Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bordo Mavi Enerji Projesi

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Armağan kime devretti internette öyle bir bilgi yok

Trabzonspor HES hisselerini devretmiyor
    Trabzonspor Kulübü,Ballıca Hidro Elektrik Santrali (HES)Projesiyle ilgili olarak,şirketlerinin hisselerini başkalarına devretmelerinin şu an itibariyle söz konusu olmadığını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, geride bırakılan süreçte kurulan Bordo Mavi Enerji şirketiyle ihale yoluyla iki adet HES Projesinin sahibi olunduğu belirtilerek, ''İki projemizden Uzungöl HES1 projemizin, bir yandan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda elektrik üretim lisans işlemleri devam ederken, diğer yandan inşaat yapım hazırlıkları sürdürülmektedir.Bu amaçla inşaata esas uygulama projelerinin yapımı için ihale açılmış ve proje firması seçimi sonuçlanmıştır. Kati projelerinin yapımı ise devam etmektedir'' denildi.

Söz konusu projeyle ilgili olarak finans sağlama girişimleri de yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, ''Bu projenin ihale aşamasında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından HES'lerin kurulmasının planlandığı alan 3. derecede SİT alanında olduğu belirtilmiş ve ihale şirketimiz tarafından bu şekilde alınmıştı. Gelinen noktada izin için Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gerekli müracaatlar yapıldı. Uzmanlarca hazırlanan teknik raporumuzla birlikte başlattığımız Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdindeki idari ve hukuki sürecimizi sürdürürken olumlu sonuç alacağımız yönündeki beklentimiz büyüktür'' ifadelerine yer verildi.

İkinci HES projesi olan Ballıca HES projesi için ise EPDK'da elektrik üretim lisansı işlemlerinin yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu projemiz DSİ Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ihalede katkı payı yüksek bir oran teklif edilerek alınmıştır. Bu nedenle de karlılık derecesi birinci projemize göre çok düşüktür. Buna rağmen projenin yapımına esas olarak haritalama işlemleri tamamlanmış, EPDK'ya gerekli teminatlar yatırılmıştır. Ballıca HES Projesiyle ilgili olarak şirketimizin hisselerini başkalarına devretmemiz şu an itibariyle söz konusu değildir. Ancak bu projenin şirket hisselerini gerektiğinde kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda kısmen veya tamamen tasarruf edebileceğimizi, ortaklıklar kurabileceğimizi daha önce belirttiğimiz gibi şimdi de aynı düşünceleri taşımaktayız.''

AA

28.06.2010 17:39:30
    Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• Şahsi fikrimi söylüyorum kulüp aldığı 2 ihaleyi satmayı düşünüyor.32 tane HES planlanan ve Kulübünde 2 ihale aldığı Solaklı Vadisinde her gün yeni bir HES şantiyesi kurulurken bu 2 projeden ses çıkmıyor.
      Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
      Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• Kesin devretmişizdir. Öyle bir devretmişizdir ki DSİ'nin devletin kimsenin haberi yoktur...

Kedidir yahu kedi...
        Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• İlk olarak Misina tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şahsi fikrimi söylüyorum kulüp aldığı 2 ihaleyi satmayı düşünüyor.32 tane HES planlanan ve Kulübünde 2 ihale aldığı Solaklı Vadisinde her gün yeni bir HES şantiyesi kurulurken bu 2 projeden ses çıkmıyor.
          İşlemlerin tamamlanmadığından olabilir mi acaba
          Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• İlk olarak Barış Burak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Ben HES projesine onay veriyorum kulübümüzün.ama önemli bir şart ile.

HES ler Rizede ve diğer yerlerde olduğu gibi doğayı katlederek yapılacaksa yapılmasın.Dereler CAN SUYU kadar su taşımadan yapılacaksa yapılmasın.Öyle HES i herkes yapar.Öyle HES yapmak için devletin veya özel kurumun mühendise ihtiyacı yok.

Önemli olan Doğaya minimum zararı vermek.Ve iyi bir verim elde etmek.Bakın gelişmiş olan ülkelerin HES lerine.Onlar doğayı katletmeden HES yapıp verim alıyorlar.
            Enerji sektörü ile uzaktan yakından alakası olmayan para babaları parayı bastırıp her yerden lisans aldılar, bu lisansların çok küçük bir kısmı yatırıma dönüştürüldü, şimdi herkes 1 e aldığı lisansı 10 a satma derdinde.

