Galatarasay maçı stratejisi ile savunma ağırlıklı bir oyun tarzı ile oynayacağımızı düşünüyorum. Bu plan her zaman tutmaz Özellikle ilk yarı yiyeceğimiz erken bir gol farka gider.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
STSL 10.Hafta l Mete Kalkavan 2-1 Trabzonspor l Maç Sonucu
Daraltma
X
-
Kontra oynayabilecek bir kadro lazım, ileri uçta koşacak 2 kişi olmalı, bir tanesi Castillo diğeri dilim varmıyor ama Yusuf olmalı, bu maça santraforsuz çıkmalıyız, Damdoy dene topçu müsveddesi oynamamalı ve hatta 18 de dahi olmamalı, Muhammet Demir belki hızıyla bir şeyler yapabilir, yedek başlamalı
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildiOyun bitince Şah'ta Piyon'da aynı kutuya konur...
Yorum
-
Şimdİ sakince bir değerlendirme yapmak istiyorum.Öncelikle Ersun Yanal'ın oynatmaya çalıştığı oyun biçimini açıklamak gerekiyor.Ersun Yanal'ın oyun planı 4-3-3 dizilişi üzerine kurulu bir oyundur.Bu dizlişi top kendisindeyken 3-4-3 şeklini;top rakipteyken ise 4-3-3 şeklini alır.Bu dizilişler arasındaki geçiş;
x
x-------------x------------------x---------------x
-----------------------x---------------------------
-------------x-------------------x-----------------
x-------------------------------------------------x
-----------------------x----------------------------
İKEN
--------------------------X------------------------
------X------------------X---------------X--------
X-------------X-----------------X--------------X-
----X----------------------------------------X----
--------------------------X-----------------------
ŞEKLİNİ ALIR.
Top sendeyken oluşan diziliş biçiminde atağa çıkma şekli genellikle defans hattının topu ileriye dikerek top forvetlerle buluşturulmaya çalışılır.Eğer forvet topu takım arkadaşına indirirse direkt atak başlar;eğer indiremezse orta dörtlünün yapacağı baskı sonucu top orada tutularak rakip orada boğularak hataya sürüklenir ya da direkt top kapılarak atak başlar.Bu atağın başlangıç kısmı.Atağın devamında da genellikle bekler çizgiye inerek oyunu genişletir ve oyun rakip sahaya yıkılır.
Şimdi gelelim bu sistemin oyuncularına.
Bir kere bu sistemin kilit oyuncuları bek mevkisinde oynayanladır.Peki niye?Çünkü genellikle top rakip sahada oynanır ve oyun sıkışır.Sıkışan oyunu da açmanın çözümü beklerin açacağı ortalardır.Kısacası bek oyuncularının tekniği ve dinamizmi temel özellikleridir.Peki takımda bu oyuna uygun bir bekler hangileri?Sadece İbanez.
Gelelim önliberoya.Bu oyunda oyunu kuran önliberodur.Ama bu oyunun önliberodan beklediği sadece bu değil.Önliberonun oyunu kurabilmesinin yanında özellikle kontraatağa yakalandığında yavaş kalmamalı ve bunun için ya hızlı olması ya da pozisyon bilgisinin üstünlüğüyle bunu daha önceden sezebilirek atağı kesmesi gerekir.Peki bizde bu tarz bir önlibero var mı?Mevcutta yok.Ama bu biçimi verebileceğiniz isimler var.Okay,Aytaç ve Onazi gibi.
Bu oyunda top sendeyken rakip genellikle kaptığı toplarla hızla kontratağa çıkarak gol arar.Bu kontratak biçimi genellikle ileri çıkan beklerin kenarlarda bıraktığı boşluklara uzun oynamak ile gerçekleşir.Dolayısıyla bu oyunda stoperler orta seviye üstü hıza,vasat bir oyun kurma becerisine ve yüksek pozisyon bilgisinin olması gerekir.Bizde bu tarzda olan stoperler kimler?Sağ stoper olarak böyle bir isim yok.Sol stoper için Durica hayli hayli yeterli. Ayriyeten Akbaş eğer tekniğini geliştirebilirse sol stoper için aday olabilir.
Orta saha ikilisi nasıl olmalı sorusuna gelirsek,bu oyuncuların temel özellikleri dinamizm(dolayısıyla güç),orta seviye ve üstü teknik.Kısaca iki yönlü orta saha.Bizde bu tarzda bir oyuncu var mı?Ekici ve Bero bu ikili olabilir.
Nihayet forvete gelelim.Bu oyundaki ileri üçlü golcü kimlikli ve dinamik olmalı.Yani bu ileri uçtaki tüm isimlerin gol atma açlığı olmalı.Bizde bu tarzda bir forvet yok.Ama belki Bero ileri üçlünün sağında oynatılabilir.Tükenişin sebebini başarısızlık olarak görenler yanılıyor.Yozlaşıyor ve tükeniyoruz!
Yorum
-
Bugunku macin ardindan fazla beklentiye girmemek gerek 1 puan diyordum bugune kadar simdi 0..1 puan altin olur.1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Yorum
-
Bir gerçek var ki gs maçı gibi olmayacak...Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunanAyağa KALK!
(ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Yorum
-
Rize maçının etkisiyle yazmıyorum,
ğs galibiyeti de beni etkilememişti,
takımımı çok yakından tanıdığım için söylüyorum,
inşallah bizi mahçup edecek bir sonuç almazlar,
normalde bjk veya herhangi bir takım 2. lig takımı ile oynasa futbol bu her şey olabilir diye düşünürüm,fark aklıma gelmez ama biz öyle garip bir takım olmuşuz,öyle kötü bir takım olmuşuz ki kendimiz için aynısını düşünemiyorum
en çok canımı acıtan da bu duygu oluyor,bu gerçek oluyor
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Yorum
-
Rize maçını hoca resmen kendi verdi ölmüş oyuncuları sahada tutarak.Derbilerde özel bi sakinliği var Ersunun çok zor ama olur da bjk maçını alabilirsek Antalya-Gençler(d)-Kayseri(d)-Adana maçlarından 10 puan çıkartabiliriz sonrasında çok zorlu Başakşehir,şb ve Bursa maçları..#11Yattara | 97 Tellioğlu
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum