Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ahmet Ali Ağaoğlu | 17. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    aynen öyle, gel de anlat.... ama yok riva satildi, ulan riva satildi da ne oldu borçlari zerre azalmadi be

bunlari baskana degil serefsiz fifaya uefaya söylemek gerek

yau hadi birbirinden farkli olsun, yillik 70m€ maas ödeyen takim ikisinden birine takilsin daa bâri, yeter daa, milleti aptal yerine koymaya gerek yok, haaaa bize gelince her isin içinde bit yenigi arayip cincona gelince "neyse skinti yok riva'yi sattiniz yaa" diyorsa o zaman uefasinin da fifasinin da taaa bilmem neyine..... hayret bir sey yaa, herifler maicon dangozuna o kadar para verip 28'e sokamiyor, fb desen benzia'yi atmis kadrodan esek kadar para veriyor, bunlarin hiç mi önemi yok ? yoksa eger fifanin da uefanin da taaaaaa köküne kibrti suyu, böyle serefsizlik olmaz....
    har vurup harman savur, berbat kadro yapilandir, yabanci oyuncu siniri genis olmasina ragmen o bile yetmesin, 28'e takimin en çok alan topçularini sokama (dikkat disiplin cezâsi falan kadro disi falan degil) , ama neymis forma satiyormus da biletleri pahaliymis da, birakalim bu saf saf seyleri yaa,, biz böyle les isleri iho zamâninda bile yapmamistik yaa, ne demek 28'e adam sigdiramamak, hem de en çok kazananlari, rezillige bak, kirâladiklari diger slimani'yi bile göndereceklerdi kimse istemedi leicester da anlasmaya yanasmadi herhalde, kaldi ellerinde...
    ayni sey degilmis, degilse o zaman sike sike ikisinden birine takilacan ya cincon ya da bilhassa sikeciler,,, yeter be yaa
    birader maicon 1,5 yıllık kiralık gitti araplara ne kadro dışı kalması.

bir yerlerde gerçek verisi vardır ama senin ortalama bileti fiyatın iyi ihtimal 50 kağıt, adamın 200. senin ortalama seyircin 20bin, adamın 30-40 arası. en aşağı 6 kat hasılat farkın var. sen 1 M kazanıyorsan maç başı, adam 5-6 kazanıyor. bu da yılda 100M civarı gelir farkı yaratıyor (€ bazında da 15M civarı). adamların maaş bütçesi 55'miş (şimdi baktım).
    bizim 15. 40 M € fark var. sırf 15'i stat gelirleri bak. CL'den gelen yayın gelirlerini koy (10-15 M€ vardır), TFF'den gelen yayın gelirleri farkını koy (bu da 10 m€ vardır), aradaki farkı kapatır. sponsorluk vs saymadım bile bak. saf saf şeyler dediğin düz matematik.

maaş bütçesi 200M € olan takımlar da var dünyada mesela bak. onlar da aynı mekanizmalarla devasa gelir üretiyor saf saf.

Yorum

• İlk olarak OrkHun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

bir yerlerde gerçek verisi vardır ama senin ortalama bileti fiyatın iyi ihtimal 50 kağıt, adamın 200. senin ortalama seyircin 20bin, adamın 30-40 arası. en aşağı 6 kat hasılat farkın var. sen 1 M kazanıyorsan maç başı, adam 5-6 kazanıyor. bu da yılda 100M civarı gelir farkı yaratıyor (€ bazında da 15M civarı). adamların maaş bütçesi 55'miş (şimdi baktım).
      bizim 15. 40 M € fark var. sırf 15'i stat gelirleri bak. CL'den gelen yayın gelirlerini koy (10-15 M€ vardır), TFF'den gelen yayın gelirleri farkını koy (bu da 10 m€ vardır), aradaki farkı kapatır. sponsorluk vs saymadım bile bak. saf saf şeyler dediğin düz matematik.

maaş bütçesi 200M € olan takımlar da var dünyada mesela bak. onlar da aynı mekanizmalarla devasa gelir üretiyor saf saf.
      200m€ olan takimlarin geliri degil bizi, 3 büyütülmüs torpillinin toplaminin 5 katidir, onu da belirtelim.....

maç hâsilâti diyorsun, geçen sene fb bos stada oynuyordu, onu da geçelim...
      haydi gs sampiyonlar ligi sampiyonluk falanla para aldi
      fb neluk ? avrupa yok gibi bir sey, geçen sene stad bostu, seneye avrupa kupalarina büyük ihtimal gidemeyecekler, maaslari essek yükü kadar ki çogunu bilmiyoruz açiklamiyorlar açiklasalar daha da ortaya çikacak, tolga cigerci ve benzia 28'e alinmiyor esek kadar maaslari var

haydi diyelim sen kismen haklisin, ama bu yazdigim son reziliklere fifa uefa kulak asmiyorsa net serefsiz orul orul orrrulllluk yapiyorlar demektir, net...
      stad geliri sponsor geliri, o zaman psg degil 200m€ 700m€ harcasi, sponsoru bilmem nesi 5'e katlar büyütülmüsleri..
      ki psg falan yine torpilli de, az buçuk dikkat ediyorlar, onlar bile bu devre arasi tam istedikleri transferleri yapamadi orta sahaya, ffpden dolayi... bu bizim torpillilere ne oluyor, hele fb, inanilir gibi degil, hiçbir bahâneleri yok, bir de alikoç çikip diyor ki borç yapilandirma isini anlatip iknâ etmeye çalisacagiz..
      e o zaman bizimkiler de anlatsin, ondan da bir sey anlamadim arkadas...

ama daha önce de yazdim kaç kere, bu borç yapilandirma olayi bize degil cücüslere yarayacaaakk,, hiç bosune ümitlenmeyelim, devlet ne yapiyorsa onlar için yapti yapiyor yapacak, bize atilan kaziklar yetmedi bir de digerlerina yapilan kiyaklarla ugrasiyoruz... böyle düzenin içine edeyim

valla yeter

sirf Trabzonspor'a para gitmesiin diye 20 senedir (evet 20 belki de fazla) havaalani pistini büyütmeyen devletimizi tebrik ediyorum
      Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

Gelirlerimizin, istanbul takımları ile aynı olması düşünülemez zaten... Haklısın adamlar o konuda çok üstün..

Ama...

Seyirci gelirimiz geçen seneye göre arttı, neden? çünkü takım göze hoş futbol oynuyor, müdacele ediyor.
        GS CL'den eşek yüküyle para kazandı neden? çünkü başarılı oldu Avrupa kupalarına katıldı...
        Adamların yayın gelirleri bizden fazla neden? Şampiyonluk sayıları fazla (her biri 3 milyon TL sanırım.) Başka? Galibiyet sayıları fazla, başka? ligde bizden yukarıdalar her zaman...

Sonuç: Aradaki uçurumu denkleştiremeyiz ama başarılı olursak azaltabiliriz....

15 tane alt yapıdan oyuncu oynatmakla övünüyoruz ama tek galibiyet kaç para bir bakın...

Başkana bir proje ben sunayım: Gitsin TFF'yi mahkemeye versin, desin ki 14 yabancı kuralı getirdiğinde Türk ve alt yapıdan oyuncu oynattığınızda yabancılar için ödenecek paraları o kulüplere paylaştıracaktın... Hani benim param? desin... Paramız TFF'de bekliyor ama istemeyi bilen yok...

BİR BAKIŞTA YABANCI FONU
        1 ve 8. yabancı futbolcular için makul ücretler ödeyen kulüpler, 9 ve üzerindeki yabancı oyuncu sayısında TFF’ye adeta bir servet bırakacak.

1. yabancı..............40 bin lira
        2. yabancı..............50 bin lira
        3. yabancı..............65 bin lira
        4. yabancı..............80 bin lira
        5. yabancı..............85 bin lira
        6. yabancı..............90 bin lira
        7. yabancı..............120 bin lira
        8. yabancı..............140 bin lira
        TOPLAM: 670 BİN LİRA

9. yabancı........200 bin lira
        10. yabancı........400 bin lira
        11. yabancı........600 bin lira
        12. yabancı........800 bin lira
        13. yabancı........1 milyon lira
        14. yabancı........2 milyon lira
        TOPLAM: 5 MİLYON LİRA

İKISİNİN TOPLAMI:
        5 MİLYON 670 BİN LİRA

BAŞARILI KULÜPLERE TEŞVİK
        Öte yandan Futbol Federasyonu, kulüplerden gelecek olan bu parayı ise yine kulüplere “prim olarak” dağıtacak. Federasyon, belli kriterler doğrultusunda her kulübe teşvik verecek. A Milli Takım’a ve Genç Milli Takım’a oyuncu veren kulüplerin yanı sıra altyapıdan oyuncu yetiştiren ve profesyonel takımda oyuncu oynatan ekiplere çeşitli ödemeler yapılacak. Bu paralelde başarılı olan takımlara her sezon 10 milyon lirayı aşkın ödeme yapılabilecek. Bu ödemenin tamamı, yabancı transferinden elde edilecek havuzdan karşılanacak. Yabancı futbolcu transfer etmek isteyen kulüpler, altyapı fonunun çok yüksek olması nedeni ile daha titiz davranmak zorunda kalacak.
        En son anth tarafından düzenlendi; 06.02.2019, 15:42.

Yorum

• ağaoğlu bu temizlik operasyonunu belki sezon başı yapabilirdi.burada eleştirebiliriz.

belki yazıcı ve ömür den birini satıp fifadaki dosyaları kapatabilirdi.

yarım dönemlik bir gecikme oldu.

bu yaz transferinde bir ceza geleceğini sanmıyorum.o cezayı devre arası atlattık.

lakin olumsuz olan gelişme ünal hocamızın sayesinde ömür ve yazıcının geriye doğru gitmesi sonucu kazanacağımız bonservis riske girdi.

tam 5 yıl boyunca yani iho ve muro transferleri yaparken kulübün içini boşaltırken ceza falan almadık aga.bu geldiğimiz nokta onun bir sonucu.

5 yıllık hunharca yapılan transferlerin sonucu sadece devre arası transfer yasağı ile atlatırsak bu başarıdır bence bu yönetim için.

toplam maaş bütçesini 9 milyon avrolara getirip 20 milyon avroluk bir bonservis girdisi sağlanırsa (bunun uğurcan dan gelmesi olası) gelecek sezon sıfır maddi problem ile yola çıkarız .net
          En son jairzinho tarafından düzenlendi; 06.02.2019, 17:43.
          TEKKEBALL

Yorum

• [MENTION=27322]anth[/MENTION]

haa haa haaa
            geldik yine zurnanin zirt dedigi yere

tff, devlet, ve diger sorumlular, artik kim iseler

torpilli büyütülmüsler bu durumdayken, yaparlar mi öyle bir kiyak

yap maz lar

istesen de sustururlar, tetikçi bir hakem atayip mesaji verirler... hey gidi hey

maalesef memleketimiz net olarak Trabzonspor'a düsman

20 yildir sirf kasamiza para girmesin diye havaalani pistini büyütmeyen zihniyet bize her türlü kazigi atar, atmaya da devâm edecektir
            Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• Bazı sözleri boşssssss fb nin 2.7 milyar borcu varken batmıyorda biz nasıl batıyoruz ligde en fazla taraftar oynayan 3 takimdan biriyiz .Forma satışı ve ürün satısı yüzde 67 artmış hala battık ettik deyip milleti moralmen dip yaptırıyorsun.Bastan beri söyledim yine soyluyorum bu is bunun harcı degil 2002 dede özkan sumerle birlikte kulubu dusuruyorlardı.Bu kulubun tek kurtulusu kulubun yabacı sermayeye satısıdirrrr baska bir kurtulus yoktur.Gidip spor bakanıyla federasyon bakanıyla konussunlar yasa degistirip bu kulubu satsınlar Trabzonspor ertesi sene sampiyon olmazsa ben hicbirsey bilmiyorum.Hele bunlarin surekli aglayip kulube gram gelir getirici proje sunmamaları hicbir seyin düzelmeyeceginin aleni kanıtıdir.Sevgili baskan sene bası etrafa gülücükler saçıyordun,altın bulduk ,elmas madenimiz var diye caka atıyordun demekki bu isi biz biliyormusuz diyordun ne oldu????Baktın ki basarısiz sonuçlar gelmeye basladı takım geriye gidiyotlr iflas dayız demeye basladın su kulubu bir iflas ettirinde bu kulup tum hepinizden kurtulsun rahatlayalım.
              Ayşema yan göz ilen kimseler bakmayacak
              O yaylaya çıkmadan çiçekler açmayacak
              Atın beni ateşe cayir cayir yanayim
              Koyun beni mezara ayşemla uyuyayim ......

Yorum

transfer yasağı veren: FIFA

önceki transferlerden oluşan borçlarını ödeyip ödemediğine bakıyor. ödemiyorsan transfer yasağı koyuyor.

ffp denetlemesi yapan: UEFA

belli mali hedefler veriyor ve uymanı bekliyor, uymazsan avrupa'ya almıyor.

FIFA süreçleri nakit akışını ilgilendiriyor, ffp/UEFA süreçleri ise gelir tablosu/bilançonu ilgilendiriyor.

bunu sanırım transfer dosyası ve bu başlıktaki her sayfaya yapıştıracağım. çünkü ısrarla aynı salak sorular yazılıyor.
                misal: onlar da zarar ediyor ama transfer yapıyor, biz niye yapmıyoruz? cevap: çünkü alakaları yok. zarar etsen de önceki transfer borçlarını ödeyip, borçlarını artırarak transfer yapabilirsin.

ayrıca gs riva'yı falan sattı daha geçen sene, o kadar borçlu değil. hem de it gibi adam sattı devre arası. sattığı kadar para harcadı hemen hemen.
                Gs nin donuna kadar borcu var donuna kadar nere borçlu degil gs nin toplam borcu 2 milyar 972 milyon tl....

Yorum

• Hic bir kulp borcunu sıfira indiremez dünyanın en cok gelir elde eden barcelona,r.madrid,m.unt vs hepsinin milyarlarca avro borcu var maksat borcu döndürülebilir seviyede tutmaktır.

Yorum

• İlk olarak nakzo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bazı sözleri boşssssss fb nin 2.7 milyar borcu varken batmıyorda biz nasıl batıyoruz ligde en fazla taraftar oynayan 3 takimdan biriyiz .Forma satışı ve ürün satısı yüzde 67 artmış hala battık ettik deyip milleti moralmen dip yaptırıyorsun.Bastan beri söyledim yine soyluyorum bu is bunun harcı degil 2002 dede özkan sumerle birlikte kulubu dusuruyorlardı.Bu kulubun tek kurtulusu kulubun yabacı sermayeye satısıdirrrr baska bir kurtulus yoktur.Gidip spor bakanıyla federasyon bakanıyla konussunlar yasa degistirip bu kulubu satsınlar Trabzonspor ertesi sene sampiyon olmazsa ben hicbirsey bilmiyorum.Hele bunlarin surekli aglayip kulube gram gelir getirici proje sunmamaları hicbir seyin düzelmeyeceginin aleni kanıtıdir.Sevgili baskan sene bası etrafa gülücükler saçıyordun,altın bulduk ,elmas madenimiz var diye caka atıyordun demekki bu isi biz biliyormusuz diyordun ne oldu????Baktın ki basarısiz sonuçlar gelmeye basladı takım geriye gidiyotlr iflas dayız demeye basladın su kulubu bir iflas ettirinde bu kulup tum hepinizden kurtulsun rahatlayalım.
                    Sonuna kadar katılıyorum kardesim sürekli sikayetle bu iş olmaz GS FB ve bjk nin bizim 3 katı borclari varken bu edebiyata hiç girmemeleri ve kadrolarına hala takviye yapabilmeleri bizim yönetimin becerisizligini gösteriyor yeni ergenler bilmez ama 2002 deki Özkan Sümer ve Ağaoğlu'nun bize nasıl küme korkusu yasattiklarini ve 32. Haftadaki Gençlerbirliği beraberligiyle kümede kalıp derin bir oh cekmemizi ben bilirim yaşı yetenler bilir.

Yorum

• Trabzonspor kulübü artık bir yol ayrımındadır.Kongreye gidip bunun icin delegeden görüş ve olur almalıdır.1.Büyük bir takım olarak mı kalacak?????2.Yoksa g.birligi tarzı butik bir takım olup Türkiyede 50-60 bin kisinin takip ettigi bir kulüp mü olacak .İkisinden birini seçmek mecburiyetindedir .Bu kulüp büyuk takım gibi görünüp butik takim gibi yönetilemez.Bugün Trabzonsporun yaşadığı kavga,tartışma, camia içerisindeki huzursuzluk bundandır.Hangi şıkkı seçerse seçsin bu tartışmalar bitecektir.

Yorum

Bazı sözleri boşssssss fb nin 2.7 milyar borcu varken batmıyorda biz nasıl batıyoruz ligde en fazla taraftar oynayan 3 takimdan biriyiz .Forma satışı ve ürün satısı yüzde 67 artmış hala battık ettik deyip milleti moralmen dip yaptırıyorsun.Bastan beri söyledim yine soyluyorum bu is bunun harcı degil 2002 dede özkan sumerle birlikte kulubu dusuruyorlardı.Bu kulubun tek kurtulusu kulubun yabacı sermayeye satısıdirrrr baska bir kurtulus yoktur.Gidip spor bakanıyla federasyon bakanıyla konussunlar yasa degistirip bu kulubu satsınlar Trabzonspor ertesi sene sampiyon olmazsa ben hicbirsey bilmiyorum.Hele bunlarin surekli aglayip kulube gram gelir getirici proje sunmamaları hicbir seyin düzelmeyeceginin aleni kanıtıdir.Sevgili baskan sene bası etrafa gülücükler saçıyordun,altın bulduk ,elmas madenimiz var diye caka atıyordun demekki bu isi biz biliyormusuz diyordun ne oldu????Baktın ki basarısiz sonuçlar gelmeye basladı takım geriye gidiyotlr iflas dayız demeye basladın su kulubu bir iflas ettirinde bu kulup tum hepinizden kurtulsun rahatlayalım.
                        Mesele sadece borç değil. Herifi iyi dinlemedin galiba. Önceki yönetim UEFA'ya 5 milyon avro bilanço açığı taahhütte bulundu fakat 50 milyon açık verildi heriflere verilen sözde durulmadı. UEFA borcun çokluğundan ziyade döndürülebilir durumuna bakıyor. Gelirimiz 200 milyon tl fakat çekilen kredilere ödenen yıllık faiz gelirin üçte biri. UEFA iyi niyetli yaklaşımlara tolerans gösteriyor fakat kepaze Usta kulübün itibarını yerle bir etmiş durumda artık UEFA'ya karşı inandırıcılığımız kalmadı. Bekara karı boşamak kolay.

Yorum

• İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          [MENTION=27322]anth[/MENTION]

haa haa haaa
                          geldik yine zurnanin zirt dedigi yere

tff, devlet, ve diger sorumlular, artik kim iseler

torpilli büyütülmüsler bu durumdayken, yaparlar mi öyle bir kiyak

yap maz lar

istesen de sustururlar, tetikçi bir hakem atayip mesaji verirler... hey gidi hey

maalesef memleketimiz net olarak Trabzonspor'a düsman

20 yildir sirf kasamiza para girmesin diye havaalani pistini büyütmeyen zihniyet bize her türlü kazigi atar, atmaya da devâm edecektir
                          Sefer, benim hakkımı verin dersen en azından alenen hakem hatarı olmazdı belki, tersten bakmak lazım... Ayrıca ne zamandır TS ufak hesaplardan korkar oldu?

Yorum

• İlk olarak Fatih Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Mesele sadece borç değil. Herifi iyi dinlemedin galiba. Önceki yönetim UEFA'ya 5 milyon avro bilanço açığı taahhütte bulundu fakat 50 milyon açık verildi heriflere verilen sözde durulmadı. UEFA borcun çokluğundan ziyade döndürülebilir durumuna bakıyor. Gelirimiz 200 milyon tl fakat çekilen kredilere ödenen yıllık faiz gelirin üçte biri. UEFA iyi niyetli yaklaşımlara tolerans gösteriyor fakat kepaze Usta kulübün itibarını yerle bir etmiş durumda artık UEFA'ya karşı inandırıcılığımız kalmadı. Bekara karı boşamak kolay.
                            50 milyon fark 2018'de olmuş... Kim kulüp başındaydı 2018'de? Ağla ağla bitmedi... Biraz da önümüze baksak...

Bu arada 50 milyon Euro 300 milyon TL yapıyor, kulübün borcu zaten 1 milyar... Nasıl oluyor onu da bir açıklasa sayın başkan... Böyle şeffaflık olmaz... Hep bir muğlak hep bir öldük bittik...
                            En son anth tarafından düzenlendi; 07.02.2019, 09:21.

Yorum

Trabzonspor kulübü artık bir yol ayrımındadır.Kongreye gidip bunun icin delegeden görüş ve olur almalıdır.1.Büyük bir takım olarak mı kalacak?????2.Yoksa g.birligi tarzı butik bir takım olup Türkiyede 50-60 bin kisinin takip ettigi bir kulüp mü olacak .İkisinden birini seçmek mecburiyetindedir .Bu kulüp büyuk takım gibi görünüp butik takim gibi yönetilemez.Bugün Trabzonsporun yaşadığı kavga,tartışma, camia içerisindeki huzursuzluk bundandır.Hangi şıkkı seçerse seçsin bu tartışmalar bitecektir.
                              Arkadaş ne kongresi yahu?

Allah aşkına bir geri çekilin, bitmediniz...

Yeter artık...

Böyle kaostan beslenen bir kitle olur mu?
                              Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Psikolog olsam buradan süper malzemeler çıkar. Hele bir iki isim var evlere şenlik, ciddiye alınma açlığı 50km öteden farkediliyor
                                Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
                                (Dozer) Cemil Usta
                                Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X