22.11.2015 Muharrem Usta ile Yapılan Görüşme hk.

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • U.Sadıkoğlu
    Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
    • 19.06.2004
    • 13707
    • Avukat
    • İstanbul

22.11.2015 Muharrem Usta ile Yapılan Görüşme hk.

Herkese selam eder saygılarımı sunarım.

Dün akşam İstanbul'da değer verdiğimiz abilerimiz ve kardeşlerimizle birlikte Muharrem Usta'nın davetine icabet ederek 1'e 1 BMN-Muharrem Usta görüşmesini gerçekleştirdik bu konuda sizlerede bilgi verecek olursak başkanın projelerinden ziyade kısa vadede yapılandıracağı sistemi dinledik bu bağlamda ilk etapta Celil Hekimoğlu ile birleşme olayına verdiği cevap aynen şöyle oldu; Celil Hekimoğlu bir önceki kongrede benim listemdeydi bizler seçilemeyince o bireysel olarak kendisi bir çalışma sahası oluşturarak benim aday olmayacağımı düşündü (zaten niyetim yoktu) ve bugünlere geldi şu aşamada geri adım atması gibi birşey söz konusu değil bunun yanında seçime kaç adayla gireceğimiz dahi belli değil 3 adaylı bir seçimde olabilir (Diğer 2 adayı saymıyorum) tek adaylı bir seçimde olabilir muallakta olan çok konunun olduğunu altını çizerek belli etti. Celil Hekimoğlu ile Başkanlık konusunda mutabık kalamadıklarına yönelik açıklamalarına şöyle devam etti Celil Hekimoğlu ile birleşmek için masaya oturduğumuzda kimin başkan olacağını camianın önde gelenlerine soralım dedim, Celil bunu kabul etmedi ve birleşemedik dedi yani BMN-Radyo'da Celil Hekimoğlu'nun yapmış olduğu açıklamaları tasdiklemiş oldu ilaveten Muharrem Usta net şekilde borçları yapılandırabileceğini kulübü rayına sokarak tamamen profesyonel bir yapıya bürünebileceğimizi belirtti. Siyaseti kullanacağını herkesin bir siyasi görüşü olabileceğini ancak bir miting otobüsünün üstünde el sallamayacağınıda söyledi. Hoca konusunu 2 kısıma ayırdığını ilk etapta oyuncuları parlatıp satmak için Milli Takım ile ilişkiler sıcak olan bir hocayı takımın başına getirmek istediğini belirtti sezon sonu ise Lucescu konusunun hayal olmadığını ancak Lucescu'nun şartta olmadığını belirterek o tarzda bir hocayla anlaşacağız dedi. Basketbol'da yapılanları konuştuk kongre konusunda bizlere sağolsun verdiği değerden ötürü teşekkür ettik bunun dışında kendimizi ve tavrımızı Muharrem Usta'ya net şekilde anlattık.

Konuyla ilgili şahsi görüşüm ben Muharrem Usta'da eski heyecanı ve hırçınlığı göremedim. Kulübün bir dönem başkanlığını yapan Nuri Albayrak'a benzettim Usta'nın hareket mekanizmalarını değerlendiriş şeklini zira siyasi çıkış noktası, jargon vs. çok benziyor farklı bir durum gelişeceğini düşünmüyorum para herşeyi çözer dersek çok yanlış bir yaklaşım sergilemiş oluruz.

Görüşmeye katılan abilerimiz ve diğer kongre üyesi abi/kardeşlerimiz yorum yaparlarsa konuyu burada daha sağlıklı tartışabiliriz.
    "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”
  • Oğuz ZEYTİN
    Yönetim Kurulu
    • 20.08.2009
    • 26213
    • Danışman
    • Kuzey Amerika

Toplumsal yapımız ve taraftarımızın niteliği üzerine...

"Tribünlerdeki gruplar için sokak kültüründen geliyorlar dahi diyemem. Menfaatçi çeteler bunlar..."

Şike konusunda...

"Arkadaşlar, şampiyonluğumuz çalınmıştır. Ne yapmalıyız? Bir, hukuki mücadele devam etmelidir. Uluslararası mecradaki çalışmalarda iyi aşamadayız. İki, lobi yapmalıyız. Bu iki yol için de birlik şart. Bunlar olurken sahadaki yarıştan geri kalmamak lazım. İki karpuzu taşıyabiliriz."

Mevcut durumumuz üzerine...

"Trabzonspor, İstanbul takımlarının kötü bir kopyası."

Mali durum...

"140 Milyonu sabit olmak üzere yıllık 240 Milyon giderimiz var. Gelirimiz ise 80 Milyon. Öncelikle giderleri aşağı çekmek lazım. Gelirleri arttırmak için birkaç yol var. Önce Akyazı bitmeli. Oranın isim hakkı iyi değerlendirilmeli. Ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Akyazı'ya taşınmalı ve orası için DHMİ ile görüşülmeli."

(Bunun devamında)

"Trabzon'da kimsenin adamı olmayan siyasetçi Süleyman Soylu'dur. Ondan Trabzonspor için faydalanabiliriz."

İdeal yönetim modeli ve organizasyon şeması hakkında...

"Bir takım böyle, bir takım başka bir şekilde başarılı olabilir. Her biri için de en iyi yol, başarılı oldukları yoldur. Dolayısıyla mutlak bir doğrudan bahsedemeyiz. Akılcı davranmamız lazım."

Teknik direktör konusu...

"Göreve gelirsek sezon sonuna kadar oyuncularımızın değerini arttıracak, onları milli takıma gönderecek bağlantıları olan bir hocayla çalışacağız. Sene sonunda ise Lucescu veya onun gibi bir hocayı getirmek istiyoruz."

Amatör branşların statüsü (Kulübe dahil edilip edilmeyecekleri sorusu üzerine)...

"Şu anki yapı devam edebilir. İşleyişlerinde aksaklık olursa düşünürüz."

Önemli gördüğüm notlarım bunlardır.

*

Bir de... Günler öncesinden belirlenmiş bir program olmasına rağmen toplantının en heyecanlı yerinde sonradan gelen ziyaretçileri bekletmemek için apar topar masadan kalkmasıydı daha iyi olurdu.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 23.11.2015, 22:59.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Mollasalihoğlu
      Yönetim Kurulu
      • 03.07.2004
      • 18733
      • Avukat
      • İstanbul

Geçen seferin aksine ayakları daha yere basıyor gibi geldi bana ve hayal satmıyor.

Mesela "ben gelince sihirli değnek beklemeyin" beyanı hoşuma gitti.

Ama neredeyse bütün çözüm önerilerinin içinde yine siyaset var ve bunu çekinmeden söylüyor. Yani seçildiğinde siyasetle ne işin var diyemeyiz

Ekonomik açıklamaları mantıklıydı. Ancak uygulanabilirliği garanti mi tartışılır.

Sonuç olarak adaylar içinde en kurumsalı gibi duruyor ama gizemli bir tarafı var yine de.
      BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Sefa
        • 22.01.2009
        • 23113
        • Trabzon

Siyaset ile işimiz olmayacak diyen yalan söylüyordur. En azından biz doğru kullanacağız demiş adam.

Kulübün siyaseti kullanmadan bu durumdan çıkması mümkün değil.

Sadi Hoca ile devam ederiz gibi vizyon dışı düşünceleri yok. Günlük bakmıyor yani. Gençlerbirliğine yenilseydik Sadi Hoca gibi bir düşünceleri olmayacaktı mesela..

Geçici Hoca adayını merak ettim.. Saydığı özelliklerden bir isim gelmedi aklıma..
        En son Sefa tarafından düzenlendi; 24.11.2015, 00:04.

Yorum

• Hamdi Karamahmutoğlu

İHO'nun seçildiği dönemde siyasete en yakın aday yine Usta idi.
          Ama İHO başkanlığı döneminde USTA'nın geçmiş siyasi ilişkilerini de geride bırakarak camiayı siyasetin kucağına oturttu.
          Ben görüşmede değildim ama sizlerin paylaşımlarından edindiğim şey, siyasetten bağımsız olmayan lakin kucak dansı yaptırmayacak kadar da içinde olmayan bir yönetim şekli.
          Bu hiçbirimizin kabul edeceği bir şey değil.
          Ama diğer adaylara baktığımızda İHO'nun yanına yanaşamayacağını, Hekimoğlu'nun siyasi ilişkilerinin de Usta kadar olmasa da kestirip atma seviyesinde olacağını düşünmüyorum.
          Mevcut adaylar ama az ama çok bizi siyasete sokmaya devam edecekler.
          Teknik direktör olarak yabancı biriyle çalışacağını sanıyorum.
          Lucescu olmazsa ki yüksek ihtimal olmayacak, o ayarda bir hoca olabilir.
          Yerlilerden o seviyeye yakın bir Ersun Yanal var onun da düşünüleceğini sanmıyorum.
          Ekonomik planı ise mucize yaratmak üzerine değil akılcı ve sürdürülebilir geldi.
          ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• Faik Yılmaz
            Trabzonspor Kongre Üyesi
            • 01.09.2004
            • 26228
            • Trabzon

sevgili dostlar....

dün akşam bende Trabzon'daki toplantısına katıldım....

genel olarakçokta olmasa memnunum...
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Külünkoğlu
              Trabzonspor Kongre Üyesi
              • 16.07.1999
              • 24305
              • İstanbul

Benim izlenimim başkan adaylığı "kırılgan" gibi duruyor. Bu borcun kamu olmadan çevirebileceğine inanmıyor. Ve Kamudan faydalanmayı Trabzonspor'un bütün kesimleri birleşince yapabileceğine inanıyor. Halbu ki bu birleşme denilen hadise Trabzonspor tarihinde nerdeyse hiç olmadı. Tarih bilgisinden biraz uzak gibi geldi bana.

BMN sunumu yaparken aynı sunumdan önünde de olmasına rağmen tek sayfayı dahi çevirmemesi eğitim seviyesi yüksek birine hiç yakıştıramadım. Gözlerini de sürekli kaçırması da cabası. Bazen vücut dili çok şeyi anlatır.

Bunun yanı sıra Gamze'nin şike ile ilgili konuşmacı olarak katıldığı "play the game" organizasyonunda yaşadıklarını hatırlaması güzel bir şey de e adama sorarlar o zamanlar neden tek kelime destek mesajı yazmadın ? uzaktan izlemek sıradanlıktır.

Şike davasındaki flu'luğu gideremedi bende.

BMN'nin yaşadığı Erdoğan Bayraktar'ın organize ettiği kombine olayında olayı iyi bir kıvraklıkla işi taraftara yıktı.(Yemedim)

Özetle kendisinde tam manasında bir kararlılık göremediğim gibi iki üç sefer Celil Hekimoğlu'nun çok kararlı olduğuna vurgu yaptı. Proje ve vizyon adamı diyorlar ama 2 saatte ne bir proje ne de böyle bir ima duydum kendisinden beni hiç ama hiç tatmin etmedi. Sıra şimdi Celil Hekimoğlu'nda bakalım o neler söyleyecek.
              En son Külünkoğlu tarafından düzenlendi; 24.11.2015, 08:38.
              Trabzonspor √
              Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
              İki Renk ve Asalet √
              BordoMavi.Net √

Yorum

• UğurB
                Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
                • 31.05.2004
                • 2157
                • Mimar
                • Avrupa Diğer

Sizin yazdiklarinizdan ve Faik Yilmaz'in Trabzon'daki toplantidan yazdiklariyla birlikte, anladiklarim dogrultusunda yorum yapmaya calisayim:

1. Hekimoglu ile birlesmemesi konusunda bir suclama yapmadan olayi anlatmasi guzel. Birlesme icin bundan sonra hala bir ihtimalin var olmasina deginmis. Ama cok net degil galiba.
                2. Siyasetle birlikte bir seyler yapacagini aciklamasi en azindan durust. Ayrica her kulubun bir sekilde iliskisi oluyor bunu da belirli insanlar vasitasiyla gerceklestirmek malesef gunumuz gercegi. Akyazi, borclar, alinan krediler vb bircok noktadan malesef siyasetle gobegimiz bagli. Suleyman Soylu ismini zikretmesi camiada hos karsilanmayacaktir. Bu durum icime siniyor mu hayir. Ancak en azindan durust bir sekilde neyle karsilasacagimizi biliyoruz.
                3. Mevcut durumumuza karsilik kisa vadede yapilacaklari biliyor gibi bir izlenimim oldu. Gelir gider dengesi saglamayi hedefliyor ki, bu olmazsa olmaz. Daha somut hedefleri bilmek isterdim ama bu asamada rakipler tarafindan kullanilma ihtimaline karsilik birsey soylememesini anlamak mumkun.
                4. Sike davasinda benim dusundugume yakin ifadeler kullandigi icin beni tatmin etti (Oguz'un yazdigini dikkate alarak yaziyorum bunu). En azindan hayal satmamis.
                5. Hoca konusu. Herhangi bir isim zikretmemis. Ama gecis donemi hocasi olacak bu belli. Bu donemde kim olur ve oyunculari bu denli parlatip milli takimlara sokabilir, bu ancak Fatih Terim'e yakin bir hocayla olur. Akla ister istemez Hamza Hamzaoglu ismi geliyor. Insallah olmaz. Yeni sezon icin hedefledigi ve A Takim ile alt yapi takimlarinin ayni sistemde oynadigi bir model kulaga hos geliyor. Buna uygun bir hoca getirilecegini soylemesi de pozitif.
                6. Vucut dili ile ilgili yapilan elestiri beni en cok huzursuz eden konu. Samimi degil izlenimi edinilmis oldugunu cikardim, bu konu beni korkutuyor. Onundeki sunuma bakmamasi, gozleri kacirmasi ve toplantiyi baska konuklar icin terk etmesi eksiler.
                Genel olarak hala mevcut tabloda benim icin en iyi aday gibi duruyor. Hicbir adayin herkesi %100 tatmin etmesi mumkun olamaz ancak su asamada daha realist gozukmesi ve yonetim becerisi nedeniyle benim tercihim.
                En son UğurB tarafından düzenlendi; 24.11.2015, 10:33.
                Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
                You'll Never Walk Alone...
                https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• Faik Yılmaz
                  Trabzonspor Kongre Üyesi
                  • 01.09.2004
                  • 26228
                  • Trabzon

İlk olarak UğurB tarafından gönderildi
                  Sizin yazdiklarinizdan ve Faik Yilmaz'in Trabzon'daki toplantidan yazdiklariyla birlikte, anladiklarim dogrultusunda yorum yapmaya calisayim:

1. Hekimoglu ile birlesmemesi konusunda bir suclama yapmadan olayi anlatmasi guzel. Birlesme icin bundan sonra hala bir ihtimalin var olmasina deginmis. Ama cok net degil galiba.
                  2. Siyasetle birlikte bir seyler yapacagini aciklamasi en azindan durust. Ayrica her kulubun bir sekilde iliskisi oluyor bunu da belirli insanlar vasitasiyla gerceklestirmek malesef gunumuz gercegi. Akyazi, borclar, alinan krediler vb bircok noktadan malesef siyasetle gobegimiz bagli. Suleyman Soylu ismini zikretmesi camiada hos karsilanmayacaktir. Bu durum icime siniyor mu hayir. Ancak en azindan durust bir sekilde neyle karsilasacagimizi biliyoruz.
                  3. Mevcut durumumuza karsilik kisa vadede yapilacaklari biliyor gibi bir izlenimim oldu. Gelir gider dengesi saglamayi hedefliyor ki, bu olmazsa olmaz. Daha somut hedefleri bilmek isterdim ama bu asamada rakipler tarafindan kullanilma ihtimaline karsilik birsey soylememesini anlamak mumkun.
                  4. Sike davasinda benim dusundugume yakin ifadeler kullandigi icin beni tatmin etti (Oguz'un yazdigini dikkate alarak yaziyorum bunu). En azindan hayal satmamis.
                  5. Hoca konusu. Herhangi bir isim zikretmemis. Ama gecis donemi hocasi olacak bu belli. Bu donemde kim olur ve oyunculari bu denli parlatip milli takimlara sokabilir, bu ancak Fatih Terim'e yakin bir hocayla olur. Akla ister istemez Hamza Hamzaoglu ismi geliyor. Insallah olmaz. Yeni sezon icin hedefledigi ve A Takim ile alt yapi takimlarinin ayni sistemde oynadigi bir model kulaga hos geliyor. Buna uygun bir hoca getirilecegini soylemesi de pozitif.
                  6. Vucut dili ile ilgili yapilan elestiri beni en cok huzursuz eden konu. Samimi degil izlenimi edinilmis oldugunu cikardim, bu konu beni korkutuyor. Onundeki sunuma bakmamasi, gozleri kacirmasi ve toplantiyi baska konuklar icin terk etmesi eksiler.
                  Genel olarak hala mevcut tabloda benim icin en iyi aday gibi duruyor. Hicbir adayin herkesi %100 tatmin etmesi mumkun olamaz ancak su asamada daha realist gozukmesi ve yonetim becerisi nedeniyle benim tercihim.
                  Abi yazdıklarınla kendi fikirlerimi harmanlamak isterim....

1-)şu saatten sonra birleşme olacağını zannetmiyorum.

2-)siyaset konusu benimde çok rahatsız olduğum bir konu. lakin şu aşamada yapabileceğimiz çok şey yok gibi...

3-)bu duruma geleceğimi 2 yıl önceden söylüyordum. kimse umursamıyordu. Ustanın ekonomi konularına hakimiyeti benim en çok değer verdiğim konu olması sebebiyle hoşuma gitti. klübün borcundan bize ne diyordu bazı arkadaşlar lakin adamlar patır patır dökülüyor işte bu borçlar yüzünden....

4-) şike konusunda hangi aday gelirse gelsin çokta fazla bir şey yapamaz gibime geliyor.... ancak Nusret Yılmaz Ustanın listesinde olursa belki mevcut süreç devam ettirilebilir....

5-) Hoca konusundan ziyade istikrar vurgusu yapması daha önemli bence..... 2,5 yılda 6 hoca değiştiren bir klüp olarak bu gibi şeyleri önemsemek zorundayız...

6-) Vücut dili konusunda şöyle düşünüyorum. Trabzon piyasasından uzun zamandır uzakta duran hep belirli kesimle muhatap olmuş bir Usta profili var. Çekiniyor ve heyecan duyuyor bunun içinde çok rahat değil.....

ancak yakından konuşma fırsatımız da oldu. şahsen samimi buldum.
                  Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• UğurB
                    Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
                    • 31.05.2004
                    • 2157
                    • Mimar
                    • Avrupa Diğer

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi
                    Abi yazdıklarınla kendi fikirlerimi harmanlamak isterim....

1-)şu saatten sonra birleşme olacağını zannetmiyorum.

