Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

2020 TFF Süper Kupa | Trabzonspor 2-1 Medipol Başakşehir | KUPA BİZİM

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İlk pozisyon için elin doğal konumu diye bir kural var ve yoruma açık. Adamın kolu yanda, bu nasıl bir duruş denilecek bir durum görmedim. Oyuncu pozisyonu kesecek şekilde bir konumda olsaydı dikkat etmesi gerekirdi doğru ama burada şutun kaleye gitmesini engelleyecek bir konumda değil veya yapılan ortayı kesmiyor. ABen genel uygulamalara bakıyorum. Çünkü deniz çoban gibi kural ezberleyen hakemleri dinliyorum. Sonra yorumlarına bakıyorum, hiçbir paralellik göremiyorum. Kafasına göre pozisyonu kurala uyduruyor, sonuç olarak yoruma ihtiyaç duyuyor, bocaliyor. En iyisi Avrupa'li hakemlerin uygulamalarına bakmak.

Bu kurallar da Allah'in emri değil zaten, surekli tartışılıyor, değişiyor, futbol ruhuna en uygun olanı için genel kurallar yazılıyor ama her zaman hakeme yorum payı bırakılıyor.

İkinci pozisyon için de kollar çok açık değil, toplu. Sezon başinda bunlara ve ayağa basmalara sarı kart dendi ama sonra baktılar her pozisyon aynı kefeye konuyor, her ayağa basma sarı kart değil dediler, bu tip hava topu pozisyonlarında da sarı kartlar azaldı. Kolu açarak geldiğinde daha çok sarı kart gösteriliyor. İkinci sarı kartın da çok net olma kuralı var ayrıca.

Ülkede uygulanan kurallara göre bir problem yok ama kural deyip çok manipülasyon yapılıyor büyük takımların maçlarında. Açıkça çok basit pozisyonları büyük takım lehine değerlendiriyorlar. Yani mhk bile rahatsız oldu bu durumdan seviyeyi yükseltmeye çalışıyor şimdi.

Burada herkes Trabzonspor'lu, pozisyon savunmaya gerek yok, ben kendi adıma standart nasıl olmalı diye sesli düşünüyorum, görüş belirtiyorum.

Mesela dün altay'in pozisyonu kural diye iptal edilir buralarda ama Avrupa'da gol verilecek hakemler olduğuna adım gibi eminim. Çünkü kaleciyi bozacak bir müdahale olmadı, gayet güzel çaldı topu hücum oyuncusu.
    Pozisyon savinmak degil de sonucda bu bir oyun ve her oyunda oldugu gibi bazi kurallari var dedigim gibi ne referans olarak sene basinda ki programi aliyorum baris simsek anlatimina bakarak yorum yaptim turk hakemlerine kalirsak mac yorumlamalarina isimiz var zaten
    1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
    2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
    3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
    WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
    Yükleniyor...
    X