Burak'a fazla takmayın o Trabzonspor'un yıldızıdır ve yıldız oyuncular biraz kaprisli ve artist olur, katlanacaksınız. Burak satılırsa son yıllarda olduğu gibi gol atacak adam bulamaz ligde en az gol atan takımlar arasında kendinizi bulursunuz bu tecrübeyle sabit. Hele ki bu şartlar içinde daha iyisini bulma ihtimaliniz bence yok, hayalle yaşanacak zaman değil.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan
Daraltma
X
-
İlk olarak oksoholu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÇok haklısın Futbol şubesinin başına Özkan Sümerin gelmesine en çok bu yüzden sevindim
Okay gibi bir adamın varken Kuçka ve Onazi transferleri nasıl yapılır anlaşılacak bir şey değil Castilloyu aldığın kanata 1.8 milyon euroluk Olcayı niye alırsın
Bu yıl daha akıllı transferler yapılabileceği konusunda ümitliyim bir stoper ve bir sağaçık elzem transferler Sosa tutulmalı diye düşünüyorum Kucka onazi ikilisinden biri yollanmalı gerekirse Burakdan bile tasarruf edilebilir
Batuhan Cafer tosun sefa Akgün Ebra Cumur gibi genç yeteneklerimizi takıma ısındırmak lazım
Bu okay hiç sakatlanmadan veya kart görmeden 45 maç mi oynayacak var mı böyle bir dünya. Adam Herkül mu, kaldiki seneye gidecek, tutamazsin
Yedek kuluben iyi olmadan başarı kazanamazsin bu değişmez kuraldir.
Castillo iyi olmadığı için Olcay alınmadı zira Olcay geldiği zaman hem Olcay hem Castillo oynadı .
Batuhan Cafer sefa gibi adamlarin yetişmesine 2 sene var koca iki sene bunları takıma koyarsak 7-0 Lara hazir olman lazimEn son halilaziz61 tarafından düzenlendi; 12.04.2018, 13:46.NEDEN ŞENOL GÜNEŞ OLMAZ?
https://forum.bordomavi.net/showthre...post1921874035
Olursa yardımcısı eskiden olduğu gibi Emre Belözoğlu olmalıdır.
Yorum
-
Şu devirde, kur hareketleri bu haldeyken, faizler bu kadar yüksekken borçlanarak büyüme stratejisi saçmalıktır.
Hani klübü seven, kendi şirketini nasıl güzel yönetiyorsa klübü de öyle yöneten başkan istiyorya herkes, o zaman sosa’lar Burak’lar kucka’lar olmayacak. Çünkü o şirketler şu devirde borçlanmıyor, garantisi olmayan, özelliklede kur riskine karşı garantisi olmayan yatırımlar yapmıyorlar. Trabzonspor’da bu yatırımları yapıyorsalar anlayınki kendi şirketi gibi yönetmiyordur, batarsa batsın bana ne diyordur.
İyi durumda olsak bile kemer sıkılacak bir dönemdi zaten bu dönem. Giderleri minimuma çekmeyi akıl eden takımlar bir kaç yıla karşılığını alır.
Yorum
-
İlk olarak halilaziz61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu nasıl bir anlayistir ki sırf yerli ve bir kaç oyuncuyla başarı olacağına dair inanç tasiyorsunuz. Hadi kucka transferi okay varken yanlış da onazi niye yanlış
Bu okay hiç sakatlanmadan veya kart görmeden 45 maç mi oynayacak var mı böyle bir dünya. Adam Herkül mu, kaldiki seneye gidecek, tutamazsin
Yedek kuluben iyi olmadan başarı kazanamazsin bu değişmez kuraldir.
Castillo iyi olmadığı için Olcay alınmadı zira Olcay geldiği zaman hem Olcay hem Castillo oynadı .
Batuhan Cafer sefa gibi adamlarin yetişmesine 2 sene var koca iki sene bunları takıma koyarsak 7-0 Lara hazir olman lazim
sosa misal.tamam yetenekli zeki oyuncu ama elinde yazıcı var aga.porto olsa sosa transferini yapmazdı.TEKKEBALL
Yorum
-
İlk olarak Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÖzkan Sümer ve Hayrettin HSO varken Usta ve İHO dönemlerinden kötü olma ihtimali yok.
Artık isimlere böyle büyük anlamlar yüklememek lazım bence.
Yorum
-
İlk olarak Ahmet Faruk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYanlış hatırlamıyorsam son Özkan Sümer-Ahmet Ağaoğlu birlikteliğinde bu takım tarihinin en ciddi, hatta gerçek, küme düşme endişesini yaşadı. 1 maç ile döndük çizgiden.
