ç : Hadi öptüm

Sanık Ahmet Çelebi, Aziz Yıldırım’dan aldığı talimatın takibini yapan Bülent İbrahim’e, şike anlaşması yapmak için Mehmet Yıldız ile görüşmeye gideceğini “Abicim şimdi ben bizimkiyle görüşmeye gideceğimde , anladın mı yani senle konuştuklarımızda mutabık mıyız, tamam BEN YANİ OPERASYONA BAŞLADIM haberin olsun” sözleriyle iletmektedir.
                        Trabzonspor √
                        İki Renk ve Asalet √
                        BordoMavi.Net √

Yorum

Bülent İbrahim’den, Mehmet Yıldız ile yapılacak şike anlaşmasında konuştukları konuda mutabık olunduğunu öğrenen Ahmet Çelebi bunun üzerine aynı gün saat:18.39’da Mehmet Yıldız'ı aradığı görüşme(tape:2899);
                          Mehmet: “Ne zaman geleceksin", Ahmet: “Perşembe falan gelirim herhalde büyük ihtimal", Mehmet: “Tamam gelince görüşürüz abi",

16.05.2011 günü saat:21.59’da Aziz Yıldırım’ın İlhan Ekşioğlu’nu aradığı görüşme(tape:2417);
                          İLHAN YÜKSEL EKŞİOĞLU : Alo
                          AZİZ YILDIRIM : Ne yapıyorsun
                          İ.Y.E : İyiyim başkanım siz nasılsınız
                          A.Y :Ben iyiyim valla karşıdaydım geliyorum eve doğru geliyorum, gittim Mübarizlerin oraya bugün biraz orada yedim içtim
                          İ.Y.E : Ha
                          A.Y : Yemek yedik
                          İ.Y.E : Afiyet olsun başkanım
                          A.Y : Geliyorum, sağol, biletler gelmiş Bülent getirdi
                          İ.Y.E : Ha, iyi
                          A.Y : 4 - 5 Bin tane bilet geldi tamam mı
                          İ.Y.E : Dediğiniz rakamlar mıymış başkanım
                          A.Y : He 150 - 300 tamam mı
                          İ.Y.E : Ha, iyi
                          A.Y : Ama 50 işte şey yapıyor muş Ömer dedi 150 likleri 200 den söyledim dedi dedi iyi oradan da o zaman 100 vereceğiz fazla bir şey değil öbüründe dedi 100 vereceğiz yine böylece tamamlayacağız ö işte öbürünü de istersek getirecekler veya orada sattıracağız ha iyi başkanım ya ... o yönden garantideyiz
                          İ.Y.E : İyi başkanım
                          A.Y : Sen ne yapıyorsun
                          İ.Y.E : Ben iyi başkanım işte yarın
                          A.Y : Hem
                          İ.Y.E : Onunla birebir bi konuşmamız olacak
                          A.Y : He
                          İ.Y.E : Öbürleriyle de gidip birisi konuşacak
                          A.Y : Evet
                          İ.Y.E : İyi yani her şey yolunda yani
                          A.Y : Aslında seninle ben ikimiz bi özel konuşsak iyi olur ama
                          İ.Y.E : Konuşalım
                          A.Y : Ben sen Ali bu Alinin de dişini yaptırmış bilmem ne diyor
                          İ.Y.E : He, dişi...
                          A.Y : Dişi çaktırıyor muymuş bilmem ne tamam mı
                          İ.Y.E : Bütün gün oradaymış evet
                          A.Y : He, bi konuşsak iyi olur ha aslında ama neyse dur bakalım tamı mı
                          İ.Y.E : Tamam başkanım
                          A.Y : Evet, bi konuşsak iyi olur ama sen yarın neredesin
                          İ.Y.E : Ben buralardayım siz nere şey yaparsanız ben atlar gelirim
                          A.Y : İşte senin o konuşmalarından sonra olmazsa ben bi konuşayım
                          İ.Y.E : Tamam
                          A.Y : Sana anlatayım da sana bil yani ama söylemeyelim kimseye
                          İ.Y.E : Yok yok yok tamam başkanım
                          A.Y : Ben sen Ali bilelim
                          A.Y : Tamam mı
                          A.Y : Oldu
                          İ.Y.E : Oldu başkanım
                          A.Y : Hadi görüşürüz
                          İ.Y.E : Görüşürüz sağol
                          A.Y : Hadi sağol .
                          Trabzonspor √
                          İki Renk ve Asalet √
                          BordoMavi.Net √

Yorum

Bu görüşmeden Fenerbahçe’nin Sivasspor’dan istediği maç biletlerinin geldiği anlaşılmakta ve fakat “SÜPER LİG MÜSABAKALARI STATÜSÜ ” nün 8. maddesinin 4. bendinde “biletlerin her ne surette olursa olsun toplu bir şekilde ya da rayiç veya üzerlerinde yazılı bedellerinin altında ya da üstünde bir bedelle satılmaları, temin edilmeleri ve dağıtılmaları yasaktır” amir hükmüne rağmen Aziz Yıldırım’ın “Ama 50 işte şey yapıyor muş Ömer dedi 150 likleri 200 den söyledim dedi” şeklindeki sözlerinden, biletlerin taraftara rayiç bedel üzerinden satılmayacağı anlaşılmaktadır.

Oysa “PROFESYONEL MÜSABAKALARDA UYGULANACAK HASILAT DAĞITIM ÇİZELGESİNE GÖRE”; 200 TL rayiç bedelli bir bilet bulunmamaktadır. Yine Aziz Yıldırım ve müdafilerinin savunma olarak sundukları “Sivasspor-Fenerbahçe klasöründe” Ekler alt klasöründe Ek 1 isimli PDF belgesinde 820 VİP bilet 150 TL den satıldığı belirtiliyor. Oysa Sivasspor ve Federasyon Yetkilileri ile İl Spor Müdürünün imzasını taşıyan ve resmi belge niteliğini taşıyan yukarıda belirtilen HASILAT DAĞITIM ÇİZELGESİNDE bu tutarda bir bilet de bulunmamaktadır.

17.05.2011 günü saat:13.54’de Mecnun Otyakmaz’ın Bülent İbrahim İşçen’i aradığı görüşme(tape:3630);
                            Mecnun: “Paramı gönderin
                            kardeşim,..çabuk çabuk paramı gönderim”, Bülent: “Tamam dayıcım emrin olur”, Mecnun: “Herşeye tamam emrin olur,..hiç hayır yok”, … Bülent: “…Hesabı çıkarttın mı dayı”, Mecnun: “Hesap sende işte,..3480, 1480 daha, bin daha, 1080 daha, evet”, Bülent: “Tamam dayı hemen arıyorum sana dönüyorum dayıcım,..dayı en geç yarın elinde olur ya”,

Bu görüşmede geçen ve Mecnun’un parasını istediği bilet sayısı 7.040 adettir ve Bülent İbrahim aracılığı ile Fenerbahçe kulübüne gönderildiği anlaşılmaktadır.

Klasör 58 Dizi 8 de “FENERBAHÇEYE VERİLEN BİLET DÖKÜMÜ” başlıklı belgede belirtilen bilet sayısı ve tutarları aşağıdaki gibidir:

823 ADET VİP A * 400,00 TL = 329.200,00 TL
                            418 ADET VİP B * 400,00 TL = 167.200,00 TL
                            1186 ADET MARATON * 250,00 TL = 296.500,00 TL
                            3480 ADET KALE ARKASI HAVUZ * 50 TL = 174.000,00 TL
                            1080 ADET KALE ARKASI GAR * 50 TL = 54.000,00 TL

Bu belgeye göre Fenerbahçe’nin aldığı bilet sayısı 6987 olarak belirtilmiştir ve karşılığı 1.020.900 TL’dir. Mecnun ile Bülent İbrahim arasında yapılan telefon görüşmesinde geçen sayı ile önemli bir fark bulunmamaktadır (aradaki fark sadece 53 tür)

Şu hale göre; Mecnun’un, Bülent İbrahim’den karşılığını istediği bilet sayısı söz konusu belge ile uyumu bağlamında gerçeği yansıtmaktadır. Bu biletler karşılığı gerek soruşturma aşamasında dosyaya giren ve gerekse kovuşturma aşamasında Sanık Aziz Yıldırım ve müdafileri tarafından Mahkemeye sunulan ödeme makbuzlarına göre, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından Sivasspor Kulübüne resmi yollardan banka havalesi ile;
                            18.05.2011 TARİHİNDE 350.450,00 TL.
                            20.05.2011 TARİHİNDE 550,00 TL.
                            31.05.2011 TARİHİNDE 669.900,00 TL olmak üzere toplam 1.020.900 TL ödeme yapılmıştır. “FENERBAHÇEYE VERİLEN BİLET DÖKÜMÜ” adı altındaki belgede belirtilen tutarlar ile karşılığı birbirini doğrulamaktadır.
                            Trabzonspor √
                            İki Renk ve Asalet √
                            BordoMavi.Net √

Yorum

Bu durumda, sanık Aziz Yıldırım’ın, duruşmadaki “. geç vakitte şu oldu… Dediler ki bu bin taneden yani buradan bin tane siz alın. Biz nazlandık. Ben o saate kadar almışım 10 bin tane bilet başkanım yani. Bir de 250 liraydı fiyatı. Biz dedik, ya bunu alamayız, vali filan alın işte Sivas'a yardım mardım" Derken biz sonunda evet dedik. Ve bin tane bilet aldık. Bütün bu biletlerin hepsinin parasını biz resmi olarak bankadan gönderdiksavunmasının gerçeği yansıtmadığı somut olarak bizzat sundukları ödeme makbuzları ile sabittir.
                              Sivas Valisi Tanık Ali Kolat 15.11.2011 tarihli Savcılık ifadesinde (Kls 66 dizi 363) maçtan bir gün önce Aziz yıldırım ve diğer yöneticiler ile Büyük Otel VİP salonunda bir arada olduklarını, Faruk Taşseten’in yanında bir çanta olduğunu, bir iki bilet çıkarıp birilerine verdiğini, biletten başka bir şey var mı bilmediğini beyan etmiş, sanık Aziz’in beyanını doğrulamamıştır.
                              Bu konuya ilişkin sanık Faruk Taşseten çapraz sorguda sorulmazı üzerine, çantanın içinde protokole dağıtılan zarflanmış biletler olduğunu, burada Fenerbahçe’ye bilet satmadıklarını beyan etmiştir.

17.05.2011 günü saat:14.53’de Mecnun Otyakmaz’ın Aziz Yıldırım’ı aradığı görüşmede(tape:1179);
                              Aziz’in; “Sen ne zaman, yarın burada mısın” dediği, Mecnun’un: “Yarın akşam Sivas’a geçeceğim” dediği, Aziz’in: “Şimdi biletler ile ilgili operasyon yapıyorum yarın sen nerelerdesin bugün,..nereye takılacaksın ben nereye gelebilirim senin yanına” dediği, Mecnun’un Kozyatağında olacağını söylediği, Aziz’in: “Başka nereye gidersin sen, sen yalnız ben seninle yalnız,.. sen benim evi biliyor musun,..Kandilli,..Sevda tepesinde,..orada mesela saat 5’de, beş buçukta buluşalım mı beş buçukta” dediği, Mecnun’un onayladığı devamında “Millet de bir şey sanmasın telefonda melefonda bizim abi kardeşliğimizi bilmeyip de başka başka yorumlara şey yapmasın bu telefonda da şey yapıyoruz” dediği, Aziz’in: “Hayır hayır şu biletlerle ilgili konuşacaktım seninle de,..sen söyle bana Nurgül’ü ara söyle deki burada buluşalım tamam, ben gelirim sen nereye istiyorsan senin istediğin yere gelirim” dediği, Mecnun’un: “Ben ofise geçeceğim abi ofis uygun ofiste kimse yok” dediği, Aziz’in: ofisin yerini sorduğu, Mecnun’un: “Optimumun karşısında E-5 üzerinde Golden Plaza C Blok 3. Kat,.., Aydın biliyordur” dediği,
                              Sanık Aziz Yıldırım, şike anlaşmasına yönelik görüşmek üzere Mecnun Otyakmaz’ı evine çağırmakta ve özellikle yalnız gelmesini istemektedir. Mecnun Otyakmaz’ın olası bir teknik takibe karşı “Millet de bir şey sanmasın telefonda melefonda bizim abi kardeşliğimizi bilmeyip de başka başka yorumlara şey yapmasın bu telefonda da şey yapıyoruz” sözüne Aziz Yıldırım, “Hayır hayır şu biletlerle ilgili konuşacaktım seninle de” diyerek sözde görüşmenin içeriğini telefonları dinleyenlere söylemektedir. Oysa halledilecek bir bilet işi yoktur. Zira yukarıda rakamları ile net olarak ortaya konulduğu üzere bilet işi bir gün önceden Bülent İbrahim İşçen üzerinden halledilmiş ve Aziz Yıldırım tarafından satış bilgileri İlhan Ekşioğlu ile paylaşılmıştır. Nitekim durum böyle olduğundandır ki Mecnun, “Millet başka başka yorumlara şey yapmasın” derken bilet konusundan söz etmemektedir.
                              17.05.2011 günü saat:19.05’de Aziz Yıldırım’ın Aydın isimli şahsı aradığı görüşme(tape:2418);
                              Aziz: “Söyledin mi", Aydın: “Başkanım plakayı sorguluyoruz şu anda", Aziz: “Peki daha önce aynı araba mıydı", Aydın: "Aynı yerde bekliyordu başkanım…o gazetelerde çıkmıştı ama yani aynı yerden çekilmişti gene fotoğraf başkanım", Aziz: “Peki ne zaman uyandınız", Aydın:"Mecnun başkan geldiğinde dışarı çıkma esnasında baktık biz var mı herhangi birisi falan diye çıkmadan…tam o çıkarken de karşıda bekliyordu o araba yönü bu tarafa dönük camlar filmli Mecnun başkanla çıktıktan sonra o da hemen ayrıldı", Aziz: “Buraya gelip bana söyleseydiniz kardeşim ya…arayın sorun bakalım".
                              17.05.2011 günü saat:19.13’de Mecnun Otyakmaz’ı Aydın isimli şahsın aradığı görüşme(tape:1181);
                              Aydın: “Başkanım şimdi siz çıkma esnasında bir tane araç vardı karşıda şüpheli de,.Aziz bey’de söyledi bilgisi olsun dedi her ihtimale karşı, şimdi şahsa ulaşamadık tam biz o tarafa yönelince araba yürüdü gitti karşıda durdu, camları falan filmliydi karşıdan o önceki senelerde bayrak açtı diye tam o yerden çekim yaptılar biz yine her ihtimale karşı aynı bir şey olmasın yani,..sıkıntı olmasın diye bilgi vermek istedik, plakaları da sorguluyoruz ama dedi belki plakalar büyük bir ihtimal arabalar şeydir şahıs kiralıktır,..yakalayamadık kim olduğunu şey yapamadık”.
                              Sanıklar teknik ve fiziki takip altında olduklarının farkına varmışlardır.
                              17.05.2011 günü saat:20.00’de Mecnun Otyakmaz’ın Erdal isimli şahsı aradığı görüşme(tape:1182);
                              Mecnun: “Şey görüştüm Aziz başkanla,.biletlerin yarın parasını gönderecekler” , Erdal: “Tamamını gönderiyor o zaman”, Mecnun: “İşte 350 mi ne yapıyor işte onu gönderecek yani,..bugün de illa gel illa gel illa gel ..nerdesin ofiste, gittim ofise orada görüştük Göksel’de geldi,..biz oyunu çirkinleştirmeyiz Çanakkale geçilmez yapmayız çıkarız Feneri yenmek için elimizden gelen her şeyi yaparız şaibeye meydan vermeyiz teşvik primi olursa bunu engellemek için elimizden geleni yaparız ondan sonra çıkarız topumuzu aslanlar gibi oynarız dedim”, Erdal: “Tamam başkanım en güzeli”,
                              Sanık Mecnun, 1181 nolu tape ile kendisine iletilmesi üzerine teknik takip altında olduğunu anlamış ve adeta dinleyenlere mesaj vermek ve olası bir soruşturma karşısında savunma olarak sunmak adına Erdal’a, sözde Sanık Aziz ile yaptığı konuşma içeriğini anlatmaktadır.
                              Trabzonspor √
                              İki Renk ve Asalet √
                              BordoMavi.Net √

Yorum

17.05.2011 günü saat:22.09’da Aziz Yıldırım’ın Mecnun Otyakmaz’I aradığı görüşme(tape:2432);
                                Mecnun: “..kapıya bir şeyler gelmişte bende diyorum ki ya ne haldeyiz şu kalan VIP biletleri sana getirdik buyur başımıza iş aldık”, Aziz: “Tabi, tabi bir şey olursa öyle,..biletlerle ilgili konuştuk”, Mecnun: “O götürdüm ben Ebru’ya bıraktım oraya haberin olsun abi,…VIP biletleri,…o kale arkalarını zaten daha önceden şeye vermiştim Bülent’e,…o götürmüştü ekstradan sen bilet isteyince bende o VIP’leri getirdim oraya koydum Ebrunun oraya”.
                                Bu nasıl bir bilet konusudur ki, birbirlerine “bizimki ve abi diye” hitap eden, yakınlıkları yukarıda yer yer vurgulanan iki kulüp başkanı arasında çözümü uzun süren bir sorun halini almıştır.
                                20.05.2011 günü saat:13.07’de İlhan Ekşioğlu’nu Abdullah Başak’ın aradığı görüşme(tape:3026);
                                İLHAN YÜKSEL EKŞİOĞLU : Efendim
                                ABDULLAH BAŞAK : Nasılsın abi
                                I.Y.E : İyi sen
                                A.B : İyi abi çok iyi her şey güzel abi
                                İ.Y.E : İyi
                                A.B : Hava biraz bulutlu şuanda, ben de dayımı hava alanına bıraktım abi
                                İ.Y.E : Hı
                                A.B : He Sivas a gitti abi
                                İ.Y.E : İyi, iyi iyi Her şey iyi demi
                                A.B : Çok iyi abi
                                İ.Y.E : Moralin nasıl
                                A.B : Süper abi
                                İ.Y.E : İyi
                                A.B : Pazartesini iple çekiyorum
                                İ.Y.E : Yarın hava alanında buluşuruz ben erken giderim biraz hava alanına haberin olsun
                                A.B : Kaçta abi sen söyle ona göre bende geleyim ararım seni
                                İ.Y.E : Zafer, Zafer Bodrumdan geliyor 1 buçuk uçağıyla 2 buçukta bende 3 te şeydeyim havaalanındayım
                                A.B : Tamam abi bende gelirim 3 te yanına
                                İ.Y.E : Tamam, tamam Apocum hadi
                                A.B : Tamam abi saygılar abi sağol
                                Sanık Abdullah, Ahmet Çelebi’nin Mehmet Yıldız ile görüşmek üzere Sivas’a gittiğini haber vermektedir.

20.05.2011 günü saat:13.08’de Abdullah Başak’ın Yusuf Turanlı’yı aradığı görüşme(tape:3171);
                                Abdullah: “Dayım gitti”, Yusuf: “…daha bugün mü gidiyor hani dün gidiyordu o,…halletmeye mi gidiyor,…bilet işlerini”, Abdullah: “He iş, bilet yok,…sayem işte olacaksınız falan filan”, Yusuf: “Hayırlısı olsun”, Abdullah: “Beni de Kadıköy’deki abim ... çağırdı,…dedi senin biletlerde bi problem var mı…”.
                                Sanık Abdullah, İlhan Ekşioğlu ile görüşmesinden hemen sonra aynı dakika içerisinde Yusuf Turanlı’yı arayarak, Ahmet Çelebi’nin (Dayım) Sivas’a gittiğini O’na da bildirmektedir.

20.05.2011 günü saat:20.25’de Ahmet Çelebi’yi Sivasspor futbolcusu Mehmet Yıldız’ın aradığı görüşme(tape:2880);
                                Ahmet’in; nerede olduğunu sorması üzerine Mehmet’in: “Otelde aşağıdayım sen nerdesin” dediği, Ahmet’in: “Dur geleceğim şimdi” dediği.

21.05.2011 günü saat:11.51’de Ahmet Çelebi'nin Abdullah Başak'ı aradığı görüşme(tape:2900);
                                Abdullah: “Mehmet abi geldi şimdi arabasının direksiyonuna ben geçtim şimdi bir caddede tur atacağız", Ahmet:“Tamam arabayı da havaalanına park et", Abdullah: "Kadro belli oldu mu dayı", Ahmet: “Korcan, Navraci, Sedat, Uğur Kavuk, Ziya, Erman, Kamil, Eneramo, Sedia", Abdullah: “İyi ne güzel işte Mehmet Yıldız yok" ,
                                Sanık Ahmet Çelebi, Abdullah Başak’a Sivasspor kadrosunu ilettikten sonra Abdullah “iyi ne güzel işte Mehmet Yıldız yok” diyerek şike anlaşması yapmak istedikleri futbolcunun kadroda olmamasından duyduğu mutluluğu dile getirmiştir.

21.05.2011 günü saat:14.48’de Ahmet Çelebi'nin Ali Kıratlı'yı aradığı görüşme(tape:2901);
                                Ahmet: “Geliyorsun İstanbul’a", Ali: "Sabah geliyoruz…Uçak 7 buçukta binerken ararız seni mesaj atarız biniyoruz diye araba maraba ayarlarsın var mı bir problem yok değil mi", Ahmet: “Yok yok",
                                21.05.2011 günü saat:15.01'de Tamer Yelkovan'ı Aziz Yıldırım'ın aradığı görüşme(tape:3638);
                                Aziz: “Bu artan biletleri de gönderdin mi yoksa sende mi", Tamer: “Gönderdim başkanım hepsini Mustafa’ya verdim…şey dedim hani orda hani yüz ellilikleri biz iki yüze veriyoruz yaorda başımız ağrıyabilir dedim yüz elliyi belki yüz elliden vermek zorunda kalırız", Aziz: “Tamam birşey olmaz" , Tamer: “Birileri bir şey der filan hani basına masına düşer".
                                Muhasebe müdürü olan ve mali işleri bilen sanık Tamer Yelkovan, Aziz Yıldırım’a rayiç bedellerinin üzerinde bir fiyat ile bilet satmalarının kendilerini sıkıntıya sokabileceğini söylemektedir.

21.05.2011 günü saat:18.31’de Abdullah Başak’ı İlhan Ekşioğlu’nun aradığı görüşme(tape:3173);
                                Abdullah: “Evet ben önden gidiyorum kapıda seni bekleyeceğim”, İlhan: “Tamam şeyi aldın demi Apo”, Abdullah: “Aldım abi aldım, aldım”,

21.05.2011 günü saat:18.56’da Abdullah Başak’ın Nüvit isimli şahsı aradığı görüşme(tape:3174);
                                Nüvit: “Efendim Apo abi”, Abdullah: “O çantayı unutursan beni ömür boyu unut, o, hem senin geleceğin, hem benim, İlhan Ekşioğlu’nun”, Nüvit: “…öyle diyorsun da dur şimdi arabayı park etmeye çalışıyorum kapıyı niye kapatmıyorsun Apo abi geliyorum şimdi bekle geliyorum oraya” .
                                21.05.2011 günü saat:20.29’da Ahmet Çelebi'yi Abdullah Başak'ın aradığı görüşme(tape:2902);
                                Abdullah: "Kapının önünde seni bekliyoruz arabada", Ahmet: “Tamam geliyorum dur",

21.05.2011 günü saat:21.07’de Ahmet Çelebi'yi Reşit isimli bir şahsın aradığı görüşme(tape:2903);
                                Reşit: “Erdal İstanbul’da…2 milyar para lazım ona bir Erşan’a söyle ona uğrayıp alacak pazartesi geri gönderecek sana…sen Sivas’ta maçtasın", Ahmet: “He niye hayırdır", Reşit: “Parayı aldın yoksa sonra mı verecek", Ahmet: “Hadi görüşürüz sen beni yakmanın derdindesin hayırdır", Reşit: “Hele bir vermeyin maçı görün, bence siz para alın, o para bizde kârda kalır, yoksa sıkıysa vermeyin maçı, sizi İstanbul’da görürüm".
                                Söz konusu görüşmeden Reşit adlı şahsın da, Fenerbahçe lehine yapılan şike anlaşması gereği Ahmet Çelebi’nin para alacağını bildiği anlaşılmaktadır. Hatta ne zaman alacağını sorduğunda Ahmet Çelebi hemen “Hadi görüşürüz sen beni yakmanın derdindesin hayırdır” diyerek telefonu kapatmak istemiştir.
                                Trabzonspor √
                                İki Renk ve Asalet √
                                BordoMavi.Net √

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X