Bu zihniyetteki şirketlerin ve insanların orada doğal hayatın devamlılığı için can suyu bırakacaklarına siz inanıyor musunuz.

Trabzonsporluluğumdan önce bir insanım doğa aşığıyım, ve elektrik mühendisiyim.

Bir futbol kulübünün , marketler zincirinin, toprak ağasının , tekstilcinin bu işleri yapmasına karşıyım, olmaz olsun buradan gelecek para

Yorum

Şahsi fikrimi söylüyorum kulüp aldığı 2 ihaleyi satmayı düşünüyor.32 tane HES planlanan ve Kulübünde 2 ihale aldığı Solaklı Vadisinde her gün yeni bir HES şantiyesi kurulurken bu 2 projeden ses çıkmıyor.
              Aldığımız 2 HES projsinden biri olan Ballıca HES lisansı fbli bir iş adamına satıldı.

Yorum

• İlk olarak ivam odrob tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Enerji sektörü ile uzaktan yakından alakası olmayan para babaları parayı bastırıp her yerden lisans aldılar, bu lisansların çok küçük bir kısmı yatırıma dönüştürüldü, şimdi herkes 1 e aldığı lisansı 10 a satma derdinde.

Bu zihniyetteki şirketlerin ve insanların orada doğal hayatın devamlılığı için can suyu bırakacaklarına siz inanıyor musunuz.

Trabzonsporluluğumdan önce bir insanım doğa aşığıyım, ve elektrik mühendisiyim.

Bir futbol kulübünün , marketler zincirinin, toprak ağasının , tekstilcinin bu işleri yapmasına karşıyım, olmaz olsun buradan gelecek para

Kesinlikle.Tam bir gelişmekte olan ülke profili izliyoruz bu konuda.Enerji lisansı alan yatırım için değil, sırf alım-satımdan kar ediyorlar.

Rüzgar Santralleri konusunda bu kişiler yine aynı haltı yedi ama devlet bu sefer uyanık çıktı ve yatırımlarını belli bir sene içinde yapmazlarsa hem lisanslarını geri alacağını hem de ceza vereceğini söyledi...Devlet HES te yediği kazığı Rüzgar da yemedi...

Açık şekilde bellidir ki Karadeniz bölgesi kendi elektirğini üretecek doğal kaynaklara sahiptir.Kendi bölgesininin elektirğini karşılayarak ülkeye düşen enerji harcamalarını düşürebilir...Ama akıllı kullanılırsa...

Bugün Maldivler de kendi enerjisini kendisi üretiyor,bir tane doğal güzelliğine zarar geldi mi?

Karadeniz bölgesinin doğası zarar görmeden,enerji ihtiyacı SONSUZA kadar çok rahat sağlanır.Ama devlet,ülkenin yiyip yiyip doyamayan aç köpeklerinew göz yumarsa ne doğamız kalır ne de doğadan geriye kalacak olan enerjimiz...
                Entropi İyidir.

Yorum

• Bu iş akıllı yapılırsa eğer,her sene ŞL ye gidemesek bile o kadar para kazanırız...
                  Entropi İyidir.

Yorum

32 tane prje yapılıp bütün vadi şantiye alanına döndürülecek yerde...

2000 yılında projesi bitirilen bir prpje vardı....

Yaklaşık yılda 400 milyon kilowatsaat enerji elde edilebilecek biyük bir proje idi...

Onu tamamlasalar hem daha çok enerji elde ederdik hemde çevreye zararı minimize edilirdi.....
                    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Bu ihaleler bize çok şey kazandıracaktı.
                      Korkum sümenaltı edilmesi.
                      Umarım tekrar gündeme gelir ve somut adım atılır.
                      ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• İlk olarak kemalist tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bu ihaleler bize çok şey kazandıracaktı.
                        Korkum sümenaltı edilmesi.
                        Umarım tekrar gündeme gelir ve somut adım atılır.
                        Lisansı alınan 2 projeden biri satıldı.Diğerinin iptali gündemde.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                        Yükleniyor...
                        X
                        WhatsApp Resmi İletişim