jaja nin gol pasini görmediniz galiba sefa nin harcadigi üstelik nobre ile birlikte sakat ciktilar zorunluluktan. ha ada zaten geri gelmiyor 10 kisi oynatiyor de ona varim ama etkili degil diyorsaniz ona yokum. kayseri bobosuz nobresiz santrforsuz oynuyor
Oyun filan hikaye, 3 puani aldik mi ona bakarim. Hem kotu oynayip, hem yenilgi serisine baslarsak o zaman elestirelim.Ama simdi, Avrupa da laziodan en az 1 puan aldigimiz taktirde gruptan kesin cikariz, ligde liderin 3 puan gerisindeyiz, takima monte edilen gencler baya baya umut veriyor, yani kisaca hersey yolunda gidiyor. Ek olarak iyi oyun puan getirmiyor. Ha gonul ister ki herkesi 3leyip 5 leyip yollayalim ama bugun onu yapan 2-3 takim var dunya da.
Tabi hocanin da futbolcularin da isi zor, bizim taraftar yeter ki elestirmek istesin, hocanin sahayi hizli adimlar ile terk etmesini bile elestirir.
İş şöyle bir noktaya gelmeye başladı bence Hoca'yı istemeyenler işin gerçekliğini tamamen göz ardı ederken arkasında durmak isteyenler de bütün olumsuzlukara sırt çeviriyor.
Biraz daha açmak gerekirse; ben kimsenin oynanan oyundan bütünüyle memnun olduğunu düşünmüyorum ama bu eleştiriyi yaparken sanki hocanın eline yönetim ve hocalar harcamış kadronun ötesinde birşeyler verilmiş gibi değerlendirmek doğru değil. Birincisi bu kadro ciddi anlamda yetenek ve ruh problemi taşıyor. MRA değil, bunu düzeltmeye ne Şenol Hoca'nın ne Tolunay Hoca'nın gücü yetti. Hatırlayın ateşle barut en son yanyana geliyordu ancak barutun tarihi çoktan geçmiş Tolunay da geç farketti. Bu şartlarda mevcut Hoca'dan mucize beklemek ve bunu gerçekleştiremedi diye istifasını istemek doğru değil. Bu kadronun iyi ve göze hoş gelen futbol oynayamayacağını son 3 yıldır buradaki herkes bağıra bağıra söylüyorken aynı insanların bugün "bu nasıl rezilliktir" diyerek sırf Hoca'ya öyle ya da böyle kazanıyorken (kendinden öncekilerin pek beceremediği şekilde) yüklenmesi çok haklı gelmiyor.
Ama bu kadronun kapasitesini bilmemize rağmen en basit şekilde her maç ortaya çıkan koşu mesafeleri gibi bir çok noktadan hoca eleştirilebilir. Oyuncu transferini bir çok sebeple yaptıramamış olabilirsiniz zira tepenizde sadece sizin koltuğunuz boşalmasını bekleyen tek derdi de bu olan bir sportif direktörünüz ve hiçbir plan programı olmayan bir yönetim var ancak takımın kondüsyonere ihtiyacı olduğunu düşünüp birisiyle anlaşırken eğer o anlaşma bozulduktan sonra "yok başkasına gerek biz hepimiz takıma bu katkıyı yapacak bilimsel yeterlilikteyiz" diyorsanız bugün takım koşacak! Koşamıyorsa bunun hesabı da sorulmalı, ki sahada oyuncular dökülüyor...
Şu oynanan futbolun en basitiyle koşu mesafelerini arttırsanız daha çok ısıran, saldıran, kovalayan bir takım ortaya çıkıcak o zaman bir çok insan da yeteneğimiz ölçüsünde en azından " savaşıyoruz " diyecek.
Ama sahada yürüyoruz, maç izleyen herkesin içi geçiyor.
Kişisel fikrim bu kadro futbol anlamında bundan daha fazlasını üretemez ama mücadele ve hırs anlamında daha fazlasını ortaya koyabilmeli. Hoca'nın en basit düzgün biçimde halledeceği iş budur. O zaman az da olsa 1461 havası görmek mümkün olacak.
Savunanların da eleştirenlerin de daha yapıcı olması lazım, ayakta alkışladığını yere göğe sığmayan MRA'yı şu an yerin dibine sokmanın bir anlamı yok aynı şekilde hiç hatası yokmuş gibi toz pembe tablo çizmenin de gereği yok.
Son olarak bence MRA yanlış yönetimle göreve geldi. MRA için Hakan Kulaçoğlu tarzı bir Başkan lazım...
Fenerbahçe bu takımı 2 hafta sonra Kadıköyde en az 3 ler.hodri meydan bitik ts.malouda ve bosingva takım mı kurtaracak yahu sen çakma da olsa azıcık bek oynayabilen adamını yolluyorsun yerine adam almıyorsun.en az 3 tane adam lazım direk oynayan devre arasını görmeyebilir hocave yönetim.
Kayserinin de net pozisyonları var. Enteresandır MRA nın değişikliklerine ve oynattığı futbola bir anlam veremesek te kazanıyoruz bence kazandığımız sürece sıkıntı yok.
Takımın bariz görünen eksiği kondisyon. İyi bir kondisyonerle anlaşmak şart.
Bir de MRA neden takımı forvetsiz oynattığını açıklarsa çok makbule geçer
Ve fiziksel olarak en yumuşak 2-3 takımından biriyiz.
BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.
Tabi bunlar bize göre kadrolar,
hocamı seviyorum ama artık içime bir kurt düşürdü çılgınca kadro yapar mı diye tırsıyorum,
Henrike 60 larda oyundan alınır,
Janko kulübeden çıkamaz,
4-6-0 oynarmıyız,oynarız
Gerçi Henrike'yi izlemek ayrı bir ızdırap hocamız o ızdıraptan kurtarıyor ama olmuyor işte.
Her şeye rağmen teşekkürler hocam ve futbolcularımız,
çekirge zıplaya zıplaya hedefe varacak galiba
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Dün bir ara maçı izlerken uyumuşum. 10 dakika falan izleyemedim. Ama çok şey de kaçırmadım. Oyun içerisinde 4-6-0 taktiğine dönüşü anlayamıyorum. Kötü futbol bu işte. Oyunu çirkinleştirmekte bu. Objektif olarak bakın. 2004 de Yunanistan için ne deniliyorsa eminim şu an bizim için de o deniyordur.
Saygı duyulacak çok güzel bir oyun oynayıp kaybetmektense çirkin oyunla kazanmayı yeğlerim. Hangi sezondu hatırlamıyorum 10 -15 yıl önce 2-0 3-0 yeniliyorduk ama maç içerisinde spiker bakmayın TS nin yenildiğine gerçekten çok güzel bir futbol ortaya koyuyor diyordu.
Tarih skorları yazıyor.
Eğer MRA Yunanistan taktiğini uyguluyorsa saygı duymak gerek bu da bir taktiktir. Uygulamak ta kolay değildir.
Bazı maçlar vardır kötü oynarsın ama kazanırsın büyük takımlar genelde yapar bu iş bizde büyük bir takımız ama neredeyse her maç kötü oynuyoruz.Hoca yanlış değişiklik yaptı.Forveti dışarı aldı tam kayseri golü atmış üstümüze gelecek berbat bir hamleydi yine skoru korumaya gitti ama dakika henüz 61!!! sonra 85 te Janko yu aldı..Forvet çıkar 25 dakika sonra forvet al.Ne yapamaya çalıştı anlayan yok.Takım önceki maçlara göre daha diriydi ama yazık ki hoca takıma golü atınca aman yatın yaptırmak için elinden geleni yapıyor.Her öne geçtiğimiz maçta son 15-20 dakika ecel terleri döktürüyor.Velhasıl maç için özet şu; Çok gerekli galibiyet,kötü oyun ama iyi 3 puan.
Ne hasta bekler sabahı,ne taze ölüyümezar,ne de şeytan bir günahı,ŞAMPİYONLUĞU beklediğimiz kadar...
Yorum