Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Borsa İstanbul'da Trabzonspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Borsa konusunda yazacak şeylerim bilimsellikten uzak olabilir.

Bildiğim yada gördüğüm şu;

4 büyükten biriyim diyorsan orda yerini alacaksın...

Koca koca şirketler orda iken,adı sanı bilinmeyenler orda tahtada yerini almışken,koca Trabzonspor neden orda olmayacakmış?

Yerini zamanını da denk getirip yönetenler girmişler...Tertemiz,pampak da teslim etmişler kasayı..

E sonra;sonrası malum...

Borsada,vitrinde olmakta fayda var..

Ha Atay Aktuğ yöreyi,camiayı bilen biri olarak,kulübün ehil olmayan ellere düşebileceğini,kongre delegasyonunun çoğunlukla bu ehil olmayanları başa getireceğini ,bunun birgün mutlaka gerçekleşeceğini,entellektüel birikimiyle hesap edebilirdi,edemedi.

Tek kızgınlığım buna olabilir.

O kadar ama.

Noton 5-10 yılda aldığımız cezalarla ilgili bilgisiz arşivi olanlar lütfen sayfaya aktarsın,..!

Yorum

• bana sorarsanız trabzonsporrun heryıl 5 trilyon öylesine verecek büyüklükte bir klüp değil borsaya girmek hataydı nuriyi başa getirmek başka bir hataydı

Yorum

• kaynak:haberturk.com(21.01.2008)

Borsanın lideri TrabzonsporİMKB'de son 2.5 haftada Beşiktaş dışındaki kulüp hisseleri yatırımcısını sevindirdi.

21.01.2008 10:48İMKB'nin yüzde 12,39 düştüğü son 2.5 haftada Beşiktaş dışındaki kulüp hisseleri yatırımcısını sevindirdi. Yılbaşından bu yana en fazla getiriyi yüzde 12,12 ile Trabzon sağladı.

ABD ekonomisine ilişkin endişelerle tüm dünya borsaları gibi 2008'e kötü bir başlangıç yapan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) futbol kulüplerinin hisseleri bu süreçte yatırımcısına kalkan oldu. Yılbaşından bu yana İMKB'nin yüzde 12,3 değer kaybettiği dönemde İMKB'de işlem gören futbol kulübü hisselerinde yüzde 12'yi aşan yükselişler yaşandı. Borsadaki 4 büyük futbol kulübü arasında yatırımcısını üzen tek takım Beşiktaş oldu. Sahalarda geçmiş yıllardaki kötü gidişe son vermişe benzeyen Beşiktaş'ın hisseleri bu ay yatırımcısına yüzde 6,03 kaybettirdi. Kara Kartal, 2007 yılında da yatırımcısını üzen tek kulüp hissesi olmuştu. Ancak borsada işlem gören diğer kulüplerin hisselerine yatırım yapanlar, tüm dünya piyasalarında düşüşlerin yaşandığı bir dönemde kendilerini korumayı başardı.

Lider Trabzonspor
        Yılbaşından bu yana en fazla getiri ise 4 büyükler arasında lige en kötü başlangıcı yapan Trabzonspor hisselerinde yaşandı. Yıla 6.42 YTL'den başlayan Trabzonspor hisseleri 2.5 haftada yüzde 12,12 yükselerek kulüpler arasındaki performans sıralamasında en üste çıktı. Trabzon'u yüzde 11,28'lik çıkışıyla futbol kulüpleri arasında 780 milyon dolar ile piyasa değeri en yüksek olan Fenerbahçe izledi. Galatasaray hisseleri ise yılbaşında bu yana yüzde 1,02 değer kazanarak 99 YTL'ye çıktı. Futbol AŞ ile Sportif AŞ'yi birleştirmek isteyen Galatasaray, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından çağrı zorunluluğu getirilen bu işlem için 9 aydır finansman arayışlarına devam ediyor.

Bir türlü çözemedim şu borsa işini,takım bu kadar kötü durumdayken borsada nasıl lider olunabiliyor.Ayrıca atv haberde fenerbahçenin piyasa değeri 1 milyar ytl,Trabzonsporun ise gs ve bjk'yi sollayarak 280 milyon ytl ile dört büyükler arasında en değerli ikinci hisse olduğu söylendi.
        *
        *
        Şampiyonluklarımız:1.1975-76, 2.1976-77, 3.1978-79, 4.1979-80, 5.1980-81,6.1983-84,6+1.2010-11

Yorum

• İlk olarak krdnz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bir türlü çözemedim şu borsa işini,takım bu kadar kötü durumdayken borsada nasıl lider olunabiliyor.Ayrıca atv haberde fenerbahçenin piyasa değeri 1 milyar ytl,Trabzonsporun ise gs ve bjk'yi sollayarak 280 milyon ytl ile dört büyükler arasında en değerli ikinci hisse olduğu söylendi.
          Aynen ya bu iş ne oluyo bilen birleri varsa açıklarsa iyi olur...

Yorum

• borsanın takımla alakası yok bildiğim kadarıyla hisse senedi alım satım işlemleriyle alakalı bir konu ne kadar çok hisse senedi yatırımcı tarafından alınırsa borsa okadar yükseliyor,yatırımcı hiissesini kuruluşa geri satarsa değer azalıyor(tam terside olabilir)

Yorum

• İlk olarak DİE4YOU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              borsanın takımla alakası yok bildiğim kadarıyla hisse senedi alım satım işlemleriyle alakalı bir konu ne kadar çok hisse senedi yatırımcı tarafından alınırsa borsa okadar yükseliyor,yatırımcı hiissesini kuruluşa geri satarsa değer azalıyor(tam terside olabilir)
              O zaman bizim 2. olmamızın tek nedeni var...Hisseleri sadece bizim aldığımızdan kaynaklanıyo

Yorum

• aklimin erdigince, dilimin yettigince aciklamaya calisayim arkadaslar...

borsada islem goren kagidimizin sirket yapisina bakiyor yatirim yapan kisi veya kurumlar. bizim gibi taraftarlari duygusal olarak takima destek olma disinda amaclari var. soyle ki;

hisse senedinin islem gordugu sirket, mevcut tuzugune gore gidelerini, gelirlerinin belli bir oranindan fazla yapamiyor. bu oran yanlis bilmiyorsam % 10. yani 100 liralik geliriniz varsa 10 liradan fazla gider yapamiyorsunuz. buna ilave olarak yaptigi karin tumunu de hissedarlarina temettu olarak vermek zorunda. eger kafanizda biraz sekillendiyse sirket olarak TSPOR hissesinin ne kadar karli ve yatirima musait oldugunu anlamissinizdir.

tabi butun bunlari bizlerden daha iyi analiz eden kurumsal yatirimcilar (ozellikle deutcshe bank) TSPOR hissesini altin yumurtlayan bir tavuk olarak goruyorlar. gene eger yanlis bilmiyorsam bizim acildigimiz sekilde acilan takimlari fener, ve gs dir. bjk nin acilis sekli bu takimlardan biraz daha farkli onlar giderlerini de bilancoda gosteriyorlar....

benim sahsi fikrim borsaya acilma projesi guzel bir proje ama acilis sekli itibariyle yanlis bir uygulamadir. o zamandaki yonetim biraz daha farkli pazarlama yontemi izleseydi, bu sekilde limitli gider ve tum kari dagitma seklinde degil, buyuk bolumu taraftara pazarlanacak sekilde girebilirlerdi. o donemdeki kisa vadeli borclarin cok olmasindan dolayi baska secenekleri yoktu belki ama uzun vadede bakilirsa cok da kazancli bir finansman kaynagi oldugu soylenemez.

hele hele su andaki yonetim gibi facia bir yonetim sekli olursa ileriki donemlerde cok daha fazla sikinti yasamamiz soz konusu olabilir. yapilacak en mantikli sey (tabi ki bana gore) hisselerin cok fazla hissettirmeden piyasadan toplanmasidir. ama onu da kolay yaptirmazlar tahminim....

taraftar olarak ne yapabiliriz??? eger kiyida kosede paramiz varsa, (buraya cok dikkat edelim lutfen, o paraya kesinlikle ama kesinlikle ihtiyacinizin olmamasi lazim) TSPOR hissesi alarak, temettuden aldiginiz paralarla gene lisansli urun almak olabilir. bu sekilde para dolayli bir sekilde klubun kasasina girer.

ama tekrar ediyorum, borsayla alakasi olmayanlar, son parasi o yatiracaklari para olanlar, borcla para alip TSPOR alacak olanlar kesinlikle ama kesinlikle boyle birseye kalkismasinlar!!!!!
                HERSEY YALAN OLSA BILE
                EN GUZEL ASK ZOR OLANMIS

Yorum

• zaten hep borsanin sampiyonu, gönüllerin sampiyonu oluruz....

Yorum

• umarım bir darbede borsadan yemeyiz.böyle bir durumdayken...
                    • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

• İlk olarak CeMtS-1967 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      umarım bir darbede borsadan yemeyiz.böyle bir durumdayken...
                      inşallah warya tam son durak filmlerine dondu

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• İlk olarak 61 kuzenler tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        inşallah warya tam son durak filmlerine dondu
                        valla öyle kardeş,güzel benzetme oldu.
                        • Forum Kurallarına aykırı her türlü durumu lütfen butonunu kullanarak yönetim ekibine raporlayınız.

Yorum

• Bugün öğlene kadar borsada en fazla değer kaybeden hisse senedi bize ait olandı.Millet kazanırken biz kaybediyoruz biz kazanırken millet kaybediyor.Dengesizliğimiz burdada devam etmekte

Yorum

• bugünkü düşüş kar amaçlı satışlardan dolayı oldu sanırsam
                            "Bize Heryer Trabzon.."

Yorum

• valla bilmiyorum ama geçen açıklama yapıldı ımkb de en fazla değere sahip fenerden sonra trabzonspor sonra gs sonra bjkmiş

Yorum

• Hisse senetlerini toplayacağız!

Sadri Şener, borsayla ilgili de değerlendirmelerde de bulundu ve “Gönlümden geçen kulüp hisse senetlerini piyasadan toplamak olacaktır. Bunun için çalışmalar yapacağız. Ayrıca göreve geldiğimizde transfer sezonu kapanmış olacak. Bu sürede mevcut futbolcularla yola devam edeceğiz. Bu yıl ligi iyi yerlerde tamamlayıp, seneye şampiyonluğa oynayacağız. Şuan Milan’dan futbolcu alacak halimiz yok” dedi. Şener, bir ay sonra yeniden başkan adaylığını açıkladığını da belirterek, “Kongre ertelendi, yeniden aday olduk. Umarız artık bir daha böyle bir şey olmaz. Hedefimiz, karanlıktaki Trabzonspor’u aydınlığa çıkarmak ve ufku açık bir şekilde yola devam etmek olacaktır. Herkesin yardımını bekliyoruz. Çün ki Trabzonspor herkese lazım. Ana hedeflerimizden biri de bizden sonrakilere borçsuz bir kulüp bırakmak olacaktır” diye konuştu.

Hisse senetlerini piyasadan nasıl toplayacaklar? çok zor bir iş değil mi? bu borsadan çıkılacağı anlamına mı geliyor?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim