Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 11 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• oyuncuların gelişim kaydettiğini unutmayalım. bu oyuncular oturmuş takımlarda, düzgün sistemlerde oynayıp gelişim kaydediyor oyunu öğreniyorlar.hepsi doğuştan hazır olmuyor. takımın kendi içinde dinamikleri olur. takımda bir kaç tane tam anlamıyla hazır yüksek profilli oyuncu olması lazım adı trabzonspor ise. scout ekibinin getirdiği her oyuncu tutmayacak.1 milyon bandında genç oyuncu yeterince test edilmemiş bir oyuncudur. bazıları başarılı olur, bazıları olmaz. zaten yetenekli oyuncuların çoğu erken yaşta büyük takım deneyimi yaşayıp başarısız olabiliyorlar. bazılarının meleke kazanması, forma girmesi, güven kazanması gerekiyor. siyah beyaz kadar net olmuyor işler.

genel olarak usta'nın oluşturuğu atmosfer ve bakış açısı başarıyı garanti ediyor bana göre. bütçeye göre hareket edilmeli, bunun tartışması olmaz ama bir kaç kritik mevkide acaba demek istemiyorum.

Yorum

• İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      1-1.5 milyon bandına çok da iyi çok da güzel oyuncular alırsın. 5-10 milyon verip çok rezalet oyuncular da alabilirsin. Bir oyuncunun piyasa değeri o oyuncunun kalitesiyle paralel olmak zorunda değil. Bu bir vitrin işi. Mesele, o adamları vitrine çıkmadan bulup almaktan geçiyor. Ben dünyadan çok fazla oyuncu tanımam bilmem, ama ligimizden de örnekleri bir çırpıda sıralayabilirim. Hatta çok geçmişe de değil, hemen gözümüzün önünde olanlara bakalım:

-Mehmet'i 1.5 milyona aldık. Şu an 5 milyondan aşağı kimse teklif etmez.
      -Serge Akakpo pilot takımımızdaydı. Bonservisi 100 bin etmezdi. Üst takıma çıktı, 10 maç kendini gösterdi, 1 de gol attı, şu an piyasası 2 milyon olmuştur, yıl sonunda bakarsınız.
      -Burada övmelere doyamadığınız N'diaye 400 bine gelmiş. Şimdi biz istesek 4-5milyondan fiyat çekerler.
      -Yine aynı şekilde Visca 400 bine gelmiş.
      -Umar Samsun'a 50 bine gelmiş.
      -Lawal Adana'ya bedava gelmiş, ordan Mersin'e 350 bin, ordan Eskişehir'e bedava ordan Osmanlı'ya da bedava gitmiş (Belki takas olmuştur o kadar detayı yazmıyor). Bu kadar transfer sırasında biz sadece bakmakla yetinmişiz. Bu süre içinde de Lawal'den daha iyi bir orta sahamız olmamış.
      -Bakambu Bursa'ya 1.8'e gelmiş 7.5'a gitti.
      -Nakoulma bedavaya gelmiş, şimdi Mersin düşünce belki 1-2'ye alırsın yoksa o da zor.
      -Fernandao gelirken piyasa değeri 500 bin civarı imiş. Adam gol kralı oldu.

Bakın hiç öyle tartışmalı isimler yazmadım. Bunların hepsi forumun bayıldığı, keşke bizde olsa diye hesaplar yapılan, her birine 3m verip alsak kimsenin itiraz etmeyeceği isimler. Bu kulüp tarihinde yararlı olmuş topu topu 3-5 tane yabancı oyuncu var, bunların hepsi de bize gelmeden adı sanı duyulmamış isimlerdi (Şota,Yattara, Szymek, Aurelio vs.)

1.5 milyona çok iyi adamlar alınır. Takımımızın bulunduğu sportif ve ekonomik durumu düşünürsek çok bile bu bonservis. Scout ekibi haybeye kurulmadı. Scout ekibi kurup da hala transfere 3m 5m vereceksek hiçbir anlamı yok ki. Durun bi bakalım üst sıralara oynamaya başlayalım, gelirlerimiz artsın, ondan sonra çıtayı yükseltirsiniz. "Takım çok kötü, hadi transfere abanalım parayı basalım takım düzelir" olmuyor işte. İhonun yaptığı şeylerin aynısını istiyorsunuz, yapmayın böyle.
      1.5 muhabbetine ilk itiraz eden kişi olarak cevap vereyim. Bu yazdıklarınız zaten hepimizin ortak temennisi. Yani Orkan'ı, Ndiaye'yi 3-4 m verip almak yerine benzerlerini bizim ucuza bulup getirmemiz lazım. Sadece takas yoluyla oyuncu eritme yapılırsa yurt içi bu tarz transferler yapılabilir.

Ancak bu muhabbetler Güney Amerika pazarı için geçerli değil. Başkan tartışılmayacak 10 numara diyor. 1 m euroya bulamazsın oralarda bu tarz oyuncu. Güney Amerika'dan tahminimce 2-3 oyuncu alacağız ve bunların bonservisi de 4-6 m euro civarı olacaktır. Bunları aldıktan sonra kalan kısmını Avrupa'dan 1-1.5 civarına alabilirsin.

Yani benim itirazım 1.5 m eurodan fazla bonservis ödenmeyecek denmesine. Ortalama bu olabilir ama 4-6 m vereceğin oyuncuda olacak.

Yazına iki noktada katılmıyorum.

Birincisi 4-6 m euro oyuncu almak iho kafası değildir. Shaktar'a iho kafası mı diyelim mesela? İho kafası demek bu paraları Sefa'lara Özer'lere harcamak demektir.

İkincisi de Akakpo tespitin yanlış. Kendisi ptt'de en çok dikkat çeken başarılı oyunculardan biriydi. Bir çok takımın radarındaydı ve milli takımda oynuyordu. 400-500 bin euroya satılabilirdi 1461'de devam etseydi. Sadece Süper Ligde aynı performansı sergileyince bonservisi 2 kat arttı, artacaktır.
      Mustafa Yumlu.

Yorum

• İlk olarak mesaced1967 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Trabzonspor sezonun bitmesini beklemeden transfer çalışmalarını hızlandırdı. Önümüzdeki sezonun kadrosunu şimdiden şekillendirmeye başlayan bordo mavililer ilk transferi gerçekleştirmek üzere...24saatfutbol özel haberleri ile gündem oluşturmayı sürdürüyor.

Bu sezon ligde ve Avrupa'da umduğunu bulamayan Trabzonspor transferde atağa geçti. Sezonun bitmesine daha vakit olmasına rağmen bordo mavili ekip yeni sezon için çalışmalarını hızlandırdı.

Edindiğimiz bilgiye göre Rusya'nın Terek kulübünde forma giyen 26 yaşındaki Polonyalı Maciej Rybus gelecek sezon büyük ihtimal Trabzonspor forması giyecek.
        Rus yetkililer ile temasa geçen Trabzonsporlu yöneticiler Polonyalı milli futbolcu için son aşamaya geldiler.

Ayrıca Trabzonspor'un Rusya ve Polonya pazarından bazı isimlerle olan temaslarını da ilerki günlerde sizlere aktaracağız.

İNŞALLAH DOĞRULUK DEĞERİ VARDIR
        Oyuncuyla ilgileniyor olabiliriz cunku sozlesmesi bu yaz sona eriyor, ama bu ayni zamanda haberin kismen yalan ya da yanlis oldugunu ispatliyor. Sozlesmesi sona eren futbolcu icin neden kulup temsilcileriyle goruselim?

Yorum

• İlk olarak S.ÖZKAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Championship'te bize uygun düşük maliyetli genç oyunular var mı?

Bilgisi olan arakadaşlar varsa yazarlarsa iyi olur.
          Moussa Dembele (Fulham)
          Jon Toral (Birmingham - Arsenal)
          John Swift (Brentford - Chelsea)
          Josh Murphy (MK Dons - Norwich)
          Sergi Canos (Brentford - Liverpool)
          Ademola Lookman (Charlton)
          Adam Henley (Blackburn)
          Vigen Christensen (Fulham)
          Emyr Huws (Huddersfield - Wigan)

Illa Championship ve genc olacaksa, bu Oyunculari izlemekte Fayda var.

Championship de oynayan cogu genc ve yetenekli Oyuncu zaten Premier League de oynayan büyük Takimlardan kiralik geliyor. O acidan cogunu Transfer etmek zor gibi duruyor...

Burda yazan Moussa Dembele gibi Isimler icin fazla para isteyeceklerdir ama yinede denenebilir... Özellikle Ingiliz kökenli Oyuncular Türkiye de Adaptasyon acisindan zorlanacaklardir diye düsünüyorum... Bir Zamanlar Bursaspor da Iskoc Kenny Miller vardi... Epey etkiliydi ama kendisi 6 Ay sonra ayrildi Takimdan...
          “Gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın.”

Yorum

• Usta 1.5 dedi diye hep bu fiyat araliginda transfer yapacak degiliz...Ona bakılırsa Usta ciddi bir 10 numara istiyorum da dedi..Ben Usta ve ekibine güveniyorum akıllı mantıklı hamleler yapacağız insallah...

Mevzu bence geleceklerde degil gideceklerde..

Ndoye Douglas Yatabare Erkan başta olmak üzere para kazanma firsatimiz varken Cardozo ve bizi kanser etmeden Cavanda da gönderilmeli ..

Mustafa Aykut Akakpo Aytac Guray Yusuf cok iyi alternatif olurlar Okay dan alternatif dahi olmaz..Ramazan da iyi güzel cocuk kosturuyor ama maalesef o da bizim topcumuz degil. .

Sabir ve destek olursa her sey güzel olacak insallah. .

Yorum

• Braga Ahmet Hassan'ı 700.000 avroya alıyorsa Leo Bonatini 1.2 milyon avroya alınabilir

Yorum

• İlk olarak asilhamsi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bu polonyalı oyuncuyu tanıyan var mı?
                Rybus gelirse Yusuf kesin gider diye düsünüyorum. Kendisi Polonya Milli Takim Oyuncusu. Asil Pozisyonu Sag ve Sol Kanat ama kendisi suan Sol Bek olarak oynatiliyor Takiminda. Ara ara yine Kanatlarda görev bulabilen bir Isim. Defansif acidan bence zayif ama ileride iyi isler yapiyor. Özellikleri Hizi, Top Sürmesi, Sutlari ve Paslari... Sayet Sol Bek olarak düsünülüyorsa yanina cok kaliteli bir Stoper lazim. Yusuf Erdogan in biraz daha kalitelisi diyebiliriz aslinda... Defansif acidan biraz daha iyi... Ama yinede Sol Bek icin degilde Kanat icin alinmali alinacaksa.

Yorum

• İlk olarak Trabzonspor93 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Moussa Dembele (Fulham)
                  Jon Toral (Birmingham - Arsenal)
                  John Swift (Brentford - Chelsea)
                  Josh Murphy (MK Dons - Norwich)
                  Sergi Canos (Brentford - Liverpool)
                  Ademola Lookman (Charlton)
                  Adam Henley (Blackburn)
                  Vigen Christensen (Fulham)
                  Emyr Huws (Huddersfield - Wigan)

Illa Championship ve genc olacaksa, bu Oyunculari izlemekte Fayda var.

Championship de oynayan cogu genc ve yetenekli Oyuncu zaten Premier League de oynayan büyük Takimlardan kiralik geliyor. O acidan cogunu Transfer etmek zor gibi duruyor...

Burda yazan Moussa Dembele gibi Isimler icin fazla para isteyeceklerdir ama yinede denenebilir... Özellikle Ingiliz kökenli Oyuncular Türkiye de Adaptasyon acisindan zorlanacaklardir diye düsünüyorum... Bir Zamanlar Bursaspor da Iskoc Kenny Miller vardi... Epey etkiliydi ama kendisi 6 Ay sonra ayrildi Takimdan...
                  Dediğiniz gibi İngilizler biraz zor ama Afrikalı Doğu Avrupalı bir yada iki oyuncu olabilir.

Yorum

• Dün gece biraz Braga forumlarına bakayım dedim Fonseca için;

Adamlar tam olarak "sen daha iyisini hak ediyorsun" modunda. Hepsi paramız yok, bi üst seviyeye geçme vakti geldi gibi şeyler yazmışlar ama çıkan Trabzonspor haberleri için çoğunluk "yanlış karar olur daha büyük bi takıma gitmesi lazım" demişler.

Oyun olarak da belki şampiyonluğa oynamıyoruz ama futbol zevki olarak geçen yıldan çok ilerdeyiz minvalinde yazmışlar genel olarak. Oynanan oyundan taraftar genel manada memnun yani.

**

bence seneye Lucescu olmazsa yeni teknik direktörümüz yüksek ihtimal Fonseca olacak gibi, bakalım hayırlısı

Yorum

• Bu Oyunculari izlemekte Fayda var:

Lucas Lima (Arouca)
                      Andrezinho (Pacos Ferreira)
                      Rui Correia (Nacional)
                      Bonatini (Estoril)
                      Jorge Benitez (Cruz Azul - Olympiakos)
                      Hirving Lozano (Pachuca)
                      Erick Gutierrez (Pachuca)
                      Edwin Cardona (Monterrey) -> 5-6 Milyon verilecekse Cardona gibi Adamlara verilsin

Yorum

• İlk olarak gometra tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Dün gece biraz Braga forumlarına bakayım dedim Fonseca için;

Adamlar tam olarak "sen daha iyisini hak ediyorsun" modunda. Hepsi paramız yok, bi üst seviyeye geçme vakti geldi gibi şeyler yazmışlar ama çıkan Trabzonspor haberleri için çoğunluk "yanlış karar olur daha büyük bi takıma gitmesi lazım" demişler.

Oyun olarak da belki şampiyonluğa oynamıyoruz ama futbol zevki olarak geçen yıldan çok ilerdeyiz minvalinde yazmışlar genel olarak. Oynanan oyundan taraftar genel manada memnun yani.

**

bence seneye Lucescu olmazsa yeni teknik direktörümüz yüksek ihtimal Fonseca olacak gibi, bakalım hayırlısı
                        Hocam sözleşmesi mi bitiyor kesin ayrilacak mi Braga dan..

Yorum

• İlk olarak Uğur Kalyoncu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Hocam sözleşmesi mi bitiyor kesin ayrilacak mi Braga dan..
                          1 yıl daha sözleşmesi var ama herkes ayrılacağı konusunda hemfikir, taraftarın bile çoğunluğu "gidip kalmasını" değil "nereye gitmesi gerektiği"ni konuşuyor. Portekiz basınında da ayrılacağı yönünde haberler çokca çıkıyor.

Yorum

• İlk olarak gometra tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            1 yıl daha sözleşmesi var ama herkes ayrılacağı konusunda hemfikir, taraftarın bile çoğunluğu "gidip kalmasını" değil "nereye gitmesi gerektiği"ni konuşuyor. Portekiz basınında da ayrılacağı yönünde haberler çokca çıkıyor.
                            Eyvallah sagolasin..Braga da birakacak mi bakalim ben bizi zor ihtimal görüyorum...

Yorum

• braga fener'i eledikten sonra fonseca gelsin diye yazdığımı hatırlıyorum. bu kadar gündem olması sevindirdi beni.her sene bir iki takım gözüme takılır. taktiğini, oyun yapısını incelerim. leicester zaten patladı gitti. diğer takım braga oldu. bu iki takım da farklı şekillerde 4 4 2 oynuyor. leicester daha defansif daha hedefe yönelik bir 4 4 2 oynuyor ama izlemesi çok zevkli. braga genel olarak ofansif oynuyor zaten.

doğru forvet ve merkez orta saha tercihleri ile hiç de zaaf yaratmayacak bir taktik 4 4 2. çok iyi uygulamalar var. yetenekli oyuncularını kanatlara atarak ve daha dirençli, pres yapan, hareketli forvet tercihleri ile iyi bir takım çıkıyor ortaya. savunmanın dengesini bozan rahatsız eden iki forvet tipi daha kolay gol bulmanı sağlıyor. öyle müthiş paslaşmalara gerek yok. yetenekli oyuncular kanatlarda daha rahat topla oynayıp içeri katediyor veya orta için pozisyon hazırlıyor. ceza sahasında çift forvet hazır olduğu için ortalar daha tehlikeli oluyor. kaçak oynayan oyuncu da çok belli olur bu dizilişle. görevini yapmayan oyuncu çok net gözüküyor.

oynamaktan korkan kabuğuna çekilen vasıfsız 4 5 1'ler bıktırdı beni eninde sonunda iş oyuncuda bitiyor ama bu dizilişin avantajlı tarafları olduğunu düşünüyorum, doğru oyuncu tiplerini seçmek şartıyla.

Yorum

• sözleşmesi bitiyor muydu?

Yorum

Yükleniyor...
                                X