Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 15 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Daraldığı için değil torpil ve adamcılık olduğu için milli takımdalar. Halil Akbunar kaç dk almış bir bak. Hakan Arslan, Salih, Sivas'ın sol beki hepsi +3000dir kesin. (sadece dk üzerinden bakacaksak)

Adam psg'nin olduğu ligde Lille gibi köy takımını şampiyon yapmış, aynı mevkide portekiz'in banko topçusuyla kapışıyor dk mı bakacağız artık. Kadronun tamamı sakatlık harici ciddi süre alan oyuncular.

Zamanında x takımda Ünal diye topçu var milli takıma alalım diyorlarmış, şimdi hele bi Gs, Fb alsın sonra bakarız diyoruz. Tek sorun bu.

Sahada oynamayan topçular dışında bir tane daha 11 çıkarırız, en kötü 1 puan alır ayıptır Makedonya'yı da izliyoruz kazmalarla nasıl oynuyorlar.
    olay senin avrupa şampiyonasında 3 puan alıp almamak değil,

dünya kupası elemelerinde 3 maçta 7 puan aldık,olay buda değil

olay 14 yabancı kuralı ile türk futbolunun erimesidir,bu elbette hemen olan bişey değil,5 yılda buraya geldik,bu jenerasyon (yarısı gurbetçi zaten) son jenerasyon bence türk futbolunda,

5 yıl daha 14 yabancı kuralı devam etsin moldova ayarına gelmemiz işten bile değil,bu jenerasyon 5 yıl daha kör topal götürür,
    14 yabancı devam etsin zaten yerli oyuncuların kadroya girmesi dahada zorlaşacak

ha ne mi olur? gurbetçiye bakarsın avanak avanak,onlarda misal almanya milli takıma seçilmemişse seni tercih eder,vasat gurbetçi oyuncularla devam edersin,

kimse şunu demeyecek,ya bizim bir zamanlar ünallarımız hamilerimiz ogünlerimiz,ömürlerimiz yazıcılarımız vardı,demeyecekler aga,çöp yabancılarla yola devam diyecekler

bu her alanda böyle,tarım ve hayvancılık sektöründe de bunu yaptılar,üretim bitti,14 yabancı ile aynı şeyi yapıyorlar
    TEKKEBALL

Yorum

• İlk olarak jairzinho tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      tarihte avrupada 5 büyük ligde oynayan bu kadar oyuncun yok demişsin,buda bir yanılgı,

misal ünal karaman,süper ligde oynadı sadece,5 büyük ligin zirve takımlarında rahat oynardı,böyle onlarca oyuncu sayarım sana,yani yetenekli yerli oyuncu 5 büyük ligde oynamadı diye onun kalibresini ölçemezsin aga
      bidefa bu aşağılık kompleksini bırakmak lazım,

5 büyük ligde oynayan her oyuncu muazzam değil,

havuz kuruyor,bu son yetişenlerde 14 yabancı kuralından önceki son oyuncular,bazılarını zaten biz yetiştirmedik,gurbetçiler,bizde olanlarda misal ozan tufan 14 yabancı kuralından önce oynamaya başlamış olanlar,geneli böyle,14 yabancı kuralı 5 yıldır yürürlükte,bunun etkileri yavaş yavaş görülüyor,misal burak yılmaz,14 yabancı kuralı olsa çıkamazdı,şimdi sen cengiz ünder zeki çelik gibi 1-2 tane çıkan söyleyeceksin,2. ligden,birini lille gördü,cengizde zaten 1 yıl başakşehirde oynayıp gitti,

havuz daralıyor,hatta havuz kuruyor,5 yıl uygulandı bu şu anda,biz halen bu 14 yabancı uygulanmadan önceki havuzu yiyoruz,daralan havuzu,eski sistemin birkaç kalan artığı,miras yedi gibi
      bu 14 yabancı kuralını 5 yıl daha uygula bakalım ne oluyor,hunharca gurbetçi oyuncu ararsın milli takımda oyuncu oynatmak için,zaten şu anda yarısı gurbetçi olmuş durumda,türk futbolu çöktü,farkında değilsin
      Allah aşkına son yabancı sınırı varken milli takım kadrosunu ekle şuraya da görelim bolluk, bereket akan Türk futbolunu.

Bizim altyapıdan Fatih, Gökdeniz'den sonra üç topçu çıktı, üçü de sınır yokken. Bundan daha büyük referans yok benim için.

Nereden nereye getirdin konuyu biz başka bir şey konuşuyorduk sanki
      ( ゚д゚)

Yorum

• İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Sorloth gelmemek için o kadar diretiyor ki, leipzig de ona böyle bir kiyak yapti en azindan ertelemis oldu olasi gelisini, bence...
        yoksa 1 aydir çikan gitgelli saçma sapan leipzig plansizligi normal degil ya da bunlar kesinlikle mal ve plani olmayan salak bir kulüp...
        dalga geçtim ama harbiden "kicker : Sorloth kampin yildizi" haberi yükleniyor sanirim, yakindir rezillik yaa

kampin yildizi olup takimda kalacak aga, gör bak sirf bize inat... o madde ve bizim inadimiz olmasa bjk hemen kapmaya çalisirdi, bu ibne laypzig de hemen verirdi, oçlar

zor tutuyorum kendimi

yok artik la

o tuncay tam bi hiyar idi zâten, adrian'in imzâ töreninde öyle anlatti ki sanki dersin Jaja'dan iyisini aldik
        o zamanlari hatirlayan hatirlar kendisinden nefret ettim kaç kere yazdim burda, millet anlamiyordu tepkimi deli saniyorlardi beni forumda
        kötü diye önyargiyla yaklastigim 1 kisi hakkinda yanildim mi bu zamana kadar, emin degilim, hep tutturuyorum anasini satayim... aklima ilk gelenler ugur karakullukçu, ugur dündar, can dündar, önder özen, ilker basbug.... ya kendini begenmis ya aziz ve fb köpegi ya artis conconlu, ya da yalaka yalama kisiler... özisik kardesler falan... daha neler neler,,, tipine bakip saçma önyargiyla kötü diyorum ama tutuyor kardesim yapacak bir sey yok aynen devam... îtiraz edip çok bilmislik yapanlar ise hayal kirikligina ugrayip kandirilmaya devâm etsin bu konuda kendimi övmek zorundayim, mütevâzilik yapamayacagim....

onlarin memleketleri neresi acaba ? esek diken iç anadolu'dandir çogu .... agizlarina ekmek yerlestirdiklerim... çakma fuzuli memleketlerini gondiklediklerim...
        genellemeyse genelleme ulan, çok da fifi,,, oralardan olan renkdaslarim kusura bakmasin anlayis göstersinler
        Sefer bu itoglunun tek söylemesi gereken şey destekleriniz için teşekkürler ama geri dönmeyi düşünmüyorum. Bunu söylemiyor, direttiği falan yok. Can yeleği olarak yedekte bekletiyor bizi resmen. Bu iş olmasın hele o zaman iyi sövcem ona. Olur belki diye ses etmiyorum.
        ( ゚д゚)

Yorum

• İlk olarak BatuhanB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bir daha şu dangalak sayfayı buraya müthiş transfer duyum hesabı diye atmazsınız.
          https://twitter.com/SqenfFoot/status...69649886990337
          ben ztn atmam da, bu baraj rezil baraj orasi dogru maalesef
          İlk olarak telkombe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Burası objektifçilik oynama yeri değil, Trabzonspor taraftar forumu. Derdi bunu yapmak olan arkadaşlar, farklı mecralarda zaman geçirebilir.

Uğurcan, tuttuğu topu bilerek kaleye bile atsa şu turnuvadan sonra konuşulan isim o olamaz. Bu çocuğa yazık günah ya, dağ olsa dayanmaz bunca tantanaya. Karşımızda, deprem nedeniyle ertlenen maça dahi açıklama yapan, kitlesel cinnet hâli yaşayan bir güruh var; ne hikmetse kendisini Trabzonsporlu addeden insanlar da bunların yorumlarından hareketle tuhaf şeyler yazıp çiziyor.

Ayrıca şunu da ekleyeyim; Şenol Güneş, kendi eliyle inşa ettiği hikâyeyi, yine kendi eliyle berhava etmiştir. İnsanlık tarihi böyle olaylarla doludur ve çok da büyütülecek bir şey değildir. İstanbul medyası üzerine gidiyorsa çıksın mücadelesini versin. Takımın bu hâlinden sonra söylenen hiçbir şey haksızlık olmayacağı için, bu onun şahsi meselesidir. Trabzon elbette ki onun şehridir amma velakin Trabzonspor onun kulübü değildir.
          çok iyi yorum, deprem olayini da iyi ki hatirlattin ben hiç unutmuyorum ama unutanlar var onu biliyorum...
          Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Sefer bu itoglunun tek söylemesi gereken şey destekleriniz için teşekkürler ama geri dönmeyi düşünmüyorum. Bunu söylemiyor, direttiği falan yok. Can yeleği olarak yedekte bekletiyor bizi resmen. Bu iş olmasın hele o zaman iyi sövcem ona. Olur belki diye ses etmiyorum.
            direttigi dedigim sey yâni hani sen diyorsun ya yedekte bekletiyor, iste yüksek olasilikla kendi kulübüne "gerekirse giderim ama 1-2 sonra gideyim bekleyelim simdilik" diyor olabilir
            "tesekkürler ama en azindan bu sene dönmeyi düsünmüyorum" diyememesinin sebebi ancak bu olabilir, haklisin
            Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• Şenol Güneş ile ilgili fikrim 20 senedir bellidir. Eline kurulmuş bir takım verirseniz 1-2 tamamlama ile müthiş hale getirir. Bazı performansı düşmüş yıldız adaylarını müthiş seviyelere çıkarır. Yani Ünal Karaman'ın gurusudur.
              Ama asla birşeyleri baştan inşaa edemez. Kendisi kuramaz.
              Buna dair ne bir ekibi olduğuna inanırım ne de şahsi olarak bu işlere vakit ayırdığına.

Varsa yoksa mentörlük.

Buna da saygım var, ama bir adam iyi mentör diye iyi teknik direktör olmuyor.

Teknik direktörlük komple bir meslek.
              İşin sadece insan ilişkileri yönü ile haşır neşir olarak üstesinden gelinecek bir iş değil.

Hangi dönemine bakarsanız bakın, 94 senesinden başlayın Trabzonspor macerasına.
              Elinde hazır bir takım vardır. Onu iyi işler. Ama birşeyleri yenilemek, yeniden kurmak deyince vasat kere vasat.

Milli takım, öyle avrupada süre alamayan oyunculardan kurulu falan demiş Jarzinho isimli tekrarcı, yalan...
              Kaleci, stoperler, sağ-sol bek... Orta alanda oynayan Okay-Ozan-Yusuf.. Santrafor Burak.
              Bunların hepsi kendi takımlarında sonuna kadar oynamış, çok da başarılı olmuş adamlar.

Uefa kupasının en çok gol atan adamına "yusuf lille de süre alamamış" demek akıl tutulmasıdır, saçmalamak kere saçmalamaktır.

Cengiz dışında, ki o da sakatlık sonrası sıkıntılar yaşadı, tüm kadro, ya Uğurcan gibi Avrupa'da orta üstü takımlarda oynayacak kalitede, ya da Avrupa'da oynuyor.

Uğurcan- Merih - Çağlar - Ozan Kabak - Umut Meraş - Zeki - Ozan - Okay - Yusuf- Burak .. Hangisi gurbetçi bu topçuların?
              Hepsi Türkiye alt yapılarından yetişmiş. 1-2 istisna hariç hepsi Avrupada kalbur üstü oynayan seviyede.
              Düzenli oynayan Kaan , Hakan ve Kenan var gurbetçi.
              Yarısı gurbetçi lafının da yalan olduğu çok çok ortada.

Mevcut milli takım oyuncularının yabancı kuralı yokken parladığı. O da yalan. Burak dışında nerdeyse hepsi (Belki OKAY bir de) formlarına yabancı kuralı varken kavuşmuş, yurt dışına böyle gitmiş oyuncular.

Yani oyuncuların süre almadığı yalan, oyuncuların yarısının gurbetçi olduğu, o da yalan, oyuncuların yabancı kuralı yokken kendilerini gösterdiği de yalan.

Gelelim 90 larda Sergen, Ünal falan diye saydığı döneme... O döneme yaşı yetiyor mu acaba?
              O dönem milli takımın bana tek başarısını sayın hele.
              İngiltere'den sürekli 8 yemek falan dışında.
              Sürekli yerli ile oynuyorduk. 3+1 yabancı kuralları vardı. Sayıldığı gibi de Türk yıldızlar ile doluyduk.
              Ne başardı?
              96 da avrupa şampiyonasına gitti, sıfır çekip geri geldi.

İddiasının arkasını doldurmak için sürekli yalan rakamlarla oynayan insanları ciddiye almayın.

Bozuk plak gibi tekrarlamak başka, aynı yalanları tekrarlamak başka.
              En son Mehmet Fatih Yavuz tarafından düzenlendi; 21.06.2021, 08:55.

Yorum

• Diabate, Altay'a kiralanabilir.

Uğurcan Çakır, Monaco ve Tottenham'ın gündemindeymiş.
                En son Enaldo61 tarafından düzenlendi; 21.06.2021, 09:40.
                2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

• Ben mi çok ön yargılıyım bilmiyorum
                  Ama bu Cengizi hiç mi hiç beğenmiyorum

Klasik kafasını dikip giden bir oyuncu tipi kolektif oyunda yok zaden Roma'da Lecistırda süre alamaması muhtemelen bu yüzden bence milli takımda da bek sevilmiyor şahsen bende orta saha da forvette oynayan bir topçu olsam bende sevmem aldığı topu sıkışmadan geri vermeyen ceza sahasında santrafor dururken her topu zorlaması yanındakileri çileden çıkarıyordur
                  @ okşoholu

Yorum

• Turnuva boyunca Uğurcan eleştirileri, Ömür ün kadroya dahi girememesi, Şike süreci, örtbas etmeler,
                    Hakemler, TFF, Medyadaki TS düşmanları vs. vs.

Bizim Milli Takımımız TRABZONSPOR. Konu tartışmaya kapalıdır. Nokta.
                    TRABZONSPOR.

Yorum

• Türk futbolunun anlık başarılar dışında avrupaya açılması ve kendini duyurması , avrupanın büyük takımlarına oyuncu ihracı Hagi-Popescu-Tafarel üçlüsünün Gs'ye gelmesi ile başlar.
                      Milli takımın 2002 dünya üçüncülüğünü kazanan kadrosunu da yetiştiren bu üç oyuncunun tecrübeleri ile harmanlanmış Gs kadrosudur.

Yusuf - Abdülkadir gibi oyuncuların başarılı görünüp parlaması Sosa'nın liderliği ile olmuştur.
                      Abdülkadir Parmak yanında Sosa varken ne kadar gözünüze hitap ediyorsa, Sosa yokken o kadar çöp görünür.
                      Yakında Hamsik ne iş görür, onu da göreceğiz hep beraber. Genç oyuncuları yeniden kazanacağız inşaallah.

Velhasılı, Türk futbolu yabancı serbestisinden zarar falan görmemiştir.

Türk futbolunun avrupa karşısında gerilemesinin sebebi 2,5 olan euro kurunun 10 u geçmesidir.
                      4 kat avrupa karşısında ekonomik olarak zayıflamış bir ülkenin, performans kaybını yabancı serbestisine yıkma çabası sadece komiktir, komik.

Bunun tek mantıklı hedefi olur...
                      Ki emin olun bu karar futbol sebebi ile falan verilmemiştir.
                      Cari açıkta yabancı oyuncu satın alması sebebi ile futbolun payı büyümüştür.
                      Bunu görünce müdahale edilmiştir.
                      Yani mantıklı hedef paranın yurt içinde kalması olur.

Fakat bu da çalışmayacak. Niye?
                      Yurt içinde fiyatlar şişince, takımlar gurbetçi oyunculara yönelecekler.
                      O hedef de tutmayacak, para gene yurt dışına çıkacak.

Oyuncu yetiştirme için gerekli teknik altyapıları, personel kalitesini yükseltmedikçe sürekli dışarıdan almak zorundasınız.

İçeride yetiştirilen oyuncu tuşlu telefon, dışarıda yetişen oyuncu akıllı telefon.
                      Tuşlu telefonun devri geçti.
                      Ben akıllı telefonun ithalatını durduruyorum deyip memleketi 20 sene evvelki teknolojiye mahkum etmek gibi saçma sapan bir karardır bu yabancı kararı.

Neyse...
                      İnşaallah tahkim falan bir şekilde iptal olur.
                      Aptallıktan başka birşey değil.

Kalitesiz oyunculardan kurulacak olan oyuncu havuzu Türk futbolunu bataklık gibi daha da dibe çekmekten başka bir halta yaramaz.
                      En son Mehmet Fatih Yavuz tarafından düzenlendi; 21.06.2021, 10:33.

Yorum

• O degilde,
                        Avrupa şampiyonası maçları,Eleme maçları ve dünya kupası elemeleri de dahil olmak üzere,Umut Meraş'ın yapamadığı bütün hücum aksiyonlarını,Mert Müldür tek maça sığdırdı.
                        Üstelik defansif görevlerini de çok fazla aksatmadan.
                        Yani isteyince dengeli oynanabiliyormuş demek ki.
                        Hiç beğenmiyorum umut Meraş'ı defans hariç.
                        Bu Mert Müldür varken Zeki Çelik neden oynamış ki.
                        Yani defansif bek işi de hikaye.

Yorum

• Almanya 2000lerin başında bir futbol krizine girdi. Oyuncu yetişmiyordu.
                          2004'te gruplardan çıkamadılar mesela Avrupa Şampiyonasında.

Yabancı sınırı getirmediler.
                          Kök nedeni gördüler.
                          1.000 altyapı antrenörü yetiştireceğiz önce dediler.
                          Yetiştirdiler.
                          15 yıldır sonucu izliyoruz:
                          Marco Reus'tan Kroos'a ondan Havertz'e. Genç yıldız harman oldu Almanya'da.

Teşhis ve tedavi doğruydu, ıspatlandı.
                          Belçika ve İngiltere de aynı reçeteyi uyguladı, sonuç ortada.
                          Sürekli genç yıldız yetişiyor.

Hiçbiri yabancı sınırı getirmedi.

'Our kids' edebiyatı yapmadı. Gençlere koruma duvarı örmedi.

Ama çocuklarını rekabete iyi hazırladılar, en iyi eğitimi vermeye odaklandılar.

Gerçek sorun ve çözüm bu kadar açık.
                          Avrupa bunu tartışmış, çözümü bulmuş, dünya futbolunda farkı iyice açmış.

Bu kadar basit bir mantık örgüsünü kavrayamanların önerebildiği şey de işte Rusya gibi, Çin gibi yabancı sınır oluyor.

Yorum

• İlk olarak Kaan Çetin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Almanya 2000lerin başında bir futbol krizine girdi. Oyuncu yetişmiyordu.

Kök nedeni gördüler.
                            Yetiştirdiler.

Bu kadar basit bir mantık örgüsünü kavrayamanların önerebildiği şey de işte Rusya gibi, Çin gibi yabancı sınır oluyor.
                            Evet işte garip olan dünyada başarıya ulaşan metotlar belli olmasına rağmen biz sürekli neden başaramıyoruz döngüsü içinde kayboluyoruz. Çok geri kalmışız. ve bunu kabul edemiyoruz, aynı hataları yapmaya devam ediyoruz.

Sürekli kestirme yollar arıyoruz ama zafere giden yol çetindir. Bilim belli fen belli yöntem belli teknik belli, hala debeleniyoruz cahilliğimizle.
                            En son Enaldo61 tarafından düzenlendi; 21.06.2021, 10:46.
                            2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR!

O SENE BU SENE! ŞAMPİYON TRABZONSPOR!

Yorum

Kök nedeni gördüler.
                              Yetiştirdiler.

sen sömürülen ülkesin aga,kapitalizm denen bişey var,çevre merkez olarak işler

duvar koymazsan ne olacağı bellidir,tarım ve hayvancılık çöktü,duvar koymazsan perişan ederler seni perişan,kulüplerin borcu son 10 yılda acayip arttı

önce amacını belirle,üretim ekonomisi mi ?tüketim ekonomisi mi?
                              TEKKEBALL

Yorum

Kök nedeni gördüler.
                                Yetiştirdiler.

Sıradan bir futbol seyircisinin, örneklere dayalı açıklamalarla yaptığı bilimsel yorumuna bak... birde futbolumuzu geliştirip değerini arttırmasını istediğimiz tffnin yaptığı işe bak. Nutkun tutulur nutkun...

Yorum

Çalışıyor...
                                X