Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bu iş sadece hocalık bir iş değil. Trilyonların döndüğü bu sektörde artık duygusal kararlarla/aksiyonlarla bir yere varmak imkansız. Bunu bu yıl kanlı canlı yaşadık işte.

Yapmadığımız/Eksik bıraktığımız her gedik zamanı geldi ayaklarımıza dolandı.

Bunların yapılabilmesi için de başkan ve yönetici tayfasının ilk başta vizyonunun olması gerekiyor. Bu kulüp yıllardır evrimleşmeyi bekliyor. Gelen bu vaadlerle/vizyonla (kurumsallaşma/profesyonelleşme) gelip ikinci yıllarında çok acayip bir şeye evrilip ağzımıza... gidiyor.

Bakalım şimdi neler olacak. Benim pek umudum yok ama belki bir şeyler dank etmiştir. Belki.
    Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
    Murat

Yorum

• Bozulan sosa onazi yusuf ömür ortasahasini, mikel sturridge ile takviye ederek rastgele iş yaptiklarini gösterdiler. Demek tesadüfen iyi takim oluşmuş.

6 yabanci stoper transferinden tamamdir denen bir oyuncu çıkmaması ayri konu.

Nwakaeme sörloth ekuban. Doğru iş olarak elde bunlar var. Gençlerden birşey çikar belki ama o da sonraki senelere miras kalir.

Yorum

• Badkan gozunu seveyim eger burayj okuyosan
        Avciyi fslan getirmeyi aklinin ucundan bike gecirme bak nasilki ersun ustanin sonunu getirdiyse .
        Avcida senin sonun olur .
        Ne yap et bu takimin basina kalbur ustu bir teknik adam getir gerekirse 1 oyuncu eksik al ama iyi hoca getir allahini seversen

Yorum

• Bak kardesim esas bos konusan sensin qnb den milyonlari cebe indirirken sorun yok ama
          Ankaragucune 1.0 dan naci ver 10 kisi kalmis takima .
          Sonra bizi reis sampiyon yapmadi de
          Allahtan korkun be vicdansizlar .
          Eger alanya ve ankara gucu maclarini alsaydik .
          Takim suanda sampiyonluk turlari atiyodu ����

Yorum

• Şu "Takımı aldığı yer" muhabbeti çok komik. Kendi de inandı, taraftarı da iyice inandırdı.

Ağaoğlu hem yönetim hem teknik direktör değişikliği yapılan sezon, ölüsü 5. olan bir takım aldı.

Sonraki sezonlarda BJK, FB ve GS tarihlerinin en büyük düşüşlerine geçtiler.

BJK, FB ve GS'nin puan ortalamaları bu sezon 54.6.

Ağaoğlu'nun devraldığı sezon bu 3'ünün puan ortalaması 72.6.

Bu fırsat bir daha gelmez derken boşuna söylemiyoruz. Sivas da 2 puan arkamızdan 3. oldu baktığınızda. Sivas'tan futbolcu ismi bilen var mı? Ben bilmiyorum.

Başarı mı? Kesinlikle başarı. Fakat "Nerelerden nerelere geldik" mi? Asla değil. Kusura bakmayın. Sörloth'u ve Nwakaeme'yi 2017 kadrosuna koyun bu sezon 10 puan farkla şampiyon olurdu. Gerçekten güçlü bir kadro vardı. Güle oynaya şampiyon olan GS'yi top diye oynadığımız bir sezondu. Fakat Ersun Yanal'la ilk haftalar, ve yönetim değişikliği olan son 2 aylık periyot bazı gerçekleri örttü.

Bir arkadaş da Ağaoğlu geldiğinde takım küme düşüyordu demiş, yok artık Ali Sami.
            En son Karmam tarafından düzenlendi; 22.07.2020, 12:24.

Yorum

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Şu "Takımı aldığı yer" muhabbeti çok komik. Kendi de inandı, taraftarı da iyice inandırdı.

Ağaoğlu hem yönetim hem teknik direktör değişikliği yapılan sezon, ölüsü 5. olan bir takım aldı.

Sonraki sezonlarda BJK, FB ve GS tarihlerinin en büyük düşüşlerine geçtiler.

BJK, FB ve GS'nin puan ortalamaları bu sezon 54.6.

Ağaoğlu'nun devraldığı sezon bu 3'ünün puan ortalaması 72.6.

Bu fırsat bir daha gelmez derken boşuna söylemiyoruz. Sivas da 2 puan arkamızdan 3. oldu baktığınızda. Sivas'tan futbolcu ismi bilen var mı? Ben bilmiyorum.

Başarı mı? Kesinlikle başarı. Fakat "Nerelerden nerelere geldik" mi? Asla değil. Kusura bakmayın. Sörloth'u 2017 kadrosuna koyun bu sezon 10 puan farkla şampiyon olurdu. Gerçekten güçlü bir kadro vardı. Güle oynaya şampiyon olan GS'yi top diye oynadığımız bir sezondu. Fakat Ersun Yanal'la ilk haftalar, ve yönetim değişikliği olan son 2 aylık periyot bazı gerçekleri örttü.

Bir arkadaş da Ağaoğlu geldiğinde takım küme düşüyordu demiş, yok artık Ali Sami.
              Mali durum ile ilgili hiç bir veri paylaşmamışsınız. O zaman takımı aldığı yeri pek anlamadınız. Kulüp borçların faizini ödeyebilecek durumda değil. Bu iflas demektir. Son açıklamasında da her yıl futbolcu satmak zorundayız dedi. Burada herkes hayal kuruyor. Yok İngiltere, İtalya, Almanya bilmem ne.

Yorum

• Ölüsü 5. olan takımın kaç para maaş verdiğini ve kaç para bonservis ödediğini bir yazın da , şu ölüsünün kaç paralık cesede sahip olduğunu bilelim.
                Altından tabutta geziyorduk doğrudur.

Yorum

• ligde bir daha boyle bir firsat yakalayamayiz diyenlerin tam olarak kaynagi ne?iyi mantikli hamlelerle her sezon sampiyonluga oynanir neden oynanmasin..istanbul ucuzlerinin kotu sezon gecirmelerinin nedeni son yillarda ligin biraz daha adaletli yonetilmesidir,finansal yaptirimlardir.yine bariz bir sekilde korunuyorlar ama gerek var sistemi gerek yabanci sinirlamasinin kalkmasiyla artik daha rekabetci bir ortam olustu.

iyi kadro+ortalama zekaya sahip bir hoca ile her sezon sampiyonluga oynanir.sampiyon olamadik diye olayi bu kadar dramatize etmeye gerek yok..son 1.5 sezondur biz sadece kadromuzla yuruduk.ustune hoca katkisi olsaydi cok rahat sampiyon olurduk..
                  yani demek istedigim bir daha boyle firsat gelmez ezikligini birakalim.bize firsat falan gelmedi kendi oyuncu kalitemizle kafaya oynadik..takim kaliteli olursa yine oynarsin..sanki uzaya firlatilacak roketi yapiyoruz..hepi topu iyi topcular+iyi hoca gerekli.ne abarttiniz yahu.

simdi bazilari diyecek ki 10 senede bir sampiyonluga oynuyoruz.bunun nedeni sansin gelmemis olmasi degil bu sure zarfinda kotu kadrolara ve kotu hocalara sahip olmamizdi. iyi kurdugumuz sampiyonluga oynayan takimlari bonkor bir sekilde dagitmamiz ve yerine bir sey koyamamamizdi.ustune kalitesiz hocalar vs.simdi kadro olayini bir sekilde astik sira iyi bir hocayi bulmakta.hocayi ararken paralelinde sorloth-ekuban-nwaekeme'yi getirmeyi becerenler bu ayarda maliyeti uygun kaliteli topcular getirmeye calissinlar..

ahmet baskan'i sonuna kadar destekliyorum ama yabanci siniri konusunda acilen geri donus yapmali.istanbul takimlarinin hicbiri bu sinirlamayi istemezken bizim bu denli desteklememize anlam veremiyorum.ugurcan+omur haricinde yildiz statusunde topcumuz yok.kadromuzda her sezon super yildiz ayarinda 3 tane alt yapidan topcu cikarsak bile bu sinirlamayi savunmak son derece sacma.sinirlama varken anadolunun en iyi topculari istanbula akiyordu, simdi de aynisi olacak.cunku maddi olarak hicbir zaman onlarla yarisma gucumuz olmayacak. istanbul takimlari guclenirken anadolu takimlari zayiflayacak.paran olsa bile kasar turk topcusunun tercihi ilk olarak her zaman istanbul olacak..yonetim bunu nasil goremiyor anlamiyorum.baskan yusuf+ugurcan+omur uclusu yuzunden fena gaza geldi ama ayni yerden huseyin turkmen gibileride cikiyor..bu kadar luzumsuz atip tutmaya,haddinden fazla altyapiyi one cikarmaya gerek yok.

Yorum

• bu yönetimin yabancı sınırını desteklemesi tarihe geçecek bir hatadır.

Vasat yerli futbolcuları bol bol izleyeceğiz artık. Mahalle maçlarında ki orta kafa golleri bol bol yeriz pozisyon alamayan yerli futbolcularla .Elimizde iyi bir yerli kadro yokken ( olanlar da satılacak zaten ) nasıl böyle bir şeyi desteklediler hayret.

Bu yönetimde öngörü ve planlama yok buna kesin karar verdim.

Gerçi 2 lafından birisi 3-4 sene başarı beklemeyin demiştim olduğu için kendi kafasında başarısızlığı umursamıyor belli ki.

Yorum

• İlk olarak kudu_89 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Mali durum ile ilgili hiç bir veri paylaşmamışsınız. O zaman takımı aldığı yeri pek anlamadınız. Kulüp borçların faizini ödeyebilecek durumda değil. Bu iflas demektir. Son açıklamasında da her yıl futbolcu satmak zorundayız dedi. Burada herkes hayal kuruyor. Yok İngiltere, İtalya, Almanya bilmem ne.
                      Kulüp iflas etmiş, borçlarını ödeyemiyor edebiyatı çok yapılıyor. Halbuki aynı dönemde hem senelik, hem dönemlik FFP anlaşması yapmışsın. Böyle bir durum olsa zaten ceza alacaksın. Bu konuda kaynağın ne olduğunu anlamış değilim.

Aralarındaki fark şuradan kaynaklanıyor, takımın 100 milyon lira geliri var, Ağaoğlu başından itibaren "Cebimden 1 kuruş vermem" diye söylüyor, dolayısıyla giderleri 100 milyon liranın altında tutmak zorunda.

Fakat Usta harcamaların bir kısmını cebinden ve sponsorluklarından karşıladığı için gideri daha yükseklere çekebiliyordu. Takımın geliri 100 milyon lirayken, 50 de kendisi koyuyordu 150 milyon lira gider yapıyordu.

Ağaoğlu 100'ün üstüne çıkmadığı için, o 50 milyon liralık farktan şikayet etti. Fakat saçma olan durum şu ki, zaten istediği oyuncuyu istediği zaman gönderip kolaylıkla gideri istediği seviyelere çekti. Yani İbanez hariç hiçbir oyuncuyla bir ayrılabilme sıkıntısı çekmedi.

Usta'nın durumu farklıydı çünkü Yatabare, Aykut Demir, Medjani gibi belki 20 futbolcunun ne satışını gerçekleştirebiliyordu, ne sözleşmesini feshedebiliyordu, aynı zamanda FIFA'lık olunduğu için de farklı dava masrafları ve ödenmemiş maaşların faiz giderleri oluşuyordu.

Ağaoğlu böyle bir sıkıntı çekmediği halde aralıksız şikayet etti. Burak pahalı mı? Sattın gitti. Kucka pahalı mı? Sattın gitti. Paraya ihtiyacın mı var? Sattın Yusuf'u, sattın Okay'ı, sattın Castillo'yu. Al, para.

Yani "Nereden nereye getirdik" derken hayırdır bizim bilmediğimiz bir yatırımı mı oldu bu adamın? Kadro mu gençleşti, altyapı mı gelişti, futbolcu izleme ağı mı kuruldu? Hayır. Kulübün A.Ş olarak gelecek vaadeden bir yatırımı mı oldu? Hayır. Çok ucuza bir scout transferi yapıp değerini mi katladı? O da yok. Kredi çekip futbolcu satmak dışında bir finansal hamlesi var mı? Ahmet Ağaoğlu'nun övüneceği bir "başarı" değil ki bu, "Nereden nereye getirdik" diye. Kulüp prosedürlerini bilen herkes o yetkiyi alıp futbolcuların yarısını satıp maliyeti düşürebilir. Bu süreçte bir zorlukla karşılaşmadı bu adam. Yani neyden şikayet ettiğini ve neyle övündüğünü samimiyetle söylüyorum ki anlayabilmiş değilim.

İlk olarak Mehmet Fatih Yavuz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ölüsü 5. olan takımın kaç para maaş verdiğini ve kaç para bonservis ödediğini bir yazın da , şu ölüsünün kaç paralık cesede sahip olduğunu bilelim.
                      Altından tabutta geziyorduk doğrudur.
                      Ucuz değildi ve bu eleştiriye kısmen katılabilirim. Fakat böyle düşünenlerde şöyle bir mantık hatası var, siz şununla şunu karşılaştırıyorsunuz:

-Çok para harcayıp başarısız olacağız ya da;
                      -Çok daha az para harcayıp başarılı olacağız.

Olaya böyle yaklaştığınızda da sanki çok bariz bir yeterlilik kriteri keşfetmişsiniz gibi bir tarafı yerip bir tarafı yüceltiyorsunuz. Fakat ben de diyorum ki olay asla bu kadar net çizgilerle ayrılmıyor. Bu sezon yapılan transferlerin maliyeti ve yaşına göre faydaları geçen sezon yapılan transferlere göre yerlerde sürünüyor. Zaman içerisinde bu vurguladığım şeyin daha da netleşeceğine inanıyorum.

İlk olarak tristram tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      ligde bir daha boyle bir firsat yakalayamayiz diyenlerin tam olarak kaynagi ne?iyi mantikli hamlelerle her sezon sampiyonluga oynanir neden oynanmasin..istanbul ucuzlerinin kotu sezon gecirmelerinin nedeni son yillarda ligin biraz daha adaletli yonetilmesidir,finansal yaptirimlardir.yine bariz bir sekilde korunuyorlar ama gerek var sistemi gerek yabanci sinirlamasinin kalkmasiyla artik daha rekabetci bir ortam olustu.
                      Kaynağım istatistik. Şu 3'lü puan ortalamasının yakınına bile inmedi o 3 takım 34 maçlı süper lig tarihinde. Fakat bu yanlış anlaşılmasın, ben "Böyle bir fırsat bir daha gelmez, o yüzden şampiyon olamayız" demiyorum. Şampiyon olabiliriz, ama bir daha asla bu kadar kolay olmaz. Fakat ben buna rağmen bu sezonki durumun ciddi bir başarı olduğunu düşünüyorum zaten. Keşke daha iyisi olsaydı, veya daha iyisi olabilirdi demek bir takım eleştirisi değil. Bu daha ziyade "Ulan 5 cm daha aşağı gitse goldü" minvalinde bir üzüntü.

Yorum

• Ekonomik manada yaptıklarına laf eden taş kesilir.

sağolsun kadro oluşumu iyiydi sadece bi stoper bulamadı sağolsun. He bir de iyisini getiremeyecekse hoca fantezisine girmeyecekti.
                        ÜNALKARAMANSPORLU..

"
                        Ben yarın bırakır giderim, bu gençlerle seneye neler yapacaksınız görürüm. " Ünal Karaman

Yorum

• Başkanın geçenlerde trt sporda yaptığı açıklamalar efsane gerçekten

daha 1. dakikada yaptığı açıklama :

Biz hoca değişikliği yapmadık. Ünal Karamanı gönderdik yardımcısını getirdik bu hoca değişikliği sayılmaz.

Gerçekten dahiyane bir bakış açısı..

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Usta baskanliginda terimvari osman ozkoylu gelecek dertler bitecek!!!
                            Senin fikrin ne onu yaz,Başakşehir'e kaybettikten sonra orada hiç olmaması gereken birini kurban vererek,kendi hatasını örtmeye çalışan Ahmet Ağaoğlu mu yoksa erkek gibi çıkıp bu benim hatam diyerek bedel ödeyen Muharrem Usta mı?
                            Muharrem Usta'nın sırtından bıçaklandığını,Mehmet Yiğit Alp ve Ali Sürmen tarafından ihanet uğradığını bilmeyen kaldı mı kulübün içini bilenlerden.
                            O kadar büyük bir güç ki Özkan Sümer'i bile saf dışı bıraktı.

Benim bir fikrim var,Muharrem Usta başkanlığında,futbol aklını Özkan Sümer'in belirlediği,Sportif Direktörlüğünü Hüseyin Çimşir'in yaptığı ve Teknik Direktör'ün de Osman Özköylü olduğu bir Trabzonspor.

Senin fikrin ise bana sataşmak.
                            • Memento mori

Yorum

• İlk olarak sasone tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Senin fikrin ne onu yaz,Başakşehir'e kaybettikten sonra orada hiç olmaması gereken birini kurban vererek,kendi hatasını örtmeye çalışan Ahmet Ağaoğlu mu yoksa erkek gibi çıkıp bu benim hatam diyerek bedel ödeyen Muharrem Usta mı?
                              Muharrem Usta'nın sırtından bıçaklandığını,Mehmet Yiğit Alp ve Ali Sürmen tarafından ihanet uğradığını bilmeyen kaldı mı kulübün içini bilenlerden.
                              O kadar büyük bir güç ki Özkan Sümer'i bile saf dışı bıraktı.

Benim bir fikrim var,Muharrem Usta başkanlığında,futbol aklını Özkan Sümer'in belirlediği,Sportif Direktörlüğünü Hüseyin Çimşir'in yaptığı ve Teknik Direktör'ün de Osman Özköylü olduğu bir Trabzonspor.

Senin fikrin ise bana sataşmak.
                              Yardimciliklarini da macit guven ,murat bolukbasi,yetkin yaparsa bende tamamin yazdiklarina sirtimiz yere gelmez daha..
                              1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                              2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                              3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Yardimciliklarini da macit guven ,murat bolukbasi,yetkin yaparsa bende tamamin yazdiklarina sirtimiz yere gelmez daha..
                                Bu kadar komik olmayı deneme,fikrini yaz.Benim yazdıklarım ortada,ona ekleme veya çıkarma yapacak kadar zeki olduğunu mu sanıyorsun?
                                Değilsin.
                                • Memento mori

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X