Artık isimlere böyle büyük anlamlar yüklememek lazım bence.
yoksa sezona 3te 3 len girmistik, hami salazari dövdükten sonra takim ikiye bolünmüstü"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ünal Karaman
ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK
Yorum
-
İlk olarak Ahmet Faruk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYanlış hatırlamıyorsam son Özkan Sümer-Ahmet Ağaoğlu birlikteliğinde bu takım tarihinin en ciddi, hatta gerçek, küme düşme endişesini yaşadı. 1 maç ile döndük çizgiden.
Artık isimlere böyle büyük anlamlar yüklememek lazım bence.BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunansekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.
Yorum
-
"Sosa ve Kucka'ya benim bütçem yetmez göndereceğim" demek nasıl bir iş bilmezliktir? Göndereceksen gönder niye bütçem yetmez göndermem lazım diye reklam yapıp piyasalarını düşürüyorsun?
Ayrıca "Bütçem yetmez" ne demek? Sen değil miydin göreve gelirken "Cebimden bir kuruş para vermem" diyen? Ne ara "Senin" bütçen oldu? Kulübün bütçesi desene şuna.
Yarın öbür gün 2 ödeme sıkıntısı çıkınca bu adam Abdüş, Yazıcı, Okay'ı direk gönderecek. Takımı Belçika 3. lig futbolcularıyla dolduracak.
Ben hayatımda ilk defa büyük bir takımı küçültmek isteyen bir adamın bu kadar destek aldığını ve taraftarda bu kadar heyecan uyandırdığını görüyorum.
Şu an ligde mali durumu en kötü takım açık ara Galatasaray. Bir adam çıkacak diyecek ki GS'nin borcu çok, benim de zaten param yok, o yüzden takımın başına gelip 3 yıl hedefsiz yapılanmaya gideceğim, ilk iş olarak da maliyetini karşılamak istemediğim Gomis, Feghouli, Maicon ve Muslera'yı göndereceğim, altyapıdan futbolcuları oynatacağım. Yemin ediyorum yakarlar o kulübü, biz ise kurtarıcı ilan edip tam destek veriyoruz. Kimse kusura bakmasın, büyük takımla küçük takım farkı da bu heralde. Bu takıma başkan olan adam gerekirse cebinden para hibe edecek ama bu takımın hedefi şampiyonluktur demekten korkmayacak.
Yorum
-
İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle"Sosa ve Kucka'ya benim bütçem yetmez göndereceğim" demek nasıl bir iş bilmezliktir? Göndereceksen gönder niye bütçem yetmez göndermem lazım diye reklam yapıp piyasalarını düşürüyorsun?
Ayrıca "Bütçem yetmez" ne demek? Sen değil miydin göreve gelirken "Cebimden bir kuruş para vermem" diyen? Ne ara "Senin" bütçen oldu? Kulübün bütçesi desene şuna.
Yarın öbür gün 2 ödeme sıkıntısı çıkınca bu adam Abdüş, Yazıcı, Okay'ı direk gönderecek. Takımı Belçika 3. lig futbolcularıyla dolduracak.
Ben hayatımda ilk defa büyük bir takımı küçültmek isteyen bir adamın bu kadar destek aldığını ve taraftarda bu kadar heyecan uyandırdığını görüyorum.
Şu an ligde mali durumu en kötü takım açık ara Galatasaray. Bir adam çıkacak diyecek ki GS'nin borcu çok, benim de zaten param yok, o yüzden takımın başına gelip 3 yıl hedefsiz yapılanmaya gideceğim, ilk iş olarak da maliyetini karşılamak istemediğim Gomis, Feghouli, Maicon ve Muslera'yı göndereceğim, altyapıdan futbolcuları oynatacağım. Yemin ediyorum yakarlar o kulübü, biz ise kurtarıcı ilan edip tam destek veriyoruz. Kimse kusura bakmasın, büyük takımla küçük takım farkı da bu heralde. Bu takıma başkan olan adam gerekirse cebinden para hibe edecek ama bu takımın hedefi şampiyonluktur demekten korkmayacak.
Hocam iyi güzelde bu nereye kadar böyle devam edebilir borç katlana katlana gidecek bu işin sonu yok.Eldeki oyuncular tutuldu diyelim gelirimiz 130 milyon TL, gider 200 milyon TL civarında, 70 milyon TL burdan açık var.840 milyon borç var yıllık faiz gideri ortalama 100 milyon TL kulüp şuan resmen bitik durumda gelirler 2023 e kadar temlikli kasaya 1 kuruş para girmiyor küçülmeye gitmeden gelecek sene bu oyuncuların parasını nasıl ödeyebilirsin? Nasıl dönecek bu çark 2-3 aydır topçular maaş alamıyor bide seneye bu politikayla devam edersen daha sezonun başında hangi topçuyu tutabilirsin bu takımda?
