Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 15 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Pereira, Novak, Sosa, Roda yazma sebebim o takımda da iskelette 30 yaş civarı isimlerin olduğunu belirtmekti. O zaman kolej takimiydik şimdi mi bozulduk, giden gelen kiyaslamasiyla ortada farklı bir durum yok. Peki bu "yaşlandık" algısı neden ?

Şampiyonluk demek 4-5 +30 yaş demek değildir ama bazı gerçekler de var. Diyorum ki Ajax değiliz, burası da Hollanda değil. Son şampiyon bjk kadrosu ortada, yaristigimiz takımlar ve kadrolarını görüyoruz. Bunlarla kapisabilmek icin takima tecrübeli, kaliteli ve winner isimler de eklemek lazim.

Gervinho'nun gencini para verip alamiyorsak, genç Sosa bulacak scout ekibi ve para yoksa bu noktada hem şampiyonluk isteyip hem de "bana ne, nereden buluyorlarsa bulsunlar ucuz genç Gervinho bulsunlar" demek bana aşırıya kaçan bir istek gibi geliyor.

Plaza ve Afobe zararları tek sezonluktu diyorsun, yaw bunlar kötü çıktı diye dünyanın parasını kaybettik hem de sezonu kaybettik, takimin değerini düşürmelerine hiç girmiyorum bile... Boyle 10 tane ya tutarsa transferi yapmak yerine, kulübünde oynayan ve CV si belli isimleri tercih etmek en mantiklisi.

30 yaş üstüne bonservis verilmesine karsiyim ama Hamsik gibi bedava oyuncuya asla hayır demem, kalite kaybettirmez kazandırır. Flavio diğer giderler hariç sadece 1.2m euro bonservis, Josef bedava. Hangisini takımda istersin ?

Hem bütün kadro 20 yas civari olsun hem de şampiyon olalım. Bunu hile olmadan FM de bile yapamazsın
    Bakin ben genc transfer yapilsin demiyorum. Ben israrla 22-29 yas araligi diyorum. "Hem bütün kadro 20 yas civari olsun hem de şampiyon olalım. Bunu hile olmadan FM de bile yapamazsın" diye yazmissiniz. Benim kastettigim sey ile bu cumlenin uzaktan yakindan alakasi yok.

27-29 yas araligi bir erkegin "prime" dedigimiz fiziksel olarak en ust duzeye ciktigi donemdir. Kosan, basan bir takim gormek istiyorsak, ilk 11 yas ortalamasi 27 olmasi gerekiyor. Ornek olarak, kadrodaki oyuncularin yaslarinin can egrisi gibi olmalidir:

1-2 tane 21 yas alti === 1-2 tane 32 yas uzeri
    2-3 tane 22-24 arasi === 2-3 tane 30-32 yas arasi
    10-12 tane 25-29 yas arasi

Bu noktadan hareketle, transfer yaparken de mumkun mertebe can egrisinin orta (25-29) ve alt (22-24) kismina transfer yapilmalidir, zaten hic birsey yapmasan bile senin kadronun yas ortalamasi her sene 1 yas daha artiyor.

Eger Josef profilinde, 31 yasinda maliyetsiz 1+1 yillik mukaveleye imza atacak oyuncu bulabilirsek neden almayalim? Gayet makul bir transfer olur. Ama transfer odagini 30 yas ustu oyuncular uzerine kurarsak uzun vadede degil, orta vadede cok buyuk sikintilara gireriz.

Nedense forumda son sampiyon BJK'nin sirf yasli oyuncularindan oturu sampiyon oldugu kanisi hakim. BJK'daki yasli oyuncular yillardir beraber oynuyorlar. Bu adamlar BJK'de yaslandilar.

Bu sene Besiktas'i sampiyon yapan oyuncular yine 22-29 yas bandinda gelen transferdi: Rosier (24), Ghezzal (28), Aboubakar (28), Mensah (26)... Besiktas halihazirda kendi takiminda oynayan birbirini taniyan omurgasinin uzerine is yapmayan yaslilari gonderip (Lens, Caner Erkin, Gokhan Gonul vs) takimi genclestirerek sampiyon oldu.

---

Ek olarak, 1993 - 2016 arasi Premier Lig sampiyonlarinin kadro yas ortalamasi 24.3 - 27.7 arasinda. Yigilma (15 tanesi) 26 - 27 yas araliginda.

En son Ekrem D. tarafından düzenlendi; 26.05.2021, 01:34.
    Yahsi Bati 51:28

Yorum

• İlk olarak Halil Alemdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Cevizli hocam. Saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
      kardeşim öncelikle benden de saygılar bende esentepede oturuyorum.

Yorum

• İlk olarak Alexander61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Yaşa o kadar takılmamalıyız ama yaş konusunda da o kadar rahattta takılmamalıyız. Sonuçta istediğin kadroyu yap, şampiyon olma garantisi yok.Oyuncuları parayı döndürecek, en azından değer yükseltecek/koruyabilecek oyuncularda lazım.

Galatasaray kiralıkta olsa nzonziler bilmem neler topladı yedek 11 şampiyonluğa gidiyordu tıpkı bu seneki fb gibi ama şuan satacak hiç bir adam akıllı oyuncuları yok bir tek stoperleri var.

Çok fazla kiralıkta, çok yaşlı oyuncu topluluğuda iyi değil. Denge her zaman iyidir, orta-yaşlı seviyesi de iyidir ama tamamen yaşlı kadro veya tamamen genç de tercih etmemiz gereken bir durum.
        Katılıyorum.

GS müthiş paralar harcayıp o noktaya geldi. Biz para harcamıyoruz. Böyle küçük bir fark var. Bu sezon olmazsa zaten muhtemelen yine eski sisteme dönülecektir ve elinde satabileceğin Edgar, Ömür, Berat, Bakasetas, Djaniny, Ekuban var.

İnşallah hem Peres hem de Gervinho ile 2 yıldan fazla sözleşme yapılmamıştır.

Yorum

• Bruno perez
          Edgar
          Hugo
          Alternatif stoper(Diyelim ki Caulker)
          Sol bek(Diyelim ki Melling)
          8 numara(Diyelim ki Hamsik)
          Trondsen
          Flavio
          Bakasetas
          Wakame
          Sağ kanat(Diyelim ki Tello)
          Gervinho hem kanat hem forvet olsun
          Koita
          Santrafor(Diyelim ki Sörloth)

Ekuban Djaniny satıldı diyelim(Net değil)
          Kalede de Erce var diyelim.(Yabancı da olma ihtimali var)
          Aha şişti yabancı kontenjanı.
          Bunu kimse düşünmüyor mu?
          En son CİVELEK.61 tarafından düzenlendi; 26.05.2021, 01:49.

Yorum

• İlk olarak yatmaztara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Elimizdeki bekler sınıf değil. Alacağımız isim ya da isimler sınıf olmalı. Kitsoui izlemedim beğendiğinize göre sağ beki idare edebilir. Ama Avcı'nın sisteminde bekler idare edilecek bir bölge değil! Haziran ayında en flaş transferleri beklere bekliyorum.

Daniel Wass, Marcos Rojo en kötü Mojica gibi isimlere alıştırın kendinizi
            Mojika ismi düştü. Zaten Peres gibi müthiş bir bek de geldi. Dediklerim bir, bir, bir, bir, bir, bir çıkıyor maaşallah. Hamsik'e zaten geçen yaz formayı giydirmiştim. Roger Guades de gelirse benim kumarım biter hepinize bol şans. Oğlum çantayı getir diyeceğim.
            En son yatmaztara tarafından düzenlendi; 26.05.2021, 02:00.
            Başıboş sokak itleri toplanıyor...

Yorum

• İlk olarak Alexander61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Yine yüksek uçuşlar başlamış... Sorloth diye niyetlenip afobe ayarında biri olursa kafanızı dağlara vurmayın.
              Sakin olmanızı öneriyorum,isimler çok ciddi.
              Sosa bu ligde kral olduysa, hamsik istiyorsa tekerlekli sandalyeyle oynasın efsanenin efsanesi olur.Gelmesi çok zor.Bence kafadan silin onu.
              Sorloth maaş maaliyet vs durumlarından dolayı gelmez.
              Daha ciddi adaylara odaklanın tabi heyecanlanabilirsiniz ama olmayacka gibi düşünün gelirse zaten cümbüş alanına çeviririz burayı
              Maaş, maliyet olarak en rahat transfer. Bonservis derdi yok bir şey yok. Hocanın istediği forvetlere 4-5 bonservis çekiyorlar. Sezonu 1 golle tamamlayan, küme düşmüş takımın forveti 2 maaş istiyor. Sörloth çöldeki vaha. Yeter ki istesin.
              ( ゚д゚)

Yorum

• Hamsik mi ? Çok ütopik. Ama gelirse şart olsun 2 cocugum ve kendim olmak üzere 3 forma benden.

Yorum

• 1850048_Trabzonspor.jpg
                  2010-2011 ŞAMPİYON TRABZONSPOR
                  2021-2022
                  ŞAMPİYON TRABZONSPOR

Yorum

• Hamsik ütopik falan değil, son 2 senesi ciddi düşüşte gelirse inşallah kendini toparlar..
                    I am not in danger , I am the danger..

Yorum

• İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Kıymetli dostlarım kıymetli kardeşlerim, Gervinho ve Peres konusunda bir sıkıntı çıkma ihtimali var mı?
                      eger skinti olmus olsaydi, vallahi Trabzonspor'a savas açtilar derdim
                      İlk olarak Birtan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Hamsik iddiaları da ciddi, yazdım mı daha önce bilmiyorum kendileri ile ocak ayında görüşmüştük istenilen maaş seviyeleri yüksekti şimdi görüşmek için talep kendilerinden geldi Hocanın çok sıcak baktığı bir isim bakalım ne olur.
                      maas istekleri yüksek miydi ? göteborg'da neredeyse belese oynuyor, bu iste bir gariplik yok mu ? =)
                      İlk olarak Arda' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Nice Fransa’nin en güzel şehirlerinden biri diye biliyorum deniz kenarında [MENTION=24081]Sefer Asan[/MENTION] daha iyi bilir Üstüne kazandığından fazla para da verdilerse demek ki. Ayrıca Lille başkanı ile arası açıkmış sportif direktörleri Campos da ayrılmıştı daha önce.
                      hiç gitmedim ama güzel sehirdir havasi güzeldir, fakir monaco'su derler
                      Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• Hamsik son gittiği takımda bile oynayamadı...
                        Daha geçm ve dinamik oyunculara yonenilmeli... Şampiyon olamazsak yine sil baştan yapcaz..
                        Sevinelim diye sevmedik.....

Yorum

• İlk olarak Serdar A tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

ÇİN SEDDİ

Şunların önüne bir Sörloth olaydı şimdi şampiyonluğu kutluyorduk.
                          İnce çubuklu harika olmuş ama mavisi turkuaza kaçmış.

Yine de çubuklu efsanedir.
                          2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
                          82 HELAL PUANLA
                          TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Ekrem D. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bakin ben genc transfer yapilsin demiyorum. Ben israrla 22-29 yas araligi diyorum. "Hem bütün kadro 20 yas civari olsun hem de şampiyon olalım. Bunu hile olmadan FM de bile yapamazsın" diye yazmissiniz. Benim kastettigim sey ile bu cumlenin uzaktan yakindan alakasi yok.

27-29 yas araligi bir erkegin "prime" dedigimiz fiziksel olarak en ust duzeye ciktigi donemdir. Kosan, basan bir takim gormek istiyorsak, ilk 11 yas ortalamasi 27 olmasi gerekiyor. Ornek olarak, kadrodaki oyuncularin yaslarinin can egrisi gibi olmalidir:

1-2 tane 21 yas alti === 1-2 tane 32 yas uzeri
                            2-3 tane 22-24 arasi === 2-3 tane 30-32 yas arasi
                            10-12 tane 25-29 yas arasi

Bu noktadan hareketle, transfer yaparken de mumkun mertebe can egrisinin orta (25-29) ve alt (22-24) kismina transfer yapilmalidir, zaten hic birsey yapmasan bile senin kadronun yas ortalamasi her sene 1 yas daha artiyor.

Eger Josef profilinde, 31 yasinda maliyetsiz 1+1 yillik mukaveleye imza atacak oyuncu bulabilirsek neden almayalim? Gayet makul bir transfer olur. Ama transfer odagini 30 yas ustu oyuncular uzerine kurarsak uzun vadede degil, orta vadede cok buyuk sikintilara gireriz.

Nedense forumda son sampiyon BJK'nin sirf yasli oyuncularindan oturu sampiyon oldugu kanisi hakim. BJK'daki yasli oyuncular yillardir beraber oynuyorlar. Bu adamlar BJK'de yaslandilar.

Bu sene Besiktas'i sampiyon yapan oyuncular yine 22-29 yas bandinda gelen transferdi: Rosier (24), Ghezzal (28), Aboubakar (28), Mensah (26)... Besiktas halihazirda kendi takiminda oynayan birbirini taniyan omurgasinin uzerine is yapmayan yaslilari gonderip (Lens, Caner Erkin, Gokhan Gonul vs) takimi genclestirerek sampiyon oldu.

---

Ek olarak, 1993 - 2016 arasi Premier Lig sampiyonlarinin kadro yas ortalamasi 24.3 - 27.7 arasinda. Yigilma (15 tanesi) 26 - 27 yas araliginda.

https://infogram.com/untitled-1gx3pw4re764mgr
                            Bjk şampiyon yapan kadroda mensah'ı sayıyorsan üzgünüm ama pek takip etmiyorsun.

Bjk kadrosu benim bildiğim aşırı yaşlı bir kadro; ilk 11de 6sı 30+ ve 2si 28 geriye 3 oyuncu kalıyor onlarda 23 24 26 yaşlarında.

Ama hiç İngiltere ile kıyas yapılmayacak kadar kötü bir ligdeyiz bu sebeple şampiyonluk kadrosu kuruluyorsa 27-33 yaş arası ideal bir iki bu aralık dışı mutlaka olacaktır o ayrı. Geçmişte genç kadro diyince aklıma bursaspor geldi sercan, volkan vs. As kadroda 30+ 6 oyuncusu varmış. Geçmişe doğru bir bakmak lazım.

Bizim yeni transferler ile genel kadroda 5 tane 30+ oyuncu var. En az 2 tane daha 30+ oyuncu almalıyız.

Sivasspor kaç maçtır yenilmiyor takır takır şampiyonu belirlediler değil mi? Kadroya 30 altı oyuncu almıyorlar, 3 kalecinin 3ü de. 30+

Maaşı yükseltmeden yapmak lazım bunları, geriye tek sıkıntı istenen bonservis satışları yakalayamamak olur. Onu da as kadroda tuttuğun 2-3 genç ile başarabiliyor olman lazım.

Yoksa bu yaş ortalaması ile güzel satışlar yapmaya devam ederiz ama ligde başarı gelmez gelmiyor.
                            En son acan61 tarafından düzenlendi; 26.05.2021, 07:46.

Yorum

• Herkese Hamsikli sabahlar.
                              Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
                              Elazığ'lı.

Yorum

• Adam Goteborg'da oynuyor ya nesi utopik anlamadim. Bir alt seviye PTT 1.lig.

İlk olarak Pshycologist41 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Hamsik mi ? Çok ütopik. Ama gelirse şart olsun 2 cocugum ve kendim olmak üzere 3 forma benden.

Yorum

Çalışıyor...
                                X