Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Borsa İstanbul'da Trabzonspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Arkadaşlar bence bu alım iki ihtimalli.
    1.Trabzonspor hisseleri geçen sene çok iyi artış gösterdi ve grafikleride baya istikrarlı.Bu tabii iki yatırımcıları büyük alımlara itmektedir.Büyük bankalar Türkiye piyasasına girmek için hisse alarak sıcak parayı elinde tutmak ister ki adını duyurabilsin.
    2.Bu başlangıç alımı olabilir.Gelecekte klübe aship olmak isteyen olabilir.Biindiği gibi bir şirketin %51 hiss4esine sahip olan kimse yada tüzel kişilik diyelim biz ona;alınan kararlarda da son sözü söyleme yetkisine sahip olur.Peki bu alımın bununla ne alakası var.Bilindiği gibi bir çok şirket bir şirketi almak istediği zaman iki ihtimal vardır.Ya açık ihaleye gidilir ya da almak isteyen şirket başta ufak bir alım yapar ki piyasanın tepkisini görebilsin.Bu alım böyle bir alımda olabilir.
    Ben bunları nereden biliyorum:iktisat öğrencisiyim
    şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

• Belki kasamiza para girmiyor ama marka degerimiz acisindan iyi bir gelisme.

Yorum

• İlk olarak coolank tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Travelair son cümle çok dogru bir yaklaşım ... Arkadaşlar bu işin bize HİÇ BİR anlamda faydası yok .şu anki yapı itibarıyla da zararı da yok .. Yani bu olay hiç olmasa da değişen hiç bir şey yok bizim açımızdan ...Halka açılmanın daha gündemde günlerde dahi bunun fevkalede yanlış bir halka açılma modeli oldugunu anlatmadıgım abimiz de kalmamıştı ... Ama malesef bu model ile halka açıldık ...Yapılan çok yanlışlar vardı ..Bazı şeyleri yazmak istemiyorum çünkü kulube zarar verir ...

Burada bir şeyi gözden kaçırmayınız ilgili fon illaki bunu kendi portföyünde tutacak diye bir şey yok nama ait olarak mal toplayabilir bunu da kendi takasında tutabilir ki bence çok kuvvetle muhtemel öyle ...İlgili malın temmettü getirisi dönemsel anlamda hazine bonusundan yüksek olacak ..Orada daha başka işler de olacak .. Bunlar çok anormal değil ...

Burada yapılması gereken şey begenmediğimiz gs nin yaptıgı işi yapmak .. Ama şu anlamda ana sözleşme bazında bizim gs ile bazı farklılıklarımız var aynı sistemi tam olarak uygulayamayız ...SPK da mutlaka sözleşme tadiline gidilmesi gerekir .. Bunun için öncelikle genel kurul toplanıp hukuki bir yapılanmanın değişmesi gerekir ki o da kesin olmaz .. Çünkü SPK ilgili fonun ( bizim mal topludur piyasa da açıkta mal yoktur ) baskılarını karşılamayabilir bu öyle çok kolay bir şey değil ama mutlaka yapılmalı ...

Belki Sayın Başkan bu konuyu bilenlere bir araştırma geregini gösterir..Başkan bir demecinde dedi ki ben borsadan anlamam .... bu olabilir ama bir çok kişi bulabilir bu işi anlayan ....

Adres göstereyim .. SPK nın hukuk kurulu ...

Gs yıllardır bu işi yapamadı çünkü Ünal Aysan çok ciddi bir hisse senedi agırlıgına sahipti ve kulup üstünde de gücü vardı .. Sanırım aldıgı para ya onu artık tatmin etti ya da başka pazarlıklar var ...

Trabzonspor bu işi çözemezse ilerde çok daha büyük sıkıntılar yaşayacak ... Her sene ödediği temettü bedeli ciddi şekilde artarak devam edecek ...

Başkanlıgını her ne kadar begenmesem de Nuri Albayrak bu konunun farkına vardı ama bir şey yapamadı ...Eski başkan da sanırım kendi şirketini halka açacagı için o sırada bu konu ile bilgi sahibi olmuştu ...

İlk ödeyecegimiz temettü bedeli 10 milyon dolar olabilir 8 milyonun altında kalacagını pek düşünmüyorum ..

Trabzonsporun yapması gereken malı toplamak değil bu akılcı degil sözleşme de tadilat yapıp bu sistemi değiştimesi
        Burdan şu sonucuda çıkarabiliriz.
        Dolar faizinin %2 lerde olduğu şu zamanda,%5.4 temettü almak demek doların faizden getireceğinin 2 katını almak demektir.
        Ayrıca şu sonuçta çıkabilir,demekki dolar uzun süre bu seviyelerde kalacak.
        Asıl üzücü sonuç ise,verdiğimiz yüksek temettüden dolayı hisselerimize talep oluşu ve bu hissselerden elimizde olmayışı.
        Eğer söylediğin gibi düzenlemeler yapılabiliyorsa hemen yapılmalı yoksa halka arzdan aldığımız 25 milyon doları bi kaç yılda temettüyle geri ödeyeceğiz demektir.
        Bu piyasa değeriyle hisseleri geri toplamamız sözkonusu olmamalıdır.
        Herkese Merhaba

Yorum

• İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Dolar faizinin %2 lerde olduğu şu zamanda,%5.4 temettü almak demek doların faizden getireceğinin 2 katını almak demektir.
          Asıl üzücü sonuç ise,verdiğimiz yüksek temettüden dolayı hisselerimize talep oluşu ve bu hissselerden elimizde olmayışı.
          Eğer söylediğin gibi düzenlemeler yapılabiliyorsa hemen yapılmalı yoksa halka arzdan aldığımız 25 milyon doları bi kaç yılda temettüyle geri ödeyeceğiz demektir.
          Temel anlamda çok güzel bir bakış ...

Dedili nickli genç arkadaşım seni kırmak istemem ama üstelik iktisat ögrencisiymişsin biraz daha kendini şimdiden yetiştir ..

1) O yazdıgın konu öyle olmaz birinci madde yani ama açıklaması çok uzun sürer

2) Trabzonsporun halka açıklık oranı % 51 değil ki birileri gelip hisse toplayıp kulubu ele geçirebilsin .... Üstelik bence şu an değil ama zaman içinde halka açıklık oranımızı özellikle Şampiyonlar Liginde başarı geldikten sonra % 40 civarlarına çıkarmalı yarattıgımız kaynak ile de kesinlikle enerji ve turizm yatırımları yapmalıyız ... Ama henüz zamanı değil hele hele bu yapı ile asla değil .. Bu yapı ile ilgili konu uygulanırsa batarız...

Halka arz ile saglanan gelir spor kuluplerinde transfer ve borç ödemesi olarak yapılmamalı ...Gelir yaratacak yatırımların finansmanı saglanmalı ...

Yorum

• bu işin takıma bir girdisi yok gibi geldi bana.hisse senedi olanlar kazanacak.neyi hayırlı olsun.hayırmı şermi bilen varsa açık bir dille yazsın.herkesde öğrensin.

Yorum

bence bu kadar net bir şekilde konuşmak imkansız.bilmiyorum müneccimlik varsa onu bilemem ama siyasi ortamın bu kadar hareketli olduğu bir dönemde dolar hakkında yorum yapmak pek akılcı olmasa gerek.Ayrıca unutulmamalıdır ki merkez bankası daha faizlerin artış yada iniş puanlarını açıklamadı ve bizim Rusya ya ihracatımız müthiş bir şekilde azaldı.Böyle bir durumda nasıl oluyorda doların fiyatının sabit kalacağından bahsedebiliyorsunuz?

Yorum

• İlk olarak coolank tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Temel anlamda çok güzel bir bakış ...

Dedili nickli genç arkadaşım seni kırmak istemem ama üstelik iktisat ögrencisiymişsin biraz daha kendini şimdiden yetiştir ..

1) O yazdıgın konu öyle olmaz birinci madde yani ama açıklaması çok uzun sürer

2) Trabzonsporun halka açıklık oranı % 51 değil ki birileri gelip hisse toplayıp kulubu ele geçirebilsin .... Üstelik bence şu an değil ama zaman içinde halka açıklık oranımızı özellikle Şampiyonlar Liginde başarı geldikten sonra % 40 civarlarına çıkarmalı yarattıgımız kaynak ile de kesinlikle enerji ve turizm yatırımları yapmalıyız ... Ama henüz zamanı değil hele hele bu yapı ile asla değil .. Bu yapı ile ilgili konu uygulanırsa batarız...

Halka arz ile saglanan gelir spor kuluplerinde transfer ve borç ödemesi olarak yapılmamalı ...Gelir yaratacak yatırımların finansmanı saglanmalı ...
                valla 1. maddeyi açıklayabilrisen sevinirim bana özel msj atarak
                2. maddeye gelince ben şirketin hisselerinden bahsederken sadece imkb de bulunan hisseler olmak zorunda değil.Dikkat edersen deneme alımı demişim biraz daha dikkat lütfen.Bir şirket deneme alımlarını genellikle direk şirketin halka açık olmayan hisselerinden alarak başlamaz ya da ben böyle bir örneğe rastlamadım.biliyorsanız lütfen böyle bir örnek verin inceleyeyeim.

Yorum

• İlk olarak Tolpaş61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  bu işin takıma bir girdisi yok gibi geldi bana.hisse senedi olanlar kazanacak.neyi hayırlı olsun.hayırmı şermi bilen varsa açık bir dille yazsın.herkesde öğrensin.
                  Birader bu işin takıma hiç bir katkısı yok zararı var mı o da yok ...

Şu anki yapının takıma zararı var mı ? Evet çok ciddi derece de var ...

Yani hisse senetleri ha Ali ye geçmiş ha Veli ye geçmiş ...

Yorum

• borsadan pek anlamam,bu satış bizim için iyimi oldu kötümü,o ara trazonsporun kasasına giriyormuyarın bir futbolcu sattığımız zaman %5 i o firmayamı gidecek
                    Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                    Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• iyi yada kötü bir yatırım oldugunu şimdi konuşmamız zor ben yabancı bir şirkete hiselerimizin satılmasına karşıyım bu hiseleri karadenizli iş adamları alsalardı keşke kulübe ek bir gelire ne gerek var şu anda ?
                      Hayat üç buçukla dört arasındadır. ya üç buçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın…
                      Türkçe Konuş Türkiye!

Yorum

• İlk olarak W_O_L_D_A tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        iyi yada kötü bir yatırım oldugunu şimdi konuşmamız zor ben yabancı bir şirkete hiselerimizin satılmasına karşıyım bu hiseleri karadenizli iş adamları alsalardı keşke kulübe ek bir gelire ne gerek var şu anda ?
                        Burada konuşulacak bir şey yok ki ... Bu yatırımı yapan kişi kişiler ya da grup açısından önem arz eder .. Trabzonspor anlamında bir şey ifade etmez ...

Yabancı şirkete hisse satma kısmına gelince .. Halka açık bir şirketin öyle bir şansı yok ..Herkes gelip istediği kadar malı bedelini ödeyerek alabilir .. Trabzonspor olarak buna yapılacak bir şey yok ...

Bilgi amaçlı gene yazayım ... Bu satıştan Trabzonsporun kasasına para girmez ..

Yorum

Demek ki dolar faiziyle dahi borçlanıp bu hisseleri toplasak, çok daha karlı çıkıyoruz. Tabi onlar da enayi değil ona göre fiyat çekerler yani işimiz zor
                          En son Travelair tarafından düzenlendi; 20.08.2008, 14:12.
                          Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                          Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                          Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                          Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak W_O_L_D_A tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            iyi yada kötü bir yatırım oldugunu şimdi konuşmamız zor ben yabancı bir şirkete hiselerimizin satılmasına karşıyım bu hiseleri karadenizli iş adamları alsalardı keşke kulübe ek bir gelire ne gerek var şu anda ?
                            bence bu konuyu pek büyütmememiz gerektiği gibi üstündende basıp geçmeyelim.incelemkte fayadavar.şirketin nedne alım yaptığı belli değil.belki klube sahip olmak istiyor olabilirler.ileride belli olur.yada basit bir hisse alımıda olabilir.bu bilinmediği için konu bayağı muallak.ama bende hisselerimizin kendi iş adamlarımız tarafından alınmasını isterdim.
                            gelelim bu hisse alımına.şu anda klübün hisselerinin %5.4 ü-ki bu hisseler imkb de işlem gören hisseler-ubs adlı şirketin elinde.belki adamlar yarın bu hisseleri ufak alımcıya dağıtır belki uzun bir süre elinde tutar ama bana sorarsanız bu alım bir deneme alımıdır ve piyasanın tepkisi incelenmektedir.bu tepkiye göre gelecekte bir yol izleneceğini düşünüyorum.Tabi bu yolda şirketin kendi politikası yönünde olacaktır.
                            Şirket konusunda edindiğim bilgilere göre-internetten- şirket bu seneki dünya finansal krizinden etkilenen bir şirket.tekrar dediğim gibi bana sorarsanız şirket yer değiştirmewk istiyor olabilir yeni istihdam ve kar bölgelerinde alım yaparak piyaasada ki varlığını devam ettirmek isteyeceklerdir.unutulmamalıdır ki her futbol klübü para kasasıdır ve genellikle kazandırır.

Yorum

• Ben bu borsa işini hiç sevmemiştim,hala daha sevmiyorum,muhtemelen bundan sonrada sevmeyeceğim!!!
                              Ne kaderime küstüm Ne Devlete küstüm…
                              Çünkü inanmak, iman etmek varsa bir şeye, bedel neyse onada katlanır. Yarabbi Kahrında hoş, Lütfunda hoş dedik… iki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok, ben fırıldaklık istemem…( M . Y )

Yorum

• hayırlı uğurlu olsun.
                                Şafak olmuş comolokko

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim