Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Transferleri

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Dostun mostun değilim. Önce edep adap öğreneceksin.

Ben ne yazdığımı, kime yazdığımı, niçin yazdığımı biliyorum. Yırtık dondan fırlar gibi "Ben iki dakikalık videodan yorum yapmadım ki" diyen sensin. O zaman üstüne almayacaksın. Çünkü ben iki dklık videodan yorum yapana demişim belli ki! Paşa paşa oturduğun yerde oturacaksın. Kendini profesyonellerle kıyaslarsan da kıyasla... Kaldı ki ben onları övmedim. Okuduğunu anlamamışsın.

Bir de şu üslubuna çeki düzen ver. "Bakın, eskilerindensiniz" efendiliğinden; bir mesaj sonra "kes, yorma" seviyesizliğine hangi ara düştün? Bu kadar kızdıracak bir şey yazmamıştım.

Dediğim gibi, seninle bir derdim yok(tu). Ama şu delikanlılık melikanlılık katıyorsunuz ya çocuk gibi klavye başında tanımadığınız insanlara... Şimdi var.

Ben bunları sana daha önce de anlattım. Özelden de yazdım. Aynı karalamayı, düzeltmeden tekrar ettiğin için yazdım.
    Bana bak evlat
    Aklımla oynama benim, o cümlelerini seçerek konuş benimle
    Hadi İşine bak , yorma
    En son special one tarafından düzenlendi; 18.12.2025, 15:45.
    “Bir gün birileri gelecek TRABZONSPOR’umu şampiyon yapacak.”
    HAMİ AYAZ

Yorum

• Bizden yuhalanip gönderilen hiç bir adamın başka yerde dikiş tutmaması "Trabzon insanı futboldan anlar" savını destekliyor. bazen forumda da milletin kafası atar bu laf eleştirilir hemen anti tez üreteyim dedim
      Hominem te memento... - Sadece bir insan olduğunu unutma...-

StopMatchFixing.Com

Yorum

• https://www.transfermarkt.com.tr/chris-fuhrich/profil/spieler/272278

📊 Performans & İstatistikler

📌 Genel Lig Performansı (2025/26 – Bundesliga)
        • Goller: 2
        • Asistler: 2
        • Şutlar: 12 toplam şut
        • Toplam sprint & mesafe: 135 sprint, 55.3 km toplam mesafe
        • En yüksek hız: ~34.25 km/s bundesliga.com
        📌 FBref Scout Verileri (2024–25)

Bundesliga’da benzer mevkilerle kıyaslandığında:

Geliştirme & top taşıma
        • Progressive Carries (ileri taşıma): Üst seviyede — 97. persentil
        • Progressive Passes Received: 99. persentil
        • Progressive Passes: ~70–87. persentil

Gol & fırsat üretimi
        • Gol katkısı açısından ortalama altı düzeyde (düşük persentil)
        • xG ve xAG değerleri daha orta seviyede - bu da gol/net katkı üretme konusunda tipik bir kanat/yaratıcı profil olduğunu gösteriyor

Teknik & Oyun Özellikleri

🧠 Oyun Tarzı

Güçlü Yönler
        ✔️ Hızlı ve çevik — hız ve çeviklik istatistikleri genelde yüksek
        ✔️ İleri taşıma ve top sürme konusunda etkili
        ✔️ Oyun kurulum ve şut seçenekleri ile ofansif varyasyon yaratabilir
        ✔️ Ortalar ve keskin paslar üretebilir

Zayıf Yönler
        ⚠️ Skor üretimi (gol/asist) Bundesliga seviyesinde standart altı kalabiliyor. Türkiye liginde daha yüksek olacağını düşünüyorum. 10 gol / 10 asist seviyelerini yakalayabilecek potansiyeli var.
        ⚠️ Fiziksel mücadele ve daha fazla bitiricilik eksikliği
        ⚠️ Defansif katkı sınırlı — kanat oyuncusu olarak kontr-presse veya ikinci savunma hattında etkisi düşük aws.fbref.com 🛠️ Yetenekler (FIFA/Simülasyon Bazlı Veriler)

(FIFA & FUT tabanlı eşdeğer simülasyonlar oyuncunun yetenek eğilimini ağırlıklı verir)

🔹 Dribbling / Ball Control: ~84
        🔹 Acceleration / Sprint Speed: ~83–81
        🔹 Agility / Balance: ~88 / ~83
        🔹 Passing / Vision: ~70
        🔹 Shooting / Finishing: Orta seviyede (65–70)
        🔹 Strength: Zayıf (~49) FUTWIZ+1

Bu değerlendirmeler, gerçek lig performansını tam yansıtmasa da bir oyuncunun saha içi teknik/hareket kabiliyetini göstermeye yardımcı olur.
        🧩 Rol / Kullanım & Oyuncu Tipi

Oyun içi roller
        • Geniş alanları kullanabilen kanat oyuncusu
        • Top sürme ve bire bir pozisyonlara girebilen hücum tehdidi
        • İçeri kat eden, dripling ve çevrimler yaratabilen oyuncu
        • Oyun kurma ve seri paslarla takım hücumuna katkı

Taktiksel uygunluk
        ✔️ 4-3-3 geniş kanat, 4-2-3-1 CAM/LM
        ✔️ Kontra-atak futbolunda hızlı hücum destekçisi
        ⚠️ Derin set oyunlarında daha az bitirici seçenek
        📈 Değerlendirme / Potansiyel

Artılar
        • Hız + top kontrolü + taşıma gücü
        • Oyun kurulum katkısı
        • Oyunun temposunu yükseltebilme
        Eksiler
        • Gol/Asist verimliliği ortalamanın altında
        • Fiziksel meydan okuma sınırlı
        • Sık sık alan paylaşımı ve pozisyon çeşitliliği gerektirebilir
        Potansiyel kullanım
        • Bundesliga orta-üst takımlar için ilk 11 rotasyon oyuncusu
        • Ortanın altı takımlarda düzenli hücum katkısı
        • Takım dizilişine göre yaratıcı kanat opsiyonu

🧠 Genel Scout Özeti
        📌 Führich, oyun zekâsı ve top sürme yeteneğiyle hücum hattında geniş alanı etkin kullanabilen bir kanat/yaratıcı oyuncudur. Teknik beceri ve hız profili yüksek olmasına rağmen gol ve direkt katkı üretimi (goller/asistler) standart beklentinin biraz altında kalabilir. Oyun kurma ve progresif top taşıma yetenekleri onu yaratıcı rollerde değerli kılar, ancak yüksek baskı ve bitiricilik gerektiren sistemlerde daha sınırlı performans gösterebilir.
        Chris Führich (VfB Stuttgart / Bundesliga) için örneklerle genişletilmiş scout raporumatch örnekleri, ısı haritası/konum, şut & pas üretimi örnekleri ve istatistiksel analiz ile. 👇
        ⚽ 1) Isı Haritası & Mevki Örnekleri

📌 Führich genellikle sol kanat/sol iç forvet ve bazen 10 numara / hücum orta saha pozisyonunda oynar.
        • Isı haritalarında sol kanat çizgisine yakın ileri hücum alanları, sağa içe kat etmeler ve kutu ön çizgisine doğru yüksek varlık görürsün — yani takımın çabuk geçişlerinde ve hızlı hücum aksiyonlarında rol alır. Sofascore
        • Sofascore gibi platformlarda oyuncunun her maç için ısı haritası yer alır (kanatta çok aktif, orta üçüncüye taşıma ve son çizgiye yakın aktiviteler). Sofascore
        👉 Taktiksel örnek:
        • Sol kanattan içe dripling → pas → şut kombinasyonu: Genelde saldırı başlamadan önce topu alır, çevresine göre pozisyonunu değiştirir; geçişlerde orta üçüncüye girip pas ve şut opsiyonlarını açar. Sofascore

🔎 2) Pas & Şut Örnekleri — Sahadaki Rolü

📌 Pas & Şut Organizasyonu
        • Führich 2025/26 sezonunda Bundesliga’da günde ~2.51 kilit pas yaparak rakip savunma arkasına pas/şans yaratmada üst sıralarda. FootyStats
        • Assists (asist) ile gol yaratma konusundaki beklenti (xA) da çok yüksek — mevcut oyuncuların %96’sının üzerine çıkıyor. FootyStats
        📌 Şut & Gol Örnekleri
        • Bu sezon 13 maçta 2 gol + 2 asist ile %50 şut isabeti yakalamış durumda. FootyStats
        • Örneğin Werder Bremen maçında 4-0’lık galibiyette son dakikalarda takımının dördüncü golünü atarak hücumda aktif rol oynadı. DIE WELT
        📌 Beklenen Gol / Beklenen Asist (xG/xA)
        • Führich’in xA değeri yüksek olduğundan (yüksek şut & pas katkısı), final pası ve hücum organizasyonu açısından örnek gösterilebilir. FootyStats

🧠 3) Top Sürme, Taşıma & İleri Oyuna Katkı

📌 Progresif Taşıma & Top Sürme
        • Progressive Carries (ileri taşıma) ve progressive passes received (ileri pas alımı) oranlarında çok yüksek seviyede. Bu kanat oyuncusu, topu taşıma ve ileriye taşıma konusunda rakip savunmayı kırabiliyor (örneğin bu değerler %96-%99 civarında). fbref.com
        • Bu, hızlı hücumlarda geniş alanlarda topla buluşma, ileri üçüncüye taşıma ve pas desteği oluşturma becerisini gösterir. fbref.com
        📌 Örnek Senaryo:
        • Bir geçiş oyununda topu kendi yarı sahasında alır, sağa/sola dripling ile yön değiştirir, orta üçüncüye girdikten sonra kilit pas atar ya da şut pozisyonuna girer — bu tip aksiyonlar istatistiksel olarak yüksek persentil ile çerçevelenir. fbref.com

🎯 4) Rakip Savunma Üzerindeki Etki & Saha İçi Davranış

📌 Rakip Savunma Çözme
        • %97 persentilde progressive carries ile, çift winger/kanat yapılarına karşı çabuk atak başlatabilir. fbref.com
        • Özellikle sol kanatta pres ve dripling sonrası pas bağlantısı hem orta doğrudan hem de dar alanlardan çıkışlarda etkili. fbref.com
        📌 Son Üçte Etki Alanı
        • Passes into penalty area (ceza sahası içine paslar) değerleri yüksek — bu da hem bitiricilik hem asist potansiyelini yükseltir. fbref.com

📊 5) Örnek Maç Analizi / Kıyaslamalar

🟥 Werder Bremen 0-4 Stuttgart
        • Führich sahada hem gol hem tempo tutma açısından pozitif rol oynadı — skoru 4-0’a taşıyan golüyle bitiriciliğini gösterdi. DIE WELT
        ⚙️ Mevki karşılaştırma
        • Bazı maç analiz sitelerinde Führich’in kanat içi geniş aktarma odaklı oyunlarda daha etkili olduğu görülür (örneğin heatmap ve hücum haritalarıyla bu pozisyon belirgin olur). one-versus-one.com

📌 Önemli İstatistiksel Noktalar (Örneklerle)
        Gol 2
        Asist 2
        Kilit Pas / 90 Yüksek (2.5 civarı) FootyStats
        Progressive Carries Çok yüksek (top %97 persentil) fbref.com
        Shot Accuracy ~50% FootyStats
        xA / 90 Üst düzey (~0.44) FootyStats

📌 Oyuncu Tipi – Kısa Özet
        Kanat Hızı & Dripling Yüksek
        Karar Verme & Pasleme Yaratıcı
        Gol Katkısı Orta / artma potansiyeli
        Oyun Kurma İleri taşıma + final pası
        Defansif Katkı Görece sınırlı

HAMİ AYAZ

Yorum

• İsrail liginden Hapoelden kings kangwa waka etkisi yapar onu da yazalım. Bonservisi ucuz al gel ligi alt üst etsin .
          hayat nedir diye sorarsan, bilmiyorum evlat; sormazsan biliyorum haraptarlı nafi (Hasan Ali Toptaş) Bin hüzünlü haz...

Yorum

• İlk olarak Tarjeta Amarill tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bu yaz yapılan transferlerin hangileri Fatih Tekke transferi hangileri scout transferi, net bir bilgi var mı elimizde?
            Onaçu, Olai, Agusto ve Pina sezon öncesi belirlenmiş ortak karardaki adamlardı bir bunları alabildiler. Tekkenin istediği takıma seviye atlatacak sol kanat, ofansif ortasaha ve stoper mevkilerinde ise kelimenin tam anlamıyla sı.tı sıvadılar. Stoper hiç almadılar.
            "Sabırlı, sistemli ve ekonomik; tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
            Murat

Yorum

• İlk olarak special one tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bana bak evlat
              Aklımla oynama benim, o cümlelerini seçerek konuş benimle
              Hadi İşine bak , yorma

Şu üsluba bak.

İlk olarak Dexter M. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Ne yaptın arkadaş amma yükselmişsin yav. Ne gerek var böyle dikilmeye, adam senle ilgili olmadığını, senin alınmana gerek olmadığını söylemiş sen coşmuşsun.

Ben şunun için müdahil oluyorum,
              Senin yazıların da Oğuz Zeytin yazıları da çok kıymetli forum için, sayınız da az malesef, böyle birbirinizi kırıp azalmayın diye yazıyorum.

Verdiği örnek hoşuna gitmediyse renktaş tamburaya saza gerek yok dersin üzüldüğünü belli edersin, kırıp dökmeye gerek yok ki. Kaldı ki Oğuz Zeytin in kimseyi kırdığını görmedik.

Herkes anlamış, sana da izah etmiş. Başka bir şey eklemeyeceğim. Arif olan anlar.

*

Üye arkadaşlar da kusura bakmasın, böyle lüzumsuz mesajların sayfa işgali için.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak castillo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Mendy'nin bonservisini alacaklar gibi hafta sonu maçın oyuncusu seçilmiş as oyuncusu takımın.

Pazarlık vs 5-6 milyon gelir ordan. Hoş umursamaz tavrından dolayı çok eleştirdik ama Bouchari mocuharinin yanında rastalı Viera, z kuşağı Seedorf kalır. Kalsa da çok dert değil.
                Çok sevindim ben bu habere.
                Gamsız ve ruhsuz oyunculara deli oluyorum, bizden uzak, Sevillamıydı, Villarealmiydi neyse oraya yakın olsun.

Yorum

• İlk olarak Antonio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  İsrail liginden Hapoelden kings kangwa waka etkisi yapar onu da yazalım. Bonservisi ucuz al gel ligi alt üst etsin .
                  Canavar

Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.

Yorum

• İlk olarak Anıl C tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Gerçekten öyle tuhaf biri adam her şeyi yapıyor. Oyun kuruyor dikine gidiyor.
                    hayat nedir diye sorarsan, bilmiyorum evlat; sormazsan biliyorum haraptarlı nafi (Hasan Ali Toptaş) Bin hüzünlü haz...

Yorum

• Kanat için Daizen Maeda çok uygun bize. Celtic de baya karışık bu ara başkanı falan istifa etti.
                      Yalakalardan sakınınız. Çünkü onlar insanları boş kaşıkla besler.

Yorum

• Yerli kalitemiz çok kötü. Yabancı kuralı her sene daha da daralıyor. Seneye Avrupa yaparsak en azından ligde 3-4 yerlinin 11'e oturması gerek de kim var yerli o da ayrı bir konu

Yorum

• İlk olarak Antonio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          İsrail liginden Hapoelden kings kangwa waka etkisi yapar onu da yazalım. Bonservisi ucuz al gel ligi alt üst etsin .
                          Çok iyi oyuncuymuş her şey var adamda, scout ekibinin haberi var mı acaba bu çocuktan.
                          S.V.A.K.O
                          FATİH TEKKE

Yorum

• 5 Ocak - 10 Şubat olan transfer dönemi,
                            2 Ocak - 6 Şubat olarak değiştirilmiş.

Eleştirmek için söylemiyorum da,
                            Çok mu şey fark ediyor acaba 3 gün öncesine çekmek, vardır bi sebepleri de çok metak ettim doğrusu.

Yorum

• Kanat için Santino, Terrier, Konsantelias
                              Stoper için de Nwaiwu ve Nagalo diyorlar youtuberlar.
                              En son Nazim Can tarafından düzenlendi; 19.12.2025, 03:08.
                              No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

• İlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Kanat için Santino, Terrier, Konsantelias
                                Stoper için de Nwaiwu ve Nagalo diyorlar youtuberlar.
                                Terrier sakat değil mi
                                HAMİ AYAZ

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim