Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 13 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Besiktasi da almis takibe, Fiko da yoklamis sanirim.
    Hayat sınav ise “Trabzonspor” yazar çıkarım.

Yorum

• İlk olarak Yiğit SARI tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      bu mu? yada bu mu acaba?

José Luis Rodríguez, 28, aus Uruguay ➤ Vasco da Gama Rio de Janeiro, seit 2022 ➤ Rechter Verteidiger ➤ Marktwert: 1,50 Mio. € ➤ * 14.03.1997 in Canelones, Uruguay

"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        bu mu? yada bu mu acaba?

José Luis Rodríguez, 28, aus Uruguay ➤ Vasco da Gama Rio de Janeiro, seit 2022 ➤ Rechter Verteidiger ➤ Marktwert: 1,50 Mio. € ➤ * 14.03.1997 in Canelones, Uruguay

Yok yahu sağ bek transferi yapacak lükste değiliz

Yorum

• Hollanda haberlerinde yaziyor PSV be biz ilgileniyoruz
          bonsverisi yok

psv antrenoru istiyormis
          psv istedigine gore iyi futbolcu
          atiba hatirlarsaniz yine biz almadik psv almisti

Yorum

Yok yahu sağ bek transferi yapacak lükste değiliz
            Lüks değil ki bedava gelecek tahminim. Çıkmış Trabzon'a doğru yola. Geliyor.
            Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
            Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

• Hafızamı zorluyorum Castillo familyasından ama onun kadar seri çalımlarını görmedim. Artısı ise topla daha sakin, pas oyununa katılıyordu.

Yorum

• Ekran Alıntısı.jpg

Yorum

[ATTACH]16033[/ATTACH]
                  Tam bir soldan hızlı şekilde çizgiye inip orta yapacak oyuncu tipi var bu arkadaşta.

Yorum

[ATTACH]16033[/ATTACH]
                    hafif Castillo'yu andirmiyor degil
                    Hayat sınav ise “Trabzonspor” yazar çıkarım.

Yorum

• Yorum

• Nikola Krstovic 18 yaşında - Forvet

Sebastjan Spahiu 18 yaşında - Merkez Ortasaha

Bir arkadaşımız, kulübün scoutu için isim önerisi istemişti.
                        Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
                        Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

• 3 tane golü var bu video içerisinde.
                          .

Yorum

• Artık no name oyuncular transfer edeceğiz sanırım ve bu durum bana daha ümit verici geliyor.

Yorum

• Bildiğin Castillo'yu tekrar almışlar ....

Yorum

• Geçenlerde bir kitap okudum, Outliers , kısaca Başarının sırlarını belli gerekçeler ve parametrelere dayandırarak açıklayan bir tez ortaya koyuyor.

Kanada Hokey takımlarının küçük yaşta yaptığı seçimlerden bahsederken, Kanada Hokey takımlarında tüm kategorilerde yılın ilk 6 ayında doğanların son 6 ayında doğanlara sayıca çok baskın üstün olduğunu gösteriyordu.
                                8-10 yaş gibi seçim yaşlarında Ocak/Şubat/Mart doğumlu olmanın Ekim/Kasım/Aralık'a göre fiziksel üstünlüğü olması nedeniyle seçimlerde böyle bir baskınlık oluştuğu ve bu oyuncuların kendi yaş gruplarının yıldızlarına dahil edilip daha iyi antrenörlerle çalıştıkça haliyle daha iyi takımlarda oynama fırsatı bulduğu vsvs.;

Bununla ilgili Futbol'da da örnekler verilmiş kitapta. Bende altyapısı ile meşhur Altınordu'ya bir bakayım dedim.
                                Kadrosunda 28 futbolcu olan Altınordu'nun 25 futbolcusu Yılın İlk 6 ayında doğmuş.

Ocak: 9 futbolcu
                                Şubat: 3 futbolcu
                                Mart: 3 futbolcu
                                Nisan: 3 futbolcu
                                Mayıs: 5 futbolcu
                                Haziran: 3 futbolcu
                                Temmuz: 2 futbolcu
                                Ağustos: 1 futbolcu
                                Eylül: 0 futbolcu
                                Ekim: 0 futbolcu
                                Kasım: 0 futbolcu
                                Aralık: 0 futbolcu

Yılın son 4 ayında doğan bir oyuncu yok.

Türkiye U 19 Milli Takımına bakayım dedim birde.
                                20 kişilik U19 Milli Takımımızın 16 futbolcusu yılın ilk 6 ayında doğmuşken sadece 4 futbolcu yılın son 6 ayında doğmuş. (Eylül Ekim Kasım ayı doğumlu oyuncu yok)

23 kişilik U17 Milli Takımımıza baktım, 19 futbolcu yılın ilk 6 ayında doğmuşken sadece 4 futbolcu yılın son 6 ayında doğmuş. (10 futbolcu Ocak doğumlu)

Altyapıdan oyuncu seçme işini beceremiyoruz. Dünyada bazı spor dallarında düşülen hatalara bizde düşüyoruz. Küçük yaşta yapılan bu seçmelerde 7-8 aylık fiziksel gelişim farkı bile çok ciddi hem zeka hem fiziki gelişim anlamına geliyor. Hani Aralık doğumlu bazı arkadaşların Ocak yazılmasını bile hesaba katsak dahi ortada sonuç. Normal şartlarda bunun random dağılımda 20-15 10-12 gibi dağılması gerekir. Böyle bir baskınlık olması seçimlerin saçma yapıldığı ve yılın ikinci 6.aylık döneminde doğan gençleri çok alt yaş kategorilerinde gereksiz elediğimiz anlamına geliyor. Eğer Yılın son 4-5 ayında doğmuş bir çocuk çok özel yetenekli değilse seçmelerden geçemiyor olmalı ki böyle bir basınlık oluşuyor. Türkiye ligindeki tüm Türk oyuncularında doğum ayları ile ilgili bir çalışma yapılsa sanırım çok farklı bir sonuç çıkmaz.
                                En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 07.08.2018, 10:19.
                                Ey Türk Gençliği!
                                Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X