Evet Sosa hakkındaki açıklamaları bencede şuan yapılmaması gerekirdi topçunun olmayan piyasası hepten dip yaptı ancak Ağaoğlu bu takımın hedefi şampiyonluk değildir demiyor sadece şuanki ekonomiyle bu hayal diyor.
Bende isterim kadro korunsun sene sonu Şenol Güneş gelsin bu takımı top oynatsın ama hiçbirşeyin garantisi yok gelecek sene bu mali tabloyla tamamlanamaz Muharrem Usta'da aynı şeyi söylemişti daha fazla bu mali tabloyla devam edilemeyeceğini gördüğüm için seçime gittim tarzında bir konuşması vardı kendisinin.
gs,fb,bjk bu tablolarla zaten 3-4 yıla ya satılacak yada bizim izlediğimiz yolu izleyecek gibi duruyor, 3-4 yıl sonra bunu avantaja çevirebiliriz (tabi devlet onlara yardım edip kurtarmazsa) hep son şans dedik gelen yönetimler için ama bu sefer yolun sonu gibi duruyor o yüzden elimizden geldiğince arkalarında durmak zorundayız karşı çıksak Sosa satılmayacakmı? Kucka satılmayacakmı? Ağaoğlu zaten gelirken 3-4 yıl şampiyonluk beklemeyin sistem kurucaz vs bunları açık açık söyledi, inşallah başkanın bahsettiği sistemi kurabiliriz de 3-4 yıl yine çöpe gitmez bize destekten başka çare gözükmüyor her başkana verdiğimiz desteği yine vereceğiz elbet.
Yorum
-
İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntületamamda orda suc haminindi
yoksa sezona 3te 3 len girmistik, hami salazari dövdükten sonra takim ikiye bolünmüstü
İlk olarak Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOrada aslan payı bu isimlerden çok kulübün elini kolunu bağlayan Mehmet Ali Yılmaz'ındı bence.
Yorum
-
İlk olarak Harvelli61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHocam iyi güzelde bu nereye kadar böyle devam edebilir borç katlana katlana gidecek bu işin sonu yok.Eldeki oyuncular tutuldu diyelim gelirimiz 130 milyon TL, gider 200 milyon TL civarında, 70 milyon TL burdan açık var.840 milyon borç var yıllık faiz gideri ortalama 100 milyon TL kulüp şuan resmen bitik durumda gelirler 2023 e kadar temlikli kasaya 1 kuruş para girmiyor küçülmeye gitmeden gelecek sene bu oyuncuların parasını nasıl ödeyebilirsin? Nasıl dönecek bu çark 2-3 aydır topçular maaş alamıyor bide seneye bu politikayla devam edersen daha sezonun başında hangi topçuyu tutabilirsin bu takımda?
Evet Sosa hakkındaki açıklamaları bencede şuan yapılmaması gerekirdi topçunun olmayan piyasası hepten dip yaptı ancak Ağaoğlu bu takımın hedefi şampiyonluk değildir demiyor sadece şuanki ekonomiyle bu hayal diyor.
Bende isterim kadro korunsun sene sonu Şenol Güneş gelsin bu takımı top oynatsın ama hiçbirşeyin garantisi yok gelecek sene bu mali tabloyla tamamlanamaz Muharrem Usta'da aynı şeyi söylemişti daha fazla bu mali tabloyla devam edilemeyeceğini gördüğüm için seçime gittim tarzında bir konuşması vardı kendisinin.
gs,fb,bjk bu tablolarla zaten 3-4 yıla ya satılacak yada bizim izlediğimiz yolu izleyecek gibi duruyor, 3-4 yıl sonra bunu avantaja çevirebiliriz (tabi devlet onlara yardım edip kurtarmazsa) hep son şans dedik gelen yönetimler için ama bu sefer yolun sonu gibi duruyor o yüzden elimizden geldiğince arkalarında durmak zorundayız karşı çıksak Sosa satılmayacakmı? Kucka satılmayacakmı? Ağaoğlu zaten gelirken 3-4 yıl şampiyonluk beklemeyin sistem kurucaz vs bunları açık açık söyledi, inşallah başkanın bahsettiği sistemi kurabiliriz de 3-4 yıl yine çöpe gitmez bize destekten başka çare gözükmüyor her başkana verdiğimiz desteği yine vereceğiz elbet.
Büyük takımların, büyük şirketlerin borcu olur. THY en büyük şirketi Türkiye'nin, fantastik bir borcu var, dünya ülkelerinin yarısının toplamından fazladır. Borca itirazımız boşa yapılmış olması. Ortada bir başarı, bir yatırım olmaması. Bizim için en öncelikli kriter gelir gider dengesiydi. Usta yılda 100 milyon lira cebinden para verince bu takıma yılda 300 milyon lira harcama hakkı veriyordu. Kadro da buna göre yapılanmıştı. Ağaoğlu ben bu parayı vermem dediği anda senin takımın %33 küçüldü zaten. Anında yani bu.
İkinci olarak da borç azalana kadar hiçbir şey yapmayacağız dedi, yani gideri 100 milyon lira civarına çekeceğini söyledi ve bu da küçülmeyi %67'ye yükseltir. Futbolda başarı paradan ve parayı verimli kullanmaktan gelir. Bir Kucka transferi belki maliyeti yüksektir ama parayı verimli kullanmaya yönelik bir transferdir. Milyonlar konuşulmayacak diyen Ağaoğlu aynı pozisyona Afrika'dan, 2. ligden 10 tane transfer yapar hiçbiri topçu çıkmaz, bunlar da düşük maliyetli olur ama aynı zamanda çöpe atılmış paralardır.
Önceden de söyledim yine söylüyorum. Altyapı ve genç futbolcu yatırımları hiçbir zaman ana hedef olamaz. Ancak ve ancak yan proje olabilir. Altyapıya ve genç futbolculara yatırım yapacak bir kulübün diğer hedeflerinden ve politikalarından vazgeçmesi saçmalıktır. Senin 5. olup Avrupa'ya gitmenle ligde 12. olman arasında müthiş bir gelir farkı oluşuyor. Bu yüzden diyoruz Burak parasını çıkartıyor diye.
Ağaoğlu hiçbir mali düzeltme yapmadan bu takımı küme düşme seviyesine getirecek. Bu lafımı da not edin. Demişti demezsiniz gerek yok, ben demiştim derim. Bu da çıkarımsal bir durum değildir, ben tahmin yürütmüyorum, görünen köy kılavuz istemez diyorum. Sportif başarısızlık zaten sürpriz olmayacak ama vurgulayarak yineliyorum, hiçbir mali düzelme olmayacak. En fantastik ihtimal yerimizde saymamız olur ki bu da olmayacak çünkü Ağaoğlu'nun gelmesiyle gelirimiz 2019 sonunda %50'ye yakın azalacak.
Bu arada şunu da söyleyeyim, hani içinizden yok yav o kadar da iş bilmez değildir diyenler olursa bu laflara, Ağaoğlu'nun 1 hafta önceki röportajı "Finansal tabloları istemedim, bir bilgim yok. Göreve gelince bakarız. Proje üretmek lazım"
Yorum
-
İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle"Sosa ve Kucka'ya benim bütçem yetmez göndereceğim" demek nasıl bir iş bilmezliktir? Göndereceksen gönder niye bütçem yetmez göndermem lazım diye reklam yapıp piyasalarını düşürüyorsun?
Artık taraftarın isteklerine ve söylemlerine göre aksiyon alabilme lüksümüz yok, o evreyi çoktan geçtik. Taraftar dur, durak bilmiyor çünkü. İHO yılda 40 tane transfer yaparken zevkten dört köşe oluyorduk burda. Keza Usta aynı politikayı sadece daha az sayıda futbolcu ile sürdürünce yine zevk-i sefa sürdük ancak artık deniz bitti.
Sıfırı tükettiğimiz şu evrede, Trabzonsporun kendisine kambur olan oyuncularla yollarını ayırmasından başka şansı yok. Bu maliyetle kurulan kadrolar şampiyonluk için kurulur ve sadece a planıyla hareket ederler. Böyle bir kadro kurup da 5. olursanız soluğu haciz memurlarının yanında alırsınız
Ayrıca Galatasaray da bu maliyetteki kadroyu sadece şampiyonluk için kurdu, ikinci bir plan yapmadılar bu kadroyu dizayn ederken. Ve gidip onların söylemlerini bir kontrol ederseniz, sezon sonu şampiyonluk dışında gerçekleşecek bir sonuçta batacaklarını ve bu maliyetten kurtulmaları gerektiğini biliyorlar. Şu anda hepsi Maicon,Mariano,Feghouli,Eren,Belhanda vs. isimleri satarak bu yükten kurtulma planları yapıyorlar.
Yani bilanço herkes için aynı. Gelir kaynağı yaratamadıkça ah'layıp vah'lamanın anlamı yok.And you'll never walk alone!
You'll never walk alone...
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum