Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 13 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Takımda, kreatif oyuncu eksikliği olduğu hemen hemen her hazırlık maçında görülmüş olmalı diye düşünüyorum.

Kanatlardan topu alıp dikine gidebilecek sadece Abdülkadir var. Ona da bu şekilde sert oynamaya devam ederlerse, ligde en az 6 7 maç kaçırır.

Takım bas bas bağırıyor , kanatsızım uçamıyorum diye.

Bu takıma forvetten de önce kanat oyuncusu lazım. Yusufu 9 numaraya devşirebilir siniz ancak kanat bölgesine devşiremez siniz .

Bir an önce , bu konuyla alakalı akıllı bir hamle yapılmalı.
    Ayrıca , ONAZİ orta saha emanet edilebilecek bir isim değil... Yetersiz, güçsüz, amaçsız pasları var. Bir orta sahada olmaması gereken ne varsa bu adamda mevcut.
    En son shagrath61 tarafından düzenlendi; 06.08.2018, 10:10.

Yorum

• Roda giderse iki tane santrafor oynayabilen adama ihtiyaç var. Ramil kalırsa ise bir yeterli.

Yorum

• Konu zaten Rodallega tarzi oyuncuya ihtiyacimiz olmaması.
        Rodallega Burak'in yetenek ve performans olarak 3 tik alti, özellikleri itibariyle ise ona benzeyen bir adam.
        Ikisi de pres yapmaz, ikisi de takim arkadaslarina pas istasyonu olmaz, ikisi de genelde ayağına topu bekler, ikisi de çoğunlukla rakip stoperleri rahatsiz etmez.

Yaptiklari da ( trip atma, ırkçılık laflari, küstüm oynamiyorum gibi ergen tavirlari ) az buz seyler değil, Rodallaga zaten baştan yenilgiyi kabullenmiş ve rekabet sevmeyen bir adam.

Trabzonspor'da full bir sezon oynasin, bakin Umut Bulut kadar ( En az 15 golü vardi her sezon ) gol atamaz.

Rodallega giderse hiçbir şekilde kayıp olmaz. Tabii ki kanat forvet alınması şartıyla.
        Mimoun Mahi vardi bir aralar scout ekibinin gundeminde, Groningenli. Gecen sezon da 26 macta 7 gol, 6 asist yapti. Cok büyük bir patlama yapamadı. Bazi maçları sakatlığı yüzünden de kaçırdı.
        Babel tarzi oyuncu istiyoruz. Al sana 24 yaşında Babel potansiyelli topçu. Seneye de sözleşmesi bitiyor.
        Rodallegayi gönderirsek, o paraya bu adam alınır.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
        En son Uğur KÜÇÜK tarafından düzenlendi; 06.08.2018, 10:36.
        2019 - 2020 DOZER ''CEMİL USTA'' SEZONU ŞAMPİYONU

ŞANI,ŞEREFİ,DİK DURUŞU VE HAKKIYLA TRABZONSPOR

Yorum

• Onazi ile yorumlarla alakalı olarak başka bir konuya değincem.

Şimdi yıllardır bizde defansif orta saha dediğimiz arkadaş, takım hücuma çıkarken geliyor iki stoperin arasına giriyor (takım hücuma çıkarken defans 3 kişi oluyor) ve 2 metre yanındaki stoperden top alıp, 15 metre ilerideki arkadaşına gönderiyor. Bunu Selçuk ta yaptı, Zokora da, Mbia da, Okay da ve şimdi Onazi yapıyor. Böyle bir gelenek oluştu bizim takımda, giden geride kalana bunu miras olarak bırakıyor.

Benim anlamadığım şu, bu hareket çok saçma değil mi ? Neden hiçbir teknik direktör buna bir çözüm getirmiyor. Yani amaç 15 m ilerideki adama topu iletmekse bunu stoperler de yapabilir. Bu orta sahadaki adam geri gelmediği için pas opsiyonu da bir tane artmış olur hem. Şimdi ortasahadaki arkadaş geri gelerek hem pas opsiyonunu bir azaltıyor, hem de iki stoperi tamamen oyun dışı bırakıyor, bildiğiniz o kısa anı 9 kişi oynuyoruz aslında. Bugün dünyada tüm teknik direktörler oyuncuları maksimum oyunun içinde tutacak yerleşimler üzerinde çalışırken bizim bu yaptığımız gerçekten çağ dışı değil mi ? Bunu ilk Türkiye'de yaygınlaştıran da Aykut Kocaman onu da diyeyim, bu herkesin nefret ettiği oyun anlayışını sadece biz değil birçok takıma da bulaştırdı.

Oysa, stoperimiz biraz ayağı düzgün olsa, geriden oyunu kursa takımın işleyişi çok daha efektif olmaz mı ? Sonuçta futbolcu bu stoperler de, milyon kazanıyorlar, 15m mesafeye pasa atabilsinler değil mi. (Caglari maçında Hosseini'nin ayağı düzgün gibi geldi bana bu arada.)

İleride baskı yapan takımlara karşı çok daha rahat çıkmaz mıyız bu şekilde ? Sırf bu yüzden Bossingwa'yı stoper oynatmıştı Ersun, az sayıdaki doğru düşüncelerinden biriydi ama işte Bosingwa bekte daha iyiydi. Dediğim gibi dünyada artık teknik direktörler kaleciyi bile bir pas istasyonu yapmaya çalışırken biz neden 3 kişi ile atağa başlayıp pas opsiyonlarını sınırlıyoruz.

Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum, keşke görselle anlatabilsem. Ama artık ben Onazi'nin Akbaş ve Toure'nin yanına gelip, topu alıp, biraz ileriye vermesine tahammül edemiyorum. Bu şekilde ne hücuma efektif çıkabiliriz ne de öndeki baskıları kırabiliriz. İddia ediyorum, üretkenliğimiz bile artar bu yöntemi değiştirsek.

Ünal Hocamdan beklentim bu konuya yenilikçi bir düşünce ile çözüm üretmesidir. Bazen en iyi transfer oyun şablonundaki küçük bir müdahale ile ortaya çıkabilir. Bu şekilde Onazi'nin verimi çok daha iyi olabilir. Onazi'nin içinden bir Kante çıkabilir bunda iddialıyım. Ama farklı bir rol veriliyor gibi. Top alıp oyunu yöneten değil, şok presle top kapıp oyuna sokan bir oyuncu olarak kullanmak lazım. Biliyorum çok itiraz gelecek Onazi'den olan bu beklentime ama adamı tanımak lazım. Onazi hiç bir zaman teknik bir adam değildi, Onazi çok fizik güçlü bir adam da değil. Ama pire gibi adam, her an her yerde bitip top kapabilir, anında hücumu başlatabilir. Bu özelliği var hiç kullanmadığımız. Bence adamın olmayan özelliklerine değil olan özelliklerine bakmak ve kullanmak lazım.
          En son muratt tarafından düzenlendi; 06.08.2018, 10:42.
          İnadına Trabzonspor !

Yorum

• Ramil filan kalmasın.

Çok başarılı tespitleri olan arkadaşlar var. Kanat forvet zaten ihtiyacımızdı şimdi şartoğlu şart oldu.

Roda gidecekse 1 kanat forvet, 1 tanede Pivot Santrafor oynayacak adam ihtiyacımız var. Takım orta yapıyor kafa vuracak adam yok.

Yorum

• Olcay Çakır gibi boş bir yorumcu görmedim burada böyle değildi bu adam

Yorum

• Rodellega adamdır nereye gidiyor Allah aşkına ya Pozisyon hazirlansin bakalım Rode neler yapıyor herşey dört dörtlük ya rodeyi konuşuyoruz giderse yerine adam bile almayabilirler neyin derdindeyiz acaba hiç anlamıyorum...
                S.V.A.K.O
                FATİH TEKKE

Yorum

• Rodallega ancak 3. santrafor olur bu takımda. Ölü Damdoy bile ondan daha çok işimize yaradı. 1 santrafor ve 1 kanat forvet lazım bu takıma.
                  Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• İyi bir 8 numara ve iyi bir kanat oyuncusu almadıktan sonra forvetin Rodellega değil İbrahimoviç olsun yine hiçbir şey yapamazsın..

Ya da çapa bir ön libero alınıp Sosayı geride kullanabilecek yapıya kavuşmak lazım..

Başka türlü bu takım top oynayamaz ve her daim gol sorunu yaşar..

Yorum

• İlk defa sanırım oyun profiline uymayanları gönderme ve doğru profilde oyuncu alma çabaları var sanırım.
                      İyiye işaret.

SM-A730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• İlk olarak muratt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Rodagella'ya laf eden arkadaşlar, sorun Rodagella'da değil, adamı pozisyona sokamayan takımda ve oyun organizasyonunda. Rodagella hiçbir zaman yoktan pozisyon vareden, defansı hırpalayan, top kapan bir santrafor olmadı. Adamı bilip de konuşmak lazım. Adam bitirici. Adam teknik. Kafa var, şut var, atletizm var. Adamdan beklenti yanlış. Rodagella'ya pozisyonlar hazırlandığı zaman o adamın değeri anlaşılacak. Şu anda tartışılması gereken konu Rodagella değil, orta saha üretkenliği olmalı.
                        Pozisyon hazırlayacaksın da, adamla 2 ye 1 yapmaya kalkıyorsun adam olmadık yerden şut atmaya kalkıyor. Top tutamıyor. Tek iyi yanı vuruşları iyi ama her top da kaleye vurulmaz ki, vurulacak yer var vurulmayacak yer var. Kısacası Rodellega ile bizim ihtiyacımız olan forvet örtüşmüyor.

Yorum

• Yönetimin/hocanın teşhisleri gayet yerinde şu ana kadar.
                          Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• Elimden gelse sosa ve onaziyi gönderirim.
                            Elimizde kucka gibi bi adam varken onun kaptığı topları işe yarar şekilde kullanıp oyunu açıp top dağıtacak bir adam bulamadık ona yanıyorum.
                            Hiç sevmesem de emre belözoğlu gibi bi adamımız olsaydı takım bir başka oynardı.
                            Orta sahayı da 2li kurabilirdik bu şekilde, forveti de çiftlerdik.
                            Alınacak olan forvet de istasyon görevini üstlenebilecek birisi olurdu.

SM-A730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• İlk olarak İsmail SARAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Yönetimin/hocanın teşhisleri gayet yerinde şu ana kadar.
                              Ikisinden de ziyade Özkan Sümer'in tercihleri cok doğru.
                              Burada adama yaşlı, gitsin torun sevsin diye baya laflar edildi fakat futbolu bilen adamin hali başka.
                              Bana kalirsa Rodallega'yi da istemeyen Özkan Sümer.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                              2019 - 2020 DOZER ''CEMİL USTA'' SEZONU ŞAMPİYONU

ŞANI,ŞEREFİ,DİK DURUŞU VE HAKKIYLA TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak 61_Hasan_69 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Olcay Çakır gibi boş bir yorumcu görmedim burada böyle değildi bu adam
                                Boş demek yanlış olur ama yorumculuğu bana göre kötü. Düzgün konuşmasını biliyor ama yine burdan çıkan Erdal Hoş'a yaklaşamaz. İkisi birlikte yükseldi ama kendisi etliye sütlüye dokunmaz tarzda yorumları ve herkese mavi boncuk dağıtma politikası uyarınca ulusal medyada daha bir tutulur oldu. Burda da yorumlarından bir şey aklımda kalmamış, bir tek hani başlıklarda kelime oyunları yapılır bazen, o tür kelime oyunlarına meraklıydı, sonra yazarlığa başladı, hatta yanlış hatırlamıyorsam buraya linkini atar biz de okurduk, destek olurduk. Televizyonda ise öz evlat denirken yetersiz belki de torpillilerden söz ettiğimiz halde yetersizleri savundu, Yusuf ve Abdülkadir çıkınca da can simiti gibi üzerlerine atladı öz evlatları yıllardır tek ben savundum diye üste çıktı. Kısacası görüşüm olumsuz, ama bunları deyince listeden atıp hayatından çıkarttığını sanıyor. Sanki listeye ekleyince hayatındaydık da?

Bu arada yazdığım orta sahalarla ilgili yorumu olan var mı?
                                Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                                Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                                Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                                Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X