2-)siyaset konusu benimde çok rahatsız olduğum bir konu. lakin şu aşamada yapabileceğimiz çok şey yok gibi...

3-)bu duruma geleceğimi 2 yıl önceden söylüyordum. kimse umursamıyordu. Ustanın ekonomi konularına hakimiyeti benim en çok değer verdiğim konu olması sebebiyle hoşuma gitti. klübün borcundan bize ne diyordu bazı arkadaşlar lakin adamlar patır patır dökülüyor işte bu borçlar yüzünden....

4-) şike konusunda hangi aday gelirse gelsin çokta fazla bir şey yapamaz gibime geliyor.... ancak Nusret Yılmaz Ustanın listesinde olursa belki mevcut süreç devam ettirilebilir....

5-) Hoca konusundan ziyade istikrar vurgusu yapması daha önemli bence..... 2,5 yılda 6 hoca değiştiren bir klüp olarak bu gibi şeyleri önemsemek zorundayız...

6-) Vücut dili konusunda şöyle düşünüyorum. Trabzon piyasasından uzun zamandır uzakta duran hep belirli kesimle muhatap olmuş bir Usta profili var. Çekiniyor ve heyecan duyuyor bunun içinde çok rahat değil.....

ancak yakından konuşma fırsatımız da oldu. şahsen samimi buldum.
                    Ozellikle son soylediginiz sey benim icin cok onemli. Samimiyet cok onemli.
                    Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.
                    Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
                    You'll Never Walk Alone...
                    https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• Cengiz Çubukcu
                      Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
                      • 07.03.2005
                      • 14853
                      • endüstri müh.
                      • İstanbul

İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi
                      Benim izlenimim başkan adaylığı "kırılgan" gibi duruyor. Bu borcun kamu olmadan çevirebileceğine inanmıyor. Ve Kamudan faydalanmayı Trabzonspor'un bütün kesimleri birleşince yapabileceğine inanıyor. Halbu ki bu birleşme denilen hadise Trabzonspor tarihinde nerdeyse hiç olmadı. Tarih bilgisinden biraz uzak gibi geldi bana.

BMN sunumu yaparken aynı sunumdan önünde de olmasına rağmen tek sayfayı dahi çevirmemesi eğitim seviyesi yüksek birine hiç yakıştıramadım. Gözlerini de sürekli kaçırması da cabası. Bazen vücut dili çok şeyi anlatır.

Bunun yanı sıra Gamze'nin şike ile ilgili konuşmacı olarak katıldığı "play the game" organizasyonunda yaşadıklarını hatırlaması güzel bir şey de e adama sorarlar o zamanlar neden tek kelime destek mesajı yazmadın ? uzaktan izlemek sıradanlıktır.

Şike davasındaki flu'luğu gideremedi bende.

BMN'nin yaşadığı Erdoğan Bayraktar'ın organize ettiği kombine olayında olayı iyi bir kıvraklıkla işi taraftara yıktı.(Yemedim)

Özetle kendisinde tam manasında bir kararlılık göremediğim gibi iki üç sefer Celil Hekimoğlu'nun çok kararlı olduğuna vurgu yaptı. Proje ve vizyon adamı diyorlar ama 2 saatte ne bir proje ne de böyle bir ima duydum kendisinden beni hiç ama hiç tatmin etmedi. Sıra şimdi Celil Hekimoğlu'nda bakalım o neler söyleyecek.
                      hekimoğlunun radyo konuşması da muharrem bey'in sohbeti de genel itibariyle istediğimiz ,hayal ettiğimiz beklentileri karşılamadı gibi... bence aşırı yoğun tempoda çalışmalarından dolayı hem yorgunluk hem de konsantrasyon kaybı yaşıyorlar.. bu çok bariz..

Yorum

• f1bekir
                        Trabzonspor Kongre Üyesi
                        • 23.02.2008
                        • 4318
                        • Doktor
                        • Trabzon

Toplantıya katılan ve izlenimlerini bizlere aktaran arkadaşlara teşekkür ederim. Benim açımdan en olumsuz yönü "benim aday olmayacağımı düşündü (zaten niyetim yoktu)" ifadesi oldu. Niyeti her zaman olmalıydı bence. Ama yine de oy hakkım olsa Usta'ya verirdim.

Yorum

• Doğan Şahin
                          Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
                          • 06.03.2007
                          • 3646
                          • Bilgisayar Mühendisi, Tercüman, Müzisyen
                          • İstanbul

Muharrem Bey ile geçen seçim sonrası uçakta tanışma ve görüşme fırsatım olmuştu.
                          Pazar günkü toplantıda da çok farklı bir izlenim almadım; olduğu gibi görünen, dürüst ve vizyonu olan, kulübü toplum karşısında ezilip büzülmeden çok rahatlıkla temsil edebilecek, sakin ve akılcı bir insan.

Genel gidişat ve kulübün içinde bulunduğu vahamet öncelikli konu olduğundan projelere çok girilmesi taraftarı değildim, çünkü öncelikli olan kulübün bu durumdan bir an önce kurtulup, düzlüğe çıkabilmesi için atılması gereken adımlardı.
                          Bu adımların da siyaset ile kurulacak sağlıklı ilişkiden ve Trabzon'daki toplum dinamiklerinin kulübe sahip çıkması ile hayata geçeceği aşikar. Siyasetin kucağına oturarak, sırf oy getireceği için bazı kişileri uyumsuz olacağını bile bile yönetime almak olmayacağı da aşikar. Genel olarak bu tip olumsuz icraatları yapmayacağına dair olumlu söylemlerde ve dürüst yaklaşımlarda bulundu.

Celil Hekimoğlu ile birleşmelerinin ancak yönetimini kendi liderliğinde kurmasının kulüp açısından daha sağlıklı olacağını düşünmekteyim.
                          Aksi taktirde toplama ve zorlama bir yönetim kurulu ile verimli bir çalışma yapılacağı düşüncesinde değilim.

Elden kaçan oyuncular konusunda mevcut yönetime baskı yapmasını, gerekirse Trabzon'daki toplum dinamiklerini seçim sonrası değil, acilen devreye sokmasını beklerdim.
                          Kendisine de söylediğim gibi; eldeki bir futbolcunun bile potansiyel bonservis bedeli yönetimlerin bulabilecekleri bir senelik sponsor bedellerine bile denk gelmeyecektir, Ör.Medjani.
                          Kendisi bu kaçışların maliyetinin 50 M€'yu bulacağını söyledi ki inşallah bu evreyi en az zararla atlatırız.

Balık baştan kokar misali düzgün bir yönetime sahip olduktan sonra başarının otomatik olarak adım adım geleceği kanaatindeyim.
                          Tabi ki hatalar olacaktır ancak hatalardan ders alabilen istikrarlı bir yönetime kavuşup tüzük değişiklikleri ile çıkar guruplarını kulüp dışında tutup, temiz bir sayfa açabiliriz umarım. Aksi taktirde her seçimde başımız bir hayli ağrıyacağa benziyor. En kötüsü de kulübe sahip çıkacak istediğimiz kriterlerde adam dahi bulamayabiliriz.
                          En son Doğan Şahin tarafından düzenlendi; 24.11.2015, 14:29.
                          Versinler İade-i İtibar, Ufukta Şampiyonluk Turu Var, Bunu Gören Rakipler, Elbette Kudururlar

Yorum

• Mollasalihoğlu
                            Yönetim Kurulu
                            • 03.07.2004
                            • 18733
                            • Avukat
                            • İstanbul

Açıkçası listeler belirleyici olacak bende sanırım.
                            BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Badaloğlu
                              Trabzonspor Kongre Üyesi
                              • 16.07.1999
                              • 18194
                              • İstanbul

Arkadaşlar geceyle ilgili notlar düşmüşler buraya, aynılarını yazacak değilim ama bende işin magazinsel tarafından düşüncelerimi aktarayım...

Aslında pazar akşamki toplantıya verilen değer Muharrem Usta'nın kulübü yönetmeye ne kadar az istekli olduğunun göstergesi gibiydi. Sanki birisi onu zorla satranç taşları gibi bir hamleyle öne sürmüş gibi...

Bir kere daha görüldü ki, bordomavi.net'in yaptığı organizasyonlar on numara beş yıldız seviyesinde. Seçilen mekanın ruhsuzluğundan tutunda, servisin kalitesizliği, soğuk bir ortam, soğuk yemekler de cabası... Yemek bittikten sonra pilavın gelmesi de gecenin sürpriziydi Yemek sonrası buzlu çaylarda işin bonusu...

Böyle bir toplantıya bu şekilde hazırlanan, Usta için çalışan Veysel Taşçı bana göre hem BMN'yi çok iyi özümseyememiş, BMN'den hiç bir şey öğrenmemiş, hem de Usta'ya bizim nasıl kaliteli işler yaptığımızı, kaliteyi hep kovalayan bir topluluk olduğumuz konusunu hem kendisine hem Usta'ya kendisine anlatmamıştır, diye düşünüyorum.

Bordomavi.net ile bir gece yemek organizasyonunu beceremeyen adamlar, kulübü nasıl yönetecek? diye, içimden geçirmedim desem yalan olur hani

Bir önceki seçimde BMN'yi es geçmiş olmasını kendi de bu toplantıda yanlış yaptığını itiraf etmiştir. Ortamın ve üyelerimizin vermiş olduğu sinerji, kendi üzerinde olumlu etki bırakmıştır. Ayrıca bu ortamda Trabzonspor'la ilgili her türlü meseleyi konuşabileceğini anladı.

Kalkarken zaten keşke size ayıracak daha fazla vaktim olsaydı, sabahtan akşama kadar bu konuları konuşurduk derken, BMN olarak biz zaten bu konuları hep konuştuğumuzu bildiğini zannetmiyorum.

Dışarda başka bir ekip daha kendisi ile görüşmek için sıra bekliyordu. Bizden kalkınca arkadaşlara en fazla 10-15 dakika zaman ayırdı. O ekipten tanıdığım çok değerli Murat Pervanoğlu kardeşimiz bana BMN ile çok uzun görüştü dedi. bende biz daha fazla konuşacağımızı zannediyorduk dedim o da bana yok bu adam kimseye öyle 15 dakikadan fazla zaman ayırmıyor, siz çok oturdunuz deyince ben güldüm. Yahu ne oturması ben daha soracaklarımı soramadan toplantı bitti deyince güldü.

Veysel Taşkın bu muhabbet olurken bize katıldı. Ayak üstü bir şeyler anlattı. Ben kendisine ''liste belli mi?'' dedim, O da ''yok daha belli değil, ben bile listede var mıyım, yok muyum bilmiyorum'' dedi En son ayrılırken ''bize dua edin'' deyince, bende ''hepimize demek istedin değil mi?'' dedim, şaşırdı. Çünkü ''kulüp hepimizin, sadece sizin değil'' dedim. Haa evet dedi

Hastaydım, çok fazla katılamadım, dinlemedeydim. Ama bana göre Muharrem Usta kulübü zarar eden ama yönetilmesi gereken, bundan kaçış olmayan bir şirket olarak gördüğünü düşünüyorum. Kendine göre haklıdır, bir şey diyemem. Bir tek Trabzonspor taraftar gruplarının taraftarlığının yerlerde olduğu söylemlerine %100 katıldığımı söylemek isterim.

Aklıma geldikçe yazarım...
                              En son Badaloğlu tarafından düzenlendi; 24.11.2015, 19:07.
                              TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...